Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 10:43   #2161
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to cie zmartwie bo XA ma twarde zwieszenie, wiec co z tego ze ma pompowane kola jak i tak nim telepie. moja przyjaciolka ma XA wiec nie raz chodzilam z nia na spacery i prowadzilam wozek. wiec idac po kostce brukowej mlodymi (dwojke dzieci w nim wozila, oczywiscie nie na raz ) w gondoli telepalo. w moim speediem sx na pompowanych kolach i kostce brukowej tez trzeslo mloda jak galareta.
jedyne wozki ktore nie trzesa to sa te na paskach.
źle się wyraziłam chodziło mi o to że dobrze że wzięłam wózek na pompowanych kołach to w ogóle przez to krzywe podwórko przejadę bo jest tak nierówne że nawet jadąc autem trzęsie a co dopiero wózkiem na małych kółkach
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:45   #2162
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Angel co by się nie działo, nie pozwoliłabym, żeby mój tż poszedł/uciekł do matki swojej. ona by poźniej do końca życia patrzyła na mnie dumnie z góry, że jej synek woli ją ode mnie, że ona jest najważniejszą kobietą w jego życiu
btw wczoraj mnie wkurzyła i powiedziałam jej co myślę o sytuacji i chyba się obraziła ( yes! yes! yes!)

mówię wczoraj do tż że trzeba rozplanować jakoś zakupy dla synka, żeby potem nie wydać całej kasy naraz i na całe szczęście ma takie zdanie jak ja

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:45   #2163
your Angel
czyli Endżi

Ja się totalnie zgadzam, że nie ma sensu mieszać w to rodziców. Ja się ewakuowałam na nocleg gdzie indziej, bo chciałam zmienić miejsce, atmosferę. Akurat nie miałam "pod ręką" bliższej koleżanki. Teraz z perspektywy, kiedy nerwy opadły, widzę, że mogłam sobie darować, ale ja jestem taki nerwus, że kiedy mi źle, potrzebuję, żeby ktoś bliski był obok. To mnie szybko uspokaja.

Ech, beznadziejna ta akcja

O ile teściowa mnie wkurza okropnie, to ma na szczęście świadomość jakie ziółko z jej syna i trzyma moją stronę. Tak podejrzewam, że jak zobaczyła go w progu, to nie była zachwycona, bo od razu się domyśliła kto przeskrobał. Przy czym faktycznie wolałabym żeby nie czuła w jakikolwiek sposób, że to jej interes.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-01 o 10:47
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:47   #2164
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
25t7d = 93 cm
Super
U mnie nadal 85 cm- 26 tc i 1 dzien.

Ale dokonalam dzis odkrycia. 200 m od mojego bloku jest komis z rzeczami dla niemowlat - m.in.ubranka od 50 gr/szt. Dzis tylko weszlam sie rozejrzec, bo brzuch mnie rozbolal ale w poniedzialek ruszam na male polowanie.
Stary 2013-06-01, 10:49   #2165
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam nie wiem od czego to zależy ale tez wydawało mi się że mam dużo większy niż matal a tu 93cm jest. Mi się wydaje że jest bardzo duży Mam 164 i startowałam z wagą 62,5 więc lekka nadwaga była...ale zawsze byłam z tych lekko tęższych kobiet
No właśnie, ja miałam 167 cm i 63 kg, więc bardzo podobne wielkościowo jesteśmy
A ile masz teraz kg?
Może ja bardziej przytyłam i mam bardziej tłuszczowy brzuch

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja się totalnie zgadzam, że nie ma sensu mieszać w to rodziców. Ja się ewakuowałam na nocleg gdzie indziej, bo chciałam zmienić miejsce, atmosferę. Akurat nie miałam "pod ręką" bliższej koleżanki. Teraz z perspektywy, kiedy nerwy opadły, widzę, że mogłam sobie darować, ale ja jestem taki nerwus, że kiedy mi źle, potrzebuję, żeby ktoś bliski był obok. To mnie szybko uspokaja.

Ech, beznadziejna ta akcja

Rozumiem Cię, ja też jestem nerwus i reaguję emocjonalnie, a potem jak nerwy opadną, to stwierdzam, że niepotrzebnie tak reagowałam...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

A w ogóle, to już oficjalnie zaczęłam 24 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:54   #2166
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No właśnie, ja miałam 167 cm i 63 kg, więc bardzo podobne wielkościowo jesteśmy
A ile masz teraz kg?
Może ja bardziej przytyłam i mam bardziej tłuszczowy brzuch

Rozumiem Cię, ja też jestem nerwus i reaguję emocjonalnie, a potem jak nerwy opadną, to stwierdzam, że niepotrzebnie tak reagowałam...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

w 25t2d u gina miałam 8,5 kg na plus ale po czwartkowym obżarstwie przybyło mi 2 kg więcej (10,5 kg). Ale czekam na wypróżnienie żeby się zważyc bo w kibelku nie byłam 3dni więc na te 10,5 patrzę z przymrużeniem oka choć wszystko możliwe Na tym etapie z Adim miałam 12,5 kg

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

dziewczyny mam prośbę Zagłosujcie na numer 5 http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:56   #2167
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku, sorki ze znowu w polowie, no ale nie daje rady czesciej. Czasami cos podczytam w wolnej chwili ale ze jakos ciezko sie wbic to siedze cicho..

Wszystkim dzieciaczkom z okazji ich swieta zycze samych radosnych dni w brzuszkach i pozniej w ramionach rodzicow Niech nam rosna zdrowo i grzecznie czekaja na wyjscie do terminu

Moje malenstwo dzisiaj bedzie jadlo truskaweczki w prezencie mam nadzieje ze ladnie podziekuje i pokopie troche mamusie
ja też właśnie wcinam truskaweczki
fajnie, że wpadasz do nas

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

zaczynam dzisiaj 6 miesiąc ciąży
gratulacje

Cytat:
gratulacje kochana

ewacia śliczny brzuś

dopiero wstałam, bo nie spałam pół nocy przez tego cholernego zęba... D. mi poszedł do całodobowej Apteki po ten dentosept (miejscowy w żelu), pomaziałam kilka razy, o 7 jak brałam tabsy też i powiem wam, że budząc się pół godziny temu nie boli prawie wcale oczywiście będę dalej maziać a od pon próbować umówić się do jakiegoś dentysty...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZIECIACZKÓW TYCH NA ŚWIECIE I TYCH W BRZUSZKACH

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:00   #2168
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
w 25t2d u gina miałam 8,5 kg na plus ale po czwartkowym obżarstwie przybyło mi 2 kg więcej (10,5 kg). Ale czekam na wypróżnienie żeby się zważyc bo w kibelku nie byłam 3dni więc na te 10,5 patrzę z przymrużeniem oka choć wszystko możliwe Na tym etapie z Adim miałam 12,5 kg

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

dziewczyny mam prośbę Zagłosujcie na numer 5 http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
No to też podobnie, to ja mam 23t1d dzień i 9 kg na plusie
A z Edim... z Edim miałam jakieś 2 kg na plusie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Tż z kumplem i Edim budują ciuchcię
2 dorosłych facetów i mój Ediś, normalnie świetnie to wygląda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:00   #2169
niebede
Raczkowanie

cześć dziewczyny, dawno się nie udzielałam, ale staram się podczytywać. strasznie Wam zazdroszczę, że wiecie kto tam u Was siedzi, ja pewnie dopiero za 2 tygodnie będę mieć usg i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tego małego karatekę
a teraz kończę herbatę i wracam do sprzątania, bo mój luby przeprowadził się do mnie i pokój wygląda jak składzik Dextera - wszędzie czarne wypchane worki dodatkowo musimy kupić komodę, bo dostaliśmy 5 worów ubranek i półki, które przeznaczyłam na małe ubranka na pewno tego nie pomieszczą. Dzidziuś ma więcej ubranek niż my dwoje razem wzięci. Ale przez rok nie muszę kupować już żadnej odzieży dla maluszka.

trzymajcie się ciepło przy takiej paskudnej pogodzie.

ps. tak mi się marzy kiełbaska z grilla

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:01   #2170
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jezu, ale u mnie w nocy przeszła wichura

Zaczęło się od tego, że cały dzień drażniły mnie humory teżeta. Ja robiłam jedzenie, sprzątałam, zrobiłam małe zakupy, pranie itd (on ogarniał kwestie remontowe). Znalazły się jednak jakieś "braki", bo nie kupiłam chleba i zabraknie dla niego żeby sobie zrobił kanapki do pracy. Odparłam, że super się składa, bo akurat wychodząc teraz na siłownię wyrobi się żeby kupić sobie bochenek. Ale obraza na mnie, bo się z nim nie liczę. Potem mnie zgrzało, że w necie oglądał jakieś głupie zestawienie kobiet z cyckami na wierzchu a nie miał czasu żeby wysłuchać co mam mu do powiedzenia. Na pufie obok łóżka walnął swoje brudne skarpety chociaż mówiłam, że ma je wkładać do pralki - więc wrzuciłam mu je do łóżka

Ogólnie same kwestie życia i śmierci Ale od słowa do słowa, jak on kazał mi się zamknąć, to poinformowałam, że takie teksty to może sobie walić do innych, może jego matka nie ma nic przeciwko i może się wynosić spać na kanapie w salonie. Byłam tak roztrzęsiona, że chciałam się odciąć od tej afery i poprosiłam żeby przyjechała moja mama i przenocowała mnie u siebie. Ten jak się skapnął, że czmychnęłam postawił ultimatum, że albo ja wracam albo on się wynosi. Nie miałam ochoty na to przystawać, potrzebowałam ochłonąć więc on też polazł do mamusi Teraz siedzi w robocie do 19.

No i aktualnie stoi na tym, że wdg niego "nie ma o czym gadać" i zabierze swoje rzeczy i nas zostawia Rewela. Ja rozumiem spięcia w docieraniu się, ale to już naprawdę gruba przeginka

Chyba jeszcze zaraz napiszę esa, że ma się nie wygłupiać i wracać do domu a poza tym się na mnie nie wydzierać, bo się nie dogadamy.
Jak Wy to widzicie ?
Wg mnie jakieś naprawdę głupoty.Przejdzie mu, Ty też wyluzuj.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:03   #2171
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dawno się nie udzielałam, ale staram się podczytywać. strasznie Wam zazdroszczę, że wiecie kto tam u Was siedzi, ja pewnie dopiero za 2 tygodnie będę mieć usg i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tego małego karatekę
a teraz kończę herbatę i wracam do sprzątania, bo mój luby przeprowadził się do mnie i pokój wygląda jak składzik Dextera - wszędzie czarne wypchane worki dodatkowo musimy kupić komodę, bo dostaliśmy 5 worów ubranek i półki, które przeznaczyłam na małe ubranka na pewno tego nie pomieszczą. Dzidziuś ma więcej ubranek niż my dwoje razem wzięci. Ale przez rok nie muszę kupować już żadnej odzieży dla maluszka.

u nas zaczyna się robić to samo
wpadaj częściej i daj znać jak będziesz wiedzieć kto tam u Ciebie mieszka
Stary 2013-06-01, 11:06   #2172
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
:

ale dzisiaj pospałam a Wikusia chyba razem ze mną kimała ostro bo rano zawsze mnie wita kopniaczkami a dzisiaj cisza- więc jej zapukałam troszkę i mi odpukała kochana moja a potem jak do niej mówiłam to machała nóżkami a jak przestawałam to też cisza, potem znów jej śpiewałam i znów kopała nóżkami a jak się uciszałam to i u niej cisza
:
Mój wczoraj wieczorem strasznie cicho siedział, az sie zaczynalłam martwić.Trochę go poszturchałam i coś tak punknął na odczepnego.A jak się kładłam spać to jemu sie na harce zebrało.
Stary 2013-06-01, 11:09   #2173
gorgulek
Zakorzenienie

Ewcia, piękny brzusio. Ja mam mniej w obwodzie a mój wydaje się ogromny. Cieszę się, że jest wysoko to w spodnie normalnie się zapinam. Z Zuzią miałam taki sam. Pod koniec był mega wielki

Ladan, współczuję problemów z zębem

Angel rzeczywiście z małego problemu zrobiła się afera. Mam nadzieję, że wyprostujecie to dziś i będziecie cieszyć się dziś swoim towarzystwem.

Tak czytam o tych wózkach i nabrałam chęci na nowy ale nie kupię bo mam. Zainwestuję najwyżej w nową parasolkę na wiosnę

Zabieram dziś moją gwiazdę na salę zabaw a później duże lody

Miłego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:12   #2174
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zabieram dziś moją gwiazdę na salę zabaw a później duże lody
życzę udanego dnia i szczerze zazdroszczę - nie mogę się doczekać kiedy ja z moją będę śmigać

a tu taaaaka ciiiiiiiszaaa

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-01 o 11:18
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:17   #2175
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

No to super.
Ja tak sobie policzyłam kiedyś i na na ubrania dla dzidziusia do roku to koszt jakiś 2500-3000 zł.

Człowiek dorosły jak coś sobie kupi to ma kilka lat, a dziecko wyrasta.
Stary 2013-06-01, 11:20   #2176
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

My tez nie wiemy co tam u mnie w brzuszku siedzi... ale staram sie byc cierpliwa i jak mam nie wiedziec na 100%, no na 99 bo 100 to po porodzie, to wole nie wiedziec zeby sie nie zdziwic pozniej

Mi tez sie marzy kielbaska i kaszanka z grilla, a pogoda u nas taka ze szkoda gadac, pewnie w poniedzialek wyjdzie slonce jak sie weekend skonczy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:21   #2177
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to niektóre z tych na wahaczach też mogą się mniej trząść i mieć mniej twarde zawieszenie
Ten Navington,o którym wcześniej myślałam był mega stabilny przez twarde zawieszenie i myślałam,że to dobrze,że będzie mniej trzęsło...ale okazało się,że jest odwrotnie, więc zrezygnowaliśmy.
Z drugiej strony te na paskach na mój gust znowu aż za bardzo się bujają

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ja myślę,że to głównie zależne od budowy ciała. Wyższe osoby z grubszymi kośćmi będą miały więcej w obwodzie niż te "drobnokościste" nawet pomimo mniejszego brzuszka.Także taka uroda
Tez tak mysle, bo ja mam niemala pilke, mimo tych 85 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-01, 11:22   #2178
ewacia85
Wtajemniczenie

pokażę wam moje 3 rozrabiaki :P w czerwonej bluzie to mój chrześniak z Krakowa (4latka) ,siostrzenica Gabi (w Październiku 3 latka ) iAdi 3latka. (tą dwójkę mam codziennie-->właśnie się bawią ciastolina w pokoju i robią porządki)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00626.jpg (40,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00624.jpg (40,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00614.jpg (30,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00632.jpg (29,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00623.jpg (41,4 KB, 28 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:25   #2179
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mi tez sie marzy kielbaska i kaszanka z grilla, a pogoda u nas taka ze szkoda gadac, pewnie w poniedzialek wyjdzie slonce jak sie weekend skonczy
kiełbaskę może nie ale kaszankę to bym zjadła
ale chyba bardziej truskawki, które właśnie pochłaniam

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
pokażę wam moje 3 rozrabiaki :P w czerwonej bluzie to mój chrześniak z Krakowa (4latka) ,siostrzenica Gabi (w Październiku 3 latka ) iAdi 3latka. (tą dwójkę mam codziennie-->właśnie się bawią ciastolina w pokoju i robią porządki)
aaaaaaaa cudne fotki!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:27   #2180
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
w 25t2d u gina miałam 8,5 kg na plus ale po czwartkowym obżarstwie przybyło mi 2 kg więcej (10,5 kg). Ale czekam na wypróżnienie żeby się zważyc bo w kibelku nie byłam 3dni więc na te 10,5 patrzę z przymrużeniem oka choć wszystko możliwe Na tym etapie z Adim miałam 12,5 kg [COLOR="Silver"]
U mnie ok + 6,5 kg. Ale wyjsciowo bylo malo - 44,5 kg przy 163 cm.
Mysle, ze z 5 kg to jeszcze przybedzie na bank w III trymestrze - jak nie wiecej

Stary 2013-06-01, 11:28   #2181
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie najbardziej mi się nie spodobało że to ty pierwsza postanowiłaś sobie poszukać innego noclegu... tak nie można... w przedszkolu tylko można zabrać swoje zabawki z piaskownicy i iść gdzie indziej się bawić więc nie ucz swojego faceta robić tak samo jak ty... wasze problemy musicie sami rozwiązywać i nie można łazić ani do mamy ani do babci ani do koleżanki spać tylko trzeba stawiać czoła i uczyć się dogadywać we własnym domu. amen.
Stary 2013-06-01, 11:29   #2182
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Prosze bardzo - zaglosowane

Stary 2013-06-01, 11:30   #2183
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć, witam się w ponurym dniu. Nie wierzę, że mamy już czerwiec patrząc za okno!

Cytat:
25t7d = 93 cm
Jaki fajny

Angel Napiszę to co dziewczyny o wciąganiu rodziców do kłótni, nie warto tego robić. Jesteśmy dorośli więc takie sprawy najlepiej załatwić między sobą.
Do wieczora mam nadzieję emocje wam opadną i będziecie mogli porozmawiać spokojnie. Wiadomo, że na początku (i potem czasem też) ludzie sprzeczają się o drobnostki, najważniejsze żeby nauczyć się takie sytuacje szybko rozwiązywać a nie potęgować konflikt.
Sama z Mężem uczę się tego cały czas

Cytat:

Cytat:

gratulacje

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

dopiero wstałam, bo nie spałam pół nocy przez tego cholernego zęba... D. mi poszedł do całodobowej Apteki po ten dentosept (miejscowy w żelu), pomaziałam kilka razy, o 7 jak brałam tabsy też i powiem wam, że budząc się pół godziny temu nie boli prawie wcale oczywiście będę dalej maziać a od pon próbować umówić się do jakiegoś dentysty...
To dobrze że jest ciut lepiej, przynajmniej nie będziesz się męczyć przez weekend

Ja też nie zaczęłam dobrze dnia, zaliczyłam pierwszą w ciąży sprzeczkę z mężem(. Oczywiście już mnie przeprosił, ale dzień i tak zaczął się źle i nie mam do końca dobrego nastroju.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:32   #2184
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie najbardziej mi się nie spodobało że to ty pierwsza postanowiłaś sobie poszukać innego noclegu... tak nie można... w przedszkolu tylko można zabrać swoje zabawki z piaskownicy i iść gdzie indziej się bawić więc nie ucz swojego faceta robić tak samo jak ty... wasze problemy musicie sami rozwiązywać i nie można łazić ani do mamy ani do babci ani do koleżanki spać tylko trzeba stawiać czoła i uczyć się dogadywać we własnym domu. amen.

na mojego to by podziałało jak płachta na byka i byłaby jeszcze większa awantura
Stary 2013-06-01, 11:33   #2185
tancerka212
Zakorzenienie

Ewacia jakie fajniutkie wesołe fotki ale masz gromadkę hehehe i piłeczkę z przodu

kurdę tak podczytuję was z dolotu bo się dzisiaj na budowie ruch zrobił że hej! byli już tynkarze obczaić dom i zlecić nam ostatnią listę zakupów przed poniedziałkową robotą, zaraz dzwonił elektryk coś tam chciał, teraz wpadli kolesie od dachu mimo że robotę skończyli we wrześniu zeszłego roku ale tak przejeżdżając stwierdzili że jedną blaszkę nam wzmocnią gdzieś bo spać spokojnie nie mogą i przyjechali to najfajniejsza ekipa jaką mieliśmy na budowie! tak solidnych chłopaków to ja jeszcze nie widziałam! żeby martwić się czyimś dachem ponad pół roku po zakończeniu prac jakbyście potrzebowały ekipy robiącej dach z lubelszczyzny to mogę dać namiar bo naprawdę nic tylko chwalić i polecać dalej

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-06-01 o 11:39
Stary 2013-06-01, 11:34   #2186
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Wy się leczyliście czy samo w końcu zaskoczyło?

jak tm, nie zbiłaś teściów?
u swoich byłam a mąż na trenignu

zawsze miałąm problemy z okresem, przed leczeniem nie miałam 7 miesięcy a dostałam tylko dlatego, że dostałam na wywołanie i w tym czasie robiłam badania przez 9 miesięcy brałam hormony stymulujące owulację ale efektu w postaci dziecka to nie przyniosło ostatnie 3 miesiące brałam podwójną dawkę ale fatalnie na mnie wpływały, myślę, że otarłam się o depresję. Stwierdziłam, że muszę odpocząc, lipiec to był ale do grudnia stał isę cud i praiwe regularnie miałam okres bez tabletek w między czasie przyplątał się polip na macicy, w grudniu miałam zabieg, wyczyścili mnie. W styczniu na kontorlnej wizycie ginka zauważyła owulację i kazała działąć, to podziałaliśmy do tej pory czasem nie mogę w to uwierzyć

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
czekam czekam
juz sama nie wiem czy brazowy czy czerwony lepszy
ale wymyslilam sobie ze do brazu dokupie rozowa tapicerke a z czerwonym mi sie jakos nie klei
mi się czerwony zaczął podobać
Cytat:

mam pytanie... jaką farbą pomalować łóżeczko ? wiem że nietoksyczną... ale jakie polecacie

ja nie pomogę, ale spytaj w sklepie

Cytat:
gratulacje ja zaczęłam 6 miesiąc 3 dni temu i jakoś tak poważniej się z tym czuję znaczy się zaczęłam bardziej czuć powagę sytuacji

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja powtórzę to co dziewczyny-mieszanie w to rodziców i jakieś wyprowadzki, to bardzo zły pomysł.
My zamieszkaliśmy razem dopiero po ślubie i oczywiście-docieranie się było, dalej są sprzeczki, najczęściej o głupoty. Ale w życiu nam nie przyszło do głowy iść spać do rodziców (chociaż mamy blisko) ani ich w to wciągać. Dorośli ludzie powinni sami załatwiać swoje problemy, tym bardziej,jeśli są tak błahe.U nas zawsze jest kłótnia i godzimy się najczęściej po kilku minutach nie pamiętając już o co poszło.
Raz tylko mój mąż poszedł w nocy do auta, posiedział tam godzinkę i wrócił
Także powtórzę-rozmowa, kompromis i wzajemne zrozumienie- to jest klucz do sukcesu.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Angel co by się nie działo, nie pozwoliłabym, żeby mój tż poszedł/uciekł do matki swojej. ona by poźniej do końca życia patrzyła na mnie dumnie z góry, że jej synek woli ją ode mnie, że ona jest najważniejszą kobietą w jego życiu
btw wczoraj mnie wkurzyła i powiedziałam jej co myślę o sytuacji i chyba się obraziła ( yes! yes! yes!)

mówię wczoraj do tż że trzeba rozplanować jakoś zakupy dla synka, żeby potem nie wydać całej kasy naraz i na całe szczęście ma takie zdanie jak ja

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
życzę udanego dnia i szczerze zazdroszczę - nie mogę się doczekać kiedy ja z moją będę śmigać
już niedługo
Stary 2013-06-01, 11:34   #2187
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

witam sie po szpitalnym obiadku dzisiaj kucharz podal cos ala raviolli z miesem w sosie kalafiorowo groszkowym, do tego surowke i oprocz tego salatke owocowa i budyn na deser...i male ciasteczko jeszcze...obzarlam sie jak swinka teraz moge tylko lezec

mam dzis pozwolenie na 3 spacery po 15 minut
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:37   #2188
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
kurdę tak podczytuję was z dolotu bo się dzisiaj na budowie ruch zrobił że hej! byli już tynkarze obczaić dom i zlecić nam ostatnią listę zakupów przed poniedziałkową robotą, teraz wpadli kolesie od dachu mimo że robotę skończyli we wrześniu zeszłego roku ale tak przejeżdżając stwierdzili że jedną blaszkę nam wzmocnią gdzieś bo spać spokojnie nie mogą i przyjechali to najfajniejsza ekipa jaką mieliśmy na budowie! tak solidnych chłopaków to ja jeszcze nie widziałam! żeby martwić się czyimś dachem ponad pół roku po zakończeniu prac jakbyście potrzebowały ekipy robiącej dach z lubelszczyzny to mogę dać namiar bo naprawdę nic tylko chwalić i polecać dalej
wow, musisz ich wszystkim polecać

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
witam sie po szpitalnym obiadku dzisiaj kucharz podal cos ala raviolli z miesem w sosie kalafiorowo groszkowym, do tego surowke i oprocz tego salatke owocowa i budyn na deser...i male ciasteczko jeszcze...obzarlam sie jak swinka teraz moge tylko lezec

szkoda, że u nas tak nei karmią
Stary 2013-06-01, 11:38   #2189
badzia987
Wtajemniczenie

Witam u progu 6 miesiąca

Najlepsze życzenia dla Wszystkich Dzieciaczków w Brzuszkach i Tych Większych

A tu moje Maleństwo macha i pozdrawia

Ps. ja mam 96 cm w obwodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4892a.jpg (38,5 KB, 45 załadowań)

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:40   #2190
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

e to poszaleli
kurcze jak byłam w szpitalu to nie mogłam się przyzwyczaić do obiadu o 12

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości