|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Od 3 tygodni biegam i zaczynam całkowicie od podstaw- początkowo biegałam według planu 10 tyg i wyczynem był bieg 2 min. na 4 min. marszu. Powoli widzę postępy. Zazwyczaj biegam w terenie ale ze względu na pogodę kilka razy zdarzyło mi się biegać jak chomik na bieżni
![]() To tyle tytułem wstępu a tak w ogóle to chciałam się do Was przyłączyć ![]() ![]()
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
A ja sobie zrobiłam małe kuku - taka pierdoła a zastanawiam się czy pójdę przez to biegać dzisiaj
![]() ![]() W poniedziałek biegałam z tym paluchem i myślałam, że oszaleję. Czasami wręcz skakałam na jednej nodze by nie czuć tego irytującego bólu przy każdym uderzeniu o podłoże ![]()
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złe buty moga dużo krzywdy wyrządzić, fakt dlatego jestem tak butosceptyczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Pati hejterko
![]() Kto zna tego pana ?
#667 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
Wlasnie, a propos butkow. Zle wyrzadzaja duuuzo krzywdy, za to dobre moga pomoc.
Wlasnie mi potrzebne buty pracowe i "do biegania po pracy". Rozmyslalam, co kupic, bo ja nie uznaje "ladnych" trzewiczkow. Nawet oficerki (na plaskim obcasie) nie sa noszone czesto, bo to jednak nie anatomiczny ksztalt. Jestem fanem Birkenstock, ale przy VATcie w Meksyku drogo wychodza i malo modeli jest. Oswiecenie na mnie spadlo, ze przeca w Polszy mamy stary, dobry Otmet. Wlasnie poszalalam na allegro i za 2 miesiace mi przywioza (odwiedziny rodzinki). Awwww yeah!
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio zaszalałam i kupiłam ultralekki plecak z buklakiem na wodę ![]() zamiast 10 flaszki perfum ![]()
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie czy ból z tyłu pięty przy kostce to nadwyrężone ścięgna, stawów czy po prostu zakwasy? Może któraś z Was miała taką przypadłość? Boli mnie nawet przy chodzeniu, o bieganiu i o schodzeniu ze schodów nie wspomnę. Dziś nie dałam rady biec nawet 5 minut. Ból okropny..
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
![]() szukam fajnych kolorowych butow do biegania pomozecie ??? w kwocie do 300 zl
#672 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny pisze do Was jako do ekspertek
![]() http://allegro.pl/nike-lunarglide-4-...259430983.html Biega któraś z Was w tych butach? Przymierzam się do zakupu i nie wiem czy są wartej swojej ceny, ale taaak mi sie podobają, że chyba je kupie ![]()
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libacja cena moim zdaniem za duza .u nas model starszy czyli 3 są po niecałe 200zł
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Sama mam w sumie rozkminę kiedy się "przejadę" na moich. Nie są to jakieś typowe biegówki tylko normalne sportowo-casualowe Nike. Obym nie pożałowała, ale w sumie dopiero zaczynam i nie jestem przy kasie, a takie buty to jednak wydatek. Co jak mi się znudzi i będą leżeć w szafie...? Wiem, wiem, że złe myślenie ale kurcze co poradzi student
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie biegam w Nike, bo sa dla mnie niewygodne i cena jest zawyzona. jesli np. masz szeroka stope, to bye bye Nike. Mialas na nogach podobny model Nike? Aha, i nie pytaj, czy ktos biega, bo stopy sa rozne. To, ze mi sie super biega w , dajmy na to, Brooks PureGrit, nie znaczy, ze tobie sie bedzie dobrze biegalo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Nie no z tym , że mi sie podobają to tak z przymruzeniem oka napisałam bo wiem przecież że to nienajważniejsze.
Stope mam wąską akurat, ale jeszcze zanim zakupie wybiore się do sklepu przymierzy i poskakać w nich żeby potem rozczarowania nie było , że są złe. Źle sprecyzowałam pytanie bardziej chodziło mi o to czy sa wytrzymałe ![]() http://allegro.pl/buty-wmns-flex-tra...271492188.html Mam takie buty ale w nich chodze na fitness i siłownie, szkoda mi ich w teren więc szukam czegoś odpowiedniejszego. ![]()
#677 |
Zakorzenienie
|
zawsze mnie śmieszą te wystrojone jak stroż w Boże Ciało paniusie
![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-30 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Konto usunięte
|
u mnie dzisiaj nie ma swieta, no i dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Mam kolezanke, ktora biega sobie o tak, czasem. W zeszlym roku stwierdzila, ze raz w zyciu przebiegnie maraton. Bez wielkich przygotowan, o zeby przebiec powolutku w te 5h. Jak zaczynala treningi i czasem przychodzila na dluzsze zawody to mnie pytala "ale nie nudzi ci sie tyle czasu biec? te 2h? Co wtedy robic ? " ja: "patrz na rozowe panie". Ona na to "co?!" ja: "po prostu lejesz z fioletowych i rozowych pan, nie pytaj, przekonasz sie". Po jednym biegu malo sie nie udusila ze smiechu i juz wiedziala, o czym mowie. Paniusie cale w rozowych ciuszkach, full makijazu i ulozonych wloskach. I tak biegna 15 km
![]()
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjątkowo upierdliwe pieroństwo, nawracające i wymagające interwencji bo jak zapuścisz, to koniec biegania. Szukaj w sieci materiałów na ten temat. W skrócie: - chłodzić, nacierać maścią przeciwzapalną, stosować codziennie a nawet kilka razy dziennie masaż odprowadzający krew z okolić ścięgna i łydki, rozciągać, ćwiczyć . I bardzo dużo maszerować pod górę. Marsz pod górę to chyba najlepsze co można zrobić dla ścięgien Achillesa. Te ścięgna regenerują się w marszu, ale to ma być dłuuugo, a nie 5 minut i do domu. Zadbaj o to, bo samo nie przejdzie. Opis technik rozciągania i masażu, niestety chyba przekracza moje zdolnośći pisarskie, ale da się to wyszperać w sieci, np. na filmikach na YouTube Jeśli masz możliwość, warto pójść na wizytę do rehabilitanta sportowego, przy jakiejś klinice sportowej. Do lekarza na tym etapie nie warto bo i tak skieruje do rehabilitanta, który pokaże ćwieczenia i może ten masaż.
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Z tylu piety to by bylo dla mnie alarmujace. Achilles to moze byc, a z Achillesem zartow ni ma :/
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||
Zadomowienie
|
A propos biegania w makijażu i najmodniejszych ciuchach - zapisałam się na ten bieg Nike, kilka koleżanek ma też pobiec, więc będzie babski biegowy wieczór
![]() ![]() Mnie też to bawi, ten makijaż na bieganie, siłownię, BASEN nawet ![]() ![]() ![]() Akurat kolory sama lubię, chociaż wolę ciemnoszary lub czarny, tylko że teraz na nie za gorąco teraz i aktualnie wychodzą mi zestawienia komiczne, bo obydwie pary butów mam z różowymi wstawkami hehe, do babskich butów kochają pakować takie kolory, a górę mam wściekle niebieską, czerwoną, żółtą lub w innym podobnym kolorze ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() PS Dwie godziny codziennie + bieganie to może być przesada, nawet jeśli masz czas aby się codziennie porządnie wysypiać, bo organizm Ci wysiądzie, 1 dzień wolnego sobie zrób w tygodniu. Poza tym, jeśli dajesz radę codziennie tak zasuwać bez odpoczynku, to IMHO trening jest za lekki! ![]()
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
ja jak biegam, to mam zawsze na twarzy podklad i tusz do rzes. nie widze powodow, zeby zmywac makijaz przed bieganiem, chociaz jak sie zrobi goraco, to pewnie ten podklad juz sobie odpuszcze, bo bedzie mi z twarzy kapac....
![]() ale sie dzisiaj objadlam. zaraz sobie tamilke pocwicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
takie bieganie
![]() Ja teraz to mam tusz na rzęsach, i odruchowo zanim gdzieś wychodzę to korektorem maznę na czymś co wyskoczy ![]() ![]() Ogólnie latem to i filtr na twarz i czasami błyszczyk, a zimą to nie zwracam na to uwagi. Podkłady i pudry to u mnie od wielkiego dzwonu. Jakoś nieswojo się czuję z makijarzem. Buty i ciuchy wybieram pod względem praktyczności a nie mody. Białe buty i skarpetki na upały, tak samo biała bokserka, tylko zawsze spodnie i spodenki w czerni. Mam jedne spodnie szare to na nich każdą kropelkę potu na tyłku widać ![]() Ja ogólnie jestem anty różowa, ale nie oszukujmy się na świecie jest ogólny trend munduryzacji dziewczynek malutkich w różu od dołu do góry, więc niektórym zostaje.
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
madzia, serio biegasz z tuszem i blyszczykiem ? Po co ?
#687 |
Zakorzenienie
|
W sobotę biegłam w biegu w deszczu po lesie. Sporo wypadków bo pod nogami mokra glina
![]() Fotki moich nóg po biegu ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-07-07 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Rzęsy tuszuję rano, a biegam wieczorem, przecież nie będę tego przed biegiem zmywać
![]() A błyszczyk ja mam taki blady, bo mi strasznie usta wysychają, mam taki pielęgnujący co się sprawdza
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem co jest śmiesznego w kolorowych biegaczkach.
Ja mam białe buty, RÓŻOWE (o zgrozo!) spodenki i czarną bluzke. Już podchodzę pod to żeby się ze mnie nabijać? Makijaż też mam, bo biegam zwykle wieczorem i nie chce mi się go specjalnie zmywać. To dla równowagi ja się będę od dziś nabijać z pań w szaro - czarnych specjalistycznych ciuszkach bez grama makijażu, których samo spojrzenie mówi: oh ah jaka to ze mnie prawdziwa Sportsmęka. I potem idź tu człowieku biegać, jak wiesz że ludzie Cie dookoła oceniają. Dajcie żyć! ![]()
#690 |
Zadomowienie
|
ale czy wy rozumiecie roznice miedzy 'kolorowy', a ubrany CALKOWICIE w ten sam odcien jarzacego rozu? Od stop do glow? ja tez biegam w kolorach, ale nie w jedlolitym, neonowym rozu,.
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Biegania w makijazu nie pojme, i mowie tu o paniach na oficjalnych biegach. przed 7 rano w niedziele nikt nie pracuje raczej zeby mu 'make up' costal na twarzy ' z wczesniej'. I bede dalej uwazac kalladanie PELNEGO makijazu i ukladania wlosow na start w zawodach za zenujace. Wszystkie wygladaja potem jak Joker he he
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.