|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
biedna ta dziewczyna mieszkająca z teściową i babką... moi rodzice mieszkają z rodzicami taty i wiem jakie z tego wynikają problemy, więc nigdy nie wpakuję się w mieszkanie z rodzicami (oczywiście gdybym nie miała wyjścia to inna sprawa).
|
#2042 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja też dojeżdżam do pracy - 30 km w 1 stronę... Idzie się przyzwyczaić, koleżanki w dużych miastach dojeżdżają do pracy dłużej A do tego miasta gdzie pracuję nie chciałabym się nigdy przeprowadzić, jest paskudne.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-06-01 o 12:59 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o takich sukienkach dla np. 8 letniej dziewczynki? http://allegro.pl/sukienka-sukienki-...275595882.html
Moja siostrzenica pewnie by o takiej marzyła w dniu mojego ślubu, to jest mała modnisia Mam siostrzenicę (i jestem jej chrzestną), w dniu ślubu będzie miała 8 lat, chciałabym aby razem z moim siostrzeńcem (będzie miał 7lat) (Tż jest jego chrzestnym ) nieśli obrączki tzn. siostrzeniec niósłby obrączki a siostrzenica sypała kwiatki.Mam jeszcze jedną siostrzenicę ale ona będzie miała niecałe 3 latka i nie wiem czy by sypała te kwiatki bo ona lubi wszystko robić inaczej niż powinna
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za same warzywa i ciut owoców dałam dzisiaj prawie 50 zł, a zapewne będzie trzeba coś dokupić pod koniec tygodnia. Do tego mięso, zakupy w biedrze i.. :mdleję: Kiedyś robiłam zakupy średnio za 150zł tygodniowo na dwie osoby, a teraz trzeba się bardzoooooo napocić, żeby zamknąć w 200 - i mówię tu o samum jedzeniu i napojach typu (kawa, herbata, woda). Cytat:
Nie pochwalam pakowania się do domu teściowej i babci - młodzi powinni mieszkać osobno, ale kiedy każda ze stron jest normalna to idzie się dogadać w każdej kwestii - sprzątania i gotowania tym bardziej. Niestety niektórzy mają takie poglądy, że na rzęsach by się stawało a i tak będzie źle, a już usługiwanie i skakanie koło synka przemilczę, bo mi się ciśnienie podnosi.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-06-01 o 12:59 |
||
|
|
|
#2045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jaki mam super dzień dziecka rodzice jak co roku nas rozpieszczają Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym je kupiła szczegónlie jak Tż się tym pasjonuje, na pewno mega to doceni ![]() dokładnie żadnych prezentów innych nie przewiduje ![]() Na kawalerski w prezencie mam zamiar mu dać spinki ![]() Cytat:
masakra, uciekałabym gdzie pieprze rośnie. Dobrze, że ani moi, ani też Tż rodzice się nie wtracają ![]() Ostatnio pytałam Was czy pasuje kolor turkusowy do mojej sali a zapomniałam wstawić zdjęcie Tu jest ten kolor co chcę: http://savares.pl/kolekcja-142:153 pytam, bo dużo osób mi mówi, że ten kolor jest za zimny? Ale mi się wydaje, że musi być wyrazisty kolor z tego względu, że kolor ścian jest taki mdły, nijaki. Jak myślicie???
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-01 o 13:02 Powód: dopisanie informacji |
||||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reszta średnio mi się podoba
|
|
#2047 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak to dałabym coś ciemniejszego np. granat, albo połączenie granatu i turkusu jeśli bardzo chcesz. Ideałem byłyby chyba kolory ciepłe do tej brzoskwini, bo może się gryźć: czerwień, pomarańcz, ładny koral.
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję MISIADELKOWI wczorajszego roku do ślubu
i pozdrawiam i ściskam i całuję tam gdzie lubi najbardziej haha!Velika uważasz, że nie pasuje do sali, czy kolor Ci się po prostu nie podoba? Bo nie wiem jak mam to rozumieć bo kolor to jest jeden z moich ulubionych, więc mi jako kolor się mega podoba
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, może faktycznie po raz kolejny zrezygnować z koloru przewdoniego... najpierw fiolet, teraz turkus i co dalej?
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sukienkinawesele.eu/files...ki-225x300.jpg http://sukienki.eu/zdjecia/sukienka-...zynki-next.jpg http://pl1.vmstatic.com/sukienka-rozowy-g0000l8zuu.jpg http://www.krotkiesukienki.pl/files/...-sukienka.jpeg http://dziecko.cogdziezaile.pl/fotki...-z-kwiatem.jpg Co do teściowych... my z tż wyznajemy zasadę, że 300km od jednej i od drugiej to optymalne rozwiązanie Nigdy nie zgodziłabym się na takie rozwiązanie jak w tamtym wątku. Dobrze, że uciekła
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-06-01 o 13:22 |
|
|
|
|
#2054 |
|
Winter is coming
|
jako sam kolor podoba mi się bardzo i uwielbiam
W ogóle nie jestem fanką ciemnych kolorów do dekoracji sali, może dlatego
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że uda się nam znaleźć taką sukienkę
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Uff, nadrobiłam ![]() Z imienin wróciliśmy o 23:30 Więc nie miałam siły na nic, od razu poszłam spać. C. zresztą też, bo dzisiaj na 8 do pracy szedł.I z tego powodu też nie byliśmy wczoraj oglądać tych obrączek. Zresztą jak C. zaproponowałam to, to stwierdził, że przecież już kiedyś oglądaliśmy i mamy katalogi w domu No weź tu rozmawiaj...Alloffkowa, wszystkim dają prawko na 15 lat. Tak jak dowód jest na 10, to prawko na 15. A po co? Proste - żeby kasę wyciągnąć od ludzi. Jak zdawałam prawko 5 lat temu to płaciłam coś koło 80 zł za wydanie prawka. Teraz jest to kwota 100,50 To za 15 lat chyba 200zł będzie... Dowód dają na określony czas, ale potem jest bezpłatny, a skoro ja płaciłam za to, że miałam na czas określony i musiałam wymienić, to podejrzewam, że po tych 15 latach też będzie trzeba płacić. Alloffkowa, mam intrygujące nazwisko? Co do pracy niani. Ja jestem opiekunką w żłobku. Pracuję w prywatnym i zarabiam lekko ponad 1200z (a mam pod opieką kilkanaście dzieci, a nie jedno) i mam umowę zlecenie uaoo, my u księdza byliśmy w maju br. rezerwować termin i kazał nam przyjść dopiero ok. 3 m-ce przed ślubem. A salę rezerwowaliśmy w maju 2012 (bardzo zależało nam na naszym wymarzonym terminie). Jeśli chodzi o kolory to u nas jest odwrotnie. Ja odróżniam tylko te podstawowe, a C. jak mi walnie czasem takimi nazwami i indeksami (pracuje w hurtowni dodatków krawieckich) to nie wiem o co chodzi KaEs, mi jakoś nie pasuje ten turkus do sali docik10, śliczna ta Twoja suknia Super Ci pasuje! Moim zdaniem bardziej będzie do niej pasował ten kwiat
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na żywo widać bardziej, że to turkus... moja sala jest znacznie jaśniejsza - z każdej s trony okna... ale chyba faktycznie macie rację... Skoro i ktoś ode mnie mi tak doradza i Wy to musi coś w tym być. Miesiąc wcześniej przed ślubem mamy umówić sie na omówienie wyglądu sali, także może do tego czasu ktoś zechce ją sobie udekorowac na turkus, więc może wtedy zdecydujemy się czy brac czy nie. oprócz tego turkusu, chciałabym dodac ciepłe światełka... bardzo dużo światełek, więc może wtedy by się trochę ociepliło. Cholerka. A już myślałam, że mam kolor przewodni. A tu się okazuje, że jeszcze długa droga przed nami, aż zdecydujemy sie w 100%. Wkurza mnie to, że jestem niezdecydowana, dosłownie co chwile zmieniam zdanie i że za bardzo przejmuję się tym coo inni mówią, a nie tym co mi się na maksa podoba. Już nie będę dłużej nad tym myśleć, do wszystkiego wrócę już w 2014 roku. Muszę przynajmniej 4-5 miesięcy wcześniej kolor ustalić, bo chciałabym zaproszenia i wszystko dopasowane pokupować. Mam jeszcze sporo czasu
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się zimne kolory, a w ogóle nie pasują mi do sali. Musze w końcu spotkać się z dekoratorką.
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się sukienki tego typu Ja bym chciała, żeby moja kuzynka (a zarazem chrześnica), która w przyszłym roku będzie miała 6 lat, niosła nam obrączki, a jej siostra (która będzie w przyszłym roku miała 3 latka) szła z nią i np. niosła bukiecik kwiatów.Ale do końca nie wiem czy to ma sens, skoro robimy wesele bez dzieci. Całkiem możliwe, że i tak moją ciocię i wuja będzie wiózł ojciec cioci (bo oni mieszkają w Irlandii), bo na takie imprezy przeważnie ich wozi. To wtedy mógłby wziąć dziewczynki do kościoła i by wróciły z nim do domu. Hmm, sama nie wiem...
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałabym tak docieplić światełkami... że nie białę tylko takie jak na zdjęciu...http://savares.pl/kolekcja-40:153 będę myśleć nad tym później, za bardzo chcę by było idealnie - to aż chore jest, bo za dużo o tym myślę muszę zmienić nastawienie i na pewno jeszcze raz na spokojnie przedstawić swoją wizję dekoratorce.duperelami się przejmuję |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
poniosło i mnie i mame i będę miec inna kieckę
oto ja w idealnej sukience !
![]() mama 2018 przyszła mama 2020 ![]() Edytowane przez moniczka_90 Czas edycji: 2013-06-05 o 00:11 |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Wam pokażę jedną z tych, które wczoraj mierzyłam. Sukienka była mi trochę za duża - szczególnie w talii, powinna bardziej ją podkreślać. Koleżanka zrobiła zdjęcie ale przy kolejnych już nie mogła bo okazało się, że nie można robić zdjęć. Kolor ecru chyba, widać, że nie za bardzo mi pasuje, krój natomiast mi pasuje ![]() Nie patrzcie na ten cudowny, wystający i do tego czarny stanik ![]() W białych wyglądałam ładnie, przymierzyła jeszcze prócz tej dwie o kroju rybki, z długim koronkowym trenem, zdobione były małymi kryształkami, które mieniły się cudownie <3 były bez ramiączek. Mierzyłam też suknię w stylu greckim i tez super leżała ![]() A moja wymarzona suknia to: Justin Alexander 8530
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-06-01 o 14:17 |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z tamtą?
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie wiem, śmiejemy się w domu, ze tata ja ubierze
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Ale muszę powiedzieć, że mimo że w tamtej wyglądałaś w świetnie, to w tej jeszcze Ci ładniej! Fajna laska jesteś
|
|
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
to bolerko jest ściągane? nie lubię zabudowanych, ale bez tej koronki u góry dla mnie przepięknie
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
I zazdroszczę, ja się boje mierzenia sukienek. Pewnie w żadną w salonie nie wejdę
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie w niej wyglądasz w tamtej również mi się podobałaś jedynie co bym zmieniła to bardziejj bym dopasowała to koronkowe bolerko co masz założone na sobie a ile płacisz? i czy nie przeraża Cię wizja nie znalezienia butów odpowiednich na ślub zimowy? czy masz już jakieś upatrzone?? Chociaż koleżanka która w końcówce października (tego roku -> edit: ale głupia jestem poprzedniego roku -2012)) miała minusową temp. (chyba -8/10), było śnieżnie - miała normalne, pełne czółenka i nie zmarzła
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-01 o 14:18 Powód: poprawienie inf |
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
ja mam n prawku w miejscu DATA WAZNOSCI kreske tak jakbym miala bezterminowe. Cytat:
ja tez ciagle zmieni zdanie ![]() Az sie zaloguje na www zeby zobaczyc! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Mój tż poszedł na wojnę z demonami
Później jak wrócił to przyszła od nas koleżanka, której nie lubię i zaprosiła nas na swoje wesele za tydzień. Dała nam takie zaproszenie wyglądające jak kilkustronicowe menu w restauracji i były tam same czekoladki i one były jej motywem przewodnim. Do tego wszystko było napisane po polsku i po azerbejdżańsku bo dalszy kolega PM znał tylko ten język
A do tego miasta gdzie pracuję nie chciałabym się nigdy przeprowadzić, jest paskudne.

rodzice jak co roku nas rozpieszczają
masakra, uciekałabym gdzie pieprze rośnie. Dobrze, że ani moi, ani też Tż rodzice się nie wtracają
Nasz ślub 16.08.2014