Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 23:59   #3691
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Oglądam film na TVNie i dziękuję Bogu, że mój tata jest już na emeryturze.. Ech...

Do dentysty powiem szczerze - miałam wielką wieeeeelką traumę iść, przez nieudolną dentystkę w dzieciństwie - chciała mi wyrwać zęba mlecznego, ale nie umiała go złapać i wyrwała go, jak już znieczulenie przestało działać. Leżałam potem w histerii na podłodze i wyłam z bólu :/ Nigdy w życiu nie zafunduję mojemu dziecku takiego czegoś. No ale teraz chodzę do spoko doktorka, ale bez znieczulenia nie ma szans, żeby się do mnie zbliżył.

A do gina - nie mam już problemu, choć też kiedyś miałam stres.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 00:27   #3692
Sofina
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Idzia można znieczulenie, ja miałam. Muszę się umówić na wizytę kontrolną niedługo, zmobilizowałaś mnie

Oliath ogromne gratulacje! już się nie mogę doczekać zdjęć.A co do nabrzmienia-miałam tak, ale już przeszło.
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:14   #3693
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Dzień dobry I już mamy piątek. Mąż wybył do pracy, także dziś dzień jak co dzień.

Wczoraj cały dzień leniuchowaliśmy, od... nie pamiętam kiedy, nie poszłam na procesje, dziwnie tak jakoś było. Dodatkowo pogoda była cudna, słoneczko, ciepło, dopiero po południu zrobiło się wręcz duszno, a ja po zażyciu fenoterola dostałam takich drgawek rąk jak nigdy przedtem, do tego serce zaczęło walić i ciśnienie skoczyło 145/80.. Już byłam bliska wybuchnięcia płaczem, ale mąż wylał na mnie kubeł zimnej wody i kazał się uspokoić, włączył jakąś komedie i po jakimś czasie ciśnienie spadło, a potem już utrzymywało się 126/60.

Do tego zauważyłam, że jak chwilę postoje to nogi robią się sine i wyskakują białe plamy, przypuszczam, że ma to związek z krążeniem, chyba w tym kierunku będę musiała zrobić jakieś badania. Tylko jakie

Gratuluje dzisiejszych tygodni

Ach...
magdalennne Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń, lekkiego porodu i cudownego Maluszka

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-31 o 07:38
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:28   #3694
grabcze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzień dobry I już mamy piątek. Mąż wybył do pracy, także dziś dzień jak co dzień.

Wczoraj cały dzień leniuchowaliśmy, od... nie pamiętam kiedy, nie poszłam na procesje, dziwnie tak jakoś było. Dodatkowo pogoda była cudna, słoneczko, ciepło, dopiero po południu zrobiło się wręcz duszno, a ja po zażyciu fenoterola dostałam takich drgawek rąk jak nigdy przedtem, do tego serce zaczęło walić i ciśnienie skoczyło 145/80.. Już byłam bliska wybuchnięcia płaczem, ale mąż wylał na mnie kubeł zimnej wody i kazał się uspokoić, włączył jakąś komedie i po jakimś czasie ciśnienie spadło, a potem już utrzymywało się 126/60.

Do tego zauważyłam, że jak chwilę postoje to nogi robią się sine i wyskakują białe plamy, przypuszczam, że ma to związek z krążeniem, chyba w tym kierunku będę musiała zrobić jakieś badania.

magdalennne Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń, lekkiego porodu i cudownego Maluszka
WItam w kolejnym dniu
z tymi nogami to mnie przeraziłaś trochę - może powinnaś więcej leżec z nogami powyżej poziomu głowy.

Ja dzi sWam powiem, ze sie rozchorowałam - kaszel, katar i osłabienie ... jak kaszle, to od razu spinami sie brzuch - bylebym tylko przez to za szybko nieurodziła!
grabcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:35   #3695
ona8686
Zakorzenienie

kooocur a Ty jak sie czujesz? Nie łapią juz skurcze?

arrabbiata oby wszystko się wyjaśniło z ta macicą

Niunia20 jak trzeba leżeć to leżeć już tak nie dużo zostało

cynamon_owa nich to zatrucie przejdzie jak najszybciej

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41059493]
Dziewczyno wytrzymasz!! Zostało Ci już tak niewiele, pomyśl o tych, które muszą pół ciąży (albo i więcej) leżeć!

Kiedyś widziałam reportaż o babce, która musiała ponad 2 miesiące leżeć z nogami do góry (i nie przesadzam - w takiej pozycji!), ale donosiła szczęśliwie do bezpiecznego tygodnia bliźniaki. [/QUOTE]

popieram, macie do przeleżenia 2 tygodnie, ja przeleżałam 12 tygodni jeszcze 3 i bede mogła szaleć i to chyba już na porodówce

Ghia dla męża, daj dziś znać czy się udało

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Ja też mam przystojnego męża i liczę na to, że mały się w niego wrodzi najbardziej się ucieszę jeśli odziedziczy po nim oczy
tez wole zeby mały sie wrodził do tatusia i miał jego usteczka

misiaczka555, Rockyyy za wizyty dziewczyny

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wstawiam też zdjęcia Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...
jakie będzie miał cudne usteczka

Oliath z niecierpliwością czekamy na fotki

teso będzie piękny efekt

Co do wczorajszego tematu się nie wypowiadam, jeszcze sie w niego nie zagłębiłam ale miło wiedzieć, że mamy tu znawczynie, wieć będzie się do kogo zwrócić o radę

I to chyba wszystko jest nadrobione

Franuś
Stary 2013-05-31, 07:39   #3696
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

Do tego zauważyłam, że jak chwilę postoje to nogi robią się sine i wyskakują białe plamy, przypuszczam, że ma to związek z krążeniem, chyba w tym kierunku będę musiała zrobić jakieś badania.

Ach...

Skonsultuj koniecznie nogi z lekarzem bo to raczej nie jest normalne.

Cytat:
Napisane przez grabcze Pokaż wiadomość
WItam w kolejnym dniu
z tymi nogami to mnie przeraziłaś trochę - może powinnaś więcej leżec z nogami powyżej poziomu głowy.

Ja dzi sWam powiem, ze sie rozchorowałam - kaszel, katar i osłabienie ... jak kaszle, to od razu spinami sie brzuch - bylebym tylko przez to za szybko nieurodziła!
Trzymaj sie!!!

Ghia- jak poszlo mezowi na rozmowie?

Cynamonku- a Ty jak sie czujesz?

Witam sie w 35 tc

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-31 o 07:42
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:40   #3697
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
WItam w kolejnym dniu

tylko ja cały czas leże i to przewaznie z podniesionymi nogami

To trzeba sie wziac za kurowanie w ciazy to jednak nie przyjemne te choróbska

Franuś
Stary 2013-05-31, 07:43   #3698
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam sie w piatkowy poranek! Ja juz w drodze do pracy z nadzieja na rozpoczecie weekendu najszybciej jak to tylko mozliwe Gratulacje dla rozpoczynajacych nowe tygodnie Oliath i Teso - gratulacje i brawa za pracowitosc i zdolnosci manualne!! Czekamy tym razem na efekty pracy Oli Przy okazji, fajnie, ze Twoj maz nadal mlody duchem! Odnosnie dentysty - dziewczyny, te ktore sie boja znajdzcie sobie dobrego i delikatnego specjaliste i do niego regularnie zagladajcie!! Ja kiedys po traumie chodzilam z zebem bez plomby przez 3lata!! Po tym musialam przejsc zabieg leczenia kanalowego i w sumie dobrze, ze nie doszlo do zakarzenia, bo moglabym stracic wszystkie zeby. Trafilam na swietna stomatolog, ktora wyleczyla mnie z mojej fobii

Stary 2013-05-31, 07:47   #3699
grabcze
Raczkowanie

Cytat:
tylko ja cały czas leże i to przewaznie z podniesionymi nogami

To trzeba sie wziac za kurowanie w ciazy to jednak nie przyjemne te choróbska
to najlepiej zapytaj lekarza o cochodzi z nogami, bo opuchlizny to jedno, ale jakies plamki i sinienie, to nie jest spotykane chyba...
Stary 2013-05-31, 07:52   #3700
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie w piatkowy poranek! Ja juz w drodze do pracy z nadzieja na rozpoczecie weekendu najszybciej jak to tylko mozliwe Gratulacje dla rozpoczynajacych nowe tygodnie Oliath i Teso - gratulacje i brawa za pracowitosc i zdolnosci manualne!! Czekamy tym razem na efekty pracy Oli Przy okazji, fajnie, ze Twoj maz nadal mlody duchem! Odnosnie dentysty - dziewczyny, te ktore sie boja znajdzcie sobie dobrego i delikatnego specjaliste i do niego regularnie zagladajcie!! Ja kiedys po traumie chodzilam z zebem bez plomby przez 3lata!! Po tym musialam przejsc zabieg leczenia kanalowego i w sumie dobrze, ze nie doszlo do zakarzenia, bo moglabym stracic wszystkie zeby. Trafilam na swietna stomatolog, ktora wyleczyla mnie z mojej fobii

Co do dentysty, to prawda Pamietam jak w szkołach byli dentyści, jeden zrobił mi taka traumę, że jak go widziałam to uciekałam, a któregoś dnia chciał mnie wziąć do siebie to złapałam sie nogi u ławki i sie wydarłam, że nie ide

Potem chodziłam z wielkim trudem do kogos innego, az znalazłam swoja cudowną dentystkię tylko, jak na poczatku ciąży sie do niej zapisałam to odwowywała wizyty z 3 miesiące i była na zwolnieniu, okazało się, że jest w ciązy i juz nie wrociła, a druga pani która z nia pracuje nie bardzo mi podchodzi, ale cóż, nie mam wyjścia.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Trzymaj sie!!

Witam sie w 35 tc
poinformuje lekarza o tym co sie dzieje, cale szczescie jak leze to jest ok i tak wstaje dosłownie na chwilke

za tydzien

Franuś
Stary 2013-05-31, 08:15   #3701
Oliath
Zakorzenienie

Bry
Moj Wiking wrocil wczoraj tuz przed polnoca, wiec jak na niego wczesnie , poinformowal mnie, ze wokol jest tylu zlych ludzi i on jest po to, zeby nas bronic, i jakby wilk albo waz to tez go usiecze, i ogolnie jestesmy bezpieczne, oraz ze polozy sie w salonie, zebym mogla spokojnie spac
Po czym dal sie bez przygod obudzic o 7.30 i po sniadaniu poszedl dalej spac do 9 (sprzet za milion dolarow wymaga trzezwego podejscia ).
Pewnie bedzie sie kazal ogolic z wikinskiego fryza przed pojsciem do pracy

WIZYTUJĘ DZIŚ
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:23   #3702
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam brzuchatki

Ja zawiozlam mloda do zlobka i pochlonelam wlasnie sniadanko. Jako, ze nie wyspalam sie w nocy - w sumie sama nie wiem czemu, leze zaraz drzemnac sie na troszke i moze poprasuje pranko (koszule do szpitala i pare fantow z lumpka)i odkurze dom po wczorajszej trojce dzieciakow, z czego dwojka po calym domu zajadala sie moja baba piaskowa. Ponadto moj skurcz trwa juz 10 minut i nie chce puscic - dziad jeden - wiec nie mam sie bardzo jak ruszyc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:29   #3703
grabcze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki

Ja zawiozlam mloda do zlobka i pochlonelam wlasnie sniadanko. Jako, ze nie wyspalam sie w nocy - w sumie sama nie wiem czemu, leze zaraz drzemnac sie na troszke i moze poprasuje pranko (koszule do szpitala i pare fantow z lumpka)i odkurze dom po wczorajszej trojce dzieciakow, z czego dwojka po calym domu zajadala sie moja baba piaskowa. Ponadto moj skurcz trwa juz 10 minut i nie chce puscic - dziad jeden - wiec nie mam sie bardzo jak ruszyc.
10 min!!!?????????????? ja bym juz panikowala
Stary 2013-05-31, 08:43   #3704
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

helooo!!!!

WITAM SIE W 35 tc !!!!! ;-) jaaaacie to juz niedlugo !!! jaaacie!!!

kciukasy za wizyty!!!
tym ktore leza wytrwalosci, braku skurczow i cierpliwosci dla siebie i otoczenia !!!

moj tz zaspal, teraz ogarnia sie na dole a my ze starszakiem zostajemy w domku i bedziemy urzedowac na strychu

milego dnia
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:49   #3705
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

A u nas piekne slonce

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:09   #3706
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

dzien dobry,
jakby ktoś sie pytał... żyje.
kciuki za wizyty zaciskam, gratki za tygodnie posyłam
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:13   #3707
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Witam
Mam 4 strony do nadrobienia, ale już najpierw chciałam się przywitać.
Wczoraj jak napisałam, że zabieram się za placek to zabrałam się, nagrzałam piekarnik, zrobiłam ciasto, wstawiłam do piekarnika po czym po 10 minutach wyłączyli mi prąd! Ciasto piekło się całe 10 minut po czym prąd wrócił koło 2 w nocy! Dziś wywaliłam i zrobiłam nowe.
A to co się działo wczoraj wieczorem to szok. Brak prądu, burza, wiatr taki, że deszcz lał poziomo! Zerwało nam kawałek dachu z budynku gospodarczego. Na szczęście tylko tyle. Ale potem mąż w radio w tel słuchał, że ok 30 km od nas przeszła trąba powietrzna więc nie dziwię się, że u nas tak wiało. Ale psy, krowy spierdzielały z dworu jak szalone. Oby to więcej nie wróciło. Deszczyk może sobie padać, ale nie takie ulewy!
Internet mi dopiero teraz włączyli!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:21   #3708
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A'propos przegladu - bo wlasnie jestem po przed-wizytowym spa, hollywoodzkiej depilacji i oliwkowaniu - to mam takie spostrzezenia co do wlasnego ciala:
- odnoze zupelnie juz sloniowate
- siec zielonkawych zyl i zylek na piersiach i brzuchu - koszmarrrrr
- siec bordowych pajaczkow na odnozu, ktore puchnie
- okolice drzwi wejsciowych do Lilo - rzeklabym, nabrzmiale (tez tak macie? jakby Wam wszystko ze srodka chcialo tamtedy wylazic??)
- talia jest, od frontu

No nie ma co, laska ze mnie taka, ze klekajcie narody
I to akurat dzis, kiedy mnie tak podkrecila ta jego nowa niegrzeczna fryzurka

... choc biorac pod uwage prawdopodobne promile we krwi, moj stawiajacy sie regularnie na samo slowo "seks" brzuszek oraz nietaktowne skurcze miesni noca, i tak goowno by z tego bylo

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

No i wywialo wszystkie
A ja nie moge isc spac, bo musze skontrolowac stan mojego Wikinga po wojazach, miejsce w ktorym usnie oraz prawdopodobienstwo, ze rano szlag mnie trafi przy probie dobudzenia, wlania kawy do dzioba i oceny, czy nadaje sie na kierowce, czy moze idzie piechota (zajmie mu do nocy, tam nic nie jezdzi po siodmej rano i nic stamtad nie wraca po 17 )
co do wnikliwych przegladów naszych ciał, moze lepiej tego nie robić w ciazy? bo i po co, i tak mamy najukochańszą zawartosć w brzuszkach i choćby nie wiem jak ktoś spuchł, wyszły żyłki i inne rozstepy to jakos to przetrwamy, zajmiemy sie tym po ciązy

coś od wczoraj panuje tu przytulański nastrój, którym zarażacie innych- no i żeby nie byo to mój TŻ-t był wielce z tego zadowolony

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bry
Moj Wiking wrocil wczoraj tuz przed polnoca, wiec jak na niego wczesnie , poinformowal mnie, ze wokol jest tylu zlych ludzi i on jest po to, zeby nas bronic, i jakby wilk albo waz to tez go usiecze, i ogolnie jestesmy bezpieczne, oraz ze polozy sie w salonie, zebym mogla spokojnie spac
Po czym dal sie bez przygod obudzic o 7.30 i po sniadaniu poszedl dalej spac do 9 (sprzet za milion dolarow wymaga trzezwego podejscia ).
Pewnie bedzie sie kazal ogolic z wikinskiego fryza przed pojsciem do pracy

WIZYTUJĘ DZIŚ
ale masz fajnego Tz-ta

czyli dzisiaj podgladasz dzieciaczka?? bedzie usg?? juz Ci zazdroszcze, o której wizytujesz?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:21   #3709
idzia111
Zakorzenienie

magdalennne Wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka dla Bobaska i Ciebie, ekspresowego porodu bez komplikacji

Witajcie,

pochmurno dziś i pada deszcz, leniuchuje, tż w pracy

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:23
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:25   #3710
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41081045]helooo!!!!

WITAM SIE W 35 tc !!!!! ;-) jaaaacie to juz niedlugo !!! jaaacie!!!

kciukasy za wizyty!!!
tym ktore leza wytrwalosci, braku skurczow i cierpliwosci dla siebie i otoczenia !!!

moj tz zaspal, teraz ogarnia sie na dole a my ze starszakiem zostajemy w domku i bedziemy urzedowac na strychu

milego dnia [/QUOTE]
za kolejny tydzień

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
dzien dobry,
jakby ktoś sie pytał... żyje.
kciuki za wizyty zaciskam, gratki za tygodnie posyłam
toś zaszalała i nas poinformowała co słychac??

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj jak napisałam, że zabieram się za placek to zabrałam się, nagrzałam piekarnik, zrobiłam ciasto, wstawiłam do piekarnika po czym po 10 minutach wyłączyli mi prąd! Ciasto piekło się całe 10 minut po czym prąd wrócił koło 2 w nocy! Dziś wywaliłam i zrobiłam nowe.
A to co się działo wczoraj wieczorem to szok. Brak prądu, burza, wiatr taki, że deszcz lał poziomo! Zerwało nam kawałek dachu z budynku gospodarczego. Na szczęście tylko tyle. Ale potem mąż w radio w tel słuchał, że ok 30 km od nas przeszła trąba powietrzna więc nie dziwię się, że u nas tak wiało. Ale psy, krowy spierdzielały z dworu jak szalone. Oby to więcej nie wróciło. Deszczyk może sobie padać, ale nie takie ulewy!
straszne z tym wiatrem, dobrze ze 30km od Was ta trąba przeszła chyba coraz czesciej w PL takie traby przechodza niestety
Stary 2013-05-31, 09:25   #3711
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Cytat:
Witam sie w 35 tc

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41081045]WITAM SIE W 35 tc !!!!! ;-) jaaaacie to juz niedlugo !!! jaaacie!!!
[/QUOTE]

Zaciskam za dzisiejsze wizyty

Idę zrobić sobie śniadanko i zaraz będę dalej nadrabiać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:29   #3712
iwona335
Zakorzenienie

magdalenne Sto lat sto lat!! samych lekkich dni do porodu, wyplucia dzieciaczka na swiat w 20 minut no i spełnienia wszystkich marzeń!!

dobrze ze w ciązy jesteśmy bo tu tyle powodów do imprezowania, że ośrodki odwykowe by miały niezłe wziecie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

Trzymaj sie!!!

Ghia- jak poszlo mezowi na rozmowie?

Cynamonku- a Ty jak sie czujesz?

Witam sie w 35 tc
kolejny powazny tydzień, coś czuje ze bedziemy sie rozpakowywac jedna po drugiej
Stary 2013-05-31, 09:33   #3713
Malpka
Zakorzenienie

cześć mamusie
jeśli żadna z was nie bierze udziału to byłabym wdzięczna za oddanie 3 głosów
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=Malpka
z góry dziękuję za każdy głos a dla was i waszych maluszkó życzę dużo zdrówka
Mamusia marcowa 2013
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:36   #3714
czarownica1
Zakorzenienie

Iwona, jakaś jestem taka hmmm... zmulona, małogadatliwa, raczej to nie dół, akumulatory się wyczerpują może?

a co u mnie? burdel w chałupie bez zmian, dolegliwości prawie bez zmian, Synek robi sobie Gale Boksu. Dziś byłam na krwi, moczu i hbs, we wtorek ktg i posiewy. Cos czuje ze moj pecherz niezadobrze się ma.

W domu przybywa sprzętów: kołyska przyjechała, przewijak, zamówione łózeczko, materac, kosmetyki eko i pieluchy eko udało mi się kupić tanio.
no i tyle...
życie jak w madrycie...
Stary 2013-05-31, 09:47   #3715
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
nie mówcie o seksie, bo ja już nie wiem co to
Nie jesteś sama Mojemu mężowi seks nie jest do szczęścia widoczni potrzebny a i ja już przestałam zabiegać, bo ileż można...i tak od 5 tygodni nic. A na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy to robiliśmy w ciąży. Porażka.

Cytat:

Do tego zauważyłam, że jak chwilę postoje to nogi robią się sine i wyskakują białe plamy, przypuszczam, że ma to związek z krążeniem, chyba w tym kierunku będę musiała zrobić jakieś badania. Tylko jakie

Ach...
Z tymi nogami to nie za ciekawie...wybierz się do lekarza koniecznie.

Cytat:
Witam sie w 35 tc

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki

Ale skurz czego? Chyba nie przedporodowy?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Widzę w całej Polsce coś się dzieje. Nam zalało podwórko i drogę, straż w nocy wypompowywała wodę i dzisiaj ciąg dalszy akcji. Jak tak dalej pójdzie to trzeba schować auta i wyjąć pontony.

A ja się na jutro zapisałam na prywatną wizytę + usg. Może inny lekarz powie mi coś mądrego z tą macicą.
Powinnam leżeć, ale ja tak nie mogę Wczoraj przeleżałam cały dzień praktycznie, tż wysprzątał cały dom, nawet obiad zrobił pierwszy raz w życiu. Nie powiem, fajnie, zwłaszcza, że sam zobaczył ile ja si muszę sama narobić w domu...no ale nie mogę leżeć plackiem bo mnie szlag trafia i depresja łapie. Ale widać, że się przejął tym, co mu lekarka mówiła, że mam sie nie przemęczać (spcejalnie go do gabinetu poprosiła, żeby powiedzieć, że ma za mnie wszystko robi w domu :P)
Nawet teściowa przemówiła ludzkim głosem i pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zadzwoniła i sie zapytała jak się czuję. Ale to pewnie przez to, że tż jej powiedział, że nie chcę do nich jeździć i że mnie mają głęboko, to łaskawie zadzwoniła.

Edytowane przez arrabbiata
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:58
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:49   #3716
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Iwona, jakaś jestem taka hmmm... zmulona, małogadatliwa, raczej to nie dół, akumulatory się wyczerpują może?

a co u mnie? burdel w chałupie bez zmian, dolegliwości prawie bez zmian, Synek robi sobie Gale Boksu. Dziś byłam na krwi, moczu i hbs, we wtorek ktg i posiewy. Cos czuje ze moj pecherz niezadobrze się ma.

W domu przybywa sprzętów: kołyska przyjechała, przewijak, zamówione łózeczko, materac, kosmetyki eko i pieluchy eko udało mi się kupić tanio.
no i tyle...
życie jak w madrycie...
masz ktg?
życie jak w madrycie? nie cieszysz sie czy jak??
Stary 2013-05-31, 09:51   #3717
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Magdalenne - spełnienia wszystkich Marzeń

Ja byłam rano w labie, siedziałam tam godzinę, pielęgniarka obsługiwała jednego człowieka 10 minut.... Masakra.
Potem poszłam na targ, spotkałam teściową i kupiła mi rożek Więc mam jeden sprzęt odhaczony, bo mam rożek taki zwykły miękki+czekam na otulaczek z MC - to chyba wystarczy, nie?

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:53   #3718
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
masz ktg?
życie jak w madrycie? nie cieszysz sie czy jak??
2 tyg. temu lekarz mi zaplanował na 4 czerwca ktg u niego w szpitalu, chyba poglądowe jakieś no i przy okazji posiew na paciora. Wiesz co raz bliżej jesteśmy wylotu i może dlatego chce to ktg
tak sobie myslę, że może mi te akumulatory siadły bo mi hemo spadła, jutro się okaze.

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:57
Stary 2013-05-31, 09:54   #3719
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Magdalenne serdeczności!

Dzień dobry! Witam się w 32 tygodniu ciąży
Jak sobie pomyślę, że jeszcze jakieś 1,5 miesiąca, to mnie trzącha :P O rety, jak ja chcę koniec remontu! Jutro jadę zobaczyć co tam namodzili, kupić farby musimy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:56   #3720
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41081772]Hej!

Magdalenne - spełnienia wszystkich Marzeń

Ja byłam rano w labie, siedziałam tam godzinę, pielęgniarka obsługiwała jednego człowieka 10 minut.... Masakra.
Potem poszłam na targ, spotkałam teściową i kupiła mi rożek Więc mam jeden sprzęt odhaczony, bo mam rożek taki zwykły miękki+czekam na otulaczek z MC - to chyba wystarczy, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

też dzis w labie czekałam, bo przede mną były 2 babki, jedna z 4 m-cznym bobaskiem na krew i ona tez, a druga się spieszyła do pracy no i tak se siedziałam...
co do otulaczka i rożka, mam rozek i będe mieć otulaczek i chyba starczy. Rozek mi sie srednio podoba, taki ciepły zawijak, ale może być potrzebny do szpitala więc pozyczyłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości