![]() |
#421 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak określić porowatość włosów?
Cytat:
2. Czy trudno je zmoczyć? przy nasadzie muszę dosć pomanewrować by dobrze się zmoczyły, na długości dość dobrze sie moczą, ale bez szału ![]() 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? raczej zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godizn po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie bardzo 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? mam fale, które nie rozczesywane w miarę dobrze się trzymają, ale loki na moich włosach trzymają się bardzo krótko, bez utrwalenia nie przyżyją nawet godziny 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? mam słabe oświetlenie w łazience, czasem błyszczą, ale najczęściej nie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są miękkie, ale gdy nie użyję odżywki po umyciu są szorstkie 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję, prostuję kilka razy w roku, suszę trochę częściej niż prostuje, ale też rzadko 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? mogę myć tylko szamponami, deliaktniejszymi lub mocniejszymi, mycie odżywką nie zdaje sprawdzianu 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelakie specyfiki chroniące przed temperaturą, takie które zawierają alkohol, odżywki nakładane na skalp 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od kilku miesięcy (3-4) Edytowane przez RoseAlex Czas edycji: 2013-05-30 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
dziękuję pięknie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
Dot.: nietypowe - jak "podniszczyć" włosy?
ja też proszę o określenie porowatości włosów
![]() 1. ok 2 godziny 2. raczej łatwo, ale tylko gdy przeczesuję je palcami podczas mycia; 3. pasemko włosów zostaje 4. najlepiej kilka godzin po umyciu 5. tak, są błyszczące 6. tak, są bardzo podatne ale tylko na kręcenie; prostowane włosy szybko mi się wywijają, szczególnie przy dużej wilgotności powietrza 7. nabierają objętości 8. codziennie chodzę w spiętych włosach, raczej nie lubię zostawiać ich rozpuszczonych ponieważ włosy szybko plączą mi się od wiatru, a nawet zwykłego ocierania o ubranie; pomimo tego gdy po całym dniu rozpuszczę włosy, czuję ulgę ![]() 9. tak, błyszczą 10. są miękkie w dotyku, podatne na odkształcenia pod wpływem lekkiego ugniatania palcami, ale nie są gładkie (czuję takie jakby lekkie "wgłębienia" w strukturze włosa- nie wiem jak to dokładnie określić ![]() 11. nie farbuję, nie prostuję i nie suszę (jeśli wysuszę raz na jakiś czas to robią się bardzo puszyste ale też szorstkie w dotyku i szybko tracą objętość) 12. nie mam problemu z myciem włosów; przesuszają je tylko bardzo szampony z SLS (najbardziej Schauma) 13. obciążyły moje włosy: olej kokosowy Parachute, maska jajeczna "Babuszki Agafii" stosowana częściej niż raz na 1/2 tygodnie; odżywka Nivea o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1 stosowana codziennie sprawiła że moje włosy były "gumowate" ![]() 14. od ok 8 miesięcy, dawniej tylko szampon z SLS i jakakolwiek odżywka; teraz szampony i odżywki rosyjskie bez SLS codziennie (produkty z serii- teraz np szampon i balsam na cedrowym propolisie), raz lub 2 w tyg maska do włosów pod czepek na pół godziny do godziny, oraz codziennie olejek bądź jedwab na końcówki, mam też problem z wygładzeniem mnóstwa "baby hair" które zaczęły wyrastać po ok 2 miesiącach lepszej pielęgnacji włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;41078201]ja też proszę o określenie porowatości włosów
![]() 1. ok 2 godziny 2. raczej łatwo, ale tylko gdy przeczesuję je palcami podczas mycia; 3. pasemko włosów zostaje 4. najlepiej kilka godzin po umyciu 5. tak, są błyszczące 6. tak, są bardzo podatne ale tylko na kręcenie; prostowane włosy szybko mi się wywijają, szczególnie przy dużej wilgotności powietrza 7. nabierają objętości 8. codziennie chodzę w spiętych włosach, raczej nie lubię zostawiać ich rozpuszczonych ponieważ włosy szybko plączą mi się od wiatru, a nawet zwykłego ocierania o ubranie; pomimo tego gdy po całym dniu rozpuszczę włosy, czuję ulgę ![]() 9. tak, błyszczą 10. są miękkie w dotyku, podatne na odkształcenia pod wpływem lekkiego ugniatania palcami, ale nie są gładkie (czuję takie jakby lekkie "wgłębienia" w strukturze włosa- nie wiem jak to dokładnie określić ![]() 11. nie farbuję, nie prostuję i nie suszę (jeśli wysuszę raz na jakiś czas to robią się bardzo puszyste ale też szorstkie w dotyku i szybko tracą objętość) 12. nie mam problemu z myciem włosów; przesuszają je tylko bardzo szampony z SLS (najbardziej Schauma) 13. obciążyły moje włosy: olej kokosowy Parachute, maska jajeczna "Babuszki Agafii" stosowana częściej niż raz na 1/2 tygodnie; odżywka Nivea o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1 stosowana codziennie sprawiła że moje włosy były "gumowate" ![]() 14. od ok 8 miesięcy, dawniej tylko szampon z SLS i jakakolwiek odżywka; teraz szampony i odżywki rosyjskie bez SLS codziennie (produkty z serii- teraz np szampon i balsam na cedrowym propolisie), raz lub 2 w tyg maska do włosów pod czepek na pół godziny do godziny, oraz codziennie olejek bądź jedwab na końcówki, mam też problem z wygładzeniem mnóstwa "baby hair" które zaczęły wyrastać po ok 2 miesiącach lepszej pielęgnacji włosów[/QUOTE] Pogranicze wysokiej i średniej porowatości ![]()
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2.raczej tak 3. szybko spłynie 4. od razu po umyciu 5. nie 6. nie chcą się układać 7. nabierają puszystości, objętością tego nie mogę nazwać... 8. Nie lubię ich rozpuszczonych 9. Nie 10. Są przesuszone, gdy nie używam żadnych specyfików 11. Nie farbuję od 8 miesięcy, staram się nie suszyć ani nie prostować włosów 12. nie mam 13. Kosmetyki przeznaczone do włosów przetłuszczających się (mam z tym problem u nasady, w połowie włosy zaczynają się puszyć i przesuszać.) 14. Niedługo- od jakichś 2-3 miesięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc w ocenie porowatości
![]() 1. Schną 1,5-2h 2. Czy trudno je zmoczyć? nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wróci na swoją stronę 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po myciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak, słabo 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają objętości 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? noszę i tak, i tak. obojętne 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. pędzel 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuję. nie prostuję od 4 mies. Suszę włosy wtedy, gdy muszę 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nivea odzywka prostujaca wlosy 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od 3 mies |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? około 3-4 godzin, z tym, że końcówki i tył(włosy najbardziej przy plecach) wysychają bardzo szybko
2. Czy trudno je zmoczyć? trzeba się trochę postarać aby zmoczyć skalp ![]() 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? będzie starało się wrócić na swoją stronę 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po myciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? trochę, ale bardzo mało 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? zostają fale, jednak po jakimś czasie włosy wracają do naturalnego wyglądu 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są sianowate, ale dawno ich nie podcinałam 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? suszę tylko grzywkę, nic innego 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nie sprawdziła się u mnie słynna odżywka Alterry "granat i aloes" 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od roku, na jakiś czas przestałam i miesiąc temu znów do tego wróciłam Proszę o pomoc ![]() Edytowane przez avciaxt Czas edycji: 2013-05-31 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nietypowe - jak "podniszczyć" włosy?
1. Jak długo schną Twoje włosy? ok 1 - 1,5 godz
2. Czy trudno je zmoczyć? nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?zostanie 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem?od razu/kilka godzin 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu?tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki?tak, ale sie prostuja 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą?nabieraja 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulge 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku.z kitka 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? susze nie farbuje nie prostuje 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?z niczym 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).nivea streight easy czy cos takiego 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?1,5 roku
![]() Edytowane przez lacrimachristi Czas edycji: 2013-05-31 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy?
około 2 godzin 2. Czy trudno je zmoczyć? nie, bardzo łatwo je zmoczyć 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zdecydowanie zostanie, dopóki sama nie odłożę go na swoje miejsce:P 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? po myciu najczęściej jest szopa i milion odstających włosków, najlepiej chyba wyglądają na drugi dzień, ale i tak muszę je doprowadzić do porządku 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, są naprawdę bardzo podatne 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? w sumie to nie wiem... po rozczesaniu moich kręconych (falowanych?) włosów robi się puch,,, 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? zdecydowanie ulgę, muszę troszkę mocniej spinać włosy, bo włosy nad karkiem wychodzą później z gumki 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? błyszczą się wtedy gdy je wyprostuję na szczotce, albo przed myciem - jak już nabiorą swojego tłuszczu:P 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. twarde, szorstkie... pomimo, że niedawno podcinane 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuję, prostuję raz na kilka miesięcy, suszarkę odstawiłam nie cały miesiąc temu (suszyłam codziennie na szczotce) 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam z tym problemów 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). mam chyba za małe doświadczenie, by o tym mówić. W każdym razie olej kokosowy nie za bardzo im służy, po kilku miesiącach olejowania Vatiką nie było efektów 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od kilku miesięcy (grudzień 2012), ale do końca kwietnia układałam włosy codziennie na szczotce, poza tym od grudnia stosowałam tylko oleje kokosowe (Sesa, Vatika), teraz próbuję z oliwą z oliwek Edytowane przez anulka3535 Czas edycji: 2013-05-31 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Proszę o określenie porowatości ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2013-05-31 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? 2 godzinki
2. Czy trudno je zmoczyć? nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? powoli wraca 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak mam bardzo podatne na stylizacje włosy 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje ulgę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. trudno określić - milutkie i jedwabiste z wypustkami 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbuje i raz-dwa w miesiącu prostuje 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). wszelkie płukanki ziołowe i szampony ziołowe - puszą włosy, stają się szorstkie 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? dopiero zaczynam, jakieś 3 miesiące pielęgnacji naturalnej, dbam o nie wewnętrznie od jakiś 3 lat Dziękuje za pomoc ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() Czy są na wizażu wątki zrzeszające dziewczyny o określonej porowatości włosów, gdzie dzieli się radami odnośnie pielęgnacji? Ja nic takiego nie znalazłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? Około 3-4 godzin.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powoli prześlizguje się na swoja stronę. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Kilka godzin po umyciu. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie, raczej nie. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak, ale nie na długo. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają, wręcz się puszą. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdecydowanie czuję ulgę. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Może trochę. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są miłe w dotyku, ale dlatego, ze niedawno podcięłam. Wcześniej przypominały siano. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę, chociaż ostatnio staram się to ograniczyć. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam z tym problemów. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Po laminowaniu żelatyną miałam bardziej suche włosy. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Około 1,5 miesiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że mam wysokie pory
![]() ![]() 1. Jak długo schną Twoje włosy? Hmm... ![]() 2. Czy trudno je zmoczyć? Łatwo 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zostaje. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Po umyciu, jeśli nic nie zrobie jest szopen ![]() ![]() 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie bardzo. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Bardzo podatne. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Uhh co za puch ![]() 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Lubie i tak i tak. Zależy czy chce mi sie wgniatać żel- wtedy są w miarę ladne jak na avatarze ![]() ![]() 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Miotła ![]() 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nie farbuję ponad półtorej roku, nie prostuję od grudnia 2012, nie suszę od dawna, juz nie pamiętam... od pół roku świadomie pielęgnuję. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam z tym problemów. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Nic mnie nie obciąża ![]() 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od pół roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? 1,5 - 2 godziny i końcówki zazwyczaj wysychają bardzo szybko.
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej łatwo. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepiej wyglądają zaraz po umyciu. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Raczej nie. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają ale się nie puszą. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? zazwyczaj chodzę w rozpuszczonych włosach, a gdy na cały dzień mam włosy w kucyku to aż zaczyna mnie boleć głowa. rozpuszczenie włosów przynosi ulgę ![]() 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. same końce są dosyć suche, nierówne, często poplątane. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbowałam co 2 -3 miesiące, prostowałam okazyjnie i suszyłam codziennie. Przestałam robić to wszystko i zaczęłam pielęgnować włosy dopiero miesiąc temu. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie zauważyłam takiego problemu. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Maska do włosów z jedwabiem SLEEK LINE REPAIRpierwszy raz miałamtak spuszone włosy, szczególnie końcówki, aż boje się jej ponownie użyć bo za pierwszym użyciem wyszło nawet ładnie, ale za drugim był właśnie taki okropny efekt. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od miesiąca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o analizę i z góry dziękuję!
![]() 1. Jak długo schną Twoje włosy? 2-3 godziny 2. Czy trudno je zmoczyć? Ostatnio coraz ciężej, muszę lać wodą parę chwil by całe były dostatecznie mokre. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Przy lekkim poruszeniu głową powoli wróci na swoją stronę. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepiej wyglądają w czasie od "od razu po umyciu" do kilku godzin po umyciu ![]() 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Tak. (Chociaż nie błyszczą się, kiedy nie są rozczesane) 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak, podatne na odkształcenia, ale po nakręceniu na wałki dość szybko się prostują. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają objętości. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Czuję ulgę. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Mocne i gładkie, jak pędzel z naturalnego włosia... pewnie dlatego, że wczoraj obcięłam ![]() 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę parę razy w miesiącu chłodnym nawiewem. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam takich problemów. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Obciążyła żółta maska Gliss Kur z olejkami (zawiera też silikon), bo zostawiłam ją dłużej na włosach, po pozostawieniu na 3 min jest ok. Odżywka Garnier Awokado & Karite raczej pozbawiała włosy blasku, a zazwyczaj po prostu nic nie robiła. Nic nie zrobiła też maska Alterry Granat i Aloes. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Ponad pół roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? bardzo szybko. Max do godziny [/QUOTE]
2. Czy trudno je zmoczyć?nie, łatwo 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? pasmo zostanie 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? najlepiej wyglądają po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, moje włosy ogólnie są falowane 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają objętości 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie lubię rozpuszczonych, bo każdy kosmyk idzie w inną stronę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą?nie błyszczą się 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. może z trawą? 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuje i nigdy nie farbowałam, aktualnie prostuje bardzo rzadko, suszę naturalnie 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami?nie zauważyłam takiego problemu 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). olej kokosowy, oliwa z oliwek -często po zmyciu były szorstkie. Jednak równie łatwo obciążyć moje włosy 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy?dopiero zaczynam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Średnia porowatość ![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy?
Zwykle suszę je suszarką, bo w przeciwnym razie są okropne. Bez 2.5- 3h. 2. Czy trudno je zmoczyć? Pierwszy strumień wody prawie ich nie zmoczy. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Raczej zostaje. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Z powodu braku rano czasu myję je wieczorem. Kilka godzin po umyciu są względne, natomiast najbardziej mi się podobają w drugi dzień po myciu. ![]() 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie mogę tego określić (pomieszczenia oświetlone tylko światłem dziennym :P) 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Przed ponownym wystopniowaniem (ach te głupie pomysły) były (i to jak!). Najbardziej tuż po myciu, gdy zaplatałam francuza do spania (oczywiście na suchych włosach). Loki po papilotach też nieźle się trzymały. Teraz trwałość ich zakręcenia/falowania się zmniejszyła. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Czesząc je mając głowę spuszczoną w dół - nabierają ![]() 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Od prawie roku ciągle noszę je rozpuszczone (wyjątek: podczas nocy i ćwiczeń) 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Grzywka się błyszczy, dalej już nie jest tak dobrze. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Przeważnie miękkie, tylko w niektórych miejscach "drapią" dłoń. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Suszę ![]() 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nic takiego nie ma u mnie miejsca. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Pusto. Chyba nie mam wybrednych włosów ![]() 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od połowy maja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.