|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
no nie moge uwierzyć, ze nikt tu teraz nie narzeka, nie mówi o jedzeniu, bólach, skurczach, tesciach ani TŻtach no co sie z Wami dzieje
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są też gotowe jogurciki dla maluchów, chyba z Nestle, ale o ile dobrze pamiętam mają podejrzanie długie terminy przydatności (nienaturalne jak na nabiał - doczytałam jest pasteryzowany, więc jak komuś skład odpowiada, to można spróbować) i zawsze mnie zadziwiało, że w marketach są nie w lodówkach z nabiałem, a na półce z jedzeniem dla dzieci, wśród kaszek i słoiczków... oooo takie: http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...bcatid/40.aspx Polecam też samodzielne robienie kiesielków dzieciom, a nie gotowanie kupnego, bo tam jednak "sztuczne barwniki i aromaty", a robota tak prosta, że szkoda nie skorzystać (gotujemy +/- 100ml wody, w kubeczku mieszamy 50 ml soku owocowego (mogą typu bobofrut, albo jakieś własne 100%, poza przecierowymi z marchwią, raczej te przejrzyste) i mąkę ziemniaczaną (chyba łyżeczka). Jak się woda zagotuje wlewamy sok i mieszamy. GOTOWE. Mało słodkie, ale smaczne - Norbert uwielbiał. AAAA - jeszcze coś - wprawdzie to po 6 m-cu, ale polecam kaszki NIESMAKOWE - bez sztucznych truskawek, 1% mączki bananowej itp. - pyszne http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...bcatid/37.aspx Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-30 o 21:25 |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam teraz cos i sie poryczałam, mimo że wiem, ze tak jest od bardzo dawna i tak mnie to rozczuliło "Jeśli posadzimy sobie na kolanach sześciomiesięczne niemowlę i z największą słodyczą powiemy do niego: „Grubas, brzydal, wcale cię nie kocham”, najprawdopodobniej uśmiechnie się zadowolone, ponieważ tym, co odbierze, będzie nasza czułość. Nie rozumie jeszcze znaczenia słów, które słyszy, ale rozumie to, co przekazujemy mu za pośrednictwem tonu naszego głosu. Jeśli natomiast do tego samego malucha powiemy głośno i gniewnym tonem: „Śliczności moje, skarbie, bardzo cię kocham!”, z całą pewnością wybuchnie płaczem, ponieważ w tym przypadku odczuje jedynie naszą agresję." |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie mogę się pożalić
![]() Założyłam dziś rybaczki przed-ciążowe dokłądnie to zakupione w czasach gimnazjum (biodrówki) i bez paska zjechały mi z tyłka Bosz... ale ja w gimnazjum byłam "wielka"
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Monte - znam i takie mamy... cóż każdy robi jak uważa...
Dziecku (mówię o maluszku na etapie rozszerzania diety, tak od 6 miesięcy do 2 rż) bym nie dała. Skład: mleko (49,5%), śmietanka, cukier, krem mleczno-karmelowy(1,7%)(mleko, syrop karmelowy), skrobia modyfikowana:E 1422, zagęstniki:karagen, mączka chleba świętojańskiego, orzechy laskowe, substancja wzbogacająca:cytrynian wapnia, aromat naturalny i identyczny z naturalnym.
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciężarna w jednym i w drugim przypadku wybuchnie płaczem
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
1)Skurcze mnie wykanczaja- raz na pól godZ mnie docisne 2) mały sie rusza non stop od jakichś 3 godzin- caly czas cos sie tam miedoli...( CZY TO NORMALNE???) 3) pali mnie brzuch jak cholera!!!!pod letni zebrami... Nie wiem co z tym zrobic i cy to normalne?!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
U mnie w szpitalu poprzednim (na peryferiach) trzeba mieć wszystko swoje. Zresztą jedzenie też mi mama nosiła moje, bo szpitalnego się nie dało jeść - oprócz świeżego pieczywa. A teraz - nie wiem, muszę spytać pani położnej u lekarza. Cytat:
(bo prawda jest taka, że ten pies ma mózg wielkości orzeszka:P). Więc na te nieświadome istotki tak to działa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobote mam wizyte u dentysty, na 100% mam leczenie, a boje sie jak nie wiem co. Nie wiem czy np. moglabym miec na jeden raz dwa zeby robione przy znieczuleniu ocywiscie. Jesli nie dostane znieczulenia to urodze na fotelu stomatologicznym, obiecuje, urodze ze strachu ... Dziewczyny, ktore leczyly zeby w ciąży, BŁAGAM napiszcie, ze znieczulenie można i że będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, na Bardzo Wysokie Polki mnie nie stac - wiec jesli nie zaobserwuje problemow, zamierzam za duzo etykiet nie czytac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem beznadziejna zywieniowo matka, Lala jest uzalezniona od waniliowego danio, zakupy robie tylko w hipermarkecie Leclerc, bo oni maja sprzedaz internetowa z dostawa pod drzwi, a moja Iza w wieku 7 miesiecy przeszla czesciowo wprost z KP na mleko krowie, bo byla pamietna powodz 1997 i dokladnie, kiedy mi braklo pokarmu, braklo tez mieszanek w sklepach, do ktorych nie trzeba bylo wioslowac na pontonie
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1) nie mam skurczy- nie miałabym już nic przeciwko ![]() 2)Gluciątko nie rusza się zbyt często- czy to normalne? :P 3) nic mnie nie boli, nic mnie nie pali... czy to tym bardziej normalne?! ![]() hm... ciężarnej chyba się nie dogodzi
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skurcze to nieciekawa sprawa, moze idz weź prysznic i sie połóż co? |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma za co |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41077868]U mnie w szpitalu poprzednim (na peryferiach) trzeba mieć wszystko swoje. Zresztą jedzenie też mi mama nosiła moje, bo szpitalnego się nie dało jeść - oprócz świeżego pieczywa. A teraz - nie wiem, muszę spytać pani położnej u lekarza.
Przepraszam za porównanie, ale dokładnie tak samo jest ze zwierzątkami - moja siostra często mówi takim słodkim tonem do psa (shih-tzu) ty głupolku, ty mały idioto, a on się cieszy i macha ogonem (bo prawda jest taka, że ten pies ma mózg wielkości orzeszka:P). Więc na te nieświadome istotki tak to działa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] strzał w 10!! też tak mówie do psa a jak go zawolam po imieniu to jzu patrzy czy robi cos nie tak, ale ja mam mądrego psa wiecie
|
|
|
|
#3619 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- jestem najedzona ![]() - nic mnie nie boli - skurczy brak - teściowie daleko - Tz dzisiaj zasługuje na pochwałę - skończył składać szafę na strychu !!! |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie na zapas, chwila bólu i po kłopocie. I jak najbardziej dwa zeby mozna robic na raz, ja miałam nawet 4 robione za jednym zamachem. |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mówi do naszej sierści "Ty wielka gruba świnio" też tak pieszczotliwie przy głaskaniu Dobrze, że do mnie się tak nie odważył, bo nawet głaskanie by mu nie pomogło
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze predzej czy później przydadza sie takie informacje
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Właściwie wszystko można robić z zębami w ciąży, tylko raczej unikać RTG. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3625 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i jest poprawa humoru! Jak małe rusza sie 10 razy na godzinę to dla mnie norma! A nie 100 na pól (po 100 przestałam liczyć.> Diagnoza : Twoja ciaza kest idealna i normalna ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
wiem- niezły sposób łagodzenia bólu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3626 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A co do tego palenia w brzuchu - ale pali czy boli??
Bo ból w nadbrzuszu trzeba zgłosić lekarzowi. A jak pali, to może coś jedzeniowego, zgaga albo wątroba? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41077992]na tą chwilę:
- jestem najedzona ![]() - nic mnie nie boli - skurczy brak - teściowie daleko - Tz dzisiaj zasługuje na pochwałę - skończył składać szafę na strychu !!! mam andzieje ze po porzadkach również bedziesz tak odhaczac brak niepokojących objawów, co sie nie przeforsujesz a pokaż szafe? my mamy jakos od 2 tygodni nową ale średnio jestem z niej zadowolona ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam Wam sie pochwalic, ze DZISIAJ SKONCZYLAM MEBLE
. No i wyniesc dziadostwo z pracowni, wyszorowac tynk strukturalny na scianach, kupic i dociac wykladzinę i listwy, dziadostwo wniesc/ustawic i wypelnic Lali dobytkiem. Jestem dumna z siebie, x miesiecy mi to wszystko zajelo, nie pamietam, kiedy zaczynalam - w marcu jakos? Efekt slodki na maxa, wszystko w jasniutkim ecru, fronty i plecy - perlowe zielsko na perlowym tle, wykonczenia stare zloto i beż-cappuccino, motyw przewodni - rożyczki ![]() Caly komplet ogromny - 2 biblioteki, komoda, biurko narozne, 2 krzesla, stoliczek, regalik narozny, narozne poleczki. Sorki, ale musialam sie podzielic z Wami ta radoscia
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41078048]MOŻNA ZNIECZULENIE
![]() Właściwie wszystko można robić z zębami w ciąży, tylko raczej unikać RTG. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] miałam rtg zeba w 3 t.c i antybiotyk też brałam wtedy, ale jajo moje było chyba silniejsze od promieni rtg
|
|
|
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Dziecku (mówię o maluszku na etapie rozszerzania diety, tak od 6 miesięcy do 2 rż) bym nie dała. Skład: mleko (49,5%), śmietanka, cukier, krem mleczno-karmelowy(1,7%)(mleko, syrop karmelowy), skrobia modyfikowana:E 1422, zagęstniki:karagen, mączka chleba świętojańskiego, orzechy laskowe, substancja wzbogacająca:cytrynian wapnia, aromat naturalny i identyczny z naturalnym.

więc lepiej sobie przerzucić na swój

mysle ze predzej czy później przydadza sie takie informacje