|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Tym bardziej, że nie mogłam jej znaleźć Idzia no spakuję ją w końcu, spakuję Skoro już mi przed nosem leży. Chociaż taka pusta nie będzie Mam w planach spakować się wieczorem (w razie jakby mnie znowu jakieś bóle w nocy dopadły)
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
oliath dzieki za wytlumscxenie o mikrofafi
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Taka tu dzisiaj zamułka, ze idę poprasować
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
KOMU BRAKOWAŁO ŚPIOSZKÓW/ PAJACYKÓW??
http://allegro.pl/listing/user/listi...39332&id=11764
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u En...
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() GRATULACJE!!! zaczynam wierzyć, ze te kciuki nasze faktycznie mają moc!!!!! SUPER GHIA!!! Oliath, super ciuszki, śliczna córa, dobrze, ze wizyta ok ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- No właśnie, ENLEVEE zdawaj nam tu relację co u Ciebie??? |
||
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Madi pępkowe odbędzie się, ale jeszcze nie jutro (no chyba że nagle zacznę rodzić
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna taka impreza na 50
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama 25 lipca też kończy 50 Wymyśliliscie jakiś prezent dla mamy? Ja mam taki problem, bo moja "wszystko ma" i nie wiem co jej kupić...
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Może nasze dzieci też nam kiedyś taką zrobią
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech sobei termin ustali Ja dostałam taki prezent na urodziny i to było boskie....masaż czekoladowy, Pani przez 2h się mna zajmowała było mi jak w niebie !!! |
|
|
|
|
#3882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się!2. Na pewno zmieni zdanie jak zobaczy synka. Na pewno każdy z naszych facetów będzie się bał na początku, ale to normalne.. chwila moment i im przejdzie, Twojemu również! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super masz Męża ![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41086385]A ja mam znowu kiepskie wyniki krzepliwości i jadę po dalsze Clexane do apteki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochana to zeby się polepszyło, Kejt- tak samo dla Ciebie!Cytat:
szybko doszły jak na to, że wysyłałam je o 20 w środę, wczoraj wolne, a dzisiaj już masz Same dobre wieści widzę z wizyty, Lilo już niezły koksik, super! ![]() Dobrze pamiętałaś! ![]() Przesłodką masz tą córę, ma bardzo piękną oprawę oczu Cytat:
A więc już odpowiadam kochana ... Dzisiaj się zgłosiłam na tą izbę przyjęć... wjechałam na parking o 11:20.. wyjechałam o 16:00 Czekałam strasznie długo, masakra po prostu. Zrobili KTG najpierw- tu wszystko w porządku, a potem na zbadanie lekarza czekałam aż zostałam sama na korytarzu ![]() W koncu mnie zawołali i facet do mnie: "Pani ma skierowanie do szpitala, czyli rozumiem, że chce się Pani położyć?" Ja na to mówię, że miałam stwierdzoną skróconą szyjkę, ale lekarka mnie skierowała, aby mogli dokładnie to skontrolować.. a ten dalej czy chcę się położyć, to ja mu znowu to co przed chwilą.. jak ponownie się mnie zapytał czy chcę leżeć to powiedziałam mu, że wg mnie najpierw powinien mnie zbadać i ocenić czy położenie się w szpitalu jest konieczne, bo to on jest tutaj lekarzem, a nie ja. Powiedziałam, że na siłę się kłaść nie zamierzam, ale jezeli jest taka koniecznosc to nie widzę przeszkód. No więc zbadał mnie na samolocie, powiedział, ze jest skrócona szyjka, ale zrobimy usg dopochwowe.. no i wyszło, że szyjka ma niecałe 3cm, powinna miec na tym etapie 4cm, ale rozwarcia nie ma, więc mogę być w domu ale dużo leżeć i się oszczędzać. Zrobił też usg przez brzuch, wymiary idealne jak na ten tydzien oprócz oczywiscie kosci udowej, która jest wybitnie długa Bezik waży 2008g, więc to już nie byle co- a tyle ile 2 worki mąki! Kazał szyjkę skontrolować do tygodnia czasu więc 6 czerwca jestem umówiona do enel- medu to p.doktor, a 12.06 bede juz miała kontrole u mojego gina na wizycie No, więc wsiadłam w auto i przy wyjeździe zapłaciłam 22zł za parking.. Jestem już w domu i leżę, odpoczywam.. Za to pokażę Wam jakie zakupy poczynilam dla Bezika: -sterylizator Avent (głównie z myślą o Tżcie jak bedzie z małym sam- bo jakby miał myc te butelki to podejrzewam, że zamiast mleka dziecko piłoby Ludwika )-kocyk - zestaw Avent - przybornik z nozyczkami, cążkami, gruszką, termometrem, szczoteczką do włosów Tomme Tippie - ręczniki kapturki 3sztuki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-31 o 18:15 |
||||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciągle marudzi, że przy robieniu makaronu się strasznie męczy (a kupnego nie lubi), więc kupiliśmy jej maszynkę do krojenia makaronu i do tego jeszcze dwie bluzki bo też ciągle marudzi, że nie ma się w co ubrać |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałaś się położyć w szpitalu ![]() Tylko czy w domku dasz radę leżeć i nic nie robić??? Ja jestem u rodziców i prawie cały czas leżę bo jak chodze to mnie boli to podbrzusze...i szczerze już mnie szlag trafia bo bym coś zrobiła a jak wstaje to ciągnie ....wiec mi kaza leżeć ![]() PS.Zakupki super
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczywaj, Bezik ma czas ![]() A zakupy super! Ja czekam na ten przelew z ZUSu i też się zabieram za kupowanie A ręczniki jaki rozmiar? ja kupiłam Fi 75 cm, mam nadzieję, że trochę poużywa. Ale były takie miluchne, że nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kobiety chyba tak już mamy ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- EN ile płąciłaś za 3-pak ręcznczków? |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spore zakupki poczyniłaś
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath wiedziałam, zeby nie klikać w tego linka
![]() enlevee To super, że jednk nie musisz leżeć, ale podejście lekarza, jak zwykle olewcze
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś moja kochana mama mnei zabiłą tekstem...
Stwierdziła, że nie ma za bardzo prezentu na dzień dziecka??? A ja takie oczy i mówię, że ja od wtorku mam dzień dziecka, jak ona tak skacze koło mnie i tylko pod nos wszystko podstawia!!! Masakra... |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
a moje dziecię paznokietkami skrobie napis na ściance macicy: TU BYŁEM 2013...
|
|
|
|
#3891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze Tż jutro idzie na kawalerski kolegi i by miał chatę wolną żeby sobie sprowadzić jakieś dupeczki, co to to nie Dam radę leżeć, powiedział, że mogę chodzić, ale oszczędnie- głównie żeby nie nosić niczego, nie sprzątać i nie urządzać sobie maratonów- więc będzie to za mnie robił Tż- a co ![]() Cytat:
![]() Kochana tylko że ja to w funtach płaciłam, bo miałam bon na amazonie od wujka co dostałam jeszcze na urodziny- ale zapłaciłam za trójpak 14 funtów ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też zawsze coś mi daje na dzień dziecka ![]() a jeszcze ma zaległy prezent z okazji imienin, wiec też na pewno dam o sobie znać Cytat:
|
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
en moja szyjka ma 28 mm, wiec twoja jest o cale 2 dluzsza
Dasz rade
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprasowałąm, usiadłam do was i nie mogę się zmusić do powieszenia ubrań
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci mówię, bierz kajet i spisuj co lepsze teksty
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się będziesz przemęczać, siedź z nami!
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
En, super, że nie musiałaś zostać
skracamy się, co raz bliżej porodu jesteśmy... ehhh oby bezproblemowo do końca
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Madi, ja płaciłam za zestaw 3 ręczników, tylko gładkich bez aplikacji, ale z kapturkiem 89 zł. Są bardzo miluśkie, ciekawe jak po praniu, ale to sprawdzę po przeprowadzce i zakupie pralki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

Tym bardziej, że nie mogłam jej znaleźć

Jak tak dalej pójdzie to wyprzedzisz mnie i Margosie w rozpakowaniu
I chętnie zjadłabym już jakieś ciasto, ale siostra ciasta piecze i dopiero jutro przywiezie 
macie magiczne paluszki 

Stwierdzil, ze wiekszosc jego znajomych nie bralo na rece dzieci nawet do pol roku
Oczywiscie wytlumaczylam mu, ze bede potrzebowala jego pomocy do podstawowych prac z dzieckiem (potrzymanie, przewijanie nieraz, kapiel itp). Nikt przeciez nie wymaga od niego opieki nad synem 24/7. Poza tym najwazniejsza rzecza w tym wszystkim jest nawiazanie wiezi z dzieckiem, maluszek poznaje swiat poprzez zmysl dotyku, powonienia, wzrok i kontakt musi byc nawiazany od jak najwczesniejszych dni. Nie wiem czy moje argumenty do niego dotarly Taki silny z charakteru i fizycznie, a boi sie maluskiego slodkiego bobaska
i że jestem w tym domu na jego łasce i jak tylko zechce to mnie stąd wywali.
zeby się polepszyło, Kejt- tak samo dla Ciebie!
!!! Na zywo jeszcze sliczniejsze, szczegolnie tunisia!
.