|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Ostatni był o 19.33 czyli juz 4 godzina. Niewiem co myśleć ani co robić. Długo trwają ale czas się nie skraca itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my właśnie walczymy z kupiorami są 1-2 dziennie i męczy się by je zrobić, a tak to robiła po każdym karmieniu Myślalam, że to może od czegoś co jem, ale jak piszesz, że nic nie zmieniałaś i się polepszyło, to może po prostu jelita tak pracują i wracają spowrotem na "dobry tor".A ta ropka co jej się zbiera to w rogu oczka czy całe oczko jej ropieje? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Kinga_20 a Tobie co lekarz powiedział na brzuszek i wymioty? ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- sharp a co do bioderek jakie masz wartości? Ja odkryłam skąd to pieluchowanie u Nas w razie "w" jedno bioderko to IB a drugie IIA czyli dysplazja fizjlogiczna z której powinna wyrosnąć, ale właśnie chyba z tego względu mamy pieluchować
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() A oczko miała zaropiałe całe zanim zaczeliśmy leczenie kropelkami i maścią, teraz jej niewiele tej ropki się zbiera w kąciku, ale wciąż się pojawia... Masuję jej to miejsce między oczkiem a noskiem, ale nie wiem czy to coś pomaga... |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynyyyyy ja juz nie daje rady z tym zanoszeniem przed chwila ze 4 razy zaniosl sie dmuchalam i nic zrobil sie granatowy , zaczelam krzyczec do tz zeby mu dmuchal zeby cos zrobil, i dopiero jak on dmuchna to zlapal oddech ale za kilka sekund to samo , ja juz nie daje rady psychicznie ,,juz niech se placze i 24 na dobe tylko bez tych bezdechow... a jutro zostane sama na 3 godziny a w wekend mozliwe ze na caly dzien ... boze boje sie ze sie cos staniei ja nie bede mogla nic zrobicc
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od 15 probuje uspac małego.. a w koncu jak mi się udało go uspac suszarką to zaraz przyjdzie małż i przydało by się małego wykąpac |
||
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny - wracam do was już rozpakowana. Nie wiem, czy uda mi się nadrobić tyyyyle stron. Julcia urodziła się siłami natury, bez znieczulenia, w niedzielę 10 minut po północy - zrobiła mi podwójny prezent na Dzień Mamy. Miała 3200 i 52 cm, 10 punktów. Jak będę miała chwilę, to do Was zajrzę
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, rozumiem Twoje nerwy, sama bym mega panikowała. Dziewczyny Wy wszystkie z takim czymś walczycie? Cytat:
GRATULUJĘ
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarz na SORZE powiedział nam że może tak to wyglądać do nawet 4go m-ca Dopiero jak wejdą owoce do diety to zacznie się normalnie załatwiać. Cytat:
Cytat:
Spytaj lekarza bo to jest niestety niebezpieczne ![]() Cytat:
gratulacje---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Mojego siostrzeńca córka za każdym razem jak płacze to się zanosi
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiadomo dlaczego ma takie bezdechy? Cytat:
|
|||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy od teściów.. zjedliśmy pyyyszny obiadek i pyszną kolację
ledwo się ruszam ![]() oczywiście nie obeszło się bez nerwów.. bo teściowie znowu zaczeli gadkę o cesarce.. tym razem, że to za długo trwa.. że dziecko już pewnie bardzo duże i nie dam rady urodzić itp. wiem, że się martwią.. są kochani itp. ale po co oni takie rzeczy gadają.. jeszcze teraz przed samym porodem potrzebny mi taki stres.. --- lecę nadrabiać Cytat:
![]() niech Julcia zdrowo się chowa ![]() a Ty jak się czujesz? |
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wychodzi na to, że to ona załatwia sprawę. dzisiaj zatem się poddam oględzinie - ale najpierw spakuję do końca walizkę. w końcu się za to wzięłam ![]() super z tą karuzelką! małż jutro odbierze nasze okazjonalne łóżeczko, jak ja będę siedziała u gina... a łóżeczko-przystawkę dzisiaj przymierzaliśmy do naszego łóżka i pasuje idealnie już niedługo będzie tam leżał księciuniu... achhh...
|
|
#642 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Widze, ze dzisiaj prawie same rozpakowane sie udzielaja
Color czyzbys miala urodzic jeszcze w maju ? ![]() Prodiament gratulacje ![]() ![]() U mnie cisza. Zero skurczy, czop odchodzi na raty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#643 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, cloche, miałam pogratulować upolowania łóżeczka, a happy torby!!!
![]() Kto ma ochotę na bób? Ostatnio przez przypadek zauważyłam mrożony i doszłam do wniosku, że pewnie świeżego nie będzie okazji podziobać, więc wzięłam. Gotuję i wali w całym mieszkaniu. Zaraz będzie uczta.
|
|
|
|
#645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Za nami pierwsza kąpiel młody na początku się wystraszył ale leżał spokojnie |
||||
|
|
|
#646 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
a tak w ogole to do szpitala trzeba brac swoja butelke czy oni tam daja ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom
![]() Melduję, że jeszcze nie urodziłam... skurczy kilka na dzień, kremowe coś odchodzi na raty (ale nie dam głowy że to czop)... coś zaczynam wątpić w ten cały poród ![]() niecierpliwię się nie lubię czekać... nie mogę się doczekać
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() To może zależeć od szpitala
|
|
#649 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te Premium Care nam jakoś nie podpasowały. Tak samo z Belli - jakieś sztywne, zużyliśmy z 3 i resztę oddam koleżance która rodzi niedługo. Huggiesy były nawet ok Cytat:
![]() na pewno się nic nie stanie ![]() Cytat:
Przemek nam płakał całe popołudnie z przerwami, ale marudny był okropnie ... mam nadzieję że nie zaczynają się kolki .... on normalnie raczej nie płacze bez powodu, drze się często wniebogłosy ale z reguły umiemy dojść do tego o co mu chodzi, a dziś wszystko próbowaliśmy i nic. ale nie wrzeszczał jakoś strasznie więc nie wiem czy to kolki potem go wykapaliśmy, pojadł trochę i padł jak zwykle na szczęście - może do północy pośpi
|
||||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
przychdze cichaczem do Was a tu nowe dzieciaczki, gratuluje!!
ja dzisiaj zaczynam 36 tc. czy moge juz rozpocząć ten wielce aktywny tryb życia? wiecie sprzatanie, czyszczenie, pastowanie itd.?? ![]() jakby któraś mamusia była zainteresowana lekturą to polecam http://vanilka.republika.pl/usnij.htm moze juz to tutaj było, jak tak to sorki za dublowanie |
|
|
|
#651 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam...bób jest pycha a już z masełkiem i odrobiną soli....mmm...ale mam teraz apetyt
Ale smaku opisać nie umiem
|
#653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie ruch tu dziś niezły i o dziwo w większości udzielają się te rozpakowane mamusie
![]() Eeee młodziutka przecież jesteś Spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Faktycznie super prezent na Dzień Matki dostałaś ![]() U mnie to samo. Poza czopem, bo nawet i on już sobie darował ![]() A 40tc zaczęty ![]() Cytat:
Ja tam odstawiłam nawet magnez mimo, że się kurczy łydek boję, ale postanowiłam niczym się nie blokować.Super, że pierwsza kąpiel taka udana Cytat:
|
|||
|
|
|
#654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poradź się lekarza czy coś, niech ci pokaże dokładnie, co jak masz zrobić następnym razem. albo czy da się jakoś wcześniej coś zdziałać, żeby zapobiec tym bezdechom w ogóle... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#655 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepszy jest taki swój, świeżutki... mmmm... Umówimy się kiedyś na bób. Tylko nie wiem jak nasze chłopaki to zniosą. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dzisiaj dyskutują głównie mamusie już rozpakowane
jeśli chodzi o noworodkowe problemy to na razie nie powymieniam z Wami poglądów ![]() Cytat:
no tak, ja tam wiem że zwariuję na punkcie synusia niezależnie od jego wagi.. dla mnie nawet jeśli będzie klockiem to będzie to najpiękniejsze dziecko ![]() boję się tylko, czy przez tą moją wąską szparkę go wypchnę.. ![]() a im dłużej czekamy, tym bardziej się martwię Cytat:
![]() może Nikoś jest już z Wami ![]() Cytat:
![]() Po przeczytaniu wszystkich Twoich wiadomości stwierdzam, że macie za dobrze z Bartusiem-aniołkiem oby tak dalej ![]() Cytat:
a tymi wszystkimi "dobrymi radami" się nie przejmuj ![]() Cytat:
współczuję.. chyba bym zwariowała ze stresu ![]() niestety słyszałam, że zdarzają się takie dzieci.. oby Twojemu szybko przeszło ![]() Cytat:
i do tego żurwinowego redsa poproszę
|
||||||
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, Justi, za kąpiel ! ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Oooo, tak. Albo ananasowo-grejfrutowego... Chociaż nie miałam okazji spróbować.
|
|
|
|
|
#658 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Tez chce bobu !!! Jezeli do jutra nie urodze to mezus obiecal zasponsorowac 2 kg truskawek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz nie mogę usiedzieć na tyłku a Ty pewnie tak! Cytat:
więc jeśli skurcze to te porodowe to no-spa je nasila Cytat:
chętnie się umówię Cytat:
|
||||
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jesli są takie magiczne, zabiegi.. bez bólu.. bez komlikacji.. bez stresu.. to po co ja mam się męczyć i męczyć dziecko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Myślalam, że to może od czegoś co jem, ale jak piszesz, że nic nie zmieniałaś i się polepszyło, to może po prostu jelita tak pracują i wracają spowrotem na "dobry tor".
07.07.2012 

aaaaaaa

Jutro wypróbujemy.

nie lubię czekać... nie mogę się doczekać 
Ja tam odstawiłam nawet magnez mimo, że się kurczy łydek boję, ale postanowiłam niczym się nie blokować.

i do tego żurwinowego redsa poproszę