|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Gratulacje serdeczne kochana!!! Cytat:
będziesz pierwsza "potrójna" mama ![]() Cytat:
![]() nie bój się... myśl pozytywnie.. oddaj się chwili bólu i wysiłku tylko po to żebyś w końcu mogła przytulic.. ucałowac swojego Wiktorka.. kochana jestesmy z Tobą... myślą i sercem... tańcz kochana..tańcz wedle własnego rytmu!!! oby było wszystko jak nalezy.. Cytat:
![]() Cytat:
współczuje
|
|||||
|
|
|
#1322 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Czekamy na info jak już będziesz po wizycie u lekarza! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zombie..
do 2 mloda na czuje,podsypiala po 5min i wrzask..a tz o 4jz wstawal do pracy,po dwoch dniach zapieprzanki po 16h.. biedny ![]() mloda teraz spi to chyba skorzystam i tez sie walne... oby dzis byla grzeczniusia,blaaaagaaaaa aam!
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Co do pieluch-jeszcze nie zaczelam. Plan od poczatku mialam taki by zaczac po 2miesiacach czyli e naszym wypadku po przeprowadzce,ale dzis o tym myslalam i chyba zaczne testowanie. Zrobie na probe jeden dzien na wielorazowych i podziele sie z Wami doswiadczeniami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczę na to, że coś pozytywnego dziś się dowiem Cytat:
A piżamkę z Biedronki mam taką samą ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
puchatkowa...oczywiście ze strach zawsze nam towarzyszyć będzie ..przy takich sytuacjach jak poród tym bardziej..ale..
tak na prawdeczy coś ten strach nam da?! raczej nie..nawet może zaszkodzic..dlatego warto nastawic się do tego jak na coś koniecznego..bez wyjścia bez powrotu..musimy wiedziec czego możemy się spodziewac..wiadomo boli jak cholera..zmęczone jesteśmy jak po najdłuzszym maratonie..zniesmaczone.. wściekłe..rozżalone.. ale ta chwila męczarni mija.. pojawia się nasze maleństwo..i o wszystkim zapominamy.. nie dokońca bo sentymenty porodu długo w głowie siedza ale już nie boli..a dzidziuś wynagradza nam ten wysiłek i ból praktycznie od razu.... w sumie to Ja tez się boje porodu ..ale trochę inaczej..nie bólu nie zmęczenia..nie długosci trwania..tylko tego żeby skończył sie dobrze..żebym przeżyła (bo mam przecież dzieci) żebym mogła wstac i normalnie funkcjonowac..zebym była zdrowa po porodzie ..bez komplikacji..tego się boję! ból porodowy to dla mnie pikuś... ból zęba to dopiero ból..."niemoc" totalna..
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
młoda niestety dzis znow lezy i wyje..
chcialabym sie chociaz umyc ale niestety... dobrze ze tz dzis kolo 16 bedzie.. |
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anka gratulacje !!!!
![]() Color trzymam kciuki żeby to już było "TO" Lonely powodzenia Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-03 o 08:56 |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz czasem jak nie moge zostawiam ja w lozeczku. placze minute,minuta ciszy,znow placz..itd itd... strasznie irytujace |
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tymczasem objawów brak Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młody się (chyba w końcu) odblokował Za godzinkę butla i spadamy na spacerek
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę możliwości spaceru - u mnie za oknem szaro, buro i pada
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam info od Cloche:
"Florian urodził się wczoraj o 17:28. Został przewieziony rano do kardiokliniki. Na razie czekam na info. Błagam o Wasze kciuki."
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno dam znać, jak pojadę na porodówkę
![]() Szprotka widzę, że Ty też się dalej trzymasz Przypuszczam, że nas przetrzymywali lekami, to teraz maleństwa będą siedzieć... Aduśka strasznie się cieszę z wagi Twojego synka i że się uspokoiłaś Magiczne kciuki wizazowe działają cuda. Wiesz co?? Uwielbiam Twój spokój... Taką mądrość życiową... I to nie mądrość w sensie: ,,ja wiem lepiej, jestem doświadczona sratatata" Tylko widać, że chcesz nam pomóc... Jak piszesz, wszystko wydaje się prostszeJa bólu się nie boję, tylko komplikacji... Żeby moja córeczka była zdrowa.... Żeby słyszała bo mamy duże ryzyko... I mówiłam TŻ kilka razy, że gdyby miało coś się jej stać, to oddam za nią wszystko... Diabli dziękujemy za wyczerpujący opis porodu ![]() Kochane tak czy tam o waszych różnych problemach macierzyńskich, ale każdą z was podziwiam i uważam, że radzicie sobie super Musimy pamiętać, że dla naszych maleństw i tak my teraz jesteśmy najważniejsze I najważniejsze: gratuluję świeżo upieczonym mamusiom cloche mam nadzieję, że już tulisz swoje maleństwo lonely color za Ciebie też Tak sobie myślę, że chciałabym już urodzić. Ale wiem, że malutka sama zdecyduje, kiedy jest gotowa. Moje najdroższe maleństwo... U nas dziś paskudna pogoda... leje, szaro, buro ponuro... Obiad mam praktycznie gotowy, bo od wczoraj, więc spędzę czas w łóżku ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Floruś trzymaj się nam, proszę ![]()
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być dobrze
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję Cloche!!!!
![]() wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jest pod dobrą opieką.Przekaż jej Jenny, że jesteśmy tu wszystkie razem z nimi sercem, myślami i kciukami! |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Po 2h w końcu juz mnie zbadali. Rozwarcie na 3cm
. Przyszłam juz na porodowke, tu jest jakieś piekło. Jest rodzaca ze schizofremia. Uprzedzili mnie.. Ale to straszne |
|
|
|
#1340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Florianku witamy na świecie oby wszystko bylo dobrze Cytat:
nuna ![]() bo tak jest..tak jak piszesz ..chcę pomóc ..nie mądrowac się..nie wiem niczego lepiej..wiem inaczej!.. ale też czerpie od każdej z Was tą "wiedzoinnośc" i tym sposobem uzupełniamy się wzajemnie.... ![]() dla mnie każde zdanie ..każdej z Was..jest cenne i mam szacunek wielki |
||
|
|
|
#1341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Florka... Czemu tylko Go przewieźli do kardiokliniki?!? ![]() Nuna- a no bujam się z brzuszkiem dalej. Ale wczoraj mnie trochę przeczyściło, dzisiaj też już dwa razy... A miałam niby nie dotrwać do tamtego wtorku A teraz to figa, Młody niech czeka do jutra! Właśnie zrobiłam sobie pastę cukrową i mam zamiar się nią spróbować "tam" wydepilować, a nie chcę czerwona do szpitala jechać No i okna muszę umyć zanim znowu nie pada!
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy podali Ci już coś na wywołanie..czy te rozwarcie samo z siebie już??? |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję Florka i żeby wszytsko było dobrze
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cloche
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rozwarcie samo z siebie czy podłączyli ci oxy?
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby ja przeniesli :P |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Szkoda tej dziewczyny ze schizofrenią Straszna choroba... Dziewczyna niczemu nie winna... Coś strasznego... Mam nadzieję, że maluszek jej będzie zdrowy![]() Szprotka daj znać, jak poszło z pastą cukrową to może i ja się skuszę
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
45min w lozeczku..5pobudek..
![]() moze ja zostawie i jak sie wyplacze to padnie? ale ja psychicznie nie dam rady tego sluchac ja sie chyba nie nadaje na matke
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh widzę, że poszło, bo myślałam, że nie zdążyłam kliknąć wyślij zanim mąż zahaczył o wyłącznik listwy zasilającej
![]() Teraz siedzi z miną
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-06-03 o 09:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

wczoraj musiał być dokarmiony w nocy bo było za mało mleczka, ale dzisiaj jest już lepiej właśnie zasnął na mojej piersi
mam małego stracha 

chyba za szybko zareagowalam na jej jeki. Lezy juz 20 min na moich rekach i spi... Jak js odloze to sie obudzi, wiem to
a tak sie prezentuje moj spioszek: