Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 13:59   #4111
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My chrzcić chcielibyśmy bardzo wcześnie i mam nadzieję, że starczy nam siły i uda się to zorganizować. Moją wymarzoną datą na chrzest jest 28 lipca. Chcielibyśmy połączyć ją z mszą z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu.
U mnie chrzciny odbywają się w pierwszą niedzielę miesiąca, więc wybranie terminu odpada

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
w ogole co sie ubiera na chrzciny dziecku????
Ja ubiorę na biało, z tego co wim będę miała córeczkę, więc jakąś sukienusie, w zależności od pogody rajstopki i sweterek

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wiecie kiedy zaczyna się otyłość?
Kiedy nałożysz hula hop i idealnie pasuje
Wczoraj usłyszałam to w kabarecie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:03   #4112
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Dla mnie to również absurd. U nas będą rodzice moi i męża, chrzestni (szwagier z siostrą i dzieciaczkami, siostra męża). No i druga siostra męża, która po prostu musi z teściami przyjść. Żadnego wujostwa, znajomych. Oni zjawią się innym razem, mam nadzieję na krótko.
zwlaszcza, ze Tż ma duza rodzine, a my jeszcze przed przeprowdzka, urzadzaniem. Wcale sobie tego nie wyobrazam, kasa dodatkowo pojdzie. Wole kameralne spotkanie. Ale pewnie teściowie znowu walną focha, ze robimy tak jak my chcemy a zwłaszcza ja, o jaka ja niedobra co pokazali przed weselem.

Godzina 14 a Tż jeszcze nie ma wysłac go tylko na zakupy, przytaszczy pewnie jeszcze sporo rzeczy spoza listy. Ciekawe czy sie wyrobi z tym sprzataniem, bo mu tego nie podaruje, a jeszcze dzwonił, że obiad bedzie robił nooo zobaczymy czy da rade.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:04   #4113
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

dziewczynke latwiej ubrac a ja bede miala chyba synka i sie wlasnie zastanawiam, jakos garnitur nie przemawia za mna...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:06   #4114
Neni1984
Zakorzenienie

Idę suszyć włosy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:06   #4115
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo mamolki - a wy znow gonicie

karolajn sto latek kochana szybkiego i latwego porodu.

Oli mialam ci kiedys pisac, ze chyba jak sie moderator dopatrzy, to ci bana strzeli za ten link, ale jakos mi umknelo. Ale dostalas ostrzezenie, wiec spoko luzik. Tam nikt nie musi donosic, oni czasem sami patrza.

Cynamonku kochana oszczedzaj sie

En widze ze i u ciebie perypetie. Tez sie oszczedzaj, co by Bezik za wczesnie nie wyskoczyl

U nas dzien dziecka dzis do d.... tesciowa zajeta byla drugim wnukiem, wiec juz do Marysi nie zajrzala(mieszka za sciana) i poszla do roboty, zadzwonilam do mojej mamy czy ma zamiar chociaz wpasc na chwile do wnuczki, to zapytala mnie czy przyszedl juz jej pojazd mowie tak przyszedl, jak mialas przywiezc kase (bo moja siorka chrzestna i moj brat jej wyslali kase i zlecili ja doreczyc) a ja mowilam jasno, ze jak kase bedziemy miec wtedy zamowimy bo konto swieci pustka. Ale po co sie produkowac, nie ma prezentu, ona sprzata bo ma jutro gosci wiec nie przyjedzie Wiec dwie babcie olaly centralnie wnuczke..... dobrze, ze mala i nie rozumie. Ponadto dziec zlapal katar i od razu kaszle. Wiec od rana sie inhalujemy, co by nie zlapac nic wiecej i wyciagnac ja z tego dziadostwa. Teraz spi. TZ dzis na dzien dziecka chyba umyl mi kuchenke, umyl szybe w szafie bo marysia wczoraj rozsmarowala lizaka na niej, poodkurzal i poszedl sprzatac w autach.a ja sie bycze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:10   #4116
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynke latwiej ubrac a ja bede miala chyba synka i sie wlasnie zastanawiam, jakos garnitur nie przemawia za mna...
kaszula, spodenki a do tego sweterk i według mnie wystarczy. Oczywiscie koszulka zapinana, spodnie bardziej eleganckie.

Franuś
Stary 2013-06-01, 14:15   #4117
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Synkowi założyłabym jakieś spodnie, koszulę i sweterek tak jak na zdjęciu w załączniku

eveewe

To się babcie nie popisały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jak_ubrac_chlopca_na_chrzest_230869.jpg (25,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jakie_ubranko_dla_dziewczynki_na_230747.jpg (22,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-06-01, 14:19   #4118
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy Wasze dzieciaczki bardzo napieraja na pecherz? dla mnie to az nieprzyjemne uczucie....

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

dzieki Surka za foto

mnie nadal boli kregoslup, tzn na dole, nie moge sie zginac, przewracanie sie w nocy na rozne str to meka.... boje sie ze to zwiastun trudnego i bardzo bolesnego porodu, bo slyszalalm ze bole krzyzowe sa najgorsze

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:20   #4119
surka
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wasze dzieciaczki bardzo napieraja na pecherz? dla mnie to az nieprzyjemne uczucie....
Moja to mi wszystkiego oszczędza, zadko bawi się na pęcherzu
Stary 2013-06-01, 14:21   #4120
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
czasami sie zdarza i owszem jest to nieprzyjemne

Dobra zmieniam miejsce połozenia na salon. Milej reszty dnia

Franuś
Stary 2013-06-01, 14:41   #4121
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie dotyczące torby do szpitala, a chodzi mi konkretnie o bieliznę. Wiadomo, że po porodzie będziemy sporo krwawić. Mamy wprawdzie ochronę w postaci tych przeogromniastych poporodowych podpasek, ale i tak może zdarzyć nam się niemiła niespodzianka. Myślicie, że spędzając po porodzie dwa dni w szpitalu cztery pary majtek to wystarczająca ilość? Ile wy pakujecie?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:43   #4122
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

dzieki Surka za foto

mnie nadal boli kregoslup, tzn na dole, nie moge sie zginac, przewracanie sie w nocy na rozne str to meka.... boje sie ze to zwiastun trudnego i bardzo bolesnego porodu, bo slyszalalm ze bole krzyzowe sa najgorsze
Mnie często męczy po pęcherzu
Nie nastawiaj się na najgorsze oby bóle minęły

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie dotyczące torby do szpitala, a chodzi mi konkretnie o bieliznę. Wiadomo, że po porodzie będziemy sporo krwawić. Mamy wprawdzie ochronę w postaci tych przeogromniastych poporodowych podpasek, ale i tak może zdarzyć nam się niemiła niespodzianka. Myślicie, że spędzając po porodzie dwa dni w szpitalu cztery pary majtek to wystarczająca ilość? Ile wy pakujecie?
Ja mam 2 pary zapakowane bo nie wiem czy w tych sexi majtach nie będę musiała ciągle być
Stary 2013-06-01, 14:45   #4123
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
czy Wasze dzieciaczki bardzo napieraja na pecherz? dla mnie to az nieprzyjemne uczucie...
na pęcherz nie , ale tak jak mówisz w nocy się obrócić to jest u mnie tragedia, zawsze się budze
teraz mnie nastraszyłaś porodem

karolajn - wszystkiego co najlepsze

tak jak wspominałam na dzień dziecka rodzice kupili mi szlafrok do szpitala i koszule do karmienia potem się pochwale i wstawie zdjęcia
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:46   #4124
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tak, a jak braknie to tż przecież może przywieźć
Stary 2013-06-01, 14:47   #4125
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 pary zapakowane bo nie wiem czy w tych sexi majtach nie będę musiała ciągle być
Masz na myśli te jednorazowe, siateczkowe? Ja właśnie ich nie zabieram. Na SR mówili, że można, ale one zazwyczaj się rozrywają i są z doświadczenia położnych dość niewygodne dla mam. Podobno te już doświadczone mamy wolą mieć zwykłe, bawełniane na sobie po porodzie.
Stary 2013-06-01, 14:50   #4126
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Masz na myśli te jednorazowe, siateczkowe? Ja właśnie ich nie zabieram. Na SR mówili, że można, ale one zazwyczaj się rozrywają i są z doświadczenia położnych dość niewygodne dla mam. Podobno te już doświadczone mamy wolą mieć zwykłe, bawełniane na sobie po porodzie.
Tak, o tych siatkowych mowie, bo tam gdzie chce rodzic ich wymagaja. Poza tym musialabym kupic nowe bawelniaki bo mi dooopsko uroslo i wszystkie mam do polowy tylka i mnie cisna
A te siatkowe sa tez wielokrotnego użytku
Stary 2013-06-01, 14:52   #4127
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie czytam opis porodu Diabli

Nie wiem jak powinno być z tym proszeniem na chrzestnych. U nas chrzestnym będzie brat TŻ i oczywiście już został o tym poinformowany z 2 miesiące temu
Chrzestną będzie żona mojego kuzyna, z którą z racji odległości mamy rzadki kontakt i tu zaczekamy na pewno do porodu Może jak przyjedzie Małego zobaczyć to jej zapytamy?
u mnie rodzice chrzestni będą identyczni z tym ze kuzyn z żoną już wiedzą żeby mogli sobie wziaść wolne z pracy bo też mieszkają kawałek od nas
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:52   #4128
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie

Cytat:
Tak, o tych siatkowych mowie, bo tam gdzie chce rodzic ich wymagaja. Poza tym musialabym kupic nowe bawelniaki bo mi dooopsko uroslo i wszystkie mam do polowy tylka i mnie cisna
A te siatkowe sa tez wielokrotnego użytku
U mnie nie są wymagane, dlatego ostatecznie z nich zrezygnowałam. Ok, zdecydowałam. Zabiorę cztery, a ewentualnie mąż dostarczy większą ilość jeśli będzie potrzeba.
Stary 2013-06-01, 14:59   #4129
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oliath za tego linka do aukcji!!!
Ale policytowac Ci, Mela?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

U nas Tż kończy dzisiaj kominek jeszcze musi go raz umalować, bo nie mamy kasy na kamień, no ale najważniejsze, że już niebawem koniec
W następnej kolejności Adasiowy pokoik
Ale pracowite TZty mamy
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41098294]
martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... jeszcze tego by mi teraz brakowało !!!
obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;([/QUOTE]
Raczej rumien
Ja to przeszlam z Lala w polowie ciazy, identycznie jak u Ciebie - tez sobie przypomnialam kartke kiedy wyszly rumience.
Przerobilam temat z lekarzami i ginem i moge Cie zupelnie uspokoic - Tobie NIC na tym etapie ciazy nie grozi, ani malenkiemu. A Mlody prawdopodobnie nie odczuje wiecej dyskomfortu jak przy katarze - o ile w ogole. Lali zeszly rumience po kilku dniach i normalnie do przedszkola poszla (rumien zaraza przez jakies 2 tyg. PRZED pojawieniem sie wypiekow na polinkach, a dla nienarodzonego dziecka jest niebezpieczny lub nawet zabojczy tylko we wczesnej ciazy, 1 trymestr). Tak ze spokojnie, kochana

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dotka na pewno gorączki nie powinnaś bagatelizować jak tylko się pojawi. Nie wiem natomiast czy w takiej sytuacji IP czy wystarczy tel do lekarza i wziecie paracetamolu na zbicie goraczki..nich sie dziewczyny wypowiedza, bo ja nie mam pojecia
Ale mam nadzieje, ze Ci sie polepszy i ze bedziesz zdrowa myszko no i sliczny prezent Zuzi kupiłaś!
Do 38 nie zbijac, powyzej 38 apap
Moim zdaniem wystarczy lekarz. Dzieciatko jest jakby nie patrzec dodatkowo chronione przez filtry w lozysku - oby tylko goraczka nie wzrosla powyzej tych 38 za duzo.
Cytat:

Ja ochraniacz chyba tylko wyprasuję Trochę się boję, że mi się zniszczy w praniu
Nie obawiaj sie nie ucierpi w zaden sposob
Cytat:
A bo na dole na pasku leciało cos o wewnetrzym dziecku, czy je mamy w sobie i tż dla picu wyslal to zdjęcie z Klubu z domkiem Hani i wyswietlili
Gratulacje!!!

NADRABIAM DALEJ.

Aaaa, ROXI I DOTKA biedulki kochane - ZDROWKA!!!
DOTKA, SLODKI OSLINEK
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:05   #4130
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie !!!

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich grzecznych maluszków w brzuszkach z okazji dzisiejszego święta

mnie spotkała niespodzianka bo teściowa kupiła truskawki i przyjęłam to jako wspaniały prezent na dzień dziecka
Dziś znów cały dzień odpoczywam z przerwami na posiłki, pogoda fatalna więc niestety znów wróciły mocniejsze bóle głowy, muszę przetrwać. W planach mam zakup karuzeli do łóżeczka i huśtawki z leżaczkiem 3w1 dla Tymoteuszka na dzień dziecka

Neni - śliczny kącik dla Maluszka, bardzo w moim guście

Z wieści co u nas - to usprawiedliwiam, że wczoraj nie zaglądałam bo byliśmy w częstochowie w naszym mieszkaniu na sprzątaniu po malowaniu. Oczywiście ja siedziałam na kanapie i nic nie sprzątałam bo jestem kompletnie niezdatna do prac domowych ( za slaby wzrok plus zawroty głowy, które powodują niesprawne poruszanie, nie mogę też ruszać głową na boki i do tyłu bo wtedy boli i robią się duże zawroty, więc jestem zmuszona się maksymalnie oszczędzać) Na wyprawę zabraliśmy teściów więc moja Teściowa już wymyła mi pięknie 2 okna, wrzuciłam firankę do pralki i Teściowa mi ją pięknie odprasowała, wysprzątała salon i pokój Tymusia na gotowo, tak że fantastycznie się spisała i trochę juz jest ogarnięte Jeszcze czeka nas jedna wyprawa bo została sypialnia, przedpokój i łazienka do ogarnięcia, cieszę się bardzo że mam takich wspaniałych Teściów i bardzo nam pomagają, ja mogę spokojnie odpoczywać i zdrowieć

Cytat:

U mnie pojawił się od kilku dni taki problem, że jak siądę lub chodzę to Tymuś mi tak ciąży jakby na ten pęcherz, że momentalnie muszę sie udać do toalety i jest to dość nieprzyjemne uczucie.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:07   #4131
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
1,Kupujecie sol fizjologiczną do przemywania oczu?
2,Kupujecie coś do przemywania pepuszka Octo coś tam,czy stawiacie na to ze sam odpadnie?
3,kupujecie podklady na materac do lozeczka nie przemakalne?

1. Zaczelam sie zastanawiac czy mi jest rzeczywiscie potrzebna, na 50% - tak.
2. Raczej tak (asept)
3. Tak, juz kupilam na lozeczko i do wozka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy do domku wzięłam prysznic i przyleciałam "chwalić sie" zakupami w kinie było super, Star Trek poplakalam sie pare razy.
Nie mogliśmy wyjść z galerii bo ulewa była taka ze strach. Kałuże po kostki, samochody nie mogły w niektórych miejscach przejechać i lało z 2 godz. Ale TZ kochany poleciał w te ulewe po auto i podjechał pod same drzwi galerii

Dla Majeczki mamy:
- szczotke i grzebyk
- obcinacz
- szczotke do mycia butelek
- gruszke do noska
- silikonowa nakładke na palec do mycia dziaselek
- podklady po materac do łóżeczka i wózka
- pieluchy tetrowe
- patyczki z ogranicznikiem
- 2 razy linomag różowy
- 2 razy chusteczki nawilzane
- mleczko do mycia ciałka hipp
- krem z filtrem 50 hipp
- 6 par przecudnych skarpeteczek

Mama kupiła sobie:
- 2 staniki biały i cielisty
- 2 pary plaskich butków (juz nie daje rady z obcasami)
- 2 książki do czytania w wolnej chwili

Zapomniałam że akcji porodowej nie da sie zaplanować bo moze być wcześniej wybacz
Lista imponujaca

Neni - dla TZ, kacik wyglada bardzo przytulnie

Roxi - trzymaj sie dzielnie i postaraj sie lezec jak najwiecej!!

Karolajn - STO LAT!!!!

Teso - trzymam aby u Ignasia to bylo zwykle uczulenie i tylko

No i wkoncu moge sie przywitac
U nas przepiekny sloneczny dzien. Edziu juz otrzymal na dzien dziecka porzadna porcje milkshaka Bounty i zdecydowanie byl zadowolony z prezentu

My dzis jestesmy zaproszeni do znajomych na urodzinki, nareszcie cos poza domem i praca

dla nowych tygodni i milego dnia dla kazdej z Was!

Stary 2013-06-01, 15:13   #4132
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Lekarz mi kazał i na wizycie przegląda te moje kreseczki.No i w szpitalu musiałam liczyc,kazali tez w domu,nawet na wypisie zaznaczyli w zaleceniach.....Sprawdzam czy jest ok
Ja bym nie zliczyla chyba nawet jak latam i cos robie, to Lilo ze mna a jak usiade na moment, to tak harcuje, jakby chciala na skroty pod zebrem wychodzic
Cytat:
[/COLOR]

Ale super pomysł mi rzuciłaś
Właśnie sprawdziłam, że nasza I rocznica ślubu wypada w niedzielę (29 września)
Super byłoby zrobić wtedy chrzciny
Zwłaszcza, że chrzestnymi będą nasi świadkowie
U nas tez sie idealnie zlozy - rocznica 29 sierpnia fajny pomysl, szczegolnie, ze Lala byla chrzczona w dzien naszego slubu .
Z kolei Iza tez ma pamietna date chrztu, bo dokladnie rowniutko rok po tym, jak sie poczela akurat dokladnie wiedzialam, kiedy wpadlam

Cytat:
KWICZĘ
Cytat:
Piona
Swoją drogą jakaś emikonka powinna być do "piony"
Powinna przede wszystkim wrocic emotikonka LOVE
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Myślę, że tak, a jak braknie to tż przecież może przywieźć
Albo mozna przeprac
Kubulek
Stary 2013-06-01, 15:15   #4133
misiaczka555
Wtajemniczenie

Helo
Nie powiem o której wstalam bo siara

Wpadne pózniej bo zabieramy sie z TZ za przemeblowanie
Przeraża mnie to ale będzie wiecej miejsca dla Majeczki i nawet zmieści sie fotel do karmienia (jeszcze nie znalazłam idealnego ale przecież zakupy to przyjemność wiec)

Buziaki

Ps. Co macie na obiad?
Ja mam chęć na makaron ze szpinakiem z feta

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:17   #4134
Oliath
Zakorzenienie

A my z mezem wyslalismy dziecko mlodsze z ciocia na wojaze z okazji Dnia Dziecka i od rana dzialamy w pokoiku Moze nawet mala "dostanie" go z okazji swojego swieta, w stanie poki co pustym bez jej dobytku Maz wlasnie walczy z wykladzina, jszcze tylko (i az!) skrecic kobylaste biurko i w tygodniu dorzucic elementy miekkie - posciel, poduchy, rolety, zaslony, owca na podloge, etc.
Boze jak sie ciesze !!!!!!!!!
Kubulek
Stary 2013-06-01, 15:29   #4135
surka
Zakorzenienie

Ewusia, naprawdę suoer masz teściów, aż miło się o nich czyta, zwłaszcza, że wiele dziewczyn tutaj ma raczej odmiennych. Wracaj do zdrówka
Stary 2013-06-01, 15:34   #4136
Myszolka91
Raczkowanie

Hej mamuski jak tam wasze brzuszki? ostatnio strasznie boli mnie krocze przy chodzeniu,zmianie pozycji mam nadzieje ze to przejdzie niedlugo. Adas caly czas kopie albo sie wypina,wydaje mi sie ze on w ogole nie spi.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:53   #4137
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Pogrubione- przeczytałam- Idę do porodówki.

My chrzcić chcielibyśmy bardzo wcześnie i mam nadzieję, że starczy nam siły i uda się to zorganizować. Moją wymarzoną datą na chrzest jest 28 lipca. Chcielibyśmy połączyć ją z mszą z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu.
Do porodóki pojde ale za miesiąc
Szybciutko chrzcicie.I dobrze,my tez nie chcemy czekac.Ja byłam chrzczona jako malutki kurczaczek-widziałam na fotach jak byłam zawinieta i w takim bielutkim becie
Cytat:
Trzymam kciuki za pierogi
Pochwal się wynikiem później [COLOR="Silver"]
tylko 70
Cytat:
my tez chcielibysmy chrzciny jakos 31 sierpnia bo 1 wrzesnia mamy pierwsza rocznice slubu wiec wszystko razem byloby z drugiej str. 31 sierpnia tez rok temu stracilam mojego Aniolka dlatego troche tez sie boje...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

w ogole co sie ubiera na chrzciny dziecku????[COLOR="Silver"]
W tym roku to bedzie Wasza szczęsliwa data

Dzieci ubiera sie wg uznania.Ogladałam ubranka w necie i ceny niektórych -kosmos ale jakie kreacje dla dziewczynek albo garniaki dla chłopców widziałam a mozna tez je-tak mi sie wydaje-ubrac na biało i kupić białą ,,kapkę"? do chrztu albo becik????????
Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Godzina 14 a Tż jeszcze nie ma wysłac go tylko na zakupy, przytaszczy pewnie jeszcze sporo rzeczy spoza listy. Ciekawe czy sie wyrobi z tym sprzataniem, bo mu tego nie podaruje, a jeszcze dzwonił, że obiad bedzie robił nooo zobaczymy czy da rade.
Skąd ja to znam???? Moj poszedł wczoraj do Lidla,czekałam w aucie.Miał kupic tylko wode i sobie piwo.Wrócił z kartonem zakupów bez wody :/
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo mamolki - a wy znow gonicie

karolajn sto latek kochana szybkiego i latwego porodu.

Oli mialam ci kiedys pisac, ze chyba jak sie moderator dopatrzy, to ci bana strzeli za ten link, ale jakos mi umknelo. Ale dostalas ostrzezenie, wiec spoko luzik. Tam nikt nie musi donosic, oni czasem sami patrza.

Cynamonku kochana oszczedzaj sie

En widze ze i u ciebie perypetie. Tez sie oszczedzaj, co by Bezik za wczesnie nie wyskoczyl

U nas dzien dziecka dzis do d.... tesciowa zajeta byla drugim wnukiem, wiec juz do Marysi nie zajrzala(mieszka za sciana) i poszla do roboty, zadzwonilam do mojej mamy czy ma zamiar chociaz wpasc na chwile do wnuczki, to zapytala mnie czy przyszedl juz jej pojazd mowie tak przyszedl, jak mialas przywiezc kase (bo moja siorka chrzestna i moj brat jej wyslali kase i zlecili ja doreczyc) a ja mowilam jasno, ze jak kase bedziemy miec wtedy zamowimy bo konto swieci pustka. Ale po co sie produkowac, nie ma prezentu, ona sprzata bo ma jutro gosci wiec nie przyjedzie Wiec dwie babcie olaly centralnie wnuczke..... dobrze, ze mala i nie rozumie. Ponadto dziec zlapal katar i od razu kaszle. Wiec od rana sie inhalujemy, co by nie zlapac nic wiecej i wyciagnac ja z tego dziadostwa. Teraz spi. TZ dzis na dzien dziecka chyba umyl mi kuchenke, umyl szybe w szafie bo marysia wczoraj rozsmarowala lizaka na niej, poodkurzal i poszedl sprzatac w autach.a ja sie bycze.
Babcie dały ciała,za to Tz obrotny Ja ide polezec,pojadłam pierogów,czas na relax
Cytat:
czy Wasze dzieciaczki bardzo napieraja na pecherz? dla mnie to az nieprzyjemne uczucie....[COLOR="Silver"]
Laura codziennie napiera,zwłaszcza poza domem
Cytat:
Ja planuje te 4 pary a jak cos to Tz dowiezie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Ps. Co macie na obiad?
Ja mam chęć na makaron ze szpinakiem z feta
Pierogi ruskie ze śmietaną
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A my z mezem wyslalismy dziecko mlodsze z ciocia na wojaze z okazji Dnia Dziecka i od rana dzialamy w pokoiku Moze nawet mala "dostanie" go z okazji swojego swieta, w stanie poki co pustym bez jej dobytku Maz wlasnie walczy z wykladzina, jszcze tylko (i az!) skrecic kobylaste biurko i w tygodniu dorzucic elementy miekkie - posciel, poduchy, rolety, zaslony, owca na podloge, etc.
Boze jak sie ciesze !!!!!!!!!
Ale fajnieee Na pewno sie ucieszy ze swojego królestwa
Stary 2013-06-01, 16:05   #4138
surka
Zakorzenienie

Fachowiec poszedł i mogłabym się wziąć za sprzątanie, ale tak bardzo mi się nie chce
Stary 2013-06-01, 16:18   #4139
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Do porodóki pojde ale za miesiąc
Szybciutko chrzcicie.I dobrze,my tez nie chcemy czekac.Ja byłam chrzczona jako malutki kurczaczek-widziałam na fotach jak byłam zawinieta i w takim bielutkim becie

tylko 70

W tym roku to bedzie Wasza szczęsliwa data

Dzieci ubiera sie wg uznania.Ogladałam ubranka w necie i ceny niektórych -kosmos ale jakie kreacje dla dziewczynek albo garniaki dla chłopców widziałam a mozna tez je-tak mi sie wydaje-ubrac na biało i kupić białą ,,kapkę"? do chrztu albo becik????????

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Skąd ja to znam???? Moj poszedł wczoraj do Lidla,czekałam w aucie.Miał kupic tylko wode i sobie piwo.Wrócił z kartonem zakupów bez wody :/

Babcie dały ciała,za to Tz obrotny Ja ide polezec,pojadłam pierogów,czas na relax

Laura codziennie napiera,zwłaszcza poza domem

Ja planuje te 4 pary a jak cos to Tz dowiezie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Pierogi ruskie ze śmietaną

Ale fajnieee Na pewno sie ucieszy ze swojego królestwa
Jejku ja tak kocham ruskie ze mogłabym je jeść cały dzien
Mam plan w lipcu ulepic mnóstwo z mamusia. Pomroze i bede sie nimi obzerac po porodzie...

U nas odpoczynek teraz. Mężu rozkręcil stoły, ja pomylam podłogi, ustawilismy na nowe miejsca. Teraz jeszcze szafki i sofa a na końcu biurko.
Kurcze jakby ten ciul oddał juz kasę to bym łóżeczko zamowila

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:38   #4140
surka
Zakorzenienie

Uciekam na jakieś zakupki, miłego dnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości