Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 10:17   #4111
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p

Gratuluje bliźniaków Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1.

A dziś zaczynamy już 16 tydzień

Dostałam rano 2 raz taki silny skurcz po prawej stronie, nie wiem co to jest, przewracam się z boku na bok i nagle taki straszny ból. Nie mogłam oddychać ani podkurczyć nóg. Po kilku minutach przechodzi...

Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:22   #4112
lusesita23
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41096770]Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p

Gratuluje bliźniaków Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1.

Dostałam rano 2 raz taki silny skurcz po prawej stronie, nie wiem co to jest, przewracam się z boku na bok i nagle taki straszny ból. Nie mogłam oddychać ani podkurczyć nóg. Po kilku minutach przechodzi...

Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp[/QUOTE]

ups
Stary 2013-06-01, 10:25   #4113
perfuzja
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41096770]Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p
[/QUOTE]

Masaż skutków i owszem, ale tylko tuż przed porodem, kiedy szyjka macicy jest wrażliwa na oksytocyne. Spokojnie, lekki dotyk nie zaszkodzi
Stary 2013-06-01, 10:42   #4114
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Myślicie że takie wałeczki mogą się przydać?

http://allegro.pl/the-first-years-kl...282893459.html

pierwszy raz sie z takim czyms spotykam,chociaz przyznam szczerze ze moja mala straaaaasznie ulewala po jedzeniu potrafila polowe jedzenia zwrocic w ciagu sekundu moze to i fajny i bezpieczny sposob ,warto skorzystac

ryba kup jaki uwazasz moja kolez mialam ''lichy''po dzieciach i tak do paru m. korzystala bo dziecko pozniej sie podnosi i nie chce byc tak na pollezaco ,ale przyznam ze na poczatkach to swieeetna sprawa,pozniej tez w sumie dziecko wyciaga raczki bawi sie a ty mozesz spokojnie obiad gotowac czy jak ja przy 2 ce zajac sie starsza corka,bede musiala sie w taki zaopatrzec sama w 1 ciazy nie mialam ,ja kupie tez jakis uzywany
Stary 2013-06-01, 10:42   #4115
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie. Czy kocyk dla dziecka może być z wielbłądziej wełny? bo ja dostałąm od mamy taki ochraniacz na nerki właśnie z wełny wielbłądziej i jest świetny i mama powiedziała, że może poszuka w DE takiego kocyka z tej wełny.. ale nie wiem czy dla dziecka sie nadaje?
Stary 2013-06-01, 10:45   #4116
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Masaż skutków i owszem, ale tylko tuż przed porodem, kiedy szyjka macicy jest wrażliwa na oksytocyne. Spokojnie, lekki dotyk nie zaszkodzi
dokladnie...oj pamietam jak zaczal sie porod lekarz kazal masowac sutki..;0
Stary 2013-06-01, 10:46   #4117
ryba91
Zakorzenienie

Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp[/QUOTE]
też tak mam, taki ból jak się przewracam..... boli jak cholera, wydawało mi się ze to dlatego że bąbel uciska narządy i jak potem sie prewracamy to gdzieś tak uciska, ale nie wiem.. Wie ktoś? ja dopiero 14tego będę pytać :P
Stary 2013-06-01, 10:55   #4118
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie. Czy kocyk dla dziecka może być z wielbłądziej wełny? bo ja dostałąm od mamy taki ochraniacz na nerki właśnie z wełny wielbłądziej i jest świetny i mama powiedziała, że może poszuka w DE takiego kocyka z tej wełny.. ale nie wiem czy dla dziecka sie nadaje?
Pierwszy raz słyszę o wielbłądziej wełnie... nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje tak więc nie mam pojęcia czy dla dziecka się nadaję... może jakieś dziewczyny co miały z tym styczność wypowiedzą się na ten temat

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:06   #4119
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz słyszę o wielbłądziej wełnie... nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje tak więc nie mam pojęcia czy dla dziecka się nadaję... może jakieś dziewczyny co miały z tym styczność wypowiedzą się na ten temat
bo w Polsce to nie jest w ogóle znane i chyba nawet trudno dostępne, ale dostępne ta wełna jest 'rozgrzewająca' znaczy jak miałam chore nerki to jak to zakładałam to mi rozgrzewało to miejsce i ból ustępował.. no ale ja mialam specjalne na nerki, a mam to już 5 lat i nie zniszczyło się mimo wielu prań.. dlatego sie zastanawiam..

" Wełna wielbłądzia ma także właściwości termoregulacyjne oraz odznacza się dużą higroskopijnością. Dzięki temu możemy zarówno w lecie, jak również w ziemie utrzymać odpowiednią temperaturę oraz dodatkowo nie musimy martwić się tym, że w pościeli rozwiną się roztocza, które wszakże nie są bezpieczne dla naszego organizmu. Warto również wspomnieć o tym, iż wełna wielbłądzia posiada charakterystyczny wygląd. Pościel z takiej wełny jest więc bardzo elegancka. Wełna na pościeli jest delikatna w dotyku i równocześnie delikatnie masuje nasze ciało. Dzięki temu odprężamy się oraz dodatkowo poprawiamy nasze krążenie, a także zmniejszamy bóle związane z dolegliwościami reumatycznymi bądź z kręgosłupem."

więc można nazwać ją leczniczą.. więc chyba dla dziecka małego odpada?
Stary 2013-06-01, 11:08   #4120
Azealia
Raczkowanie

Rybko sprobować możesz, zależeć jednak wszystko będzie od reakcji dzidziusia, bo takie zwierzęce rzeczy mogą uczulać, ja np. będąc dzieckiem miałam straszne uczulenie na pierze takie jak są w kołdrach, dostawałam duszności, więc w domu od początku były antyalergiczne.
W prezencie ślubnym dostaliśmy od dziadków Męża taką ogromną puchową kołdrę 200x220 i lubię pod nią spać, ale jak się dzidziuś urodzi to od razu powiedziałam, że kupujemy antyalergiczne, bo nie potrzebuję żeby mi się dziecko od pierza dusiło, skoro ja miałam takie problemy.
Jak mama Wam kupi to możesz spróbować, ale będziesz musiała obserwować.

PS. Też taki pas mam Moja babcia dostała go na pokazie kołder z tej wełny jak była, a że zabrała dziadka a każdy uczestnik dostawał ten pas to mi go podarowała i też go stosowałam na nery bo dawniej miałam kłopoty.

Pamiętam jak moja chrześnica dostała od kogoś misia i jej mama włożyła tego misia do łóżeczka, po godzinie mała wstała, oczy jak króliki, z nosa leci woda, szukała przyczyny, okazało się że miś był wykonany z czegoś co ją uczuliło tak mocno... Ehhh ile stresów przed nami...

Pogoda u mnie straszna, pada, 11 stopni w związku z czym od pobudki boli mnie głowa

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-01 o 11:09
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:09   #4121
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej wpadłam tylko na chwilkę bo dzisiaj mamy zakupowy dzień w poszukiwaniu mebli do salonu
Najlepsze życzenia dla wszystkich naszych maluszkach w dniu ich święta!

Cytat:
Dziewczyny, kiedy przestały Was boleć piersi? Mnie od samego początku strasznie bolały i były bardzo tkliwe - teraz prawie zupelnie przestały - jest koniec 10 tygodnia. A ja jak głupia zamiast sie cieszyć zastanawiam sie czy to nie zły znak
Mnie dopiero zaczęły boleć koło 11 tygodnia i bola nadal ale trochę.

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dokladnie...oj pamietam jak zaczal sie porod lekarz kazal masowac sutki..;0

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:11   #4122
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
bo w Polsce to nie jest w ogóle znane i chyba nawet trudno dostępne, ale dostępne ta wełna jest 'rozgrzewająca' znaczy jak miałam chore nerki to jak to zakładałam to mi rozgrzewało to miejsce i ból ustępował.. no ale ja mialam specjalne na nerki, a mam to już 5 lat i nie zniszczyło się mimo wielu prań.. dlatego sie zastanawiam..

" Wełna wielbłądzia ma także właściwości termoregulacyjne oraz odznacza się dużą higroskopijnością. Dzięki temu możemy zarówno w lecie, jak również w ziemie utrzymać odpowiednią temperaturę oraz dodatkowo nie musimy martwić się tym, że w pościeli rozwiną się roztocza, które wszakże nie są bezpieczne dla naszego organizmu. Warto również wspomnieć o tym, iż wełna wielbłądzia posiada charakterystyczny wygląd. Pościel z takiej wełny jest więc bardzo elegancka. Wełna na pościeli jest delikatna w dotyku i równocześnie delikatnie masuje nasze ciało. Dzięki temu odprężamy się oraz dodatkowo poprawiamy nasze krążenie, a także zmniejszamy bóle związane z dolegliwościami reumatycznymi bądź z kręgosłupem."

więc można nazwać ją leczniczą.. więc chyba dla dziecka małego odpada?
hm, fajna sprawa,ale chyba nie dla niemowlaka...ja bym nie ryzykowala

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

i mam jeszcze pytanie jak zwykle o tygodnie:
jeśli dziś mam 13tc5d, to jutro będzie 13tc6d, a pojutrze 14tc0d? a popojutrze 14tc1d czyli co, 15 tydzień?:confus ed:
nie umiem tego ogarnąć
a na baby astrology wpisałam pierwszą datę i tam mam 13 tc i widze,ze już się nie zgadza
Stary 2013-06-01, 11:14   #4123
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

ja tez bym jakos z ta welna nie testowala....nie wiem,jakos zle mi sie kojarzy,kurze,roztocza... .nie wiem jak z praniem w wyzszej temp.pozniej.
do wlasciwosci leczniczych takich rzeczy zawsze podchodze bardzo sceptycznie,ale nawet pomijajac to..chyba bym dzieciakowi nie fundowala dodatkowych rzeczy,ktore moga (nie musza) uczulac....nie wiadomo jak sie przy tym bedzie oddychac.

pozatym...tyle jest dostepnych kocykow,najrozniejszych z przeznaczeniem dla dzieci...jest w czym wybierac
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:18   #4124
Azealia
Raczkowanie

Cytat:

jeśli dziś mam 13tc5d, to jutro będzie 13tc6d, a pojutrze 14tc0d? a popojutrze 14tc1d czyli co, 15 tydzień?:confus ed:
nie umiem tego ogarnąć
a na baby astrology wpisałam pierwszą datę i tam mam 13 tc i widze,ze już się nie zgadza
13t6d to 14 tydzień
a 14t1d to 15

ALE!

Lekarze liczą skończone tygodnie, czyli dla niego 13t6d to 13 tydzień :P
Ja ostatnio na wizycie miałam 10t6d a lekarz wpisał mi w kartę 10t :P
Stary 2013-06-01, 11:23   #4125
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
13t6d to 14 tydzień
a 14t1d to 15

ALE!

Lekarze liczą skończone tygodnie, czyli dla niego 13t6d to 13 tydzień :P
Ja ostatnio na wizycie miałam 10t6d a lekarz wpisał mi w kartę 10t :P
dzięki

lekarz mi wpisuje wlasnie z dniami od tego liczę kolejne dni,bo bym się pogubila sama licząc

we wtorek będę to znow mi wpisze i będę wiedziała,w którym dokładnie jestem
Stary 2013-06-01, 11:25   #4126
nemosek
Zakorzenienie

Ale leje leje leje

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mnie tez przestały w miarę szybko, koło 12 to już napewno nie bolały, ale za to teraz jak swędzą, to jest dopiero masakra
Mnie też swędzą
Ważą chyba ze 4 kg-fakt faktem tyle przytyłam
I powiększyły się znacznie i ściemniały sutki,ale nie bolą.

Domi za tydzień
Weronisiek za tydzień(ja wczoraj zaczęłam 16)
Mnie tak ostatnio zgięło w pół jak siedziałam,czułam taki zbliżający się przejmujący skurcz
Dla mnie to były jelita bo przeszło jak poszłam do wc.

Cytat:
Wytłumacz to Tżtom

Rybko Wełna jest extra,mam taka kapę z podszyciem z wełny cieplutko pod nią i przyjemnie.Ale dziecko to może jakiejś alergii dostać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:29   #4127
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
dzięki

lekarz mi wpisuje wlasnie z dniami od tego liczę kolejne dni,bo bym się pogubila sama licząc

we wtorek będę to znow mi wpisze i będę wiedziała,w którym dokładnie jestem
Nie ma za co, dopiero od niedawna zaczęłam ogarniać tę kuwetę
I ja też mam we wtorek wizytę a konkretnie genetyczne i stresa mam juuuuż

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale leje leje leje

Mnie też swędzą
Ważą chyba ze 4 kg-fakt faktem tyle przytyłam
I powiększyły się znacznie i ściemniały sutki,ale nie bolą.
Moje też troche przytyły i również zaobserwowałam że sutki są ciemniejsze. Dla mojego Mąża moje cyce to aktualnie atrakcja niczym safarii w Afryce.. Bo moje maleńkie pitutki to takie bez wielkiego wow były, a nawet bez żadnego wow. Jak nie ubrałabym puszapa to ich nie byłoby widać wcale, a teraz noszę sportowy stanik i koszulkę i mam większe niż w puszapach
Stary 2013-06-01, 11:31   #4128
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dzień dobry właśnie wstałam maluchy domagaja się dużej ilości snu (tak sobie wmawiam) Ile razy się przekręciłam z boku na bok, nie jestem w stanie zliczyć, matko ja mi jest nie wygodnie....

Nadrobie trochę, tego co napisałyście

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
nemosek-pamietaj,ze takich gadzetow sie zbiera a uzya sie krotko.Potem leza i sie walaja po katach.Podobny efekt uzyskasz,kladzac poduszki lub zwiniete reczniki w rulon.

Ale moj maly kopie.Caly dzien.Moj pierwszy kopal przewaznie wieczorem i noca a ten w dzien.Moze przy drugim sie wyspie

Blizniaki,super!Bedziesz miala pomoc rodziny?Bo ciezko z dwoma.Szczegolnie jak zaczna raczkowac i chodzic. Pierwszy rok jest bardzo ciezki,ale potem odpoczniesz.Bo mamy majace jedno dziecko beda walczyly z uwieszonym bobaskiem na nodze,a u ciebie beda sie maluszki soba zajmowac.Super!

Mam nadzieje,ze u mnie nic sie nie schowalo,bo az mnie dziwi,ze nawet moj maz czuje silne kopniaki. Z pierwszym mogl czuc przez brzuch sporo pozniej.

I tak sobie mysle,ze jak urodzi sie na poczatku listopada,to bede miec tylko 2-3 tygodnie pomiedzy urodzinami chlopakow...

kruszynka-pamietaj,ze musisz zbierac sily na porod i na czas po porodzie.Ja bym poszla na L4..wczesniej tej pracowalam, teraz bym odpoczywala...
Liczę na pomoc teściowej. Wiem, że jak bedzie miała dni wolne od pracy bedzie mi pomagać. Nie mogła doczekać się jak bede w ciązy, nawet mówiła że mamy iść się zbadać czy wszystko ok a tu niespodzianka.

Cytat:
sliczny

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GRATULUJĘ !!! bliźniaki parka dopisać na 1 stronę? z imionkami czy nie? bO IMIONA ŚLICZNE!!

Śliczne!! uwielbiam zakupki w bidze

no właśnie u mnie też tak jest, że na wagę są średnie te ciuchy ..

ja na temat moich się nie wypowiem

a ja pojechałam sobie na zakupy do CH i weszłam do Pepco - dziewczyny jakie promocje !!!! kupiłam za 5 jedne bodziaki ( wiecie jaka sytuacja z mężem :P)
i spodnie sobie kupiłąm z pasem za 29

i tyle tych bodziaków było, aż cięzko zdecydować.. I były te tetry co Maomami kupiła, za 2,99 sztuka i piękne bluzeczki . no ale narazie kupiłam jedne bodziaki ,

poza tym widzialam za 129 zł leżaczek, bujaczek.. z piosenkami i wibracjami.. ale wklejam foto abyście oceniły czy warto.Wydaje mi się że jest malo stabilny, no ale dziecko małe to sie tak nie rusza za bardzo tam więc..

body w paski granatowe, gacie dla mnie, i ten leżaczek
Dziękuję Dopisać
Cytat:
mnie wlasnie sutki bolą teraz tylko...czyli od jakiegoś miesiąca

ja bym poszla na L4 - chociaż 2 tygodnie

super!
i mamy bardzo podobne terminy
ja mam raz 5.12 a raz 7.12
Ja liczę na to , że moje maluchy to w listopadzie już wyjdą. Naczytałam sie o porodach bliźniaków, cc jest tak mniej więcej 35-37 tc.

Wczoraj byłam w tesco, wiecie jaka ściema z tymi przecenami z ciuszkami i ich cenami byłam na bieżąco, okazało się, że podniesli skurczybyki ceny o ponad 10 zl na każdej rzeczy a potem wielce obniźyli, nosz co za ludzie ( mówię o tesco w którym ja byłam)

W C&A jest zestaw 5 body za 29,99
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:58   #4129
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

nie umiem tego ogarnąć
tak, dobrze liczysz 14tc1d -> 15 tydzien
Co do tego kocyka, wyczytalam że jest antyalergiczny..... no nie wiem, może narazie powiem mamie żeby nie kupowała takiego, najwyzej jak podrośnie. One są fajne, nie mechacą się, i nie robią takie.. szorstkie.

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry właśnie wstałam maluchy domagaja się dużej ilości snu (tak sobie wmawiam) Ile razy się przekręciłam z boku na bok, nie jestem w stanie zliczyć, matko ja mi jest nie wygodnie....

Nadrobie trochę, tego co napisałyście

Liczę na pomoc teściowej. Wiem, że jak bedzie miała dni wolne od pracy bedzie mi pomagać. Nie mogła doczekać się jak bede w ciązy, nawet mówiła że mamy iść się zbadać czy wszystko ok a tu niespodzianka.

Dziękuję Dopisać

Ja liczę na to , że moje maluchy to w listopadzie już wyjdą. Naczytałam sie o porodach bliźniaków, cc jest tak mniej więcej 35-37 tc.

Wczoraj byłam w tesco, wiecie jaka ściema z tymi przecenami z ciuszkami i ich cenami byłam na bieżąco, okazało się, że podniesli skurczybyki ceny o ponad 10 zl na każdej rzeczy a potem wielce obniźyli, nosz co za ludzie ( mówię o tesco w którym ja byłam)

W C&A jest zestaw 5 body za 29,99
Mnie najbardziej rozbroiło "CIACH" produkty staniały o 3 gorsze no niektóre oczywiście więcej, ale groszowe sprawy :p
a co do ubranek, to zawsze tak robią, a przynajmniej często. Ja u siebie mam czasem narzucone podwyższyć cene na tydzień a potem zrobić wielką obniżkę.. :/ . a w moim tesco to akurat można naprawdę fajne ciuchy wychaczyć za grosze, może to zalezy od sklepu? w jednym sie kolekcja cała sprzeda a w innym w ogóle nie pójdzie i robią wyprzedaże? ;>

a tak poza tym, dałam wczoraj mężowi tetre do ręki i flanele - powiedział że woli kupić 10 flaneli a 2 tetry i to jeszcze on nawet nie wie do czego takie szorstkie miałyby się przydać
Stary 2013-06-01, 12:04   #4130
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Ściema ściema, ja już wiele razy się przekonałam. Kupiłam kiedyś fajne rękawiczki na promocji 50% taniej- w domu odklejam naklejkę z promocyjna ceną, a tam... 1zł różnicy...

Albo: w Tesco był fotelik samochodowy, wielki napis, że mega promocja- najtaniej wręcz, noż cena dnia- 249zł! W domu sprawdziłam ten model w internecie- 150zł u producenta! Więc o co chodzi w Tesco??
Żeby zrobić klienta w bambuko- i to na każdym kroku więc uważajcie, ja robię tam zakupy jak muszę i 100 razy się zastanawiam zanim coś kupię.
Aaaa, i fajne rzeczy z promocji (z gazetek) są rozdzielane jeszcze przed otwarciem sklepu w dniu rozpoczęcie promocji- dlatego nie ma się co dziwić, że jak jest coś fajnego to zaraz tego nie ma. Biorą sobie pracownicy.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:19   #4131
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Śpij ile się da,bo później ten tego wiesz może być problem
Promocje na ciuszki,na niby chybaAle napis promocja albo przecena jest.I robią ludzi w balona.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:33   #4132
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41098252]Ściema ściema, ja już wiele razy się przekonałam. Kupiłam kiedyś fajne rękawiczki na promocji 50% taniej- w domu odklejam naklejkę z promocyjna ceną, a tam... 1zł różnicy...

Albo: w Tesco był fotelik samochodowy, wielki napis, że mega promocja- najtaniej wręcz, noż cena dnia- 249zł! W domu sprawdziłam ten model w internecie- 150zł u producenta! Więc o co chodzi w Tesco??
Żeby zrobić klienta w bambuko- i to na każdym kroku więc uważajcie, ja robię tam zakupy jak muszę i 100 razy się zastanawiam zanim coś kupię.
Aaaa, i fajne rzeczy z promocji (z gazetek) są rozdzielane jeszcze przed otwarciem sklepu w dniu rozpoczęcie promocji- dlatego nie ma się co dziwić, że jak jest coś fajnego to zaraz tego nie ma. Biorą sobie pracownicy.[/QUOTE]

rawda jest taka, że dzisiaj wszędzie są takie przekręty... nie ma się co dziwić...
Stary 2013-06-01, 13:01   #4133
nena1984
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla wszystkich naszych kruszynek

mam pomysł na tytuł nowego wątku:
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy!

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Ja mam żelazo powyżej normy, więc szukam witamin które mają go niewiele bądź wcale. Poza tym preparaty z dużą dawką żelaza- 200% normy mogą wywołać lub spotęgować zaparcia.
Więc ja znalazłam vita-min plus mama które ma 100% dawkę, no i ten femibion 2 nie ma go wcale.
U mnie jeszcze dochodzi to, że ja po dużych dawkach żelaza mam mocne bóle brzucha...
aha, bo myślałam, że to jakiś niepożądany ogólnie składnik.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:06   #4134
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też tak sobie wmawiam Ledwo się obudzę i czuję,ze jestem nie wyspana..a wieczorem padam jak mucha

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:15   #4135
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Basiaaaaaaaaa
witaj, gratuluję,

Cytat:
Dziewczyny, kiedy przestały Was boleć piersi? Mnie od samego początku strasznie bolały i były bardzo tkliwe - teraz prawie zupelnie przestały - jest koniec 10 tygodnia. A ja jak głupia zamiast sie cieszyć zastanawiam sie czy to nie zły znak
ja jestem w 12 tyg i ciagle mnie bola,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:49   #4136
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie w pierwszej ciazy bolaly od samego poczatku az do krwawienia... A teraz zaczely bolec moze w 8 tygodniu I w 10 przestały. Takze nie ma reguły , ja tez sie schizowalam , ale jak widać bez powodu )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mnie tez przestały w miarę szybko, koło 12 to już napewno nie bolały, ale za to teraz jak swędzą, to jest dopiero masakra
O tak !! To jest dopiero masakra !!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
jak swędzą to rosną mnie tak brzuch swedział w czwartek, a dzisiaj patre i pierwszy rozstęp mi się ukazał :/ taka gruba czerwona krecha :/ masakraa
Wlasnie mialam zapytac jak wygladaja te pierwsze rozstepy? Sa takie zauwazalne? Czerwone ? U mnie narazie nic , I to mnie dziwi bo I predyspozycje mam I brzuchol duzy. Moja mama przenosila mnie 6 dni po terminie I mowi ze to w te 6 dni wyskoczyly jej te wszystkie najwieksze pasy

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

nie umiem tego ogarnąć
Dokladnie tak jak napisałas :mhm:

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Po pierwsze !! Wszystkim maluszkom całuski w brzuszki z okazji pierwszego swieta ) ( sama bym dała ale nie siegam )
Po drugie czy ktoras z Was cierpi na problemy ze spaniem ? U mnie masakra od 3 dni- kreca sie w łozku prawie do 3.00 ! Co jest ????

U mnie piekna dzis pogoda I tak ma zostac conajmniej tydzien ja mam bardzo zakrecony weekend , dzis na grila - gdzie srednio mi sie chce a jutro umowilam sie na rzesy choc nadal sie waham moja znajoma zajmuje sie przedluzaniem rzes od zawsze I robi to super .. Tylko czy to dla mnie ?? Ja jestem na nie w stosunku do wszystkiego co sztuczne :bat: ogolnie malo sie maluje , zawsze tylko przelece tuszem oko. Teraz nie chce mi sie tego robic , stac przed lustrem I zmywac wacikiem ten paskudny tusz .. Sie okaże najwyzej bede plakac Wam tu pozniej ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:52   #4137
ryba91
Zakorzenienie

trele- może nie są grube, ale sa bardzo widoczne, czerwone takie...... :/ podobno idzie je zwalczyć. tylko w tym problem że ja nie mam głowy do tego, bo jak kładę się spać o 22 tak wstaje o 7 do pracy i jak wracam to zapominam bo jestem zmęczona a wstaje niewyspana i tak jakoś zaniedbałam szkoda...
Stary 2013-06-01, 14:03   #4138
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja czytalam ze BioOil bardzo je wybiela .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:06   #4139
maomami
Wtajemniczenie

Pomarudziłam Wam że mała mniej ruchliwa, poszłam do wanny sobie poleżeć bo taki dzisiaj jakiś smętny dzień i tak się rozszalała. Najpiękniejsze jest to że jak mnie tak kopie to śmieję się sama do siebie i czasem jak gdzieś siedzę i ludzie na mnie patrzą to nei wiem co sobie myślą jak się baba śmieje sama do siebie :P

Ja tez słyszałam wiele bardzo dobrych opinii o tym bio oil i dzisiaj chyba sama pojadę kupić, bo koleżanka mówiła że jest też nawet wydajny. A staram się jako tako dbać o ten mój brzuszek chociaż bez bicia się przyznaję nie smaruję się codziennie/ lenistwo/

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:10   #4140
ryba91
Zakorzenienie

tak, tylko ja nawet nie mam gdzie i kiedy kupić, a o smarowaniu zapominam

Ale jestem zła........ ktoś mi tak namieszał w papierach firmowych że uduszę!!! albo ta nowa laska albo ten gość co tu na zmiane ze mną chodzi . Muszę całą inwenteryzacje zas robić :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości