Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 12:18   #1381
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

wrzucam wam KArola jak pcha gryzaka do buzi i Julke
ale Jula ma bombowa mine, ba! cala postawe
a Karol od dawna tak ladnie trzyma przedmioty?!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Bycie mamą wychodzi mi średnio ale i tak chcę więcej dzieciaków. Może będą miały zestresowaną mamę, ale za to fajnego tatę
podisuje sie pod kazdym slowkiem

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 12:34   #1382
Tajgusia
Raczkowanie

ech z tym wiekiem...30, 33 lata to kiedy to było....ale pocieszam się, że ciotka mojego męża urodziła syna w wieku 45 lat a więc jeszcze do tego wieku trochę mi brakuje. A mi bycie mamą tez nie wychodzi szczególnie ostatnio brakuje mi cierpliwości i to do mojej córki.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 13:23   #1383
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O

Co do truskawek: mi położna powiedziała, żeby w tym roku darować sobie truskawki calkowicie
dziwne ja bym na twoim miejscu spróbowała jak nie wysypią to jedz no chba ze nie lubisz ja juz jadłam w tym roku

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
-hasło do przepisania " JA LEW" ..no pisane razem ,ale zawsze .
hehe

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

i witam sie nocna pora ... UDALO SIE zdjecie przeszlo, papiery na paszport zlozone .. teraz tylko uiscic oplate w wysokosci 335nok i czekac od 3 do 6 tyg lala.

boshe byle do wyprowadzki .... mocne bym cos szybko znalazla
ze fotka przeszła i kciuki za mieszkanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

moje dziecko z okazji dzisiejszego święta podniosło głowę do góry i dumnie rozglądało się jakieś 2 minuty aż zdjęcia porobiłam..
wszyscy mówią, że to za wcześnie i ja sama się boję ale widocznie silne dziecię
..
czemu za wcześnie? u mnie Karol podniósł głowę jak miał 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta tesciow, znowu dziecko mi sie zamieni w butelke perfum.. nieznosze tego. Jakubowi chyba tez srednio to pasuje..
.
też tego niecierpię moja teściowa też sie mocno perfumuję później aż Karol śmierdzi tymi perfumami

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale Jula ma bombowa mine, ba! cala postawe
a Karol od dawna tak ladnie trzyma przedmioty?!
od kiedy ? hmhm chyba jakiś tydzień za to w czwartek po raz pierwszy właśnie tak fajnie próbował ugryźć ten gryzaczek
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-06-02 o 13:37
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 13:37   #1384
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

I uj znowu wyszlo za RZADKIE ...!! Nie wiem nie wiem - wszystko to samo - oprocz tej margaryny ehhh - dodalam nutteli wymieszlam i moze chociaz Ciasto sie z tego upiecze, bo tak znowu do kosza wyrzucac bleee, a mialam ochote na rogaliki ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 14:07   #1385
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
byłam na Świnicy, przełęczy Zawrat i z drugiej strony przełęczy Krzyżne (chyba najpiekniejszy szlak jaki zrobiłam w Tatrach), ale całej Orlej nie przejdę, bo... mam lęk przestrzeni i panicznie boję się łańcuchów
poza tym - jak w życiu - często tuż przed szczytem mówię 'pas' i zawracam. nienawidzę tego u siebie....

też jestem ciągle głodna. non stop...
Bylam w tych samych miejscach. Bardzo zaluje widoku z krzyznego bo na gorze byla taka mgla ze ledwo widzialam ludzi z ktorymi bylam. Ale powrot do murowanca masakra tyle razy bylo widac schronisko a tam jeszcze kawal drogi.
Milo wspominam trase swinica zawrat zwlaszcza zejscie z zawratu do murowanca nie nudzilam sie na lancuchach. Nie wiem czy lepiej mi sie tamtedy wchodzilo czy schodzilo bo bylam tak i tak.
Jeszcze koscielec jest fajny. Porwalismy sie kiedys ze znajomymi bo lancuchow tam nie ma, heh.. ale widoki tez mnie ominely.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Co do truskawek mi tez polozna kazala odpuscic ale wg tej poloznej nawet jajka nie moge zjesc wiec posluchalam tylko przytaknelam a zrobie po swojemu .zamierzam sprobowac truskawek ale jak beda na wsi sklepowych nie.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 15:15   #1386
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej! U nas dzisiaj znowu deszczowo. Co do gór to i ja je kocham ale najbardziej Tatry.Zdobyłam już dużo szczytów, najbardziej korci mnie Kozi Wierch i Orla Perć ale wiem, że to nie dla mnie a w tej chwili przy dzieciach i upływającym czasie to już w ogóle. Z tym karmieniem i chudnięciem to raczej prawda nie jest.Karmię półtora miesiąca a brzuch mam nadal, ech bez ćwiczeń i aerobicu się nie obejdzie. Przed ciążą przy 170 cm miałam 67 kg a obecnie 75 koszmar jakiś w spodnie z przed ciąży nie wchodzę. Poza tym na udach podczas ciąży porobiły mi się jakieś takie jakby pajączki niebiesko czerwone, któraś wie jak się tego pozbyć?
My jutro mamy szczepienie i mam stały dylemat na co szczepić czy tą 5 w 1 i coś do tego czy może darmowymi a za to dać mu pneumo i menigo?
Stwierdziłam, że zanim zacznę kolejne staranka to muszę zeszczupleć bo jak wystartuję z 75 kg to po trzecim zostanie mi ponad 80 kg a to moja wina bo w sumie to ja ciągle głodna jestem.
Tatry uwielbiam, polską stronę mam schodzoną w te i we wte, z Orlą i Rysami włącznie Ech, pojechałoby się... Słowackie mi jeszcze zostały, więcej przestrzeni tam, nie zdążyłam całych przejść; ale na razie nie ma jak Za kilka lat wezmę Krzysia i razem wyskoczymy

My mamy szczepienie w czwartek i nadal nie jesteśmy pewni, jakie wybrać. Chyba 6w1 lub 5w1+1, do tego rota, a pneumo i meningo można w późniejszym terminie, więc finansowo też będzie lepiej.

I co do jedzenia - ja też ciągle głodna jestem

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co mi dzis mama powiedziała?żebym może jadła mniej drożdżówek i ciastek, bo utucze Małego;p Ja wiem czy to ma jakiś związek?Poza tym bez przesady nie opycham sie jako tragicznie tymi smakołykami;p Co ja zrobie, ze on taki gruby-je i spi to kiedy ma spalać?;p
To już wiem, dlaczego mój Skarb taki grubiutki się robi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
To ja, to ja ! Doradzaj koniecznie jestem chłonna wiedzy jak gąbeczka. Gdzie spać ? / która miejscowość / gdzie najwięcej trasek wózkowych tak na 4 dni całodziennych dłuuuuugich spacerów. Bez kolejek górskich O ile tam gdzie chodzę na nogach to mogę włazić, o tyle wysokie kolejki górskie z wielką niechęcią i po grzańcu w zimie z przyczyn oczywistych na wycieczce z dzieckiem odpadają.
To potem Ci coś więcej napiszę W razie czego przypomnij się na priv!!!
I faktycznie, to Ty pytałaś, a ja Pani odpisałam Gapa ze mnie.

Cytat:
a dlaczego???
Chyba dlatego, że truskawki wyjątkowo uczulają Lubię, zjadłabym, ale troche się boję tych uczuleń, szczególnie w tej chwili, bo Synuś dostał chyba alergii na syrop Ma zapuchnięte powieki, rano aż oczka nie mógł otworzyć. I trądzik, który Mu już przechodził, nagle odnowił się i jakby dużo gorszy. A na ulotce z tego syropu wyczytyłam potem, że właśnie takie objawy uczuleniowe moga być Bałam się podawać go, miałam kurna nosa... Na razie nie daję, zobaczymy, co będzie...
I jeszcze taka sucha skóra na jednym uszku, jakby zażółcona
Ja już nie wiem, chyba znów z Nim jutro pójdę do przychodni. Może jestem przewrażliwiona, ale Krzyś mi nie powie, co Go boli, czy piecze, czy uwiera ta opuchlizna... No martwię się strasznie Dobrze chociaż, że katar przechodzi.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 15:17   #1387
bmma
Zadomowienie

Witam
Gratuluję nowych zdolności dzieciaczków
dziewczyny już ponad 3 m-ce karmię piersią i dzisiaj tak mnie sutek boli, że szok. Mała chyba jakoś dziwnie ciągnie. "Troszkę" sutka zrobiło się takie białe, jakby twarde i drętwe.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 17:40   #1388
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
super ze wyjazd sie udał

super wygodne 'łóżeczko' i za rogaliki
dzięki

kolejna z rogalikami

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Super Julka na koniku I Mama też
dzięki
Stary 2013-06-02, 18:20   #1389
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, opuchnięte powieki u dziecka - to też objaw przeziębienia??? Wczoraj miał trochę, dziś chyba bardziej...
nie wiem, nie pomogę
Ja też mam podobny problem... ciemiączko zapadnie i jak mała pije to się bardzo poci... jej główka jest przez to bardzo zimna. Mam nadzieję, że to chwilowe, zwłaszcza ciemiączko. Tłumaczę sobie z tym poceniem, ze to normalne, w końcu to chłodzenie.
Dobrze myślę, czy do doktora?? Ostatnio ogólnie marudna jest

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 18:33   #1390
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie wiem, nie pomogę
Ja też mam podobny problem... ciemiączko zapadnie i jak mała pije to się bardzo poci... jej główka jest przez to bardzo zimna. Mam nadzieję, że to chwilowe, zwłaszcza ciemiączko. Tłumaczę sobie z tym poceniem, ze to normalne, w końcu to chłodzenie.
ja bym szla do lekarza z ciemiaczkiem zapadnientym
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 18:55   #1391
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja karmiłam, (teraz już nie) i miałam najmniejszy rozmiar z Aventu, był bardzo ok. Potem zamówiła z Tomme Tip (czy jak to się pisze) tam były niby uniwersalne ale beznadziejne bo tak naprawdę duzo większe od tych z Aventu.
W szpitalu jak położna kazała mojemu Tż aby mi poleciał kupić od razu mowiła aby wziął rozmiar S

I jeszcze co do herbatki z kopru włoskiego, jaką dajecie? Z Hippa? Granulowaną?
Bo wczoraj widziałam i zakupiłam nowość herbatka po 1 tygodniu Hipp w saszetkach do zaparzania bez cukru
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28194.html
a możesz jej skład wrzucić?

Cytat:
byłam na Świnicy, przełęczy Zawrat i z drugiej strony przełęczy Krzyżne (chyba najpiekniejszy szlak jaki zrobiłam w Tatrach), ale całej Orlej nie przejdę, bo... mam lęk przestrzeni i panicznie boję się łańcuchów
poza tym - jak w życiu - często tuż przed szczytem mówię 'pas' i zawracam. nienawidzę tego u siebie....

też jestem ciągle głodna. non stop...
chyba nie przed każdym

Cytat:
hej

wklejam poniżej

dzięki, lepiej już tak nie charczy przy oddychaniu chociaż jeszcze kaszle jutro mamy kontrolę zobaczymy co powie

i zapraszam dziś do głosowania
Julka czadową minkę ma- aparatka z niej chyba?

Cytat:
ech z tym wiekiem...30, 33 lata to kiedy to było....ale pocieszam się, że ciotka mojego męża urodziła syna w wieku 45 lat a więc jeszcze do tego wieku trochę mi brakuje. A mi bycie mamą tez nie wychodzi szczególnie ostatnio brakuje mi cierpliwości i to do mojej córki.
no kiedy?

Cytat:
Witam
dziewczyny już ponad 3 m-ce karmię piersią i dzisiaj tak mnie sutek boli, że szok. Mała chyba jakoś dziwnie ciągnie. "Troszkę" sutka zrobiło się takie białe, jakby twarde i drętwe.
zobacz czy to białe to nie zatkany kanalik, spróbuj pod prysznicem tego białego się pozbyć i zobaczysz...

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja bym szla do lekarza z ciemiaczkiem zapadnientym
ja też....

Pani- czy konkubent dziś pracuje?- bo słońce było
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 19:03   #1392
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

chyba nie przed każdym
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 19:04   #1393
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
hmhm chyba jakiś tydzień za to w czwartek po raz pierwszy właśnie tak fajnie próbował ugryźć ten gryzaczek
dzieki (uf uf uf)

Cytat:
Bardzo zaluje widoku z krzyznego bo na gorze byla taka mgla ze ledwo widzialam ludzi z ktorymi bylam.
my szlysmy od Murowanca i widoku Doliny 5 stawow nigdy nie zapomne...
a Zawrat tez mam we wszystkie strony zrobiony - tj. od Swinicy, Murowanca i 5 stawow chyba z 4 razy tam bylam (bo niby mialam isc na Orla, ale zawsze spekalam )

Cytat:
Tatry uwielbiam, polską stronę mam schodzoną w te i we wte, z Orlą i Rysami włącznie Ech, pojechałoby się... Słowackie mi jeszcze zostały, więcej przestrzeni tam, nie zdążyłam całych przejść; ale na razie nie ma jak
no Slowacka strone znam troche. ale bardzo lubilam, bo tam bylo zdecydowanie mniej ludzi niz w Polskich (przede wszystkim mniej oszolomow - jak bylam na Swinicy to byla pańcia w butach na koturnie, ktora podeszla od Kasprowego, na ktory wjechala powrot byl smiglowcem TOPRu ).

Cytat:
Dobrze myślę, czy do doktora??
w mojej panice na bank bym leciala do doktora...

Despa
, no nie wiem co sie stalo nawet na grillu na Torze Kajakowym bylismy (tyle mial z urlopu )

Stary 2013-06-02, 19:12   #1394
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Pani - jak ja bylam to na swinicy siedziala babka tak ze nie dalo sie przejsc ale ona nie przesunie sie bo sandalek jej spadl w przepasc... ludzie po topr zadzwonili. Masakra jak ludzie w gory chodza. Klapki japonki sandalki drewniaki koturny wszystko.

Stary 2013-06-02, 19:12   #1395
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem, nie pomogę
Może to być (choć nie musi) niedobór wit. D...
Ania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 19:21   #1396
Tajgusia
Raczkowanie

Ja Świnicę też przeszłam co prawda wjechałam na Kasprowy ale zeszłam Zawratem i też była mgła. Ale najbardziej dał mi się we znaki Giewont i schodziliśmy Strążyską myślałam, że mi nogi do tyłeczka wejdą. Potem chyba z godzinę moczyłam nogi w wodospadzie a na następny dzień aby podejść pod krawężnik musiałam sobie nogę podnosić rękoma
To białe na cycku to albo zapchany kanalik albo grzybek. Spróbuj pod prysznicem albo posmaruj cyc clotrimazolem.
Z zapadniętym ciemiączkiem to bym poszła do lekarza a jeśli chodzi o to pocenie główki to chyba tak się objawia nadmiar witaminy D. Podajesz maluszkowi witaminę D?
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 19:26   #1397
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

mi lekarka mówiła o tym przy poceniu

a bo se zapomniałam, pytałam ostatnio o tą buzię krostki- i jak słyszę to może być trądzik, albo jakies uczulenie to mnie trafia- moze jakimś emolientem....
Dupa-ale podczytywałam styczniówki i tam szaja suche miejsca radziła smarować maścią z wit A i powiem, ze u nas poprawa
Stary 2013-06-02, 19:31   #1398
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
mi lekarka mówiła o tym przy poceniu

a bo se zapomniałam, pytałam ostatnio o tą buzię krostki- i jak słyszę to może być trądzik, albo jakies uczulenie to mnie trafia- moze jakimś emolientem....
Dupa-ale podczytywałam styczniówki i tam szaja suche miejsca radziła smarować maścią z wit A i powiem, ze u nas poprawa
ja buzke smaruje tym kremem co pupe u nas co nam w szpitalu polecili i naprawde jest oki. jak mialysmy najprawdopodobniej ciemieniuche na brwiach to to super wyleczylam
linomag a+e krem dla niemowlat
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 20:05   #1399
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej
Nikoś dzisiaj kończy 8 tygodni
My już po komunii. Objadłam się ciasta jak dzika świnia, a jeszcze do domu nam zapakowali
Nikoś pięknie spał przez cały czas

A w ogóle dzisiejszy tekst tż- Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"
Cytat:

na dzien dziecka dostałam od mamy ... "50 twarzy greya" ,"nowe oblicze greya", ciemniejsza strona greya" nie wiem czy śmiac się czy płakac ....
Mama zawsze trafiała ale tym razem zonk , owszem post jakis tam miałam (1/3 ciązy , połóg) ale za tak zdesperowana nie jestem .....

może jakaś promocja była
Cytat:
witam sie nocna pora ... UDALO SIE zdjecie przeszlo, papiery na paszport zlozone .. teraz tylko uiscic oplate w wysokosci 335nok i czekac od 3 do 6 tyg lala.

boshe byle do wyprowadzki .... mocne bym cos szybko znalazla
z a p a s z p or t
a k cj a z s i ost rą
n o i

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 20:28   #1400
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej
My już po komunii. Objadłam się ciasta jak dzika świnia, a jeszcze do domu nam zapakowali
Nikoś pięknie spał przez cały czas

A w ogóle dzisiejszy tekst tż- Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"

może jakaś promocja była

z a p a s z p or t
a k cj a z s i ost rą
n o i

Stary 2013-06-02, 20:59   #1401
alliw
Zadomowienie

Cytat:
aliw no wiesz Kary jak kary, wiezinie jak hotel. Ale jak mawia moja mama " gow.na sie nie tyka - bo zabijesz gow.no - a za czlowieka pojdziesz siedziec "
- no jakos musze dac rade na te 2-3 miesiace jeszcze. Wyslalam meila na jedno mieszkanie - wolne od 1.08 wiec zobacze co bedzie - chcialabym bi blizej niz mieszkam teraz bus tez czesto jezdzi, na fitach fajnie wygladalo no i 7tys ( w tyn net i tv ) plus prad ( ok 500nok,miesiecznie ) - no ale zebym tylko coskolwiek znalazla to i tak moge sie ubiegac o to dofinasowanie do czynszu wiec ze 1-2tys bd mi rzad doplacal haha.
Oj jak bym chciala byc juz na "swoim"

dobrze mama mówi
co do mieszkanka, to życzę abyś szybko znalazła przytulne gniazdko

Cytat:
podisuje sie pod kazdym slowkiem
ech...

Cytat:
Co do truskawek mi tez polozna kazala odpuscic ale wg tej poloznej nawet jajka nie moge zjesc wiec posluchalam tylko przytaknelam a zrobie po swojemu .zamierzam sprobowac truskawek ale jak beda na wsi sklepowych nie.

to mogła ci jeszcze powiedziec zebys nie wychodziła z domu bo ci cegła spadnie na głowę
mam nadzieję ze jesz jajka?

Cytat:
Chyba dlatego, że truskawki wyjątkowo uczulają Lubię, zjadłabym, ale troche się boję tych uczuleń,
ale jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz...
zdrówka dla Krzysia

Cytat:
Stary 2013-06-02, 21:05   #1402
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra jak ludzie w gory chodza.

dlatego tak lubie 5 stawow. tam trzeba wejsc

Cytat:
a na następny dzień aby podejść pod krawężnik musiałam sobie nogę podnosić rękoma
dobreee

Cytat:
a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam"

Stary 2013-06-02, 21:07   #1403
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to mogła ci jeszcze powiedziec zebys nie wychodziła z domu bo ci cegła spadnie na głowę
owszem tak samo jak ser żółty i inne "zabronione" produkty a i tak dalej wielu rzeczy nie jadłam, zwłaszcza jak czytam co niektóre z was jedzą.

małpka, albo ktoś kto zapisał sobie, wrzućcie jeszcze raz linka to tego przepisu na rogaliki, bo czytam głównie na telefonie i nie miałam jak zapisać sobie a teraz znaleźć nie mogę
Stary 2013-06-02, 21:16   #1404
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
i zapraszam dziś do głosowania

Cytat:

i

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 21:17   #1405
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

małpka, albo ktoś kto zapisał sobie, wrzućcie jeszcze raz linka to tego przepisu na rogaliki, bo czytam głównie na telefonie i nie miałam jak zapisać sobie a teraz znaleźć nie mogę
Teraz ja poratuję
http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/r...kie-i-smaczne/

Dzieć mi nie chce spać
Ania
Stary 2013-06-02, 21:40   #1406
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Wieczorne bry

Młody tak się podjarał wizytą u Babci w letnim domku, że od rana spał może z godzinę, bo taki był światem zainteresowany że nawet w aucie w foteliku nie spał dopiero po przyjeździe, kąpieli i cycu - padł ! Nie do zdarcia to dziecko jutro zapowiadają deszcz, więc pewnie będzie odrabiał i prześpi cały dzień.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A o ile dmładza dziecko?To ilemasz lat?16/ Ja wam powiem, ze ciągle sie czuje na 22 MAmy sasiadow, gdzie corka jest maturzystka i jak sie wprowadzilismy to podalam jej reke i moiwe, ze Monika jestem, ona, ze Ola itp.fajnie nam sie gadło, ale ona ciagle mi mówi "dzień dobry" I taka sie przez to czuje stara;pPrzecez ja mature tez dopiero co pisalam i to nową-mam wspólne tematy;p Co prawda 7 lat temu;p, ale czyto tak dużo?;p;p
Noo mnie też kiedyś olśniło, że jednak taka łania nie jestem jak stażystki z działu obok zaczęły mi mówić " dzień dobry proszę pani" na korytarzu A może taka groźna jestem

Cytat:
na dzien dziecka dostałam od mamy ... "50 twarzy greya" ,"nowe oblicze greya", ciemniejsza strona greya" nie wiem czy śmiac się czy płakac ....
Mama zawsze trafiała ale tym razem zonk , owszem post jakis tam miałam (1/3 ciązy , połóg) ale za tak zdesperowana nie jestem .....
dawaj cytaty

Cytat:
moje dziecko z okazji dzisiejszego święta podniosło głowę do góry i dumnie rozglądało się jakieś 2 minuty aż zdjęcia porobiłam..
Dziecko sobie samo krzywdy nie zrobi, o ile samo coś robi a nie jest do tego przymuszane, to znaczy że robi to bo może to robić i ogarnia temat. Luzik !

Cytat:
Bycie mamą wychodzi mi średnio ale i tak chcę więcej dzieciaków. Może będą miały zestresowaną mamę, ale za to fajnego tatę
ładnie powiedziane ale Mama też niczego sobie hej !

Cytat:
Chyba dlatego, że truskawki wyjątkowo uczulają Lubię, zjadłabym, ale troche się boję tych uczuleń, szczególnie w tej chwili, bo Synuś dostał chyba alergii na syrop
No z tymi truskawkami to myślę, że może chodzić też o nawozy, jednak to dość pędzona sprawa, zwłaszcza te o tej porze...i przy takiej pogodzie.. ale.. ja już jadłam dwa razy... pyszne były więc jak coś za jakiś czas można spróbować !

Ogólnie to poza alergenami typowymi / orzechy, kakao, cytrusy - ale je też ze względu na bardzo niebezpieczny imazalil / to jem wszystko łącznie z czosnkiem i cebulą i all ok. Wd mnie dieta matki karmiącej to ściema

Cytat:
Witam
A może odgryzła kawałek ? Mój mi tak zrobił na początku..

Cytat:
czad !

Cytat:

Stary 2013-06-02, 21:44   #1407
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Aaaaa i Kasia żebyś jakoś zniosła tych ćwoków... rozbroiłaś mnie z tym ciastem

Idę spać, chłop wykąpany, łóżko wzywa.. w końcu od jutra kolejne 5 dni pierwszej zmiany z dziedzicem
Stary 2013-06-02, 21:51   #1408
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Wszystkim dzieciaczkom życzę wszystkiego naj naj naj! Dużo zdrówka i uśmiechu ))

ale smaka robicie tymi rogalikami!

poczekalnia??
widziałam wczoraj dwie kobiety w ciąży, tak promiennie wyglądały!
zatęskniłam trochę do mojego brzuszka- ale nie na tyle, żeby wracać na poczekalnie
może w przyszłym roku na wiosnę.. kto wie może spotkam którąś z Was

mam jeszcze pytanie..
czy któraś z Was karmi przez kapturek??
bo nie wiem jak to jest z rozmiarem.. czytałam, że podobno im mniejszy tym lepszy.. a ja mam chyba największy..
jakarmilam przez kapturek najmniejszy rozmiar 1 miesiac, potem zaczełam nozyczkami stopniowo skracac i po kilku dniach tak blaly sutki, ze odstawilam i maly zacząl sac, bo juz sutek byl wyciagniety odpowiedni...ale to byla ulga...w nocy szukanie tych nakladek,bo przezroczyste i nie widać, mycie, wyparzanie...i tż tylko do Kacpra mówił"Znów mama cycki zgubiła"
Cytat:
nie wiem, nie pomogę
ja ym z ciemiacziem oilecial do lekarza-odwodnienie moze byc niebezpieczne. Jak Kacpi miałbiegunke, to z tż wydawalao mi sie, ze ma zaadniete i pojechalismy na IP, ale lekarz rozwial nasze obawy.

Moi rodzice sa "ekspertami" w laktacji i karmieniu dzieci...Przedwczoraj mama o tych drożdzówkach, a ojciec tez nie lepszy;p Na poczatku jak karmilam to z obu piersi dawałam, a syn nadal cmoktał i ssał, co popadnie ojciec wtedy do mnie"Oj chyba masz za chude mleko-mały głodny" oczywicie zaraz pogadanka, ze nie ma nic takiego;p dzis karmie i mowie do Kacpra- oj nie jesz wcale tak dużo, a takli tluscioszek, na co tata ekspert "Oj chyba masz za tłuste mleko, bo On taki grubuytki"... i wez tu ztakim rozmawiaj;p

Witam sie tak w ogole ja zasmarkana- odkryciem na wysuszony, popekany, piekący nos jest bephanten-działa cuda
KAcper jak nigdy nie ulewał, a jak uż to raptem kilka kropel, wczoraj wieczorem 2 razy i dzis 2 razy tak mnie zahaftował, ze musiałam sie przebierac...wiadomo skad tak?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:15   #1409
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja karmiłam, (teraz już nie) i miałam najmniejszy rozmiar z Aventu, był bardzo ok. Potem zamówiła z Tomme Tip (czy jak to się pisze) tam były niby uniwersalne ale beznadziejne bo tak naprawdę duzo większe od tych z Aventu.
W szpitalu jak położna kazała mojemu Tż aby mi poleciał kupić od razu mowiła aby wziął rozmiar S
mi w szpitalu każda położna najpierw sprawdzała jakie potrzebuje i wszystkie mi dawały 22/24mm czyli te największe chyba.. i sama nie wiem.. dużo bym dała żeby nie karmić przez te cholerne nakładki ale moja mała nie chce mi łapać ;/ i zanim ja zdejmę kapturek i ją przysunę to już cyc się chowa a mała buczy i się denerwuje że nie może złapać ;/

Cytat:
czemu za wcześnie? u mnie Karol podniósł głowę jak miał 2 tygodnie
nie wiedziałam, że to możliwe tak wcześnie.. tzn. chodzi mi dokładnie o to, że podniosła i trzymała..

super te Twoje pociechy

klementyna
haha nie wpadłabym na to obcinanie
może spróbuje.. moja położna naciska żeby jak najczęściej próbować bo to znowu jedna guma więcej dla dziecka..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:15   #1410
Tasia34
Wtajemniczenie

Oj dziewczyny, ale podle się czuję...
Krzyś tak dziś płakał, chciał jeść co godzinę albo i częściej; zmasakrował mi sutki, umęczył; wkońcu wpadł w takie zawodzenie typu "jeść", że daliśmy Mu smoczek... No i leży sobie zadowolony w swoim łózeczku i ciumka. Wzbranialiśmy się prawie 6 tyg., dziś nastąpiła kapitulacja. Ale jaka cisza... Źle mi z tym :/
Ania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości