|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Oj co do "koleżanek" też mogę dużo powiedzieć. Część moich znajomych tez uznała,ze w ogóle to jestem żałosna i głupia, bo dałam sobie dziecko zrobić w takim wieku. pffff olałam to już dawno, bo jakbym się miała jeszcze tym przejmować to olaboga
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Ja to nie wiem czy dobrze robię, bo: leję 150ml wody do tego 3 miarki mm i 4 miarki kaszki mleczno-ryżowej Ale Ola zadowolona, żadnych sensacji nie widzę, gęścioch potrawa to to nie jest, ale zapycha kichę na noc, co by się Ola przed 4 przypadkiem nie obudziła
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie stoi robot, blender,sokowirówka...uży wam ich od czasu do czasu..ale chlebek jest codziennie, więc nie ma takiej możliwości, żeby schować i zapomnieć. a naprawdę mało roboty jest przy tej maszynie..
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
a no i ja daję tym smokiem trójprzepływowym do kaszki, bo z dwojki to ni chu chu nie poleci, nawet jak do mm dodam tylko łyżeczkę
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym postawila na czarna lub biala bluzke. Raczej wpuszczona do spodni, bo one maja fajna gore i warto ja eksponowac. Kroj bluzki obcisly, moze byc nawet po prostu top na ramiaczkach. Albo fajnie tez koszula do nich wyglada. |
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
no zesz, a ja myslałam, ze dajesz dwójką. czy to oznacza ze musze kupic kolejny smok... a ten trójsialala, to on ma dziurki czy takie wyciecie jak ten Y?
|
|
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam tylko tyle: nie mogłabym czytać forum w miejscu publicznym bo by mnie w Tworkach zamknęli.
Jedna lepsza od drugiej , momentami jak coś sypniecie to można z łóżka spaść uczyć się miałam kurna mać !!! |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale nie mam czasu cytować, bo tż już dawno w łóżku i marudzi
![]() dobranocki miłego dalszego weekendu
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...zka_jablka.pdf a teraz daję Bobovitę , bez cukru obie są http://dodomku.pl/produkt/38237/5900...bez_cukru.html ale wiesz co, ja jak kupiłam kaszkę i tez nie miałam smoka, a strasznie się napaliłam na przyrządzenie Oli tego nowego dania to jej sama dziurexa dosztukowałam w smoku Bo miałam akurat jeden na zbyciu. ten trójsratytaty ma taką dziurkę jakby podłużną, ot taka kreska wycięta długości dwóch milimetrów.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- o, takież to cudo http://allegro.pl/avent-smoczek-do-k...221345218.html Jakbyś bliżej urzędowała to bym Ci już jeden podrzuciła
|
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam ten Y i on chyba nie jest taki jak ten trójsialalasratytaty, bo ma taką dziurę wywaloną, jak stad do Tworek, co to Lenova sie wybiera ![]() kurde ide, bo to już nałóg... ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41078648]pięknie musiałyście wyglądać
![]() nauczy się, no pewnie przecież pisałam, jak moja Agatka późno się obracała.piękny szreczek ziemniaki ze szpinakiem? też dzisiaj były Marsi, moja Agatka tak. Piszczała za to przeraźliwie. Ona w ogóle takie spektakularne umiejętności późno nabyła, za to jak ruszyło, to lawinowo. Ruchowo rozkręciła się od końca 5mca, pierwszy raz świadome MAMA usłyszałam, gdy miała dopiero 17mcy! mówiła wcześniej kilka słów typu baba, daj, am, miau. A jak po 2ur się rozgadała, to na całego i dzisiaj buzia się nie zamyka, nawet przez sen gada ![]() Ale zawsze jestem zdania, że jeśli cię coś mocno niepokoi, można sprawdzić. Ale najpierw bym sama sprawdziła - jak z jego słuchem? popstrykaj mu palcami za uchem, albo piśnij zabawką jakąś, na pewno się odwraca, prawda? a co to? ![]() nam pediatra, że te preparaty mlekozastępcze (nutra, pepti) najkrócej 6mcy się stosuje - i to pewnie pepti przy nietolerancji laktozy. A Agatce wprowadzałam najpierw właśnie koło 9mca, ale nie wyszło, więc do chyba 11 albo do roku doczekałam i zaczęłam bebilon zwykły mieszać ![]() A różnych firm dajesz? może firmy nie chce albo akurat konkretnych potraw? Nie, u teściów byłam no a potem pisałam umowy na kompie. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Dziękuję za Dorotkę no napięcie, a ja się jarałam bo mi się udało za aparat złapać [/QUOTE]to jest dla Sade d best : http://www.youtube.com/watch?v=3S4S-2sMS5w ogólnie zaczyna się od 2 min 48 .. ale jak masz czas to możesz całość luknąćl. dla niej d best is : pakurumo pakurumo kojo (kodzio) dada ![]()
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany ale jeszcze wtedy nie byłam w temacie że o smoczku i żarełku mowa![]() Black- wiem o czym mówisz-doskonale może jutro przybliże temat.Wiecie co? Do mamy przyjechał stary kolega z czasów podstawówki-już nie będę wypominać że gada tylko on (jak nakręcony serialnie) i nikogo nie dopuszcza do słowa Jak przyjechał o godz 20 tak siedzi do teraz Może nad ranem ściągnie na chatę Dobranoc,do jutra.
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama ![]() wrzucasz to wszystko co np. podałam w przepisach i czekasz na chlebek a maszynka sama kręci
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ano, smakową na noc. a to źle? ![]() a ten Y to jaki jest? ;> Wiesz co, bo ja z tego trójsilalasratytaty ( i w porównaniu do ilości mleka, jaka wydobywa się przez dwójkę , ilośc kaszki z tego jest duża... no ale Ola się nie krztusi , może dlatego, że to gęstsze i dziec toleruje większą objętość w paszczy? a z tego Y źle, bo za dużo leci i nie radzi Julasek sobie? bo nie wiem czy Ty to pisałaś , późno i nie kontaktuję bo jak tak, to może jeszcze gęstszą pytę zrób
Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-05-30 o 23:41 |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tym trojsialalasratytaty to pisze, że jak go odpowiednio ustawisz, to albo zwiekszasz, albo zmniejszasz przepływ, przetestuj to powiesz mi czy działa, to kupie a i nie wiem czy to źle, szaja bedzie wiedziała :P charlizz, ja już naprawdę zamykam kurnik swój na dzisiaj , ide grzędę grzać bo juz 12 zaraz, do jutra a reszta co tak cicho...
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-30 o 23:48 |
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a testowałam, ja tam nie czuję różnicy ale na mój rozum, to 4 małe łyżeczki to jeszcze nie przegięcie, na hippie było napisane, żeby dac 4 łyżki stołowe na 130ml wody |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie źle ssasz paaaa
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
jak przeczytały o pytach, kurnikach, grzędach, Tworkach i innych takich to dały se spokój
ja się miałam uczyć, jestem beznadziejna też idę dusić komara, a co mi pozostało |
|
|
|
#2838 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tż poszedł spać, a ja w tym mieszkaniu sr.ałam w gacie bo ciemno jak u murzyna, zaraz mi się przypomniały straszne historie a rozstawiliśmy pełno takich podgrzewaczy, aż dziw, że mieszkanie nie poszło z dymem Cytat:
Cytat:
co do nałogu, brak prądu uczy pokory pal sześć brak światła... ale brak wizażu..Cytat:
super sprawa i wygląda na to, że nie mogłabym nic spartolić, hm hm
|
||||
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
też się miałam uczyć a teraz to już doopa , rżę do kompa jak głupia i zaraz tylko umyć się pójdę, baaaaty dla mnie
![]() Cała w deszczu i charlizz : rozwalacie mnie |
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle to tak sobie pomyslałam, że Szaja przywiązała do kaloryfera za karę nie męża, a Bokeh, bo nadal jej nie ma
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nadal siedzę przed kompem zamiast spać i modlę się nad pracą zaliczeniową na studia
A tak w ogóle to dokładnie rok temu 31 maja po raz pierwszy zobaczyłam moją małą Blankę na usg |
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.
http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be[/QUOTE] Brawo! Cytat:
Biedactwo jesteś! Ja bym się zapłakała z tęsknoty. Cytat:
Blanka zrobiła mega wielką,zielona kupę i od godziny tz próbuje ją uspac. A Ona się śmieje ![]() Yellow teściowa chciała mieć więcej wnuków ![]() A tak poważnie to też bym jej powiedziała na czym świat stoi! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Mam problem... Blanka od trzech,czterech dni nie chce jeść z prawej piersi. Próbowałam zmieniać pozycję,oszukiwać ją na spiocha podając ta pies i nic! Absolutnie nie i koniec. Ściągam mleko z tej piersi,ale ściągam go coraz mniej teraz już tylko jakimi 40ml to sukces. jak tak dalej pójdzie to skończy się moje kp ;(;(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2845 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko chcialam powiedziec, ze nie przywiazalam bokeh do kaloryfera bo nie mam zeberkowych, ale trzymam ja za noge i robi za Rumuna nianke. Kara musi byc, no nie?
|
|
|
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dzien dobry
Pierwszy raz czekam na Marcinkowa kupe:p Noo zawsze byla,a zazwyczaj to i kilka razy,a rano to ZAWSZE! A wczoraj niet Ide teraz zajrzec w pampa,ale zaden smrod mnie nie powala Milego dnia i przepraszam,ze zaczelam takim tematem, hmm z dupy strony:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
heja
U nas tradycyjnie pobudka o 4 ![]() :brzyda l:Dziś ma kurier przyjechać z kółkiem do wózka. Nie wiem jak ja to sprawdzę czy kółko jest ok z Zuzą na rękach ale dobra.... coś się wymyśli ![]()
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
yhy, yhy
![]() Tak sobie pomyślałam, że jak Tobie testing nie wyszedł trójsialalasratytaty, to może meduzza by sie za to wzieła, bo testowanie czekolady super jej poszło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080547]Ja tylko chcialam powiedziec, ze nie przywiazalam bokeh do kaloryfera bo nie mam zeberkowych, ale trzymam ja za noge i robi za Rumuna nianke. Kara musi byc, no nie?[/QUOTE] biedna Bokeh, a dajesz jej chociaż jeść? bo nie bedzie miała siły dziecia niańczyć ![]() ![]() Cytat:
![]() cześć dziewczyny, śmiem stwierdzić, że od dzisiaj mój dzieć pragnie spać w czapce
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

Tylko ja to się boję, że kupię, kasę wydam, a będzie stała nieużywana 

wiem o czym mówisz-doskonale

Ide teraz zajrzec w pampa,ale zaden smrod mnie nie powala