|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
ach i wczoraj zaczęłam 13 tydz, a za tydz zaczynam 4 miesiąc
gratki dla mamy z podwójnej ciązy ale niespodzianka, nie wiem ,czy bym poradziła sobie z bliźniakami heh
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiaaaaa a w rodzinie macie bliźniaki czy udało się wam?i bardzo podoba mi sie imie Aurelia, ale myślę że jeśli spełni się moje marzenie i będę mieć córkę to mąż się nie zgodzi
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów to mam też Bio-Oil ( ale coś mi się zdaje że jest przereklamowany niestety) . Teraz jest promocja w Rossmanie jak ktoś chce wypróbować, czy mu pasuje i zacząć od małej buteleczki - 60 mil
Ale najbardziej jestem zadowolona z Elancylu, wchłania się błyskawicznie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html . Mam już drugie opakowanie
|
#4175 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dam rade ![]() Cytat:
tak naciagając trochę Aurelia .
|
||
|
|
|
#4176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i czekamy tylko na dobre wieści.Mam nadzieję że Tż jest przy Tobie i Cię wspiera.Dużo zdrówka Cytat:
![]() Mya za 15
|
||||
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj to by była extra sprawa
Mało przytyłaśCytat:
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Mya Skoro z maluchem ok to nie masz się co przejmować.A waga na pewno jeszcze wzrośnie
|
|
|
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny. Ja juz jestem w Polsce wyjechałam prosto po wizycie.
Wczoraj u lekarza wszystko ok. Oprócz jednej rzeczy którą teraz się troche martwię. Mianowicie bardzo dawno temu miałam badaną tarczycę i wyszła mi mała niedoczynność to było dawno temu. Żażywałam tabletki a później było wszystko ok i juz nic nie brałam. Nikt nigdy nie badał mi później tarczycy, ja sama nie byłam zorientowana w tym temacie bo ufałam lekarzowi do któego chodziłam to był ginekolog endokrynolok. Jak wiecie ta ciąża była zaskoczeniem dla mnie ponadto mieszkam teraz w De, jak się dowiedzialam o ciąży to wogóle byłam w takim szoku że nie przyszło mi do głowy żeby sie przebadać w kierunku tarczycy dopiero jak poczytałam na intetrnecie wpałam na to żeby zrobić badania bo hormony wariują i moze być z tym problem. Poprosiłam lekarza i zrobili mi te badania. I wczoraj to jakbym się o nie nie upomniała to lekarz by zapomniał mi powiedzieć, a badania wyszły nieststy nieciekawie. Wyszła mi niedoczynność tarczycy czego się obawiałam i teraz mam stres że to co było dziecku potrzebne najbardziej w I trymestrze tego mogło brakować. Poza tym jestem teraz w Polsce i chyba udam się w poniedziałek do mojego starego lekarza żeby od razy zadziałać. Jak wrócę do De to poszukam tam lekarza. A to już 13 tc wiec teraz mam kolejny stres. Wczoraj tez nie udało się ponownie zrobić tego usg żeby zobaczyć nosek ale moj lekarz zrobił mi u siebie i powiedział że wszystko jest w najlepszym porządku. A to moje fatalne wyniki : TSH +10,28 (norma 0,27-4,20) Ft3 3,13 (norma 2,60 - 4,40) Ft4 - 0,87 (norma 0,93 - 1,70).... |
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek: czy wiesz jaka płec? czy może nie chcesz wiedzieć?
|
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za dużego wyboru w tym kierunku chyba nie mamy |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi bardzo podoba się Fabian, powiedziałam nawet mężowi i myśli czy nie zmienić
Póki co czekamy na objawienie płci maluszka. ![]() aaa bo WAM nie opowiadałam byłam wczoraj w tym pepco, mój to od razu na chłopięce rzeczy poszedł,wybrł koszulke, bluzkę i spodnie.................. ........ pytam go po co to? a on ze będzie Kacperka ubierał w to.. no mówie mu że nie wiemy co się chowa , ale on uparcie twierdzi że chłopiec na bank.. no ale odłozył to.. idziemy dalej i patrzymy body za 4,99 to szukam jakiegoś uniwersalnego koloru ( zieleń itd..) a mój od razu te granatowe. No, ale w końcu stwierdziliśmy że weźmiemy te granatowe. Potem kupiłam sobie jeszcze te spodnie.. i tak chodzimy po tym CH i mu pokazuje co ile kosztuje to w pewnym momencie powiedział - masz racje... ale zacznijmmy może od tych droższych rzeczach? Wanienka, kocyki, pielęgnacja, wózek.. no więc mnie zrozumiał w końcu!! ![]() pierś mnie kłuje... Ps czy ktos wie jak sie pisze kłuje/ kuje? bo mi na kłuje podkreśla, a na kuje nie, ale kuje t raczej od kuć a kłuje od kłuć ( kłuć jest ok..) i nie wiem czy to sie inaczej pisze czy jak...? ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TSH masz rzeczywiście wysokie.A lekarz co na te wyniki? Idź na wizytę w PL,pewnie dostaniesz jakieś tabsy. Beatka Nie znam jeszcze płci niestety,a połówkowe dopiero za jakieś 5 tyg.Może wcześniej się skuszę na USG zobaczymy,ale tak kontrolnie. Bo płeć chciałabym poznać razem z Tżtem(przyjeżdża w lipcu) na połówkowym(jestem pewna że dzidzia pokaże kim jest ,musi!!!! )Rybko Dobrze że w końcu dotarło do mężula cosik ![]() Pisze się kłuje
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
budowniczka-przesylam cieple mysli.
ryba-i super.Moze dotarlo Faceci boja sie jak sobie poradza w roli glowy rodziny.To jednak duza odpowiedzialnosc za utrzymanie mamy i dziecka.Klucia mialam czesta w pierwszej ciazy,jak sie macica rozciagala.W tej nie mam wogole,macica pewnie juz wytrenowana
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam nowa mamusie i bliźniaki
![]() Mowa oL4 sie przewinela. Ja ide pod połowy lipca ![]() Widze ze byla mowa o płaceniu za wozek. Moi rodzice sie dorzucili do wózka mimo iz kupilismy używany. sporo kupują wnuczce,a nie mają za duzo kasy i dotego jeszcze wnuczkę i wnuka. W ogole sporo nan pomagaja choćby jakimś obiadem od czasu do czasu. Tesciowa tak sobie, trzeba sie prosić o pomoc. Dzisiaj poki co nawet nie napisałajakich kolwiek życzeń dla małej. jeszcze jakby mieszkała daleko... No chyba ze 500m to daleko... Ale dzisiaj pogoda.... Bleee, rano wywalilam dzisiaj sernik na zimno, bo mi galaretka uciekła i sie wkurzyłam. No ale chciałam szybko szybko przed praca maz zrobił drugi, też mu uciekla, ale zostawił ciasto przynajmniej dobreWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
![]() Basiu, w ogóle nie pogratulowałam Ci parki Dziewczonki, byliśmy oglądać to mieszkanie, chyba się na nie zdecydujemy. Piękne jest, wiele większe niż na zdjęciach się wydaje |
|
|
|
#4190 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
mieszkanko naprawdę sliczne
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||||
|
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bio oil,hmmm ja teraz kupilam nivea 250 ml za ok 16 zl fakt ze nie tanio,no ale jednak nawilza,bo z pierwsza corka mam rozstepy na boczkach do tej pory nie zeszly;/... czasem nie zawsze wystarczy nawilzac zalezy od skory duzo wydaje mi sie ..moja siora ciot chudzina przed ciaza smarowala sie b.drogimi specyfikami i niestety brzuch ma strraszny rozstep na rozstepie...
|
|
#4192 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
idziemy łeb w łeb ![]() Cytat:
I mój też uparcie twierdzi, że będzie chłopiec, nawet nie pozwolił mi kupić kocyka ani w kremie, ani w zieleni tylko wybrał niebieski i koniec :PCo do kłucia To kłuję mi podkreśla ale kłuć już nie Ale to poprawna pisownia.Cytat:
żeby było Wasze ![]() Cytat:
Ja mam zewnętrzne części ud w zbielałych już rozstępach- pojawiły mi się po tym jak gwałtownie schudłam przy zapaleniu nerek. Wymiotowałam wtedy bardzo i poleciałam 8 kg, i poorało mi całe uda. Ale powiem Wam że gołym okiem takich zbielałych nie widać i w ogóle nie mam kompleksów. A jak wyskoczą mi w ciąży no to coż... Nic nie poradzę. A do smarowania używam naturalnego oleju jojoba z dodatkiem wit. E- produkcja własna A co do imion, chłopiec na bank będzie Tymek, a jak już pisałam z dziewczynką jest wielki problem. Mój Mąż chciałby Martynkę, Paulinkę albo Marysie. Dla mnie każda opcja odpada. Mnie podobają się: Marianna, Kalinka i Matylda I dzisiaj byliśmy w zabawkowym sklepie, szukaliśmy jeszcze prezentów na dzień dziecka dla chrześniaków i On ogląda autka i mówi: - Jak się Tymuś urodzi to będziemy sobie chodzić do takich sklepów i kupować co chwile nowe auta! A ja totalnie z głupia mówię: - No... gorzej jak się urodzi Nina.. Będziesz kupował siusiające laleczki.. A on na to: - Nina? hm... całkiem ładne I tym sposobem mamy jedno imię w zgodzie.. Aczkolwiek będe folgować Matyldę chyba bo strasznie podoba mi się zdrobnienie Mati
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia mi przpomniała coś o zabawkach
a mianowicie też wesziśmy do jakiegoś klepu z zabawkami, ale tylko sprawdzic czy są maty FP i tam był taki samolot i mój stwierdził, że Kacperkowi będzie non stop samoloty kupować bo to jego dziecięce marzenie a nikt go nie spełnił tylko kazali mu klockami sie bawić a samolot większy niż jak bobas sie urodzi :P
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To takie fajne ![]() Zapomniaałam dopisać: Blanka Widzicie.. u mnie z pannicą będzie ciężko ![]() AHA! Julianna
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-01 o 19:25 |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Azealia Marianna i Matylda to jedne z moich typów
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka też
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super - mieszkanie jest świetne Magalska no to czekamy na fotki ![]() A my mimo, że wiemy już co będzie to narazie o imionach nie rozmawiamy... mamy kilka typów: Maja, Marta, Liliana, Jagoda jak narazie z tych wybieramy
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-01 o 19:34 |
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zazdraszczam mieszkanka, jesczze zanim zaczęlam pisać to je widziałam, oglądałam, a nawet ten filmik sobie włączyłam Schody to musiały by być chyba jakieś kręcioły, ale na tym w ogóle sie nie znam |
||
|
|
|
#4200 |
|
Raczkowanie
|
No my kobiety mamy gust to się Nam podobają
A naszym starym oczywiście nie!A mój jeszcze wymyślił Marcelina, ale ja miałam z taką nieprzyjemności za dzieciaka i mi się źle kojarzy ![]() Imię chce od początku mieć wybrane, żeby się osobowo do brzuszka zwracać. Na razie mówimy o nim Tymek. Np. Mążul cudowny własnie pojechał do pobliskiej restauracji po ruskie dla mnie i dla Tymka
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-01 o 19:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

nie mniej jakbym miała to byłabym baaaaaaaaaaardzo szczęsliwa :P ( choć na poczatku przerażona :p )

Mam nadzieję, że dam rade
wczoraj nażarłam się czekolady i 3 bita pistacjowego i wymiotowałam dalej niż widziałam :/
i czekamy tylko na dobre wieści.Mam nadzieję że Tż jest przy Tobie i Cię wspiera.
za 15

Ale coś tam porobiłam w domu i już coraz lepiej
pierwszy raz w tym roku dopiero, bo wczesniej pogoda nie dopisywała 
ale dużo mocniej....
Ślub 25.08.2012