|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
witam się dziewczynki
nie nadrabiam, siły nie mam ale jutro idę na babski dzień dziecka ![]() Witam nowe PMki
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
:P Ja lubie swoja prace o 100 razy bardziej niz poprzednia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się martwię jak to będzie w przyszłości, ja praca na zmiany, TŻ też na zmiany (w teorii bo on głównie dniówki robi, wolno mu
) i boję się jak to będzie... Że będziemy się mijać, będą samotne noce, brak czasu dla siebie, zajęte, pracujące weekendy... Chyba że zostanę na uczelni i zrobię wieeeeelką karierę naukową...
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już wiem jak u mnie będzie, niestety...
Ja mam pracę typowo biurową, standardowo 8 godz i do domu. Ewentualnie praca zdalna. Taki zawód, czysto, szybko i po krzyku. Ale TŻ ma dość nieregularny tryb pracy. W jakiejkolwiek firmie by nie był, czesto jest to praca od świtu do nocy, ciągle na nogach, w ruchu, czy to deszcz czy snieg czy skwar. Więc pewnie skończy się tym, że zadzwonię po moją mamę która mieszka 180 km od nas, jest na emeryturze i to nasze jedyne koło ratunkowe. Nie mam zamiaru płacić obcej kobiecie 1500 zł, bo tyle teraz kosztuje niania w Gd, i to tylko na 8 godz...
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam !
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-05-31 o 21:09 |
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz szukam już czegokolwiek, wysyłam CV już na wszystko co się chociaż mnimalnie z moim wkształceniem. Jakiś z-ca kier. rossmana, wizażysta sephora, przedstawiciel farmaceutyczny/medyczny, dermokonsultant itp. I tylko cisza, nikt mnie nawet na rozmowę nie chciał. Nie wiem co jest grane, kogo w takim razie szukają. Bo ja mam 25 lat, 7 lat w branży kosmetycznej (to raczej dużo w tym wieku chyba), praca w salonach, 3 lata prowadzenia własnego biznesu, równolegle dystrybucja kosmetyków - i jakoś nie spełniam wymagań rekrutacyjnych :|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam z kolei ten problem że jestem kobietą a w tej branży 95% to faceci... Więc nie dzwonią do mnie choćby dlatego. Chyba, że już naprawdę nie ma chętnych albo potrzebują kogoś kto zna dość niszowe programy które akurat fartem wpisałam w CV
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Być może, ale gdzieś iść do pracy muszę, jeszcze rzumiem, jak poza kwalifikacjami miałabym zbyt wysokie wymagania finansowe, ale jestem na etapie, że poza (ścisła-salony kosmetyczne) branżą poszła bym do pracy za najniższą krajową, na jakąś ekspedientkę, dermokonsultantkę, czy sprzedawcę w drogerii.
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakaś paranoja- jak można mieć zbyt wysokie kwalifikacje?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-31 o 21:33 |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę nazwisko TŻ Cytat:
Ogólnie babeczka z moją koleżanką stwierdziły, że mam taką urodę, że w każdej sukni ładnie wyglądam Mierzyłam rybki bo moja wymarzona suknia ma taki krój, jedną w stylu greckim i księżniczkę i w każdej dobrze ale w księżniczkach się nie czuję ![]() Za to w takich dopasowanych i greczynkach Niestety nie można było zdjęć robić ![]() ![]() Pierwsza, którą mierzyłam http://www.lisaferrera.eu/img/upload/gowns/gown_196.jpg na żywo super się prezentuje, na mnie leżała dobrze ale nie czułam tego wow ![]() Nie mogę znaleźć reszty ![]() Cytat:
Cześć Cytat:
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-05-31 o 21:43 |
||||
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Tez mi to przyszlp do glowy i w tym samym czasie kichnelam= prawda
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-31 o 21:38 |
|
|
|
#1964 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sorry ale jestem nianią którys rok i śmiech mnie bierze jak ludzie sobie wyobrażają, ze zapłacą komuś 1500, dają dziecko pod opieke - nie daj boze cos sie stanie to od razu sprawa na policji, dzieciak sie uderzy to juz patrzą jak na mordercę... a jeszcze posprzątaj, wypracuj, wyprowadź psa, ugotuj obiad dla całej rodziny... w d.... sie ludziom poprzewracało! Dobra niania z referencjami zgarnia ponad 2 koła, wiec trzeba sie cieszyc, ze ktos chce tylko 1500, a jak go na nianie nie stac to żłobek/prywatne przedszkole - wyjdzie go taniej. (w moim miescie ludzie sobie podkupują dobre nianie, chodza na plac zabaw obserwują, a potem uderzają z lepszą ofertą, tak sie wydaje, ze niania to zawód drugiej kategorii, ale dobra, zaufana osoba, która zajmuje sie czyims domem i dzieckiem to jest naprawde skarb).Niania wychowuje dziecko, ja z moim podopiecznym, którego uwielbiam nie raz jestem po 10 godzin dziennie i to ja go wychowuje, a nie rodzice którzy spędzają z nim po 2-3 godzinki, wiec sorry ale 1500 to wcale nie jest dobra kasa za bycie czyjąś służącą. Cytat:
mam nadzieje, ze cos satysfakcjonującego znajdziesz![]() zrobilismy z TZtem grillka ![]() się obżarłam
|
|||||||||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu mnie nie stać na płacenie 1500 zł za nianię. Przedszkole czy żłobek prywatny w Gd to 1000 zł więc niewiele mniej, a dzieci teraz często chorują więc nie wiem czy to się opłaca. Płacisz za żłobek, do tego ciągle zwolnienia albo niania na godziny... To jest jeden z powodów dlaczego odwlekamy decyzję o dziecku. Finanse...
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to koniecznie się musimy tam wybrać. Nam sprawdzali rozmiary w Aparcie ale tak zagmatwała babka że już nie wiem sama jaki mam ja i jaki TZ ![]() A co lepsze w obrączce z wewnętrznym profilem płaskim (czyli większość) powinnam mieć rozmiar większą obrączkę niż w obrączce z profilem soczewki, które są mega wygodne, ale nie ma ich za dużo - do tego z płaskiej nie zrobią mi soczewki. Ale ceny za parę takich obrączek jak nam się podobają - proste, złote, klasyczne - są dość konkurencyjne, a nie spodziewałam się tego Studiuję na CMUJ ale szału ni ma
|
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
Justynkie, mój TŻ jak się na kilka miesięcy przed ślubem wyprowadzi do mnie do miasta to też będzie dojeżdżał 70 km 5 dni w tygodniu do pracy. Koło 6.00 pewnie będzie wyjeżdżał, wpół do szóstej wstawał (bo on zawsze bez śniadanie, wstaje, zęby myje, ubiera się i gotowy). Też mnie to martwi. Dużo nie zarabia w swojej firmie, też czekamy teraz do stycznia z nadzieją, że dadzą mu nową umowę i wraz z nią jakąś sensowną podwyżkę albo JAKĄKOLWIEK podwyżkę, no ale pewności nie mamy żadnej. Od nowego roku żadnej nie dostał, a też obiecywali gruszki na wierzbie :/ I też myśli o zmianie pracy, tylko ja akurat za tym nie jestem, bo TŻ ma naprawdę dobre warunki pracy. Kończy o 16, więc o 17 byłby już w domu, w piątki kończy o 13, więc o 14 już bym go miała na miejscu i wszystkie weekendy wolne, dużo świadczeń, fajna atmosfera, robi to, co lubi. A niestety, TŻ nie ma skończonych studiów, nie zna też języków i szczerze to nie wiem, gdzie dostałby lepszą pracą i kasę. Może poszedłby znowu tak jak kiedyś do jakiegoś sklepu RTV AGD, ale tam to praca w weekendy bardzo często, godziny też różne, całe dnie poza domem, a teraz ma tak dobrze i ja przy okazji też mam go częściej. Nie chcę, żeby zmieniał pracę. Zobaczymy na ile okażą się męczące dla niego te dojazdy, bo oczywiście też nie chcę, żeby to go bardzo wykańczało. Będzie prawdopodobnie dojeżdżał z kilkoma innymi chłopakami, którzy dojeżdżają już z mojego miasta, więc z kasą mam nadzieję też tak strasznie wychodzić nie będzie.
Moja babcia dzisiaj była w mieście i mówi mi, że do wczoraj były w jednym salonie sukien wyprzedaże aż 70%, bo likwidowali salon. Ale szkoda, poszłabym i pewnie bym coś wybrała dla siebie, sporo by się przyoszczędziło.
|
|
#1969 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na serio: sukienka wygląda pięknie i absolutnie nie tanio - w zyciu bym nie powiedziała, że tak małe pieniądze. Powiedz Mamie, że jak ma za dużo kasy, to niech Ci kupi kolczyki z brylantami do niej - będą się pięknie prezentować i będziesz 'bogatsza'. ![]() Cytat:
Większość z nas wypiera się do kościoła, więc dziewczyny na pewno doradzą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się jak to u mnie będzie, bo zawsze myślałam, że śnieżno białe suknie nie będą dla mnie. Cytat:
![]() Czy u Was na dworze też jest tak przyjemnie? My właśnie wróciliśmy z masy krytycznej i tym samym za nami 22km na rowerach - super było, pogoda wspaniała. Kolacyjkę zjedliśmy teraz czas na relaksik.
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a rozmiarów sama nie wiem, bo ja mam klasyczny,.. chyba 14, a TZ miezył damskie
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
monikkad sam dojazd nie jest męczący bo jadę samochodem godzinę. TŻ często do Gdyni jechał 1 godz 40 min w jedną stronę...
Ale właśnie koszt, ja dojeżdżam tylko z jednym chłopakiem i płacę mu 10 zł w jedną stronę. Jak jadę pksem to wychodzi 20 zł w jedną stronę. Jak Twój TŻ ma szanse jeździć w 3-4 osoby to wyjdzie niedrogo, pewnie max 200 zł. Wiadomo, kasa się przydaje każda i oby coś dostał więcej. Ale ja jak odezwałam się w środę że jestem zaskoczona brakiem podwyżki to uslyszałam że nikt mi nic nie obiecywał i wiedziałam na co się godzę z dojazdami... Jestem na maksa zaskoczona bo mój szef nigdy się tak nie zachowywał. U mnie dzisiaj cały dzień było mega gorąco, teraz zbiera się na burzę. TŻ właśnie mówił że zaczyna kropić. Oby się schłodziło bo była masakra.
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeździ swoim samochodem, mieszka pod Krakowem a dojeżdża do pracy w centrum, na szczęście zazwyczaj omija korki. Ja czasem wstaję 5.30 i o 5.50 wyjeżdżam z domu. Nie jem śniadania, a reszta to kwestia organizacji. W zimie jest ciężko, a tak - idzie się przyzwyczaić i szczerze - wolę wstać rano a skończyć wcześnie niż czekać pół dnia żeby coś zrobić. Verunka jakby mi ktoś dał 14 to byłabym szczęśliwa! Dziś w Aparcie znów dostałam 10 i "nie ma innych". Ale jak u Węca są 14 to cudownie!
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-05-31 o 22:11 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
ja się uczę ciągle, eh, jeszcze dziś muszę trochę przeczytać. ale czuję, że nic nie umiem
jutro wracam na studia. Tż dopiero poszedł, a jutro się już nie zobaczymy ale mam nadzieję, że uda mi się przyjechać za tydzień znowu do domu mój Tż też codziennie dojeżdża do pracy, 40km, wyjeżdża o 6, bo pracuje od 7, już 9 miesięcy tak, w sumie to się przyzwyczaił chyba chociaż męczące to jest ;/
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014
Cytat:
![]() 2. Dokładnie to samo sobie pomyślałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nie mam czasu nadrabiać
Będę może w niedzielę, to nadrobię wszystkie zaległości... chciałam tylko napisać, że wczoraj ( bo już po północy) nasza M ma równo rok do ślubu Gratulacje jej się należą ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Ja tylko sie wypowiem w sprawie koloru sukni. Jest znacząca różnica miedzy smietankowa biela a ecru czy ivory. Moja suknia jest smietankowa ale patrząc na nią tego nie widać bo odcień jest subtelny. Dopiero przylozenie czegoś białego pokazuje różnice. Mi sie nigdy nie podobały suknie w niebieskim odcieniu białego czy jak mówicie śnieżno biały. Dla mnie wyglada to kuczowato jak te kiecki co sie z nich smiejecie. I uwierzcie mi ze nikt prócz sniadych dziewczyn dobrze w tym nie wyglada. Jeszcze do tego białe rajstopki a la trupia nożka i buty w szpic
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię takie czystej śnieżnobiałej bieli
naprawdę mało kto wygląda w nich ładnie
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
siema
![]() dla mnie wszystkie kiecki są białe EDIT: SUKNIE, a nie kiecki, nosz kurna nawet tego nie odróżniam
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-06-01 o 00:41 |
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio: wiedziałam, że są białe i ivory czy tam ecru ale, że biały sie jeszcze na śniegowy i inny śmietankowy dzieli to zabijcie mnie.. ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
absolutnie nigdy takowej nie przyodzieję.. ble!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

nie nadrabiam, siły nie mam
ale jutro idę na babski dzień dziecka 

Nigdy nie zwróciłam na to uwagi 
karierę naukową...

i najgorsze jest to, że najprawdopodobniej w domu