Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 17:41   #1351
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, jakaś nieporeczna jest ta karta, nie wiem w czym ja nosić. Za duża do portfela jest...
W Anglii jest wielkości A4

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dokładnie, więc ja nawet się cieszę, że tutaj w UK w ogóle nie zawracają sobie głowy betą, zawsze to jeden powód do zmartwienia mniej.
Fakt z jednej strony to jest dobre,bo nie ma siania paniki. I pierwsze badania już prawie w drugim trymestrze,więc już mniejsze jest wtedy ryzyko poronienia. Więc przez ten pierwszy trymestr faktycznie co ma być to będzie.
Stary 2013-05-31, 17:41   #1352
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Switezianka, nie ma co uważać na koty bo zarażenie od kotów graniczy z cudem. musiałabyś wziąć do ręki kocią kupę a potem od razu kanapkę - tak mi tłumaczył lekarz. 70% zakażeń toxo jest od surowego i niedogotowanego mięsa. poza tym źle umyte owoce i warzywa.

biedne koty już chyba zawsze będą ofiarami tego mitu
Z kotami nie świruję, bo właśnie mamy dwa pod opieką. Tyle, że zrzuciłam na męża czyszczenie kuwet :P

Właśnie wróciłam z pogotowia, bo w pracy zauważyłam lekkie krwawienie a jako że tutaj długi weekend to świętość, to wolałam aby ktoś mnie obejrzał jeszcze w czasie "pracującego" dnia. Wszystko w porządku, a dodatkowym plusem było, że zobaczyłam mojego pasożytka z bijącym już serduszkiem
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:47   #1353
gosia261282
Gang Iren

Switezianka no to są plusy wizyty na pogotowiu!
Super,że zobaczyłaś serduszko
Stary 2013-05-31, 17:49   #1354
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Z kotami nie świruję, bo właśnie mamy dwa pod opieką. Tyle, że zrzuciłam na męża czyszczenie kuwet :P

Właśnie wróciłam z pogotowia, bo w pracy zauważyłam lekkie krwawienie a jako że tutaj długi weekend to świętość, to wolałam aby ktoś mnie obejrzał jeszcze w czasie "pracującego" dnia. Wszystko w porządku, a dodatkowym plusem było, że zobaczyłam mojego pasożytka z bijącym już serduszkiem
U mnie mąz tez sporzata po kcie i czyści kuwete. Tyle ze moje kcoie chodzi na pole i tylko czasami z tej kuwety korzysta jak juz musi, a tak to miałczy pod drzwiami i idziemy z nia na pole

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W Anglii jest wielkości A4

Fakt z jednej strony to jest dobre,bo nie ma siania paniki. I pierwsze badania już prawie w drugim trymestrze,więc już mniejsze jest wtedy ryzyko poronienia. Więc przez ten pierwszy trymestr faktycznie co ma być to będzie.
U mnie gin ma wielkosci B5
Ja sie bardzo nie nastawiam u mnie w rodzinie bardzo czesto zdarzały sie poronienia wiec jakos tak. Dla mnie teraz była by to traedia po takim czasie starania ale niestety co ma byc to bedzie i nie ma na to wpływu. Ale jak tylko moge to staram sie oszczedzac oczywsie bez przesady

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:51   #1355
em ma
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mnie to ciekawi,to dlaczego tyle kobiet we wczesnej ciąży bierze leki skoro one nic nie dają i co ma być to będzie?
Dlatego, że czasami nie jest to wina zarodka (inaczej gdy to zarodek się nie rozwija, ma wadę, pęcherzyk jest pusty, jajeczko źle się zagnieździło), ale wina budowy kobiety lub reakcji organizmu na ciąże (zarodek jest traktowany jako pasożyt, którego organizm chce się pozbyć-moja koleżanka tak miała...tylko zachodziła w ciążę i jej organizm produkował jakieś przeciwciała. Gdyby nie leki nigdy nie zostałaby mamą). Moja macica zawsze była problemowa przez to tyłozgięcie... magnez, nospa bardzo pomagają na te jej nieprzewidziane skurcze. Mam nadzieję, że już teraz na usg okaże się, że macica się całkiem "wyprostowała" z tego tyłozgięcia i "leży" prawidłowo
Stary 2013-05-31, 17:55   #1356
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Co do tej bety to mi znowu lekarz prowadzący w szpitalu mówił, żebym się tak nie przejmowała, że ona nie rośnie książkowo, bo za to zarodek rośnie książkowo i to najważniejsze. Tłumaczył mi, że te normy są bardzo umowne i różne dla każdej kobiety. Jak coś ma być nie tak to żadne leki na podtrzymanie nie pomogą.
Dlatego napisałam, ze ważniejsze i tak jest USG

Co do drugiej części to nie mogę się zgodzić. Czasami to organizm "walczy" z ciążą, produkuje za mało progesteronu lub krew za słabo przepływa do łożyska i wtedy leki jak najbardziej pomagają. Natomiast jeśli zarodek jest za słaby to już i leki nie zawsze są skuteczne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-31 o 18:00
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:57   #1357
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dlatego, że czasami nie jest to wina zarodka (inaczej gdy to zarodek się nie rozwija, ma wadę, pęcherzyk jest pusty, jajeczko źle się zagnieździło), ale wina budowy kobiety lub reakcji organizmu na ciąże (zarodek jest traktowany jako pasożyt, którego organizm chce się pozbyć-moja koleżanka tak miała...tylko zachodziła w ciążę i jej organizm produkował jakieś przeciwciała. Gdyby nie leki nigdy nie zostałaby mamą). Moja macica zawsze była problemowa przez to tyłozgięcie... magnez, nospa bardzo pomagają na te jej nieprzewidziane skurcze. Mam nadzieję, że już teraz na usg okaże się, że macica się całkiem "wyprostowała" z tego tyłozgięcia i "leży" prawidłowo

No ale napisałaś wcześniej,że jak coś ma być nie tak to leki nie pomogą,a teraz,że w niektórych przypadkach mogą pomóc. To już nie rozumiem ...
Stary 2013-05-31, 18:01   #1358
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja od samego początku mam zaparcia brzuch wywalony i źle się z tym czuje, ale pomaga 100% sok z jabłek więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

sok z jabłek pomaga? Oo, to musze wpróbować!!! Ale tylko taki robiony samemu, czy ze sklepu też sie nada?

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Test ciążowy wyszedł mi pozytywny w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki.
Co do bety, miałam robioną 4 razy, niestety dalej przyrost jest trochę za mały - rośnie mi o 1,5 x a powinien przynajmniej 2 x. w ciągu kilku dni. Na usg wszystko ok.
Dlatego lekarze podchodzą sceptycznie co do utrzymania ciąży..
Marudko, jak na usg wszystko ok, to tego się trzymajmy

a tutaj w razie czego jest świetny kalkulator przyrostu bety
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
może komuś się przyda, bo ja nie byłam pewna, czy dobrze obliczam, szczególnie, że minęło ponad 100 godzin i kalkulator mi wyliczył bardzo dokładnie.

Co do toxo - potwierdzam, chyba nie tak łatwo zarazić się od kotów. Dzisiaj odebrałam swoje wyniki - nie byłam nigdy zarażona toxo. A myślałam, że będę, bo całe zycie mieszkałam na wsi otoczona róznymi zwierzętami, a kotami w szczególności. Miałam zawsze 2-3 koty w swoim otoczeniu, spałam z kotem i bawiłam się z nim całe moje życie. Sprzatałam kuwetę, karmiłam, woziłam do weta, opatrywałam ranki itd., itp. No i wynik wyszedł jaki wyszedł, aż mnie to zdziwiło.
Nigdy nie jadłam surowego miesa (np. tatara).
Czy w tatarze też mogłaby być toxo?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:02   #1359
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
No tak, ale wtedy to są bardzo specyficzne leki, a nie progesteron i nospa pakowane każdej kobiecie z jakimikolwiek problemami
Stary 2013-05-31, 18:11   #1360
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Co do toxo - potwierdzam, chyba nie tak łatwo zarazić się od kotów. Dzisiaj odebrałam swoje wyniki - nie byłam nigdy zarażona toxo. A myślałam, że będę, bo całe zycie mieszkałam na wsi otoczona róznymi zwierzętami, a kotami w szczególności. Miałam zawsze 2-3 koty w swoim otoczeniu, spałam z kotem i bawiłam się z nim całe moje życie. Sprzatałam kuwetę, karmiłam, woziłam do weta, opatrywałam ranki itd., itp. No i wynik wyszedł jaki wyszedł, aż mnie to zdziwiło.
Głównie w tatarze, krwistych stekach (bleeeeee) oraz np w sałacie czy ogórkach prosto z grządki, ale to znacznie mniejsza możliwość.
Też nigdy nie miałam toxo i też zrobiłam wielkie oczy. Całe dzieciństwo zrywałam obiad z krzaczka i biegłam dalej i zawsze miałam wokół siebie pełno wszelkich zwierząt z kotami naczele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:25   #1361
em ma
Zadomowienie

Cytat:
No ale napisałaś wcześniej,że jak coś ma być nie tak to leki nie pomogą,a teraz,że w niektórych przypadkach mogą pomóc. To już nie rozumiem ...
]
Przepraszam że wyraziłam się niejasno. Wcześniej już o tym pisałam i faktycznie zrobiłam skrót myślowy <chyba z Perfuzją o tym dyskutowałyśmy już>. Moja wina, że wyszło jakbym sobie zaprzeczała.
Chodziło mi o to, że jeśli wynika to z przyczyn na które leki pomóc nie mogą (czyli właśnie te wady itp rzeczy) to jak coś ma być nie tak to leki i tak nie pomogą. W innych przypadkach leki właśnie mogą bardzo pomóc.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do drugiej części to nie mogę się zgodzić. Czasami to organizm "walczy" z ciążą, produkuje za mało progesteronu lub krew za słabo przepływa do łożyska i wtedy leki jak najbardziej pomagają. Natomiast jeśli zarodek jest za słaby to już i leki nie zawsze są skuteczne.
Już się poprawiłam w wypowiedzi wyżej. Skróty myślowe potrafią zgubić
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
No tak, ale wtedy to są bardzo specyficzne leki, a nie progesteron i nospa pakowane każdej kobiecie z jakimikolwiek problemami
Wiesz tylko przy wczesnej ciąży trudno jest od razu stwierdzić przyczynę. Dla mnie te leki okazały się pomocne.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Ja też całe życie ze zwierzętami, truskawki zawsze jadłam prosto z pola i też toxo nie przechodziłam.
No i ja np tatara uwielbiam...ale zawsze jadłam wyłącznie mięso ze sprawdzonego źródła-takie sklepowego bym się nie odważyła.
Generalnie z surowego mięsa to raczej można się nabawić jakiegoś pasożyta układu pokarmowego albo złapać konkretne zatrucie bakteryjne (salmonella i te sprawy).
Stary 2013-05-31, 19:13   #1362
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Na pewno jest to ciąża pojedyncza.
Co do lekarza to powiedzieli mi tak w szpitalu - miałam konsultacje kilku lekarzy co do wyników... dlatego też trzymali mnie w szpitalu ponad tydzień.
Niska beta może też zależeć od organizmu, więc tego się trzymam.
Następna wizyta będzie za 2 tyg. czekam niecierpliwie z nadzieją że będzie wszystko dobrze.
Teraz wypada początek 8 tyg. u mnie.
Od którego tyg. zakładają kartę ciąży?
Mi kartę lekarz założył w 6 tc. Wpisany mam pęcherzyk ciążowy 7 mm, byłam u lekarza w poniedziałek 27.05.
Wszystko zależy od lekarza.
Wszystko będzie dobrze! Pamiętaj pozytywne myślenie to 90% sukcesu. Dobrym nastawieniem przyciągasz do siebie dobre rzeczy !

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
sok z jabłek pomaga? Oo, to musze wpróbować!!! Ale tylko taki robiony samemu, czy ze sklepu też sie nada?
Ja robię sobie sama sok z jabłek i naprawdę mi pomógł, więc na swoim przykładzie mogę z czystym sumieniem polecić
Wypiłam przed snem 2 szklanki soku, a rano wszystko ze mnie zeszło

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Moja siostra mdłości i wymioty miała do samego końca ciąży...mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie
[/COLOR]

Właśnie nad taką małą myślałam tylko się zastanawiałam czy one sobie radzą Na taką wielką nie mam zupełnie miejsca.
sokowirówka sobie radzi z każdym owocem i warzywem nie ma z nią żadnych problemów a plus taki, że zajmuje bardzo mało miejsca

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No właśnie na odwrót. Mi beta po 72 godz przyrosła o prawie 400%, zamaist 114% i lekarz zasugerował bliźniaki.
Szybko przyrastająca może (ale nie musi) sugerować też dziewczynkę.
O becie wiem od lekarza, że w ciąży mnogiej, może przyrastać wolniej, więc powtarzam tylko to co usłyszałam.

Ja najpierw wynik miałam 1615, a po 72 godzinach 5331. Lekarz powiedział, że hcg rośnie idealnie, więc założył mi kartę ciąży.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 19:25   #1363
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
]
Przepraszam że wyraziłam się niejasno. Wcześniej już o tym pisałam i faktycznie zrobiłam skrót myślowy <chyba z Perfuzją o tym dyskutowałyśmy już>. Moja wina, że wyszło jakbym sobie zaprzeczała.
Chodziło mi o to, że jeśli wynika to z przyczyn na które leki pomóc nie mogą (czyli właśnie te wady itp rzeczy) to jak coś ma być nie tak to leki i tak nie pomogą. W innych przypadkach leki właśnie mogą bardzo pomóc.
Aaaa,no to teraz już rozumiem
Stary 2013-05-31, 19:58   #1364
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
nie chcę ci gnieść nadziei ale mnie do końca ciazy się nie wyprostowała, przez co miałam bardzo ciężki poród, teraz jestem w drugiej ciązy a mój gin twierdzi że jest jeszcze bardziej wygięta ?

dziewczyny a coś nie z dzieciowej półki: zauważyłyście u siebie znaczne wysuszenie skóry i włosów? u mnie jest masakra cała się łuszczę, a włosy łamią

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2013-05-31 o 20:02
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 20:13   #1365
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

wiecie co dziewczyny???
ja juz niewiem co sie dzieje,zrobilam dzis rano tesciora co prawda wieczorem bylam po przytulanka,nie umyslam sie,ale mysle ze to niema nic do rzeczy.I co i jedna krechaaaaa
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 20:35   #1366
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
O becie wiem od lekarza, że w ciąży mnogiej, może przyrastać wolniej, więc powtarzam tylko to co usłyszałam.
Może się przejęzyczył. Nawet z ciekawości czytam w necie na ten temat i nie napotkałam informacji, ze w przypadku ciązy mnogiej beta rośnie wolniej.

Znalazłam przy okazji informacje, że zbyt szybko rosnąca beta moze też świadczyć o zasniadzie groniastym albo innych wadach płodu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-31 o 20:37
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 21:04   #1367
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny???
ja juz niewiem co sie dzieje,zrobilam dzis rano tesciora co prawda wieczorem bylam po przytulanka,nie umyslam sie,ale mysle ze to niema nic do rzeczy.I co i jedna krechaaaaa
A moze cykl masz taki dlugi?

Ja juz mialam 43 dni.
Stary 2013-05-31, 21:23   #1368
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Matko Boska wielkopolska tonie w strugach ulewy i burzy.

A mnie cos tak kłuje w jelitach, jak jakieś szpilki.
Nigdy tak nie mialam i w sumie nie wiem co to.
Tak jakby w głebi tyłka, no jelito jakieś jak nic.

Miał ktoś tak samo?
Miałam tak jak mnie wcześniej wzdęcia męczyły. Takie kłucie, że momentami aż mnie zgięło w pół.

Muszę też zacząć robić sobie soki jabłkowe
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 22:29   #1369
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
nie chcę ci gnieść nadziei ale mnie do końca ciazy się nie wyprostowała, przez co miałam bardzo ciężki poród, teraz jestem w drugiej ciązy a mój gin twierdzi że jest jeszcze bardziej wygięta ?

dziewczyny a coś nie z dzieciowej półki: zauważyłyście u siebie znaczne wysuszenie skóry i włosów? u mnie jest masakra cała się łuszczę, a włosy łamią
Qrde...a niby po porodzie powinno być lepiej...słyszałam to zawsze wcześniej od gina <"po porodzie już będzie lepiej">...a tu wcale niekoniecznie tak być musi
Co do Twojego pytania to właśnie pisałam o tym wcześniej. Też mam suchą skórę...i to strasznie.
Stary 2013-05-31, 22:31   #1370
AnnaM23
Raczkowanie

Kigula najlepiej jakbyś zrobiła bete

Dostałam dzisiaj list ze szpitala , 2 lipca mam usg już nie mogę sie doczekać
Stary 2013-05-31, 22:39   #1371
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez AnnaM23 Pokaż wiadomość

Dostałam dzisiaj list ze szpitala , 2 lipca mam usg już nie mogę sie doczekać

To który tydzień ci będzie wypadać tego 2 lipca?
Stary 2013-05-31, 22:47   #1372
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
To który tydzień ci będzie wypadać tego 2 lipca?
10 tydz 6 d cos koło tego
Stary 2013-05-31, 22:57   #1373
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
10 tydz 6 d cos koło tego
O to w sumie i tak dosyć wcześnie. Fajnie.
Ja we wtorek będę w przychodni (idę z Młodym na szczepienie) to zapiszę się od razu do położnej na pierwszą wizytę.
Stary 2013-05-31, 23:01   #1374
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Gosia ja juz sama niewiem poczekam do poniedzialku i zobacze coi jak zrobie bete,jak wyjdzie ze nie jestem to pojde do ginekologazapytac co sie dzieje ehh
Stary 2013-05-31, 23:06   #1375
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Prosze wrzuc zdjecie. Sesja z zoltymi trampkami... Super!

Dostalam dzis wyniki badan krwi. Niestety nie mam ani przeciwcial przeciw rozyczce ani przeciw toxoplazmozie Czyli musze uwazac w kontaktach z dziecmi i kotami. Poza tym wszystko w normie (jak moja przyjaciolka podsumowala: "nadajesz sie na inkubator" :P).
wrzuciłam zdjęcie na Twoją prośbę
co do toxo to chyba nic nadzwyczajnego... a co do różyczki to może osłabł ci organizm i nie ma na tyle przeciwciał, bo szczepiona byłaś raczej na 100% (jest to obowiązkowe szczepienie od dawna), ale faktem jest że czasami pomimo szczepienia, a przez różne choroby tracimy odporność.

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nad takimi badaniami się nie zastanawiałam. Dziś rano byłam zrobić wszystkie badania z krwi i moczu, mam nadzieję, że będą dobre. Wyniki za tydzień w czwartek, a Beta Hcg dziś po południu. Denerwuje się (jest to moja pierwsza ciąża) najpierw miałam stresa bo bardzo bolał mnie brzuch, teraz bo już nie boli i od kilku dni czuję się bardzo dobrze
wszystkie nowe uczucia trochę przerażają, ale pewnie to zupełnie normalne
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobitki a czy macie na brzuchu jakieś znamiona/pieprzyki, które powiększają się wraz z rosnącym brzuszkiem? Bo ja mam pieprzyka takiego na 1cm i tak się zastanawiam czy się rozciągnie... hmmm
ja wycinałam kiedyś znamię, które rosło... częściowo wina mojego biustu, który się powiększył a częściowo samo się powiększyło, zmieniło kształt i kolor. Poza tym takie znamiona lepiej wycinać przed ciążą, bo niektóre lubią się w ciąży uaktywnić - tak powiedziało mi kilku lekarzy. Jak brzuszek rośnie i znamię też to chyba nic nadzwyczajnego, gorzej jak znamię samo zmienia kształt i kolor i rośnie. Nadal mam kilka znamion, ale na razie nic niepokojącego nie zauważyłam. Ostrzegano mnie jednak przed wycinaniem laserowym, bo jednak trzeba trochę tej tkanki usunąć.
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Też mam bardzo suchą skórę, ale zupełnie tego nie łączyłam, a może to ciąża jest przyczyną
i u mnie bardzo sucha skóra - zwłaszcza na nogach
Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Hello

Czy Wam też się śnią jakieś dziwne rzeczy?

Mi się dziś w nocy śniło, że urodziłam chłopca. Sama sobie odebrałam ten poród i pamiętam, że trwał 10 minut (!) Wali mi już na dekiel
mi dziwne rzeczy śnią się na co dzień... dla mnie to aż stało się normalne bo dzieje się tak od lat

Cytat:
Ja od samego początku mam zaparcia brzuch wywalony i źle się z tym czuje, ale pomaga 100% sok z jabłek więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki
ja też mam sokowirówkę, bo uwielbiam naturalne soki - a czerwony burak z marchewką to po prostu cudo dla mnie

Cytat:
wiecie co dziewczyny???
to teraz albo odczekaj kilka dni i zrób raz jeszcze, albo wybierz się na betę... a ile @ ci się spóźnia? zdarzało ci się tak kiedyś?

Ja zaczynam dziś 2 tygodnie urlopu a jutro idę na 1 USG podglądnąć naszego Kruszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GTplener-125.jpg (42,3 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-05-31 o 23:07
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 23:13   #1376
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
O to w sumie i tak dosyć wcześnie. Fajnie.
Ja we wtorek będę w przychodni (idę z Młodym na szczepienie) to zapiszę się od razu do położnej na pierwszą wizytę.
Tez sie zdziwilam ze tak wcześnie ale moze przez to ze jak byłam u GP to ppowiedzialam ze mój Piotrus urodził sie z niska waga ( 2385g) więc powiedzial ze będę mieć czesciej usg zeby sprawdzić czy bobas prawidłowo rośnie. W poprzedniej ciąży miałam usg cos ok 12 tyg . Teraz jeszcze czekam na jakieś wieści od poloznej
A Ty w którym tyg teraz jesteś ?
Stary 2013-05-31, 23:20   #1377
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Ja zaczynam dziś 2 tygodnie urlopu a jutro idę na 1 USG podglądnąć naszego Kruszka
Świetne zdjęcie! Ale ty jesteś śliczna

To miłego wypoczynku
No i kciuki za Usg!

Cytat:
Tez sie zdziwilam ze tak wcześnie ale moze przez to ze jak byłam u GP to ppowiedzialam ze mój Piotrus urodził sie z niska waga ( 2385g) więc powiedzial ze będę mieć czesciej usg zeby sprawdzić czy bobas prawidłowo rośnie. W poprzedniej ciąży miałam usg cos ok 12 tyg . Teraz jeszcze czekam na jakieś wieści od poloznej
A Ty w którym tyg teraz jesteś ?
Oj to Piotruś kruszynka był,a wcześniej się urodził? Moja Wiki też nie była duża,bo 2750,a Eryk miał już 3270.

Jestem w 7t5d według OM.

Dziewczyny fajnie by było mieć miejsce gdzie można wrzucać zdjęcia czy o czymś prywatnym napisać. Na poprzednim moim mamusiowym wątku mieliśmy maila wątkowego. Nie wiem jak to w klubie wygląda,tam zdjęcia też można dodawać?
Stary 2013-05-31, 23:21   #1378
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Malgos raz mi sie zdazylo ze mi sie spoznil 60 dni az ale to byl mega iezki okres w moim zyciu i to przez stres dostalam dupka na wywolanie to bylo miedzy grudniem a lytym,teraz mam cykle miedzy 27 a 33 dni,Ostatni mialam 25 kwietnia
Stary 2013-05-31, 23:40   #1379
Malgos_12
Zakorzenienie

Gosia - e tam śliczna .... podrasowali mnie makijażem i fryzurą
to może założymy ten klub, jest dość przejrzyście i można wrzucać zdjęcia

Kingula - o kurcze 2 miesiące to długo i to dość niedawno, ale wiadomo że my ci diagnozy nie postawimy, teraz pewnie dobrze było by betą zrobić, a potem jeśli to nie to to pewnie do lekarza trzeba się wybrać...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 23:50   #1380
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Gosia ja juz sama niewiem poczekam do poniedzialku i zobacze coi jak zrobie bete,jak wyjdzie ze nie jestem to pojde do ginekologazapytac co sie dzieje ehh
Kingula, a ktory to cykl starań u Was?
Doczytałam, że miałaś ostatnio spóźnienie. Może coś się rozregulowalo a może.....jesteś jedną z tych, którym nie wychodzą testy mimo ciąży

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-05-31 o 23:56
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości