|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41092022]nie wiem gdzie mieszkasz, ale jak niedaleko Wrocka to przyjeżdzam !!!!
Ubielbiam kompot z czereśni !!!! [/QUOTE]Opolszczyzna. Zaledwie 170 km od Wrocławia. Dla czereśni warto przyjechać.
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
moj tz czesto jedzie przez Opole do Wrocka na odział
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
ja też z opolszczyzny
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41092011]Dotka nie szalej!!!!!!!!!
Ja nie mam funkcji prania ubranek dziecięcych, ale będę dawać na długie płukanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Hahhaahahahaha Dobra- to pytanie mam..na ile ustawic i wyprac dzieciowe ubrania? ![]()
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ostatnio tak sie chcialo arbuza,kupilam w kauflandzie i co? smak -woda wogole nie mial nic wspolnego z arbuzem .. pozniej kupilam w tesco mysle sobie bedzie dobry i to samo
wiec zajadam banany jablka i nektarynki dzis kupilam
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
TZ poszedl do kolegow -oczywiscie mu powiedzialam ze teraz juz nie moze piwkowac bo JAKBY co to musi byc ready,mowi ze wie
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi mała naciska na szyjke (przynajmniej tak mi sie wdaje) no masakra, strasznie nieprzyjemne i troche sie boje takich bóli
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nic mi nie zafarbuje itp ![]()
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zawsze śni mu sie syn ostatnio syn 3-letni go obsikał we śnie bo nie chciał wolac "siku" żeby tatusiowi nie robic problemu ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- u mnie 3/4 rzeczy jest w różowa a 1/4 biała wiec nie miało mi co zafarbować
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy myslalam ze jak chwile posiedzialam w domu i nie spacerowalam duzo ( wczoraj i dzis) to jak pojade na te zakupy to nie bede odczuwac puklowania,no coż mylilam sie bardzo bo bolalo i bylo czestsze niz kiedykolwiek... dwa razy to az tak mocno ze mama krzyczala miedzy proszkami czy dzwonic na pogotowie :P a to dziwne jest bo wtedy krzyżuje nogi i sie pochylam- i mniej boli. Nie krzyczcie.. musialam jechac na te zakupy .. zaraz rozkladam wsumie to rozcielam,bo rozlozone jest caly dzien łozeczko |
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane moje.. pol zartem pol serio pytanie z serii zbudyniały mozg w 8 miesiacu ciazy.. jak wiecie,lub nie mam korbe na pkt czystosci,plam i rzeczy na swoim miejscu itp no wiec od paru dni mysle sobie czy jak mi odejda w nocy wody i przesiaknie to przez przescieradło na moje lozeczko to czy zostanie plama? bo jak tak to od dzis rozkladam podklady czy coś bo zamiast liczyc skurcze i sie przygotowywac do porodu to pewnie probowalabym usunac plame itp.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
to Iwonko oszczedzaj sie,lez byle do wizyty a pozniej juz Cie gin pokieruje
|
||
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) kup podkłady duże i połóż w poprzek łóżka, choćbyś nie wiem jak spała nie spadnie ci tyłek z takiego dużego http://allegro.pl/seni-podklady-higi...279490906.html
|
||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
1,Kupujecie sol fizjologiczną do przemywania oczu?
2,Kupujecie coś do przemywania pepuszka Octo coś tam,czy stawiacie na to ze sam odpadnie? 3,kupujecie podklady na materac do lozeczka nie przemakalne? |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
hm mam w liscie do szpitala napisane "mydło biały jelen" no i powiedzicie mi to ma byc mydlo czy zel do higieny intymnej?
i czy podklady na wc sa faktycznie takie przydatne? i czy mozna po porodzie chasać sobie w wolnych cycuszkach czy trzeba miec stanik?:P |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że nie nadrabiam- wróciliśmy późno ze szpitala, potem zabrałam się za prasowanie białej partii Adasiowych ubranek- oczywiście na siedząco ![]() ) więc wpadam tylko na chwilę ale jak się ulokuję w łóżku to będę Was podczytywać z telefonu.No to tak- zatrucie ciążowe (czyli gestoza albo stan przedrzucawkowy- kiepsko ta nazwa na mnie działa Porobili mi dzisiaj znowu badania- wyniki bez zmian (no jakby od środy mogło coś diametralnie się zmienić ), na szczęście z Małym podobno wszystko ok. Podczas ktg w ciągu 10min zmienił pozycję 35 razy - później już przestaliśmy liczyć z mężem ale Młody i tak furorę robił wśród personelu swoją aktywnością... W środę znowu jedziemy do szpitala- znowu ktg, znowu będą badać krew i mocz i będą robić usg żeby sprawdzić czy ciśnienie nie miało/ma wpływu na Adasia ![]() Nogi mam tak popuchnięte, że jak idę nawet do łazienki to boli. Łee...- posypałam się w tej ciąży. A- no i gratisowo mam jeszcze anemię porząąądną- wcinam żelazo ale ku mojemu zdziwieniu jakoś mój organiz toleruje te końskie dawki. Zdarzyło mi się dwa razy zwrócić do to jadłam ale to przez tą cholerną gestozę. No nic- jeszcze chwilka- zacisnę zęby i Adaś będzie na świecie- oby cały i zdrowy i oby dało radę donosić tego naszego Żuczka do terminu bez przymusowego cc ![]() Trzymajcie się Kobietki i teraz będę "umoralniać" - proszę nie ignorować swojego ciśnienia, badać mocz czy aby nie pojawiło się w nim białko, jak nogi spuchną to obserwować (mnie jak spuchły ponad tydzień temu to nie odpuchły ani na chwilę) i w razie czego szybko do lekarza. Mnie zbywali- jak dzwoniłam do swojej położnej a potem do szpitala to mówili, że spuchnięte nogi/ręce/twarz to typowe objawy w ciąży a jak usłyszeli, że na domowym ciśnieniomierzu wyszło ciśnienie 160/110 to mnie najpierw zjechali, że do tej pory zawsze ciśnienie miałam idealne a poza tym kto mi pozwolił mierzyć sobie samej ciśnienie... ![]() Słuchajcie swojej intuicji i lepiej dmuchać na zimne i ewentualnie narazić się na kpinę ze strony personelu medycznego ![]() P.S. Zapomniałam- dziękujemy bardzo za wszystkie ![]() ![]()
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-05-31 o 22:00 |
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super dzieki:P Cytat:
czemu zawsze człowiek na wieczor sie gorzej czuje? ide sie ogarnac i zascielic i sie klade na tel bede .
|
||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a te nakladki na sedes uwazam za bardoz przydatne, nie lubie publicznych toalet i nigdy nei saiadam na obcą deske, a nei wyobrazam sobie sikać z obolałym kroczem i z dupą w powietrzu po porodzie |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szw wogole nie przemywala pepuszka i strasznie szybko odpadł,oczek tez nie przemywala i jest ok..Cytat:
![]() A dobrze sie czujesz? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- no wlasnie a wsumie to są grosze widzialam dzis w auchan takie chyba 5 zł ale niewiem za ile.. |
||
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. chyba kupię 3. kupię chyba 2 ochraniacze. Ale jestem wściekła na męża! ![]() Przepraszam za monolog, ale muszę gdzieś to wyrzucić z siebie ![]() Po 14 do mnie dzwonił, że znów problem z samochodem, świece żarowe się zapaliły i silnik zgasł. Po kilku próbach zepchał samochód na chodnik. Po 18 kolejne podejście, ruszył, 2 razy ta sama kontrolka, ale dojechał do naszego mieszkania. Później przesiadł się w komunikację, pojechał do castoramy i pisze mi o 20, że już wraca do auta i będzie jechał do mnie. Zapytałam czy daleko jest od samochodu to mi nie odpisał, więc pomyślałam, że już ruszył. Do mnie jedzie się ok. 45 minut, więc dzwonię po 21, nie odbiera ![]() Ja cała w stresie i gotowa, żeby w razie czego pojechać po niego samochodem rodzicow i go holować. Oddzwania po 15 minutach, mówi, że był jeszcze na zakupach, spotkał się z przyjacielem i dopiero teraz będzie wracał.... 1,5 h bez znaku życia, a ja w stresie, bo dobrym kierowcą to on nie jest, nie lubię jak jeździ sam, a dodatkowo ta awaria samochodu... Czekałam na niego z kolacją, ale w końcu zjadłam sama, bo dziecka głodzić nie chcę. Nie wiem co zrobić, żeby się nie zestresować za bardzo, ale opie**** mam go ochotę równo Co za brak wyczucia... zaćmienie mózgu! |
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
, dłonie, szyja, twarz też spuchnięte, kręci mi się w głowie, mam gwiazdki przed oczami mimo, że leżę na kanapie, tak jak pisałam wcześniej zdarzyło mi się zwymiotować (raz jak spałam Ale wszystko ma minąć jak się Adaś urodzi
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś wytrwała jak najdłużej z dobrym ciśnieniem. Pamiętaj, że szczęśliwy wątek i wszystkie tu trzymamy kciuki
|
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty ledwo dychasz a jeszcze się wzięłaś za prasowanie, no wiesz.... Trzymaj się dzielnie z Adaśkiem!!!! Jeszcze troszke i będzie z Wami ![]() Kejt...z tymi facetami...opiórkaj go troszke no niech sobie nie myśli!!!! ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
i to wszystko przez to zatrucie...kurde.... Może coś nerki źle pracują skoro to sikanie coś nie teges? a z tym ciśnieniem to tak jak Perse zawsze się boi...pilnujcie tego bardzo! TRZYMAM KCIUKI by wszystko się udało! |
||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko z doskoku.
Cytat:
A ignorancja lekarzy mnie osłabia czasami ![]() Całe szczęście, że nie daliście się zbyć Cytat:
|
||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wrocilismy z zakupow wykladzinowych. W Komforcie doopa, w drugim takim specjalistycznym doopa, juz depresji dostawalam normalnie, na szczescie w Castoramie byly przynajmniej trzy, ktore mi pasowaly do idei i jedna z nich lezy juz u nas w domku, na razie w rulonie A poza tym wygralam aukcje bujaczka z mojego ukochanego Mamas&Papas
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama też miała zatrucie ciążowe jak była ze mną w ciąży ... Mam nadzieję, że to nie oznacza, że i ja mam szansę się załapać na te atrakcje ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

moj tz czesto jedzie przez Opole do Wrocka na odział

wiec zajadam banany jablka i nektarynki dzis kupilam

) więc wpadam tylko na chwilę ale jak się ulokuję w łóżku to będę Was podczytywać z telefonu.
Porobili mi dzisiaj znowu badania- wyniki bez zmian (no jakby od środy mogło coś diametralnie się zmienić 

, dłonie, szyja, twarz też spuchnięte, kręci mi się w głowie, mam gwiazdki przed oczami mimo, że leżę na kanapie, tak jak pisałam wcześniej zdarzyło mi się zwymiotować (raz jak spałam