|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam Was,
obiecałam odezwać się po wizycie więc jestem wreszcie, u lekarza było półtorej godziny opóźnienia!!!!!!! MASAKRA. Wysiedzieliśmy się jak głupki, ale na szczęście same dobre wiadomości. Dzidziuś zdrowy, nie ma rozszczepu wargi, móżdżek i wszystko inne bardzo ładnie, serduszko pięknie biło 140 uderzeń na minutę, waży 248 g i UWAGA UWAGA obalam że jak się nie ma mdłości to jest chłopczyk. W brzuszku rośnie sobie mała DZIEWCZYNKA Tatuś chodzi dumny że będzie córusia tatusia, jest mniejsza od terminu OM o tydzień, bylebym tylko nie urodziła 1 listopada ;/, ale spodziewałam się że jest mniejsza (z obserwacji wiedziałam że miałam później owulacje) bo od początku zawsze jest kilka dni różnicy. A może będzie poprostu taka mała kruszynka więc kilka osób a w sumie prawie większość z rodziny i znajomych trafiła z obstawianiem płci A teraz pochwalę się Wam jeszcze moją małą córusią, zdjęcie trochę rozmazane ale niestety nie che mi wyjść lepsze
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz możliwość to idź wcześniej i dopytaj się o wszystkie nurtujące Cie rzeczy Cytat:
Tez lubię robić na przekór we wróżki i horoskopy nie wierze chociaż znaki zodiaku w wielu przypadkach mi się sprawdzają i księga imion i roślinny kalendarz celtycki ale tylko u męża bo u mnie już nie ![]() Cytat:
Cytat:
Z przytulankami jeszcze nic straconego ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami - gratulacje! z pewnością nieziemskie uczucie zobaczyć swojego małego pisklaczka
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za córeczkę Wybrane już ?![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Witam Was kobietki Mniej zaglądam na forum bo ostatnio nie mam na nic siły. Chodzę całe dnie śpiąca. Wczoraj o 22 byłam już w łóżku co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało. Moja godzina na sen to 24, a teraz padam jak pies pluto.
|
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
Biorąc pod uwagę, że jest już czerwiec to ten termin nie jest już aż tak tragiczny... Jak zaczynaliśmy staranka w styczniu to była to gorsza perspektywa Teraz z resztą zaczyna mi być już to wszystko obojętne. Kiedyś przecież się uda... Cytat:
Fajnie, że jednak do nas wpadłaś Skoro organizm tego potrzebuje, to jak nic musisz się dostosować. Więc odpoczywaj sobie ile możesz Dziewczyny, trzymajcie dzisiaj za nas mocno kciuki Mąż oddał dzisiaj nasionka do badania. Wyniki odbierzemy dzisiaj albo dopiero w piątek....
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno trzymam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, z niektórymi się znam
można dołączyć?
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie! witaj
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny
jestem tutaj nowa,ale Was podczytuje juz chwilke![]() mozna do Was dolaczyc? My z mezem od slubu staramy sie o bobaska czyli wlasnie rozpoczelismy 3cs. 2 lata temu postanowilismy co bedzie to bedzie i hop od razu zaskoczylismy.... niestety... 12tc nasz aniolek nas opuscil.... dlugo trwalo nim zdecydowalismy sie na nowe starania i oczywiscie liczylismy ze znow bedzie hop i juz... a tu jedna @ teraz kolejna... no i załamka.. a co jesli? i milion innych watpliwosci... teraz 1 dzien 3cs staramy sie z optymizmem patrzec przed siebie![]() Pozdrowionka dla wszystkich dziewczynek
|
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj! trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a robiłaś jakieś badania teraz przed rozpoczęciem starań? Mam na myśli podstawową wizytę u ginekologa ![]() Tak to już jest jak się staramy to nie wychodzi a jak nie to hop i już...
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee - oczywiście, że trzymamy za was kciuki i to baaaardzo mocne!
hej God Of War - znów się spotykamy ![]() 12mu - niesamowita przykrość was spotkała, ale teraz to dopiero 3 cs więc spokojnie nie panikuj, tamtym razem po prostu szybko się udało, tym razem może zejść troszkę dłużej, ale to cały czas normalne |
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zadnych badan nie robilam, gdyz cykle caly czas regularne i tylko kwas foliowy łykam no i sie staram oszczedzac<jesli to mozliwe pracujac 6 dni w tygodniu czasem po ha..> po poprzednich przejsciach lekarze zgodnie twierdzili ze wszystko ok.. zeby sie nie przejmowac bo tak musi byc.. ze co 3-cia ciaza sie tak nagle konczy.. zeby tylko odpoczac i probowac od nowa... zobaczymy co to bedzie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Odczekalismy trzy miesiace i w 6cs coś zaskoczyło. Chociaż to dopiero początki to myślę że bedzie dobrze. Już teraz męczy mnie sen, mdłości i wymioty czego w poprzedniej ciąży nie zaznałam ![]() Dziewczyny cały czas Was czytam i Wam kibicuje. Ale ostatnio brak sił na wszystko. Trochę mnie to męczy, ale z drugiej strony chociaż wiem, że w ciazy jestem teraz nie mogę się wyczekać wizyty 7 czerwca - mam już nadzieję zobaczyć serduszko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj i tu
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiem wam swoją dzisiejszą historię ![]() Poszłam do ogólnego lekarza z wymiotami i zawrotami głowy (niee to nie ciąża )Trafiłam do lekarki, której nie znam, ale okazała się bardzo miła. Choroby nie zdiagnozowała ale dostałam mnóstwo skierowań ![]() Na TSH, morfologię, OB, mocz i glukozę. Poza tym zrobię prywatnie prolaktynę, bo ona coś mówiła, że coś może być nie tak a nie mogła dać skierowania ![]() Tu pojawia się problem bo mam jeszcze skierowanie do okulisty,endokrynologa i neurologa. Właściwie to nie wiem jak się za tych lekarzy zabrać, bo lekarka coś mówiła, że do któregoś z nich czeka się dwa lata ! Wiem ,że niektóre z was odwiedzają endokrynologa więc może wiecie jak się za to zabrać i czy faktycznie tak długo się czeka? A poza tym to już mój 9 cykl starań, w poniedziałek zrobię kilka badań i może coś się w końcu wyjaśni. Wczoraj z Tż byliśmy u przyjaciół oglądać ich nowy nabytek, dwutygodniowego synka ![]() Niestety wyszliśmy od nich z lekkim dołkiem A tak na marginesie. Jaki jest koszt zbadania prolaktyny?? |
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podobo ok. 25zł
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe staraczki
![]() Ja dziś byłam u ginekologa i powiedział ,że nie mam pecherzyków i ten cykl zmarnowany (ale dostałam tebletki na pecherzyki jakies ale nie doczytam sie co napisane jest ;/ i mam brać je od 5-9 dc i mam monitoring miec miedzy 9-11 dc mam nadzieje,że po tych tabletkach bede miec pecherzyki i sie wkońcu uda bo w lipcu bedzie juz 7 cs trace nadzieje już ,że bede w ciazy
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam monitoring w poniedziałek... A jakie te tabletki??
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Clostilbegyt- mam je brac 5-9 dc i potem monitoring
mam nadzieje,ze po nich szybko zajde w ciaze szybko |
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do endo ja czekam około 3 miesiące a to podobno bardzo mało do neurologa pewnie czeka się jeszcze dłużej Cena prolaktyny to 25-40zł zależy gdzie robisz. Pamiętaj tylko żeby robić ja miedzy 20-25 dc a TSH podobno robi się 3-5 a to słyszałam tylko od jednego lekarza inni tego nie potwierdzili. Cytat:
![]() Witam się z Wami z bólem brzucha ![]() czy któraś z Ws łyka magnez? i jeszcze pytanie od którego dc chodzicie na monitoring? |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łykałam magnez jakiś czas temu a co?
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam monitoring 12 dc i zobaczymy czy później też..
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o magnez pytam bo zaczęłam łykać w połowie cyklu i druga faza ładnie mi się wydłużyła i nie wiem czy muszę go teraz łykać cały czas? dzięki ja w poprzednich cyklach owu miałam 23-24dc a w tym 16 dc i nie wiem na kiedy sie zapisać |
|
|
|
|
#3177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Cytat:
A co robi magnez w związku z zajściem w ciążę? ![]() Cytat:
![]() A więc magnez wydłuża cykl ?
|
|||
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Co do neurologa to mój TZ był niedawno i czekał nie dłużej niż 2 tygodnie. Wszystko zależy od przychodni, proponuję podzwonić po kilku - to teraz możesz się zapisać gdziekolwiek chcesz, a wiele z tych niepublicznych ma także kontrakt z NFZ na niektóre świadczenia.
Na stronie NFZ masz wykaz |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, widziałam takie pytanie odnośnie leków w ciaży
Jeżeli nie wiecie, a nie chcecie zaszkodzić to na ból głowy i gorączkę- czysty paracetamol. lekarze mówią że tak maks 3x1 apap Na zatoku sinupret- to jest ziołowe ![]() na gardło tantum verde- ale nie co godzine, tylko rano i wieczorem ![]() a tak naprawdę to w pierwszym trymestrze nie bierze się żadnych leków- dla zdrowia dzidzi. Jeżeli oczywiście choroba nie zagraża bardziej. Dlatego do 13tego tygodnia warto stosować herbate z cytryną i miodem. mleko z czosnkiem i miodem.. jesli chodzi o amol to trochę! i to do użytku zewnętrznego!!! ![]() Pozdrawiam, dzisiaj mam zły humor........ szukałam wózka i nie znalazłam nic :/
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magnez podobno wydłuża fazę lutealną i jak poprzednio miałam 8-10 dni tak dziś mam 14dpo ale nie wiem czy to przypadek. Co do monitoringu to ciężko jest mi znaleźć lekarz który przyjmowałby 3 razy w tygodniu no i dość uciążliwe będzie chodzić tak jak powiedział lekarz od 10 do 14 dc Cytat:
i co będziesz się na ovu rejestrować? ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Tatuś chodzi dumny że będzie córusia tatusia, jest mniejsza od terminu OM o tydzień, bylebym tylko nie urodziła 1 listopada ;/, ale spodziewałam się że jest mniejsza (z obserwacji wiedziałam że miałam później owulacje) bo od początku zawsze jest kilka dni różnicy. A może będzie poprostu taka mała kruszynka 

W sumie to właśnie zastanawiam się nad prywatną wizytą - szybciej będę wiedzieć jak wygląda mój stan zdrowia
Wtedy, gdy na dniach dowiedziałabym się o tym, ze jednak coś jest nie tak, zaoszczędziłabym kilkanaście dni i mogła zacząć kurację wcześniej.

Teraz z resztą zaczyna mi być już to wszystko obojętne. Kiedyś przecież się uda...
Mąż oddał dzisiaj nasionka do badania. Wyniki odbierzemy dzisiaj albo dopiero w piątek....