|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej Dziewczyny
Byłam dziś u innego lekarza i pooglądał i powiedział, że nie wygląda ten fasolek aż tak źle, mam się nie stresować, puścił mi cudowną melodię bijącego serduszka w dopplerze i jakoś się uspokoiłam, zapiszę się do niego za 2 tyg, tak powiedział.Wg wyników przechorowałam toxoplasmozę,ale IgM mam wątpliwe, tzn. do 6 jest ujemne, a ja mam 6,6....i cholerka, chyba trzeba wtedy zrobić awidność, czyli naszym językiem "starość, tudzież dojrzałość" tych przeciwciał, ale tamten poprzedni dr powiedział, że mam sie tym nie przejmować...a ja nie wiem, na studiach inaczej nas uczyli, co myślicie? ![]() Cmv przechorowałam, różyczkę też, więc ok. Skóra mi się nie zmieniła, nic a nic, mam tylko mega bolące piersi, powiekszyły się troche, co bardzo mnie cieszy, bo do tej pory, to były dwa piegi:PPP No i mam te okrutne mdłości, czasem wymioty, choc dzisiaj jakoś lżej, zjadłam nawet wyśnioną już dawno i ugotowaną przez małża zupę z pieczarek w ilośći przynajmniej 3 talerzy(wyjadałam z garnka cały dzień) No i teraz brzuch jak balon i zgaga,ale jakoś bez mdłości Dobra, zmieniamy temat. Napiszcie może cos wiecej o sobie, co? Możecie? Czym się zajmujecie? Conieco już wiemy o sobie, ale ja mam tak, że z chęcią bym się dowiedziała np. która z Was np. mieszka bliżej mnie, może będzie łatwiej wybrac się np. do szkoły rodzenia? Albo ktos zna szpital w którym chciałabym rodzić? Co Wy na to? Ja juz pisałam, ale się powtórzę, jestem Agnieszka, mieszkam obecnie w Czeladzi, pochodzę z Ustronia i po części z Chorzowa. Rozważam poród w szpitalu w Katowicach (szpital zakonu Bonifratrów) przy ul. Markiefki, lub w Chorzowie na Strzelców Bytomskich. Znam oba szpitale, bo kiedyś w nich pracowałam
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta...
Mój ginekolog stwierdził, ze kartę ciąży założymy na kolejnej wizycie, czyli w 11 tc. Wydawało mi się to ciut późno, ale ja tu tylko w ciąży jestem, więc się nie mądruje. Suchość skóry - znam dobrze temat. Ae również zauważyłam, ze włosy mam dłużej 'swiezsze'. Dwie strony medalu... Przyjechalam dzis do domu rodzinnego, zostawiajac TŻ samego. Byl ostatnio... gburowaty, wiec stwierdzilam, ze jego humory to ostatnia rzecz jakiej mi teraz potrzeba, dlatego dam nam troche od siebie odpoczac. Od jakis. 3tyg lozko omija szerokim lukiem. Ja sie klade spac, a on robi jeszcze 1000 'pilnych' spraw, zeby tylko sie nie polozyc ze mna, raz nawet wybral kanape. Wczesniej byl przy mnie non stop, chociaz wcale go o to nie prosilam, teraz kiedy go ptrzebuje, daje ciałana całej lini... Staram sie na chlodno analizowac kazde zachowanie, zeby nie moje hormony wdawaly sie z nim w dyskusję, tylko ja jako ja. Najgorsze jest to, ze nie chce rozmawiac, na pytanie co jest, slysze, ze nic. A ponoć 'nic' to domena kobiet... Baby to jednak musza byc silne, zeby to znosic. Troche sie wygadalam... Co do ciążowych i łóżkowych spraw, kiedy nastapil chwilowy przejaw zainteresowania moja osoba i sie poprzytulalismy, po orgaźmie czulam bóle w dolnej części brzucha, w okolicach jajników. Przed ciążą tak nie miałam. Kolejnym razem, kiedy nie szczytowalam podczas stosunku, nic mnie nie bolalo. Czy sądzicie, ze to temat dla gina, czy mam to 'przecierpieć'? Moze powinnam zaprowadzic dluzszeobserwacje, o ile bede miala ku temu okazje :p I ta beta - moj gin tez tematu nie taktuje powaznie, wiedzial, ze zrobilam jeden wynik, na wlasna reke, ale nie zalecil, zeby go powtarzac i cos srawdzac w ten sposób. Co lekarz, to obyczaj... |
|
|
|
#1383 |
|
Gang Iren
|
Założyłam klub
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
A Wy i Wasze brzuszki pewnie juz śpicie
A ja się rozgadałam. Bo mam jeszcze jeden problem. Nie wiem, czy nie iść na zwolnienie, pracuję w rtg, tzn. nie bezpośrednio, ale to dość ciężka praca...Moja przyjaciółka z pracy mi grozi, (w żartach), że jak przyjdę w poniedziałek, to się do mnie przestanie odzywać...a ja nie wiem co mam robić...siedzieć w domu? To racja, że mam mega mdłości..ale szefowa się wkurza, że mnie nie ma (do tej pory byłam na delegacji długiej w innym miejscu)...i że nie ma kto pracować...denerwuję się czy dam radę siedzieć tyle godzin w ciemnym, dusznym pomieszczeniu, czasem jak nie byłam w ciąży, to mi było słabo, a co dopiero teraz (( To już w ogóle się nie będziemy rozstawać, a ja to jestem taki urodzony samotnik I masz babo placek Dobra, kończę, śpijcie już, bardzo się rozczulam jak o Was wszystkich myślę Serio :-*
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to moze u mnie dzidzi tez.urodzi sie z normalną waga no ale lepiej dmuchać na zimne---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Agoola83 to ja tez cos o sobie napisze mam na imię Ania, 25 lat, mam 20 miesiecznego synka pochodze spod Opola ale od 3 lat przebywam w Anglii, w Pl pracowałam w salonie meblowym gdzie poznałam swojego męża tutaj mam teściów I rodzeństwo w męża całe szczęście bo w razie czego ma kto pomoc dzidziole planowane za pierwszym razem udało.sie po 8 miesiącach teraz po roku a wszystko przez zastrzyk antykoncepcyjny ale I tak sie cieszę ze wkońcu sie udało bo czytałam ze kobiety po tym nawet po 3 latach dopiero zachodziły
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
O super
Bo ja rzucilam temat, a potem nie miałam czasu sie tym zając Trzeba ustalić reguły, a potem slij zaproszenia
|
#1388 |
|
Gang Iren
|
Wysłałam kilka zaproszeń dziewczynom które dużo się udzielają. No i wspólnie jakoś ustalimy kto może należeć.
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ładne zdjęcie
![]() Cytat:
Fajnie by było mieć taki prywatny klub, gdzie można napisać coś, o czym nie chce się pisać na głównym wątku ![]() ale dziś mam mega mdłości. Odrzuca mnie od wszystkiego. |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1391 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A wysłałam ci zaproszenie,ale nie przyjęłaś
|
|
#1392 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczepienia to ja sobie mogę pod trawmwaj podłożyć. Pamiętam, że dziecięciem będąc co badanie czy trzeba doszczepiać byłam doszczepiana, więc po prostu mam nie łapać choróbska i tyli. Cytat:
|
||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos super zdjęcie
Mój tez miał żółte skarpetki na ślubie
|
#1394 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam na imię Ania.Obecnie mieszkam niedaleko Raciborza. Z zawodu jestem księgową, od sierpnia 2012 nie pracuję. Zastanawiam się nad porodem w Rybniku, nie słyszałam ani jednej opinii pozytywnej o szpitalu w Raciborzu ![]() Cytat:
niektórzy faceci też mają "okres"
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Mój tż nie miał żółtych skarpet na ślubie, tylko na sesji... OK uciekam na 1 usg.... trochę się boję, choć nie powinnam - trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale może to zupełnie inna sytuacja. Bo na mobilnym jestem Zaraz klikne ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
#1397 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Agoola ja bym na Twoim miejscu zrobiła awidnosc bez dwoch zdan. Bardzo duzo to nie kosztuje, a bedziesz miała pewność, ze nie musisz brać antybiotyku.
|
#1399 | ||
|
Rozeznanie
|
To ja też krótko o sobie ponownie: Maja, obecnie mieszkam we Wrocławiu, nie mam pojecia jaki szpital wybrac
czekam na decyzje w sprawie wniosku o dotacje na firmę, jak ją dostanę, będę swym własnym szefem, jeśli nie, to nadal będę robić to co robię (public relations) tylko na umowie. Uwielbiam podróże, ludzi, wodę, pływanie, saunowanie, muzykę relaksacyjną... I grać w tysiąca i kości, zazwyczaj przy drinku, jednak w najbliższym czasie przy wodzie mineralnej Cytat:
może to jest to jego NIC... Sama wiem po sobie, ze przyjemniej się cos robi samemu z siebie, a nie jak kat stoi i oczekuje... Mam nadzieję, ze to się jakoś poukłada i oboje się odnajdziemy w roli najpierw przyszłych, a później w roli rodziców. Cytat:
|
||
|
|
|
#1400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale moja mama to wariatka i pracoholik, więc nie polecam jej metod ![]() Sama musisz ocenić plusy i minusy takiego rozwiązania, jeśli naprawdę Ci ciężko w tych warunkach, to nie ma sensu robić nic na siłe. Ja sama nie planuję w ogóle przerwy w pracy, ale mam ten komfort, ze mogę pracować praktycznie z każdego miejsca na ziemi, gdzie jest mój telefon, komputer i wifi. Więc istatnio pracuje poprostu z domu
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja...
Perfuzja chyba dotarła do mnie Twoja senność, bo 2 noc się wysypiam jak zasnę o 22 tak śpię do 10![]() Tak mnie mąż rano wkurzył, że się popłakałam
|
#1403 | |
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41097209]Kurczę, moi też najchętniej by nas przed ołtarz wysłali. A mnie to nie jest potrzebne, nie bawi mnie ta cała otoczka, to zamieszanie...I jak tu się nie denerwować
[/QUOTE]Dokładnie, szczególnie teraz, kiedy są ważniejsze sprawy na głowie nigdy biała suknia ślubna nie była moim marzeniem, za to zawsze był nim szczęśliwy, oparty na szacunku i bliskości związek do grobowej dechy. Czy papier w tym pomaga?... Może i ślub ma swój urok, jak się beczke soli zje przed nim, sprawdzi w ekstremalnych sytuacjach, wtedy takie dwa wiekowe, siwe gołąbki stoją przed ołtarzem (tudziez urzednikiem stanu cywilnego ) deklarując z pełną świadomością tego co czynią, że będą ze sobą i dla siebie do końca świata i jeden dzień dłużej ![]() Cytat:
Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-06-01 o 11:18 |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie jesteśmy dziwolągami w dzisiejszych czasach, ale nie mieszkaliśmy razem przed ślubem, a samego ślubu nie traktowaliśmy jako papierek. Pewnie, że nie zawsze jest pięknie i codzienność czasem potrafi dać do pysku (tak jak dziś), ale cieszę się, że jesteśmy małżeństwem.Jednak jak ktoś tego nie czuje i do tego jest się niewierzącym to już w ogóle nie rozumiem po co brać ślub kościelny żeby odwalić szopkę przed rodziną? Fajnie, że masz swoje zdanie w tym temacie---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Należy im się jakiś zbiorowy opierdziel
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Wami dziewczyny, mi też ślub nie w głowie, a nawet lepiej, bo my z chłopakiem nawet nie mieszkamy razem dzieli nas 25 km, ja mam pracę tu, a on tam. Mamy mieszkanie w jego miejscowości które będziemy zaraz remontować, do zimy remont się skończy i taki mieliśmy plan, że ja zajdę w ciążę, pójdę na zwolnienie i od tego czasu zamieszkamy razem, później pracy poszukam na miejscu
|
|
|
|
#1406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
em ma Mój przywiózł mnie wczoraj ze szpitala, po czym zadzwonił jego tel i wyjechał w trasę. A teraz mnie wkurza przez tel. |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w ogóle nie spałam w dzień (!) poszłam spać po 1h (wieczór panieński koleżanki ) i obudziłam się wyspana o 9h I nie chce mi się spać I piersi mnie dużo mniej bolą. Więc oczywiście zaczynam się wkręcać, że coś jest nie tak ![]() A mąż niech lepiej szybko przynosi kwiatki!
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41097749]
em ma Mój przywiózł mnie wczoraj ze szpitala, po czym zadzwonił jego tel i wyjechał w trasę. A teraz mnie wkurza przez tel.[/QUOTE] To widzę, że Twój nie lepszy... ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że i u Ciebie lepiej ze spaniem
|
|
#1409 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny dlaczego tak mało was na liście w pierwszym poście,hę?
![]() Piszcie pw do Sheperdess jak chcecie być wpisane
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
)W czwartek mieliśmy grilla u nas rodzinnego. Myslalam że nie wytrzymam tak mi się potwornie spac chciało a tu nieładnie zostawić wszystkich. Podobno bylam blada jak zombie cały wieczór ![]() Cytat:
albo i wcześniej jak moja niecierpliwosc pozwoli :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Byłam dziś u innego lekarza i pooglądał i powiedział, że nie wygląda ten fasolek aż tak źle, mam się nie stresować, puścił mi cudowną melodię bijącego serduszka w dopplerze i jakoś się uspokoiłam, zapiszę się do niego za 2 tyg, tak powiedział.
No i teraz brzuch jak balon i zgaga,ale jakoś bez mdłości
16.06.2012r. 
((
to moze u mnie dzidzi tez.urodzi sie z normalną waga