Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 14:39   #121
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Wiecznie coś jest było nie tak Od zawsze miałam nieregularne miesiączki - na początku lekarze mówili, że z wiekiem się unormują, ale mijały lata, a było tylko gorzej: raz okresu nie było 3 miesiące, innym razem pojawiał się po kilkunastu dniach. Na dodatek miewałam krwotoczne miesiączki - nigdy nie zapomnę jak w liceum szłam przez miasto i nagle zaczął mi się okres: od razu tak ze mnie poleciało, że w ciągu 2 minut miałam spodnie do kolan we krwi (wyglądałam jak ofiara zombie ).
Kiedyś jak długo nie miałam okresu, to brałam luteinę na wywołanie, a i tak się nie pojawiał

Dopiero później ktoś zainteresował się żeby zrobić jakieś badania, a to wyszła mi podwyższona prolaktyna, a to niedoczynność tarczycy... później podczas USG okazało się, że mam pęcherzyki na jajnikach.

Ostatnie bardziej kompleksowe badania miałam 1,5 roku temu i wtedy wyszły mi niedobory progesteronu. Tak więc stwierdziłam, że wolę nie czekać na cud, tylko szybko zainteresować się jak aktualnie wygląda ta moja gospodarka hormonalna

Mimo, że to już 27. dzień cyklu, to liczę, że owulacja się pojawi: oprócz tego spadku temperatury, jak w poprzednich cyklach, pojawił się piękny śluz! Podczas tych 3 cykli, od kiedy prowadzę samoobserwacje, ani razu nie miałam takiego rozciągliwego i przejrzystego śluzu jak dzisiaj - więc jest nadzieja
Ojojoj nie zazdroszczę...
to jak dowiedziałaś się, że masz takie problemy to chyba leczyłaś się jakoś i nie zostawiłaś tego samemu sobie?
No teraz to koniecznie zrobić badania tak to jest, że jak się coś człowieka uczepi to potem jedno za drugim

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
to mamy podobnie. Ja też cierpię na niereguralne i długie cykle . Zawsze słyszałam: taka moja natura. Do czasu aż sama z siebie poszłam zbadać tsh. I zderzenie: dużo za wysokie. Poszłam z wynikami do tego samego lekarza który twierdził że taka moja natura i mu pokazuję, a on na to: "to bylo do przewidzenia". Chciałam mu wykrzyczeć, że jakoś wcześniej to była moja natura i żadnych badań mi nie dał do zrobienia. I od tamtej pory się zaczęło. Walka ze zbijaniem tsh, potem wyszła za wysoka prolaktyna. Teraz coś nie tak chyba z progesteronem (dostałam dupka). Znów coś nie tak z nadżerką. No same problemy. jutro idę do endo, bo tsh spadło mi poniżej normy (0,24 mam teraz ). Zapytam też czy nie porobić innych hormonów. Zobaczymy co mi powie. Pewnie zaleceniem będzie zmniejszenie dawki (co już sama zrobiłam). Za jakis czas jak dalej nic nie będzie nam wychodziło, TŻ ma iść zbadać swoich "chłopaków". I jak dalej nic nie będzie to czeka mnie hsg. Ciągłe wizyty w laboratorium, u endo, u gina to już u mnie norma, codziennie witaminy, tabletki, leki. No prawie już jak emerytka
No to nieźle zbiłaś TSH, powiem Ci że ja od czasu ostatniej wizyty nie robiłam kontrolnie nawet jakie mam TSH... kazała mi brać przez 5 miesięcy no to biore... chyba by pasowało za jakiś czas pójść...

Nadżerka dopiero co mi się zagoiła po krio, muszę zrobić wymaz ale jakoś na razie nie mam kasy, gdzieś w czerwcu zrobie i jeszcze poziom wit. D3 już nie pamiętam dokładnej nazwy tego ale zapisałam się na NFZ do mojego gina po skierowanie żeby nie płacić tyle...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:42
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:42   #122
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No to nieźle zbiłaś TSH, powiem Ci że ja od czasu ostatniej wizyty nie robiłam kontrolnie nawet jakie mam TSH... kazała mi brać przez 5 miesięcy no to biore... chyba by pasowało za jakiś czas pójść...
ja kontrolnie chodzę co miesiąc do laboratorium i sprawdzam poziom tsh. Wiadomo, jak mi się ustabilizuje to będę chodziła już rzadziej
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:45   #123
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ojojoj nie zazdroszczę...
to jak dowiedziałaś się, że masz takie problemy to chyba leczyłaś się jakoś i nie zostawiłaś tego samemu sobie?
No teraz to koniecznie zrobić badania tak to jest, że jak się coś człowieka uczepi to potem jedno za drugim
Długo brałam Euthyrox na tarczycę, przez chwilę Bromergon na prolaktynę (potem się unormowała). Na te niedobory progesteronu leku nie dostałam, bo chciałam kontynuować wtedy branie tabletek anty, a jedno z drugim by się gryzło. Teraz jak przebadam się na nowo i okaże się, że coś jest nie tak, to mam nadzieję, że dostanę jakiś sensowny plan leczenia
Stary 2013-05-28, 15:34   #124
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ja kontrolnie chodzę co miesiąc do laboratorium i sprawdzam poziom tsh. Wiadomo, jak mi się ustabilizuje to będę chodziła już rzadziej
Mi endo powiedziała, że nie ma takiej potrzeby kontrolować dlatego też nie chodzę.
Dobrze, się czuję i szkoda mi kasy żeby tak co chwile powtarzać

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Długo brałam Euthyrox na tarczycę, przez chwilę Bromergon na prolaktynę (potem się unormowała). Na te niedobory progesteronu leku nie dostałam, bo chciałam kontynuować wtedy branie tabletek anty, a jedno z drugim by się gryzło. Teraz jak przebadam się na nowo i okaże się, że coś jest nie tak, to mam nadzieję, że dostanę jakiś sensowny plan leczenia
No przede wszystkim trzeba wszystko unormować a później dopiero starać się o dziecko.
Stary 2013-05-28, 15:34   #125
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Mi endo powiedziała, że nie ma takiej potrzeby kontrolować dlatego też nie chodzę.
Dobrze, się czuję i szkoda mi kasy żeby tak co chwile powtarzać
bo już wiesz jaka dawka jest dla Ciebie dobra . Mój organizm musi znaleźć swoją . Ale jak widać dobrze że co miesiąc robiłam (20 zl to nie majątek ), bo w ciągu miesiąca spadło mi z 2,5 do 0,24
Stary 2013-05-28, 16:16   #126
Lorella
Raczkowanie

hej dziewczyny dziekuje za mile powitanie! nie bylo mnie kilka dni ale sporo sie dzialo, duzo pracy, poza tym maj to u mnie sezon na urodziny , prawie wszyscy majowi jestesmy wiec imprezowo bylo ale niestety bylo tez spiecie z Tz, juz myslalam ze na smierc i zycie hihi ale wczoraj sie bardzo namietnie pogodzilismy i bardzo dobrze bo byl to 11 dc... i cos czuje ze ten tydzien bedzie bardzo intensywny
a poza tym pogoda do bani, zimno i snieg spadl siedze wlasnie pod kocykiem z kawka w reku i was nadrabiam
Lorella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 16:24   #127
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
bo już wiesz jaka dawka jest dla Ciebie dobra . Mój organizm musi znaleźć swoją . Ale jak widać dobrze że co miesiąc robiłam (20 zl to nie majątek ), bo w ciągu miesiąca spadło mi z 2,5 do 0,24
No niby dobra... może za jakiś czas zrobię z ciekawości
Zaczęły mi się dni płodne wczoraj tzn stwierdzam to po śluzie, bólu w podbrzuszu bo temperatury nie mierze - 13 dc i oczywiście wzięłam męża w obroty dziś 14 dc nadal śluz płodny i ból w podbrzuszu... no ale mąż ma 2 zmianę i jest w pracy wraca dopiero o 24

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lorella Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dziekuje za mile powitanie! nie bylo mnie kilka dni ale sporo sie dzialo, duzo pracy, poza tym maj to u mnie sezon na urodziny , prawie wszyscy majowi jestesmy wiec imprezowo bylo ale niestety bylo tez spiecie z Tz, juz myslalam ze na smierc i zycie hihi ale wczoraj sie bardzo namietnie pogodzilismy i bardzo dobrze bo byl to 11 dc... i cos czuje ze ten tydzien bedzie bardzo intensywny
a poza tym pogoda do bani, zimno i snieg spadl siedze wlasnie pod kocykiem z kawka w reku i was nadrabiam
No to na idealny moment trafiliście takie kłótnie jednak są przydatne
U mnie też paskudna pogoda, masakra deszcz ciągle pada - koszmar, tak samo siedzę pod kocykiem
Stary 2013-05-28, 17:34   #128
The light
Zadomowienie

Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

A ja przed moja @jestem,tzn mam nadzieję że nie przyjdzie powinnam sobie siemię zacząć zaparzac bo już pms się zaczął :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 17:48   #129
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
to mamy podobnie. Ja też cierpię na niereguralne i długie cykle . Zawsze słyszałam: taka moja natura. Do czasu aż sama z siebie poszłam zbadać tsh. I zderzenie: dużo za wysokie. Poszłam z wynikami do tego samego lekarza który twierdził że taka moja natura i mu pokazuję, a on na to: "to bylo do przewidzenia". Chciałam mu wykrzyczeć, że jakoś wcześniej to była moja natura i żadnych badań mi nie dał do zrobienia. I od tamtej pory się zaczęło. Walka ze zbijaniem tsh, potem wyszła za wysoka prolaktyna. Teraz coś nie tak chyba z progesteronem (dostałam dupka). Znów coś nie tak z nadżerką. No same problemy. jutro idę do endo, bo tsh spadło mi poniżej normy (0,24 mam teraz ). Zapytam też czy nie porobić innych hormonów. Zobaczymy co mi powie. Pewnie zaleceniem będzie zmniejszenie dawki (co już sama zrobiłam). Za jakis czas jak dalej nic nie będzie nam wychodziło, TŻ ma iść zbadać swoich "chłopaków". I jak dalej nic nie będzie to czeka mnie hsg. Ciągłe wizyty w laboratorium, u endo, u gina to już u mnie norma, codziennie witaminy, tabletki, leki. No prawie już jak emerytka
ja właśnei wczoraj byłam u gin i dała mi skierowanie na hsg i też badanie żolnierzyków zaleciła, powiedziała ze to podstawa i dopiero poźniej zajmie sie moimi hormonami troche sie boje ale jestem szczęśliwa że coś sie dzieje Po hsg jest szansa na ciąże przez pół roku

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:30   #130
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
ja właśnei wczoraj byłam u gin i dała mi skierowanie na hsg i też badanie żolnierzyków zaleciła, powiedziała ze to podstawa i dopiero poźniej zajmie sie moimi hormonami troche sie boje ale jestem szczęśliwa że coś sie dzieje Po hsg jest szansa na ciąże przez pół roku
Właśnie czytałam o tym badaniu HSG, jestem strachliwa jeśli chodzi o takie rzeczy hehe
no niby coś tam się przeczyszcza i łatwiej zajść w ciąże
Stary 2013-05-28, 19:59   #131
nadiak1
Rozeznanie

W sobotę zaczęło mnie boleć gardło, dzisiaj byłam u lekarza, dostałam antybiotyk. W ciąży jeszcze nie jestem. Jeszcze bo dzisiaj robiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski więc w ciągu 24 będzie owulacja. I nie wiem co zrobić, czy się starać czy przestać. Boje się, że w razie co leki zaszkodzą dziecku. Chyba muszę się wstrzymać, a tak się cieszyłam na ten pierwszy cykl starań.
I Pani doktor dała mi skierowanie do endokrynologa, bo mówi, że trzeba poznać przyczynę wysokiej prolaktyny i zrobić rezonans.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:04   #132
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
W sobotę zaczęło mnie boleć gardło, dzisiaj byłam u lekarza, dostałam antybiotyk. W ciąży jeszcze nie jestem. Jeszcze bo dzisiaj robiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski więc w ciągu 24 będzie owulacja. I nie wiem co zrobić, czy się starać czy przestać. Boje się, że w razie co leki zaszkodzą dziecku. Chyba muszę się wstrzymać, a tak się cieszyłam na ten pierwszy cykl starań.
I Pani doktor dała mi skierowanie do endokrynologa, bo mówi, że trzeba poznać przyczynę wysokiej prolaktyny i zrobić rezonans.
bez przesady . Ile będziesz brała antybiotyk? Tydzień? Zakładając nawet że Wam się uda w 1 cs to mimo to w tym czasie od owu to nawet pewnie nie dojdzie do implantacji . Nie dajmy się zwariować
Stary 2013-05-28, 20:07   #133
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
bez przesady . Ile będziesz brała antybiotyk? Tydzień? Zakładając nawet że Wam się uda w 1 cs to mimo to w tym czasie od owu to nawet pewnie nie dojdzie do implantacji . Nie dajmy się zwariować

Tak myślisz? To dobrze. Ja też takie nieśmiałe podejrzenia miałam, żeby nie przerywać, ale jak Ty też tak myślisz to dzisiaj muszę mężusia uwieść
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:20   #134
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu sprawdzilabym czy jest na liście dozwolonych w ciazy. Jeśli jest to bez problemu.

Jeśli jest niedozwolony to chyba jednak odpuscilabym ten cykl, bo potem niepotrzebnie stresowalabym sie cała ewentualna ciąże.

Inna sprawa, ze nie wiadomo czy do owulacji w ogole dojdzie teraz - choroba może ja przesunąć.
Stary 2013-05-28, 20:31   #135
kw14tuszek
Raczkowanie

.

Edytowane przez kw14tuszek
Czas edycji: 2013-05-29 o 18:47
kw14tuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:44   #136
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę, nie ma co popadać w paranoje to są starania i jakby tak chciał patrzeć na każdy wzięty lek to chyba nigdy by nie zaczął...
Możesz spokojnie zaczynać
Stary 2013-05-29, 08:40   #137
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Też tak myślę, nie ma co popadać w paranoje to są starania i jakby tak chciał patrzeć na każdy wzięty lek to chyba nigdy by nie zaczął...
Możesz spokojnie zaczynać
Ja tak miałam z wit B bo podobno jej w ciazy nei wolna zawsze ja brałam przez pierwsza polowe cyklu he a i tak spokojnie moglam brac caly

Stary 2013-05-29, 10:24   #138
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
zatem powodzenia . Cieszy się?
Przydadzą się.
A teściowa owszem, wniebowzięta

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A na ile ? To będziesz miała wesoło
8 dni

Lea_ny szczerze współczuję przebojów z lekarzem. szkoda, że coraz rzadziej trafiamy na tych z przypadku a nie z powołania
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:34   #139
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam z wit B bo podobno jej w ciazy nei wolna zawsze ja brałam przez pierwsza polowe cyklu he a i tak spokojnie moglam brac caly
Ja teraz łykam tylko kwas foliowy i euthyrox na tarczyce nie ma mi co zaszkodzić.
Jakaś cisza na tym forum, gzie są wszyscy?
Stary 2013-05-30, 10:55   #140
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam !
jeszcze w lozeczku , dzisiaj sie lenie, tylko samotnie bo TZ w pracy :-(. Do tego jeszcze brzydka pogoda nawet na rowerek .
Chyba upieke dzisiaj ciasto z rabarbarem tak mnie naszla ochota ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:01   #141
D0tk4
Zadomowienie

u mnie 10 dc dzis, owu powinna być za 8 dni. już się nie mogę doczekać, niech szybko przychodzi!!!!!!
Stary 2013-05-30, 11:39   #142
papryczka160
Wtajemniczenie

C
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
u mnie 10 dc dzis, owu powinna być za 8 di. już się nie mogę doczekać, niech szybko przychodzi!!!!!!

Chyba niech nie przychodzi hyyy ?

Stary 2013-05-30, 11:43   #143
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Chyba niech nie przychodzi hyyy ?
no jak to ma nie przychodzic??? o owu mi chodzi, a nie o @! co prawda sobie działamy, ale tylko dla przyjemnosci. a ja chce przyjemne z pozytecznym połączyć
Stary 2013-05-30, 14:32   #144
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
no jak to ma nie przychodzic??? o owu mi chodzi, a nie o @! co prawda sobie działamy, ale tylko dla przyjemnosci. a ja chce przyjemne z pozytecznym połączyć
Wybacz pokickialo mi sie oowu z malpa

Stary 2013-05-30, 14:54   #145
Lorella
Raczkowanie

papryczko ja tez dzis sama w domu. Mi sie trafilo wolne a Tz pracuje. I u mnie pogoda taka byle jaka - ehh chyba kawke sobie zrobie
ja tez czekam na owu, dzis 13dc
Lorella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:32   #146
God Of War 20
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest z tym śluzem płodnym bo już zgłupiałam...
U mnie śluz płodny pojawił się 27.05, tak rozciągliwy w dużej ilości do tego bolało mnie podbrzusze (13dc)-współżyłam z mężem, 28.05 również ta sama sytuacja to był już 14dc, następnie 30.05 współżyłam ale już tego śluzu i bólu nie było... to tylko tak 2 dni taki stan i już? Wy też tak macie? Nie wiem czy ta owulacja wystąpiła zaraz po tym jak ten śluz się skończył i ból zniknął - czyli 29.05?
Bo jak czytałam to tak niby jest... ale ja już sama nie wiem cykle mam 29 dni czasem 28.
Stary 2013-05-31, 09:48   #147
Juliette25
Zakorzenienie

Witajcie, można się dołączyć do Waszego tematu?
Ja również się staram z mężem o dzidziusia.
19.05 odstawiłam tabletki (CILEST). Był też okres po odstawieniu (24.05), zaczął się cykl - obecnie 8 dc. Wiem, może powinnam poczekać z miesiąc, dwa, ale niecierpliwię się. Dodatkowo kiedyś Pani ginekolog powiedziała, że wcale nie trzeba czekać. No więc staramy się już. Było już kilka zbliżeń, owulacja jednak jeszcze przede mną.
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:31   #148
tolcia91
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do staraczek
Obecnie jestem w trakcie 6cs, lecz nie udanym ponieważ musiałam wyleczyć zapalenie, ale przy okazji miałam ten cykl monitorowany jak na razie wszystko ok. Teraz czekam za @ i będziemy zaczynać 7 cs
Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki za was dziewczyny
Stary 2013-05-31, 11:55   #149
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Witajcie, można się dołączyć do Waszego tematu?
Ja również się staram z mężem o dzidziusia.
19.05 odstawiłam tabletki (CILEST). Był też okres po odstawieniu (24.05), zaczął się cykl - obecnie 8 dc. Wiem, może powinnam poczekać z miesiąc, dwa, ale niecierpliwię się. Dodatkowo kiedyś Pani ginekolog powiedziała, że wcale nie trzeba czekać. No więc staramy się już. Było już kilka zbliżeń, owulacja jednak jeszcze przede mną.
Witaj , jasne że można Mi gin też mówiła żeby nie czekać, bo po tabletkach jest większa szansa na owu w moim wypadku, ale z drugiej strony może sie skończyc ciążą mnogą

Stary 2013-05-31, 12:16   #150
Lea_ny
Zakorzenienie

U mnie 30. dzień cyklu i temperatura cały czas niska

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości