|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Ja ubiorę na biało, z tego co wim będę miała córeczkę , więc jakąś sukienusie, w zależności od pogody rajstopki i sweterek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
co pokazali przed weselem.Godzina 14 a Tż jeszcze nie ma wysłac go tylko na zakupy, przytaszczy pewnie jeszcze sporo rzeczy spoza listy. Ciekawe czy sie wyrobi z tym sprzataniem, bo mu tego nie podaruje, a jeszcze dzwonił, że obiad bedzie robił nooo zobaczymy czy da rade.
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynke latwiej ubrac
a ja bede miala chyba synka i sie wlasnie zastanawiam, jakos garnitur nie przemawia za mna...
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Idę suszyć włosy
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo mamolki - a wy znow gonicie
karolajn sto latek kochana Oli mialam ci kiedys pisac, ze chyba jak sie moderator dopatrzy, to ci bana strzeli za ten link, ale jakos mi umknelo. Ale dostalas ostrzezenie, wiec spoko luzik. Tam nikt nie musi donosic, oni czasem sami patrza. Cynamonku kochana oszczedzaj sie En widze ze i u ciebie perypetie. Tez sie oszczedzaj, co by Bezik za wczesnie nie wyskoczyl U nas dzien dziecka dzis do d.... tesciowa zajeta byla drugim wnukiem, wiec juz do Marysi nie zajrzala(mieszka za sciana) i poszla do roboty, zadzwonilam do mojej mamy czy ma zamiar chociaz wpasc na chwile do wnuczki, to zapytala mnie czy przyszedl juz jej pojazd a ja sie bycze.
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
kaszula, spodenki a do tego sweterk i według mnie wystarczy. Oczywiscie koszulka zapinana, spodnie bardziej eleganckie.
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak na zdjęciu w załączniku ![]() eveewe To się babcie nie popisały
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieciaczki bardzo napieraja na pecherz? dla mnie to az nieprzyjemne uczucie....
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- dzieki Surka za foto ![]() mnie nadal boli kregoslup, tzn na dole, nie moge sie zginac, przewracanie sie w nocy na rozne str to meka.... boje sie ze to zwiastun trudnego i bardzo bolesnego porodu, bo slyszalalm ze bole krzyzowe sa najgorsze |
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zmieniam miejsce połozenia na salon. Milej reszty dnia
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie dotyczące torby do szpitala, a chodzi mi konkretnie o bieliznę. Wiadomo, że po porodzie będziemy sporo krwawić. Mamy wprawdzie ochronę w postaci tych przeogromniastych poporodowych podpasek, ale i tak może zdarzyć nam się niemiła niespodzianka. Myślicie, że spędzając po porodzie dwa dni w szpitalu cztery pary majtek to wystarczająca ilość? Ile wy pakujecie?
|
|
|
|
#4122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Nie nastawiaj się na najgorsze ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz mnie nastraszyłaś porodem karolajn - wszystkiego co najlepsze tak jak wspominałam na dzień dziecka rodzice kupili mi szlafrok do szpitala i koszule do karmienia potem się pochwale i wstawie zdjęcia
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Masz na myśli te jednorazowe, siateczkowe? Ja właśnie ich nie zabieram. Na SR mówili, że można, ale one zazwyczaj się rozrywają i są z doświadczenia położnych dość niewygodne dla mam. Podobno te już doświadczone mamy wolą mieć zwykłe, bawełniane na sobie po porodzie.
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() A te siatkowe sa tez wielokrotnego użytku
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ze kuzyn z żoną już wiedzą żeby mogli sobie wziaść wolne z pracy bo też mieszkają kawałek od nas |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Ale policytowac Ci, Mela?
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41098294] martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;([/QUOTE] Raczej rumien Ja to przeszlam z Lala w polowie ciazy, identycznie jak u Ciebie - tez sobie przypomnialam kartke kiedy wyszly rumience. Przerobilam temat z lekarzami i ginem i moge Cie zupelnie uspokoic - Tobie NIC na tym etapie ciazy nie grozi, ani malenkiemu. A Mlody prawdopodobnie nie odczuje wiecej dyskomfortu jak przy katarze - o ile w ogole. Lali zeszly rumience po kilku dniach i normalnie do przedszkola poszla (rumien zaraza przez jakies 2 tyg. PRZED pojawieniem sie wypiekow na polinkach, a dla nienarodzonego dziecka jest niebezpieczny lub nawet zabojczy tylko we wczesnej ciazy, 1 trymestr). Tak ze spokojnie, kochana ![]() Cytat:
Moim zdaniem wystarczy lekarz. Dzieciatko jest jakby nie patrzec dodatkowo chronione przez filtry w lozysku - oby tylko goraczka nie wzrosla powyzej tych 38 za duzo. Cytat:
nie ucierpi w zaden sposob ![]() Cytat:
NADRABIAM DALEJ. Aaaa, ROXI I DOTKA biedulki kochane - ZDROWKA!!! DOTKA, SLODKI OSLINEK
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie !!!
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich grzecznych maluszków w brzuszkach z okazji dzisiejszego święta ![]() mnie spotkała niespodzianka bo teściowa kupiła truskawki i przyjęłam to jako wspaniały prezent na dzień dziecka ![]() Dziś znów cały dzień odpoczywam z przerwami na posiłki, pogoda fatalna więc niestety znów wróciły mocniejsze bóle głowy, muszę przetrwać. W planach mam zakup karuzeli do łóżeczka i huśtawki z leżaczkiem 3w1 dla Tymoteuszka na dzień dziecka ![]() Neni - śliczny kącik dla Maluszka, bardzo w moim guście ![]() Z wieści co u nas - to usprawiedliwiam, że wczoraj nie zaglądałam bo byliśmy w częstochowie w naszym mieszkaniu na sprzątaniu po malowaniu. Oczywiście ja siedziałam na kanapie i nic nie sprzątałam bo jestem kompletnie niezdatna do prac domowych ( za slaby wzrok plus zawroty głowy, które powodują niesprawne poruszanie, nie mogę też ruszać głową na boki i do tyłu bo wtedy boli i robią się duże zawroty, więc jestem zmuszona się maksymalnie oszczędzać) Na wyprawę zabraliśmy teściów więc moja Teściowa już wymyła mi pięknie 2 okna, wrzuciłam firankę do pralki i Teściowa mi ją pięknie odprasowała, wysprzątała salon i pokój Tymusia na gotowo, tak że fantastycznie się spisała i trochę juz jest ogarnięte Jeszcze czeka nas jedna wyprawa bo została sypialnia, przedpokój i łazienka do ogarnięcia, cieszę się bardzo że mam takich wspaniałych Teściów i bardzo nam pomagają, ja mogę spokojnie odpoczywać i zdrowieć ![]() U mnie pojawił się od kilku dni taki problem, że jak siądę lub chodzę to Tymuś mi tak ciąży jakby na ten pęcherz, że momentalnie muszę sie udać do toalety i jest to dość nieprzyjemne uczucie.
|
|
#4131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Zaczelam sie zastanawiac czy mi jest rzeczywiscie potrzebna, na 50% - tak. 2. Raczej tak (asept) 3. Tak, juz kupilam na lozeczko i do wozka Cytat:
Lista imponujaca ![]() Neni - dla TZ, kacik wyglada bardzo przytulnie ![]() Roxi - trzymaj sie dzielnie i postaraj sie lezec jak najwiecej!! ![]() Karolajn - STO LAT!!!! ![]() Teso - trzymam aby u Ignasia to bylo zwykle uczulenie i tylkoNo i wkoncu moge sie przywitac ![]() U nas przepiekny sloneczny dzien. Edziu juz otrzymal na dzien dziecka porzadna porcje milkshaka Bounty i zdecydowanie byl zadowolony z prezentu My dzis jestesmy zaproszeni do znajomych na urodzinki, nareszcie cos poza domem i praca dla nowych tygodni i milego dnia dla kazdej z Was! ![]()
|
|
#4132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak latam i cos robie, to Lilo ze mna a jak usiade na moment, to tak harcuje, jakby chciala na skroty pod zebrem wychodzic ![]() Cytat:
Z kolei Iza tez ma pamietna date chrztu, bo dokladnie rowniutko rok po tym, jak sie poczela akurat dokladnie wiedzialam, kiedy wpadlam ![]() Cytat:
Powinna przede wszystkim wrocic emotikonka LOVE ![]() Albo mozna przeprac
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
Nie powiem o której wstalam bo siara ![]() Wpadne pózniej bo zabieramy sie z TZ za przemeblowanie ![]() Przeraża mnie to ale będzie wiecej miejsca dla Majeczki Buziaki Ps. Co macie na obiad? Ja mam chęć na makaron ze szpinakiem z feta
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
A my z mezem wyslalismy dziecko mlodsze z ciocia na wojaze z okazji Dnia Dziecka i od rana dzialamy w pokoiku
Boze jak sie ciesze !!!!!!!!!
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, naprawdę suoer masz teściów, aż miło się o nich czyta, zwłaszcza, że wiele dziewczyn tutaj ma raczej odmiennych. Wracaj do zdrówka
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski jak tam wasze brzuszki?
ostatnio strasznie boli mnie krocze przy chodzeniu,zmianie pozycji mam nadzieje ze to przejdzie niedlugo. Adas caly czas kopie albo sie wypina,wydaje mi sie ze on w ogole nie spi.
|
|
|
|
#4137 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybciutko chrzcicie.I dobrze,my tez nie chcemy czekac.Ja byłam chrzczona jako malutki kurczaczek-widziałam na fotach jak byłam zawinieta i w takim bielutkim becie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieci ubiera sie wg uznania.Ogladałam ubranka w necie i ceny niektórych -kosmos ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja ide polezec,pojadłam pierogów,czas na relax ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Na pewno sie ucieszy ze swojego królestwa
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Fachowiec poszedł i mogłabym się wziąć za sprzątanie, ale tak bardzo mi się nie chce
|
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam plan w lipcu ulepic mnóstwo z mamusia. Pomroze i bede sie nimi obzerac po porodzie... U nas odpoczynek teraz. Mężu rozkręcil stoły, ja pomylam podłogi, ustawilismy na nowe miejsca. Teraz jeszcze szafki i sofa a na końcu biurko. Kurcze jakby ten ciul oddał juz kasę to bym łóżeczko zamowila
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na jakieś zakupki, miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

, więc jakąś sukienusie, w zależności od pogody rajstopki i sweterek 

co pokazali przed weselem.
wysłac go tylko na zakupy, przytaszczy pewnie jeszcze sporo rzeczy spoza listy. Ciekawe czy sie wyrobi z tym sprzataniem, bo mu tego nie podaruje, a jeszcze dzwonił, że obiad bedzie robił 
12.06.2010

Trochę się boję, że mi się zniszczy w praniu
i lało z 2 godz. Ale TZ kochany poleciał w te ulewe po auto i podjechał pod same drzwi galerii
wybacz
aby u Ignasia to bylo zwykle uczulenie i tylko