Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 19:03   #661
mbcwidsl
Przyczajenie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Masz do startu pełne 4 miesiące- to dla początkujacego MASA czasu, czasu w którym zachodzi na ogół olbrzymi progres o ile nie ma problemów zdrowotnych.

Na jakieś plany treningowe jest IMO za wcześnie, a 5 km to bardzo przyjazny dystans.
Po prostu biegaj. Róznicuj bieganie- biegaj czasem wolniej dłuższe odcinki, czasami po rozgrzewce zrób szybciej 3 -5 km (ale nie na maksa, to nie ma być sprint w trupa tylko po prostu szybciej), biegaj pod górki, rób przebieżki po 100 m x 4 lub 6
W domu ćwicz przysiady, wykroki - to w prosty sposób buduje siłę biegową.
Największym błędem jest chyba bieganie w kółko tej samej trasy tym samym tempem/wysiłkiem.
To potwornie zamula.
Dzieki wielkie!!! Wlasnie bylam w trakcie popelniania wielkiego bleducaly czas biegam ta sama trase. Liczylam na to, ze tak najlepiej zweryfikuje moj postep. Wiesz, wydawalo mi sie, ze kazda trasa to inne uksztaltowanie terenu, podloze (a zauwazylam, ze o niebo lepsze sa lesne sciezki) i nie kazde 5km jest takie same. Ale sprobuje tak jak piszesz, zeby uniknac rutyny. W sumie bieganie to bieganie i ma po ptostu sprawiac przyjemnosc
mbcwidsl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:15   #662
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Od 3 tygodni biegam i zaczynam całkowicie od podstaw- początkowo biegałam według planu 10 tyg i wyczynem był bieg 2 min. na 4 min. marszu. Powoli widzę postępy. Zazwyczaj biegam w terenie ale ze względu na pogodę kilka razy zdarzyło mi się biegać jak chomik na bieżni Widzę postępy i to mnie motywuje. Wczoraj na bieżni udało mi się biec 10 min na 5 min. marszu i tak 6 razy i jestem z siebie mega dumna. Jutro planuje spróbować w terenie bo nie ma porównania do biegu na bieżni.
To tyle tytułem wstępu a tak w ogóle to chciałam się do Was przyłączyć Kiedyś nie cierpiałam biegać a teraz się normalnie uzależniłam od tego cudownego uczucia zmęczenia

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:39   #663
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez mbcwidsl Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie!!! Wlasnie bylam w trakcie popelniania wielkiego bleducaly czas biegam ta sama trase. Liczylam na to, ze tak najlepiej zweryfikuje moj postep. Wiesz, wydawalo mi sie, ze kazda trasa to inne uksztaltowanie terenu, podloze (a zauwazylam, ze o niebo lepsze sa lesne sciezki) i nie kazde 5km jest takie same. Ale sprobuje tak jak piszesz, zeby uniknac rutyny. W sumie bieganie to bieganie i ma po ptostu sprawiac przyjemnosc
Myślałam tak samo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:48   #664
karton
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

A ja sobie zrobiłam małe kuku - taka pierdoła a zastanawiam się czy pójdę przez to biegać dzisiaj Mianowicie załatwiłam sobie mały palec przez felerne baleriny - tak sobie go "obgniotłam", że jakby ukształtował się w taki szpic do dołu i przy każdym, cholernym kroku mnie boli. To nie odcisk więc nie wiem jak sobie z tym szybko poradzić

W poniedziałek biegałam z tym paluchem i myślałam, że oszaleję. Czasami wręcz skakałam na jednej nodze by nie czuć tego irytującego bólu przy każdym uderzeniu o podłoże
Stary 2013-05-29, 13:01   #665
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
A ja sobie zrobiłam małe kuku - taka pierdoła a zastanawiam się czy pójdę przez to biegać dzisiaj Mianowicie załatwiłam sobie mały palec przez felerne baleriny - tak sobie go "obgniotłam", że jakby ukształtował się w taki szpic do dołu i przy każdym, cholernym kroku mnie boli. To nie odcisk więc nie wiem jak sobie z tym szybko poradzić

W poniedziałek biegałam z tym paluchem i myślałam, że oszaleję. Czasami wręcz skakałam na jednej nodze by nie czuć tego irytującego bólu przy każdym uderzeniu o podłoże
oooo biedna Ty
złe buty moga dużo krzywdy wyrządzić, fakt
dlatego jestem tak butosceptyczna
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:40   #666
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Pati hejterko

Kto zna tego pana ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3907002530.jpg (50,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-05-29, 14:00   #667
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Pati hejterko

Kto zna tego pana ?
Czemu hejterko? Jakbym nie mieszkała w mieście, to buty nosiłabym wyłącznie od święta.

Zgadula jakaś? To Emil Zatopek.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 16:59   #668
cacajuate
Zadomowienie

Wlasnie, a propos butkow. Zle wyrzadzaja duuuzo krzywdy, za to dobre moga pomoc.

Wlasnie mi potrzebne buty pracowe i "do biegania po pracy". Rozmyslalam, co kupic, bo ja nie uznaje "ladnych" trzewiczkow. Nawet oficerki (na plaskim obcasie) nie sa noszone czesto, bo to jednak nie anatomiczny ksztalt. Jestem fanem Birkenstock, ale przy VATcie w Meksyku drogo wychodza i malo modeli jest.

Oswiecenie na mnie spadlo, ze przeca w Polszy mamy stary, dobry Otmet. Wlasnie poszalalam na allegro i za 2 miesiace mi przywioza (odwiedziny rodzinki). Awwww yeah!

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:06   #669
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Czemu hejterko? Jakbym nie mieszkała w mieście, to buty nosiłabym wyłącznie od święta.

Zgadula jakaś? To Emil Zatopek.
mój idol

Ja ostatnio zaszalałam i kupiłam ultralekki plecak z buklakiem na wodę

zamiast 10 flaszki perfum
Stary 2013-05-29, 19:28   #670
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Mam pytanie czy ból z tyłu pięty przy kostce to nadwyrężone ścięgna, stawów czy po prostu zakwasy? Może któraś z Was miała taką przypadłość? Boli mnie nawet przy chodzeniu, o bieganiu i o schodzeniu ze schodów nie wspomnę. Dziś nie dałam rady biec nawet 5 minut. Ból okropny..

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:44   #671
lacrimachristi
Zakorzenienie

mozna??

szukam fajnych kolorowych butow do biegania pomozecie ??? w kwocie do 300 zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 20:03   #672
libacjaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny pisze do Was jako do ekspertek

http://allegro.pl/nike-lunarglide-4-...259430983.html

Biega któraś z Was w tych butach? Przymierzam się do zakupu i nie wiem czy są wartej swojej ceny, ale taaak mi sie podobają, że chyba je kupie

Codzienne treningi
libacjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:35   #673
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy ból z tyłu pięty przy kostce to nadwyrężone ścięgna, stawów czy po prostu zakwasy? Może któraś z Was miała taką przypadłość? Boli mnie nawet przy chodzeniu, o bieganiu i o schodzeniu ze schodów nie wspomnę. Dziś nie dałam rady biec nawet 5 minut. Ból okropny..
Jak mnie od pięty bolało to poszłam na rtg(30zł) i wyszło że mam ostrogi .

Libacja cena moim zdaniem za duza .u nas model starszy czyli 3 są po niecałe 200zł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:00   #674
mbcwidsl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
oooo biedna Ty
złe buty moga dużo krzywdy wyrządzić, fakt
dlatego jestem tak butosceptyczna
Sama mam w sumie rozkminę kiedy się "przejadę" na moich. Nie są to jakieś typowe biegówki tylko normalne sportowo-casualowe Nike. Obym nie pożałowała, ale w sumie dopiero zaczynam i nie jestem przy kasie, a takie buty to jednak wydatek. Co jak mi się znudzi i będą leżeć w szafie...? Wiem, wiem, że złe myślenie ale kurcze co poradzi student
mbcwidsl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:36   #675
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libacjaa Pokaż wiadomość

Biega któraś z Was w tych butach? Przymierzam się do zakupu i nie wiem czy są wartej swojej ceny, ale taaak mi sie podobają, że chyba je kupie
Nigdy nie kupuj butow do biegania, bo ladne. Gorzko pozalujesz, niestety.

Ja nie biegam w Nike, bo sa dla mnie niewygodne i cena jest zawyzona. jesli np. masz szeroka stope, to bye bye Nike. Mialas na nogach podobny model Nike?

Aha, i nie pytaj, czy ktos biega, bo stopy sa rozne. To, ze mi sie super biega w , dajmy na to, Brooks PureGrit, nie znaczy, ze tobie sie bedzie dobrze biegalo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 09:56   #676
libacjaa
Raczkowanie

Nie no z tym , że mi sie podobają to tak z przymruzeniem oka napisałam bo wiem przecież że to nienajważniejsze.
Stope mam wąską akurat, ale jeszcze zanim zakupie wybiore się do sklepu przymierzy i poskakać w nich żeby potem rozczarowania nie było , że są złe. Źle sprecyzowałam pytanie bardziej chodziło mi o to czy sa wytrzymałe

http://allegro.pl/buty-wmns-flex-tra...271492188.html

Mam takie buty ale w nich chodze na fitness i siłownie, szkoda mi ich w teren więc szukam czegoś odpowiedniejszego.

Codzienne treningi
libacjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:45   #677
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

zawsze mnie śmieszą te wystrojone jak stroż w Boże Ciało paniusie

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:47
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:49   #678
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

u mnie dzisiaj nie ma swieta, no i dobrze
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:48   #679
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
zawsze mnie śmieszą te wystrojone jak stroż w Boże Ciało paniusie
Mam kolezanke, ktora biega sobie o tak, czasem. W zeszlym roku stwierdzila, ze raz w zyciu przebiegnie maraton. Bez wielkich przygotowan, o zeby przebiec powolutku w te 5h. Jak zaczynala treningi i czasem przychodzila na dluzsze zawody to mnie pytala "ale nie nudzi ci sie tyle czasu biec? te 2h? Co wtedy robic ? " ja: "patrz na rozowe panie". Ona na to "co?!" ja: "po prostu lejesz z fioletowych i rozowych pan, nie pytaj, przekonasz sie". Po jednym biegu malo sie nie udusila ze smiechu i juz wiedziala, o czym mowie. Paniusie cale w rozowych ciuszkach, full makijazu i ulozonych wloskach. I tak biegna 15 km

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 16:54   #680
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Diagnoza przez net, to karkołomna sztuka, ale podejrzewam po tym co piszesz, że to zapalenie ścięgna Achillesa.
Wyjątkowo upierdliwe pieroństwo, nawracające i wymagające interwencji bo jak zapuścisz, to koniec biegania.
Szukaj w sieci materiałów na ten temat.
W skrócie:
- chłodzić, nacierać maścią przeciwzapalną, stosować codziennie a nawet kilka razy dziennie masaż odprowadzający krew z okolić ścięgna i łydki, rozciągać, ćwiczyć . I bardzo dużo maszerować pod górę.
Marsz pod górę to chyba najlepsze co można zrobić dla ścięgien Achillesa.
Te ścięgna regenerują się w marszu, ale to ma być dłuuugo, a nie 5 minut i do domu.

Zadbaj o to, bo samo nie przejdzie.

Opis technik rozciągania i masażu, niestety chyba przekracza moje zdolnośći pisarskie, ale da się to wyszperać w sieci, np. na filmikach na YouTube
Jeśli masz możliwość, warto pójść na wizytę do rehabilitanta sportowego, przy jakiejś klinice sportowej. Do lekarza na tym etapie nie warto bo i tak skieruje do rehabilitanta, który pokaże ćwieczenia i może ten masaż.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 17:14   #681
cacajuate
Zadomowienie

Z tylu piety to by bylo dla mnie alarmujace. Achilles to moze byc, a z Achillesem zartow ni ma :/

Stary 2013-05-31, 11:46   #682
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Mam kolezanke, ktora biega sobie o tak, czasem. W zeszlym roku stwierdzila, ze raz w zyciu przebiegnie maraton. Bez wielkich przygotowan, o zeby przebiec powolutku w te 5h. Jak zaczynala treningi i czasem przychodzila na dluzsze zawody to mnie pytala "ale nie nudzi ci sie tyle czasu biec? te 2h? Co wtedy robic ? " ja: "patrz na rozowe panie". Ona na to "co?!" ja: "po prostu lejesz z fioletowych i rozowych pan, nie pytaj, przekonasz sie". Po jednym biegu malo sie nie udusila ze smiechu i juz wiedziala, o czym mowie. Paniusie cale w rozowych ciuszkach, full makijazu i ulozonych wloskach. I tak biegna 15 km
Ja tam nie widzę nic zabawnego w kolorowych (również różowych) ubraniach do biegania. Ba, sama zaczęłam kupować kolorowe bo po 1. bezpieczniej niż cała na czarno (zwłaszcza jak się biega wieczorem w miejscach gdzie sporo rolkarzy i rowerzystów a oswietlenie kiepskie), 2. bo kolorowe sa ładne i jakoś lepiej się w nich czuje - mam wrażenie, że wyglądam ładniej wiec samopoczucie lepsze i motywacja rośnie ułożone włoski do biegania sa pewnie możliwe jak się ma ich mało, przy mojej burzy włosów zaraz się nawet kucyk rozwala a makijaż to już rzeczywiście przegięcie ... chociaż ostatnio ogladałam jakiegos bloga, dzieczyny, która na każde zawody się maluje. ja zaraz jestem czerwona i pocę się na twarzy ale jak ktoś nie ma tego problemu to w sumie niech sie maluje, a co
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 12:32   #683
dori7
Zadomowienie

A propos biegania w makijażu i najmodniejszych ciuchach - zapisałam się na ten bieg Nike, kilka koleżanek ma też pobiec, więc będzie babski biegowy wieczór Ale spodziewam się przy okazji darmowego pokazu najmodniejszych makijaży i manikiurów sezonu

Mnie też to bawi, ten makijaż na bieganie, siłownię, BASEN nawet Na basenie jest najśmieszniej, jest taki gatunek dziewczyn, które spędzają godzinę przechadzając się wokół basenu (na zwykłej krytej pływalni) w bardzo małym bikini z czepkiem w dłoni, przeczesując włosy i zerkając na ratowników oraz pływającą płeć męską Żeby było śmieszniej, w łazience ten gatunek patrzy się z przerażeniem i obrzydzeniem, jak inne kobiety po pływaniu ściągają z siebie kostiumy i się myją NAGO

Akurat kolory sama lubię, chociaż wolę ciemnoszary lub czarny, tylko że teraz na nie za gorąco teraz i aktualnie wychodzą mi zestawienia komiczne, bo obydwie pary butów mam z różowymi wstawkami hehe, do babskich butów kochają pakować takie kolory, a górę mam wściekle niebieską, czerwoną, żółtą lub w innym podobnym kolorze

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez libacjaa Pokaż wiadomość

Nie kupuj bez przymierzania, bo jak źle trafisz, to będziesz kwiczeć z bólu! Buty do biegania to nie szpilki, w których masz przejść 10 metrów od samochodu, usiąść w kawiarni i ładnie wyglądać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez najada_naj Pokaż wiadomość
Cacajuate, nie obraź sie, sle to chyba nie dla Ciebie wątek - startujesz w zawodach, biegasz po 30 kilosow. Tu pisza debiutantki, co wlasnie przebiegły swoje pierwsze 3, no nie wiem, jak im sie czyta o Twoich wyczynach. Mnie jednak troche dobijasz, bo co tam moje 5 km wytruchtane przy Tobie...
Ja dzis juz po, znow przebieglam 5 z malym haczykiem. Wczoraj odpuscilam, bo lało jak z cebra i wychodzi na to, że żeby utrzymac rytm 3x w tyg., musze biegac jeszcze jutro i pojutrze, przerwa dopiero we wtorek. Dam rade, prawda? Pocieszcie....
A do tego nie zamierzam zrezygnować z zumby i TBC mojego, ktore mam od jutra codziennie po 2 godz. Ale efekty motywuja mnie ogromnie - juz ponad 2 kg na minusie, odkad biegam (czyli od 3 tyg.). No, i mam nowe buty biegowe, Asiscsy, od wczoraj. Noga w nich jakby lzejsza sie wydaje.
Daj spokój, nie bądź psem ogrodnika! Dowiesz się od niej więcej, niż od innej zasapanej debiutantki. Pobiegasz więcej, to zrozumiesz, że nie ma co się porównywać z kimkolwiek innym, bo porównujesz się sama ze sobą - dziś przetruchtałaś 5 km, za miesiąc przetruchtasz dychę i będziesz pękać z dumy, zobaczysz

PS Dwie godziny codziennie + bieganie to może być przesada, nawet jeśli masz czas aby się codziennie porządnie wysypiać, bo organizm Ci wysiądzie, 1 dzień wolnego sobie zrób w tygodniu. Poza tym, jeśli dajesz radę codziennie tak zasuwać bez odpoczynku, to IMHO trening jest za lekki!
Stary 2013-05-31, 15:21   #684
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

ja jak biegam, to mam zawsze na twarzy podklad i tusz do rzes. nie widze powodow, zeby zmywac makijaz przed bieganiem, chociaz jak sie zrobi goraco, to pewnie ten podklad juz sobie odpuszcze, bo bedzie mi z twarzy kapac.... a ciuchy kolorowe tez lubie. fajnie jest sie wyrozniac

ale sie dzisiaj objadlam. zaraz sobie tamilke pocwicze
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:19   #685
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

takie bieganie http://www.kciuk.pl/Bieganie-na-szpi...alezy-a131630/

Ja teraz to mam tusz na rzęsach, i odruchowo zanim gdzieś wychodzę to korektorem maznę na czymś co wyskoczy. Zimą i w deszczu nie używam tuszu, bo inaczej panda mi się robi
Ogólnie latem to i filtr na twarz i czasami błyszczyk, a zimą to nie zwracam na to uwagi. Podkłady i pudry to u mnie od wielkiego dzwonu. Jakoś nieswojo się czuję z makijarzem.
Buty i ciuchy wybieram pod względem praktyczności a nie mody. Białe buty i skarpetki na upały, tak samo biała bokserka, tylko zawsze spodnie i spodenki w czerni. Mam jedne spodnie szare to na nich każdą kropelkę potu na tyłku widać
Ja ogólnie jestem anty różowa, ale nie oszukujmy się na świecie jest ogólny trend munduryzacji dziewczynek malutkich w różu od dołu do góry, więc niektórym zostaje.

Stary 2013-05-31, 16:28   #686
cacajuate
Zadomowienie

madzia, serio biegasz z tuszem i blyszczykiem ? Po co ?

Stary 2013-05-31, 16:30   #687
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

W sobotę biegłam w biegu w deszczu po lesie. Sporo wypadków bo pod nogami mokra glina
Fotki moich nóg po biegu

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-07-07 o 06:44
Stary 2013-05-31, 16:32   #688
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
madzia, serio biegasz z tuszem i blyszczykiem ? Po co ?
Rzęsy tuszuję rano, a biegam wieczorem, przecież nie będę tego przed biegiem zmywać
A błyszczyk ja mam taki blady, bo mi strasznie usta wysychają, mam taki pielęgnujący co się sprawdza

Stary 2013-05-31, 18:06   #689
coccinelle7
Zadomowienie

Nie rozumiem co jest śmiesznego w kolorowych biegaczkach.
Ja mam białe buty, RÓŻOWE (o zgrozo!) spodenki i czarną bluzke. Już podchodzę pod to żeby się ze mnie nabijać?
Makijaż też mam, bo biegam zwykle wieczorem i nie chce mi się go specjalnie zmywać.
To dla równowagi ja się będę od dziś nabijać z pań w szaro - czarnych specjalistycznych ciuszkach bez grama makijażu, których samo spojrzenie mówi: oh ah jaka to ze mnie prawdziwa Sportsmęka.
I potem idź tu człowieku biegać, jak wiesz że ludzie Cie dookoła oceniają.
Dajcie żyć!
Stary 2013-05-31, 18:39   #690
cacajuate
Zadomowienie

ale czy wy rozumiecie roznice miedzy 'kolorowy', a ubrany CALKOWICIE w ten sam odcien jarzacego rozu? Od stop do glow? ja tez biegam w kolorach, ale nie w jedlolitym, neonowym rozu,.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Biegania w makijazu nie pojme, i mowie tu o paniach na oficjalnych biegach. przed 7 rano w niedziele nikt nie pracuje raczej zeby mu 'make up' costal na twarzy ' z wczesniej'. I bede dalej uwazac kalladanie PELNEGO makijazu i ukladania wlosow na start w zawodach za zenujace. Wszystkie wygladaja potem jak Joker he he

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości