|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
A tak odnośnie dzieci i ich zostawianiu z kimś
Moja sąsiadka ma córkę rok młodszą ode mnie, i niespełna dwuletniego synka. I ogarnijcie, że jej córka musi zostawać cały boży dzień ze swoim braciszkiem, zająć się domem, ugotować, posprzątać, bo mamusia cały dzień w pracy, a ojciec za granicą. Może to jest dziwne tylko dla mnie, ale niech sobie baba opiekunkę zatrudni, bo panna wyjść na imprezę nie może, do znajomych nie może, do chłopaka nie może, bo dziecko. Dzisiaj mi powiedziała jak była na dworze z bratem, że ona nie wie, po co jej matce to dziecko było (podobno planowane) skoro to ona z nim siedzi praktycznie cały dzień, a jak matka przychodzi z pracy to jest tak padnięta, że kładzie się na łóżko i zasypia. I jest mi bardzo żal tej dziewczyny. Ja wiem, że to jej brat, że powinna pomagać matce, ale odkąd to "pomaganie" = opieka nad dzieckiem cały dzień? Zastanawiam się, co będzie jak laska pójdzie na studia od października, pewnie na zaoczne, żeby się dalej bratem opiekować... Wychodzi na to, że dziewczyna nie ma żadnego życia prywatnego. Tyle się mówi, że młode matki wyglądają jak psu z gardła wyjęte, a tu matka wygląda całkiem okej, a 18 letnia dziewczyna jakby ją coś przeżuło i wypluło. Jak się decyduję na dziecko, to biorę za nie odpowiedzialność, a nie zrzuca na drugą osobę.
|
|
|
|
#3212 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
O masakra.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
No kurde, niech każdy myśli za siebie, nie ogarniam tego.
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3215 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dziewczyna powinna z matką pogadać i wprost powiedzieć, że pomóc chętnie pomoże, ale na darmową wielogodzinną opiekę nad nieswoim dzieckiem zwyczajnie się nie zgadza.A gdyby to matce nie odpowiadało, to wyprowadzić się na studia i zażądać alimentów. W żadnym wypadku nie decydować się na zaoczne studia tylko po to, by w tygodniu za darmo zajmować się bratem. Swoją drogą, przypomniała mi się historia z jakiejś gazety, w której opisywana była dziewczyna, która urodziła dziecko przed osiemnastką, więc jej matka została prawnym opiekunem dziecka, a dziecko było potem wychowywane jako dziecko matki, czyli tak naprawdę swojej babci. Tylko matka biologiczna udając dobrą siostrę ciągle się dzieckiem zajmowała.
|
|
#3216 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Ale tak kobiety często robią, kiedy ich młodziutkie córki zachodzą w ciążę poprzez jakąś wpadkę. Starają się jakimś zgrabnym ruchem ukryć to ze wstydu przed rodziną/otoczeniem. Ukrywają samą ciążę, wyjeżdżają czy coś, a potem jak się dziecko urodzi, to podają babcię za matkę, bo zwykle w takich przypadkach owa babcia jest jeszcze całkiem młoda. Tylko papiery chyba muszą przed światłem dziennym chować. Smutne : ((
Babcia nawet długopis z rozbierającą się dziewczyną mi podarowała. Babcia Halinka. Mam jej zdjęcia golutkiej pośród brzeziny. Z 1936 roku. Dziadek Alfred jej robił. Miała wtedy osiemnaście lat. To jest coś. Dziękuję Życie. Dziadkowie. Rodzice. ~MGomulicki |
|
|
|
#3218 | |
|
sissy that walk
|
Zapomniał wół jak cielęciem był - dziwią mnie ludzie, którzy na każdym etapie życia deprecjonują młodszych od siebie. W gimnazjum dzieciaki z podstawówki to gówniarze, w liceum - gówniarzami jest gimbaza, na studiach licealiści są smarkaci, a w dorosłym życiu studenci to siksy. I obowiązkowo trzeba podkreślać na każdym kroku, że dana młodsza grupa nic nie wie o życiu
Chyba dlatego lubię ludzi młodych duchem.
|
|
|
#3219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam ostatnio na ślubie i....zdziwiło mnie, że młodzi kupowali do kościoła hostie i wino mszalne. To, że czytali czytania i szli z darami (z chlebem i winem) do księdza, było piękne...ale raczej wolałabym, żeby za mnie i męża robili to ministranci. |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
A mnie śmieszy i dziwi, gdy pokolenie lat 60., 70. narzeka na dzisiejszą młodzież. No sorry, ale sami sobie tak wychowali swoje dzieci.
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
oni nie siedzieli z nosami w kompach, nie należeli do tysiąca róznych subkultur, nie buntowali się itp. itd. to było całkiem inne życie, mniej swobodne.
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Konto usunięte
|
za to siedzieli i oglądali niewolnicę Izaurę ;p
|
|
|
|
#3224 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Inna sprawa, że ani ona, ani jej znajomi z tego co wiem na młodzież nie narzekają, nie są to dla nich tak odległe czasy.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-06-03 o 21:33 |
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rówieśnicy narzekają na dzieci, młodzież z gimnazjum itd. A nie przykładają jeszcze ręki do wychowania jakichkolwiek dzieci ![]() o, a tak z dzisiaj - dostalo mi się za żywota i pani kasjerce też się dostało, też za żywota. Płaciłam w tesco za zakupy kartą i jakis problem był z terminalem, trzeba było go resetowac itd. Trwało to płacenie z minutkę dłużej niż przeciętnie. I się dowiedziałyśmy, że "teraz to te wszystkie karty, panie tego, jakby nie można było piniędzmi płacić. skandal"
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-06-03 o 21:38 |
|
|
|
|
#3226 |
|
Konto usunięte
|
Nie buntowali się, ta
Albo moda na długie włosy... mojemu ojcu przez sen obcinali. A ile wojny było. Dzieci się buntowały, zajmowały głupotami tylko te głupoty były inne. Dzisiaj to głupie strony internetowe i papierosy, wcześniej głupie psikusy i... też papierosy ;p Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-06-03 o 21:48 |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jarocin??? a regularne bitwy z ZOMO a cała muzyka lat 70 a walka o możliwość noszenia długich włosów a pikiety i demonstracje W latach 70 młodzież buntowała się znacznie bardziej niż moje pokolenia. A pokolenie obecne to jakieś rozlazłe jest przy nas. |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
obecnie wyrazem buntu jest kliknięcie ''wezmę udział'' na fejsie
|
#3230 |
|
Konto usunięte
|
Lubię to
udostępnij twitt twitt dodaj komentarz promuj post przestań obserwować post - to robią prawdziwe rebele |
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak tu się nie dziwić, że rodzice narzekają
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Konto usunięte
|
No, w końcu w kwestii buntów - Janek Wiśniewski i reszta uczniów która szla na policje, to dzieci były
zmieniając temat |
|
|
|
#3233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma ZOMO, jest wolność słowa, więc można się buntować co najwyżej pisząc JP, albo przeciwko byciu mainstreamowym. To były inne czasy, ale młodzież była i będzie się buntować. |
|
|
|
|
#3234 |
|
Konto usunięte
|
teraz młodzież się buntujeeeeeeeeeeeeeee ale ten bunt jak widzimy w surowych rodzicach jest na zasadzie olaboga nie wstanę rano do szkoły nie lubię policji bo dostałem mandat za przechodzenie na czerwonym, polajkuje JP i pójdę do kościoła z babcią.
takie tam. |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
albo - zostaję wampirem - był taki odcinek w Ukrytej Prawdzie chyba
|
|
|
|
#3236 |
|
Konto usunięte
|
no, dlatego pamiętajcie rodzice, zasada nr 1: po osiągnięciu pewnego wieku dzieci należy trzymać w klatce, do momentu ukończenia nauki w szkole średniej.
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
a wyobrażacie sobie dzisiejszych hipsterów w wojsku?
poprzednie pokolenia to jednak miały ciężką młodość nie wspominając nawet o pokoleniu naszych dziadków, których wiek dojrzewania przypadał zazwyczaj na IIwś.
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
ja się zastanawiam, gdzie podziało się emo?
Bo już ich nie widać. |
|
|
|
#3239 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- jest mainstreamowe |
|
|
|
|
#3240 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no, teraz modni są metale ![]() Swoją droga co do tej Ukrytej Prawdy i wąpierza - wyobraźcie sobie, że naprawdę zostajecie przemienione w wampiry, a wasza matka po odkryciu tego dzwoni do TVNu, żeby was zglosić do Surowych Rodziców (widzę to jako fabułę nastepnej młodzieżówki! ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Moja sąsiadka ma córkę rok młodszą ode mnie, i niespełna dwuletniego synka. I ogarnijcie, że jej córka musi zostawać cały boży dzień ze swoim braciszkiem, zająć się domem, ugotować, posprzątać, bo mamusia cały dzień w pracy, a ojciec za granicą. Może to jest dziwne tylko dla mnie, ale niech sobie baba opiekunkę zatrudni, bo panna wyjść na imprezę nie może, do znajomych nie może, do chłopaka nie może, bo dziecko. Dzisiaj mi powiedziała jak była na dworze z bratem, że ona nie wie, po co jej matce to dziecko było (podobno planowane) skoro to ona z nim siedzi praktycznie cały dzień, a jak matka przychodzi z pracy to jest tak padnięta, że kładzie się na łóżko i zasypia. I jest mi bardzo żal tej dziewczyny. Ja wiem, że to jej brat, że powinna pomagać matce, ale odkąd to "pomaganie" = opieka nad dzieckiem cały dzień? Zastanawiam się, co będzie jak laska pójdzie na studia od października, pewnie na zaoczne, żeby się dalej bratem opiekować... Wychodzi na to, że dziewczyna nie ma żadnego życia prywatnego. Tyle się mówi, że młode matki wyglądają jak psu z gardła wyjęte, a tu matka wygląda całkiem okej, a 18 letnia dziewczyna jakby ją coś przeżuło i wypluło. Jak się decyduję na dziecko, to biorę za nie odpowiedzialność, a nie zrzuca na drugą osobę.

No kurde, niech każdy myśli za siebie, nie ogarniam tego.
Dziewczyna powinna z matką pogadać i wprost powiedzieć, że pomóc chętnie pomoże, ale na darmową wielogodzinną opiekę nad nieswoim dzieckiem zwyczajnie się nie zgadza.

Chyba dlatego lubię ludzi młodych duchem.

oni nie siedzieli z nosami w kompach, nie należeli do tysiąca róznych subkultur, nie buntowali się itp. itd. to było całkiem inne życie, mniej swobodne.
i pani kasjerce też się dostało, też za żywota. Płaciłam w tesco za zakupy kartą i jakis problem był z terminalem, trzeba było go resetowac itd. Trwało to płacenie z minutkę dłużej niż przeciętnie. I się dowiedziałyśmy, że "teraz to te wszystkie karty, panie tego, jakby nie można było piniędzmi płacić. skandal"
nie wspominając nawet o pokoleniu naszych dziadków, których wiek dojrzewania przypadał zazwyczaj na IIwś.