Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 09:10   #1801
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ale ładne ciuszki, też nie lubisz pierdzącego błekitu ?
no właśnie nie zdzierżę, oczywiście mam 3 rzeczy, ale staram się nie kupować

Dziś ide do biedry wezme pake tych pieluch i to coś do mycia recznik z myjka, bo u mnie jeszcze sie ostalo i są kocyki ale mam juz 3 wiec sobie daruje...

a co sądzcie o takich rogach http://allegro.pl/rozek-firmy-baby-r...257978249.html taki bym chciała czerwony w serca i bialy w barany
tylko
a: czy nie jest za gruby??
b: czy biały środek to dobry pomysł?

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
KAROLSON Ładne zdobcze kanapki z serem i pomidorem i mała kawka z mleczkiem. Ogólnie nie dużo i znów jestem głodna ale czekam, zobaczymy ile spadnie.

SAMBA Dobre wieścithumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
E to teoretycznie nie powinien być wysoki po taki, faktycznie dziwne...
wiesz że białe pieczywo niewskazane?? ja staram sie nie jeść, a ciemne śmierdzi mi kwasem...

Samba i policzanka dla Was 3 mam kciukasy, żeby wszytsko bylo dobrze.

A te skarpetki już wiem że są z HEBE - były też inne kolory
Stary 2013-05-31, 09:10   #1802
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam kto nasze dziecko będzie czesał ja zdolności zero, mąż mojej chrześnicy kiedyś uplątał warkocza, chociaż mistrzostwo świata to nie było
a moja siostra tak ładnie potrafi czesać swoją córkę albo będzie miała taką fryzurę

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Inwersja, a u Twoich rodziców wszystko ok po przejściu wczorajszej burzy?
Ja też nie umiem czesać.Siostrzenica męża czasem tego wymaga i niezbyt mi wychodzi,ale ona ma baaardzo długie włosy.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:11   #1803
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, ma

Cytat:
Łolaboga 96 cukru 2h po śniadaniu no ulżyło... nie wiem czemu ten pierwszy pomiar taki duży. .. spróbuję zmienić pieczywo.

Mam czarną gondole, czerwoną w srodku i czarną spacerowke z czerwoną wkładką. Zaraz ci znajdę. ..

Wiem jaka to ladna ja ogladalam brazowa i chciaabym dokupic rozowa albo brazowa parasolke i rozowa tapicerke, a gondole oddzielnie i nosidelko, jeszcze nie szukalam
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:11   #1804
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Karolson gdzieś czytałam (może tu) że lepsze są nieusztywniane rogale i nawet w szpitalach położne wyciągają z nich to usztywnienie.

Stary 2013-05-31, 09:13   #1805
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Karolson mam ten komplecik co ty,ale inne kolorki.

A to ciekawe, bo mi jakoś się udaje takie kupić i wcale nie mam małego wyboru.
Owszem-mam jakieś ciuszki, gdzie są jakieś różowe wstawki lub fragmenciki,ale niewiele. A to,że ciuszki dla maluszków są przeesłodkie to normalne-dla chłopaków też się zdarzają

Ale ogólnie też nie przepadam za nadmiarem różu, moja dziewczynka będzie miała taki może bardziej chłopięcy pokoik...

Ale się pokłóciłam z mężem.Aż rzucałam poduszkami i trzasnęłam drzwiami!!
o co taka awantura ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:18   #1806
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
o co taka awantura ?
Rozmawialiśmy o planach na dzisiejszy dzień no i wyszło na to,że muszę jechać sama do Castoramy.Ale nie to mnie zirytowało, a jego podniesiony głos. Mój mąż niestety należy do osób, które łatwo się irytują i wtedy mają niefajny ton, a ja tego czasem też nie wytrzymam, pomimo,że staram się być spokojna. Dzisiaj nie wytrzymałam i mu pokazałam,że ja też potrafię taka być (zresztą często mam chęć) więc pokazałam różki. I poprzeklinałam mu (chociaż tego nie robię), a co!
Wstrząsnęło nim trochę, posiedział w ciszy a potem przyszedł mnie przepraszać. A ja tylko chcę go oduczyć tego tonu (niestety wyniósł to z domu, tam się ciągle rodzice kłócą, ojciec to nerwus że hohoho).

Stary 2013-05-31, 09:20   #1807
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Inwersja no kto to widzial tak wczesnie budzic na 'urlopie' haha...

Zawsze na obchodach pytaja jak sie czujemy i moja wspollokatorka narzeka bo jest w 9 tc, caly czas pod kroplowkami...biedna jest, ale dzielnie to znosi... A ja caly czas gadam ze super i nic mi nie dolega oby ta szyjka sie cofnela tylko...

W ogole to mi sie chyba krzepliwosc w ciazy pogorszyla bo wlasnie przy porannej toalecie trysnela mi krew z miejsca gdzie dostalam wcz zastrzyk przeciwzakrzepowy, a po pozostalych zastrzykach mam mega siniory...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:23   #1808
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson gdzieś czytałam (może tu) że lepsze są nieusztywniane rogale i nawet w szpitalach położne wyciągają z nich to usztywnienie.
jak ktoś mówił mi o rożkach to tylko o tych bez usztywnienia
Stary 2013-05-31, 09:23   #1809
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie pkutuje pogląd, że dziecku do 1 roku życia nie obcina się włosów z pwodu który podałaś
najlepsze jest to, że chyba nikt tych włosów w razie w nie obcinał
ja swojej obcinalam przed rokiem chyba, ale tylko raz. i zaraz momentalnie odrosly

Cytat:
Mam pomysł na tytuł nastepnego wątku :

"Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka "

Cytat:
Ej... miałam 82 cukru na czczo a godzine po śniadaniu mam 157... shit! Czekam jeszcze godzinę i zmierzę znowu. ..

nieladnie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Po obchodzie wiem ze jeszcze przynajmniej przez weekend tu leze, dzisiaj zmierza mi jeszcze szyjke i jak bedzie ok to bede mogla wstawac...najpierw na 15 minut, potem nastepnego dnia na 30 itd :P szalenstwo na ktg nie ma skurczy...
trymam kciuki zeby bylo ok

Cytat:
KAROLSON Ładne zdobcze kanapki z serem i pomidorem i mała kawka z mleczkiem. Ogólnie nie dużo i znów jestem głodna ale czekam, zobaczymy ile spadnie.

SAMBA Dobre wieścithumbup:

generalnie "zdrowej" osobie nie powinno to tak cukru podnosic, chociaz np przy cukrzycy nie mozna bialka z samego rana. zreszta, jak ja mam stwierdzona cukrzyce to cukier mam mierzyc po godzinie od posilku a nie po 2. wiec ja bym sie temu przyjrzala bo wynik ponad 150 jest strasznieee duzy, ja majac cukrzyce i grzeszac na diecie nie przekraczam 125...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:24   #1810
t_89
Zakorzenienie

Jak sadzicie lepiej kupic 2 butelki tomme 1 mala jedna duza i 2 aventu czy 4 z tomme 2 duze i dwie male?
Stary 2013-05-31, 09:25   #1811
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson mam ten komplecik co ty,ale inne kolorki.

A to ciekawe, bo mi jakoś się udaje takie kupić i wcale nie mam małego wyboru.
Owszem-mam jakieś ciuszki, gdzie są jakieś różowe wstawki lub fragmenciki,ale niewiele. A to,że ciuszki dla maluszków są przeesłodkie to normalne-dla chłopaków też się zdarzają

Ale ogólnie też nie przepadam za nadmiarem różu, moja dziewczynka będzie miała taki może bardziej chłopięcy pokoik...

no ale ja nie mówie że nie idzie kupić dla dziewczynki czegoś nie różowego
tylko ludzie jak słyszą że dziewczynka to zaraz mają przed oczami róż... pamiętam jak siostra tż kupowała cokolwiek dziewczynkom to byleby nie różowe... bo co od kogoś dostały to zawsze różowe, wszystko różowe gdyby je miała ubierać w rzeczy które dostała od rodziny/znajomych to by były różowe od stóp do głów
sama wczoraj przeglądając rzeczy które od niej dostałam i segregując w pewnym momencie z żalem odkładałam niektóre różowe ciuszki bo były urocze
chyba po prostu po 2 siostrzenicach tż czuje ulgę że będę miała syna i nie będzie sukieneczek itd

a może mnie po prostu odrzuca na myśl o sukienkach i różu... jak byłam mała i miałam chyba 2 albo 3 latka są nagrane na kasecie moje urodziny... od wszystkich dostawałam sukieneczki - a wtedy była moda na takie sukieneczki z falbankami kokardkami, no i na tej kasecie mnie ubierają w te sukienki
do dzisiaj się śmieje że dlatego chodzę w 99% w spodniach

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 09:29   #1812
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybieraj

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Wiem jaka to ladna ja ogladalam brazowa i chciaabym dokupic rozowa albo brazowa parasolke i rozowa tapicerke, a gondole oddzielnie i nosidelko, jeszcze nie szukalam
No jak wiesz jaka to nie szukam. Tango red w kazdym razie. Fajnie można pokombinować z kolorami jak się kupuje oddzielnie. Ja to wiesz jak mam z różowym. .. ale to wam ma się podobać
Fotelik mamy za to granatowy bo akurat taki był ale i tak kupujemy spiworek więc wybór będzie większy.

KAROLSON w ogóle nie jem białego pieczywa ale wczoraj kupiliśmy inny chleb niż zwykle bo naszego już nie było no i chyba to był błąd. Innej możliwości nie widzę. zobaczymy jutro co będzie.

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:29   #1813
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sadzicie lepiej kupic 2 butelki tomme 1 mala jedna duza i 2 aventu czy 4 z tomme 2 duze i dwie male?
ja się wczoraj zastanawiałam nad butelkami właśnie
i cholera nie wiem jakiej firmy kupić
avent, lovi, tomme i kilka innych

widzę że na all się najwięcej sprzedaje aventa

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:31   #1814
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wy

Cytat:
No jak wiesz jaka to nie szukam. Tango red w kazdym razie. Fajnie można pokombinować z kolorami jak się kupuje oddzielnie. Ja to wiesz jak mam z różowym. .. ale to wam ma się podobać
Fotelik mamy za to granatowy bo akurat taki był ale i tak kupujemy spiworek więc wybór będzie większy.

KAROLSON w ogóle nie jem białego pieczywa ale wczoraj kupiliśmy inny chleb niż zwykle bo naszego już nie było no i chyba to był błąd. Innej możliwości nie widzę. zobaczymy jutro co będzie.

Ja też nie przepadam za rozem od stop do glow, ale delikatnie moze byc, a na wozku wydaje mi sie, ze bedzie fajnie wygladac.
Mi sie podoba jak ubiera sie dzieci w rozne kolory a nie chlopca na niebiesko a dziewczynke na rozowo. Ja nie lubie za to bufek, falbanek itp wole takie bardziej sportowe rzeczy jakies trampki , legginsy, jeansowa kamizelka itp
Stary 2013-05-31, 09:33   #1815
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a co sądzcie o takich rogach http://allegro.pl/rozek-firmy-baby-r...257978249.html taki bym chciała czerwony w serca i bialy w barany
tylko
a: czy nie jest za gruby??
b: czy biały środek to dobry pomysł?
Za gruby to nie jest na pewno, ale szukaj raczej bez usztywnienia
Nawet położne w szpitalach mają bez

W środku chyba wszystkie są jaśniejsze, moje też białe, jakoś bardzo nie zszarzały ani plam nie mają...

Cytat:
Rozmawialiśmy o planach na dzisiejszy dzień no i wyszło na to,że muszę jechać sama do Castoramy.Ale nie to mnie zirytowało, a jego podniesiony głos. Mój mąż niestety należy do osób, które łatwo się irytują i wtedy mają niefajny ton, a ja tego czasem też nie wytrzymam, pomimo,że staram się być spokojna. Dzisiaj nie wytrzymałam i mu pokazałam,że ja też potrafię taka być (zresztą często mam chęć) więc pokazałam różki. I poprzeklinałam mu (chociaż tego nie robię), a co!
Wstrząsnęło nim trochę, posiedział w ciszy a potem przyszedł mnie przepraszać. A ja tylko chcę go oduczyć tego tonu (niestety wyniósł to z domu, tam się ciągle rodzice kłócą, ojciec to nerwus że hohoho).
Mój niestety też tak ma, ale nie przeprasza

Cytat:
Lepiej jednej firmy, a na początek to w ogóle bym tak dużo nie brała, bo jak żadna z tych dwóch dziecku nie podpasuje, to co? Dokupić zawsze zdążysz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:37   #1816
t_89
Zakorzenienie

Ja to teraz sie rozgladam, ale na poczatku lipca siadam i zamawiam
patrzcie jakie super
http://allegro.pl/listing/listing.ph...rch_scope=baby
http://allegro.pl/legginsy-rajstopy-...265208621.html

a rozmiar 80 to na ile miesiecy?

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:39
Stary 2013-05-31, 09:38   #1817
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem, że mi szkoda mojego, bo kompletnie nigdzie nie chodzi
wiesz, a niemożecie chodzić razem, a to do parku w ramach relaksu, a to na pizze, albo coś?? my z TŻ non stop gdzieś, a to na pokaz fontant, na starówke, do parku, na jedzonko, do kina.. a do znajomych/ rodziny - gdzie pojawiają się okazje do picia- zawsze razem...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
na razie nie wiem czy jest czego, bo nic na oczy jeszcze nie widziałam z tego... nie wiem co tam mnie czeka
z jednej strony fajnie jak tam wpadniesz, z drugiej gorzej jak tez rzeczy niebędą Ci się podobać.. ale mówiłaś że mama ma fajny gust więc jest nadzieja a z jednej strony fajnie że mama kupuje, z drugiej dziwią mnei Twoje relacje z nią.. niewiem czy powinnas pozwalać kupować..

Cytat:

Cytat:
jak ktoś mówił mi o rożkach to tylko o tych bez usztywnienia
no wiem właśnie, te mają wyjmowane ale te wzory mi sie podobają...
pewnie nieusztywniane tańsze będą więc poszukam jeszcze

ide z mama na małe zakupki tzn jade autem żeby nie było, a tak prawie cały czas leże, w sumie ja nie mam nakazu leżenia tylko jak to w wypisie napisane "wypoczynkowy tryb życia"

znów pada ;/
Stary 2013-05-31, 09:39   #1818
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja swojej obcinalam przed rokiem chyba, ale tylko raz. i zaraz momentalnie odrosly

nieladnie

trymam kciuki zeby bylo ok

generalnie "zdrowej" osobie nie powinno to tak cukru podnosic, chociaz np przy cukrzycy nie mozna bialka z samego rana. zreszta, jak ja mam stwierdzona cukrzyce to cukier mam mierzyc po godzinie od posilku a nie po 2. wiec ja bym sie temu przyjrzala bo wynik ponad 150 jest strasznieee duzy, ja majac cukrzyce i grzeszac na diecie nie przekraczam 125...
A mi powiedzieli że dwie godz po jedzeniu też trzeba mierzyć... ale nie jest to info od diabetologa tylko internisty...
Czyli nawet jakbym sie objadla tego co nie trzeba to nie powinnam miec az tyle cukru?
myślisz że w ciągu dnia powinnam sobie mierzyć godz po posiłku? W poniedziałek mam położną i pokazałabym jej te moje pomiary. Może udałoby mi się to obciążenie glukozą wymusić na norweskiej służbie zdrowia. ..

Idę w końcu do tego lasu poćwiczyć bo już się stresuję przez ten cukier...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:40   #1819
nephelim89
Rozeznanie

Witam,
dziś się pakuję i ruszam do Polandi
mam ten pierwszy ale na żywo wg. mnie wygląda dziwnie bo jest strasznie szeroki
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:40   #1820
shure
Zadomowienie

http://allegro.pl/adidas-sportowa-bl...279933761.html
Ale slodkaaa

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:46   #1821
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry
przyszłam się tylko przywitać
później was nadrobię - teraz muszę rozrysować plan łazienki
Stary 2013-05-31, 09:47   #1822
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć

Zaczęłam dziś dobrze dzień. Byłam na wizycie u fizjoterapeuty w związku ze swoimi problemami z placami. Zostałam wymasowana i mam zaleconych kilka ćwiczeń na piłce. Mam nadzieję że pomoże, bo są dni że czuję się jak kaleka;/

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niech wywala chociaż już jest większy
Kasiu gratulacje za skończone tc Miałaś zrobić sobie zdjęcie i się pochwalić?

Cytat:
czeszko

witam ze szpitala ale mi dzis przyspieszyli dzien...tak dobrze sie spalo a tu 7 rano pobudka mierzenie cisnienia i temperatury...potem nie zdazylam siku przyjechali z ktg dopiero zjadlam sniadanie a tu juz obchod...nie wiem co dzis takie przyspieszenie...normalni e po 8 zaczyna sie cos dziac...

Po obchodzie wiem ze jeszcze przynajmniej przez weekend tu leze, dzisiaj zmierza mi jeszcze szyjke i jak bedzie ok to bede mogla wstawac...najpierw na 15 minut, potem nastepnego dnia na 30 itd :P szalenstwo na ktg nie ma skurczy...
Dobrze, że u Ciebie się poprawia
Trzymam kciuki za szyjkę!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:50   #1823
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no ale ja nie mówie że nie idzie kupić dla dziewczynki czegoś nie różowego
tylko ludzie jak słyszą że dziewczynka to zaraz mają przed oczami róż... pamiętam jak siostra tż kupowała cokolwiek dziewczynkom to byleby nie różowe... bo co od kogoś dostały to zawsze różowe, wszystko różowe gdyby je miała ubierać w rzeczy które dostała od rodziny/znajomych to by były różowe od stóp do głów
sama wczoraj przeglądając rzeczy które od niej dostałam i segregując w pewnym momencie z żalem odkładałam niektóre różowe ciuszki bo były urocze
chyba po prostu po 2 siostrzenicach tż czuje ulgę że będę miała syna i nie będzie sukieneczek itd

a może mnie po prostu odrzuca na myśl o sukienkach i różu... jak byłam mała i miałam chyba 2 albo 3 latka są nagrane na kasecie moje urodziny... od wszystkich dostawałam sukieneczki - a wtedy była moda na takie sukieneczki z falbankami kokardkami, no i na tej kasecie mnie ubierają w te sukienki
do dzisiaj się śmieje że dlatego chodzę w 99% w spodniach
No właśnie tego się obawiam,że dostaniemy pełno różu.Moja mama wie,że tego różu to jak najmniej. I mimo wszystko jak już mam mieć coś różowego to ubranka-nie wyobrażam sobie różowego wózka,nosidła i wszystkich dodatków.
Pewnie kiedyś będzie miała okres na róż, ja podobno też miała,ale krótko-przerzuciłam się na fiolet
No i jednak te lalki dla dziewczynek to też róż,róż i róż, ale to na szczęście w późniejszym wieku. Sama uwielbiałam kloci lego Belville, a one były różowo-fioletowe.

Co do sukienek to zależy jakie, ale mało mi się podoba. Wolę tuniki z legginsami Do tego kurteczka skórkowa lub dżinsowa i jazdaaa

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Jadę do tej Castoramy.Popatrzę jeszcze na jakieś rzeczy do pokoju małej

Stary 2013-05-31, 09:52   #1824
kaska87
Zakorzenienie

hej
ale miałam straszną noc, miałam sen, że chodziłam i płakałam za moim synkiem Jasiem, który nie żył ale byłam w ciąży w Mikim i to był taki durny realny sen, że się obudziłam z płaczem praktycznie to było straszne
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mam 3 z alles i polecałam
zaraz sobie pooglądam

Cytat:
Ej... miałam 82 cukru na czczo a godzine po śniadaniu mam 157... shit! Czekam jeszcze godzinę i zmierzę znowu. ..
oj niedobrze, niedobrze

Cytat:
Kaśko ja ostatnio u tego sprzedawcy co wrzucałaś pajacyki kupiłam kilkanaście ciuszków,właśnie czekam aż przyjdą
no ja też chcę kupić, ale.... nie śmiejcie się bo ja chcę kilka zalicytować, a nigdy nic nie licytowałam, zawsze korzystałam z kup teraz i dajmy na to, że wylicytuję 2-3 rzeczy jedną dziś a jedną jutro i co? wyśle mi razem
Cytat:
napisze tylko, ze mam ten sam dzień OM i TP co Kaśka i tez liczę od czwartku
ale męczycie bułe może też to zależy od długości tylko nie wiem nie wnikam i już nie chcę tego czytać bo
Cytat:
A ja wczoraj jak bylam z tz na spacerze to widzialam mure na zywo ladny jest jestem juz pewna na 100% musze tz wyciagnac do sklepu jak sie juz ogarnie ze swoja praca.
mówiłam, u mnie dużo widzę dzieciaczków w nich

Cytat:
mnie błękit jeszcze nie odpycha
ale chyba dlatego chciałam chłopca bo na widok różu to
więc jak się dowiedziałam że syn to poczułam ulgę że nie będę musiała kupować i oglądać tych różowych ciuszków z falbankami kokardkami
ja do różu nic nie mam, bo sama bym córkę pewnie tak ubierała, ale jak widzę, że dziecko ma 99% ubranek w różu to normalnie bez przesady są piękne białe, żółte, nawet niebieskie dla dziewczynki ja sama mam dla chłopca zielone, żółte, białe, najmniej właśnie chyba niebieskich a w sklepach jest dużo takich ubranek teraz

Cytat:

Cytat:
łooo ostro u nas to czasem ja burczę

Cytat:
A ja caly czas gadam ze super i nic mi nie dolega oby ta szyjka sie cofnela tylko...
Ty tam sobie grzecznie leż, wypoczywaj

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:54   #1825
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
[/COLOR]Inwersja, a u Twoich rodziców wszystko ok po przejściu wczorajszej burzy?
jak gadałam z matką, to u nas nie było burzy. z daleka tylko coś tam 2 razy huknęło, postraszyło bardziej i tyle.
ale my mieszkamy w mieście, w bloku, w dodatko w okolicach łaki, więc te pare drzew na środku łąki to żadna przeszkoda. gdzieś na wioskach też pewnie było inaczej.

Cytat:
inwersja jak remont postepuje ? Kiedy skończycie ?

Kiedy pojedziesz do mamy ? Zobaczysz w końcu to skarby.
nie mam bladego pojęcia ja tam nie jeżdzę. raz tylko byłam i oceniam jak baba, czyli jak wchodzę do łazienki i dalej widzę surowe ściany to dalej mam wrażenie, że wszystko stoi. ja widziałabym postęp jakby były już jakieś pytki czy coś, a ich wciąz nie ma

on za bardzo bawi się tym centymetrem i ciągle marudzi, że ściany krzywe. tak jakby w jakimkolwiek bloku były proste...?

raz, że do końca czerwca to już MUSI być skończone, bo potem zwyczajnie nie mamy gdzie mieszkać. dwa, że jeszcze trzeba się rozejrzeć za szafą wnękową do przedpokoju (a zanim znajdziemy jakiegoś producenta w korzystnej cenie, zanim to zrobią, to też potrwa), ale to można robić dopiero po remoncie tego przedpokoju, a ten ma być na końcu. no i to teoretycznie można zrobić już po przeprowadzce. a trzy, to trzeba kupić łóżka do obu pokoi, a na nie czeka się 2tyg od zamówienia. myślałam, że do końca maja choć z tą łazienką się wyrobi, a tu gówno. dobrze, że kuchni nie remontujemy, bo by mu chyba do pasterki zeszło. wkurza mnie już to wszystko...

mój mąż tylko marudzi, że jego tata tam jest sam i nie ma ekipy. to mnie bardziej rozwala, bo co on chce.. do mieszkania 36,63 m2 ekipe wzywać żeby się tyłkami ludzie o siebie obijali? albo w łazieneczce, która ma może 4,5 m2 ekipe wpuścić? słabe to.. i jeszcze ma pretensje, że mój ojciec nie przyjeżdza i nie pomaga. gdzie on na co dzień pracuje fizycznie i mieszka 60km od Łodzi. i nie wspomnę o tym, że przez lata tylko on nam pomagał, a ten remont to jest pierwsza (i przypuszczam jedyna) rzeczy, w której pomaga nam jego rodzina. no ale on tylko widzi, to, że to taka ciężka harówka. nie mówię, że lekka, ale niech zsumuje wszystko to, co mój ojciec zrobił dla nas, m.in.: 3 przeprowadzki (w gdzie musiał gnać specjalnie 150km w jedną stronę żeby pomóc, w tym jedna z Wrocka do Łodzi, czyli specjalnie musiał 150km jechać z Sieradza do Wrocławia i potem ponad 200km do Łodzi i powrót do S-dza, kolejne 60), wszelkie drobne naprawy, zakupy, które nam robił za swoje pieniądze (teść żre za nasze, groszem się nie dołoży, nawet talerza po sobie nie zmyje - co też wg mojego tż jest normalne, że my mamy go utrzymywać i mu usługiwać, bo on taki umęczony.. tak jakby zmycie talerza czy poprawienie narzuty na fotelu to była jakaś mordercza praca), ile razy sam mu auto naprawiał albo organizował tę naprawdę u swoich kolegów, 3 dni, które moja matka spędziła z nami sprzątając ten syf w mieszkaniu,które wynajęliśmy (i to od rana do dony, bo tu wszystko wyglądało jakby 20 lat nikt nie sprzątał) itp., itd., bo wszystkiego wymienić się nie da.

na pewno na 24.czerwca chce być w domu, bo będzie u nas kuzynka, której nie widziałam 18 lat. najgorsze, że mnie do domu też tak bardzo się nie spieszy, bo tam wcale nie będę miała lepszej atmosfery jak tutaj. już moja matka o to zadba. no i nas sam koniec miesiąca, czyli na weekend muszę być spowrotem w Łodzi, na przeprowadzkę.
fakt, irytuje mnie siedzenie tu, bo nie mam za bardzo gdzie wyjść - wszędzie daleko. ciągle te zasrane obiadki, a przy tym nasz portfel zwyczajnie kuleje, bo co dzień żre kotleciki, mielone, udeczka itp. a to na prawdę kosztuje. tylko znowu w domu będę miała ciągłe awanturki i trucie doopy, więc jak nie urok, to...
no i tu wciąż trzeba będzie wybrać farby na ściany, potem tapicerki do łóżek i mnustwo innych drobiazgów.

rozpisałam się, że drażni mnie temat remontu i jak mój małżonek cacka sie ze swoimi rodzicami... wg mnie trochę przesadza.
Stary 2013-05-31, 09:55   #1826
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Inwersja no kto to widzial tak wczesnie budzic na 'urlopie' haha...

Zawsze na obchodach pytaja jak sie czujemy i moja wspollokatorka narzeka bo jest w 9 tc, caly czas pod kroplowkami...biedna jest, ale dzielnie to znosi... A ja caly czas gadam ze super i nic mi nie dolega oby ta szyjka sie cofnela tylko...

W ogole to mi sie chyba krzepliwosc w ciazy pogorszyla bo wlasnie przy porannej toalecie trysnela mi krew z miejsca gdzie dostalam wcz zastrzyk przeciwzakrzepowy, a po pozostalych zastrzykach mam mega siniory...
samba co z toba????nie jestem na bieżąco stanełam na tym że szłąś do szpitala a tu czytam że weekend w szpitlu przed toba??
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:56   #1827
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam jedną z tomme tą malutką, antykolkową i kupię chyba jeszcze dużą

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:57   #1828
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się wczoraj zastanawiałam nad butelkami właśnie
i cholera nie wiem jakiej firmy kupić
avent, lovi, tomme i kilka innych

widzę że na all się najwięcej sprzedaje aventa
Ja startuje z Aventem tak jak poprzednio.... później jak Adi gryzł smoczki to bez problemu to aventu kupowałam smoczki z canpol (adiemu łatwo podeszły i licze że tym razem tez tak będzie) o wilee tańsze bo jakies 5zł smoczek do butli a czasem nawet taniej szło kupic
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:58   #1829
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
z jednej strony fajnie jak tam wpadniesz, z drugiej gorzej jak tez rzeczy niebędą Ci się podobać.. ale mówiłaś że mama ma fajny gust więc jest nadzieja a z jednej strony fajnie że mama kupuje, z drugiej dziwią mnei Twoje relacje z nią.. niewiem czy powinnas pozwalać kupować..
to pewno okrutne z mojej strony, ale niestety takie życie. a więc - jak chce niech kupuje, dla mnie to po prostu oszędzność pieniędzy, które teraz oprócz materiałów do remontu muszę przeznaczać na utrzymanie teścia
Stary 2013-05-31, 09:58   #1830
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
ale miałam straszną noc, miałam sen, że chodziłam i płakałam za moim synkiem Jasiem, który nie żył ale byłam w ciąży w Mikim i to był taki durny realny sen, że się obudziłam z płaczem praktycznie to było straszne

my się śniło że karmie mojego Synka piersią i on tak ładnie je i mu super smakuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości