Wszystko o Avonie - cz.32 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 14:29   #1141
wiuniaaa
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32

Cytat:
Napisane przez _mAgIc_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy każdej klijentce dajecie jakieś próbki , rabaty lub produkty za większe zakupy? Za jaką kwotę dajecie kosmetyk dodatkowy a za jaką próbki???
Próbki daję od kwoty 60-70zł wzwyż, a kosmetyk przy zamówieniu powyżej 100zł.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja cieni nie otwieram, bo jednak wtedy już się liczy ich czas od otwarcia.
Otwieram raczej tylko biżuterię by sprawdzić czy jest ok. Reszty nie ruszam.
Ja otwieram takie rzeczy (cienie, kredki, wody) tylko u osób, które dały mi na to pozwolenie i mówiły żebym sprawdzała takie rzeczy.
We wcześniejszym poście o otwieraniu kosmetyków zapomniałam napisać o tym. Późno było, chyba byłam zmęczona.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:50   #1142
M a d z i o s z e k
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
do każdego zamówienia bez względu na kwotę daję próbkę i oczywiście katalog ( na własność- nie wyobrażam sobie "wypożyczania" klientkom katalogu na kilka dni a potem jego zwrotu) zazwyczaj wody, która w kolejnym katalogu jest nowością, klientkom przy większych zamówieniach dorzucam czasem jakiś drobiazg- zazwyczaj krem do rąk, czy do stóp, lub coś z produktów, które zamówiłam gdy były w ofercie wiązanej -jak nie dawno serum oliwkowe czy żel pod oczy z kawiorem

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

gdybyście szukały kodów na torebki -tu je znajdziecie http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop.page
Ja robię tak samo
M a d z i o s z e k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:09   #1143
kejtiryba
Wtajemniczenie

U mnie część Klientek ma rabat 8% na wszystko (kiedyś wspominałam o tym, otrzymałam je w spadku po innej konsultantce), w każdym katalogu robię promocję na produkty w naszych programów motywacyjnych - wtedy na te konkretne jest rabat 15%. Przy zakupach powyżej 100zł zawsze jest gratis (krem do rąk, stóp, mgiełki zapachowe, szampony), ale i tak nie mam jakiegoś szału na zamówienia, Konsultantek w moim obszarze jest za dużo... Gdzie nie idę z katalogiem (a ostatnio przygotowałam naklejki na kompie informujące o promocjach),to każdy mówi, że już mają swoją Konsultantkę

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:37   #1144
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
U mnie część Klientek ma rabat 8% na wszystko (kiedyś wspominałam o tym, otrzymałam je w spadku po innej konsultantce), w każdym katalogu robię promocję na produkty w naszych programów motywacyjnych - wtedy na te konkretne jest rabat 15%. Przy zakupach powyżej 100zł zawsze jest gratis (krem do rąk, stóp, mgiełki zapachowe, szampony), ale i tak nie mam jakiegoś szału na zamówienia, Konsultantek w moim obszarze jest za dużo... Gdzie nie idę z katalogiem (a ostatnio przygotowałam naklejki na kompie informujące o promocjach),to każdy mówi, że już mają swoją Konsultantkę
i gdzie tu sprawiedliwość
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:49   #1145
sylwianna1985
Zakorzenienie

u mnie też cięzko,konsultantek sporo. za mna pierwsze zamówienie miałam akurat niby upust 40% ale dałam promocyjnie 20%rabatu i sobie pare rzeczy więc nic nie zarobię a szału nie ma, a w nast katalogu pewnie będzie jeszcze mniej :/ nie wiem skąd dziewczyny maja tyle zamówień:/

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 17:00   #1146
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwianna1985 Pokaż wiadomość
u mnie też cięzko,konsultantek sporo. za mna pierwsze zamówienie miałam akurat niby upust 40% ale dałam promocyjnie 20%rabatu i sobie pare rzeczy więc nic nie zarobię a szału nie ma, a w nast katalogu pewnie będzie jeszcze mniej :/ nie wiem skąd dziewczyny maja tyle zamówień:/
Ja też nie wiem, ale tylko im pogratulować
A może zabrać się jeszcze za Betterware? Któraś z Was jest tam Konsultantką?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2013-05-30, 17:26   #1147
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie wiem, ale tylko im pogratulować
A może zabrać się jeszcze za Betterware? Któraś z Was jest tam Konsultantką?
ja próbowałam pomóc koleżance z betterwere-ale niestety zamówień może 2,3 produkty były....
chyba takie czasy że ludzie raczej kupują coś co mogą dotknąć i zobaczyć-bo wszystko coraż droższe i każdy ogląda pieniądze przed wydaniem:/ tak mi się wydaje,poza tym betterwere ma mało rzeczy stricte koniecznych raczej to takie gadżety,które mogą być a nie muszą, chemia dobra, ale chemie chwalą sobie również biedronkową,lidlowa-o wiele tańszą.
poza tym chyba wiele ludzi idzie cos kupić jak mu sie skończy-nie planuje wczęsniej o za 2tyg skończy mi sie to czy tamto więc musze zakupić, a z katalogów trzeba czekać.
takie offtopowe rozmyslania....

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:16   #1148
kejtiryba
Wtajemniczenie

Zatem Avon musi zjechać z cenami i pozwalniać nadmiar Konsultantek, wtedy damy radę

dyniowiec z jabłkami
Stary 2013-05-30, 20:30   #1149
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

I u mnie coraz gorzej, kiedyś czy 1000 czy 1050 na 35% było to i tak bez problemu wyrabiałam, a teraz ledwie 500
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:35   #1150
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
I u mnie coraz gorzej, kiedyś czy 1000 czy 1050 na 35% było to i tak bez problemu wyrabiałam, a teraz ledwie 500
Ach, pamiętam te czasy, że 500 zł to się lekką ręką robiło, przekraczało czasem i tysiaka. Teraz to ja się martwię czy w ogóle 150 zł dobiję.

dyniowiec z jabłkami
Stary 2013-05-30, 20:40   #1151
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
u mnie też raczej kiepsko-teraz w kat.8 ledwie 270 i wezmę teraz nagrody za punkty,bo czuję że w kat.9 nie będzie wcale zamówień-zaczynają się urlopy więc 3 katalogi będę pewnie nie aktywna
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:53   #1152
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, pamiętam te czasy, że 500 zł to się lekką ręką robiło, przekraczało czasem i tysiaka. Teraz to ja się martwię czy w ogóle 150 zł dobiję.
Też kiedyś 500 łatwo wyrabiałam, a teraz różnie bywa. Fakt, ostatnio miałam ponad 1000zł, ale teraz niecałe 300. A i tak to zasługa tego, że mam nowe klientki w pracy. Chyba już wszyscy wszystko mają i dlatego coraz mniej zamawiają.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:55   #1153
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

W k 08 najbardziej rozczarowało mnie mało zamówień na SPA, kiedyś '2 za 38' to był hit, szło 10 maseł MM i drugie tyle innych produktów, teraz w sumie 4 rzeczy Motywacyjne na perfumy nie zachęcają klientek, a pamiętam też jak dałam 30% na Infinity w zeszłym roku, poszło 12 flaszek

Fajnie powspominać.
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:05   #1154
nosy
Raczkowanie

witam wisażystki
Mam pytanie czy jeśli w zamówieniu z katalogu 8 , mając 89 punktów i zamówienie na 600 zł.Mogę już zamówić zestaw za 150 pkt.Czy muszę czekać aż w katalogu 8 doliczą mi punkty i dopiero w 9 zamówić?
Które zegarki polecałybyście ; Monica,Drama,Dianna? Bardziej zależy mi na jakości zegarka.Myślę nad Drama.Czy któraś z Was go miała?Ładny jest? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
nosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:38   #1155
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nosy Pokaż wiadomość
witam wisażystki
Mam pytanie czy jeśli w zamówieniu z katalogu 8 , mając 89 punktów i zamówienie na 600 zł.Mogę już zamówić zestaw za 150 pkt.Czy muszę czekać aż w katalogu 8 doliczą mi punkty i dopiero w 9 zamówić?
Które zegarki polecałybyście ; Monica,Drama,Dianna? Bardziej zależy mi na jakości zegarka.Myślę nad Drama.Czy któraś z Was go miała?Ładny jest? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Możesz zamówić od razu.
Stary 2013-05-30, 22:22   #1156
senwinowajcy
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32

Cytat:
Możesz zamówić od razu.
Jaki jest kod na katalogi 10 za 7zł dla nowych kk? W strefie wyskoczyło mi okienko że osiągnęłam już 5poziom tps i że mogę taki pakiet zamówić a kodu niet.:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
senwinowajcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 23:46   #1157
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nosy Pokaż wiadomość
witam wisażystki
Zegarek Drama obcykałam na wątku katalogowym...
Klik:
Dianna #4068
Drama #4032

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2013-05-30 o 23:50
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:09   #1158
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie próbki, niezależnie czego, czy szminek, zapachów, kremów, jeszcze nie spowodowały, by ktoś ten produkt chciał zakupić. Raczej działało to w drugą stronę
.
ja zawszę dodaję próbki i co jakiś czas skutkują zamówieniem..,., moja mama wyczaiłam mi jakąś klientkę u siebie w pracy której jak daję próbkę to zawsze zamówi później produkt pełnowymiarowy...

głownie zamawiam próbki perfum ale co jakiś czas biorę też jakiś krem jak jest w nowościach coś...

Cytat:
Też kiedyś 500 łatwo wyrabiałam, a teraz różnie bywa. Fakt, ostatnio miałam ponad 1000zł, ale teraz niecałe 300. A i tak to zasługa tego, że mam nowe klientki w pracy. Chyba już wszyscy wszystko mają i dlatego coraz mniej zamawiają.
no ja ostatnio pierwszy raz w mojej 6 letniej kadencji wyrobiłam 3 tysiące ale to dlatego że dałam opust na LGD i dobrze się złożyło bo było to przed dniem matki... ale teraz mam zamówienie na około 470zł i cisza... chyba ten katalog zakończę z tą kwotą... z następnego to już w ogóle porażka bo nic jeszcze nie spłyneło z zamóień.,..
Stary 2013-05-31, 11:35   #1159
anna77-69
Raczkowanie

Zawsze daje próbki nowości, ale tak ja i u was rzadko ktoś zamawia. Klientki jednak chwalą mnie za te "prezenty", nawet koleżanki siostry w pracy mówiły, że u mnie to tak fajnie bo zawsze coś dołożę. Katalog tez każda dostaje na własność. Wiadomo, że dobrze go sobie w domowym zaciszu pooglądać.
Mam koleżankę, która zajmuje się konkurencyjną firmą i od niej dostać katalog to maskara. Nie można się doprosić, a najlepiej to jakby sobie klientka w internecie oglądnęła. Miałam raz sytuację, że coś u niej zamówiłam i bardzo mi na tym zależało. Ona jednak zapomniała złożyć zamówienie i przepadło. Potem mi mówi, że mogę sobie zamówić z kolejnego katalogu- jak będzie. Oczywiście nie było. A potem się dziwi, że nie ma zamówień
Stary 2013-05-31, 11:42   #1160
fiatka84
Przyczajenie

Witam, mam pytanie dotyczące sprzedazy produktow solutions z kat 8 mianowicie jest jakas promocja ze za sprzedaz 4 produktow solutions mozna kupic zestaw planet spa a za sprzedaz 8 perfumke far away belle. czy jesli mam sprzedaz na 8 produktow to moge zamowic perfume i zestaw planet czy tylko sama perfume?
fiatka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 12:07   #1161
asi1989
Rozeznanie

Było już o tym kilka stron dalej, dziewczyny mówiły że możesz wtedy zamówić to i to

2021
Książki: 63

2020
Książki: 51
asi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 12:53   #1162
martusia5554
Rozeznanie

Odnośnie próbek i gratisów, to próbki daję głównie na prośbę klientki, no chyba że są jakieś nowości to dorzucam do zamówień, ale głównie do tych większych czyli 70-100zł i podobnie jest z gratisami, daję je dla klientek, które pierwszy raz u mnie zamawiają- tak na dobry początek no i dla tych co zamawiają na spore sumki
mam też jedną taką klientkę, a dokładnie jej córkę nastolatkę, która zbiera zamówienia po szkole i po rodzinie i co katalog są to zamówienia średnio na 200zł i umówiłam się z nią tak, że ma sobie sama wybrać coś z katalogu do 20zł i właśnie takie produkty przez nią wybrane dodaję jej za zbieranie dla mnie zamówień
a jeżeli chodzi o katalogi to zawsze każda klientka dostaje ode mnie katalog na własność, bo nie wyobrażam sobie wypożyczania na kilka dni
martusia5554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:31   #1163
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna77-69 Pokaż wiadomość
Zawsze daje próbki nowości, ale tak ja i u was rzadko ktoś zamawia. Klientki jednak chwalą mnie za te "prezenty", nawet koleżanki siostry w pracy mówiły, że u mnie to tak fajnie bo zawsze coś dołożę. Katalog tez każda dostaje na własność. Wiadomo, że dobrze go sobie w domowym zaciszu pooglądać.
Mam koleżankę, która zajmuje się konkurencyjną firmą i od niej dostać katalog to maskara. Nie można się doprosić, a najlepiej to jakby sobie klientka w internecie oglądnęła. Miałam raz sytuację, że coś u niej zamówiłam i bardzo mi na tym zależało. Ona jednak zapomniała złożyć zamówienie i przepadło. Potem mi mówi, że mogę sobie zamówić z kolejnego katalogu- jak będzie. Oczywiście nie było. A potem się dziwi, że nie ma zamówień
Moja Konsultantka w Ori tak samo. Może mamy jedną?

Ja katalogi zawsze daję na zachę 5 idzie do pracy Mamy, pozostałe 5 dla pojedynczych Klientek. Zauważyłam, że sama zamawiam więcej (np. z Ori) gdy katalog pomacam, obwącham itp.

dyniowiec z jabłkami
Stary 2013-05-31, 18:46   #1164
tess_d
Zadomowienie

Dziewczyny, co sądzicie o torebce Molly ?
W katalogu wygląda ślicznie, natomiast zdjęcie w wątku katalogowym już mnie do końca nie przekonuje. Sama nie wiem co mam sądzić. Widziałyście, macałyście na żywo ? Warto kupić ?
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 19:02   #1165
elzadinio
Raczkowanie

Odp: Wszystko o Avonie - cz.32

Hej Dziewczyny ..czy jest jakas konsultantka z okoloc dortmundu albo lunen ,hamm (niemcy )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
elzadinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 20:02   #1166
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Konsultantka w Ori tak samo. Może mamy jedną?

Ja katalogi zawsze daję na zachę 5 idzie do pracy Mamy, pozostałe 5 dla pojedynczych Klientek. Zauważyłam, że sama zamawiam więcej (np. z Ori) gdy katalog pomacam, obwącham itp.
A u mnie z Ori za bardzo nie ma konsultantek, ale też chyba popyt mały.

Ja katalogi daję na własność, choć zdarza się, że ktoś mi oddaje katalog razem z zamówieniem. Daję Mamie 3 do pracy, kuzynce 3 do jej pracy, drugiej kuzynce 2, bo jakieś sąsiadki przychodzą i też zamawiają, koleżance 2 do jej pracy i pojedyncze jeszcze dla cioć, kuzynek i koleżanek

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Właśnie koleżanka mi przesłała zamówienie jeszcze z K8 od siebie z pracy, m.in. na wodę City rush Glamour (pierwszy raz tak drogą wodę sprzedam chyba;p) i tusz luxe. Tam widzę, że dziewczyny często szaleją
Ale mgiełka Riviera Goddess ma czerwoną kropę
Stary 2013-05-31, 20:03   #1167
sheryl
szeryfcio

Po perfumetkach Fergie i Slip into... z bonusa dają Treselle - tak mówi moja faktura.
Stary 2013-05-31, 20:17   #1168
LittleDevil14
Raczkowanie

GG do LittleDevil14

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Po perfumetkach Fergie i Slip into... z bonusa dają Treselle - tak mówi moja faktura.
wrrrr..... przeginają pomału..

Dziewczny pisałyście tutaj, że reklamowałyście zły numer Focusa na fakturze, ja nie dostałam go wogóle w jaki sposób mogę zgłosić reklamacje ?
LittleDevil14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 20:21   #1169
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
wrrrr..... przeginają pomału..

Dziewczny pisałyście tutaj, że reklamowałyście zły numer Focusa na fakturze, ja nie dostałam go wogóle w jaki sposób mogę zgłosić reklamacje ?
dzwonić lub pisać do nich
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:03   #1170
kejtiryba
Wtajemniczenie

Ja nie wiem jak to jest, że Wam księgują wpłaty tak szybko, kiedy ja robiłam dziś przelew, koło południa może i kicha

dyniowiec z jabłkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości