Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz.53 : - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 11:35   #1501
zielona87
Zadomowienie

Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c

Dzisiaj ogarnął mnie spokój... pogoda się poprawiła i od razu lepiej

A obiad mamy w Avanti na Karmelickiej.

Dzisiaj mi sie wydaje ze wszystko bedzie dobrze i nawet mnie cieszy ten dzień
Czemu ludzie jak dostaja zaproszenie z dopiskiem "prosze o potwierdzenie przybycia do dnia...." jakoś olewaja to zdanie i teraz nie wiem kto przyjdzie?
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:35   #1502
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Trzeba się spiąć Dzisiaj mam luźny dzień, więc może poczynię jakieś ślubne zakupy internetowe, żeby odhaczyć coś z listy.
To brzmi dobrze

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:35   #1503
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
To u mnie za 11 dni studnioweczka, mam nadzieje, ze jak juz bedzie dwucyfrowka to czas szybciej poleci mogloby juz byc tak 50 dni
Potem to jest galop i nie wiesz w co ręce włożyć
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:35   #1504
gosius91
Zakorzenienie

cowie widze Cię

a tymczasem uciekam, bo TŻ czeka z obiadkiem na mnie

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:43   #1505
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Nie spóźniłam się. Byłam 10 minut przed czasem.
Chodniki były lekko mokre, bo wcześniej padało, ale teraz już świeciło piękne słonce i było bardzo ciepło.
Stanęłam sobie z boku i czekałam na przyjazd PM.
W pewnym momencie usłyszałam „gdzie Emilia?” „gdzie Emilia?” patrzę, a tam Pan Młody wędruje od gościa do gościa. Co chwilę padało, „gdzie Twoja żona?”. Pan Młody się uśmiechnął, powiedział „przyjedzie, przyjedzie” i zniknął mi z pola widzenia.
Grzecznie czekaliśmy dalej, w pewnym momencie przechodził wysoki, szczupły, długowłosy koleś, który najpierw mi się przyjrzał, a później strzelił uśmiechem ze wszystkich zębów – moja pierwsza myśl „ o matko, to świadek, a Emilia coś mu powiedziała, że będę się o niego ocierać”.
Facet mijając wszystkich prosił, żeby już wchodzić do kościoła, bo Emilia już jedzie.
Musieliśmy jeszcze wszyscy trochę poczekać zanim Panna Młoda się pojawiła. Ale warto było.
Wyglądała bajecznie. Piękna sukienka, boskie bolerko które naprawdę dodawało mnóstwo uroku. No i przepiękny bukiet który już widziałyście. Miała świetny makijaż, we włosach eustomy. Jednym słowem bosko.
Pan Młody wyglądał bardzo elegancko i pięknie „zajmował” się Żonką. Podawał rękę, pomagał przy wejściu na schodki, przy wstawaniu. Klasa.
W kościele na co drugiej ławce był bukiecik z białych i różowych frezji i peonii przewiązany różową, atłasową wstążką.
Do ołtarza poprowadził Emilię Tata. Cały czas się uśmiechała.
Nabożeństwo było bardzo ładne. Kapłan dużo i ciepło, fajnie mówił o małżeństwie. Cały czas zwracał się do młodych po imieniu. Przysięgę powiedzieli cicho, ale pewnie. Emilia cały czas się uśmiechała, Pan Młody był chyba bardziej zestresowany.
Przy błogosławieństwie miałam łzy w oczach.
Złożyłam im od nas wszystkich życzenia.
Było naprawdę pięknie, a nasza Emilia wyglądała cudowanie.
I nie przesadzam, bo pewnie już wiecie, że to nie w moim stylu.

PS. Ten koleś to był świadek. Ciaaaaaaacho.
Dziękuję bardzo że byłaś, strasznie mi się miło zrobiło. Dzięki za opis bukietów na ławce, kompletnie ich nie pamiętam. Fajnie też było że na błogosławieństwie księdza wyszło tak piękne słońce.
Najpiękniejszy dzień w moim życiu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-02, 11:48   #1506
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :

Anaelle, no ale gdzie ta wtopa? napisałaś jej żeby jednak nie przyjeżdżała? ja chyba bym tak zrobiła napisz jej, że nie pasuje Ci to żeby przyjeżdżała z obcą dla ciebie koleżanką - może wtedy ona też nie przyjedzie

Emilka! opowiadaj! dawaj foty!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:53   #1507
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo że byłaś, strasznie mi się miło zrobiło. Dzięki za opis bukietów na ławce, kompletnie ich nie pamiętam. Fajnie też było że na błogosławieństwie księdza wyszło tak piękne słońce.

Cześć Żonko!!
Stary 2013-06-02, 11:55   #1508
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Anaelle, no ale gdzie ta wtopa? napisałaś jej żeby jednak nie przyjeżdżała? ja chyba bym tak zrobiła napisz jej, że nie pasuje Ci to żeby przyjeżdżała z obcą dla ciebie koleżanką - może wtedy ona też nie przyjedzie

Ja bym chyba wolała, żeby obraziła się na mnie jakaś nieznajoma całej rodzinie znajoma zza granicy niż cała rodzina patrzyła dziwnie. Nie mam nic do innego koloru skóry, bardziej mnie martwi zachowanie o jakim piszesz, Anaelle. Chyba bardziej bym nie zniosła, jakby przez X następne lat ciotki i babki gadały o wtopie na moim weselu, które nie wynikałoby z Twojego zachowania a osoby nie ogarniającej się w polskim klimacie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

heloł Bejbe!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-06-02, 12:02   #1509
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiem

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Cześć Żonko!!
Cześć, mam Munża.

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ja bym chyba wolała, żeby obraziła się na mnie jakaś nieznajoma całej rodzinie znajoma zza granicy niż cała rodzina patrzyła dziwnie. Nie mam nic do innego koloru skóry, bardziej mnie martwi zachowanie o jakim piszesz, Anaelle. Chyba bardziej bym nie zniosła, jakby przez X następne lat ciotki i babki gadały o wtopie na moim weselu, które nie wynikałoby z Twojego zachowania a osoby nie ogarniającej się w polskim klimacie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

heloł Bejbe!

Stary 2013-06-02, 12:02   #1510
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie każdy dzień jak poprzedni, niczym się nie różniący. Na 20 dni przed ślubem nadal nic się nie zmieniło Koszmarów brak, stresu zero. Niby wiem że to już "zaraz", ale w żaden sposób mnie nie rusza żebym miała nie spać, nie jeść czy być kłębkiem nerwów
Poza tym tak jak Wy piszecie o winietkach, koszykach awaryjnych w łazienkach, podziękowaniach dla gości... nic z tego nie robimy Moja "torba podręczna" na wesele też nie będzie zawierała połowy rzeczy które wymieniacie. Resztę spraw mamy już załatwione i ogarnięte.

Z "poważniejszych" musimy jeszcze tylko kupić wino i szampana A no i może w tym tygodniu w końcu zadzwonię do fryzjerki spytać kiedy umawiamy się na próbne czesanie. Bo jakoś póki co mi nie było po drodze A no i ja przecież mam jeszcze całe 20 dni do ślubu, więc zdążę
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:06   #1511
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:

moja wtopa polega na tym, że zabrakło mi asertywnosci jak poinformowała mnie o koleżance i zamiast jej powiedzieć że mi to nie pasuje..... eh
głupio zrobiłam wogole wysylając jej zaproszenie a teraz mój gość (kurde, nie zapraszałam tej drugiej!!! ) stanie się ciekawostką przyrodniczą i glówną atrakcją MOJEJ imprezy
Cytat:
widze, że mnie rozumiesz
mam ochotę jej napisać żeby nie przyjeżdżała ale nie potrafie byc taka bezczelna
z resztą to by pewnie oznaczało popsucie kontaktów także z tymi dziadkami
sama juz nie wiem czego boję się bardziej: że ktoś z moich polskich gości zaliczy jakąś wtopę wobec nich, czy tez że ich zachowanie będzie jakimś...... "obciachem?" wobec moich gości

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:08   #1512
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Dla mnie każdy dzień jak poprzedni, niczym się nie różniący. Na 20 dni przed ślubem nadal nic się nie zmieniło Koszmarów brak, stresu zero. Niby wiem że to już "zaraz", ale w żaden sposób mnie nie rusza żebym miała nie spać, nie jeść czy być kłębkiem nerwów
Poza tym tak jak Wy piszecie o winietkach, koszykach awaryjnych w łazienkach, podziękowaniach dla gości... nic z tego nie robimy Moja "torba podręczna" na wesele też nie będzie zawierała połowy rzeczy które wymieniacie. Resztę spraw mamy już załatwione i ogarnięte.

Z "poważniejszych" musimy jeszcze tylko kupić wino i szampana A no i może w tym tygodniu w końcu zadzwonię do fryzjerki spytać kiedy umawiamy się na próbne czesanie. Bo jakoś póki co mi nie było po drodze A no i ja przecież mam jeszcze całe 20 dni do ślubu, więc zdążę

Podziwiam cię za spokój mi zostało 26 dni i już się spinam:P
Torba podręczna? jejku, chyba musze przeczytać ten wątek od poczatku porządnie.
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2013-06-02, 12:09   #1513
amarela
Zakorzenienie

Witam się w końcu słońce
Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj mam 90 DDŚ. A przecież dopiero co było 100. Jeszcze tylko kilka takich dziesiątek mi ucieknie i ślub Im bliżej tego dnia, tym bardziej namacalny staje się upływ czasu, zdecydowanie.
ja dosłownie wczoraj miałam studniówkę, a tu dzisiaj zostało 62 dni nie mam pojęcia kiedy to zleciało.
Cytat:

też jakoś nie widzę tu wtopy ja bym chyba też jakoś delikatnie powiedziała że zapraszamy tylko rodzinę, więc żeby lepiej była sama,(może się zniechęci) a no i napisałabym, że nikt nie będzie mówił w ich języku
Stary 2013-06-02, 12:17   #1514
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość

widze, że mnie rozumiesz
mam ochotę jej napisać żeby nie przyjeżdżała ale nie potrafie byc taka bezczelna
sama juz nie wiem czego boję się bardziej: że ktoś z moich polskich gości zaliczy jakąś wtopę wobec nich, czy tez że ich zachowanie będzie jakimś...... "obciachem?" wobec moich gości
A nie możesz powiedzieć, że przepraszasz, ale jednak musicie ograniczyć przyjęcie do minimum z ważnych powodów osobistych i wesele z pompą zostanie przesunięte ( na wieczne nigdy) ? Trochę nieładnie, ale będzie wilk syty i owca cała.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-06-02, 12:18   #1515
ila87
Zakorzenienie

Pani Emilio

Anelle postąpiłabym jak większość dziewczyn radzi - starałabym się wybrnąć tak, by nie przyjeżdżała. Atrakcją wesela będzie niespotykana u nas i bardzo rozrywkowa kobieta, mimo, że każdy wie to PM powinna być w centrum uwagi. Może napisz, że masz ostatnio kłopoty finansowe i mimo wcześniej planowej większej liczby gości musisz ograniczyć wydatki i nie stać Cię na zapraszanie dodatkowych gości już po podaniu konkretnej liczby w restauracji.

Edytowane przez ila87
Czas edycji: 2013-06-02 o 12:39
ila87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:20   #1516
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiem

Cytat:

Czesc zonko munz sniadanie juz robi?

Wysyłane z Tapatalk 2
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:21   #1517
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Anaelle, napisz jej,że zgłosiła się po terminie potwierdzania prybycia i niestety Ty masz już wszystko ustalone na sali.
Stary 2013-06-02, 12:24   #1518
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
moja wtopa polega na tym, że zabrakło mi asertywnosci jak poinformowała mnie o koleżance i zamiast jej powiedzieć że mi to nie pasuje..... eh
głupio zrobiłam wogole wysylając jej zaproszenie a teraz mój gość (kurde, nie zapraszałam tej drugiej!!! ) stanie się ciekawostką przyrodniczą i glówną atrakcją MOJEJ imprezy

widze, że mnie rozumiesz
Ja bym jej powiedziała 1) że niestety dała znac po terminie potwierdzania który podaliście w zaproszeniach i teraz nie da się już powiększyc ilości gości, albo że to bardzo drogo wyjdzie i was nie stac po prostu 2) że zapraszłaś ją a nie koleżankę i że PL nie ma zwyczaju przyprowadzania znajomych i prosisz żeby przyjechała sama (jeżeli juz musi) 3) przedstaw jej tą imprezę jako... rodzinną z przyjaciółmi, daj do zrozumienia że zaprosiliście tylko najbliższe osoby i nie chcesz jakiś obcych ludzi. Sama pewnie nie przyjedzie i będzie spokój. A jezeli przyjedzie to trudno... przepadło.
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2013-06-02, 12:28   #1519
motylek2701
Rozeznanie

Anaelle, myślę tak samo jak dziewczyny. Rozumiem, że nie chcesz być bezczelna mówiąc jej żeby nie przyjeżdżała, ale masz rację to one będzie (chcąc nie chcąc) główną atrakcją WASZEGO ŚLUBU I WESELA a tak być nie może!
Ja bym spróbowała załatwić to tak: po pierwsze powiedziałabym jej, że nie potwierdziła mi obecności w terminie a lista już została zamknięta przez co jej nie uwzględniłaś a tym bardziej nie uwzględniłaś jej osoby towarzyszącej. Nie powiedziałaś jej tego w momencie Waszej rozmowy bo np. myślałaś, że dasz to radę jakoś załatwić.
Wiem, że to lekkie naginanie prawdy, ale ja bym chyba tak zrobiła żeby nie dopuścić do odwrócenia uwagi od WAS-najważniejszych w tym dniu, a obecna mentalność jest jaka jest i choć będziecie najpiękniejsi w tym dniu to uwaga skupi się na nich. I ja nie widzę tu żadnych rasistowskich pobudek, czysto racjonalna chęć uniknięcia frustracji w najważniejszym dniu w życiu

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Cześć, mam Munża.

ale Ci dobrze
Stary 2013-06-02, 12:30   #1520
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
I ja nie widzę tu żadnych rasistowskich pobudek, czysto racjonalna chęć uniknięcia frustracji w najważniejszym dniu w życiu
Dokładnie. Jeśli jest taką żywiołową osobą, będziesz się ciągle martwić, co robi, gdzie jest, czy czegoś głupiego nie zrobiła, będziesz musiała ciągle jej tłumaczyć, być blisko niej bo nie wie co i jak. Niestety, ale to by było zbyt upierdliwe, przepraszam

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-06-02, 12:30   #1521
justi699
Zakorzenienie

Heja

Emilka! witaj żonko! jak tam?

a u mnie 20 dni zaczynam lekko panikować co do mnie nie podobne
u mnie też goście nie potwierdzają było do wczoraj a zadzwoniło raptem 5 osób
jutro czeka mnie obdzwanianie, jakie to żenujące

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:31   #1522
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Podziwiam cię za spokój mi zostało 26 dni i już się spinam:P
Torba podręczna? jejku, chyba musze przeczytać ten wątek od poczatku porządnie.
W sensie to co PM awaryjnie powinna mieć ze sobą. Jakieś chusteczki, coś przeciwbólowego, plastry, perfumy itd. Melleczka kiedyś taką listę wkleiła co już ma i co jeszcze musi sobie skompletować. No i ja stamtąd niewiele co będę szykować
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2013-06-02, 12:35   #1523
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Takich atrakcji również nie planuję zresztą w ogóle nie planuję się stresować teraz też jestem na luzie. Spinam się tylko o to, żeby TERAZ ogarnąć te rzeczy które nie muszą czekać na ostatnią chwilę, właśnie po to żeby przed samym ślubem mieć luz

Cytat:
A nie możesz powiedzieć, że przepraszasz, ale jednak musicie ograniczyć przyjęcie do minimum z ważnych powodów osobistych i wesele z pompą zostanie przesunięte ( na wieczne nigdy) ? Trochę nieładnie, ale będzie wilk syty i owca cała.
Dokładnie albo, Anaelle, napisz jej tak jak dziewczyny radzą, że było już po terminie potwierdzania, że dałaś znać menadżerowi sali ale niestety już nic się nie da zrobić i że Ci przykro i że zapraszasz innym razem na domową imprezę z okazji zamążpójścia

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:37   #1524
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Heja

Emilka! witaj żonko! jak tam?

a u mnie 20 dni zaczynam lekko panikować co do mnie nie podobne
u mnie też goście nie potwierdzają było do wczoraj a zadzwoniło raptem 5 osób
jutro czeka mnie obdzwanianie, jakie to żenujące
Mi o dziwo jedna kuzynka nie raczyła dać odpowiedzi. No ale płakać nie będę. Ona ma męża, małe dziecko. Może nie mają z kim go zostawić. Nie wnikam, nie interesuje mnie to. W dowodzie jej nie mam, kontaktów nigdy nie utrzymywałyśmy i utrzymywać nie będziemy. Dodatkowo kuzyn dziś dał znać że jednak będzie sam. No i nie wiem jeszcze co z moim chrzestnym i jego żoną. Ale do nich odezwę się pewnie za jakieś półtora tygodnia. Problemów z dodaniem 2 osób nie będzie a wiem jaką mają sytuację i że to nie od nich zależy czy się pojawią czy nie.

Tak więc obdzwanianie mnie ominęło

Stary 2013-06-02, 12:37   #1525
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
proszę nie cytowac
Ja bym się bała, że będzie jakas draka typu emocje ją poniosą - nie wiem jaka ona jest, ja mam doświadczenia niewiele ale tyle o ile mam to, że takie osoby temperamentu mają aż za dwoje i bywają wybuchowe :P ale to typ z usa, tam to obciachu nie mają, nie wiem jak Twoja znajoma. Więc rozumiem Twoje obawy, może być naprawdę ciekawie

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:39   #1526
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
W sensie to co PM awaryjnie powinna mieć ze sobą. Jakieś chusteczki, coś przeciwbólowego, plastry, perfumy itd. Melleczka kiedyś taką listę wkleiła co już ma i co jeszcze musi sobie skompletować. No i ja stamtąd niewiele co będę szykować
Chyba kiepska ze mnie PM bo oprócz papierosów, nitki, pończoch na zmianę i czegoś na biegunke to nic nie planowalam mieć:P

U nas nie bedzie błogoslawieństwa i zastanawiam się jak ogarnąc kwestie samochodu... ma najpierw jechac po TŻ a potem przyjechac po mnie i świadkową? Czy tylko ja i świadkowa mamy jechac pod kosciół i tam sie spotkać z TZ? I jak namówic ojca żeby chcial mnie prowadzić do ołtarza?
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2013-06-02, 12:41   #1527
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Mi o dziwo jedna kuzynka nie raczyła dać odpowiedzi. No ale płakać nie będę. Ona ma męża, małe dziecko. Może nie mają z kim go zostawić. Nie wnikam, nie interesuje mnie to. W dowodzie jej nie mam, kontaktów nigdy nie utrzymywałyśmy i utrzymywać nie będziemy. Dodatkowo kuzyn dziś dał znać że jednak będzie sam. No i nie wiem jeszcze co z moim chrzestnym i jego żoną. Ale do nich odezwę się pewnie za jakieś półtora tygodnia. Problemów z dodaniem 2 osób nie będzie a wiem jaką mają sytuację i że to nie od nich zależy czy się pojawią czy nie.

Tak więc obdzwanianie mnie ominęło
no to zazdroszczę

mnie dziś ciotka wkurzyła po mówi mi że oni przyjdą ale czy córka ich przyjdzie "to nie wiadomo, na dzień dzisiejszy to nie" tak a potem dzień przed ślubem zmieni zdanie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:41   #1528
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM20

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Anaelle, napisz jej,że zgłosiła się po terminie potwierdzania prybycia i niestety Ty masz już wszystko ustalone na sali.
To jest chyba najlepsze wyjscie.

Wysyłane z Tapatalk 2
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:42   #1529
alcon
Rozeznanie

dzień dobry

u mnie kolejny dzień leje... chyba zafunduje sobie krótki weekend w jakimś południowym kraju.

Anaelle
... fakt mogłaś zaprosić tylko dziadków, no ale mleko się wylało. Jak Ci nie zależy na tej relacji i na prawdę nie chcesz jej i jej koleżanki na ślubie, to po prostu powiedz jej to. Ew. możesz zdać się na los i może się okazać,że nie będzie tak źle.
A tak poza tym więcej wiary w prostych ludzi-jak piszesz z małych wiosek. Z doświadczenia wiem, że takie osoby jak już poznają ciemnoskórych/muzułmanów/Azjatów są nimi pozytywnie zaskoczone. Szczególnie jak tamte znają kilka słów po polsku i pozytywnie wypowiadają się o naszym kraju.

Edytowane przez alcon
Czas edycji: 2013-06-02 o 13:38
alcon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:44   #1530
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja bym się bała, że będzie jakas draka typu emocje ją poniosą - nie wiem jaka ona jest, ja mam doświadczenia niewiele ale tyle o ile mam to, że takie osoby temperamentu mają aż za dwoje i bywają wybuchowe :P ale to typ z usa, tam to obciachu nie mają, nie wiem jak Twoja znajoma. Więc rozumiem Twoje obawy, może być naprawdę ciekawie
Ja od razu po opisie miałam skojarzenie z takimi murzynkami jak te druhny i ba Bridzella

https://www.youtube.com/watch?v=1P3IklVZiFs

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości