Filmiki urodowe na you tube, część XII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 16:51   #601
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII

Ja mam sporo, z 10 pewnie, ale wszystkie - mimo teoretycznie dużej ilości - używam. Np. hakuro mam do podkładu, osławiony h50s, ale jak używam podkładu w kompakcie to używam pędzla kabuki. Mam 3 EcoTools do różu, bronzera i pudru, a reszta to do oczu. 2 mam hakuro, typowy do blendowania i nakładania cienia, jeden mam do henny, jeden do maseczek i pewnie 2-3 no-name leżą, biorę je na wyjazd. Uważam, że pędzle to była moja jedna z najlepszych inwestycji. Planuję jeszcze kupić sobie taki zestaw podróżny z EcoTools bodajże.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:53   #602
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Raz próbowałam nałożyć podkład tym płaskim, zacieki, że hej, podziękowałam
I z Hakuro miałam pędzel do podkładu, ale się rozwalił..wkurzyłam się i teraz nakladam tylko palcami
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:54   #603
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Z Ecotools ma jeden pędzel - języczkowy do podkładu, ale nie jestem zadowolona. Może po prostu nie przypadł mi do gustu ten sposób nakładania podkładu - robi tapetę.

A tak to mam do różu, do pudru, do nakładanie cieni, do rozcierania, do eyelinera, brwi (w zestawie z cieniami) i hmm, tak to aplikatory, gabeczki, grzebyki. Nie lubię mieć za dużo pędzli, bo wydają mi sie zbedne. Niektóre pędzle są po prostu wielofunkcyjne.
Do podkładu dziewczyny chwalą takie w stylu Flat Top, ale ja się na tym nie znam, nakładam podkład paluchami
Tak, jak z kosmetykami - pędzli też nie chcę mieć dużo. Te, które wymieniłam, mam pewność, że będę używała
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:55   #604
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ja mam sporo, z 10 pewnie, ale wszystkie - mimo teoretycznie dużej ilości - używam. Np. hakuro mam do podkładu, osławiony h50s, ale jak używam podkładu w kompakcie to używam pędzla kabuki. Mam 3 EcoTools do różu, bronzera i pudru, a reszta to do oczu. 2 mam hakuro, typowy do blendowania i nakładania cienia, jeden mam do henny, jeden do maseczek i pewnie 2-3 no-name leżą, biorę je na wyjazd. Uważam, że pędzle to była moja jedna z najlepszych inwestycji. Planuję jeszcze kupić sobie taki zestaw podróżny z EcoTools bodajże.

Czy ecotools ma jakiś ścięty pędzelek do różu/bronzera? Bo ja widziałam tylko taki ciut mniejszy od tego do pudru, ale w sumie to był prawie taki sam...
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:57   #605
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Czy ecotools ma jakiś ścięty pędzelek do różu/bronzera? Bo ja widziałam tylko taki ciut mniejszy od tego do pudru, ale w sumie to był prawie taki sam...
Chyba nie.
Ten do różu ma dzióbek, a do bronzera jest puchacz.
Stary 2013-06-01, 16:58   #606
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Też taki płaski? A tak byłam napalona na niego i lipa.
Mam ochotę kupić sobie jakiś do nakładania eyelinera, bo mój sie roztapierzył dziwnie. Może z Maestro?
Labirynth, jak Ci się spisują pędzle z Maestro?
Te z maestro sa spoko, ale rączki po 3 latach już latają w większości, nie mogę napisać jakie mam modele, bo się numerki pościerały. Włosie wychodzi tylko z tego do konturowania, bodajże 150, mam chyba 22 - ten gubi w łoski, ale rączka jako tako się trzyma
Z ecotools mam ten flat top i średnio mi podchodzi, wolę hakuro.
Stary 2013-06-01, 16:59   #607
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
nagrabiła sobie zreszta taki charakter wątku, nie da się uniknąć różnego rodzaju czepialstwa, głupich komentarzy itp. wiec nie widzę sensu w unoszeniu się i słownym łajaniu za to, bo to i tak nic nie da
Nie zauważyłam, bym się unosiła Po prostu nie lubię takiego bezsensownego czepialstwa, jak np. o meszek na twarzy. Ciekawe, czy jakby to była inna youtuberka, to czy czepianie się o meszek też by przeszło bez echa.
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:00   #608
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Raz próbowałam nałożyć podkład tym płaskim, zacieki, że hej, podziękowałam
I z Hakuro miałam pędzel do podkładu, ale się rozwalił..wkurzyłam się i teraz nakladam tylko palcami
Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Do podkładu dziewczyny chwalą takie w stylu Flat Top, ale ja się na tym nie znam, nakładam podkład paluchami
Też nakładam palcami, a czasem gąbeczka zwilżoną wodą, zależy jaki efekt chcę osiągnąć. Kiedyś próbowałam używać flat topa, ale mam wrażenie, że ścieram sobie nim twarz. A mam mega wrażliwą, dlatego wolę inne sposoby nakładania.

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Te z maestro sa spoko, ale rączki po 3 latach już latają w większości, nie mogę napisać jakie mam modele, bo się numerki pościerały. Włosie wychodzi tylko z tego do konturowania, bodajże 150, mam chyba 22 - ten gubi w łoski, ale rączka jako tako się trzyma
Z ecotools mam ten flat top i średnio mi podchodzi, wolę hakuro.
Na to jest sposób-super glue. Też tak miałam, rączka mi sie ruszała i nie mogłam używać, więc po prostu nalałam trochę kleju do środka i sie trzyma. Trzeba też uważać żeby podczas mycia nie zamoczyć tego łączenia, bo czasami to też ma wpływ.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:02
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:00   #609
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
No co

Tak sobie patrzę na moje suby i stwierdziłam, że nie mam za bardzo nikogo o podobnym typie urody do mnie. Znacie jakieś kanały makijażowe które prowadzą blondynki o chłodnym typie urody? Wszystkie blondynki które oglądam wydają mi się ciepłe.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:02   #610
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Też nakładam palcami, a czasem gąbeczka zwilżoną wodą, zależy jaki efekt chcę osiągnąć. Kiedyś próbowałam używać flat topa, ale mam wrażenie, że ścieram sobie nim twarz. A mam mega wrażliwą, dlatego wolę inne sposoby nakładania.
A jaki efekt daje gąbeczka zwilżona wodą?
Stary 2013-06-01, 17:02   #611
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam, bym się unosiła Po prostu nie lubię takiego bezsensownego czepialstwa, jak np. o meszek na twarzy. Ciekawe, czy jakby to była inna youtuberka, to czy czepianie się o meszek też by przeszło bez echa.
Myślę, że my też tu nie lubimy, ale z tego co zauwazyłam, to te uwagę dałą jakaś nowa osoba tu na atku i w ogóle na wizażu.
Stary 2013-06-01, 17:04   #612
TheDocha
Dossisława I

Pędzle EcoTools są w Naturze? Ile kosztują teraz w Londynie paletki cieni z Sleek? Zastanawiam się czy kupić je w Polsce w drogeri internetowej czy zamówić sobie u koleżanki z Londynu.

Chciałabym zobaczyć zdjęcia jak przechowujecie swoje kosmetyki. pochwali się któraś z Was?
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:05   #613
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
A już chciałam pisać, że ma, ale sprawdziłam i to jest jednak Elite professional. Jest ścięty, a chyba nawet polecany do różu. W każdym razie używam go do bronzera, jak mam czas i jest bardzo fajny. Mam go z 1,5 roku. Włosie jest podobne do pędzli z Ecotools.
Stary 2013-06-01, 17:06   #614
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
A jaki efekt daje gąbeczka zwilżona wodą?
Mam wrażenie, że podkład robi się bardziej kryjący, ale jednocześnie naturalny - nie jak po nakładaniu płaskim pędzlem. Skóra wydaje mi sie gładsza, taka z lekkim glow. Ale jak jest lato, to wolę nakładać palcami, efekt jest delikatniejszy, bardzo naturalny. Dodam, że mam bardzo suchą skórę.

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Pędzle EcoTools są w Naturze? Ile kosztują teraz w Londynie paletki cieni z Sleek? Zastanawiam się czy kupić je w Polsce w drogeri internetowej czy zamówić sobie u koleżanki z Londynu.

Chciałabym zobaczyć zdjęcia jak przechowujecie swoje kosmetyki. pochwali się któraś z Was?
W Rossmannie też są.

Zaciekawił mnie ten nowy "pędzel" z EcoTools z gąbeczką. To jest całkiem sensowne, nie trzeba sie babrać z gąbeczką tylko trzyma się za rączkę.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:08
Stary 2013-06-01, 17:06   #615
201705250955
Konto usunięte

Cytat:

Od razu by tu youtuberki weszły i by nas zjechały z góry na dół
Stary 2013-06-01, 17:07   #616
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
piszę ogólnie, co jakiś czas ktoś zwraca uwagę na takie komentarze, a ich się nie da uniknąć na tym wątku
a co do ostatniego zdania - a czemu nie? każdy się czepia kogo innego tutaj, zależy od osoby i od dnia i od tego czy jest coś do czego można się przyczepić
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:10   #617
201703241651
Konto usunięte

Cytat:

Ja na razie mam zaimprowizowane przechowywanie
Szuflada w biurku, a w niej jakieś pudełka „każdy dziad z innej wsi” - w jednym produkty do ust, w drugim codzienna pielęgnacja, w trzecim maseczki itd. Muszę kupić jakieś koszyczki/pudełeczka.

Ja też się przyłączam do pytania, lubię takie sprawy oglądać

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Mam wrażenie, że podkład robi się bardziej kryjący, ale jednocześnie naturalny - nie jak po nakładaniu płaskim pędzlem. Skóra wydaje mi sie gładsza, taka z lekkim glow. Ale jak jest lato, to wolę nakładać palcami, efekt jest delikatniejszy, bardzo naturalny. Dodam, że mam bardzo suchą skórę.
Kurczę, ja mam tłustą i efekt glow mam zawsze
Ale dziękuję za odpowiedź Skoro jest bardziej kryjący, to spróbuję A nakładasz jakimi gąbeczkami? Takimi, jakie można dostać w Rossmannie?

Cytat:
Czemu?
Stary 2013-06-01, 17:11   #618
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:

Kiedyś wyglądało to u mnie tak: klik
Teraz przybyło kosmetyków, pudełek wiklinowych i innych pojemniczków. No i zamiast słoiczka na waciki mam typowy pojemnik.
Nadal dużo rzeczy trzymam w pierwszej szufladzie komody i w biurko/toaletce. Może zrobię za jakiś czas aktualizację, bo jednak trochę się zmieniło

Stary 2013-06-01, 17:12   #619
beznadziejniak
Łotewa

Dziewczyny ja znikam na 24h tylko mi tu za dużo nie pisać bo nie ogarnę
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:13   #620
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
A już chciałam pisać, że ma, ale sprawdziłam i to jest jednak Elite professional. Jest ścięty, a chyba nawet polecany do różu. W każdym razie używam go do bronzera, jak mam czas i jest bardzo fajny. Mam go z 1,5 roku. Włosie jest podobne do pędzli z Ecotools.
O, skoro mówisz, że podobny jakościowo do ecotools to sobie chętnie obejrzę następnym razem w rossmannie. Dzięki. w ogóle mam wrażenie, że te pędzle z elite to specjalnie robią takie podobne do ecotools, opakowanie prawie takie samo, bambusowa rączka, wiszą obok siebie, często łatwo je pomylić.
Stary 2013-06-01, 17:18   #621
TheDocha
Dossisława I

Cytat:

Nie mów, że się przejmujesz ich zdaniem. Chociaż przyznam, że dziwi mnie to trochę, że aż tak mało macie kosmetyków. Ale to oczywiście dobrze. Za dużo wczoraj oglądałam na YT organizacji kosmetyków, gdzie 15 latki mają mini drogerie w pokoju.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:22   #622
Atenya
summer vibes;)

Cytat:

Kurczę, ja mam tłustą i efekt glow mam zawsze
Ale dziękuję za odpowiedź Skoro jest bardziej kryjący, to spróbuję A nakładasz jakimi gąbeczkami? Takimi, jakie można dostać w Rossmannie?

Czemu?
Nie ma sprawy
Takie najzwyklejsze w świecie - z 5 czy 6 trójkącików w opakowaniu z Rossmanna. Czyszczę mydłem i bardzo dobrze i szybko brud schodzi. Ale wygodniejszy będzie ten pędzel z gąbeczką, sądzę. Już sie czaję na niego

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość
Mam to samo, czasami muszę kilka stron przelecieć, bo nie wiem o co chodzi

Cytat:
O w ogóle mam wrażenie, że te pędzle z elite to specjalnie robią takie podobne do ecotools, opakowanie prawie takie samo, bambusowa rączka, wiszą obok siebie, często łatwo je pomylić.
Na bank.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:24
Stary 2013-06-01, 17:33   #623
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
No co

Tak sobie patrzę na moje suby i stwierdziłam, że nie mam za bardzo nikogo o podobnym typie urody do mnie. Znacie jakieś kanały makijażowe które prowadzą blondynki o chłodnym typie urody? Wszystkie blondynki które oglądam wydają mi się ciepłe.
No a Szusz? ALbo Niunia co ją dzis dawałam.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Na to jest sposób-super glue. Też tak miałam, rączka mi sie ruszała i nie mogłam używać, więc po prostu nalałam trochę kleju do środka i sie trzyma. Trzeba też uważać żeby podczas mycia nie zamoczyć tego łączenia, bo czasami to też ma wpływ.
Trzeba będzie zadziałac kropelką

Ja własnie za bardzo chyba zmoczyłam, raz drugi

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

Ja nie mam sie czym chwalić, mam wszystko w szafce A koloróka w metalowym pudełku po Rafaello

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość

dobrze
Stary 2013-06-01, 17:34   #624
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma sprawy
Takie najzwyklejsze w świecie - z 5 czy 6 trójkącików w opakowaniu z Rossmanna. Czyszczę mydłem i bardzo dobrze i szybko brud schodzi. Ale wygodniejszy będzie ten pędzel z gąbeczką, sądzę. Już sie czaję na niego
Widziałam go na żywo i jest dość mały, ale rozmiar się nie liczy, podobno Może działa cuda. Dość dziwnie wygląda, jak jakieś berło orientalne
Muszę się rozejrzeć za gąbeczkami... Z akcesoriów, mam jeszcze na liście: pilnik szklany, rękawicę peelingującą, szczoteczkę do czyszczenia twarzy...
A do czego można użyć te gąbeczki, jeśli się nie sprawdzą? (jako minimalistka kosmetyczna i przeciwniczka marnowania pieniędzy, pytam)
Stary 2013-06-01, 17:36   #625
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mów, że się przejmujesz ich zdaniem. Chociaż przyznam, że dziwi mnie to trochę, że aż tak mało macie kosmetyków. Ale to oczywiście dobrze. Za dużo wczoraj oglądałam na YT organizacji kosmetyków, gdzie 15 latki mają mini drogerie w pokoju.
Może stąd ten wydźwięk między nami, a YT i nie bez przyczyny ta krytyka, bo się różnimy
Dla mnie zdanie dziewczyn z YT nie ma żadnego znaczenia, ponieważ nie są dla mnie kompletnym autorytetem. Tak na dobrą sprawę każda z nas mogłaby wziąć kamerkę i nagrywac filmiki i mysle, że wychodziłby takie same jak nie lepsze. Wszystkie tu jesteście mega fotogeniczne, czyli wizja już na plus, a reszta kwestią osobowości. Uważam, że częśc z nas nie robi tego, bo ma ku temu powody, albo po prostu się do tego przmierza i zacznie prędzej czy później.

PS. Ja to nazywam myśleniem. czyli nie dam sobie pocisnąć papki, żeby mieć 10 podkładów, 100 maskar itd, bo WIEM, że to wg mnie zbędne, bez sensu i marnotrawienie kasy.

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:39
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:37   #626
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze poustawiane na wszystkich możliwych półkach, blatach... Bałagan.
I nieśmiertelne szufladki... W tych z Ikea prawie nic się nie mieści, nie wiem po co trzymać taką krowę... Ni to ładne, ni to pojemne...
Stary 2013-06-01, 17:41   #627
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
A do czego można użyć te gąbeczki, jeśli się nie sprawdzą? (jako minimalistka kosmetyczna i przeciwniczka marnowania pieniędzy, pytam)
Ja też używam do ombre na paznokciach, do jakichś prac plastycznych, nakładania farbek, klejów, itd.
Stary 2013-06-01, 17:44   #628
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
No a Szusz? ALbo Niunia co ją dzis dawałam.
Szczerze mówiąc makijaże szusz są średnie i nie wiem na ile jej ufać gdy coś poleca... A Niunię przegapiłam chyba, zaraz poszukam

Stary 2013-06-01, 17:45   #629
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Widziałam go na żywo i jest dość mały, ale rozmiar się nie liczy, podobno Może działa cuda. Dość dziwnie wygląda, jak jakieś berło orientalne
Muszę się rozejrzeć za gąbeczkami... Z akcesoriów, mam jeszcze na liście: pilnik szklany, rękawicę peelingującą, szczoteczkę do czyszczenia twarzy...
Ale taki trójkącik też jest mały. Jeśli sie nie sprawdzą, możesz ich używać do cieniowania lakierów na paznokciach Sama nawet wczoraj zrobiłam coś takiego z trzech kolorów. Chodzi mi o taki efekt http://3.bp.blogspot.com/-kUHl87kBWZ...911_170519.jpg

Cytat:
Może stąd ten wydźwięk między nami, a YT i nie bez przyczyny ta krytyka, bo się różnimy
Dla mnie zdanie dziewczyn z YT nie ma żadnego znaczenia, ponieważ nie są dla mnie kompletnym autorytetem. Tak na dobrą sprawę każda z nas mogłaby wziąć kamerkę i nagrywac filmiki i mysle, że wychodziłby takie same jak nie lepsze. Wszystkie tu jesteście mega fotogeniczne, czyli wizja już na plus, a reszta kwestią osobowości. Uważam, że częśc z nas nie robi tego, bo ma ku temu powody, albo po prostu się do tego przmierza i zacznie prędzej czy później.
Stary 2013-06-01, 17:46   #630
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Taak, szusz jest dobrym poradnikiem makijażowym

W sumie dołączam się do pytania,bo ja też zimna blondi jestem
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości