Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 20:57   #1951
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

witam się dziewczynki nie nadrabiam, siły nie mam coś się działo ciekawego? jak wam mija długi weekend? ja niestety w pracy ale jutro idę na babski dzień dziecka

Witam nowe PMki
Stary 2013-05-31, 20:57   #1952
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Alloffkowa
W czasie burzy nie tankuje się gazu? Nigdy nie zwróciłam na to uwagi

Mi w ogóle praca na stacji wydaje się całkiem fajna bo mam fajną ekipę na orlenie, na który jeżdżę zawsze pogadają, zauważą np.:zmianę fryzury, a raz mnie spychali na bok jak mi pompka piznęła zaraz jak wyjechałam na ulicę za stacją innym razem zatankowałam paliwo za free bo jakiś dziadek przede mną powiedział, ze to jego paliwo, jak przyszła moja kolej płacić to się sytuacja wyjaśniła, ale on już odjechał :P żebym wiedziała to bym więcej zalała
No u nas sie nie tankuje, uziemienie i te sprawy, wiec myzle ze na orlenie tez
:P
Ja lubie swoja prace o 100 razy bardziej niz poprzednia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 20:57   #1953
exist_
Zakorzenienie

Ja też się martwię jak to będzie w przyszłości, ja praca na zmiany, TŻ też na zmiany (w teorii bo on głównie dniówki robi, wolno mu ) i boję się jak to będzie... Że będziemy się mijać, będą samotne noce, brak czasu dla siebie, zajęte, pracujące weekendy...
Chyba że zostanę na uczelni i zrobię wieeeeelką karierę naukową...
Stary 2013-05-31, 21:05   #1954
justynkie
Wtajemniczenie

A ja już wiem jak u mnie będzie, niestety...
Ja mam pracę typowo biurową, standardowo 8 godz i do domu. Ewentualnie praca zdalna. Taki zawód, czysto, szybko i po krzyku.
Ale TŻ ma dość nieregularny tryb pracy. W jakiejkolwiek firmie by nie był, czesto jest to praca od świtu do nocy, ciągle na nogach, w ruchu, czy to deszcz czy snieg czy skwar.
Więc pewnie skończy się tym, że zadzwonię po moją mamę która mieszka 180 km od nas, jest na emeryturze i to nasze jedyne koło ratunkowe. Nie mam zamiaru płacić obcej kobiecie 1500 zł, bo tyle teraz kosztuje niania w Gd, i to tylko na 8 godz...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:07   #1955
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ale mnie TŻ wkurzył
Rozmawialiśmy coś o sukienkach, no i on mówi że najbardziej by chciał żebym miała krótką sukienkę, ale zrobię co uważam... A ja na to że chętnie, ale krótką będę miała jeśli do tego czasu uda mi się schudnąć sporo... Bo mam grube łydki i nie chcę nimi świecić w tej chwili A on do mnie że: "To może byś coś z tym zrobiła, a nie że ciągle gadasz..." Nosz Kur... Mać! Dieta, godzina dziennie na rowerku, brzuszki i inne ćwiczenia, a ten mi mówi że ja nic z sobą nie robię?! Nie moja wina że od półtora miesiąca waga stoi pomimo moich starań
Wiem że ci przykro za te słowa ale postaraj się przemyśleć czy czasem nie narzekasz tż zbyt o tym? poza tym może robisz coś źle że ćwiczenia i dieta nie dają rezultatu? nie możesz się głodzić! a taki jeden owocek na kolację to może być mało. Ja też się ograniczam i odchudzę ale odkąd nie chodzę głodna to mnie nie rusza tak pizza czy słodycze.

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ze stolicy Podbeskidzia
Witam ale super to blisko mnie! ale fajnie w końcu ktoś z moich stron ale się cieszę owszem wszystkie was lubię ale ktoś z bliska to jednak jest to!

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:09
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:08   #1956
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Szczęściara :P
Jakiej docelowo szukasz pracy? bo pamiętam, że martwiłaś się o pracę w zawodzie po operacji
W zawodzie zero odzewu, poza tymi rejsami (ale to nie jest fajna oferata wcale - oczywiście jak bym była pod murem to bym ją wzięła, ale żadna rewelacja, rejs trwa 6miesięcy, 6 miesięcy nie ma Cię w domu, w kraju, często gęsto 2-3 miesiące nie ma nawet zasięgu do Polski. Płacą mocno średno 4tys miesięcznie za pracę 6 dni w tygodniu po 12 godzin)

Teraz szukam już czegokolwiek, wysyłam CV już na wszystko co się chociaż mnimalnie z moim wkształceniem. Jakiś z-ca kier. rossmana, wizażysta sephora, przedstawiciel farmaceutyczny/medyczny, dermokonsultant itp. I tylko cisza, nikt mnie nawet na rozmowę nie chciał.
Nie wiem co jest grane, kogo w takim razie szukają.

Bo ja mam 25 lat, 7 lat w branży kosmetycznej (to raczej dużo w tym wieku chyba), praca w salonach, 3 lata prowadzenia własnego biznesu, równolegle dystrybucja kosmetyków - i jakoś nie spełniam wymagań rekrutacyjnych :|
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:20   #1957
justynkie
Wtajemniczenie

Ja mam z kolei ten problem że jestem kobietą a w tej branży 95% to faceci... Więc nie dzwonią do mnie choćby dlatego. Chyba, że już naprawdę nie ma chętnych albo potrzebują kogoś kto zna dość niszowe programy które akurat fartem wpisałam w CV

Stary 2013-05-31, 21:22   #1958
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
W zawodzie zero odzewu, poza tymi rejsami (ale to nie jest fajna oferata wcale - oczywiście jak bym była pod murem to bym ją wzięła, ale żadna rewelacja, rejs trwa 6miesięcy, 6 miesięcy nie ma Cię w domu, w kraju, często gęsto 2-3 miesiące nie ma nawet zasięgu do Polski. Płacą mocno średno 4tys miesięcznie za pracę 6 dni w tygodniu po 12 godzin)

Teraz szukam już czegokolwiek, wysyłam CV już na wszystko co się chociaż mnimalnie z moim wkształceniem. Jakiś z-ca kier. rossmana, wizażysta sephora, przedstawiciel farmaceutyczny/medyczny, dermokonsultant itp. I tylko cisza, nikt mnie nawet na rozmowę nie chciał.

Bo ja mam 25 lat, 7 lat w branży kosmetycznej (to raczej dużo w tym wieku chyba), praca w salonach, 3 lata prowadzenia własnego biznesu, równolegle dystrybucja kosmetyków - i jakoś nie spełniam wymagań rekrutacyjnych :|
Może problemem jest to że masz dla nich zbyt wysokie kwalifikacje?
Stary 2013-05-31, 21:29   #1959
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Być może, ale gdzieś iść do pracy muszę, jeszcze rzumiem, jak poza kwalifikacjami miałabym zbyt wysokie wymagania finansowe, ale jestem na etapie, że poza (ścisła-salony kosmetyczne) branżą poszła bym do pracy za najniższą krajową, na jakąś ekspedientkę, dermokonsultantkę, czy sprzedawcę w drogerii.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:31   #1960
wenedka
Zakorzenienie

Dla mnie to jakaś paranoja- jak można mieć zbyt wysokie kwalifikacje?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:33
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:35   #1961
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

http://allegro.pl/sukienka-mini-mala...220014648.html

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:35   #1962
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Aaa, myślałam, że świeży kierowca

A u mnie się tak śmiesznie składa,że 21.06 ślubujemy, a dzień później kończy mi się ważność dowodu osobistego

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Działa Trzeba je lekko przegryzać, mają taką goryczkę w sobie ale pomagają

A jak z nazwiskiem? Planujecie wziąć narzeczonego czy może 2?
Bo ja zawsze chciałam tylko 1! Ale TŻ ma tak beznadziejne,że chyba wezmę 2..

Ja biorę nazwisko TŻ

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Ja tez mowilam, ze chce snieznobiala, dopoki nie poszlam na mierzenie- 1000 razy lepiej mi w ecru.

Docik juz nie bede Ci nic radzic bo milion rad dostalas:-P zycze Ci tylko powrotu do zdrowka w ekspresowym tempie!

A ja dziś mierzyłam suknie, w kolorze ecru spoko ale w bieli mi o wiele lepiej
Ogólnie babeczka z moją koleżanką stwierdziły, że mam taką urodę, że w każdej sukni ładnie wyglądam
Mierzyłam rybki bo moja wymarzona suknia ma taki krój, jedną w stylu greckim i księżniczkę i w każdej dobrze ale w księżniczkach się nie czuję mam wrażenie, że jestem 10 kg cięższa
Za to w takich dopasowanych i greczynkach pasują mi koronki- to dobrze bo koronki mi się strasznie podobają <3
Niestety nie można było zdjęć robić

Pierwsza, którą mierzyłam http://www.lisaferrera.eu/img/upload/gowns/gown_196.jpg na żywo super się prezentuje, na mnie leżała dobrze ale nie czułam tego wow
Nie mogę znaleźć reszty

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Podczytuję Was od jakiegoś czasu, postanowiłam się ujawnić

Planujemy ślub 26.-27.07.2014, sale, zespół, foto i video mamy już zaklepane, na ten rok to chyba tyle załatwień 10 czerwca będzie 3,5 roku jak jesteśmy razem

Cześć

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Misiadełko pozdrawiam!!
tak naprawdę w śnieżnobiałych sukniach dobrze wygląda tylko jakiś mały procent PMek
Mi właśnie ponoć w śnieżnobiałych lepiej ale widzę też po ciuchach, że w bieli wyglądam dobrze a w takich kremowych już gorzej

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:43
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:37   #1963
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Tez mi to przyszlp do glowy i w tym samym czasie kichnelam= prawda
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:38
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:38   #1964
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Dziś dzień mierzenia obrączek, my też byliśmy

Nie przejmuj się

Jak wrażenia? Ma jakąś różnorodność w rozmiarach?
tak, duzo mili rozmiarów, nas akurat takie interesowały, ale mierzylismy 3, 3,5, 4, 4,5, 5mm takze generalnie sporo, ale w domu sie skaplismy, ze oprócz tego, ze wiemy ile mamy złota, to niewiele zapytalismy, bo np. nie wiemy jaki TZ ma rozmiar itp... takze jeszcze jedna conajmniej wizyta przed nami.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Hej Wam,
Zgubiłam dowód osobisty i najgorsze jest to, że najprawdopodobniej w domu

Nie wiem co zrobię jak się nie znajdzie
eee no jak w domu, to znajdziesz. Przespij sie z tym i poszukaj jutro

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Tak, czekałam, miałam umowę na okres próbny 7 miesięcy. Przez cały czas słyszałam o tym ile tu się nie zarabia, widze jakimi samochodami ludzie jeżdżą, jaki prowadzą styl życia, weekendy w spa, narty, polowania itd. Mój szef ciągle mówił: będziesz zadowolona, zobaczysz.
No i dostałam umowę bez podwyżki.
Dojeżdżam codziennie 70 km w jedną stronę, płacę kupę kasy i w tym momencie mi się to przestaje opłacać.
Pracuję nadal, podpisałam umowę, ale nie zamierzam na tym poprzestać.
Jestem wkurzona bo rozumiem że firma nie ma kasy ale mogli dać cokolwiek, poza tym nikt ze mną nie rozmawiał, cała dyrekcja jest w Belgii, nie bylo żadnych negocjacji, pytań itp. Po prostu w środę o 13 dostałam umowę, jakbym jej nie podpisała to nie miałabym pracy od jutra...
Mogę pracować w Gd za mniejsze pieniądze, teraz 600-700 zł to kasa na dojazd, a przynajmniej nie będę musiała wstawać o 4.30 i jechać taki kawał...
no to faktycznie chamsko, tez bym szukała czegos nowego.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
tak swoją drogą to jak już wiecie jaka mam sukienke to może mi podpowiecie czy pasuje do niej welon czy nie bo ja kompletnie jakoś nie mam wizji co do tego
ja bym dała woalkę

Cytat:
Aaaaaaaa po raz kolejny stwierdzam że mieszkam nie z 28-letnim chlopem ale z 3-letnim dzieckiem...
Dosłownie 5 min temu wyłączyłam piekarnik z ciastem, siedzę na kanapie i słyszę łomotanie w kuchni, następnie długa cisza. A wiem że TŻ w drugim pokoju film ogląda. Wstaję a tu pokój zamknięty. Otwieram drzwi i pytam TŻ czemu się zamyka, a on coś kitra pod biurkiem. Podchodzę a tam gorące ciasto na talerzu.
Patrzę z politowaniem a on oczy maślane i mruczy: no boooooo, no booooooo, oj no bo brzuszek był głodny... [COLOR="Silver"]
)
och jak słodko

Cytat:
Również mogę dołączyć do grona poszukiwaczek pracy. Przestałam już liczyć ile CV wysłałam i zero odzewu, na początku wysyłałam CV tylko w swojej branży, teraz już jak leci. Jesdyny odzew miałam ze statów pasażerskich - kosemtolog na liniowcu, rejsy po karaibach. Tam by mnie z pocałowaniem ręki wzięli.

Też mi się kiedyś udało za free zatankować w ten sposób, tyle że ja tankowałam "do pełna"
woow dla singla to taka praca na liniowcu super sprawa

Cytat:
Ja też się martwię jak to będzie w przyszłości, ja praca na zmiany, TŻ też na zmiany (w teorii bo on głównie dniówki robi, wolno mu ) i boję się jak to będzie... Że będziemy się mijać, będą samotne noce, brak czasu dla siebie, zajęte, pracujące weekendy...
Chyba że zostanę na uczelni i zrobię wieeeeelką karierę naukową...
a z jakiej uczelni jestes, jesli moge spytac?

Cytat:
A ja już wiem jak u mnie będzie, niestety...
Ja mam pracę typowo biurową, standardowo 8 godz i do domu. Ewentualnie praca zdalna. Taki zawód, czysto, szybko i po krzyku.
Ale TŻ ma dość nieregularny tryb pracy. W jakiejkolwiek firmie by nie był, czesto jest to praca od świtu do nocy, ciągle na nogach, w ruchu, czy to deszcz czy snieg czy skwar.
Więc pewnie skończy się tym, że zadzwonię po moją mamę która mieszka 180 km od nas, jest na emeryturze i to nasze jedyne koło ratunkowe. Nie mam zamiaru płacić obcej kobiecie 1500 zł, bo tyle teraz kosztuje niania w Gd, i to tylko na 8 godz...
a uwazasz ze 1500zł za prace na pelny etat to duzo??
sorry ale jestem nianią którys rok i śmiech mnie bierze jak ludzie sobie wyobrażają, ze zapłacą komuś 1500, dają dziecko pod opieke - nie daj boze cos sie stanie to od razu sprawa na policji, dzieciak sie uderzy to juz patrzą jak na mordercę... a jeszcze posprzątaj, wypracuj, wyprowadź psa, ugotuj obiad dla całej rodziny... w d.... sie ludziom poprzewracało! Dobra niania z referencjami zgarnia ponad 2 koła, wiec trzeba sie cieszyc, ze ktos chce tylko 1500, a jak go na nianie nie stac to żłobek/prywatne przedszkole - wyjdzie go taniej. (w moim miescie ludzie sobie podkupują dobre nianie, chodza na plac zabaw obserwują, a potem uderzają z lepszą ofertą, tak sie wydaje, ze niania to zawód drugiej kategorii, ale dobra, zaufana osoba, która zajmuje sie czyims domem i dzieckiem to jest naprawde skarb).Niania wychowuje dziecko, ja z moim podopiecznym, którego uwielbiam nie raz jestem po 10 godzin dziennie i to ja go wychowuje, a nie rodzice którzy spędzają z nim po 2-3 godzinki, wiec sorry ale 1500 to wcale nie jest dobra kasa za bycie czyjąś służącą.

Cytat:

masz zapewne za wysokie kwalifikacje i dlatego tak... mam nadzieje, ze cos satysfakcjonującego znajdziesz

zrobilismy z TZtem grillka
się obżarłam

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:40   #1965
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniała powiedzieć: super sukienka i świetnie na Tobie leży!
I powiem Ci że jak dla mnie to niewiele różni sie od slubnych greczynek za 3000 zł...
Co do welonu to ja bym chyba nie dawała. Sukienka jest lekka, idealnie do niej pasują rozpuszczone wlosy, lekko pofalowane i upięte jakoś tak lekko z boku, do tego kwiat wpięty.
Ale to tylko moja wizja, poza tym nie lubię welonów
taka sama miałam wizję
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:44   #1966
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
sorry ale jestem nianią którys rok i śmiech mnie bierze jak ludzie sobie wyobrażają, ze zapłacą komuś 1500, dają dziecko pod opieke - nie daj boze cos sie stanie to od razu sprawa na policji, dzieciak sie uderzy to juz patrzą jak na mordercę... a jeszcze posprzątaj, wypracuj, wyprowadź psa, ugotuj obiad dla całej rodziny... w d.... sie ludziom poprzewracało! Dobra niania z referencjami zgarnia ponad 2 koła, wiec trzeba sie cieszyc, ze ktos chce tylko 1500, a jak go na nianie nie stac to żłobek/prywatne przedszkole - wyjdzie go taniej. (w moim miescie ludzie sobie podkupują dobre nianie, chodza na plac zabaw obserwują, a potem uderzają z lepszą ofertą, tak sie wydaje, ze niania to zawód drugiej kategorii, ale dobra, zaufana osoba, która zajmuje sie czyims domem i dzieckiem to jest naprawde skarb).Niania wychowuje dziecko, ja z moim podopiecznym, którego uwielbiam nie raz jestem po 10 godzin dziennie i to ja go wychowuje, a nie rodzice którzy spędzają z nim po 2-3 godzinki, wiec sorry ale 1500 to wcale nie jest dobra kasa za bycie czyjąś służącą.
Nie uważam że to dużo. To praca jak każda inna, ja bym się za 1500 zl nie utrzymała... A odpowiedzialność jest ogromna. Jak moje dziecko przy mnie uderzy glową w kant stołu to powiem że to norma, dzieci tak mają. Ale jak wrócę z pracy a tu dwa guzy to pewnie inaczej będę myśleć...
Po prostu mnie nie stać na płacenie 1500 zł za nianię. Przedszkole czy żłobek prywatny w Gd to 1000 zł więc niewiele mniej, a dzieci teraz często chorują więc nie wiem czy to się opłaca. Płacisz za żłobek, do tego ciągle zwolnienia albo niania na godziny...
To jest jeden z powodów dlaczego odwlekamy decyzję o dziecku. Finanse...

Stary 2013-05-31, 21:45   #1967
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
tak, duzo mili rozmiarów, nas akurat takie interesowały, ale mierzylismy 3, 3,5, 4, 4,5, 5mm takze generalnie sporo, ale w domu sie skaplismy, ze oprócz tego, ze wiemy ile mamy złota, to niewiele zapytalismy, bo np. nie wiemy jaki TZ ma rozmiar itp... takze jeszcze jedna conajmniej wizyta przed nami.

a z jakiej uczelni jestes, jesli moge spytac?

Ooo to koniecznie się musimy tam wybrać. Nam sprawdzali rozmiary w Aparcie ale tak zagmatwała babka że już nie wiem sama jaki mam ja i jaki TZ
A co lepsze w obrączce z wewnętrznym profilem płaskim (czyli większość) powinnam mieć rozmiar większą obrączkę niż w obrączce z profilem soczewki, które są mega wygodne, ale nie ma ich za dużo - do tego z płaskiej nie zrobią mi soczewki.

Ale ceny za parę takich obrączek jak nam się podobają - proste, złote, klasyczne - są dość konkurencyjne, a nie spodziewałam się tego

Studiuję na CMUJ ale szału ni ma
Stary 2013-05-31, 21:59   #1968
monikkad
Wtajemniczenie

Justynkie, mój TŻ jak się na kilka miesięcy przed ślubem wyprowadzi do mnie do miasta to też będzie dojeżdżał 70 km 5 dni w tygodniu do pracy. Koło 6.00 pewnie będzie wyjeżdżał, wpół do szóstej wstawał (bo on zawsze bez śniadanie, wstaje, zęby myje, ubiera się i gotowy). Też mnie to martwi. Dużo nie zarabia w swojej firmie, też czekamy teraz do stycznia z nadzieją, że dadzą mu nową umowę i wraz z nią jakąś sensowną podwyżkę albo JAKĄKOLWIEK podwyżkę, no ale pewności nie mamy żadnej. Od nowego roku żadnej nie dostał, a też obiecywali gruszki na wierzbie :/ I też myśli o zmianie pracy, tylko ja akurat za tym nie jestem, bo TŻ ma naprawdę dobre warunki pracy. Kończy o 16, więc o 17 byłby już w domu, w piątki kończy o 13, więc o 14 już bym go miała na miejscu i wszystkie weekendy wolne, dużo świadczeń, fajna atmosfera, robi to, co lubi. A niestety, TŻ nie ma skończonych studiów, nie zna też języków i szczerze to nie wiem, gdzie dostałby lepszą pracą i kasę. Może poszedłby znowu tak jak kiedyś do jakiegoś sklepu RTV AGD, ale tam to praca w weekendy bardzo często, godziny też różne, całe dnie poza domem, a teraz ma tak dobrze i ja przy okazji też mam go częściej. Nie chcę, żeby zmieniał pracę. Zobaczymy na ile okażą się męczące dla niego te dojazdy, bo oczywiście też nie chcę, żeby to go bardzo wykańczało. Będzie prawdopodobnie dojeżdżał z kilkoma innymi chłopakami, którzy dojeżdżają już z mojego miasta, więc z kasą mam nadzieję też tak strasznie wychodzić nie będzie.

Moja babcia dzisiaj była w mieście i mówi mi, że do wczoraj były w jednym salonie sukien wyprzedaże aż 70%, bo likwidowali salon. Ale szkoda, poszłabym i pewnie bym coś wybrała dla siebie, sporo by się przyoszczędziło.
Stary 2013-05-31, 21:59   #1969
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
mojej mamie coś odwala już
zakomunikowała mi, ze to wstyd, ze jestem jedyną córką i mam sukienkę za 200 zł jak jakis dziad i zakomunikowała mi, ze jutro jedziemy do salonu cośtam po przymierzać

Tak na serio: sukienka wygląda pięknie i absolutnie nie tanio - w zyciu bym nie powiedziała, że tak małe pieniądze.
Powiedz Mamie, że jak ma za dużo kasy, to niech Ci kupi kolczyki z brylantami do niej - będą się pięknie prezentować i będziesz 'bogatsza'.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A z księdzem kiedy najlepiej rozmawiać? Niedługo przed terminem jaki sobie wybraliśmy czy jeszcze przez zarezerwowaniem sali?
Oj przykro mi, tu nie pomogę ponieważ ten temat mnie nie dotyczy - ja ślubuję w USC.
Większość z nas wypiera się do kościoła, więc dziewczyny na pewno doradzą.

Cytat:
tak swoją drogą to jak już wiecie jaka mam sukienke to może mi podpowiecie czy pasuje do niej welon czy nie bo ja kompletnie jakoś nie mam wizji co do tego
Hmmm, mnie chyba nie pasuje. Za delikatna mi się suknia wydaje. Proponowałabym ładną spinkę albo opaskę - nawet strojniejszą, bo sukienka jest uroczo skromna.

Cytat:
Boże wypisz wymaluj jak mój! Albo wyciągnie z piekarnika i zeżre pół blachy gorącego ciasta popijając litrem mleka albo jak zrobię blok i odstawię do zastygnięcia to po 10min przyłapuję tż z nożem nad blachą
Skąd ja to znam.

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Mi właśnie ponoć w śnieżnobiałych lepiej ale widzę też po ciuchach, że w bieli wyglądam dobrze a w takich kremowych już gorzej
Też tak ma - w bieli mi bardzo dobrze, moja jasna skóra ładnie wtedy wygląda, a beżach już średnio, zlewam się.
Zastanawiam się jak to u mnie będzie, bo zawsze myślałam, że śnieżno białe suknie nie będą dla mnie.

Cytat:

Czy u Was na dworze też jest tak przyjemnie?
My właśnie wróciliśmy z masy krytycznej i tym samym za nami 22km na rowerach - super było, pogoda wspaniała.

Kolacyjkę zjedliśmy teraz czas na relaksik.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 22:08   #1970
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to koniecznie się musimy tam wybrać. Nam sprawdzali rozmiary w Aparcie ale tak zagmatwała babka że już nie wiem sama jaki mam ja i jaki TZ
A co lepsze w obrączce z wewnętrznym profilem płaskim (czyli większość) powinnam mieć rozmiar większą obrączkę niż w obrączce z profilem soczewki, które są mega wygodne, ale nie ma ich za dużo - do tego z płaskiej nie zrobią mi soczewki.

Ale ceny za parę takich obrączek jak nam się podobają - proste, złote, klasyczne - są dość konkurencyjne, a nie spodziewałam się tego

Studiuję na CMUJ ale szału ni ma
pochrzaniłam, wybacz... pisałam o szerokosci obrączek, wiec tak, szerokosci mieli sporo i mozna bylo pomierzyc,
a rozmiarów sama nie wiem, bo ja mam klasyczny,.. chyba 14, a TZ miezył damskie

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 22:08   #1971
justynkie
Wtajemniczenie

monikkad sam dojazd nie jest męczący bo jadę samochodem godzinę. TŻ często do Gdyni jechał 1 godz 40 min w jedną stronę...
Ale właśnie koszt, ja dojeżdżam tylko z jednym chłopakiem i płacę mu 10 zł w jedną stronę. Jak jadę pksem to wychodzi 20 zł w jedną stronę.
Jak Twój TŻ ma szanse jeździć w 3-4 osoby to wyjdzie niedrogo, pewnie max 200 zł. Wiadomo, kasa się przydaje każda i oby coś dostał więcej. Ale ja jak odezwałam się w środę że jestem zaskoczona brakiem podwyżki to uslyszałam że nikt mi nic nie obiecywał i wiedziałam na co się godzę z dojazdami...
Jestem na maksa zaskoczona bo mój szef nigdy się tak nie zachowywał.

U mnie dzisiaj cały dzień było mega gorąco, teraz zbiera się na burzę. TŻ właśnie mówił że zaczyna kropić. Oby się schłodziło bo była masakra.

Stary 2013-05-31, 22:09   #1972
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Justynkie, mój TŻ jak się na kilka miesięcy przed ślubem wyprowadzi do mnie do miasta to też będzie dojeżdżał 70 km 5 dni w tygodniu do pracy. Koło 6.00 pewnie będzie wyjeżdżał, wpół do szóstej wstawał (bo on zawsze bez śniadanie, wstaje, zęby myje, ubiera się i gotowy). Też mnie to martwi. Dużo nie zarabia w swojej firmie, też czekamy teraz do stycznia z nadzieją, że dadzą mu nową umowę i wraz z nią jakąś sensowną podwyżkę albo JAKĄKOLWIEK podwyżkę, no ale pewności nie mamy żadnej. Od nowego roku żadnej nie dostał, a też obiecywali gruszki na wierzbie :/ I też myśli o zmianie pracy, tylko ja akurat za tym nie jestem, bo TŻ ma naprawdę dobre warunki pracy. Kończy o 16, więc o 17 byłby już w domu, w piątki kończy o 13, więc o 14 już bym go miała na miejscu i wszystkie weekendy wolne, dużo świadczeń, fajna atmosfera, robi to, co lubi. A niestety, TŻ nie ma skończonych studiów, nie zna też języków i szczerze to nie wiem, gdzie dostałby lepszą pracą i kasę. Może poszedłby znowu tak jak kiedyś do jakiegoś sklepu RTV AGD, ale tam to praca w weekendy bardzo często, godziny też różne, całe dnie poza domem, a teraz ma tak dobrze i ja przy okazji też mam go częściej. Nie chcę, żeby zmieniał pracę. Zobaczymy na ile okażą się męczące dla niego te dojazdy, bo oczywiście też nie chcę, żeby to go bardzo wykańczało. Będzie prawdopodobnie dojeżdżał z kilkoma innymi chłopakami, którzy dojeżdżają już z mojego miasta, więc z kasą mam nadzieję też tak strasznie wychodzić nie będzie.

Moja babcia dzisiaj była w mieście i mówi mi, że do wczoraj były w jednym salonie sukien wyprzedaże aż 70%, bo likwidowali salon. Ale szkoda, poszłabym i pewnie bym coś wybrała dla siebie, sporo by się przyoszczędziło.
Mój TŻ też wyjeżdża o 6 rano, wstaje za 15 szósta. A kończy o 19. Tyle że zazwyczaj koło 19.35 jest już w domu. Do tego ciągnie drugą pracę gdzie czasem jedzie na 5 rano.
Jeździ swoim samochodem, mieszka pod Krakowem a dojeżdża do pracy w centrum, na szczęście zazwyczaj omija korki.
Ja czasem wstaję 5.30 i o 5.50 wyjeżdżam z domu. Nie jem śniadania, a reszta to kwestia organizacji. W zimie jest ciężko, a tak - idzie się przyzwyczaić i szczerze - wolę wstać rano a skończyć wcześnie niż czekać pół dnia żeby coś zrobić.

Verunka jakby mi ktoś dał 14 to byłabym szczęśliwa! Dziś w Aparcie znów dostałam 10 i "nie ma innych". Ale jak u Węca są 14 to cudownie!

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2013-05-31 o 22:11
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 23:47   #1973
hihihi
Zakorzenienie

ja się uczę ciągle, eh, jeszcze dziś muszę trochę przeczytać. ale czuję, że nic nie umiem jutro wracam na studia. Tż dopiero poszedł, a jutro się już nie zobaczymy ale mam nadzieję, że uda mi się przyjechać za tydzień znowu do domu
mój Tż też codziennie dojeżdża do pracy, 40km, wyjeżdża o 6, bo pracuje od 7, już 9 miesięcy tak, w sumie to się przyzwyczaił chyba chociaż męczące to jest ;/

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:10   #1974
aneczka25057
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
1. witaj. W moje imieniny, hihi

2.no, misiadelko nie ma a wizazu i przyajmniej sie nie obija tak jak my ;P
1. No i w moje też
2. Dokładnie to samo sobie pomyślałam

25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:13   #1975
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Hej, nie mam czasu nadrabiać
Będę może w niedzielę, to nadrobię wszystkie zaległości...

chciałam tylko napisać, że wczoraj ( bo już po północy) nasza M ma równo rok do ślubu Gratulacje jej się należą

Dobranoc

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:17   #1976
Opiumalfa
Zakorzenienie

Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Ja tylko sie wypowiem w sprawie koloru sukni. Jest znacząca różnica miedzy smietankowa biela a ecru czy ivory. Moja suknia jest smietankowa ale patrząc na nią tego nie widać bo odcień jest subtelny. Dopiero przylozenie czegoś białego pokazuje różnice. Mi sie nigdy nie podobały suknie w niebieskim odcieniu białego czy jak mówicie śnieżno biały. Dla mnie wyglada to kuczowato jak te kiecki co sie z nich smiejecie. I uwierzcie mi ze nikt prócz sniadych dziewczyn dobrze w tym nie wyglada. Jeszcze do tego białe rajstopki a la trupia nożka i buty w szpic

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:24   #1977
hihihi
Zakorzenienie

ja też nie lubię takie czystej śnieżnobiałej bieli naprawdę mało kto wygląda w nich ładnie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:37   #1978
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja tylko sie wypowiem w sprawie koloru sukni. Jest znacząca różnica miedzy smietankowa biela a ecru czy ivory. Moja suknia jest smietankowa ale patrząc na nią tego nie widać bo odcień jest subtelny. Dopiero przylozenie czegoś białego pokazuje różnice. Mi sie nigdy nie podobały suknie w niebieskim odcieniu białego czy jak mówicie śnieżno biały. Dla mnie wyglada to kuczowato jak te kiecki co sie z nich smiejecie. I uwierzcie mi ze nikt prócz sniadych dziewczyn dobrze w tym nie wyglada. Jeszcze do tego białe rajstopki a la trupia nożka i buty w szpic

Sent from my iPhone using Tapatalk
no umarłam
Stary 2013-06-01, 00:39   #1979
Tycikata
Wtajemniczenie

siema

dla mnie wszystkie kiecki są białe

EDIT: SUKNIE, a nie kiecki, nosz kurna nawet tego nie odróżniam

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-06-01 o 00:41
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:44   #1980
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
siema

Ja umarłam teraz.

A tak serio: wiedziałam, że są białe i ivory czy tam ecru ale, że biały sie jeszcze na śniegowy i inny śmietankowy dzieli to zabijcie mnie..

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
siema

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
no umarłam
faktycznie.. trupia nózka wymiata! absolutnie nigdy takowej nie przyodzieję.. ble!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości