Jak określić porowatość włosów? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 17:00   #421
RoseAlex
Przyczajenie

Dot.: Jak określić porowatość włosów?

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Jeżeli masz wątpliwości co do porowatości swoich włosów...

...odpowiedz na pytania:

1. Jak długo schną Twoje włosy?
2. Czy trudno je zmoczyć?
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych?
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy?
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?

... a dowiesz się, jaką masz porowatość.
Odpowiedz tylko na powyższe pytania, ale staraj się odpowiadać jak najobszerniej.
Jeżeli szukasz pomocy w dobraniu odpowiedniej pielęgnacji dla swoich włosów wbijaj śmiało na wątek: Walka o zdrowe i piękne włosy.

Dużą pomocą będzie też zdjęcie całych włosów w dobrym świetle.
Zapraszam!

Troszkę teorii:

Porowatość w kapsułce
Porowatość

Włosy wysokoporowate:

Włosy niskoporowate:

1. Jak długo schną Twoje włosy? kilka godzin, od 3 do 5
2. Czy trudno je zmoczyć? przy nasadzie muszę dosć pomanewrować by dobrze się zmoczyły, na długości dość dobrze sie moczą, ale bez szału nie są mokre od razu po kontakcie z wodą
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? raczej zostaje
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godizn po umyciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie bardzo
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? mam fale, które nie rozczesywane w miarę dobrze się trzymają, ale loki na moich włosach trzymają się bardzo krótko, bez utrwalenia nie przyżyją nawet godziny
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? mam słabe oświetlenie w łazience, czasem błyszczą, ale najczęściej nie
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są miękkie, ale gdy nie użyję odżywki po umyciu są szorstkie
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję, prostuję kilka razy w roku, suszę trochę częściej niż prostuje, ale też rzadko
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? mogę myć tylko szamponami, deliaktniejszymi lub mocniejszymi, mycie odżywką nie zdaje sprawdzianu
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelakie specyfiki chroniące przed temperaturą, takie które zawierają alkohol, odżywki nakładane na skalp
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od kilku miesięcy (3-4)

Edytowane przez RoseAlex
Czas edycji: 2013-05-30 o 17:05
RoseAlex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 17:28   #422
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanan26 Pokaż wiadomość
Witam i ja też chciałabym się upewnić, co do porowatości

około godziny.

dłuższą chwilę muszę lać wodą, by wszystkie się zmoczyły.

3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?
zostaje

4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?

najlepiej wyglądają od razu po myciu i ten stan utrzymuje się do następnego mycia (myję codziennie).

tak.

tak

nabierają objętości

8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych?

czuję ulgę - gdy mam związane długo włosy, to skalp mnie boli.

tak, błyszczą się.

miękkie, gładkie i mocne.

farbuję co kilka miesięcy, nigdy zaś nie rozjaśniałam, prostuję bardzo rzadko (raz na miesiąc mi się zdarzy), suszę codziennie chłodnym nawiewem.

12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?

nie mam takich problemów.

13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).
nie przypominam sobie, żeby takie kosmetyki były.

kilka miesięcy (od grudnia 2012 bodajże).
Średnia porowatość
Cytat:
Napisane przez RoseAlex Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? kilka godzin, od 3 do 5
2. Czy trudno je zmoczyć? przy nasadzie muszę dosć pomanewrować by dobrze się zmoczyły, na długości dość dobrze sie moczą, ale bez szału nie są mokre od razu po kontakcie z wodą
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? raczej zostaje
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godizn po umyciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie bardzo
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? mam fale, które nie rozczesywane w miarę dobrze się trzymają, ale loki na moich włosach trzymają się bardzo krótko, bez utrwalenia nie przyżyją nawet godziny
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? mam słabe oświetlenie w łazience, czasem błyszczą, ale najczęściej nie
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są miękkie, ale gdy nie użyję odżywki po umyciu są szorstkie
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję, prostuję kilka razy w roku, suszę trochę częściej niż prostuje, ale też rzadko
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? mogę myć tylko szamponami, deliaktniejszymi lub mocniejszymi, mycie odżywką nie zdaje sprawdzianu
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelakie specyfiki chroniące przed temperaturą, takie które zawierają alkohol, odżywki nakładane na skalp
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od kilku miesięcy (3-4)
Pogranicze wysokiej i średniej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 17:45   #423
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Średnia porowatość
dziękuję pięknie myślałam, że są wysoko, ale już wszystko jasne
Stary 2013-05-30, 20:54   #424
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4
Konto usunięte

Dot.: nietypowe - jak "podniszczyć" włosy?

ja też proszę o określenie porowatości włosów a tu odpowiedzi:

1. ok 2 godziny
2. raczej łatwo, ale tylko gdy przeczesuję je palcami podczas mycia;
3. pasemko włosów zostaje
4. najlepiej kilka godzin po umyciu
5. tak, są błyszczące
6. tak, są bardzo podatne ale tylko na kręcenie; prostowane włosy szybko mi się wywijają, szczególnie przy dużej wilgotności powietrza
7. nabierają objętości
8. codziennie chodzę w spiętych włosach, raczej nie lubię zostawiać ich rozpuszczonych ponieważ włosy szybko plączą mi się od wiatru, a nawet zwykłego ocierania o ubranie; pomimo tego gdy po całym dniu rozpuszczę włosy, czuję ulgę
9. tak, błyszczą
10. są miękkie w dotyku, podatne na odkształcenia pod wpływem lekkiego ugniatania palcami, ale nie są gładkie (czuję takie jakby lekkie "wgłębienia" w strukturze włosa- nie wiem jak to dokładnie określić )
11. nie farbuję, nie prostuję i nie suszę (jeśli wysuszę raz na jakiś czas to robią się bardzo puszyste ale też szorstkie w dotyku i szybko tracą objętość)
12. nie mam problemu z myciem włosów; przesuszają je tylko bardzo szampony z SLS (najbardziej Schauma)
13. obciążyły moje włosy: olej kokosowy Parachute, maska jajeczna "Babuszki Agafii" stosowana częściej niż raz na 1/2 tygodnie; odżywka Nivea o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1 stosowana codziennie sprawiła że moje włosy były "gumowate"
14. od ok 8 miesięcy, dawniej tylko szampon z SLS i jakakolwiek odżywka; teraz szampony i odżywki rosyjskie bez SLS codziennie (produkty z serii- teraz np szampon i balsam na cedrowym propolisie), raz lub 2 w tyg maska do włosów pod czepek na pół godziny do godziny, oraz codziennie olejek bądź jedwab na końcówki, mam też problem z wygładzeniem mnóstwa "baby hair" które zaczęły wyrastać po ok 2 miesiącach lepszej pielęgnacji włosów
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 21:06   #425
kascysko
Zakorzenienie

[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;41078201]ja też proszę o określenie porowatości włosów a tu odpowiedzi:

1. ok 2 godziny
2. raczej łatwo, ale tylko gdy przeczesuję je palcami podczas mycia;
3. pasemko włosów zostaje
4. najlepiej kilka godzin po umyciu
5. tak, są błyszczące
6. tak, są bardzo podatne ale tylko na kręcenie; prostowane włosy szybko mi się wywijają, szczególnie przy dużej wilgotności powietrza
7. nabierają objętości
8. codziennie chodzę w spiętych włosach, raczej nie lubię zostawiać ich rozpuszczonych ponieważ włosy szybko plączą mi się od wiatru, a nawet zwykłego ocierania o ubranie; pomimo tego gdy po całym dniu rozpuszczę włosy, czuję ulgę
9. tak, błyszczą
10. są miękkie w dotyku, podatne na odkształcenia pod wpływem lekkiego ugniatania palcami, ale nie są gładkie (czuję takie jakby lekkie "wgłębienia" w strukturze włosa- nie wiem jak to dokładnie określić )
11. nie farbuję, nie prostuję i nie suszę (jeśli wysuszę raz na jakiś czas to robią się bardzo puszyste ale też szorstkie w dotyku i szybko tracą objętość)
12. nie mam problemu z myciem włosów; przesuszają je tylko bardzo szampony z SLS (najbardziej Schauma)
13. obciążyły moje włosy: olej kokosowy Parachute, maska jajeczna "Babuszki Agafii" stosowana częściej niż raz na 1/2 tygodnie; odżywka Nivea o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1 stosowana codziennie sprawiła że moje włosy były "gumowate"
14. od ok 8 miesięcy, dawniej tylko szampon z SLS i jakakolwiek odżywka; teraz szampony i odżywki rosyjskie bez SLS codziennie (produkty z serii- teraz np szampon i balsam na cedrowym propolisie), raz lub 2 w tyg maska do włosów pod czepek na pół godziny do godziny, oraz codziennie olejek bądź jedwab na końcówki, mam też problem z wygładzeniem mnóstwa "baby hair" które zaczęły wyrastać po ok 2 miesiącach lepszej pielęgnacji włosów[/QUOTE]
Pogranicze wysokiej i średniej porowatości
Stary 2013-05-30, 21:25   #426
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za szybką odpowiedź
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 00:11   #427
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
1. ok 1,5- 2 godziny
2.raczej tak
3. szybko spłynie
4. od razu po umyciu
5. nie
6. nie chcą się układać
7. nabierają puszystości, objętością tego nie mogę nazwać...
8. Nie lubię ich rozpuszczonych
9. Nie
10. Są przesuszone, gdy nie używam żadnych specyfików
11. Nie farbuję od 8 miesięcy, staram się nie suszyć ani nie prostować włosów
12. nie mam
13. Kosmetyki przeznaczone do włosów przetłuszczających się (mam z tym problem u nasady, w połowie włosy zaczynają się puszyć i przesuszać.)
14. Niedługo- od jakichś 2-3 miesięcy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 09:48   #428
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
1. ok 1,5- 2 godziny
2.raczej tak
3. szybko spłynie
4. od razu po umyciu
5. nie
6. nie chcą się układać
7. nabierają puszystości, objętością tego nie mogę nazwać...
8. Nie lubię ich rozpuszczonych
9. Nie
10. Są przesuszone, gdy nie używam żadnych specyfików
11. Nie farbuję od 8 miesięcy, staram się nie suszyć ani nie prostować włosów
12. nie mam
13. Kosmetyki przeznaczone do włosów przetłuszczających się (mam z tym problem u nasady, w połowie włosy zaczynają się puszyć i przesuszać.)
14. Niedługo- od jakichś 2-3 miesięcy
Stary 2013-05-31, 16:19   #429
moonmonster
Raczkowanie

Proszę o pomoc w ocenie porowatości
1. Schną 1,5-2h
2. Czy trudno je zmoczyć? nie
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wróci na swoją stronę
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak, słabo
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają objętości
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? noszę i tak, i tak. obojętne
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. pędzel
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuję. nie prostuję od 4 mies. Suszę włosy wtedy, gdy muszę
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nivea odzywka prostujaca wlosy
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od 3 mies
moonmonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 17:11   #430
avciaxt
Raczkowanie

1. Jak długo schną Twoje włosy? około 3-4 godzin, z tym, że końcówki i tył(włosy najbardziej przy plecach) wysychają bardzo szybko
2. Czy trudno je zmoczyć? trzeba się trochę postarać aby zmoczyć skalp końcówki i włosy z tyłu łatwo
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? będzie starało się wrócić na swoją stronę
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? trochę, ale bardzo mało
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? zostają fale, jednak po jakimś czasie włosy wracają do naturalnego wyglądu
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są sianowate, ale dawno ich nie podcinałam
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? suszę tylko grzywkę, nic innego
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nie sprawdziła się u mnie słynna odżywka Alterry "granat i aloes"
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od roku, na jakiś czas przestałam i miesiąc temu znów do tego wróciłam

Proszę o pomoc

Edytowane przez avciaxt
Czas edycji: 2013-05-31 o 17:54
avciaxt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 17:57   #431
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonmonster Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc w ocenie porowatości
1. Schną 1,5-2h
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wróci na swoją stronę
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak, słabo
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają objętości
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? noszę i tak, i tak. obojętne
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. pędzel
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuję. nie prostuję od 4 mies. Suszę włosy wtedy, gdy muszę
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nivea odzywka prostujaca wlosy
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od 3 mies
Średnia porowatość
Cytat:
Napisane przez avciaxt Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? około 3-4 godzin, z tym, że końcówki i tył(włosy najbardziej przy plecach) wysychają bardzo szybko
2. Czy trudno je zmoczyć? trzeba się trochę postarać aby zmoczyć skalp końcówki i włosy z tyłu łatwo
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? będzie starało się wrócić na swoją stronę
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? trochę, ale bardzo mało
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? zostają fale, jednak po jakimś czasie włosy wracają do naturalnego wyglądu
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są sianowate, ale dawno ich nie podcinałam
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? suszę tylko grzywkę, nic innego
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nie sprawdziła się u mnie słynna odżywka Alterry "granat i aloes"
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od roku, na jakiś czas przestałam i miesiąc temu znów do tego wróciłam

Proszę o pomoc
Średnia porowatość, końcówki i tył - wyższa
Stary 2013-05-31, 18:13   #432
moonmonster
Raczkowanie

Cytat:
Średnia porowatość
nie byłam pewna, ale teraz już wiem. dziękuję
moonmonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 18:59   #433
avciaxt
Raczkowanie

Cytat:
Średnia porowatość, końcówki i tył - wyższa
Dziękuję, co do końcówek i okropnego tyłu byłam pewna wysokiej porowatości, jednak co do reszty już tej pewności nie miałam. Dziękuję bardzo za pomoc
avciaxt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 18:59   #434
lacrimachristi
Zakorzenienie

Dot.: nietypowe - jak "podniszczyć" włosy?

1. Jak długo schną Twoje włosy? ok 1 - 1,5 godz
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?od razu/kilka godzin
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?tak, ale sie prostuja
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?nabieraja
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulge
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.z kitka
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? susze nie farbuje nie prostuje
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?z niczym
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).nivea streight easy czy cos takiego
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?1,5 roku

Edytowane przez lacrimachristi
Czas edycji: 2013-05-31 o 19:01
lacrimachristi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 19:15   #435
anulka3535
Przyczajenie

około 2 godzin

nie, bardzo łatwo je zmoczyć

zdecydowanie zostanie, dopóki sama nie odłożę go na swoje miejsce:P

po myciu najczęściej jest szopa i milion odstających włosków, najlepiej chyba wyglądają na drugi dzień, ale i tak muszę je doprowadzić do porządku

nie

tak, są naprawdę bardzo podatne

w sumie to nie wiem... po rozczesaniu moich kręconych (falowanych?) włosów robi się puch,,,

zdecydowanie ulgę, muszę troszkę mocniej spinać włosy, bo włosy nad karkiem wychodzą później z gumki

błyszczą się wtedy gdy je wyprostuję na szczotce, albo przed myciem - jak już nabiorą swojego tłuszczu:P

twarde, szorstkie... pomimo, że niedawno podcinane

nie farbuję, prostuję raz na kilka miesięcy, suszarkę odstawiłam nie cały miesiąc temu (suszyłam codziennie na szczotce)

nie mam z tym problemów

mam chyba za małe doświadczenie, by o tym mówić. W każdym razie olej kokosowy nie za bardzo im służy, po kilku miesiącach olejowania Vatiką nie było efektów

od kilku miesięcy (grudzień 2012), ale do końca kwietnia układałam włosy codziennie na szczotce, poza tym od grudnia stosowałam tylko oleje kokosowe (Sesa, Vatika), teraz próbuję z oliwą z oliwek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-31 19.55.42.jpg (85,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez anulka3535
Czas edycji: 2013-05-31 o 19:48
anulka3535 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:58   #436
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:

...odpowiedz na pytania:

1. Jak długo schną Twoje włosy? Rozpuszczone z 3 h, spięte nawet przez całą noc potrafią nie wyschnąć
2. Czy trudno je zmoczyć? Nie mam porównania... Chociaż chyba nie tak łatwo, jeśli chcę je zmoczyć przenosząc wodę rękami na włosy
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Raczej powoli
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Kilka godzin po myciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Raczej tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Po rozpleceniu warkocza mam falki, trzymające się kilka godzin, ale loki zrobione lokówką trzymają się krótko
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają objętości (nie wiedziałam, że może być inaczej)
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Jeśli czuję ulgę to dlatego, że muszę mieć mocno związane włosy, żeby się gumka nie zsuwała i później może mnie lekko boleć głowa
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak, bardzo
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Nie wiem, ale są takie milusie
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę tylko, mniej więcej raz na 3 tygodnie
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mogę domyć np. oleju kokosowego. Nie dam rady go zmyć, choćbym myła włosy z 10 razy różnymi czyszczącymi szamponami
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Ogólnie po większości odżywek nie widzę różnicy na plus, a często nawet włosy są jeszcze gorsze (np. po Waxie była tragedia). Są wtedy takie smętne. Odżywki pomagają mi głównie przy rozczesaniu włosów, ale w ich wyglądzie mi nie pomagają Jedynie po krótko trzymanej nafcie widzę czasami fajne efekty.
Od kilku lat hobbystycznie zajmuję się pielęgnacją włosową, jednak z nią nie przesadzam (bo moje włosy bez odżywek i z wyglądają podobnie)
Mogę jeszcze dodać, że moje włosy wyglądają zdrowo. Jedynie teraz zrobiły się bardziej szorstkie, bo przez 2 tygodnie wypoczynku myłam włosy w bardzo twardej wodzie i zamiast odżywek dawałam troszkę jedwabiu. Nie miałam takich już baaaaaardzo dawno, może nigdy

Proszę o określenie porowatości

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:05
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 22:23   #437
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? ok 1 - 1,5 godz
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?od razu/kilka godzin
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?tak, ale sie prostuja
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?nabieraja
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulge
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.z kitka
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? susze nie farbuje nie prostuje
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?z niczym
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).nivea streight easy czy cos takiego
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?1,5 roku
Cytat:
Napisane przez anulka3535 Pokaż wiadomość
około 2 godzin

nie, bardzo łatwo je zmoczyć

zdecydowanie zostanie, dopóki sama nie odłożę go na swoje miejsce:P

po myciu najczęściej jest szopa i milion odstających włosków, najlepiej chyba wyglądają na drugi dzień, ale i tak muszę je doprowadzić do porządku

nie

tak, są naprawdę bardzo podatne

w sumie to nie wiem... po rozczesaniu moich kręconych (falowanych?) włosów robi się puch,,,

zdecydowanie ulgę, muszę troszkę mocniej spinać włosy, bo włosy nad karkiem wychodzą później z gumki

błyszczą się wtedy gdy je wyprostuję na szczotce, albo przed myciem - jak już nabiorą swojego tłuszczu:P

twarde, szorstkie... pomimo, że niedawno podcinane

nie farbuję, prostuję raz na kilka miesięcy, suszarkę odstawiłam nie cały miesiąc temu (suszyłam codziennie na szczotce)

nie mam z tym problemów

mam chyba za małe doświadczenie, by o tym mówić. W każdym razie olej kokosowy nie za bardzo im służy, po kilku miesiącach olejowania Vatiką nie było efektów

od kilku miesięcy (grudzień 2012), ale do końca kwietnia układałam włosy codziennie na szczotce, poza tym od grudnia stosowałam tylko oleje kokosowe (Sesa, Vatika), teraz próbuję z oliwą z oliwek
Wysoka porowatość
Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Mogę jeszcze dodać, że moje włosy wyglądają zdrowo. Jedynie teraz zrobiły się bardziej szorstkie, bo przez 2 tygodnie wypoczynku myłam włosy w bardzo twardej wodzie i zamiast odżywek dawałam troszkę jedwabiu. Nie miałam takich już baaaaaardzo dawno, może nigdy

Proszę o określenie porowatości
Pogranicze średniej i niskiej porowatości
Stary 2013-05-31, 22:40   #438
Studentka92
Raczkowanie

1. Jak długo schną Twoje włosy? 2 godzinki
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wraca
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak mam bardzo podatne na stylizacje włosy
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulgę
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. trudno określić - milutkie i jedwabiste z wypustkami
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbuje i raz-dwa w miesiącu prostuje
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelkie płukanki ziołowe i szampony ziołowe - puszą włosy, stają się szorstkie
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? dopiero zaczynam, jakieś 3 miesiące pielęgnacji naturalnej, dbam o nie wewnętrznie od jakiś 3 lat

Dziękuje za pomoc ;*
Studentka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 10:41   #439
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Studentka92 Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? 2 godzinki
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wraca
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak mam bardzo podatne na stylizacje włosy
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulgę
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. trudno określić - milutkie i jedwabiste z wypustkami
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbuje i raz-dwa w miesiącu prostuje
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelkie płukanki ziołowe i szampony ziołowe - puszą włosy, stają się szorstkie
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? dopiero zaczynam, jakieś 3 miesiące pielęgnacji naturalnej, dbam o nie wewnętrznie od jakiś 3 lat

Dziękuje za pomoc ;*
Średnia porowatość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 10:50   #440
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję za odpowiedź Jeszcze mogłabym dodać, że moje włosy nie lubią też płukanek ziołowych.

Czy są na wizażu wątki zrzeszające dziewczyny o określonej porowatości włosów, gdzie dzieli się radami odnośnie pielęgnacji? Ja nic takiego nie znalazłam
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 14:52   #441
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź Jeszcze mogłabym dodać, że moje włosy nie lubią też płukanek ziołowych.

Czy są na wizażu wątki zrzeszające dziewczyny o określonej porowatości włosów, gdzie dzieli się radami odnośnie pielęgnacji? Ja nic takiego nie znalazłam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=695802

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 15:37   #442
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

1. Jak długo schną Twoje włosy? Około 3-4 godzin.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie.
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powoli prześlizguje się na swoja stronę.
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Kilka godzin po umyciu.
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie, raczej nie.
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak, ale nie na długo.
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają, wręcz się puszą.
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdecydowanie czuję ulgę.
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Może trochę.
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są miłe w dotyku, ale dlatego, ze niedawno podcięłam. Wcześniej przypominały siano.
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę, chociaż ostatnio staram się to ograniczyć.
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam z tym problemów.
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Po laminowaniu żelatyną miałam bardziej suche włosy.
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Około 1,5 miesiąca.
creatives jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 17:12   #443
martuchaOo7
Raczkowanie

Podejrzewam, że mam wysokie pory ale się upewnię
Hmm... Ok. 2 godzin. Z żelem dłużej. Najszybciej schną końce, najdłużej te przy skórze glowy.

Łatwo

Zostaje.

Po umyciu, jeśli nic nie zrobie jest szopen Przed myciem to samo Trudno je przygładzić.

Nie bardzo.

Bardzo podatne.

Uhh co za puch

Lubie i tak i tak. Zależy czy chce mi sie wgniatać żel- wtedy są w miarę ladne jak na avatarze i wtedy rozpuszczam. Jak nic nie robie to ten puch trzeba zgarnąć w kuca lub koka

Tak

Miotła

Nie farbuję ponad półtorej roku, nie prostuję od grudnia 2012, nie suszę od dawna, juz nie pamiętam... od pół roku świadomie pielęgnuję.

Nie mam z tym problemów.

Nic mnie nie obciąża Spuszone są naturalnie.

Od pół roku
martuchaOo7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 20:22   #444
Nymeria007
Przyczajenie

1. Jak długo schną Twoje włosy? 1,5 - 2 godziny i końcówki zazwyczaj wysychają bardzo szybko.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej łatwo.
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zostaje
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepiej wyglądają zaraz po umyciu.
Raczej nie.
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak.
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają ale się nie puszą.
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? zazwyczaj chodzę w rozpuszczonych włosach, a gdy na cały dzień mam włosy w kucyku to aż zaczyna mnie boleć głowa. rozpuszczenie włosów przynosi ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. same końce są dosyć suche, nierówne, często poplątane.
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbowałam co 2 -3 miesiące, prostowałam okazyjnie i suszyłam codziennie. Przestałam robić to wszystko i zaczęłam pielęgnować włosy dopiero miesiąc temu.
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie zauważyłam takiego problemu.
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Maska do włosów z jedwabiem SLEEK LINE REPAIRpierwszy raz miałamtak spuszone włosy, szczególnie końcówki, aż boje się jej ponownie użyć bo za pierwszym użyciem wyszło nawet ładnie, ale za drugim był właśnie taki okropny efekt.
od miesiąca
Nymeria007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 20:28   #445
aesthetica
Przyczajenie

Bardzo proszę o analizę i z góry dziękuję!

2-3 godziny

Ostatnio coraz ciężej, muszę lać wodą parę chwil by całe były dostatecznie mokre.

Przy lekkim poruszeniu głową powoli wróci na swoją stronę.

Najlepiej wyglądają w czasie od "od razu po umyciu" do kilku godzin po umyciu

Tak. (Chociaż nie błyszczą się, kiedy nie są rozczesane)

Tak, podatne na odkształcenia, ale po nakręceniu na wałki dość szybko się prostują.

Nabierają objętości.

Czuję ulgę.

Tak.

Mocne i gładkie, jak pędzel z naturalnego włosia... pewnie dlatego, że wczoraj obcięłam

Suszę parę razy w miesiącu chłodnym nawiewem.

Nie mam takich problemów.

Obciążyła żółta maska Gliss Kur z olejkami (zawiera też silikon), bo zostawiłam ją dłużej na włosach, po pozostawieniu na 3 min jest ok. Odżywka Garnier Awokado & Karite raczej pozbawiała włosy blasku, a zazwyczaj po prostu nic nie robiła. Nic nie zrobiła też maska Alterry Granat i Aloes.

Ponad pół roku.
aesthetica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 23:17   #446
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? Około 3-4 godzin.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie.
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powoli prześlizguje się na swoja stronę.
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Kilka godzin po umyciu.
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie, raczej nie.
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak, ale nie na długo.
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają, wręcz się puszą.
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdecydowanie czuję ulgę.
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Może trochę.
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są miłe w dotyku, ale dlatego, ze niedawno podcięłam. Wcześniej przypominały siano.
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę, chociaż ostatnio staram się to ograniczyć.
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam z tym problemów.
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Po laminowaniu żelatyną miałam bardziej suche włosy.
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Około 1,5 miesiąca.
Średnia porowatość
Cytat:
Napisane przez martuchaOo7 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że mam wysokie pory ale się upewnię
Hmm... Ok. 2 godzin. Z żelem dłużej. Najszybciej schną końce, najdłużej te przy skórze glowy.

Łatwo

Zostaje.

Po umyciu, jeśli nic nie zrobie jest szopen Przed myciem to samo Trudno je przygładzić.

Nie bardzo.

Bardzo podatne.

Uhh co za puch

Lubie i tak i tak. Zależy czy chce mi sie wgniatać żel- wtedy są w miarę ladne jak na avatarze i wtedy rozpuszczam. Jak nic nie robie to ten puch trzeba zgarnąć w kuca lub koka

Tak

Miotła

Nie farbuję ponad półtorej roku, nie prostuję od grudnia 2012, nie suszę od dawna, juz nie pamiętam... od pół roku świadomie pielęgnuję.

Nie mam z tym problemów.

Nic mnie nie obciąża Spuszone są naturalnie.

Od pół roku
Wysoka porowatość
Cytat:
Napisane przez Nymeria007 Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? 1,5 - 2 godziny i końcówki zazwyczaj wysychają bardzo szybko.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej łatwo.
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zostaje
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepiej wyglądają zaraz po umyciu.
Raczej nie.
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak.
7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają ale się nie puszą.
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? zazwyczaj chodzę w rozpuszczonych włosach, a gdy na cały dzień mam włosy w kucyku to aż zaczyna mnie boleć głowa. rozpuszczenie włosów przynosi ulgę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. same końce są dosyć suche, nierówne, często poplątane.
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbowałam co 2 -3 miesiące, prostowałam okazyjnie i suszyłam codziennie. Przestałam robić to wszystko i zaczęłam pielęgnować włosy dopiero miesiąc temu.
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie zauważyłam takiego problemu.
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Maska do włosów z jedwabiem SLEEK LINE REPAIRpierwszy raz miałamtak spuszone włosy, szczególnie końcówki, aż boje się jej ponownie użyć bo za pierwszym użyciem wyszło nawet ładnie, ale za drugim był właśnie taki okropny efekt.
od miesiąca
Średnia porowatość
Cytat:
Napisane przez aesthetica Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analizę i z góry dziękuję!

2-3 godziny

Ostatnio coraz ciężej, muszę lać wodą parę chwil by całe były dostatecznie mokre.

Przy lekkim poruszeniu głową powoli wróci na swoją stronę.

Najlepiej wyglądają w czasie od "od razu po umyciu" do kilku godzin po umyciu

Tak. (Chociaż nie błyszczą się, kiedy nie są rozczesane)

Tak, podatne na odkształcenia, ale po nakręceniu na wałki dość szybko się prostują.

Nabierają objętości.

Czuję ulgę.

Tak.

Mocne i gładkie, jak pędzel z naturalnego włosia... pewnie dlatego, że wczoraj obcięłam

Suszę parę razy w miesiącu chłodnym nawiewem.

Nie mam takich problemów.

Obciążyła żółta maska Gliss Kur z olejkami (zawiera też silikon), bo zostawiłam ją dłużej na włosach, po pozostawieniu na 3 min jest ok. Odżywka Garnier Awokado & Karite raczej pozbawiała włosy blasku, a zazwyczaj po prostu nic nie robiła. Nic nie zrobiła też maska Alterry Granat i Aloes.

Ponad pół roku.
Stary 2013-06-02, 09:26   #447
misiam8
Raczkowanie

1. Jak długo schną Twoje włosy? bardzo szybko. Max do godziny
2. Czy trudno je zmoczyć?nie, łatwo
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? pasmo zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? najlepiej wyglądają po umyciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, moje włosy ogólnie są falowane
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie lubię rozpuszczonych, bo każdy kosmyk idzie w inną stronę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?nie błyszczą się
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. może z trawą?
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuje i nigdy nie farbowałam, aktualnie prostuje bardzo rzadko, suszę naturalnie
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?nie zauważyłam takiego problemu
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). olej kokosowy, oliwa z oliwek -często po zmyciu były szorstkie. Jednak równie łatwo obciążyć moje włosy
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?dopiero zaczynam

[/QUOTE]
misiam8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 14:23   #448
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

...odpowiedz na pytania:

kilka do kilkunastu godzin

nie, wręcz piją wodę

wróci megaszybko

od razu po umyciu jak tylko wyschną

tak

tak
puszą się

nie lubię uczucia rozpuszczania włosów, jest to bolesne.
Lubię chodzic zarówno w rozpuszczonych jak i spiętych.

nie
wypełniacz do zabawek, niby miły i miękki ale drapie

farbuje henną
suszę suszarka z dyfuzorem letnim powietrzem

Czasem mam problem kiedy używam dziecięcych szamponów lub odżywek.

kokos- puszy, olej lniany podobnie
keratyna i elastyna- stają się szorstkie i sztywne
kallos latte w nadmiarze obciąża i puszy
odżywki gliss kur wyrównuja włosy ale obciążają
wszelakie mgiełki z alkoholem wysuszaja

od około 6 miesięcy
Sa to fale 2c/3a w zależności od dnia.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 15:46   #449
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiam8 Pokaż wiadomość
1. Jak długo schną Twoje włosy? bardzo szybko. Max do godziny
2. Czy trudno je zmoczyć?nie, łatwo
3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? pasmo zostanie
4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? najlepiej wyglądają po umyciu
5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie
6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, moje włosy ogólnie są falowane
8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie lubię rozpuszczonych, bo każdy kosmyk idzie w inną stronę
9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?nie błyszczą się
10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. może z trawą?
11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuje i nigdy nie farbowałam, aktualnie prostuje bardzo rzadko, suszę naturalnie
12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?nie zauważyłam takiego problemu
13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). olej kokosowy, oliwa z oliwek -często po zmyciu były szorstkie. Jednak równie łatwo obciążyć moje włosy
14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?dopiero zaczynam

Wysoka porowatość
Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Sa to fale 2c/3a w zależności od dnia.
Średnia porowatość
Stary 2013-06-02, 16:46   #450
xPOLKAx
Przyczajenie

Zwykle suszę je suszarką, bo w przeciwnym razie są okropne. Bez 2.5- 3h.
Pierwszy strumień wody prawie ich nie zmoczy.
Raczej zostaje.
Z powodu braku rano czasu myję je wieczorem. Kilka godzin po umyciu są względne, natomiast najbardziej mi się podobają w drugi dzień po myciu.
Nie mogę tego określić (pomieszczenia oświetlone tylko światłem dziennym :P)
Przed ponownym wystopniowaniem (ach te głupie pomysły) były (i to jak!). Najbardziej tuż po myciu, gdy zaplatałam francuza do spania (oczywiście na suchych włosach). Loki po papilotach też nieźle się trzymały. Teraz trwałość ich zakręcenia/falowania się zmniejszyła.
Czesząc je mając głowę spuszczoną w dół - nabierają
Od prawie roku ciągle noszę je rozpuszczone (wyjątek: podczas nocy i ćwiczeń)
Grzywka się błyszczy, dalej już nie jest tak dobrze.
Przeważnie miękkie, tylko w niektórych miejscach "drapią" dłoń.
Suszę Po każdym myciu (od niedawna używam pewien kosmetyk termoochronny). Nigdy nie farbowałam/ nigdy nie prostowałam.
Nic takiego nie ma u mnie miejsca.
Pusto. Chyba nie mam wybrednych włosów
Od połowy maja.
xPOLKAx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości