|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam deszczowo poniedziałkowo ;( niestety pogoda nie sprzyja do wstawania do pracy.
Ja tez tak niestety mam że wszystko co związane z uczelnią zostawiam na ostatnią chwilę chociaż ciągle sobie powtarzam że zaplanuję tak żeby na wszystko mieć czas, a potem umieram bo nie mogę wyrobić na zakręcie. Okropnie mi się oczu nie chciało otwierać jak budzik zadzwonił o 5:45 ;( Miłego dnia mamusie
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u mnie wczoraj była dosyć fajna pogoda... Fakt, że wieczorem się trochę zachmurzyło.... do pracy przyjechał mąż z córą na rowerze potem po kościele poszliśmy na spacer ![]() dzissiaj mam wole i pogoda jest do w ogóle boli mnie głowa :/ |
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Dziadziumdzia ech..zycze,zeby wszystkie problemy jakos sie porozwiazywaly...no i zebys to mozliwie jak najdelikatniej przesla...kochana,nawet ciezko napisac slowa pocieszenia,bo one nic nie rozwiaza.jedyne co to mozemy troche Cie tu psychicznie wesprzec...
a mi jakos ciezko wrocic po dlugim week do pracy,ciezko sie zmobilizowac..no ale,nie mozemy sie dawac smutkom i zlej pogodzie,bo dzieciaczki czuja i co niektore juz slysza nasze marudzenia ![]() sloneczka troche wysylam do wszystkich "zachmurzonych"
|
|
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wizyta, oby maluszek rozłożył nóżki! A takw ogóle to już sie denerwuje
|
|
|
|
#4295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymajcie się z Maluchem! ![]() dzidzia - nie zazdroszczę sytuacji Dzień dobry po długim weekendzie! Dobre jest takie parę dni wolnego - przynajmniej nie muszę nadrabiać 30 stron ![]() U mnie weekend minął baaardzo leniwie... Aaaaaaleeee... pragnę się pochwalić, że z okazji Dnia Dziecka Jr dał mamie znać! W sobotę czułam kilka takich jakby kopniaczków, wczoraj 2-3, dziś już też dał znać, że nie śpi ![]() Uczucie samo w sobie co najmniej dziwne, ale świadomość, że to Jr - cudowna! A poza tym mimo, że mam niby tylko 2kg z haczykiem na plusie, to nie mogę patrzeć na tyłek, biodra i uda No ale... jeszcze "tylko" 5 m-cy ![]() A co do zmian w moim ciele, to piersi leciutko się powiekszyły (i niech nie szaleją, bo przed ciążą już miałam 65H ) i brodawki znacznie pociemniały Pisałyście o wózkach - ja na razie biorę pod uwagę Mutsy 4Rider (tylko nie wiem, czy nie za wysoki dla mnie, bo ja liliput - 160cm - jestem ), Mutsy Evo (tylko wydaje mi się, że spacerówka jest kiepsko zabudowana ) i X-lander X-move... To tak po rekonesansie on-line. Na żywo miałam do czynienia tylko z 4Riderem i prowadzi się cudnie! Choć pewnie szukałabym używki z racji zaporowej ceny ![]() No zobaczymy, dopiero latem będziemy oglądać na żywo...
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-06-03 o 08:31 |
|||
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie też pękają żyłki- to chyba naczynka? Na udach.. Mialam 2 widoczne naczynka przed ciążą, a teraz jest ich więcej.. Xlander Xmove ma fatalne opinie, poczytaj na necie, ogólnie jest źle wykonany, trzeszczy i koła stukają i co najgorsze czytałam kilka opinii, że stelaż się złamał ![]() więc u Nas na razie na podium 4rider ewentualnie transporter, postanowimy jak obejrzymy na żywo ![]() Kasiu dla Ciebie i innych dzisiaj wizytujących
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naczynka naczynka ![]() No właśnie czytałam, że trzeszczy Moja kumpela ma i baaardzo sobie chwali, ale może trafił jej się jakiś "szczęśliwy" egzemplarz ![]() Co do 4Ridera to ostatnio trochę się zawiodłam, bo też trzeszczy O Transporterze też myślałam, ale ma spacerówkę tylko przodem do kierunku jazdy i bodajże żadnego okienka w budce
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
4rider jest w czołówce rankingów, to mnie trzyma Znajoma ma i bardzo sobie chwali, ale tak jak pisałam, inna ma xlandera xa który tez opinie ma średnie i jest zachwycona... nie wiadomo na co postawić.
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie dwie moje znajome mają 4Ridera i powiedziały, że nigdy innego! Że co prawda jest ciężki, ale jaka wygoda! Jedna kumpela kupiła lekką spacerówkę, co by tylko do samochodu była, to mówi, że ją przeklina i na każdym kroku wynosi 4Ridera pod niebiosa ![]() Właśnie X-landery niby mają złe opinie w necie, ale kogo znajomego nie zapytasz, to są zadowoleni. Mam czasem wrażenie, że w necie to tylko złe opinie ludzie zamieszczają
|
|
#4303 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Zapisałam się właśnie na wizytę i to na dziś: więc mam 03.06 godzina 17:15Alergia troszeczkę mi odpuszcza, ale nadal kiepsko się czuję. Wczoraj mąż zabrał nas na wycieczkę do Kazimierza Dolnego i do Nałęczowa. Było fajnie, ale po spacerach w Kazimierzu, już w Nałęczowie nie mogłam chodzić- co krok to ukłucie po prawej stronie brzucha :/ Mąż się przestraszył, że coś mi się stanie i wróciliśmy do domu. A dziś nie wiem jak zorganizuję sobie dojazd do lekarza, z mężem nie mogę jechać, muszę chyba busem, a to dla mnie męczarnia, bus telepie tak, że na każdym dołku odruchowo łapię się za brzuch... Aaaa i mam newsa Dziś w nocy poczułam po raz pierwszy jak moje dziecko wypycha mi się przez brzuch Wcześniej czułam tylko jego ruchy w środku, delikatne przepływanie, a teraz już dał o sobie w widoczny sposób znać ![]() Nie wiem czy dziś poznam płeć, ale usg pewnie będzie robione. Jadę w sumie z moją infekcją po jakieś leki, ale mam nadzieję, że czegoś więcej się dowiem. |
|
|
|
#4304 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dla Malucha, że daje o sobie znać ![]() i oczywiście za wizytę.
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się ciesze bo w końcu w weekend pojedziemy odebrać do kuzyna naszą szafę
W końcu poprzekładam moje i męża ciuchy do szafy i zostaną szuflady dla córci. A jeszcze jak pojedziemy po odbiór szafy to od kuzynki mam wziąć ciuszki dla małej wreszcie w pokoju zrobi się mała zmiana i trochę dzieciowo powoli. Chociaż na pranie tych malutkich ciuszków jeszcze za wcześnie, tak myślę że chyba zacznę od sierpnia jak już będę na L4. Zastanawiam się czy jest sens malować pokój przed dzidziusiem, malowaliśmy rok temu w maju, jedna ściana się jest trochę brudna, ale tak myślę czy malować teraz ściany. Dzidziuś zacznie raczkować chodzić i zapewne ściany będą artystyczne od małych łapek ![]() Aha no i oczywiście trzymam jak najmocniej kciuki za dzisiejsze wizyty i może za poznanie płci
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-03 o 09:29 |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Również się witam na początku tego tygodnia, który zapowiada sie, że będzie bardzo zakręczony
|
|
|
|
#4307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się poniedziałkowo, wreszcie na kompie a nie przez telefon.. niestety długi weekend dobiegł końca... u nas pogoda nawet nawet.. słoneczko póki co świeci zmykam na zakupki.... a wczoraj jak kładliśmy się z mężem spać to mały tak zaczął się ruszać że cały brzuch skakał więc tż już nie tylko poczuł ale i zobaczył Brunia hehe
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi a dziś w nocy to chyba mój mały miał czkawkę bo tak regularnie co 1sekunde brzuch drgał hehe
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Wlasnie wypadl ze mnie skrzep, mam nadzieję ze stary bo jeśli cos się stanie dziecku to zabije tego patafiana za te wszystkie nerwy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam sie z rana .. Ja mialam weekend grilowy a wczoraj dzien pieknosci I dzis powtorka
) Gratuluje wsszystkich pierwszych kopniaczkow I trzymam kciuki za wizyty ! Magalska , Maomami - zazdroszcze kopniaczkow widocznych golym okiem bo u mnie niC z tych rzeczy Dzis wybieram sie na podboj londynskich second hand-ów , jak wròce bede sie chwalic co upolowałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Anoula jeszcze nie. Maluszek sie rusza wiec bez nadmiaru emocji staram sie podchodzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio nie mam lumpeksowego szczęścia...
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trele- udanych zakupów ![]() za wizyty! - dajcie znać po ![]() a ja witam z rana z pracy mogłąbym rzec że pogoda do
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten pochmurny poniedziałek
![]() 3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! (Kasiula oby maluszek pokazał co tam chowa między nóżkami )Gratuluję tym ktore poczuly pierwsze kopniaczki ![]() Moja dzidzia też wczoraj wieczorem się meeega wierciła,pływała mi po całym brzuchu i co róż boom boom ![]() A ja dziś jestem umówiona z kuzynką więc pewnie zajrzę popołudniu.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:43 |
|
|
|
#4320 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za kopniaczkiCytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Trzymajcie się z Maluchem! 
) i brodawki znacznie pociemniały
za wszystkie dzisiejsze wizyty! 

dla Malucha, że daje o sobie znać 
Jest pyszny.
Ślub 25.08.2012