|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
W sierpniu mam ślub, wiedziałam, że bede szła z brzuszkiem, ale nie myslałam, że wielkimmmmm. :P |
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie Bebetto to fajny jest model Nico Plus i ma dobre opinie. Spodobał mi się bardzo, ale to jeszcze nie koniec poszukiwań ![]() Cytat:
![]() aż dziw, że dopiero w 13 tygodniu prawda wyszła na jaw :P
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię
A oto moje dzisiejsze łowy: 3 pieluszki tetrowe ze wzorkami, 3 pajace, 2 body (długi i krótki rękaw), spódniczka jeansowa, bluzeczka i sukienusia. Jeden pajac jest od koleżanki
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-31 o 17:58 |
|
|
|
#4054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to psikusa Ci dzidzia zrobiła, że się schowała za siostrę/brata ![]() Cytat:
Już mi się otwierają ![]() Ktosiula poszperałam sobie na stronce z wózkami i też na Bebetto Nico Plus zwróciłam uwagę Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-31 o 18:07 |
||
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Maomami- cudownie upolowane ciuszki, za takie pieniądze, super
![]() Nanusia76- może za bardzo uogólniłam, moja gin, ma takie usg, że 10 minut wyszukiwała czy serduszko jest i gdzie, a potem nie wiedziała czy bije, czy jej monitor tak skacze. Bo dzwięk to tam miała zepsuty. |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmień lekarza |
|
|
|
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta sukienusia z falbankami jest na maluszka takiego ale stwierdziłam że jak ktoś przyjedzie oglądnąć córusie to ją mogę wystroić
a zresztą za takie pieniądze to żal by było nie wziąć
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję z całego sercaWitaj tak w ogóle Ale numer pierwsze wątkowe bliźniaki i jeszcze parka.Ale fajnie ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Maomami za zakupy.A ta sukienusia i spódniczka mini normalnie cudo
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
faktycznie,jakos malo zwracalam uwage na te "dopiski" na dole,a to suwaczek...
![]() Cytat:
),dawaj znac na bierzaco jak sie czuje...swoja droga,ciekawa jestem czy przebieg ciazy mnogiej duzo sie rozni od takiej pojedynczej...nie mowie juz o ostatnich tyg.,bo wiadomo,ze inaczej....ale teraz walasnie,pierwszy,drugi trymestr...nawet jakos sie nie zastanawialammaomami super lowy
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha jestem pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Brzuch mi doskwiera, mam go bardzo twardy, lekarka przypisała Luteine. Caly czas żyłam z myslą że jest jedno. Badania mam wszystkie w normie. Przedwczoraj robiłam test podwójny, dostałam skierowanie od gina z prenattalnych. Babka wzięła próbkę krwi i kazała dzwonić za 10 dni. Maluchy mają po 6 cm, przezierność ok Zaczęłam powoli zakupy, bo jednak teraz wszystko razy dwa. Kupiłam jeden w biedronie reczniczek do kąpieli, a we wtorek poleciałam po drugi. Kupiłam tez grzebyczek ze szczoteczką i smoczki (pakowane po 2). Nie wiem czy je użyję, ale żal było nie kupić, jak w promocji, też w biedronie
|
||
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po cichu liczyłam że może kiedyś na wątku zagości podwójna mama.Poprawiłaś mi humor swoimi dzidziolami
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny nadrobię później, wpadam, żeby się pożalić
dziś w pracy miałam straszny dzień, wyszłam 1,5 h później, mnóstwo stresów od samego rana, nie miałam czasu nawet popołudniu za bardzo zjeść i od tego wszystkiego pod koniec zaczął mnie kłuć brzuch aż się popłakałam, z tego wszystkiego Tak się wystraszyłam o mojego synka A szef swoim stylem "żartu", że kiedyś kobiety w polu robiły, szły urodzić i na pole wracały ale chyba się opamiętał, ze ten jego żart to niezbyt trafiony i zaczął gadać, że to stresująca praca i takie tam blee blee...Zaczynam powoli myśleć, że chyba zweryfikuje swoje plany L4, bo na razie mamy kołchoz w pracy o trzeba się upomnieć o swoje chociażby ten jeden dzień z urlopu w tyg. wolny by na pewno pomógł, ale jak ma się coś na dany termin to i tak bym pewnie o tym myślała na tym wolnym dniu. Masakra, ale tak dłużej być nie może, że mam mały brzuch to nie znaczy że w ciaży nie jestem ![]() zauważyłam, ze pojawiły się nam bliźniaki i to parka
|
#4066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mile widziana jakas fota usg udalo sie zrobic taka,ze widac oba maluchy?
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca powinien zapewnić kobiecie w ciąży specjalne warunki pracy a nie nadgodziny
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze podam imiona: Aurelia i Fabian Aurelia wybrane juz jak miałam 10 lat, to po babci. A zracji ze ja wybieram dla dziewczynki, to mój dla chłopca
|
|
|
|
|
#4069 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dość że dwa za jednym zamachem, to jeszcze parka No i po takim czasie starania... Na prawde cudowne wieści ![]() Pewnie będziesz mamusią listopadową, bo bliźnięta z reguły rodzą się przed TP, w każdym razie dużo zdrówka dla całej trójki ![]() PS. A jak zaczną kopać na raz to brzuch będzie przypominał fale Dunaju Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oddam litry śliny w dobre ręce... w złe też... w każde ![]() idę pod prysznic, tam sobie mogę popluć do woli
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez miałam sajgon i mnostwo stresu w pracy i babka dala mi L4, miałam w poniedziałek wrócic, ale cos czuję że teraz przy parce da mi juz do końca zwolnienie, tzn co miesiąc. |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tatuś codziennie cąłuje brzuszek wita się z nimi. Powtarza co chwilę "bliźniaki"- podoba mu się to slowo. Jak lekarz powiedział,że to bliźniaki to się zaczal śmiać- on tak reaguje, zamiast płaczu-smiech. Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2013-05-31 o 19:13 |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
nena - właśnie czytałam skład Femibionu i co mnie dziwi, nie ma nawet żelaza
No zobaczymy... Na razie to wykupię i poczekam do kolejnych badań. Jak wyjdą kiepskie to zmienię. Ale cena boli ![]() motylek - za wygraną! Widziałam foto na profilu MAM - super pomysł i świetne wykonanie! I synek jaki przystojny! ![]() Mya - ja też dużo stron "W oczekiwaniu na dziecko" ominęłam ![]() maomami - super łowy z tesco, śliczne są te wszystkie beże agnieszka - trzymam kciuki za amnio! ![]() Zuzziak - wszystkiego naj na nowej drodze życia! kasiula - śliczny ten leżaczek! Ale chyba nie rozkłada się na płasko, nie? nemosek - no rozciąganie chyba na serio się zaczęło. Dziś dość znacznie je czuję ![]() De - super śpiworek! a co do Hartana, to niestety u nas to koszt koło 4 tys. za 3w1 ![]() maomami - świetne zakupy lumpkowe! ![]() Basia - aaaaaaaaa! Podwójne gratulacje!
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła na zwolnienie trochę odpocząć.To bardzo potrzebne Basiaaa Ładne imiona i jakie fikołki już w brzuszku wyczyniają
|
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaokrągla się widać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Basia,witaj ![]() Nemosek za udaną wizytę!Wszystkie macie piękne brzuszki! ![]() paulinaizabela, ja na temat moich cycków się nie wypowiadam... strasznie mnie denerwują
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
O rety.. 2 dzidziusie już robią wrażenie
A jeszcze jak widać jak obydwa się ruszają to już w ogóle cud Basiu śliczne imiona ![]() FEMIBION BEZ ŻELAZA? Ar ju sirjes? Jutro po niego lecę! ![]() edit: który femibion bo classic widze ma 200% normy dziennej.. ed2: o widzę że w natal 2 nie ma i są dha! biere w ciemno,
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-31 o 19:39 |
|
|
|
#4079 | ||
|
Raczkowanie
|
Basiaaa Ładne imiona
i jakie fikołki już w brzuszku wyczyniają [/QUOTE]Dziekuje Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ale odrosna, na razie musze się przyzwyczaic ale tz mowi ze super ![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Ale powiem Wam że na wszystkie ciuszki wydałam 25 zł chyba a mam ich nie mało chyba z 7 i 3 nowe pieluszki w sklepie kupiłam, tetrowe ale ze wzorkami.

dziś w pracy miałam straszny dzień, wyszłam 1,5 h później, mnóstwo stresów od samego rana, nie miałam czasu nawet popołudniu za bardzo zjeść i od tego wszystkiego pod koniec zaczął mnie kłuć brzuch aż się popłakałam, z tego wszystkiego
ale chyba się opamiętał, ze ten jego żart to niezbyt trafiony i zaczął gadać, że to stresująca praca i takie tam blee blee...

No zobaczymy... Na razie to wykupię i poczekam do kolejnych badań. Jak wyjdą kiepskie to zmienię. Ale cena boli 

Ślub 25.08.2012