|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Oj Dziewczyny, dzis jeszcze gorzej wygladam, twarz spuchnieta, za uchem opuchlizna, wstyd wyjsc na zewnatrz:/ jutro jak sie nie zmniejszy, to chyba szpital.
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
a ja wlasnie wybieram się do fryzjera zaszalec milego dnia wszystkim mamom i dzidziusiom
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ze słonecznego Bielska
![]() Póki co słońce, ale tutaj to co chwilę świeci słońce, a za chwile ulewa i tak cały dzień ale dziś już wracamy do Krakowa ![]() Wczoraj skończyliśmy rozwozić zaproszenia, trochę się nam opóźniło, ale wcześniej 2 weekendy mieliśmy z życia wyjęte, ale tutaj sami znajomi, wiec oni już od miesiąca wiedzieli o ślubie Śmiejemy się, ze na zaproszeniach do dzisiaj goście maja potwierdzić przybycie, a póki co to martwa ciiiiiiiiisza rodzinka siedzi cicho i będzie dzwonić o 23:55 ![]() Co do wózków to podobały mi się X-landery, ale widzę ze opinie kiepskie :/ Tako tez fajne, ja jednak najpierw zrobię maraton po sklepach, a później jeśli się będzie bardziej opłacać to zamówię na necie Dla mnie wózki to jeszcze odległa sprawa za wszystkie udane wizyty, za poznanie płci i rozpoczęcie nowych tygodni!!
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
racja;/masakra wiec tyle czasu minelo martwie sie teraz czy bedzie ok czy nie zaszkodzilam tym dzidziusiowi;( to tsh bylo robione z ponad miesiac temu a teraz tyle czasu minelo..tak ciezko dostac sie do endo;/a jak juz sie dodzwonilam to kazala powtorzyc...jak mialam powtorzyc jak wizyte u gina mam 17 czerwca
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Malinko endo mówił, że najważniejsze pierwsze 12 tygodni bo wtedy dziecko czerpie od nas, potem samo wytwarza. No i na ogół dopiero po 12 pojawiają się niedobory w tej kwestii.
Robiłaś kiedyś przed ciąża tsh? Jeśli było w normie to możesz zakladac ze dziecku nic nie jest-tak mówił ten u ktorego byłam. No i taki wynik to nie jest jeszcze niedoczynnosc. Odbiega od PRZYJETYCH regul ale nie norm. Wyrownuje sie tabsami dla spokoju i lepszego samopoczucia fizycznego matki. Tak mi mówił, ja mu wierze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia...dzieki troche mnie uspokoilas ale jednak sie martwie i nie wiem czy teraz leciec po to skierowanie [a mam 20 km] czy co czy czekac na ta wizyte do 17 czerwca;/ rzeczywiscie do 12 tyg - jestem glupia jak but z lewej nogi jak sie cos stanie dziecku to sobie nie wybacze kolejki do endo sa masakryczne dlatego to wszystko tak sie potczylo;(zalamka
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
A nie masz blizej internisty? Też może zlecic tsh.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
przed ciaza robilam i ogolnie przypominam sobie ze kiedys milam problemy z tarczyca ale to bylo b dawno teraz z corka mialam ok i wydawalo mi sie ze jak lekarka endo powiedziala ze jeszcze nie jest takie wysoookie to stwierfzilam ze spokojnie sobie poczekam do kolejnej wizyty
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- mam lekarza rodzinnego....dzieki kurde nie wiem co sie ze mna dzieje;/
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj sie bez sensu
.Black Rose chyba juz bym tam dziś bylq. Kosmos :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-05-31 o 11:35 |
|
|
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;')
Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie) |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Już po wizycie , a do pnd chyba zeschizuję jak nie usłyszę.I tak szuka i szuka minę ma dziwną ale jest,udało sięPochwaliła że miękki brzuszek ale kazała dodatkowo Asmag brać i Nospę,bo łapały mnie wcześniej kłucia. Stwierdziła że jak jednorazowo się pojawiają takie kłucia i przechodzą zaraz to ok,ale jak już często występują to już patologia ![]() Anoula Proszę o dopisanie wizyta-21.06(godziny nigdy nie podaję bo nie mam ustalonej) |
|
|
|
#4002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41083811]chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;') Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie)[/QUOTE] Pięknie sobie rośnie! Cytat:
dzieciaczek zdrowy Świetne wieści!A mnie szefowa wyprowadziła z równowagi. Zadzwoniłam, żeby ustalić grafik bo byłam 1,5 tyg na L4 z powodu przeziębienia a ona mnie poprosiła żeby przyniosła L4. Co za ludzie.... wizytę mam u gin za 3 tyg więc wtedy zapytam czy mi wypiszę. A na razie mam ich w D i idę do pracy :P
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec za 3tyg nikt Ci nie da zaległego L4 chyba ze cos zle zrozumiałam
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamto już dostarczyłam oczywiście. Chodzi jej o to, żebym już do porodu nie wróciła do pracy :/
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za☠☠☠... ten origami ![]() A Tutki też fajne,myślałam nad nimi Maomami Jakie rodzinne zabawy ![]() Niunia za postępy u córeczki.Jakie masz to TSH???Ryba Ten wózek co pokazałaś najbardziej mi się spodobał z wszystkich propozycji.Ja bym zwróciła uwagę na amortyzację(nasze cudowne chodniki ) i to czy spacerówka rozkłada się na płasko.Oraz na producenta czy za piękną nazwą nie kryją się chińskie elementy wózka.[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41082129] A tak poza wózkowymi dylematami to miałam dziwny sen: śniło mi się, że poszłam do mojej pani dr, a ona mnie tak jakoś badała na odwal, nie miała czasu, była czymś zajęta i tylko mi powiedziała, że mam do końca ciąży leżeć i jeść tylko jajeczko i szyneczkę ;P ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Też mnie czasem coś zakuje, ale nic poza tym więc chyba jest ok ![]() A co do biustu to po porodzie to jest dopiero masakra Ja miałam rozmiar C, w ciąży DD, a po porodzie E! Czułam się jak taka krówka... Potem mi w miarę zmalał do D i teraz znów urósł. Coś czuję, że po tej ciąży będę miała zwisy po kolana Ależ sen,długo byś na takim menu nie pociągnęła ![]() Nie strasz kobieto tymi rozmiarami Bo mi skali zabraknie niedługo![]() Różnicę brzuszkową widać ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Black Rose Jak tak źle to może nawet dzisiaj uderzaj |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ginka wcale nie musi Ci L4 wypisywać, nawet Ty nie musisz się godzic na pojscie na L4 Zakichanym obowiązkiem pracodawcy jest Ci zapewnić odpowiednie warunki pracy ![]() A czym się zajmujesz? |
|
|
|
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak było pięknie ostatnio a dziś znowu szarówa i siąpi co chwilę...a w niedzielę jesdziemy na weekndową wycieczkę i przydałaby się ładna pogoda
![]() Ten Tutek też mi się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co za szaleństwo z włosami?? Fajnie Ci ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41083811]chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;') Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie)[/QUOTE] pięknie rośnie Cytat:
super, że posłuchałaś serduszka Mnie czasem coś zakłuje ale to na chwilkę tylko, więc się nie martwię
|
|||
|
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszedł do mnie dzienniczek ciąży z Brioko, ogólnie szału nie ma ale może być. W załączeniu przesyłam fotki.
Brakuje mi specjalnych miejsc na wklejenie zdjeć (jest tylko na zdjęcie maluszka po urodzeniu). Poza tym duże miejsca na pamiętnik/notatki/ważne adresy np. www itd.
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41083811]chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;')
Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie)[/QUOTE] Jest różnica ładnie rośnieCytat:
gratuluję wizytyNie zacytowało mi,a le wiem, ze dziewczyny pisałyście odnośnie naszego mieszkania. Moim zdaniem to najlepsze teraz rozwiązanie choć TŻ trochę kreci nosem bo się czuje jakby rodzice się wyprowadzali tylko i wyłącznie z naszego powodu. W sumie trochę go rozumiem, ale mama jest tak podekscytowana perspektywą nowego mieszkania, ze nie będzie to dla niej krzywda. |
|
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobilam pare tel w tym do znajomej poloznej i kazaly mi tez sie nie matwic bez sensu.dzieki za rady laski tsh powtorze na tydzien przed wizyta czyli w nastepnym tyg;*
fajny taki dzienniczek ciazy ![]() weronisiek jaki fajny masz juz brzuszekkk
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała, skąd zamawiałaś? |
|
|
|
|
#4012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super że rozmowy pomogła oby efekt był długotrwały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mate miałam dla natalci identyczną i jest przefantastyczna Cytat:
![]() no właśnie to nie jest prosta sprawa, ciesze się że teraz mam to z głowy ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41082129] A co do biustu to po porodzie to jest dopiero masakra Ja miałam rozmiar C, w ciąży DD, a po porodzie E! Czułam się jak taka krówka... Potem mi w miarę zmalał do D i teraz znów urósł. Coś czuję, że po tej ciąży będę miała zwisy po kolana a jaki obwód pod biustem ? ![]() ja obecnie mam 70FF, w ciąży i przy karmieniu miałam 70 G (i juz czuje że musze do G wrócić bo ten ff troche się skurczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie robią wszystko żebym tylko wytrzymała w pracy do końca czerwca ![]() robiła juz któraś glukoze albo ma skierowanie? ![]() ja już mam niestety, ale mam badanie zrobić dopiero przed nastepną wizytą czyli przed 20 czerwca
|
||||||
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam sie w jako taki dzien I lece do pracy. Padnieta jestem na starcie bo chyba problemy ze spaniem sie u mnie zaczynaja . Za to dziecko moje wariuje , brzuch faluje wiec jestem happy
Co do wozka to Origami widzialam na zywo - rozbawilo mnie ze pokazuje na wyswietlaczu mamie ktora pcha wozek , czy dziecko w tym wozku jest czy go nie ma cena jego jest zabojcza , ale mi sie nie podoba wcale .. U mnie jest dylemat miedzy Quinny Moodd a Stokke , z tym ze musze je miec ona w rece zeby zobaczyc czy sa warte tych dylematow I ceny . Oba maja cene powalajaca , ale u mnie jest taka burka Kto na wozek da , ze wezme od kazdego po trochu - swoje dorzuce I powinno byc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4014 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popsioczyłam na xlandery i spotkałam kumpelę ze studiów która od 1.5 roku wozi córę xlanderem xa i mówi że to idealny wózek więc co ludź to opinia :P[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41083811]chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;') Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie)[/QUOTE] O jaki śliczny Okrąglutki ![]() Cytat:
za wizytę Ja asmag biorę od 2 lat żeby się kłucia nie nasilały.Złaziłam się 3 apteki zanim znalazłam witaminy bez 200%dziennej dawki żelaza Vita-min plus mama.. nie wiem jak z tym składem, ma jod ale nie ma dha, więc ytanie: można te dha omega kupić solo w tabletkach i je łykać?
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41083811]chciałam pokazać Wam różnicę w moim brzuchu ;') Póki co mam tylko 2 zdjęcia: 12 i 15 tydzień (obecnie)[/QUOTE] SUper rośnie ![]() a ja wróciłam z miasta :/ i nic nie kupiłam. Jestem wściekła na cały świat. Po pierwsze w H&M MAMA spodnie kosztowały najtańsze 149 zł. i wcale nie piękne, dwa w C&A zlikwidowali tydzień temu ciążówkę, bo sie nie sprzedawała, trzy na całym mieście nie ma sklepu z ciążowymi gaciami, cztery w spodnie zwykłe nie zapinam się w brzuchu, większy rozmiar spada z dupy, albo wisi na udach :/ . Sklep z wózkami nie miał w ogóle tako, miał chicco i inglesina czy jakoś tak i maxi cosi trójkołowe a ja nie chce trój kołowych wiec w przefbiegach odbadły. Inglesima wydają się lekkie ale gość powiedział że sam stelaż waży ponad 10 a gondola prawie 8 ... fakt że gondola spora i pewnie na zime to jest ważne, ale jak kiedyś widziałam ten wózek u sibie w sklepie jak ktoś przyechał to fajnie wyglądał, ale typowe dla dziewczynki.. jak dzisiaj zobaczyłam to jakoś mało praktyczny mi sie wydawał, W zestawie nawet żadnej taśki nie było, a koszt samego głębokiego wózka to ponad 3000 tys. co do Chicco... Były te zwykłe 4 kołowe, enjoy fun trio, i fakt bo nie ciężkie, nawet łatwo sie prowadziło po sklepie, ale jakiś taki dziwny mi sie wydawał... miałam wrażenie że zaraz się rozleci.... i były te smieszne co niby gwiazdy mają, dla mnie śmieszne TRIO I-MOVE 2012 fakt ze siedzisko sie całkowicie odwracało, ale wózek nie dla mnie..... NO I CENA MNIE POWALIŁA. tak poza tym jak wychodziłam, Państwo reklamowali właśnie wózek z chicco, ale niestety nie wiem który, bo był zapakowany w karton ( widziałam na karcie jak spisywali nazwe itd..) a poza tym w tym sklepie obejrzalam też przewijaki i ja nie wiedziałam że to taki materiał... myślałam że to jakiś taki twardszy jest, a jak dotknęłam to choćby taka gąbka pokrywa takim materiałem/ ceratką... no i sie poważnie zastanowie bo podkłady to można kupić samemu taniej, a jak to taki badziew to nie wiem :/ za tydzień jedziemy z mężem do Katowic na pewno bęzie większy wybór.
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
I ja też poczułam ruchy maleństwa, na razie baaaardzo nieśmiałe i motylkowe - ale wiem że to ONO! To jest takie niesamowite, siedzę w ciszy i nie ruszam się, żeby poczuć więcej ![]() Przerazić was? Po wczorajszym obiedzie wyglądałam jak w 6 miesiącu ciąży. Na szczęście rano brzuszek wrócił do względnie normalnych kształtów: _5291896.jpg Widzę, że rozmawiacie o wózkach - ja się na tym kompletnie nie znam. Chyba pójdę do sklepu i zdam się na sprzedawcę. Nie potrzebuję jakiś specjalnych wymagań. Zwykły wózek do miasta, najlepiej 4w1. Czy u was też jest tak, że to dziadkowie fundują wózek? Bo moi rodzice z czymś takim wyskoczyli. Oczywiście opierać się nie będę
|
|
|
|
#4017 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie czuję...kilka razy jakby jakiś bąbelek poczułam pod pępkiem ale nie wiem czy to to ![]() ładny i jaki okrąglutki ![]() Mnie też wieczorem wywala bardziej My wszystko sami kupujemy ![]() Rybko szkoda, że nic nie kupilaś... Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-31 o 14:22 |
|
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Nena piękny brzusio
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIEWYCZNY, TRZEBA POWOLI MYŚLEĆ NAD TYTUŁEM WĄTKU CO NIE? spisałam stare tematy z ubiegłego wyboru, na koniec zrobi się sondę, póki co zbierajmy pomysłu 1.rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta- Mamy XI-XII 2.Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe 2013 4.Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki- Mamy Listopadowo-grudniowe 2013 6Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest.MAMY XI-XII 2013 7.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek.Mamy listopadowo-grudniowe 2013 8.Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy. Mamy XI-XII 2013 9.W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają. Mamy XI-XII 2013 10.Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka. Mamy listopadowo-grudniowe 2013 11.W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy?. Mamy listopadowo- grudniowe 2013 12. Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Część II i czekamy na resztę propozycji :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

a ja wlasnie wybieram się do fryzjera zaszalec
Ślub 25.08.2012
ale dziś już wracamy do Krakowa
za wszystkie udane wizyty, za poznanie płci i rozpoczęcie nowych tygodni!!

, a do pnd chyba zeschizuję jak nie usłyszę.I tak szuka i szuka minę ma dziwną ale jest,udało się

KCIUKI DLA ANI