|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
Cytat:
![]() za klucze bym TŻ zabiła ![]() No ale to na pewno na szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się z rana z kawką ![]() Od rana pracowity dzień - TŻ sprzątał kuchnię, a ja prasowałam letnie ciuchy i wieszałam w szafie. Teraz wstaję rano, ściągam z wieszaka i ubieram Bo zwykle nie chce mi się prasować i ubieram, to co prasowania nie wymaga
|
|||
|
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20
nie wiem, czy powinnam to opowiadać.... zdecydowanie zmienicie zdanie o mnie....
Cytat:
![]() policz do 10 albo i 100, usmiech na twarz i do dzieła - nie ma co się spierac o pierdoły - bliżej ślubu bedzie dużo więcej poważnych sytuacji gdzie trzeba zagryźć zęby by nie wybuchnąć....
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
|
|
|
|
#1474 |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Odp: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20
Nie dawkuj napięcia tylko opowiadaj, bo już nas zaciekawiłaś :P
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jak masz w całości to upiec...
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20
Cytat:
![]() Dzieki za pocioeszenie i na pewno masz racje z tymi stresujacymi sytuacjami im blizej ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
6 DDŚ
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kraczę. To słowa jednego producenta peonii. Powiedział że jak pogoda się nie zmieni to za 3 tygodnie już nic nie będzie miał na stanie. Niby długo wiosny nie było, ale jak już przyszła to wszystko w oczach się rozwijać zaczęło. I może się nie utrzymać do tego czasu niestety
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nie będę wylatywać pod koniec czerwca
![]() Wczoraj bilet którym miałam lecieć zdrożał o 250$!! Znalazłam tanie na koniec czerwca i nie wiem. Tż mówi,że te na lipiec mogą być potem znowu tańsze, ale cholerka jak nie? to po co przepłacać
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - co jeszcze zostało WAM do załatwienia
![]() myszonka88 Visez malamenda2009 Chryzia nancy1985 brydziajones _Cukiereczek_ ![]() |
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, z tymi kluczami i dodatkowym gościem na noc to Cię TŻ urządził Z kolei TŻ przewiózł klucze od mieszkania mojego brata w Hiszpanii do Polski w kieszeni spodni
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pierdziele, nie chce mi się do sklepu lecieć, więc idę wrzucić schab do marynaty i potem tylko podsmaże na grillowej patelni
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się w niedzielny poranek w końcu się wyspałam, tylko wstałam z niemiłosiernym bólem głowyEDIT, doczytałam, ze ostatnio tak robiłas
Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2013-06-02 o 11:12 |
||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Do ślubu pozostało: 6 dni Załatwione: Look Panny Młodej - Suknia ślubna - Dwa welony (długi + krótki) - Bolerko - Podwiązka - Bielizna - Buty - Buty na zmianę - Biżuteria (Swarovski kulki shamballa) - Umówiona godzina na fryzurę przed 8.00 + makijaż 10.00 Look Pana Młodego - Garnitur - Koszula - Bielizna - Mucha - Buty Inne: - Sala + tort + chleb na przywitanie młodych ( 130zł od osoby/zaliczka 5 tys.) - Data, i godzina w Kościele – 08.06.2013 godz 14.00 - Papiery z USC - Nauki przedmałżeńskie - Zapowiedzi - Poradnia - Kamerzysta - Fotograf - Zespół - Obrączki - Piosenka na pierwszy taniec - Świadkowie (Kasia i Zbysiu) - Rozdane zaproszenia - Alkohol – Stock - Księga gości drzewko DIY + tusze - Wieszak na suknię - Pudełko na koperty - Zawieszki na alkohol - Winietki - Kosz na alkohol - Samochód - Zamówione 2 bukiety / takie same dwa dla mnie i świadkowej - Kieliszki do szampana - Perfumy dla NAS - Odebranie potwierdzeń do 12 maja - Zamówiona suknia dla mamy, i siostrzenicy która będzie niosła obrączki - Świerk na koronę + osoby które mają pleść -Tablice do auta, alkohol – cukierki na szlabany (świadek został poinformowany) - Kotyliony, ubiór auta, balony, Kwiaty na koronę, wstążka z napisem „Szczęść Boże Młodej Parze” (świadkowa została poinformowana) - 200 szt balonów (białe i fioletowe) - Tuby strzelające - Bańki mydlane - Ustalone menu - Szampan dla gości na przywitanie 1 szampan na 10 osób - Poduszka na obrączki - Biała nić, agrafki, igła, klej, chusteczki , itp., itd. - Przygotowanie na błogosławieństwo Do kupienia/zrobienia/zamówienia: Inne: - Ustalenie dekoracji kościoła - jedno spotkanie za nami - Spotkanie z kamerzystą i fotografem 03.06.2013 - Spotkanie z księdzem, organistą i kościelnym 05.06.2013 - Pojechać do kwiaciarni (domówić kwiaty na stoły) - Odebrać bolerko 05.06.2013 - Spowiedź przedślubna 07.06.2013 - (pierwsza już była) - Uregulowanie kosztów – sala, ksiądz, organista, zakonnica - Zadzwonić do muzyki - Wysprzątać dom - w trakcie ![]() I inne.. ![]() |
|
|
|
#1491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszaleję się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dzisiaj mam 90 DDŚ. A przecież dopiero co było 100. Jeszcze tylko kilka takich dziesiątek mi ucieknie i ślub Im bliżej tego dnia, tym bardziej namacalny staje się upływ czasu, zdecydowanie.
|
|||
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wesele z mojej strony 49 osób a na poprawiny prawie 70
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zastanawiam sie na czyja korzysc Bo na nasza na pewno nie :P
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś mamy już tylko 20 dni do ślubu
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szafa czeka, az posprzatam kurtki z jesienno/zimowo/wiosennego okresu )
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie tylko czy, kiedy i o ile ![]() To jak Ty masz 90 dni to ja mam.... ponad 80 Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-06-02 o 11:25 |
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle prześladuje mnie
Tylko w Twoich dłoniach jestem jak melodia, tylko w Twoich rękach jestem jak piosenka... Tylko w Twoim kręgu umiem żyć bez lęku, tylko w Twej miłości nie brak mi radosnych dni... |
|
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
To u mnie za 11 dni studnioweczka, mam nadzieje, ze jak juz bedzie dwucyfrowka to czas szybciej poleci
mogloby juz byc tak 50 dni
|
|
|
|
#1499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam luźny dzień, więc może poczynię jakieś ślubne zakupy internetowe, żeby odhaczyć coś z listy.Cytat:
![]() Cytat:
i chyba nadal tak będzie, bo sporo czasu i uwagi pochłonie zapraszanie gości, urządzanie mieszkania... Ale cieszę się i z tego, że czas do ślubu szybciej leci, jak i z tego że jeszcze trochę tego czasu mam, żeby ogarnąć to i owo zamiast potem na wariata.
|
|||
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :
no więc.... mam znajomych we Francji, których postanowiłam zaprosić na wesele. Poznałam ich z 10 lat temu, jak wyjechałam pierwszy raz do Francji. Jako studentka szukałam pracy i przez takie starsze małżeństwo zostałam zatrudniona do opieki nad ich wnukami. Bardzo fajni ludzie, zaprzyjaźniliśmy się i później co rok jak jeździłam do Francji, mieszkałam u nich za małe pieniądze. (bo mieli pół domu nieużywane). Mieli 2 synów: Oliviera i Nicolasa, którego właśnie dzieciaczkami się zajmowałam. Niestety kilka lat temu Nicolas zmarł na raka a jego żona znalazła sobie jakiegoś innego i ma z nim 3-cie dziecko.
Tak, jak pisałam z tymi dziadkami moje kontakty byly bardzo mocne, oni dużo podróżują, byli u nas w Polsce.... z resztą rodziny trzymałam jako-takie kontakty (kartki na święta lub urodziny dzieci - tyle!) No i część właściwa historii: Zaprosiłam tych "dziadków" na nasz ślub. Ale uznałam,że byloby faux-pas nie zaprosić pozostałych (ich syna i synowej). Byłam przekonana, że nie przyjadą więc tak pro-forma wysłałam zaproszenia, nawet nie zastanawiając sie co by było, gdyby przyjechali.... no i co się okazało? Dziadkowie nie przyjadą bo sa w tym czasie na wycieczce do Indonezji; Olivier nie przyjedzie bo urodziło mu się właśnie dziecko (choć i bez tego by nie przyjechał) a Berenice czyli żona tego Nicolasa, który zmał nawet sie nie odezwala więc już odchaczyłam sobie że z Francji nikt nie przyjeżdża..... az tu tydzień temu, już po terminie potwierdzeń, dzwoni do mnie Berenice, że ona jednak przyjedzie.... Ja w szoku bo absolutnie sie tego nie spodziewalam.... Nigdy z nią specjalnie nie utrzymywałam kontaktów; raczej z Nicolasem, póki żył.... W dodatku oświadcza mi, że przyjedzie z koleżanką (ktorej nie znam ale widziałam jej foto) i tu się trochę załamałam bo (wyjde na rasistkę) obawiam się, że ich obecność będzie główną ciekawostką wesela Ona i jej koleżanka są czarnoskóre.... bardzo czarnoskóre w dodatku w rozmiarze XXXL. Mi to absolutnie nie przeszkadza, mieszkając sporo za granicą przyzyczaiłam sie do obecności ludzi innych ras itp jednak obawiam się, że wielu naszych gosci będzie siedzieć tak ![]() Babcie, osoby mieszkające w małych wioskach, które "murzyna" to tylko w telewizji widzą.... sorry ale nasze społeczeństwo nie jest przyzwyczajone do widoku osoby o czarnej skórze i niejednokrotnie widziałam reakcje typu gapienie się, jakieś szepty, uśmieszki itp... Do tego dochodzi bardzo specyficzny sposob bycia tej Berenice - taka rycząca 40stka, uważająca się za misss każdej imprezy, uważająca chyba, że im więcej ciała pokaże, a ma go sporo do pokazania tym jest bardziej sexi... w dodatku pisze mi teraz jakieś "zabawne" teksty, żebym koniecznie usadzila je obok jakiś super przystojnych i wolnych facetow bo ona i ta jej koleżanka liczą na obecność przystojniaków na naszym weselu )generalnie jestem na siebie zła bo wyslałam zaproszenie pro forma a teraz będzie sytuacja, gdzie ona pojawi się na slubie i obawiam się reakcji innych ludzi, tego, że nie wiem, gdzie je posadzić, że nie wiem, czy wtopią się w towarzystwo czy też będą siedzieć samotnie lub staną się "ciekawostką towarzyską", że może dojść do jakiejś niemiłej sytuacji, że je nie bedę miała czasu by się nimi "zająć" bo przecież mam 90 innych gości więc nie poswięce im więcej czasu niż innym; w dodaku 2 osoby mówiące po francusku, które zaprosiłam nie mogą przyjechać na slub więc poza mna nie będzie na ślubie nikogo, francuskojęzycznego a ich angielski z tego co wiem, jest bardzo kiepski ufff... wyżalilam się... sorry za długaśny tekst; proszę mnie po nim nie oceniać; myślę, że jakbyście troszkę lepiej poznaly sytuacji to zrozumiałybyście o co mi chodzi... proszę nie cytowac ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

och jak mi dobrze...

koncze kawe i ide do pracy:/ trzymajcie kciuki, dzis 10h...

wyobrazcie sobie, ze wskoczyl w tshirt i trampy, wiec pytam go czy w tym idzie, jak wyraznie mu wczoraj napomknelam,zeby wyprasowal koszule, jakas taka do dzinsow,ale jednak koszule. To sie wielce zdziwil,wiec nie wytrzymalam i powioedzialam mu,ze wczorsj murem stal za etykieta na slubie, a teraz w tshircie z glupim napisem bedzie rozdawal zaproszenia? 

Z wyborem innych nie będzie najmniejszego problemu... ale myślałam że peonie też będą 

Z kolei TŻ przewiózł klucze od mieszkania mojego brata w Hiszpanii do Polski w kieszeni spodni 
Im bliżej tego dnia, tym bardziej namacalny staje się upływ czasu, zdecydowanie.
klik!