|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p
Gratuluje bliźniaków Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1. A dziś zaczynamy już 16 tydzień ![]() Dostałam rano 2 raz taki silny skurcz po prawej stronie, nie wiem co to jest, przewracam się z boku na bok i nagle taki straszny ból. Nie mogłam oddychać ani podkurczyć nóg. Po kilku minutach przechodzi... Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp |
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41096770]Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p
Gratuluje bliźniaków Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1. A dziś zaczynamy już 16 tydzień ![]() Dostałam rano 2 raz taki silny skurcz po prawej stronie, nie wiem co to jest, przewracam się z boku na bok i nagle taki straszny ból. Nie mogłam oddychać ani podkurczyć nóg. Po kilku minutach przechodzi... Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp[/QUOTE] ups
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41096770]Mnie już piersi nie bolą, ale są ogromne i nie pozwalam mężowi dotykać bo ponoć może to spowodować skurcze ;p
[/QUOTE] Masaż skutków i owszem, ale tylko tuż przed porodem, kiedy szyjka macicy jest wrażliwa na oksytocyne. Spokojnie, lekki dotyk nie zaszkodzi
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy raz sie z takim czyms spotykam,chociaz przyznam szczerze ze moja mala straaaaasznie ulewala po jedzeniu potrafila polowe jedzenia zwrocic w ciagu sekundu moze to i fajny i bezpieczny sposob ,warto skorzystac ryba kup jaki uwazasz moja kolez mialam ''lichy''po dzieciach i tak do paru m. korzystala bo dziecko pozniej sie podnosi i nie chce byc tak na pollezaco ,ale przyznam ze na poczatkach to swieeetna sprawa,pozniej tez w sumie dziecko wyciaga raczki bawi sie a ty mozesz spokojnie obiad gotowac czy jak ja przy 2 ce zajac sie starsza corka,bede musiala sie w taki zaopatrzec sama w 1 ciazy nie mialam ,ja kupie tez jakis uzywany
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie. Czy kocyk dla dziecka może być z wielbłądziej wełny? bo ja dostałąm od mamy taki ochraniacz na nerki właśnie z wełny wielbłądziej i jest świetny i mama powiedziała, że może poszuka w DE takiego kocyka z tej wełny.. ale nie wiem czy dla dziecka sie nadaje?
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie...oj pamietam jak zaczal sie porod lekarz kazal masowac sutki..;0
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje bliźniaków Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1. A dziś zaczynamy już 16 tydzień ![]() Dostałam rano 2 raz taki silny skurcz po prawej stronie, nie wiem co to jest, przewracam się z boku na bok i nagle taki straszny ból. Nie mogłam oddychać ani podkurczyć nóg. Po kilku minutach przechodzi... Moja mama będąc w ciąży z moim bratem miała już robione usg i widać było, że urodzi 1 dziecko, a mimo to lekarz jeszcze w dniu porodu twierdził, że będą bliźniaki ;p I po urodzeniu brata zdziwił się, że nie ma więcej ;pp A brat jest Bliźniakiem, ale zodiakalnym ;pp[/QUOTE] też tak mam, taki ból jak się przewracam..... boli jak cholera, wydawało mi się ze to dlatego że bąbel uciska narządy i jak potem sie prewracamy to gdzieś tak uciska, ale nie wiem.. Wie ktoś? ja dopiero 14tego będę pytać :P
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak więc nie mam pojęcia czy dla dziecka się nadaję... może jakieś dziewczyny co miały z tym styczność wypowiedzą się na ten temat
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta wełna jest 'rozgrzewająca' znaczy jak miałam chore nerki to jak to zakładałam to mi rozgrzewało to miejsce i ból ustępował.. no ale ja mialam specjalne na nerki, a mam to już 5 lat i nie zniszczyło się mimo wielu prań.. dlatego sie zastanawiam.. " Wełna wielbłądzia ma także właściwości termoregulacyjne oraz odznacza się dużą higroskopijnością. Dzięki temu możemy zarówno w lecie, jak również w ziemie utrzymać odpowiednią temperaturę oraz dodatkowo nie musimy martwić się tym, że w pościeli rozwiną się roztocza, które wszakże nie są bezpieczne dla naszego organizmu. Warto również wspomnieć o tym, iż wełna wielbłądzia posiada charakterystyczny wygląd. Pościel z takiej wełny jest więc bardzo elegancka. Wełna na pościeli jest delikatna w dotyku i równocześnie delikatnie masuje nasze ciało. Dzięki temu odprężamy się oraz dodatkowo poprawiamy nasze krążenie, a także zmniejszamy bóle związane z dolegliwościami reumatycznymi bądź z kręgosłupem." więc można nazwać ją leczniczą.. więc chyba dla dziecka małego odpada?
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
Rybko sprobować możesz, zależeć jednak wszystko będzie od reakcji dzidziusia, bo takie zwierzęce rzeczy mogą uczulać, ja np. będąc dzieckiem miałam straszne uczulenie na pierze takie jak są w kołdrach, dostawałam duszności, więc w domu od początku były antyalergiczne.
W prezencie ślubnym dostaliśmy od dziadków Męża taką ogromną puchową kołdrę 200x220 i lubię pod nią spać, ale jak się dzidziuś urodzi to od razu powiedziałam, że kupujemy antyalergiczne, bo nie potrzebuję żeby mi się dziecko od pierza dusiło, skoro ja miałam takie problemy. Jak mama Wam kupi to możesz spróbować, ale będziesz musiała obserwować. PS. Też taki pas mam Moja babcia dostała go na pokazie kołder z tej wełny jak była, a że zabrała dziadka a każdy uczestnik dostawał ten pas to mi go podarowała i też go stosowałam na nery bo dawniej miałam kłopoty.Pamiętam jak moja chrześnica dostała od kogoś misia i jej mama włożyła tego misia do łóżeczka, po godzinie mała wstała, oczy jak króliki, z nosa leci woda, szukała przyczyny, okazało się że miś był wykonany z czegoś co ją uczuliło tak mocno... Ehhh ile stresów przed nami... Pogoda u mnie straszna, pada, 11 stopni w związku z czym od pobudki boli mnie głowa
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-01 o 11:09 |
|
|
|
#4121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej wpadłam tylko na chwilkę bo dzisiaj mamy zakupowy dzień w poszukiwaniu mebli do salonu
![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich naszych maluszkach w dniu ich święta! Cytat:
Cytat:
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- i mam jeszcze pytanie jak zwykle o tygodnie: jeśli dziś mam 13tc5d, to jutro będzie 13tc6d, a pojutrze 14tc0d? a popojutrze 14tc1d czyli co, 15 tydzień? :confus ed:![]() nie umiem tego ogarnąć ![]() a na baby astrology wpisałam pierwszą datę i tam mam 13 tc i widze,ze już się nie zgadza
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez bym jakos z ta welna nie testowala....nie wiem,jakos zle mi sie kojarzy,kurze,roztocza... .nie wiem jak z praniem w wyzszej temp.pozniej. do wlasciwosci leczniczych takich rzeczy zawsze podchodze bardzo sceptycznie,ale nawet pomijajac to..chyba bym dzieciakowi nie fundowala dodatkowych rzeczy,ktore moga (nie musza) uczulac....nie wiadomo jak sie przy tym bedzie oddychac. pozatym...tyle jest dostepnych kocykow,najrozniejszych z przeznaczeniem dla dzieci... jest w czym wybierac
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a 14t1d to 15 ALE! ![]() Lekarze liczą skończone tygodnie, czyli dla niego 13t6d to 13 tydzień :P Ja ostatnio na wizycie miałam 10t6d a lekarz wpisał mi w kartę 10t :P
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mi wpisuje wlasnie z dniami ![]() we wtorek będę to znow mi wpisze i będę wiedziała,w którym dokładnie jestem
|
|
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale leje leje leje
Cytat:
![]() Ważą chyba ze 4 kg-fakt faktem tyle przytyłam ![]() I powiększyły się znacznie i ściemniały sutki,ale nie bolą. Domi za tydzieńWeronisiek za tydzień(ja wczoraj zaczęłam 16)Mnie tak ostatnio zgięło w pół jak siedziałam,czułam taki zbliżający się przejmujący skurcz Dla mnie to były jelita bo przeszło jak poszłam do wc. Cytat:
Rybko Wełna jest extra,mam taka kapę z podszyciem z wełny cieplutko pod nią i przyjemnie.Ale dziecko to może jakiejś alergii dostać
|
||
|
|
|
#4127 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I ja też mam we wtorek wizytę ![]() Cytat:
i również zaobserwowałam że sutki są ciemniejsze. Dla mojego Mąża moje cyce to aktualnie atrakcja niczym safarii w Afryce.. Bo moje maleńkie pitutki to takie bez wielkiego wow były, a nawet bez żadnego wow. Jak nie ubrałabym puszapa to ich nie byłoby widać wcale, a teraz noszę sportowy stanik i koszulkę i mam większe niż w puszapach
|
|
#4128 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
właśnie wstałam ) Ile razy się przekręciłam z boku na bok, nie jestem w stanie zliczyć, matko ja mi jest nie wygodnie....Nadrobie trochę, tego co napisałyście ![]() Cytat:
Cytat:
Dopisać Cytat:
Wczoraj byłam w tesco, wiecie jaka ściema z tymi przecenami z ciuszkami i ich cenami byłam na bieżąco, okazało się, że podniesli skurczybyki ceny o ponad 10 zl na każdej rzeczy a potem wielce obniźyli, nosz co za ludzieW C&A jest zestaw 5 body za 29,99
|
|||
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego kocyka, wyczytalam że jest antyalergiczny..... no nie wiem, może narazie powiem mamie żeby nie kupowała takiego, najwyzej jak podrośnie. One są fajne, nie mechacą się, i nie robią takie.. szorstkie. ![]() Cytat:
a co do ubranek, to zawsze tak robią, a przynajmniej często. Ja u siebie mam czasem narzucone podwyższyć cene na tydzień a potem zrobić wielką obniżkę.. :/ . a w moim tesco to akurat można naprawdę fajne ciuchy wychaczyć za grosze, może to zalezy od sklepu? w jednym sie kolekcja cała sprzeda a w innym w ogóle nie pójdzie i robią wyprzedaże? ;> a tak poza tym, dałam wczoraj mężowi tetre do ręki i flanele - powiedział że woli kupić 10 flaneli a 2 tetry i to jeszcze on nawet nie wie do czego takie szorstkie miałyby się przydać
|
|
#4130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo: w Tesco był fotelik samochodowy, wielki napis, że mega promocja- najtaniej wręcz, noż cena dnia- 249zł! W domu sprawdziłam ten model w internecie- 150zł u producenta! Więc o co chodzi w Tesco?? Żeby zrobić klienta w bambuko- i to na każdym kroku więc uważajcie, ja robię tam zakupy jak muszę i 100 razy się zastanawiam zanim coś kupię. Aaaa, i fajne rzeczy z promocji (z gazetek) są rozdzielane jeszcze przed otwarciem sklepu w dniu rozpoczęcie promocji- dlatego nie ma się co dziwić, że jak jest coś fajnego to zaraz tego nie ma. Biorą sobie pracownicy. |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Promocje na ciuszki,na niby chyba Ale napis promocja albo przecena jest.I robią ludzi w balona.
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41098252]Ściema ściema, ja już wiele razy się przekonałam. Kupiłam kiedyś fajne rękawiczki na promocji 50% taniej- w domu odklejam naklejkę z promocyjna ceną, a tam... 1zł różnicy...
Albo: w Tesco był fotelik samochodowy, wielki napis, że mega promocja- najtaniej wręcz, noż cena dnia- 249zł! W domu sprawdziłam ten model w internecie- 150zł u producenta! Więc o co chodzi w Tesco?? Żeby zrobić klienta w bambuko- i to na każdym kroku więc uważajcie, ja robię tam zakupy jak muszę i 100 razy się zastanawiam zanim coś kupię. Aaaa, i fajne rzeczy z promocji (z gazetek) są rozdzielane jeszcze przed otwarciem sklepu w dniu rozpoczęcie promocji- dlatego nie ma się co dziwić, że jak jest coś fajnego to zaraz tego nie ma. Biorą sobie pracownicy.[/QUOTE] rawda jest taka, że dzisiaj wszędzie są takie przekręty... nie ma się co dziwić...
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla wszystkich naszych kruszynek
mam pomysł na tytuł nowego wątku: Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ledwo się obudzę i czuję,ze jestem nie wyspana..a wieczorem padam jak mucha
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Basiaaaaaaaaa witaj, gratuluję, ja jestem w 12 tyg i ciagle mnie bola,
|
#4136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Po pierwsze !! Wszystkim maluszkom całuski w brzuszki z okazji pierwszego swieta ) ( sama bym dała ale nie siegam ) Po drugie czy ktoras z Was cierpi na problemy ze spaniem ? U mnie masakra od 3 dni- kreca sie w łozku prawie do 3.00 ! Co jest ???? U mnie piekna dzis pogoda I tak ma zostac conajmniej tydzien moja znajoma zajmuje sie przedluzaniem rzes od zawsze I robi to super .. Tylko czy to dla mnie ?? Ja jestem na nie w stosunku do wszystkiego co sztuczne :bat: ogolnie malo sie maluje , zawsze tylko przelece tuszem oko. Teraz nie chce mi sie tego robic , stac przed lustrem I zmywac wacikiem ten paskudny tusz .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
trele- może nie są grube, ale sa bardzo widoczne, czerwone takie...... :/ podobno idzie je zwalczyć. tylko w tym problem że ja nie mam głowy do tego, bo jak kładę się spać o 22 tak wstaje o 7 do pracy i jak wracam to zapominam bo jestem zmęczona a wstaje niewyspana i tak jakoś zaniedbałam
szkoda...
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytalam ze BioOil bardzo je wybiela .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomarudziłam Wam że mała mniej ruchliwa, poszłam do wanny sobie poleżeć bo taki dzisiaj jakiś smętny dzień i tak się rozszalała. Najpiękniejsze jest to że jak mnie tak kopie to śmieję się sama do siebie i czasem jak gdzieś siedzę i ludzie na mnie patrzą to nei wiem co sobie myślą jak się baba śmieje sama do siebie :P
Ja tez słyszałam wiele bardzo dobrych opinii o tym bio oil i dzisiaj chyba sama pojadę kupić, bo koleżanka mówiła że jest też nawet wydajny. A staram się jako tako dbać o ten mój brzuszek chociaż bez bicia się przyznaję nie smaruję się codziennie/ lenistwo/
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tylko ja nawet nie mam gdzie i kiedy kupić, a o smarowaniu zapominam
Ale jestem zła........ ktoś mi tak namieszał w papierach firmowych że uduszę!!! albo ta nowa laska albo ten gość co tu na zmiane ze mną chodzi . Muszę całą inwenteryzacje zas robić :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Ja u siebie nadal nie jestem do końca przekonana, że u mnie mieszka 1 dziecko ;ppp Na początku podejrzewałam właśnie 2, taki mi brzuch wyskoczył szybko wielki. No, ale pani dr twierdzi, że jest 1. 

:confus ed:

za tydzień
bO IMIONA ŚLICZNE!!
z ciuszkami i ich cenami byłam na bieżąco, okazało się, że podniesli skurczybyki ceny o ponad 10 zl na każdej rzeczy a potem wielce obniźyli, nosz co za ludzie
szkoda...