|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
Moje wcześniejsze pytanie gdzieś umknęło więc Loverynko jak juz będziesz w domu to napisz mi czy w moim zamówieniu czegoś zabrakło.
I czy dopłatę liczymy tak jak poprzednio? czyli : wartość zamówienia w $ x 0,04 x 1,07 x 1,22 ? |
|
|
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
zamawiałam kilka rzeczy i zapłaciłam za przesyłke normanie - tylko, ze te kilka rzeczy było razem z zamówieniem Anielicy, żeby nie robić bałaganu
sprawdzilam - 6 pozycji, w tym 3 razy tensha, jedne bigle [nie srebrne], motyki i paczka [8 koralikow w paczce] i takie male kotki. Ania mi wyliczyla przesylke itd, wiec to nie jest domawianie, zeby uniknac kosztów
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Candi więc nie płaciłaś za przesyłkę. Wówczas byś płaciła dodatkowo pięćdziesiąt kilka złotych. To jest całkowicie nie fair. W tym momencie po ujawnieniu się powinnaś ponieść normalny koszt dostawy ze stanów czyli niecałe 60zł, wówczas każdy inny zamawiający zapłaciłby mniej.
Więc oszukałyście wszystkich innych. Powinnaś dopłacić 1/20 całej przesyłki ze stanów więc 1/20 x 330USD + niecałe 8zł za pakowanie. Ja tak uważam, myślę że inne biżutteryjki też. Szczególnie że to się robi przykre. Tak samo Kot biorący prawie połowę zamówienia Kuby powinien płacić. Przez takie wasze umawianie się My wszyscy płacimy więcej. Nie jest to uczciwe, zamiast zapłacić 50zł płacimy 60zł za przesyłkę z USA. W takim razie nie wydam tych konkretnych rzeczy do czasu zapłacenia tej przesyłki o której napisałam. Uczciwość jest najważniejsza. Dzięki temu każdy dostanie kilka złotych zwrotu. Krutko, liczymy bez cła i vatu. Tylko pierwszą kwotę w dolarach
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
przepram bardzo, ale połowę zamówienia... to chyba jakieś kpiny...
Czarnego Kota zapytałem już PO DOTARCIU PRZESYŁKI DO POLSKI!... czy nie chciałaby trochę Spectry bo zamówiłem jej poprostu za dużo - w zamian dostanę coś innego - na zasadzie wymiany. Dodatkowo dorzuciłem kilka rzeczy o niewielkiej wartości z powodu wielu przysług jakie Czarny Kot mi uczynił... uważam że jest to nie wporządku oczerniając mnie i Czarnego Kota... , sądzę że z koralami za które zapłaciłem mogę robić co chcę. Poprosiłem zresztą Lubomirkę, żeby przy rozdzielaniu Swarovskich przekazała tych kilka korali. Zresztą uważam, że niepotrzebnie się tłumaczę!
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze nie mialabym problemu z zaplaceniem za przesylke gdybym robila Zamowienie, a nie zamowienie. kwota ok 12-14$ raczej nie kwalifikuje sie do duzej litery, szczegolnie ze laczna kwota wynosila cos 150-200 razy tyle. Z tego co wiem za wysylke zaplacilam ponad 20zl (czyli cos pod polowe kwoty zamowienia)- nie liczylam, zdalam sie na Anie.
Po drugie, gdyby liczyc nie kwotowo, a wagowo to moje zamowienie bylo jeszcze mniejsze w porownaniu do calosci. Po trzecie skoro nie masz problemu z Czarnym Kotem to dlaczego nagle oczekujesz ode mnie doplacenia 1,5x kwoty zamowienia? Badz konsekwentna. Po czwarte nie powinnyscie czuc sie oszukane - gdybym miala zaplacic 100zl. zeby zamowic koraliki i bigle na kolczyki dla siebie o wartosci 40zl to na 100% bym tego nie zrobila i dzielilybyscie koszt wysylki na dokladnie tyle samo osob, no moze paczka bylaby 300g lzejsza (choc sadze, ze bardziej 150). Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy. Przy zamowieniu tak malym zaplacilam odpowiednio i nie uwazam, ze powinnam doplacac by odebrac koraliki za ktore zaplacilam - jesli sie ze mna nie zgadzasz, to bardzo mi przykro, ale bede zmuszona zrezygnowac z zakupu. P.S. Mam tylko nadzieje, ze za uprzejmosc i dobroc nie oberwie sie Ani.
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Ej sory... Czegos nie rozumiem. Z jakiej paki ja za cos mam placic? Nie prosilam Kube potajemnie o korale, w ogole nie zagladalam tu bo nie mialam kasy na zakupy w FMG. Jak bym miala to bym robila zakupy jak wszystkie, bez zadnych przekretow.
Kuba poprosil o odlozenie kilku sztuk dla mnie poki sa w wawie, jak byscie juz mu wyslaly to i tak nadal by je poczta. Robicie z igly widly... A Kuba chcial mi sie odwdzieczyc...
|
|
#1270 | |
|
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Po wypowiedziach dziewczyn jasne jest chyba że Candi musi zapłacić cały koszt przesyłki tak by każda z dziewczyn dostała zwrot.
Kilka osób zamawiało za $20 i mniej i płaciło drugie tyle za przesyłkę. Krutko napisz mi na PW swój numer telefonu, mam sprawę do Ciebie którą muszę indywidualnie |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1: Candi nie płaciła mi za żadną przesyłkę. SAMA pokryłam jej koszty. Po 2: Korale mają być dla Candi w zamian za naszyjnik, który dla mnie jakiś czas temu zrobiła i chciała żebym jej sie w taki sposób odwdzięczyła- nie chciała pieniędzy, to dostanie korale Po 3: NIGDY NIKOGO NIE OSZUKALAM, NIE OSKUBALAM... NIE POTRAFILAM NAWET W SKLEPIE CUKIERKA UKRASC... Więc te słowa, są dla mnie conajmniej krzywdzące... CONAJMNIEJ... ![]() Po 4: ... szkoda wogóle to pisać... |
|
|
|
|
|
#1274 |
|
www.dulcedo.pl
|
To czemu mówi, że rozliczyła się z tobą za przesyłkę??? 12-14$ to kosztowało bo dzięki dużemu zamówieniu miałyśmy 4 przedział.
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
Nie 'Stara' - tak moze sie do mnie zwracac kilka osob i moge Cie zapewnic, ze nie nalezysz do tej grupy.
Ania wlasnie mnie uswiadomila, ze te 20zl to bylo wlasnie tylko clo i podatek (a z wysylka chodzilo o swarovskie) i sama poniosla koszt wysylki 'moich' korali - materialow na kolczyki i cos specjalnego dla mnie, jak sie wczesniej umowilysmy.
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Anielico,
przeczytaj wypowiedź Candi, z niej jasno wynika że płaciła część za przesyłkę Tobie, więc teraz całość musi zapłacić wszystkim składającym się a w sprawie różnicy w waszych rozliczeniach rozmawiajcie prywatnie. |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale.. yyyy.... każdego zjadły koszty przyesyłki. 14toletnią Justin, Miss Velflon i wszystkie z nas. a to po proastu.. nie fair :/ i jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że głupi to ma zawsze szczęście - w moim zamówieniu niczego nie brakuje...
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Bo sobie sama wybrała te korale... I wiedziała jaki jest ich koszt... Rozliczałyśmy się z wartości naszyjnika...
Przesyłka Swarovskich, które btw dzisiaj dotarły. Dlaczego ja muszę się tłumaczyć z czegoś, czego nie zrobiłam? |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loverynko ja naprawdę wiem za co płaciłam sama. Candi nie dała mi ANI GROSZA na przesyłkę z FMG. Co mam jeszcze zrobic i powiedzieć zebyście mi uwierzyły? A że cała akcja miała miejsce w mniej więcej tym samym czasie co zbiórka na Swarovskie z UK, to pewnie jej się pokręciło. |
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Loverynką, rozliczenia między Anielicą a Candi to ich prywatna sprawa, jeśli Anielica chce ponosić koszty za Candi, proszę bardzo! Ale czemu mamy ponosić je my?
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy inaczej powinnaś oddać każdej osobie składającej się po 6zł +cło +vat. Ja tak uważam i inne osoby pewnie także.
Dla mnie to jest różnica szczególnie że są osoby które zamawialy za $20 i mniej. One powinny się przede wszystkim wypowiedzieć. A Wy powinnyście się były rozliczyć samodzielnie jesli sprawa by rzeczywiście tak wyglądała, a nie Candi na forum pyta kiedy może odebrać korale. W tym momencie i po tym co Candi napisała wszystko było jasne dla większości czytających. Od ludzi wymagam tego samego czego od siebie. Umowa była "dżentelmeńska", płaciłyśmy za wysyłkę w zależności od ilości osób a nie od wagi. |
|
|
|
|
#1282 |
|
www.dulcedo.pl
|
Wiecie co bardzo mi przykro, ale tak czy siak coś w tym jest nie tak. Wyszło dziwnie dziewczyny czy kosztowało to 5 zł czy 50-dziesiąt. I nie czepiajcie się słówek bo tekst "Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy." to dopiero chamstwo, i należy mi się dziękuję bo poświęciłam swój czas między innymi dla Ciebie Candi wyjątkowo miła kobieto, rozdzielając to zamówieni. A za godzine pracy trochę mam inną stawkę niż zero!!!
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O TEN Poza tym za zrobienie ze mnie złodziejki chyba należą mi się przeprosiny... |
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Uprzejmie prosze o wyjasnienie stojacej za tym matematyki. 6*19*1,07*1,22 = blisko 240zl - jestem wysoka, ale nie wystarczajaco zeby mnie traktowac jako cztery osoby ;-)
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Według matematyki masz łącznie do oddania 74,4zł, dla każdej osoby 4zł niecałe.
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi się robi-moje zamówienie było na 13$
jedna rzecz o wartości 1,14$ do mnie nie dotrze z winy FMG ale musiałam zapłacić 130zł -ponieść koszty pakowania i wysyłki brzydko powiem-***ane 60 zyli-cła i vatu moje zamówienie nie było gigantyczne ale sprawiło że koszty wysyłki byly niższe o parę złotych i o te parę złotych będę walczyć bo dla mnie te parę złotych to koszt kolejnej wsysyłki-do mnie do bielska-który tez będę musiala ponieść -bo z żadną z was nie jeste na przyjacielskiej stopie-na tyle przyjacielskiej żeby dorzucić moje marne 13$ zamówienia do którejś z was-i nie kraść was na grube tysiące
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Nazywanie mnie złodziejką jest jednoznaczne...
Jaką ja tutaj mam korzyść? Taką że sama zapłaciłam całe koszty... Bardzo ciekawe... Nie zrobiłam nic złego. I tyle. Korale są moje, ja za nie zapłaciłam (nie Candi) więc proszę żeby zostały do mnie wysłane. Nawet te, które rzekomo miały iść do Candi. Zostawię je sobie, skoro to taki wielki problem a z Karoliną rozliczę się w inny sposób. I tyle. |
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
moje zamówienie było na 30 dolarów więc też nie aż takie duże. Moje zdanie jest takie, Candi swoim postem zdradziła się, że zapłaciła Anielicy, a jak zaczęły się robić problemy to obie ustaliły wspólną wersję, aby się oczyścić. Przykro mi ale dla mnie tak to wygląda.
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcialam sobie wczesniej wziac pare fioletowych bigli do rozyczek z fimo ktore mi kiedys zrobila. Widze, ze takiej mozliwosci nie ma wiec mozesz przekazac cale zamowienie Ani - w koncu za nie zaplacila - a ona odda mi za clo i podatek, zatrzyma calosc dla siebie i odwdzieczy mi sie w inny sposob. Czy uwierzysz, ze tak wlasnie zrobi to juz osobna kwestia, ale jesli stwierdzi ze tak to uprzejmie prosze o kilka glebokich wdechow zanim poszerzysz grupe oszustek.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.