Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 21:44   #2791
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

|Sylwia, sukienka nieporównywalnie ładniejsza od poprzednich, tylko Illusion dobrze mówi- może eksponować brzuszek, ale zawsze można wciągnąć gacie ala Bridget Jone.

W kategori tańczących dzieci ten filmik jest dla mnie nr1 http://www.youtube.com/watch?v=8Uj-FNcGesc szczególnie od 0:19

Djerba, kusisz tą maszyną oj kusisz Tylko ja to się boję, że kupię, kasę wydam, a będzie stała nieużywana

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:46   #2792
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be[/QUOTE]
raz jeszcze
filmik trzyma w napięciu
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
|Sylwia, sukienka nieporównywalnie ładniejsza od poprzednich, tylko Illusion dobrze mówi- może eksponować brzuszek, ale zawsze można wciągnąć gacie ala Bridget Jone.

W kategori tańczących dzieci ten filmik jest dla mnie nr1 http://www.youtube.com/watch?v=8Uj-FNcGesc szczególnie od 0:19

Djerba, kusisz tą maszyną oj kusisz Tylko ja to się boję, że kupię, kasę wydam, a będzie stała nieużywana

no właśnie też chętnie bym kupiła ale ja to mam taki czasem słomiany zapał, podpalę się, porobię kilka razy a potem będzie się kurzyć w szafie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:49   #2793
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

No z takim dopingiem to nie mogło się nie udać Agatka słodko mówi, szczególnie "Dorotko" Jeszcze raz brawa

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
raz jeszcze
filmik trzyma w napięciu

no właśnie też chętnie bym kupiła ale ja to mam taki czasem słomiany zapał, podpalę się, porobię kilka razy a potem będzie się kurzyć w szafie
No to przybijmy sobie piątkę. Tylko to trzeba mieć jeszcze miejsce w szafie, ja nie mam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:54   #2794
calawdeszczu
Wtajemniczenie

klask i:

kiedy moja sie tak przekreci...:ro lleyes:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:55   #2795
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze U mojej babci w bloku tak jest, tylko do 9. dojezdza.
U nas z kolei zatrzymuje sie co dwa pietra - 0, 2, 4, itp

Kija, i jak moherowe spojrzenia?
Wszyscy się do nas uśmiechali i ogólnie odbiór był bardzo pozytywny. A potem słyszałam jak takie dwie babcie idące za nami, na oko pod osiemdziesiątkę, mówiły do siebie jak to dobrze że teraz takie wynalazki są i że można dziecko wszędzie zabrać Trochę mnie to zdziwiło bo sądząc po wieku powinny same w młodości nosić dzieci w jakichś szmatach, ale może już nie pamiętają albo udawały przed sobą że są młodsze niż w rzeczywistości... My się od początku sporo włóczyłyśmy w chuście ale pierwszy raz poszłyśmy w taki tłum bo na procesji było strasznie dużo ludzi, no i pierwszy raz byłyśmy w chuście na mszy
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 21:55   #2796
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Buziaki dla Julaska wygibaska

odsyłamy

Stary 2013-05-30, 22:00   #2797
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzien bez fotki dzien stracony

przedstawiam wam mojego szreczka zielonego i wygibaska
Ogrzątko na drugiej focie zajefajne
Stary 2013-05-30, 22:01   #2798
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
No z takim dopingiem to nie mogło się nie udać Agatka słodko mówi, szczególnie "Dorotko" Jeszcze raz brawa

No to przybijmy sobie piątkę. Tylko to trzeba mieć jeszcze miejsce w szafie, ja nie mam
no właśnie u mnie też brak miejsca, chyba że wreszcie wywalę robota kuchennego, którego użyłam raz wtedy akurat miejsce na maszynę do chleba się znajdzie
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wszyscy się do nas uśmiechali i ogólnie odbiór był bardzo pozytywny. A potem słyszałam jak takie dwie babcie idące za nami, na oko pod osiemdziesiątkę, mówiły do siebie jak to dobrze że teraz takie wynalazki są i że można dziecko wszędzie zabrać Trochę mnie to zdziwiło bo sądząc po wieku powinny same w młodości nosić dzieci w jakichś szmatach, ale może już nie pamiętają albo udawały przed sobą że są młodsze niż w rzeczywistości... My się od początku sporo włóczyłyśmy w chuście ale pierwszy raz poszłyśmy w taki tłum bo na procesji było strasznie dużo ludzi, no i pierwszy raz byłyśmy w chuście na mszy

dziewczyny, idę spać, bo zaraz mnie coś trafi jak można tak głośno chrapać, nie mogę myśleć nawet
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:04   #2799
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

z takim dopingiem musiało się udac
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:05   #2800
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
meneq- u nas najpopularniejsze sa laciate z Wawela,kazda ma jeszcze jakis tekscik na papierku od spodu. TZ kupil mi ich ostatnio na imieniny 1,2 kg i wpierniczylam wszystkie... Juz chcialam pisac,ze nie wiem jaka to kujawska,ale wiem! Byly w sklepiku pod moim blokiem,ale juz nie ma Sa przepyszne,smielismy sie z TZ, ze opakowanie jak z PRL-u,ale sa naprawde mniam

Dziewczyny,noe zabierajcie sie za te wszystkie pozal sie boze dietki... dukany,kopenhaskie i wszelkie inne gowna, szkoda czasu i zdrowia. I zadne w stytu: 1200,1400 kcal tez nie to dla naszego organizmu za malo. Ja np jak teraz chce zadbac o sylwetke( tylko,ze ja hmm luboe byc przezarta i lubie syfiaste jedzenie,to moj problem) No to obliczam zqpotrzebowanie organizmu,uwgledniajac przy tym,ze jestem kp. Ucinam z tego jakies 10-15%,czyli zaledwie ok 200-300 kcal. Reszte deficytu mam zamiar osiagnac z cwiczen. Nastepnie z tego zapotrzebowania wyliczam rozklad na bialka,tluszcze i wegle( bo one wszystkie potrzebne sa do prawidlowego funkcjonowania org!) I staram sie mniej wiecej ustalic jadlospis,nie licze co do kcal,czy do gramu,nie cierpie teraz na nadmiar wolnego czasu:p no i starac sie nie jesc smieci, ale jak sie cos trafi,to trudno,jestesmy tylko ludzmi To 5:2 Blogerko to na pewno tez niezly syf,poczytam zaraz. Zreszta z Twoim cialem- marzeniem to wiesz...ahh Co Wam da ze w krotkim czasie na takiej diecie zrzucicie 2,3, moze i 5 kg. Metabolizm zaraz.zwolni,bedzie spalal mniej kcal i co wiecej zacznie chomikowac tluszcz na ciezkie czasy. My po takiej diecie cud natomiast mamy malo energii,wygladamy na zmeczone,a pewnie i jestesmy wkur.wione bo w koncu Polak glodny,to zly Poza tym kosci obleczone skora ne sa fajne przeciez Ot taki maly esej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wow a podaj taki przykladowy jadlospis ja od porodu schudlam tylko 2 kg

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja schudłam od 22 kwietnia 4 kg...kilogramy idą powoli w dół, ale wolę tak, niż żeby szybko wróciły.
chcesz to mogę Ci napisać jak ona wygląda
chcialam zaptav ale juz napisalas

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No, to mój TZ jest oficjalnie bez pracy. Właśnie jedzie do domu, zaraz powinien być...

Elllmi, Oliwa też tak robi, tylko z zamkniętymi oczami. A co do tego gościa, którego opisałaś, że tak się babrze przy jedzeniu, to ja jestem dokładnie taka sama. Ja np zawsze ściągam skórkę z szynki, i wywalam wszystkie żyłki z niej. I takie podobne.
kurczę trzymam kciuki żeby cos znalazł fajnego a w międzyczasie moze wroci do tej co wspominalas?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
wiem co czujesz bo też to przeżywałam, moja mama miała usuwane jajniki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i bez komplikacji.

dla Nataszki za wymiary.

.
bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no ja też robię zakupy w tesco przez internet- a jaki przuystojny dostawca przyjeżdza
i zakupy do chaty wnosi

idę do garów, dziś robię lasagne i torcik bezowy
TZ wróćil z deleagacji i muszę mu troszkę dogodzić bom się stęskniłam strasznie
mniam chciałabym być Twoim mężem

U nas procesja jest przez kawalek wsi nawet na osiedle moje dociera ale moj maz wyjechal dzis o 12 i strasznie sie zle czuje, znowu same poplakalam troche

wczoraj bylismy na festynie rodzinnym pod szkola, muzyka grala straz wyla a nasz Nataszku zasnal sobie

a dzis w kosciele byl wystep krawczyka, siostra poszla ja w sumie tez bym poszla ale balam sie ze tlum bedzie a ja sama z Nataszkiem

ide nadrabiac dalej
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:09   #2801
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
tdziewczyny, trochę się martwię,chodzi o to,że mój Groszek nie gaworzy....
czasem powie me-me, be-be ale tak to bez przerwy "śpiewa" różnym tonem, do tego jak czasem dziadek do niego gwiżdze to ten skubaniec mu odśpiewuje i w śmiech
kurde nie pamiętam by mój Sammy tak robił, owszem też piszczał ale sylaby szły już w tym wieku
myślicie,że to powód do zmartwień?

popcorn nie pamiętam kiedy jadłam

brawa dla Dorki

co do pisenek to ja znam tylko ze 3 kołysanki więc liczę Szaja na Twoją kreatywność

Calawdeszczu całuski dla Julii, widzę,że ślady na nóżkach po wkłóciu jeszcze czerwone

ja pierdziu ta pogoda to jakieś nieporozumienie
U nas Grześ z tego co pamiętam bardzo mało gaworzył i późno zaczął mówić. Miałam wrażenie że on przemawia dopiero jak jest całkowicie pewien jak ma coś wymówić bo takie po dziecięcemu poprzekręcane wyrazy zdarzały mu się rzadko. Za to jak zaczął mówić to pełnymi zdaniami i z użyciem trudnych wyrazów, chyba nigdy nie zapomnę jak szłam na spacer z takim może trzyletnim szkrabikiem, a on do mnie powiedział rozmarzonym głosem: Spójrz mamusiu, czy zauważyłaś jakie to niebo jest błękitne? Więc ja tam bym się późnym gaworzeniem nie przejmowała, no chyba że lekarz stwierdzi że tak być nie powinno
Stary 2013-05-30, 22:16   #2802
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Super, dla nowoczesnych babć

Techno dziecko rzadzi

Szajka, Dorotka cudna Napiecie jak mu Spielberga Az sie sama ucieszylam jak sie w koncu udalo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:19   #2803
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A ja dziś poszłam na procesję z młodą w chuście Zrobiłyśmy furorę, zwłaszcza w kościele jak stanęlam na środku i się bujałam z nogi na nogę żeby ją uśpić...
pięknie musiałyście wyglądać

Cytat:
szaja, ja nie mieć popcornu ale i tak obejrze
może Julka też się niedługo nauczy... marzenie...

trzymamy kciuki i powodzenia

hahaha ksadz pomyślał, że tańczysz do koscielnych pieśni
nauczy się, no pewnie przecież pisałam, jak moja Agatka późno się obracała.

Cytat:
dzien bez fotki dzien stracony

przedstawiam wam mojego szreczka zielonego i wygibaska
piękny szreczek ziemniaki ze szpinakiem? też dzisiaj były

Cytat:
tdziewczyny, trochę się martwię,chodzi o to,że mój Groszek nie gaworzy....
czasem powie me-me, be-be ale tak to bez przerwy "śpiewa" różnym tonem, do tego jak czasem dziadek do niego gwiżdze to ten skubaniec mu odśpiewuje i w śmiech
kurde nie pamiętam by mój Sammy tak robił, owszem też piszczał ale sylaby szły już w tym wieku
myślicie,że to powód do zmartwień?

popcorn nie pamiętam kiedy jadłam

brawa dla Dorki

co do pisenek to ja znam tylko ze 3 kołysanki więc liczę Szaja na Twoją kreatywność

Calawdeszczu całuski dla Julii, widzę,że ślady na nóżkach po wkłóciu jeszcze czerwone

ja pierdziu ta pogoda to jakieś nieporozumienie
Marsi, moja Agatka tak. Piszczała za to przeraźliwie. Ona w ogóle takie spektakularne umiejętności późno nabyła, za to jak ruszyło, to lawinowo. Ruchowo rozkręciła się od końca 5mca, pierwszy raz świadome MAMA usłyszałam, gdy miała dopiero 17mcy! mówiła wcześniej kilka słów typu baba, daj, am, miau. A jak po 2ur się rozgadała, to na całego i dzisiaj buzia się nie zamyka, nawet przez sen gada

Ale zawsze jestem zdania, że jeśli cię coś mocno niepokoi, można sprawdzić. Ale najpierw bym sama sprawdziła - jak z jego słuchem? popstrykaj mu palcami za uchem, albo piśnij zabawką jakąś, na pewno się odwraca, prawda?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

oh tak... kiedyś to u nas leciało non stop hehehe
teraz moja córa preferuje naija music
a co to?

[QUOTE=blogerka;41076143
mi gastrolog mowila, ze po 9 a najlepiej po 12 miesiacu[/QUOTE]

nam pediatra, że te preparaty mlekozastępcze (nutra, pepti) najkrócej 6mcy się stosuje - i to pewnie pepti przy nietolerancji laktozy. A Agatce wprowadzałam najpierw właśnie koło 9mca, ale nie wyszło, więc do chyba 11 albo do roku doczekałam i zaczęłam bebilon zwykły mieszać

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
U nas dziś ok, miałam się uczyć, ale kurde jakoś nie umiem... tak mi przykro,że muszę codziennie do tej szkoły, Ola już o 19 chodzi spać, więc mało czasu z nia spędzam
jak tylko jestem w domu to chcę jej poświęcić 100% uwagi, i jak mam dzień wolny, to nie ptorafię się od niej oderwać, chcę się nią nacieszyć a jednoczesnie spędzić z nią maksymalnie dużo czasu.... echhh tylko szkoda, że moja sytuacja na uczelni przez to cierpi i mocno kuleje.
no i jeszcze ten WIZAŻ

Ola ostatnio nie chce mi zjadać słoiczków

A różnych firm dajesz? może firmy nie chce albo akurat konkretnych potraw?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

No właśnie Szaja-pół wina obalone, placki zjedzone a filmu ni ma Dym w domu o tą imprezkę z Bokeh co? Przyznaj się

Nie, u teściów byłam no a potem pisałam umowy na kompie.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Dziękuję za Dorotkę no napięcie, a ja się jarałam bo mi się udało za aparat złapać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:21   #2804
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
szaja, ja nie mieć popcornu ale i tak obejrze
może Julka też się niedługo nauczy... marzenie...

trzymamy kciuki i powodzenia

hahaha ksadz pomyślał, że tańczysz do koscielnych pieśni
Bardzo możliwe bo ja dość muzykalna jestem i mam poczucie rytmu więc jak trzeba było coś śpiewać to się kiwałam do taktu
Stary 2013-05-30, 22:24   #2805
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Nancy,no obiadki tez robie codziennie,jestem przykladna zoncia

Szaja,jaki rodzinny doping,brawo
Cos jeszcze mialam pisac,ale zapomnialam
Ide w kimono,dobranoc, pchly na noc,karaluchy na rano

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:34   #2806
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41078648]

Marsi, moja Agatka tak. Piszczała za to przeraźliwie. Ona w ogóle takie spektakularne umiejętności późno nabyła, za to jak ruszyło, to lawinowo. Ruchowo rozkręciła się od końca 5mca, pierwszy raz świadome MAMA usłyszałam, gdy miała dopiero 17mcy! mówiła wcześniej kilka słów typu baba, daj, am, miau. A jak po 2ur się rozgadała, to na całego i dzisiaj buzia się nie zamyka, nawet przez sen gada

Ale zawsze jestem zdania, że jeśli cię coś mocno niepokoi, można sprawdzić. Ale najpierw bym sama sprawdziła - jak z jego słuchem? popstrykaj mu palcami za uchem, albo piśnij zabawką jakąś, na pewno się odwraca, prawda?
[/QUOTE]

jeśli chodzi o słuch to jestem spokojna bo on miał dodatkowe badania ze względu na grupe ryzyka ( jak wspominałam Leo urodził się z przedroślem usznym) z tego powodu miał kilka badań i wszystko jest ok
poza tym widze,że chłopak ma niesamowity słuch bo uwielbia jak się do niego mówi szeptem i jest bardzo wyczulony na muzykę, szczególnie lubi różnego rodzaju "solówki", hehe zaprawiony, bo mama w ciąży głośno słuchała muzy

jutro uchwycę jego śpiewy na filmiku

dziewczyny, zjadłam kebaba ( na telefon) i idę zaraz spać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:36   #2807
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Marsi, znam ten ból, kiedy znajomi się odsuwają.
Jak wiecie, mam 20 lat i od zerówki przyjaźniłam się z Magdą, moją best friend po wsze czasy, jak mi się wydawało. Była dla mnie jak siostra. Jednak po urodzeniu Oliwki straciłam z nią kontakt, kompletnie nas olała, mimo wielu moich prób kontaktu z nią. Moja przyjaciółka od 14 lat... I nagle zero, null kontaktu z nami... Kompletnie go urwała. Jakiś czas temu spotkałam ją na ulicy, nawet przyszła do mnie na kawę wtedy, dałam jej zaproszenie na ślub, ale potem znów nas olała... Kilka dni temu nieco się ścięłyśmy i napisałam jej, żeby uznała zaproszenie za nieważne... Nie widzę już powrotu do naszych dawnych kontaktów... Jej nastawienie jest beznadziejne. Tak bliska osoba i tak mnie olała w najważniejszym dla mnie okresie... Smutne, co? Ale jestem młoda, a dla niektórych Oliwia to najwyraźniej przeszkoda w tym momencie, by się ze mną przyjaźnić...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-30 o 22:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:38   #2808
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

w mordę jeża, gdzie mój post? Dodałam i mi wcięło?
Sic!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:43   #2809
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, znam ten ból, kiedy znajomi się odsuwają.
Jak wiecie, mam 20 lat i od zerówki przyjaźniłam się z Magdą, moją best friend po wsze czasy, jak mi się wydawało. Była dla mnie jak siostra. Jednak po urodzeniu Oliwki straciłam z nią kontakt, kompletnie nas olała, mimo wielu moich prób kontaktu z nią. Moja przyjaciółka od 14 lat... I nagle zero, null kontaktu z nami... Kompletnie go urwała. Jakiś czas temu spotkałam ją na ulicy, nawet przyszła do mnie na kawę wtedy, dałam jej zaproszenie na ślub, ale potem znów nas olała... Kilka dni temu nieco się ścięłyśmy i napisałam jej, żeby uznała zaproszenie za nieważne... Nie widzę już powrotu do naszych dawnych kontaktów... Jej nastawienie jest beznadziejne. Tak bliska osoba i tak mnie olała w najważniejszym dla mnie okresie... Smutne, co? Ale jestem młoda, a dla niektórych Oliwia to najwyraźniej przeszkoda w tym momencie, by się ze mną przyjaźnić...
Black, przykre ale w takich sytuacjach najczęściej poznajemy się na ludziach

nasi znajomi ostatnio się obrazili,że nie powiedzieliśmy o chrzcinach- kurde wiecie ja nawet nie pomyślałam,zaprosiłam jedynie rodzinę i tyle
a Ci foch dodam,że oni nie mają dzieci i nie kumają pewnych spraw

a jeszcze wracając do przyjaźni, to ja miałam tak na początku,że koleżanki wpdały na chwilę chyba z grzeczności by dziecko zobsczyć a potem see ya... słyszałam jedynie z plotek że teraz to ja inne życie prowadzę
ja pierdziu nie kumam tego i wkurza mnie to,że zostaje się tak bez sensu przekreślonym
Stary 2013-05-30, 22:49   #2810
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Tadam! Jestem na bieżąco tym razem nie dałam się Wam prześcignąć i nadrobiłam

Od wczoraj mamy już prąd i własny licznik i nikt go już nie ruszy ale powiem Wam że te dwa dni bez prądu to jakiś koszmar normalnie. Ani się porządnie umyć, bo ciepłej wody niet, ani szybko małemu zagrzać jedzonka, w domu cisza jak makiem zasiał no a po zmroku to już jedna wielka komedia. Na szczęście podeszliśmy do tego trochę z humorem, ale matka tż to już dla mnie może nie istnieć. Może jak zajrzę do klubu potem to Wam napiszę więcej, bo to nie koniec. Tż powiedział jej do słuchu, ja także, nawet moja babcia rozmawiała z tą francą. Nie mam zamiaru ani z nią rozmawiać, ani się spotykać.

Jezuuu, jaka u nas pogoda do d.upy! Nie licząc wczoraj, to chyba już drugi tydzień nie wychodzę z małym na spacery, bo albo pada, albo 10 stopni albo jedno i drugie! No masakra po prostu. Też mi wiosna!

Szaja dla Dorci!

Cała Twoja malutka jest naprawdę rozbrajająca uwielbiam ją

Marsi ja myślę że wszystko ok, Oliwier też bardziej tak sobie "śpiewa", niż gaworzy wszystko w swoim czasie, nie ma co porównywać do brata bo każdy dzieciaczek inny

Nie cytowałam, bo podczytywałam na telefonie, myślę sobie, że z pamięci poodpisuję i co? I dupka, zapomniałam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 22:50   #2811
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

a jeszcze wracając do przyjaźni, to ja miałam tak na początku,że koleżanki wpdały na chwilę chyba z grzeczności by dziecko zobsczyć a potem see ya... słyszałam jedynie z plotek że teraz to ja inne życie prowadzę
ja pierdziu nie kumam tego i wkurza mnie to,że zostaje się tak bez sensu przekreślonym
przyjaźń, a rodzinne relacje? jestem najlepszym przykładem. Odkąd żesmy sie wyprowadzili to mają nas gdzies. Liczą sie dla nich tylko ich sprawy i kasa...
a koleżanki... były i nie ma... , ale może będą nowe, lepsze... jedną już znalazłam co to w nowej ikei nie była

Stary 2013-05-30, 22:50   #2812
Debrah
Zakorzenienie

Tooo jeszcze raz, pewnie zapomnę co chciałam....

Nadrobiłam.

Lenova: gratuluję 4 mcy!

Ewik: nie krępuj się, zapraszamy do klubu, zobaczysz jak ci ulży!

Meduzza i jeszcze ktoś (?) - a jakich balerin szukacie? Ja niedawno kupowałam na allegro, pewnie pamiętacie - zadowolona jestem i taniutkie były.

A wiecie co? Zrobiłam szarlotkę sypaną w piekarniku konwekcyjnym halogen owen i wiecie, że wyszła? Tylko jakaś niziutka jest - taka ma być?

Pyycha jest - szkoda, że lodów nie miałam.
Została 1/4..

Dzień należał do trudnych - dzieciowi marudek się załączał, dużo płakusiała - no jak nie ona. Może i u nas zęby? Byli moi rodzice, marudek ciąg dalszy, mało spała. Poszli - padła przy piersi. Ale nie dawała się odłożyć - od nowa podkówka i płacz. Biedna moja - straszną potrzebę bliskości miała chyba...

Zasnęła dopiero przed 22:00..
Stary 2013-05-30, 22:53   #2813
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

Tadam! Jestem na bieżąco tym razem nie dałam się Wam prześcignąć i nadrobiłam

Od wczoraj mamy już prąd i własny licznik i nikt go już nie ruszy ale powiem Wam że te dwa dni bez prądu to jakiś koszmar normalnie. Ani się porządnie umyć, bo ciepłej wody niet, ani szybko małemu zagrzać jedzonka, w domu cisza jak makiem zasiał no a po zmroku to już jedna wielka komedia. Na szczęście podeszliśmy do tego trochę z humorem, ale matka tż to już dla mnie może nie istnieć. Może jak zajrzę do klubu potem to Wam napiszę więcej, bo to nie koniec. Tż powiedział jej do słuchu, ja także, nawet moja babcia rozmawiała z tą francą. Nie mam zamiaru ani z nią rozmawiać, ani się spotykać.

Jezuuu, jaka u nas pogoda do d.upy! Nie licząc wczoraj, to chyba już drugi tydzień nie wychodzę z małym na spacery, bo albo pada, albo 10 stopni albo jedno i drugie! No masakra po prostu. Też mi wiosna!

Szaja dla Dorci!

Cała Twoja malutka jest naprawdę rozbrajająca uwielbiam ją

Marsi ja myślę że wszystko ok, Oliwier też bardziej tak sobie "śpiewa", niż gaworzy wszystko w swoim czasie, nie ma co porównywać do brata bo każdy dzieciaczek inny

Nie cytowałam, bo podczytywałam na telefonie, myślę sobie, że z pamięci poodpisuję i co? I dupka, zapomniałam
ile świec żeście wypalili taki nastrój mieliście romantico, moze teściowa chciała Wam miłe wieczory zapewnić
a tak naprawde to ją tylko

Julcik dziekuje za miłe słówko

ja już składam manele na dzisiaj. idę w piernaty. dobrej nocy- owocnej

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-30 o 22:55
Stary 2013-05-30, 22:55   #2814
Debrah
Zakorzenienie

A jeszcze :

Sylwia : popieram dziewczyny, ostatnia sukienka ładna

Nawijka: co do tych spodni ze zdjęcia, tzw chinosów - podpowiesz mi - bo - ostatnio zanabyłam w SH (illusion ) takowe, ale w kolorze musztardowym. Fajowe są, tylko kurczę jaka góra? Bo kolor jest trudny? i jakie bluzki, żeby dobrze wyglądało?
Stary 2013-05-30, 22:59   #2815
Kija80
Zadomowienie

Brawa dla Dorotki!

Laurko ale w Nurofenie forte jest zwykła strzykawka tylko taka mini, a w normalnym są takie fajne miarki, one nie mają tego dziubka na końcu tylko są proste na całej długości i na końcu mają dziurkę. Są super wygodne w użyciu. Chyba w większości syropów przeciwbólowych takie są. Na pewno w tym zwykłym nurofenie i ibumie (albo ibufenie, nie jestem pewna). Tam są piątki a w Panadolu jest 8 ml i ta się potem fajnie przydaje do Pulneo bo jego dość szybko zapisują po 7,5 ml A w Xyzalu jest 10 ml ale ona jest niewygodna, używam tylko jak trzeba coś wygrzebać z dna wysokiej butelki I jeszcze w którymś antybiotyku, chyba augmentinie, jest fajna nakrętka z dziurą w którą się wkłada miarkę żeby nic nie skapywało
Stary 2013-05-30, 22:59   #2816
marsi11
Zakorzenienie

calawdeszczu

paplo-spać miałaś iść

ja zmykam kochane, do juterka

p.s kuźwa jak komary tną
Stary 2013-05-30, 23:02   #2817
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam butle aventu i ten smok tez. Może masz racje, że powinnam zmienić butle. Przez dwójke z aventu niestety nic nie leci...
hm ja też mam butlę i smok aventu i mi leci Może za gęstą pyte robisz?

jaka euforia na koniec a Dorka z miną "o co kaman"

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41078648]

A różnych firm dajesz? może firmy nie chce albo akurat konkretnych potraw?

[/QUOTE]
no właśnie różnych firm ostatnio dostaje, ostatnio się szpinaczkiem zachwycała a dziś wypluwała strasznie, w końcu się rozpłakała
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 23:05   #2818
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
calawdeszczu

paplo-spać miałaś iść

ja zmykam kochane, do juterka

p.s kuźwa jak komary tną
zamknij okno
ide ide
pa

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
hm ja też mam butlę i smok aventu i mi leci Może za gęstą pyte robisz?
pyte? ale mi sie skojarzyło

dajesz dwójką? z dwiema dziuuuuurami? a ile Ty sypiesz, że u Was pyta , dobrze leci?

Stary 2013-05-30, 23:06   #2819
Kija80
Zadomowienie

Djerba czy ta maszyna do chleba to sama piecze? W sensie że się do niej wrzuca te wszystkie rzeczy z przepisu i wychodzi chlebek czy jeszcze trzeba nad nim jakieś egzorcyzmy odprawić? Ciasto wyrabiać czy coś? Bo się napaliłam i już mi nawet mąż powiedział żebym sobie jutro kupiła jak chcę tylko zapytał z troską czy na pewno podołam no i zasiał we mnie ziarno wątpliwości. Bo kucharka ze mnie marna i piekarka zapewne też...
Stary 2013-05-30, 23:06   #2820
djerba
Wtajemniczenie

yeaaaaaah

ale okropni podkręcacze jesteście a Agu d best

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości