|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Myślicie że takie wałeczki mogą się przydać?
http://allegro.pl/the-first-years-kl...282893459.html |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaa ale super
![]() Pierwsze bliźniaki na wątku i to jeszcze parka a co jest nie tak z żelazem? |
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
) I Witamy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek-pamietaj,ze takich gadzetow sie zbiera a uzya sie krotko.Potem leza i sie walaja po katach.Podobny efekt uzyskasz,kladzac poduszki lub zwiniete reczniki w rulon.
Ale moj maly kopie.Caly dzien.Moj pierwszy kopal przewaznie wieczorem i noca a ten w dzien.Moze przy drugim sie wyspie ![]() Blizniaki,super!Bedziesz miala pomoc rodziny?Bo ciezko z dwoma.Szczegolnie jak zaczna raczkowac i chodzic. Pierwszy rok jest bardzo ciezki,ale potem odpoczniesz.Bo mamy majace jedno dziecko beda walczyly z uwieszonym bobaskiem na nodze,a u ciebie beda sie maluszki soba zajmowac.Super! Mam nadzieje,ze u mnie nic sie nie schowalo,bo az mnie dziwi,ze nawet moj maz czuje silne kopniaki. Z pierwszym mogl czuc przez brzuch sporo pozniej. I tak sobie mysle,ze jak urodzi sie na poczatku listopada,to bede miec tylko 2-3 tygodnie pomiedzy urodzinami chlopakow... kruszynka-pamietaj,ze musisz zbierac sily na porod i na czas po porodzie.Ja bym poszla na L4..wczesniej tej pracowalam, teraz bym odpoczywala... Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-31 o 21:08 |
|
|
|
#4087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Zastanawiam sie jaki bym miala brzuch teraz gdyby mialy byc bliznieta ?? Masakra jakas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dopisać na 1 stronę? z imionkami czy nie? bO IMIONA ŚLICZNE!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja pojechałam sobie na zakupy do CH i weszłam do Pepco - dziewczyny jakie promocje !!!! kupiłam za 5 jedne bodziaki ( wiecie jaka sytuacja z mężem :P) i spodnie sobie kupiłąm z pasem za 29 ![]() i tyle tych bodziaków było, aż cięzko zdecydować.. I były te tetry co Maomami kupiła, za 2,99 sztuka i piękne bluzeczki . no ale narazie kupiłam jedne bodziaki , poza tym widzialam za 129 zł leżaczek, bujaczek.. z piosenkami i wibracjami.. ale wklejam foto abyście oceniły czy warto.Wydaje mi się że jest malo stabilny, no ale dziecko małe to sie tak nie rusza za bardzo tam więc.. body w paski granatowe, gacie dla mnie, i ten leżaczek
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja tetry kupiłam w Entliczku pentliczku za 3,70 za sztukę bodajże.
A moja mała dzisiaj mniej aktywna, a przez dwa dni tak fajnie szalała ;(
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-31 o 21:44 |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle śliczne te ciuszki upolowałaś
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Widziałyście dziewczyny coś takiego??? Dzisiaj mi koleżanka pokazała i tak się zastanawiam czy to funkcjonalne jest?? http://www.babymatex.eu/pl/katalog/k...lection-detail
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie plastikowe? nie wiem czy o to Ci chodzi, ale ja widziałam taie na mleko w proszku, herbatka z kopru, kaszka i jescze coś tam... I na tych poj. były napisy- mleko itd.. ale były 4 szt za 11,99 czyli jak pięc to by wychodziło tak koło 15 zł ale ot na mieście widziałam.. a widziałam też pokrowiec na butelkę na mleko do wózka za 16 zł, dużo cczy mało ??
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz przy pierwszym dziecku to wszystko się przyda Cytat:
można fajne rzeczy czasem znaleźć, a dla dzieciaków już w ogóle.Ten bujaczek mało stabilny |
||
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale szkoda naszych nerwów jak się dzieci urodzą to pierwsi będą przy nas i będą się cieszyć ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
||||
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Moj raczej kopie regularnie;na pobudke, troche w ciagu dnia jak przysiade i wieczorkiem jak się poloze na chwile na plecach-wtedy najbardziej intensywnie.. W ogole z dnia na dzien kopniaki przybieraja na sile hihi
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weszłam pierwszy raz od miesiące na wizaż przez laptop nie telefon i co ? Piękne avki , podpisy i sówaczki - na telefonie w ogóle tego nie widziałam . Domi :love: avek Cytat:
Pózniej w pracy kiedy cos zjem - za każdym razem pobudka . Wieczorem to norma . Jak w zegarku budzi się zawsze gdy wsiadam do autobusu gdy wracam z pracy I az zasnę .. A wtedy , nic cały dzień nie czułam nic - strasznie się przestraszyłam .. Wogole nie mowilam Wam jak się wieczorem bawimy Kłade się na boku , tata drapie brzuszek w jednym miejscu i mała kopie na przeciwnym boku . Zawsze tak żeby on tego nie poczul . Ja skacze , bo kopniaki z dnia na dzień mocniejsze , a on dalej biedaczek nic nie czuje I tak w każdy wieczór )Odkryłam lody na które czekałam całe życie . Algida Smietankowa Trio . Ananasowo-Śmietankowo-brzoskwiniowe
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-06-01 o 00:07 |
||
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja jestem za.... ale już wielkie gadanie, że trzeba będzie ludzi pozwalniać, bo jak to tak 6 dni sklep czynny...
wrrrrr.... zamiast 2 dni wolnych w tyg będzie jeden i w sobote gdzie będzie wiecej ludzie będzie też większa obsada.... trzymam mocno kciuki, by przeszło to, bo mam już serdecznie dość niedzielnej pracy :/ Cytat:
czyli mam nadczynność... ale ona ponoć jest lepsza od nieoczynności.. do endo ide po 2 tyg od dostania skierowania, ide z pakietu m edycznego, i musze jechać do innego miasta, bo u mnie nie ma bliskich terminów Cytat:
![]() Zaraz zmykam do pracy. Nie chce mi sie,. jeszcze na szybko robiłam sernik na zimno. czekam tylko na galaretkę by zalać ciasto za oknem paskudnie dziękuję za miłe słowa o córci Wszystkiego dobrego z ok. Dnia Dziecka
|
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kiedy przestały Was boleć piersi? Mnie od samego początku strasznie bolały i były bardzo tkliwe - teraz prawie zupelnie przestały - jest koniec 10 tygodnia. A ja jak głupia zamiast sie cieszyć zastanawiam sie czy to nie zły znak
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego wolnego w niedziele.. ja też byłabym za.. jak pracuje w weekendy a w tym miesiącu wypadają mi wszystkkie 5 to z mężem będę widywać się rano i o 23 jak on wraca, więc dla mnie to masakra... poza tym w niedziele wcale jakiegoś natłoku nie ma w sklepach, są bo są ludzie ale jednak w sobote więcej.... więc nie wiem co by to zaszkodziło... choć twierdzą że ludzi będą musieli zwalniać? eh.. nasza pięknapolityka bolą mnie dziąsła........
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesz się,ciesz... wielka ulga Witam się z rana ![]() U Nas dziś pogoda nie ciekawa, szaro buro i deszcz kropi... Tż na popo do pracy,a ja dziś mam bez plan więc siedzę w domku ![]() Moja dzidzia od wczoraj tak bryka,że heej...dziś już od rana też dokazuje
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 19 tygodniu !
Cytat:
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tez przestały w miarę szybko, koło 12 to już napewno nie bolały, ale za to teraz jak swędzą, to jest dopiero masakra
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 19 tydzien
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tak brzuch swedział w czwartek, a dzisiaj patre i pierwszy rozstęp mi się ukazał :/ taka gruba czerwona krecha :/ masakraa
|
|
#4108 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam żelazo powyżej normy, więc szukam witamin które mają go niewiele bądź wcale. Poza tym preparaty z dużą dawką żelaza- 200% normy mogą wywołać lub spotęgować zaparcia. Więc ja znalazłam vita-min plus mama które ma 100% dawkę, no i ten femibion 2 nie ma go wcale. U mnie jeszcze dochodzi to, że ja po dużych dawkach żelaza mam mocne bóle brzucha... Cytat:
super zakupki ![]() Ten leżaczek hmmm wydaje się faktycznie mało stabilny, za taką cenę wolałabym kupić używkę fisher price albo nawet nowy.. o np tutaj: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...257560699.html wydaje się być stabilny już a cena niewiele wyższa. Cytat:
w nocy zwłaszcza jak bym się niewygodnie ułożyła. i po ściągnięciu stanika- wtedy jak tykające bomby...Cytat:
za 19 tydzień ![]() U mnie dzisiaj 12t1d czyli zaczynamy 13 tydzień
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-01 o 10:06 |
||||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
dziś dzień dziecka, więc mamusie nie zapomnijcie złożyć życzeń swoim pociechom
co do tego kocyka/wałka.. też uważąm że strata pieniędzy..
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super!i mamy bardzo podobne terminy ![]() ja mam raz 5.12 a raz 7.12
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

i są dha! biere w ciemno,
KCIUKI DLA ANI 
Ślub 25.08.2012 

dziś w pracy miałam straszny dzień, wyszłam 1,5 h później, mnóstwo stresów od samego rana, nie miałam czasu nawet popołudniu za bardzo zjeść i od tego wszystkiego pod koniec zaczął mnie kłuć brzuch aż się popłakałam, z tego wszystkiego
ale chyba się opamiętał, ze ten jego żart to niezbyt trafiony i zaczął gadać, że to stresująca praca i takie tam blee blee...

bO IMIONA ŚLICZNE!!

rozpisywać,temat rzeka.