|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
znad kawy
![]() Flo wiem jak się czujesz, przykro mi Cytat:
tylko, że u mnie już po ptokach... ![]() ze sprzątaniem też mnie tak dopada - nie mam pojęcia jaka jest przyczyna. bo potrafię się zmobilizować do wielkiego sprzątnięcia parę godzin przed odwiedzinami, ale tak dla siebie mi się nie chce. lalki już same ogarniają, a ja siedzę zamknięta we własnym bałaganie. tzn właśnie wstałam wcześniej w wolny dzień, żeby sprzątnąć, bo będą liczniki spisywać.
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Flo
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:27 |
||
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że potrafię nie wstawać z łóżka jak mi się nie chce pić wino w ilościach nierozsądnych nie posiadam w ogóle zdolności wychowawczych, nie interesuje mnie wychowywanie drugiego człowieka nie posiadam w sobie cechy troskliwości, opiekuńczości - wyjątek osoba chora nie sprzątam jak mi się nie chce - również miesiąc, półtora dopóki się nie potykam o brud ![]() cenię sobie święty spokój ponad wszystko wolność wiedząc to, że pewnie wszystko sie zmieni przy dziecku będzie to dla mnie źrródłem frustracji i bedę przeklinać je, że przez nie moje życie się zmienia na takie jakiego nie znoszę ale mam w planie zrobić sobie dziecko po to żeby nie zostać samemu, jak moja Mama jest to chora, krzywdząca dziecko motywacja, i mam tego świadomość - no i zgaduj zgadula jaką będę matką ( o ile będę) szanse nikłe na matkę roku nieprawdaż? skoro założenia tak fatalne niejeden powie, (powiedział już nie raz) i pewnie będzie miał rację - nie rób tego, to amoralne no cóż się okaże - wszak nie zamierzam być potworem dla własnego dziecka, nie chcę być zła, wynika to jedynie z mojego charakteru, wieku, przyzwyczajeń - i tak również z wygodnictwa, niechęci do rezygnacji z siebie, poświęceń, czyli z egoizmu - bo jest wygodny po prostu często nachodzą mnie takie refleksje albowiem prawie wszystkie moje przyjaciółki, znajomi są rodzicami, no i widząc różne sceny podświadomie stawiam siebie w podobnej sytuacji - o majn gott co ja bym zrobiłą w takim momencie lece pa Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:30 |
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj Luby mój uczył mnie grać w szachy - ale fajna gra ![]() I w ogóle spędziliśmy razem fantastyczny dzień - ależ On mnie rozpieszcza (chociaż On się upiera, ze ja go bardziej )A jak szłam drogą na pociąg w tych obcisłych skórzanych portkach, to tak się kolesie z samochodów gapili, jeden nawet przyhamował i łysy łeb wystawił, żeby się pogapić
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:46 |
||
|
|
|
#4655 |
|
Mother of Cats
|
Flo
Super. Mi włąsnie ostatecznie pękła podeszwa w podstawowowych i ulubionych butach, skutkiem czego ciągną wode jak gąbka, nosz |
|
|
|
#4656 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
jakbym potrafiła tak ładnie napisać to bym napisała coś podobnego ![]() z tym, że nie planuję robienia sobie dziecka na starość - zresztą, jaka gwarancja, że dziecko nie wda się w mamusię i będzie wykazywało cechy egoizmu i braku opiekuńczości ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() chyba że Rejcz ma na myśli, że jej Mama też tak samo zrobiła
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-06-03 o 10:47 |
||
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja jestem opiekuńcza i troskliwa w stosuku do zwierząt....i zamiast wina wolę piwo ;-) 2. No niekoniecznie nikle. Zdajesz sobie sprawę ze swoich wad i jesteś ich świadoma. Świadomie chcesz mieć dziecko. Więc będziesz robila wszystko żeby to jakoś ogarnąć i żeby było dobrze. Może i nie będziesz supermatką, ale pewnie będziesz normalną fajną mamą.. A ja jak się czasem zastanawiam, co by było gdybym zaszła w ciąże, to wychodzi mi że nie wiem. Nie wiem czy bym była w stanie ją donosić i urodzić dziecko. A takie rozważania jeszcze przed, dobrze nie rokują raczej. A jeszcze...ciągle syszę,że bylabym idealną matką bo lubię dzieciaki koleżanek czy rodzinne...i tak troskliwie zajmuję sie zwierzętami. Ale ja poprostu wiem,że bym nie byla. Pomijajac fakt lenistwa, balaganiarstwa, skłonności do agresji ( bo posiadam, owszem) czy skupiania się na sobie. Poprostu to siedzi w środku. Moze kiedyś mi się odmieni i zachce. Ale nie wiem. czasem mam takie spontaniczne zrywy, tylko szybko przechodzi. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-06-03 o 11:06 |
|
|
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze primo Stazja jesteś aniołem
odebrałam paczuchę Cytat:
![]() mówię Wam - lata nie będzie tego lata ( nigdy nie lubiłam upałów ale mokra pogoda źle mi robi na wszystko ![]() Cytat:
chodzi mi o to, że gdyby mnie nie miała to zostałaby sama Cytat:
![]() mnie zależy na tym aby posiadać keidyś taką relację jaką mam ja z Mamą, ona ze mną ma takiego swojego cżłowieka, jest to wyjątkowa, niepowtarzalna więź, i na niej mi zależy - a że po drodze 20 lat męki tudzież innych rewelacji, nieprzewidzianych atrakcji etc etc to już trudno - zależy mi na tym by mieć kogoś tak bliskiego jak ona teraz, a mój i jej egoizm jakoś pozwala nam na świetne relacje, w pełni rozumiemy swoje charaktery - ale dopiero teraz Sprostuję tylko - ona tak nie zrobiła Może będę sie uczyć na błędach? może nie ? Chciałabym móc. ![]() No nic, sie zobaczy ( lub nie) jak to w praniu wyjdzie. a propos matek, mysłałam wczoraj w nocy o Matce Red, co porabia, co ja wsysło, czy to praca? czy so? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-06-03 o 12:22 |
|||
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
aa, Rejcz, już rozumiem
Cytat:
|
|
#4660 |
|
BAN stały
|
A co ile się kąpie niemowlaki?
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4662 |
|
BAN stały
|
Masakra
![]() Też mam czasami takie rozkminy, że takie dziecko to tylko kula u nogi na 20 lat, z tylu rzeczy trzeba zrezygnować, nie można spać do południa, nie można iść na imprezę, filmu w spokoju obejrzeć, wyjechać na spontanie na koniec świata i chyba nigdy nie będzie mnie stać na takie poświęcenie i w ogóle nie dla mnie takie zabawy (kiedyś już chyba wspominałam, że moja mama twierdzi, że kiedy się urodziłam, przestała czytać książki a dla mnie jednak własny rozwój jest najważniejszy i chyba o takim egoizmie dziewczyny tu piszą, zatem też jestem egoistką, i na dodatek totalną hedonistką). Ale za chwilę sobie myślę, że może za ileś tam lat zostanę zupełnie sama I jeszcze będę żałować, że coś mnie w życiu ominęło, czegoś nie doświadczyłam. Więc też ewentualnie miewam jakieś egoistyczne pobudki. A później znów sobie myślę, jaki to musi być koszmar przez pierwsze lata i momentalnie mi przechodzi. Przy czym nie zapieram się, że nie, na pewno, nigdy. Pewnie kiedyś mi się zachce, mam dużo czasu (szkoda, że potencjalny tatuś mniej, ale z facetami na szczęście jest inaczej w tej kwestii).Ogólnie zgadzam się z rachel. |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie - to nic nei ma za darmo - wszystko jest kosztem czegoś
chciałabym mieć środki i możliwości na to żeby sobie po swojemu jakoś sprawnie zorganizować życie rodzinne tak aby było jaknajmilsze dla wszystkich członków familii i dla wszystkich wygodne czyli nie może brakować zdrowia i finansów, bo wiązanie końca z końcem to frustracja, a z kolei pieniądzory bardzo ułatwiają egzystencję matek - zwłaszcza wygodnych ![]() żłobki, nianie i wszelkie inne udogodnienia mam przyjaciółki z którymi baluję, wychodze na miasto etc, a mam też takie które mają łańcuch do drzwi mieszkania, bo nie mają środków, możliwości ani pomocy z nikąd i są przykute do dziecka najzwyczajniej w świecie znalazły się w jakiejś pułapce
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw przez 20 lat życia rodzice się wpiertalają do wszystkiego i człowiek nie ma kasy na nic, a przez następne 20 lat kula u nogi. A gdzie wreszcie czas na marzenia? ![]() Kurrdee, trzecia burza od rana ![]() Poza tym skończyła mi się kasa na koncie, a wypłata dopiero za 2 tygodnie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-06-03 o 14:34 |
|
|
|
|
#4665 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Za krótkie to życie na wszystko. Zwariowałam i wrzuciłam swoje cycki do internetów Czego się nie wymyśli, jak jutro egzamin.
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Piers do przodu
|
Ja jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł, że mi dziecko coś zabierze
i nie odczuwałam tego. Jak miałam chęć wyjechać nad jeziora to z 3 miesięcznym synem wyjechałam, całymi dniami byliśmy na łodzi i było git. Myślę, że najważniejsze jest wspólne zainteresowanie sobą i w późniejszym wieku rozmowa i zrozumienie. Wiele razy się przekonałam, że jak sobie zaczęłam wyobrażać jakieś przeszkody to faktycznie wiele z nich się pojawiało - jakbym je sama przyciągała jak nie jojczyłam "przed" tylko robiłam coś zgodnie z naturalnymi odruchami - nic takiego nie miało miejsca.
|
#4667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Cytat:
ja nie pójdę w ciąży ani nie wezmę 3-miesięcznego dzieciaka na koncert black metalowy ![]() ani całodniową wyprawę w góry decydując się rano w 5 minut na wyjazd, czy jakąś mordowniczą objazdówkę autokarem, a ja własnie spontany, długie wędrówki i zwiedzanie do porzygu kocham najbardziej
|
|
#4668 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-06-03 o 15:46 |
|
|
|
|
#4670 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Piers do przodu
|
Do takich rzeczy to lepiej mieć na podorędziu samej jakiegoś "opiekuna" i mamrotać mu tatusiu
|
#4672 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Znajomi zabrali swoją trzylatkę w podróż dookoła świata. Teraz są na Bali.Inni znajomi ciągali swoją dwójkę na górskie wycieczki, od kiedy tylko małe mogły usiedzieć w nosidełku na plecach tatusia. Znajoma przewodniczka tatrzańska w długi weekend pokazywała dwuletniemu synkowi Tatry. Tenże chłopczyk ma za sobą już start w kilku biegach ulicznych i półmaratonie - w specjalnym wózku do biegania z tatą jako siłą napędową. Biegają tak, odkąd mały nauczył się siedzieć, bo jego tata ma fijoła na punkcie biegania. A koleżanka ze studiów zabrała rocznego synka (i jego tatę) do bułgarskich winnic na weekendową wycieczkę. |
|
|
|
|
#4673 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-06-03 o 18:10 |
|
|
|
|
#4674 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
za co lubię pobliski sklep? ano m.in. za to że lecą w nim hity mojego dzieciństwa, dziś leciało TO
to tak w oderwaniu od rozkmin didożyciowych
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-06-03 o 18:37 |
|
|
|
#4676 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
kupiłam na allu cudne jedwabne spodnie i oczywiście okazały się w pasie nieco za szerokie i opadają
muszę zwęzić, ale jak, żeby nie zepsuć????poza tym jeszcze kupiłam kiecę, też jedwabną, właśnie ją mierzę ją założyć ale mnie urzekła i musiałam ją mieć...
|
|
|
|
#4677 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
co nie
wchodzi w głowę, od dwóch godzin śpiewam w kółko jak głupia
|
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stazik, to chyba kwestia myślenia o sobie samej przede wszystkim.
|
|
|
#4680 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
z hitów dzieciństwa uwielbiałam jeszcze TO, nie mam pojęcia co mi się w tym tak podobało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

- no i zgaduj zgadula jaką będę matką ( o ile będę)
)

i nie odczuwałam tego. Jak miałam chęć wyjechać nad jeziora to z 3 miesięcznym synem wyjechałam, całymi dniami byliśmy na łodzi i było git. Myślę, że najważniejsze jest wspólne zainteresowanie sobą i w późniejszym wieku rozmowa i zrozumienie. Wiele razy się przekonałam, że jak sobie zaczęłam wyobrażać jakieś przeszkody to faktycznie wiele z nich się pojawiało - jakbym je sama przyciągała