![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Ale pogoda - na dzisiaj znowu widze deszcz zapowiadaja.
W nocy mnie komar obudzil - i przez ta paskude usnac nie moglam. Wysmarowalam sie preparatem na komary i taka smierdzaca dopiero dalam rade usnac. ![]() A maz zagrozil ze jak bede tak smierdziec to on bedzie spac w salonie. ![]() Princi - ty bys chciala fachowca punktualnego? ![]() To nie wiem gdzie bys musiala mieszkac - Szwajcaria, Niemcy, Austria? ![]() Dobrze ze przyszli tego samego dnia co sie zapowiedzieli. ![]() Ale dobrosci gotujecie. ![]()
#2972 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 746
|
czesc dziewczyny... u nas sloneczko swieci dzisiaj moze sie w przerwie obiadowej godzinke zdaze poopalac na tarasie? jestem biala jak mozzarella hehe tak sobie mysle ze zrobie tztowi na obiad cos letniego np salastke makaronowo pomidorowo mozzarellowa... tylko bazylia by sie przydala swieza..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Witaj Poldziku
![]() Gratulujê ¶lubu i zazdraszczam strasznie wesela na Sycylii. ![]() My te¿ bierzemy ¶lub ko¶cielny w tym roku. I ja te¿ bêdê mia³a czerwone buty ![]() ![]() ![]() Princi jak tam Flavio? Powiem Ci,¿e nawet niemieccy fachowcy siê spó¼niaj±, mo¿e nie klika godzin, ale kilkana¶cie minut taak ![]() sjoanna jaki poziom w³oskiego teraz robisz? co ju¿ przerobili¶cie z gramatyki? cuciola ![]() mmarcapanku ![]() bambi je¶li zaczniecie na powa¿nie my¶leæ o De to warto szukaæ pracy na stepstone.de i monster.de cucciola79 pw ![]() Gdzie siê podziewaj± Romanaccia( a byæ mo¿e ju¿ nie d³ugo Argenitna ![]() Poza tym dosta³am pracê jako kelnerka w kawiarni ![]()
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2013-05-29 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ja na komary uzywam takiej "wtyczki" z plynem na prad z vape.polecam Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Alcon, gratuluje pracy, trzeba sie zadowololic tym co jest
Nolqa pewnie nie ma czasu na wiZazowanie bo studiuje i pracuje ![]() Juz wymiekam nad tymi ksiazkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
uff jak goraco..i kto to mowil, ze w tym roku nie bedzie lata hehe
poldzik ja zasadzilam sobie bazylie, szczypiorek, miete i szalwie ![]() cuciola ile egzaminow Ci brakuje? sjoanna no nie co do dnia tez nie byli punktualni, bo codziennie mowili domani hehe, moze do konca lata skoncza ![]() alcon a dziekuje Flavcio odzyskal apetyt ![]() ![]() ![]() cucciola79 tez zrobilam dzis fasolke z cacio, ale Flavcio nie zjadl, warzyw i owocow to nie chce ![]()
#2977 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
hej hej
![]() sjoannaostatnio tak mnie mala muszka obudzila w nocy bzyczala i bzyczala nad uchem wrrr spac nie dala alconno to super ![]() ![]() cucciojj a Ty znowoz masz nauke ![]() ![]() princinie wkurzaj mnie nawet ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-05-29 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
paulinka1128 dzieki Paulinka za pozytywny odzew
![]() paulinko a tak swoja droga - ogladnelam sobie Twoje ostatnie zdjecia z wyprawy na nartach - jestem pod ogromnym wrazeniem. Czy ty sama jezdzisz czy masz jakiegos towarzysza/towarzyszke? Wyciagi byly czynne? Ale ci zazrdroszcze - ja od 3 lat (paradoksalnie od kiedy mieszkam we wloszech) nie bylam na nartach - na przyszly rok mam zamiar sie zapisac do CAI... Princi - to moje "terrone" to bylo sympatyczne a nie uwlaczjace ![]() ![]() cucciola79 - no fajnie by bylo zrobic taki "zlot czarownic" w Toskanii. Ale sadze, ze chyba to zostanie jedynie w kwestii planow - odeglosci sa znaczne. Dlatego bardziej realne wydawaly mi sie ewentualnie regionalne spotkania. aconku - dziekuje ci za pomocna dlon! Duzo jest ofert... musze sie w to wdrozyc. Dla nas chyba trudniejsze bedzie znalezienie pracy dla Tz - bo on wlasciwie niczego konkretnego nie potrafi - tzn nie ma konkretnego fachu. Ma patent agenta nieruchomosci, zna przepisy itd ale gdybysmy mieli wyjezdzac za granice to zostaja mu prace zwyklego "Arbeitera" bo jezyka tez nie zna. Gratuluje ci pierwszej pracy! Zobaczysz jak teraz bedziesz szybko "szprechac"! ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-05-29 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupilam bazylie w donieczce ale taka slabiutka. Nie podlalam 2 dni i juz wiedla. Najlepiej mi rosla bazylia - a wlasciwie kilka galazek bazylii jakie dostalam na targu jako aromi. W zeszlym roku mialam taka w wazoniku z woda - nawet puscily korzonki. ![]() Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4105522 7] ja na komary uzywam takiej "wtyczki" z plynem na prad z vape.polecam moj TZ mowi na mnie czasem mozzarella. ciekawe kiedy ja sie zdaze opalic. moze trzeba po samoopalacz siegnac....[/QUOTE] Dzieki. U nas sa siatki na oknach ale chyba jakis sie przemknal jak wychodzilam wieszac pranie. ![]() Cytat:
Ale jak skoncza sesje to ... ![]() Cytat:
![]() Ogladam sobie czasami dziewczyne na youtubie - wloszke, ktora robi sama i ocenia sklepowe kosmetyki. Kremy, pudry, scruby. Nawet kupilam sobie zel z aloesu. Widzialam ostatnio jak oceniala samoopalacz. O tutaj http://www.carlitadolce.com/2013/05/...ti-carini.html Cytat:
![]() Zwykle dzieci nie lubia warzyw. ![]() Bambi - a wy juz tak na serio zaczynacie myslec o wyjezdzie?
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-05-29 o 17:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
a tak znowu slubnie zapytam : czym jechalyscie do slubu? I do przyszlych panien mlodych - czym pojedziecie? Ja sie do tej pory upieralam, ze chce zabytkowy samochod, a moj Tz woli takie zwykle. Tzn calkiem zwykle to nie - bo ja bym audi a8 albo jaguara za 70.000€ do zwyklych nie zaliczyla - no ale wiecie o co chodzi - luksusowe. W rodzinie raczej nie mam nikogo z fajnym autem, jedynie jeden wujek - ale jego audi juz wiekszosc mojego kuzynostwa jechala do slubu wiec nie chce go wiecej meczyc.
dzisiaj kolejna niefajna notizia: ta jego eks nie daje nam spokoju (n.b. ona od niego odeszla prawie 20 lat temu) ![]() sjoanna - jesli to by jedynie ode mnie zalezalo, to wyjezdzalabym nawet dzis. Ale jak wiadomo caly w tym ambarans zeby dwoje chcialo naraz |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Oj samochod - ja tez mialam z tym problem ale na szczescie sie rozwiazal.
Restauracja dala mi limuzyne w prezencie - srebrnego lexusa- dojazd spod domu do kosciola a potm przed Zamkiem w Sobkowie przesiedlismy sie do karety z orszakiem 2 (albo 3 - nie pamietam juz) konnych. ![]() Gdyby nie to to wzielabym jakis fajny - patrzylam wtedy na zabytkowe - podobala mi sie stara warszawa. ![]() A co ta baba znow chce? ![]()
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
Sjoanna - obejrzalam sobie wieczorkiem ten zamek w Sobkowie i przeczytalam historie - fajne miejsce!! Ja uwielbiam takie stare oryginalne miejsca, szkoda ze zamek sie nie uchowal do naszych czasow, ale klimat jest piekny. taka podobna historia kojarzy mi sie z zamkiem w Swierklancu na Slasku - podczas wojny zostaj zniszczony doszczetnie - a swietnoscia byl porownywalny do Wersalu. jedyne co zostalo to brama, ktora wykorzystano jako wejscie do ZOO w Chorzowie. A ktora karete mialas - bo widzialam dwie - taka zadaszona czerwona i taka czarna otwarta. A obsluga byla ubrana w stroje???? Ale suuuuperrr
![]() a ta eks roznosi - ona nadaje sie do wariatkowa. a czego chce to trudno powiedziec - chyba najwiecej tego zebysmy byli nieszczesliwi i jadowici jak ona.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Ah moja twarz wkoncu nie jest juz czerwona tylko nos i troche czolo
![]() Ja ogolnie tez teraz musze zaczac sie uczyc ehhh...mam tylko 3 egzaminy no ale zawsze....jak szybko zlecial ten rok ![]() Ja jeszcze nie spotkalam tej "wiosny" zadnego komara ![]() bambi1980 dzieki ![]() O dziwo nie mam duzo znajomych co lubia i chodza po wysokich gorach tzn. na piesze wedrwki jeszcze tak ale na scialpinismo mam tylko jednego towarzysza i o dziwo z sycylii pochodzi ![]() Tez obejrzalam sobie ten zamek w Sobkowie bardzo lubie takie klimatyczne, stare miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Moglam wam linka wkleic ale pozno juz bylo i wylaczalam komputer.
Mam Sobkow na FB. Fajne mieli zdjecia zimowe a potem koni. ![]() Karete mialam zakryta bo sie po poludniu pogoda zepsula i zrobilo sie chlodniej i pochmurno. Ale i to bylo dobre bo sie lepiej bawi jak nie ma ukropu. A co do strojow to cala obsluga jest w odpowiednich kostiumach. Kelnerki maja stroje robocze z epoki (oczywiscie niezbyt strojne- tylko takie jakie mialy wtedy pracujace kobitki) a wlasciciel, konni, woznica- maja szlacheckie. ![]() Wlasnie to bardzo mi sie podobalo. ![]()
#2985 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek! znowu wichura...jestesmy zakatarzeni
![]() sjoanna ten zamek to miejsca z dusza i klimatem, takze b. mi sie podoba ![]() ![]() ![]() bambi moze z tym wyjazdem to nibylby taki glupi pomysl, "odeseparowalibyscie" sie definitywnie od ex meza i jego rodzinki ![]()
#2987 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie - Bambi - dobrze Princi mowi - choc pewnie calkowicie sie nie odseparujecie. Twoj TZ ma pewne obowiazki co do dziecka i nie powinien zrywac z nim kontaktu.
![]() Ale wieje u mnie! ![]() I straszy bardzo ciemnymi chmurami. ![]() A to link do galerii zdjec zamku w Sobkowie. Nazywa sie zamkiem ale to co pozostalo ze starych budynkow to zabudowania gospodarskie dookola dziedzinca i tam sa sale restauracyjne i balowe oraz hotel i stajnie dla koni.
#2988 |
Zakorzenienie
|
sjoanna u Ciebie wietra phi...zobacz co napisalam na fejsie...u mnie to wichura, porwalo koldre Flavcia, mial ja od urodzenia, wszedzie szukalam, chyba sobie ktos wzial
![]()
#2989 |
Konto usuniête
|
to teraz Flavcio nie bedzie Ci chcial zasnac
![]() dobrze, ze gadaja w kolko ze Ziemia sie rozgrzewa. mi sie wydaje na odwrot |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie babeczki
![]() u nas wczoraj taka burza przeszla ,ze szok bylismy bez pradu bez tel i netu ![]() ![]() ![]() sjoannato pieknie tak romantycznie u Was bylo ![]() ![]() princia no doczytalam wiatr porwal Flawciowi kolderke??!!mamma mia to i u Was tak wialo?? bambia czego ona od Was chce??co zazdrosc jej sie wlaczyla??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Ale mi zimno!
Skacze tylko i wynosze albo wnosze do domu stojak z praniem. Pada co chwile. A do tego jeszcze do szkoly musze isc. ![]() Pogoda jak w listopadzie! ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cucciola - z umieszczaniem zdjec na FB mam problem. Moj maz sie nie zgadza na zadne ze swoim wizerunkiem i nie lubi kiedy ja umieszczam jakies zdjecie gdzie mnie widac. ![]() Moze kiedys gdy zgram troche na ten laptop - bo sa na duzym komputerze. ![]()
#2992 |
Zakorzenienie
|
No powiem Wam, ze u mnie jak na maj to tez zimno, a przede wszystkim wichura, od 3 tyg to leb urywa! moze rzeczywiscie ni ebedzie lata?
![]() mialam sie Was zapytac czy macie jakies plany wakacyjne??
#2993 |
Wtajemniczenie
|
u mnie wyjatkowo cieplutko sie zrobilo i jets nawet sloneczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
moje nowe wlosy juz w albumie
![]() rozjasnilam troche i sa krotsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Wygladasz slicznie!
![]() Chcesz dojsc do jakiegos koloru czy tak na lato jasniej nieco? Ja tez wlasnie farbuje. Jeszcze 10 minut. Moj maz w czasie gdy pomagal mi nakladac farbe powiedzial - gotuje, farbuje - sam bym sie ze soba ozenil. ![]() Bo on dzisiaj zrobil obiad a ja pieklam chlebek i pare bulek. ![]()
#2996 |
Zakorzenienie
|
pozbylam sie calej czerni/ciemnego brazu i chcialam jakos dodac zywiolu wlosom na lato. Zeby nie byly juz takie ciemne. Wiec zaproponowal mi takie lekkie refleksy (cieniutkie, ale robil je jak pasemka) i dodamy ich jeszcze kolejnym razem. Ta moja kolezanka, ktora wychodzi za maz dala mi buono na 50 eu i poszlam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie jestem jakos super zadowolona ze zmiany, wyszlo tak naturalnie ze az za! No ale jak mowicie ze ladnie..przynajmniej jest teraz rowno a nie 3 rozne kolory na lbie Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-06-01 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale sie dzis najadlam czeresni. mam brzuch jak balon ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
ja tez kupilam pierwsze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
uff cos szwankuje mi internet, jedna strona otwiera sie 20 minut poc zym gasnie komputer
![]() ![]() sjoanna ale pysznosci przygotowal Ci maz mniam moj tez b. lubi gotowac ![]() cuciola nie widze gdzie ta fotka na fejsie? ![]()
#3000 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Nie na fejsie tylko tu w profilu moim w prywatnym albumie.. Bylismy na lodach ze znajomymi, fajnie bylo, zakreceni tym slubem sa totalnie
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.