|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
No i witaaaaaaj wreszcie Cytat:
Antibia zajmuje się kalendarzem ![]() a u nas pogoda nawet nie do d*py.. co do ludzi z ogłoszeń... skąd ja to znam .. ale też w druga strone.. kupiłam gre dla moich siostrzenic, tydzień później babka napisała ze jednak gier nie ma... :/ Cytat:
Witaj w nowym, zaraz starym ;p wątku Co do ruchów ja jeszcze nie czuje ;(
|
|
#3932 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ważenia to mam 168cm wzrostu przytyłam 3 kg od początku ciąży teraz waże 57-58kg, a brzuszek już mam ciążowy, a przed ciążą miałam 65 cm w talii wiec trochę mi przybyło w obwodzie, chociaż talie nadal mam i cały brzuch mi idzie do przodu, nawet skośne mięśnie mi jeszcze widać. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
wcześnie Ci się pojawił
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-05-30 o 20:38 |
||
|
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
jeeeeja....POCZULAM!!! poczulam malucha
mialyscie racje,wiadomo odrazu,ze to dzidzius...az mi sie geba cieszy.a tak po kolei,bylam na dzis na dzialce,pogoda jednak sie popsula,krotko po tym jak sie nia pochalilam i jakos dzis mielismy dzien folgowania z jedzeniem-grille,przekaski ( :/) i skrajnego lenistwa...wracajac jeszcze moj Tz mial zachcianke na lody z mc donalda no i uleglam pokusie...mc flurry musial byc i dla mnie,pozniej ciasteczko,pozniej cos tam...i pozniej wyrzuty sumienia,ze wpierniczam,a mi kg.momentalnie wchodza.zaczelam jeszcze ogladac top model w necie z nudow...i puk puk...no szok.maly chyba jest na cukrowym haju obiecuje sobie juz go tak nie szprycowac cukrem (dla naszego wspolnego zdrowka)...ale poczulam sie szczesliwa na maxaczyli pierwsze ruchy-rozpoznawalne- 18t4d ciazy szczesliwa,acz lekko przejedzona
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ryba dodałas link jak juz odczytalam.
Jest niezły-widze jeden minus ktory ma większość tako tego typu. Niemal brak dostepu do kosza przy spacerowce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3935 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jak by był to i tak się może przyda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chudzinka z Ciebie ![]() A ja jestem dziś jakaś śpiąca... chyba przez tą pogodę, więc uciekam zaraz do łózka. 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty! ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
ojj tak cudowne uczucie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pieeekna...szczuplizna
|
|
|
|
|
#3937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wózki tako są super bardzo funkcjonalne i solidne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
staraj się jak najwięcej odpoczywać no i koniecznie powiedz o tych bólach ginkowi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naprodukowałyście, no to jedziemy: Maomami gratuluję wizyty, fajnie, że wszystko dobrze. U mnie też jest tydzień opóźnienia względem OM, ale to się zdarza więc się niczym nie przejmuję. Nemosek ten Brioko kupiłam, jak przyjdzie to się pochwalę. Ten bujaczek nieźle przekombinowany, no ale jak się nie ma co robić z kasą… Dziewczyny a jak takiego malca w grudniu wsadzę w śpiworek to nie zmarzną mu łapki? Może to głupie pytanie, ale mam Was więc pytam Ja tak jak Rybka myślałam, że najpierw w rożku najlepiej.De śpiworek extra!!! To takiego kombinezonu nie będziesz miała wcale? Trele co za lekarz! Dobra jutro ogole nogi JMiki gratulacje wygranej! No i powodzenia na imprezce zapoznawczej Pamiętam, że mnie też to trochę stresowało, będzie dobrze! No i współczuję Ci samopoczucia i tych wymiotów – masakra.Weronisiek mykaj do lekarza jak jest tak źle. Zdrówka życzę! 89Beatka gratuluje pierwszych ruchów! To musi być piękne uczucie, już nie mogę się doczekać… Co do brzuszka to właśnie mi wyskoczył w ostatnich dniach, muszę zdjęcie cyknąć to się pochwalę, hehehehhe Acelinka gratuluję córy! Imiona fajne, a zdrobnienie od Olgi to Ola. Nie wiedziałam, że jesteś nauczycielką, trochę odpoczynku będzie od dzieciaków. Wrócisz jeszcze po wakacjach czy już nie? Mój mąż właśnie wymyślił, że jak będzie syn to będzie Szczepan, ale tak troszkę dla jaj no i ciagle mówimy teraz Szczepan albo Milenka, ale z tego Szczepana to by się chyba w szkole śmiali, no nie wiem…. Coś mi się zaczęło w tym imieniu podobać..co nie zmienia faktu, że jest jakies dziwne ![]() Budowczniczka ja mam DHA w witaminkach Matruelle. Ja jestem w 15 tyg i przytyłam 1kg, myślę, że to nic złego. Twój dzidziol na pewno jest zdrów jak ryba. Azealia piękny brzuszek! Peppermint moje gratulacje! Curku trzeba było maluszkowi!
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula mówiłam juz-ja miałam spiworek z odpinanymi rekawkami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały sie urodził zdrowy i szczęśliwy ![]() Cytat:
, mam podobny brzuszek
|
||
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie i tak nie mówilibyśmy tak do małej bo brat tż ma ole, pewnie by się obraził ![]() co do szczepana to tż od kiedy się znamy mówił mi że che tak nazwać synka do tego mam dziadka szczepana ![]() imię starodawne i mało spotykanne obecnie, więc teraz można powiedzieć oryginalne myśle że teraz jest coraz więcej "dziwnych" imion i coraz mniej dzieci się wyśmiewają z takich moja koleżanka z tż mówili do brzusia Stefan niby dla smiechów a potem tak zostało i jest przefajny stefanek ![]() pracuję w przedszkolu we wrześniu nie ma sensu wracać, lepiej jak dzieci będą miały nową panią od razu we wrześniu bo takie zmiany w ciągu roku nie sa dobre tym bardziej że ta grupa w tym roku miała mnóstwo zmian nauczycielek, ja tam jestem dopiero od lutego ![]() ja mam śpiworek do wózka jeszcze po moim bracie, czyli ma 31 lat zabytek to my z dzisiaj tylko ja się pogubiłam w którym jestem tygodniu bardziej wierze ginkowi bo miałam szybko owulke więc ciąża starsza niż standardowo
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-05-30 o 21:24 |
|
|
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() Ale u nas dzisiaj wichura była i ściana deszczu po prostu.Strasznie się zrobiło w pewnym momencie brrr Cytat:
Fajna ta huśtawka i cena też ![]() A co przytycie w tym stadium ciązy = kryterium że dziecko zdrowe???Wybaczale dla mnie dziwne myślenie. Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41070846] A tak nawiązując do demota od Trele- moja Olcia jak się urodziła to jeszcze przez dłuższy czas przez sen łapała coś w rączki i tarmosiła, tak jakby bawiła się pępowiną [/QUOTE]Słodkie ![]() Cytat:
A najwięcej to mi w cycki poszło ,normalnie jak dwie bomby![]() Rybko Szczerze to nie wiem czy praktyczny bo pewnie ciężki jak cholera,koła nieskrętne.Wołałabym w tej cenie używany ale lepszej jakości duże to takie,zajmuje miejsce..Ten drugi bez porównania lepszy ![]() Messuah Spokojnie to rozciąganie.Jeśli tak jak pisałaś nie masz plamień a ból jest od czasu do czasu a nie ciągły i nie do wytrzymania to ok.Miałam podobnie. Cytat:
Zdrowia życzę ![]() Mya Iguana A to chyba mnie coś ominęło Do tej pory to Anoula robiła...Azealia fajny brzusio Pepper za ruchyAcelinka Zgrabniutki brzucholek Ale się Wam na remonty zebrało he he syndrom wicia gniazda?
|
||||
|
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciuki za rozmowę z TŻ-tem, muszę przyznać że pomogły. Oczywiście po przyjeździe do niego pokłóciłam się z nim i jeszcze się teściowa wtrąciła co doprowadziło mnie do rozstroju nerwowego. Jak tylko zostaliśmy sami to zrobiłam mu nieziemską awanturę bo już miałam serdecznie dość (przede wszystkim jego mamusi) popłakałam sobie i zasnęłam ![]() Acelinka i Azealia super brzuszki !
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-30 o 21:55 |
||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w końcu zrozumiał |
|
|
|
|
#3945 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zachowanie masakryczne! Niestety czasem się można naciąć...Cytat:
żeby dzidzia sie ujawniła na wizycie!Ja jeszcze czekam na pierwsze muśnięcia, mam nadzieję, że niedługo je poczuję Powodzenia z remontem!! Cytat:
słodki brzuś Cytat:
super - Gratuluję!!Cytat:
Cytat:
![]() A dla dzidzi kupiłam dzis kocyk |
||||||||
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Domi super, że sobie wyjaśniliście wszystko. Oby teraz już było tylko dobrze
|
|
|
|
#3947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do wózków to też się zdecydujemy prawdopodobnie na tako tamten odpuściiśmy tako laret mi się jeszcze podoba i xlander jest fajny, ale jest dość drogi.. nawet uzywka..
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mój tatusiek ma ostatnio jakąś manię oglądania wózków, coś czuje że jako dziadek będzie mi chciał jakiś podarować w prezencie
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Azealia, Acelinka śliczne brzucholki Domi super, że się udało Wam dogadać
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam Tako Laret to mój faworyt
![]() Wiadomo, ze będę jeszcze się rozglądać, ale w sumie już wszystkie porównuję do niego i jak narazie jest najlepszy
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nam się ulozy finansowo to chce kupić nowy zestaw. A wtedy będzie na sprzedaż tako jumper x 2010 zielono-czarny. Raczej tanio
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#3953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i tak się zdarzyło zarówno jednej jak i drugiej. Sporo uwag jest w necie na temat złego wyważenia tego wózka i wywrotek.
|
||
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam problem ze stanikami bo miska duża o obwód mały.U mnie w mieście jest dokładnie jeden sklep z takimi a ceny od 100 zł wzwyż. Podoba mi się zwłaszcza imitacja lnu |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Ja dziś tak z doskoku jestem, wiec pewnie coś przegapiłam. Mieliśmy z TŻ dzień podejmowania decyzji i rozmów z moimi rodzicami, głowa mi paruje od nadmiaru informacji. |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie rozglądam się co mi się podoba, później będę się wgłębiać bardziej w temat. Jeszcze Tako Jumper są fajne |
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3958 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzidziadziumdzia wygraną mam ze sklepu Triny.pl ale Kalinę też znam doskonale, choć teraz poszła w odstawkę. Otworzyli mi stacjonarnie sklep z rosyjskimi produktami na moim osiedlu
![]() paulinaizabela obawiam się, że z moim delikatnym żołądkiem długo będę miała mdłości Najgorzej jest rano, bo budzę się na maksa głodna i zanim zdążę zrobić śniadanie to wymiotuję ![]() domii29 Cytat:
Ja chyba dwa opakowania Divascanu wzięłam. Typowych migren z aurą i wymiotami dawno już nie miałam. Teraz od czasu do czasu pobolewa mnie głowa, ale taki ból jest do zniesienia. Matko pamiętam jak ja się kiedyś męczyłam, praktycznie dni wyjęte z życiorysu. Leżałam na wpół przytomna w zaciemnionym pokoju, w totalnej ciszy próbując przerwać ból ![]() Oby nie wróciły ![]() Cytat:
Teściową lubię, teścia mniej. Pewnie będziemy omawiać sprawy związane z weselem ![]() Wzięłam 5 produktów: 1. http://triny.pl/pl/p/Szampon-do-wlos...kory-glowy/181 2. http://triny.pl/pl/p/Serum-do-twarzy...zej-50-Lat/148 3. http://triny.pl/pl/p/Tradycyjny-sybe...propolisie/308 4. http://triny.pl/pl/p/Odzywka-do-wlos...macniajaca/323 5. http://triny.pl/pl/p/Detox-krem-na-n...-mieszanej/341 Same nowości dla mnie, będzie co testować i oczywiście opisywać na blogu ![]() Cytat:
Oby szybko nam przeszło ![]() Dokładnie Ja jestem w 17 tygodniu i chyba jeszcze nic nie przytyłam. Cytat:
Cytat:
![]() To byłaby porażka całkowita, nie wiem jak dałabym radę no ale liczę że jednak los będzie dla mnie łaskawy i nic takiego mi się nie przydarzy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musi być dobrze Moi rodzice wyluzowani, powinni się bez problemu dogadać ale stresik tak czy inaczej bliżej niedzieli będzie ![]() Cytat:
Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-05-30 o 23:21 |
|||||||||
|
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-fotelik mały tylko do 9 kg, - Fajne kolory tapicerki ale szybko blakną ( moje siostry tez to potwierdzały, zreszta widziałam naocznie ) - ciężki i źle wyważony ( wywrotki do tyłu to o czym pisałam wcześniej) - mały kosz na zakupy - kiepska parasolka, - trudno napompować koła ( ciężko dojść do wentyla zwłaszcza męskimi grubymi paluchami ![]() Ja sie zakochałam w Baby Active Elipso nr 49 w rankingu http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/ |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Nanusia nasz stary tez tak miał.
Tzn inaczej. Jak mala siedziala albo spala to wszystko było ok. Ale jak mi wstala w takiej rozlozonej spacerowce to tez się wychylila. Ale to też zależało od tego w ktora stronę ustawione jest siedzisko spacerowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ojj tak cudowne uczucie

,normalnie jak dwie bomby
duże to takie,zajmuje miejsce..
Do tej pory to Anoula robiła...
zachowanie masakryczne! Niestety czasem się można naciąć...