|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
ale juz mam sposob kopiuj wklej i lece dalej![]() A grill może jutro, bo kuzynki córeczka miała dziś urodziny i nas jutro na torta zaprisili wraz z grillem... dzis pogoda nie nastrajala do wynurzenia nawet nosa oby jutro było lepiej.... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-01 o 22:52 |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna nazwa hehehehhe---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
PS. A ile cm materacyk kupujecie 8? |
||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet kupił fotelik 100zł taniej już po raz któryś taką akcję robią w tym sklepie, w innych może też coś jest, ale nie patrzyłam tu wiedziałam bo dostałam info w szkole rodzenia |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takich żal by było nie skorzystać!
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
a no tyle, bo bylo zapowiedziane, zeby nie kupowac "glupot" tylko uzbieramy kaske i jak braknie rodzice doloza i bedzie miala jeden fajniejszy prezent. Bo juz mam dosc ciuchow, maskotek i interaktywnych zabawek, ktore walaja sie po katach i raz na tydzien na 10 minut moje dziecko sie nimi bawi. A tak bedzie miala na dluzej i na przyszly rok zapakuje sie 2 dzieci i bedziemy wozic.
![]() Cytat:
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra brykam lulu, słodkich snów dziewczynki
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam i ja, trzeba usunąć tż z mojej połowy łóżka
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A foty bedą w poniedziałek ![]() Słodkich snów,ja tez mykam
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uciekam spać
dobranoc Mamusie i Brzusie
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszlałyście dziś ze spamem
Wróciłam dopiero z Lublina, jestem padnięta na maxa, chyba dzis zasne i cala noc przespie jak niemowle. U dentysty na fotelu siedziałam 1,5 godz Miałam aż 3 zeby do roboty i zrobilam wszytsko na raz, oczywiscie ze znieczuleniem tylko bez adrenaliny.Jeden zabek, siódemkę mialam z duza dziura jak sie okazalo, wiec w nim czulam ból pomimo znieczulenia. Jednak nie bylo az tak zle. Zdecydowanie mniej bolało niż całkiem bez znieczulenia, wieć ogólnie ok Nie mam już więcej ubytków. W sumie stomatolog powiedziała, że nie jest tak źle z moimi zebami, szczegolnie, ze dziasła mam typowo ciążowe, czyli opuchnięte, bardziej tkliwe, ze szczelinami. Od tych dziaseł też zęby się psują, no i wymioty dość długo trwające zrobiły swoje. Jednak jest już ok Byłam prywatnie więc trochę zabuliłam, ale nie ważne, istotne, że to już za mną. Ja od 12 lat nie byłam na NFZ u stomatologa, bo mnie wkurza jak mam płacić za lepsze znieczulenie, plomby itp., do tego obsługa taka sobie, a na wizyte czeka się nawet miesiąc. A ja tak się boję, że wizyty tylko u mojej pani stomatolog w miarę mnie uspokajają. Ona mówi do mnie jak do dziecka Ona na macie sa pluszaki, ale z tej ktora mam super sie je zdejmuje, mate mozna prac cala w pralce. A jak mowilam o karuzeli z pluszakami to nie chodzi mi o to ze kategorycznej takiej nie mozna, tylko o to zeby mozna bylo swobodnie zdjąć pluszaki i wyprac. Przeciez idac tym tropem to koce tez sa mieciusie i pluszowe nie raz, to oznaczaloby ze koca nie bede uzywała ![]() Chodzi o łatwość prania, no i tam gdzie można nie bede kupowała pluszaków, czyli np. w karuzeli.Nadrobiłam jedną stronę, wiec spoko jest ![]() ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ryczeć mi się chce
Nie mogę spać... Zasnęłam przed północą, obudziłam się 0.30 i tak trwam Cytat:
Oby się sprawdziło, bo mojemu chrześniakowi kupiliśmy takie coś na 3 urodziny i pojeździł może z 10 razy i nie chciał...
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Brzuchatki
Witam się z Wami w piękny słoneczny niedzielny poranek Oczy otworzyłam przed 5 i nie mogłam spać,jestem już po śniadaniu i delektuję się ciszą jaka panuje za oknem. Miasto jeszcze śpi skąpane w promieniach słonka Wybieram się dzisiaj na pchli targ(po tutejszemu car boot sale),może upoluję coś fajnego dla mojego Szkodnika
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie pochmurnie, ale nie pada, powinno się jeszcze rozjaśnić, dopiero wieczorem zapowiadają burze śniadanko zjedzone, teraz można się trochę poobijać
|
|
|
|
#4215 | |
|
Raczkowanie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Witam i ja Was ze słonkiem za oknem! Ja caly czas chora (od czwartku) i jutro ide do lekarza bo tak długo mnie trzyma ze juz przeraża! Zatkane zatoki, katar, kaszel i 37 stopni! Dzis za to UWAGA- u mnie BABY SHOWER! Przyjeżdżają moje bliskie dziewczyny i bedziemy biesiadowaniu od 12 narobilam sie jedzenia jak głupia! Wpadajcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robiłaś listę prezentów jak w stanach ? ja się zastanawiam czy robić baby shower. Nie jestem zdecydowana ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Udanego dzionka życzę
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej!
Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
moj przewaznie ok 23 to sie wierci jak szalony
w ciagu dnia tez ma takie okresy, ze pokopie z 10 min i spi, czasem sie zdazaja pojedyncze kopniaki ale zadko, przewaznie serie
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Hej!
Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój się ciągle wierci jak na filmikach w klubie;-) dzień dobry! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
Moj to ma takie fazy, ze rusza sie 3 godz non stop! Pojedyncze kopniaki baaardzo zadko mi sie zdarzają. Raczej jak sie rozkręcić to nie moze przestać! A rusza sie czesto
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U mnie z kopaniem jest bardzo różnie,ale ja dopiero w 29 tyg jestem. generalnie ja się dużo ruszam,więc nawet jak kopie,nie czuję tego w ruchu,ale jak usiądę na sofie wieczorkiem lub wcześnie rano to czuję. Nigdy nie kopnął mnie mocno,zawsze to jest bardzo przyjemne uczucie. Nie liczę ruchów,każde dziecko jest inne. Trzeba tylko instynktownie wiedzieć,czy mniej więcej tak samo ruchliwe jest,w sensie nie porównywać z innymi brzuchatkami,bo każdy ma inni charakter
|
|
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cześć Mamcie
My przy śniadaniu sobie siedzimy, tż wyprawiony do pracy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Hej! Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, mysle że taki juz ma charakter i nie masz sie co martwić. Moja też teraz nie jest juz taka ruchliwa, nie wiem czy ze 20 ruchow na caly dzien nalicze. Zależy co zjem, ale tak normalnie to tez sie gdzies tam rozpchnie, przerzuci doopke i walnie kopa.
|
|
#4225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, jak wiadomo mój leń też nie szaleje... Aktywny się robi wieczorami, ale tak by naliczyć z 20 ruchów to nie...z 10 może wylicze ... normalnie ja też osiwieje, ale u niego to standard... Podziwiam, ze np. Rocky może siąść i najliczyc ruchy...bo u mnie w dzien ciiiszaaaa.... Wczoraj połozylsmy się do spania i mąż dał rękę na brzuch i mówi, ze jak mały kopnie to znaczy, ze go goni i nie kocha ![]() A tu za chwilę seria ruchów (az sama zdziwiona byłam).... i tekst męża... "A to co?Co on robi?" Mówię Wam tak się uśmiałam ![]() ![]() Ja też miałam kiepską noc...ok 3 taka była straszna ulewa, ze się obudziliśmy. Na szczęscie juz nie pada, ale jakieś potworne oberwanie chmury było... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Jak widać każdy dzieć jest inny ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- A wogole to śniło mi się, że u Oliath była wyprzedaż ciuszków, siedziałyśmy na dywanie i grzebałyśmy co tam ma ciekawego, ale już nie pamiętam która dziewczyna też była we śnie
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-02 o 08:43 |
||
|
|
|
#4226 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Tak, tak ja wiem, że każde dziecko jest inne, ale też myślę, że wiele zależy właśnie od tego, ile miejsca mają w brzuchu.
No i u mnie taka aktywność jest raczej stała, nie ma wielkich różnic pomiędz dniami. Pomiędzy tygodniami - owszem, kiedyś było inaczej, ale tak na co dzień raczej jest podobnie. I ja też jak jestem w ruchu, to rzadko czuję, ew. wypychanie, a jak siądę, to... też wypychanie :P Jak się położę na boku, to są potem różne inne ruchy, ale tak to już głównie czuję, że chce się przebić przez skórę Pytałam z ciekawości raczej Ale dzięki za odzew Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry.... a raczej taki sobie....
mały z położenia główką w dół przekręcił się w nocy i jest gółwką do góry
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
A skąd wiesz ze Ci sie przekrecil?
|
|
#4229 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Gratuluję wszystkich zakupów dzieciaczkowych, które wczoraj pokazywałyście ![]() Witamy się z Adasiem w 30 tc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi dzisiaj było strasznie duszno w nocy bo Tż zamknął balkon bo mu było zimno, a ja w nocy musiałam otworzyć bo myślałam, że sie uduszę jakos mi tak powietrza brakowało. Cytat:
u mnie pochmurno i zbiera sie na deszcz.Cytat:
pochwal się potem co dostałaś![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614] Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. [/QUOTE] Ja mojego Adasia czuję praktycznie cały czas. Teraz bardziej przeciąganie, ale zdarza się że mi przywali kopniaka. Najbardziej boleśnie odczuwam, jak wypycha sie mocno w okolicach pępka. Jak coś robię i go nie czuję to zaraz się kładę mija chwilka i zawsze się przeciągnie. |
|||||
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje biodro może z 5% lepiej. Niestety mam podejrzenia, że jak nie zmienię boku do spania na prawy, to będzie tylko gorzej, bo wczoraj po nocy był dramat, dziś też. Musiała się na prawy majgnąć, poduchę między uda i po prawie godzinie!!! ból zelżał... Dziś robię próbę, wygonię męża od ściany się okaże ja się rechoczę za każdym razem jak Dotka o niej pisze Ja już czekam na fotki prezentów ![]() Moja malutka jest aktywna fazami, ostatnio mocniej, nie szaleje tak jak Kasi czy Karoliny brzuch, ale wczoraj to się śmiałam jak dzika - leżałam na plechach, wysoko na poduchach i czytałam, odsłoniłam brzuch i położyłam na nim rozłożoną książkę - chyba się dziecinie nie spodobało, bo próbowała ją skopać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

Myslałam ze dzis nie zajrzysz-moze grilujecie czy cosik 

ierogi ruskie
12.06.2010

Miałam aż 3 zeby do roboty i zrobilam wszytsko na raz, oczywiscie ze znieczuleniem

Nie mogę spać... Zasnęłam przed północą, obudziłam się 0.30 i tak trwam