|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przytyć?
rano zawsze mniej sie wazy, a wieczorem wiecej. To akurat normalne
|
|
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, rano zawsze się mniej waży niż wieczorem.
Ja nie mam podobnego problemu, więc niestety nie umiem Ci pomóc. Za to siostra mojego TŻ ma podobnie. Waży bardzo mało jedząc dużo, po prostu szybki metabolizm ma. I nic z tym za bardzo nie da się zrobić, bo przecież bezsensowne byłoby wysłać Ciebie do MacDonalda
|
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Z tym Mc to akurat prawda, bo nie przepadam za fast foodem. Jeśli mam na prawdę dużą ochotę to wtedy idę tam.
Waga (właściwie to jej brak) mi zaczyna trochę przeszkadzać, bo jak pomyślę, że muszę iść po zakupy to aż się gotuję w środku. Jak jestem w sklepach to się złoszczę, bo co mi się podoba to wisi na mnie jak na wieszaku. No ale może to taki już mój urok... Jeśli ktoś ma jakieś rady, co najlepiej jeść w moim wypadku to bardzo o nie proszę
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konkretnie dużo i kalorycznie, też kiedyś ważyłam za mało, wziełam się za siebie i w niecałe 3 miesiące przytyłam 10kg, było warto!
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknij może na jakieś diety dla ćwiczących na siłowni. Przy małym wydatku energetycznym, na pewno Ci przybędzie po nich tu i ówdzie, a oni się lepiej znają na kaloriach niż niejedna odchudzająca się kobieta
|
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#817 |
|
Przyczajenie
|
Rez mam taki problem, lecz uslo mi sie przytyc 4kg. mija tajemnica bylo robienie rano musu platkowego: owsianka ugitowana na mleku i. do twgo: zmiksowana szklank pkatkow kukurydzinych z orzechami ziemnymi i migdalami. Po sniadaniu ubiedzie i kolacji koktajl: szklanka mleka.sojowego, banan, 75g twarogu chudego i znowu troche orzechow lub maslaigdaloego. dodatkowo zwiekszylam ilosc zdrowych tluszczy w daniach i wglowodanow zlozonych. efekt? 4,kg w 2 miesiace
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
moze rzeczywiscie taka Twoja uroda. Moja kolezanka ma podobnie, je ogroomnie duzo, a wyglada jak anorektyczka. Ale jej mama wyglada identycznie. Obie sa strasznie chude. Obie maja XS. Jej mama mimo ponad 50tki, tez ma XS.
Jedynie z czego sie cieszy kumpela, ze po ciazy powiekszyly jej sie piersi i juz tak zostaly. Jej mama ma miseczke A a jej corka C (juz 6 lat po porodzie). |
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Emm.... ja myślę że nie o to chodziło. po prostu jak ktoś je na masę to je "inaczej". Bardziej kalorycznie, trzyma się pewnych proporcji BTW, pilnuje białek, zdrowych tłuszczy i generalnie zdrowego jedzenia.
A od samego jedzenia mięśnie się nie robią. Generalnie my kobiety to mamy z tym biedę straszną - ja ćwiczę siłowo już jakieś 7 miesięcy, obciążenie coraz większe i gwarantuję że nic mi jeszcze nie urosło. Wręcz przeciwnie, bo za mało jem - ok. 1800kcal ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Być może Twoje jedzenie jest za mało odżywcze? Pieczywo rozumiem że białe? Do tego wędliny i pasztety - jak mniemam też sklepowe. Obiad jakikolwiek, do tego dużo słodyczy. Nie samymi kaloriami człowiek żyje. Może w menu brakuje potrzebnych substancji i akurat organizm autorki reaguje w taki sposób że nie przybiera na masie??? Ciężko to jednoznacznie określić. Ja myślę że podpatrzenie jadłospisów na wizażowej pakerni nie byłoby takim złym pomysłem - https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=167
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#821 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdradzisz mi swoją tajemnicę, co takiego jadłaś, że przytyłaś 10 kg? ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Myślę, że gdybym miała zastosować się do Twojej rady, to kiepsko by mi to wyszło. Musiałabym jeść tylko niektóre rzeczy, bo mleka czy owsianki nie tknę. Ale tak sobie myślę, że płatki kukurydziane z orzechami mogłabym mieszać z jogurtem naturalnym. Biały ser też bym mogła zjeść i ponownie te orzechy. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Moja mama ma rozmiar 36 albo 38, a ja czasem 32/34 (34 przy dobrych wiatrach). A co do piersi, to u nas jest odwrotnie. Mi niestety nic nie chce iść w górne partie ciała, a mogło by... Ciąży na razie nie planuje, więc nie mam co liczyć. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Na mięśniach to akurat mi nie zależy. Jakieś małe tam na pewno są. A co do mojego jedzenia, to masz rację - pieczywo białe, pasztety i sery ze sklepu. Obiady nie są byle jakie, bo mama dobrze gotuje. Od słodyczy nie umiem się oderwać. Codziennie musi być chociaż kawałek czekoladki. Chyba faktycznie powinnam podejrzeć ten link, co mi podałaś. Może tam coś ciekawego dla siebie znajdę. |
||||
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Od samej diety jeszcze nikt mięśni nie wyrobił
Jak nie będzie trenować a zastosuje którąś z zaproponowanych diet, to poleci w tłuszczyk. A jeśli będzie to też dobrze, na moje lepszy jędrny mięsień w miejsce tłuszczu.---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieta z powodu bardzo niskiego poziomu testosteronu generalnie ma bardzo duży problem z nabraniem muskulatury. Prócz kalorycznego, ale zdrowego i dobrze zbilansowanego menu potrzeba jeszcze wielu godzin ćwiczeń z dużym obciążeniem. Dlatego od samej diety koleżanek z "pakerni" mięśni nie nabierzesz, ale może za to uda Ci się przytyć. Ich "miski" są naprawdę bardzo przemyślane, każdy gram białka, tłuszczu i węglowodanów wyliczony. Ja naprawdę bym spróbowała Poza tym zdrowym jedzeniem przytyjesz może ładniej niż tanią chemią Nie chcesz przecież cellulitu ani luźnego tłuszczu prawda? ![]() Aha. Jeszcze jedno. Jakbys podglądała tamte menu. Dziewczyny do kaloryczności nie wliczają warzyw, dlatego nie ma ich na rozpisce, ale warzywa są dołączone do każdego posiłku z reguły. Minimów 600g warzyw dziennie. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- No co? Nie urosło Wzmocniły się na pewno. Powera mam większego, więc siła też zdecydowanie na plus, ale that's all. Nic mi nie urosło. Analiza składu ciała mówi, nawet że poleciało ok pół kilo mięśni ... za to też kilkanaście kilo tłuszczu ... z resztą te analizy to o kant d..... stołu ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Hehhe Właśnie ![]() Ja też kurcze wolałabym masę robić... takie ciałko przecież cud malina: http://temp_thoughts_resize.s3.amazo...TSPIRATION.jpg Na razie jednak spora redukcja żeby się do tego wszystkiego dokopać ... damn
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Z warzywami to nie będzie problemu, bo lubię je. Muszę faktycznie zmienić dietę na taką dzięki, której chociaż trochę przytyję. Lato idzie i znowu będzie się wstyd pokazać na plaży. W wolnej chwili przejrzę podany wcześniej link i ułożę sobie dietę.
|
|
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AKCJA: Tyjemy Razem - część III
hej dziewczyny niedawno pisalam do was o moim problemie niedowagi . w koncu postanowilam cos z tym zrobic i poszlam do dietetyka ogolnie rzecz biorac jestem zadowolona bo w koncu ktos sei zainteresowal moim problemem:
![]() pani dietetyk stwierdzila ze przy moim odzywianiu niemozliwym jest tak duzy niedobor wagi i najprawdopodobniej mam zaburzenia wchlaniania... pani skierowala mnie do gastrologa w poniedzialek ide dam wam znac co i jak ![]() ogolniie rzecz biorac moje objawy pasuja do tej choroby bo mam duza niedoawge czeste biegunki nietolerancje laktozy itd czy ktoras z was ma moze ta chorobe?[COLOR="Silver"]
Edytowane przez sophisticated_ Czas edycji: 2013-05-25 o 18:59 |
|
|
|
|
#826 |
|
Przyczajenie
|
o rety, to pewnie będziesz miała gastroskopię, nie zazdroszczę ;/ ja akurat nie mam tego co Ty, u mnie problemem jest po prostu częsty brak apetytu, a nie chce mi się jeść na siłę... ale jak już pisałam, wizytę u dietetyka też mam w planach.
|
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
bylam dzisiaj u tego lekarza i jestem troche zawiedziona ... niepotrzebnie nastawilam sie na to przytycie najprawdopodniej to kwestia genow
mozliwe ze jestem chora bede miala robione badanie na pasozyty na nietolerancje glutenu itd ale nie wiem czy to az tak bardzo mogloby wplynac an niedowage dostalam liste badan ktore mam zrobicw tym jedno za 240zl nawet mnie nie stac na takie badanie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
jestem tu nowa, zbytnio nie ogarnęłam jeszcze jak sie tu poruszać ale założyłam ogolnie konto bo mam problem z przytyciem a właściwie ze sobą... Strasznie chciałam schudnąć udało mi się ale przesadziłam i wyglądam strasznie, nie jadłam praktycznie nic, oszukiwałam że jem i teraz obecnie waże ok 40 kg...tylko. Jestem głupia ! oddałabym wszystko że cofnąć czas ale się nie da... muszę działać i z wami myślę że mi się uda . Zrozumiałam swój błąd i z dnia na dzień staram się jeść więcej ale nie ukrywam że jest trudno. Obecnie mam 18 lat i jestem po maturach więc mam trochę czasu dla siebie, i żeby o siebie zadbać . Czy przyjmiecie jeszcze jednego chudzielca do swojego grona, który na szczęście zrozumiał jaki był głupi ;p?
|
|
|
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Witaj rybka
![]() Nie przejmuj się powoli na pewno wrócisz do swojej wagi |
|
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
wrócić to może zupełnie nie chce ale chce ważyć te 50 kg
czyli musze z 10 kg przytyc... a wiec do dzieła! ;D pysznego dzisiaj wcinałam rogala maślanego z biedry mniam! . A jeśli chodzi o ćwiczenia to mam hula-hop z wypustkami i czasami się pokołuje troche żeby oponka nie urosła nie męczę się przy tym i nie spalam tego co jem także polecam wam dziewczyny ! hula-hop super sprawa i można oglądać np ulubiony serial i się kręcić ;D
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pod warunkiem że ktoś umie tym kręcić |
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza, ze teraz dużo siedzę w domu to już w ogóle apetyt niewielki. Po prostu nie odczuwam tak bardzo głodu! Dlatego zamierzam od przyszłego tygodnia zacząć chodzić na siłownię, aby wysiłek fizyczny spowodował wzrost apetytu (pamiętam jak zawsze po basenie chciało mi się przeokrutnie jeść ). No i myślę o zakupie gainerów, zwłaszcza że w połączeniu z ćwiczeniami siłowymi może to dać całkiem przyjemne efekty
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o apetyt to mogę zaproponować nasiona kozieradki do picia
kosztuje ok 2 zl i starcza na długo, tutaj dale linki możecie sobie poczytać http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1213-Nasi...ncze_Flos_50_gNajlepiej kupić takie do parzenia i pić z odrobiną cukru bo smak ma może nie zbyt ciekawy, zapach jak rosołek ale dziala! w brzuszku robi sie pusto dosyć szybko po tym ;p i co najlepsze dużo idzie w piersi ;D i właśnie to buduje mięśnie a nie fałdki tłuszczu więc jest super ! Mojej przyjaciółce poleciłam i również jest zadowolona
|
|
|
|
|
#835 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Jestem Agnieszka, mam 20 lat i jestem tu nowa. Mam nadzieję, że z Wami uda mi się przytyć. Moja obecna waga : 45 kg, wzrost 168 cm. Dodam, że w 2012 roku urodziłam syna. W ciaży przytyłam 20 kg. Wtedy wyglądałam tak jak chciałam zawsze wyglądać. Pełniejsza twarz, kobiece kształty . Przed ciążą ważyłam 40 kg.
Słyszałam opinie, ze z genami nie da się wygrać ( rodzina ze strony taty jest dość skąpo obdarowana kg) ale zamierzam spróbować. Będzie mi ciężko z systematycznością - gonitwa za dzieckiem robi swoje. Nawet nie wiem od czego powinnam zacząć? Liczyć kalorie a może od ćwieczeń? |
|
|
|
|
#836 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
no, w każdym razie życzę powodzenia!
|
||
|
|
|
|
#837 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też zaciekawiły mnie magiczne nasiona i chyba spróbuję ![]() Dziękuję. Mam nadzieję, że w 3 miesiące uda mi się dobić do wagi 50-52 kg Mój cel to 55-60 kg
|
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Odp: AKCJA: Tyjemy Razem - część III
Hejka mozna dolaczyc?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest ono zdrowe ale i kaloryczne... Ale przede wszytskim smaczne... Jesli nie masz uczulenia na orzeszki ziemne to jak najbardziej polecam...
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
jakoś tak dziwnie wszystko mi się przejadło ostatnio, już nie wiem co jeść a najgorzej jest chyba ze śniadaniami
mam na coś ochotę ale za bardzo nie wiem na co momentami mam ochotę rzucić całą tą akcję tycia, bo skoro do tej pory żyłam z tą masą ciała i nic mi nie było to nadal nic nie będzie ale nie chciałabym się poddać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

... za to też kilkanaście kilo tłuszczu
... z resztą te analizy to o kant d..... stołu
... damn
czy ktoras z was ma moze ta chorobe?[COLOR="Silver"]

momentami mam ochotę rzucić całą tą akcję tycia, bo skoro do tej pory żyłam z tą masą ciała i nic mi nie było to nadal nic nie będzie ale nie chciałabym się poddać