|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :mag ia: musi być dobrze
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Na razie się studzi
![]() Jasne, że się nadajesz! ![]() Lonely-
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego=spoznione troche ale zawsze :Pznow marudzi... 7min teraz bylo ciszy. 7... a wczoraj byla aniol... ![]()
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
axella...nie!...nie zostawiaj jej samej..ona płacze ..krzyczy..bo jej coś dolega i potrzebuje Cię ..przytulaj ..zaciśnij zęby i bądź!! może faktycznie ma kolki..bóle brzuszka..może nietoleruje mleczka które jej podajesz..moze kup ten delicol ..spróbuj..czasami takie poszukiwanie problemu jest długie i irytujące ale..ile będziesz miała satysfakcji jak w końcu uda Ci się naleźć problem i obie będziecie się cieszyc spokojem i SOBĄ!!! a maleńka Zu będzie Ci wdzięczna ze byłaś jak tego potrzebowała najbardziej..w niewygodnych dla niej chwilach |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
axella, ja matką nie jestem jeszcze i pewnie guzik się znam, ale z tego co mi się wydaje i tego co słyszałam od koleżanek to myślę, że za bardzo to przeżywasz i dlatego zu jest nerwowa, jak masz dość, czujesz sie bezsilna to wyjdz z pokoju, zostaw ja, wyplacz sie wykzrzycz i wroc do niej spokojna, usmiechnieta i pewna siebie, czujac ze ogarniasz i wiesz co robic jak ona wyczuje od Ciebie te pewnosc i bezpieczenstwo bedzie spokojniejsza
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wyobraziłam sobie tą sytuację he he |
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - pytanko w związku z urlopem macierzyńskim. Urodziłam w niedzielę tydzień temu.
1. Czy powinnam dostarczyć w związku z urlopem macierzyńskim jakies dokumenty do zakładu pracy, czy do ZUS-u? - a może i tu i tu? Do kiedy i co dokładnie muszę dostarczyć? Czy jakiś wniosek o urlop od dnia porodu, czy tylko akt urodzenia dziecka (odpis?)? 2. Dostałam też przy wypisie ze szpitala zaświadczenie lekarskie o odbytym porodzie i jest tam napisane: Cel wydania zaświadczenia - 20 tygodni urlop macierzyński. Czy to zaświadczenie też mam dostarczyć do pracodawcy albo do ZUS-u? 3. Czy mogę od razu wnioskować o te dodatkowe 4 tyg. urlopu macierzyńskiego po 20 tyg. podstawowego? - bo o roczny to pewnie jeszcze nie, skoro nie weszła do tej pory ustawa? Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-06-03 o 09:51 |
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu lezy,marudzi,chwile zajmuje sie soba,przysnie, wybudza sie, chwile poplacze i znow cisza..moim zdaniem cos ja rozprasza ale niewiem co. probowalam juz nawet kompletnej ciszy i ciemnosci,guzik.ona musi sama sie wyciszyc.teraz padla,zostawilam ja w lozeczku,przychodzilam tylko ja okryc jak zaczynala plakac i w koncu padla.. a tak zasnie na rekach i jak poloze ja do lozeczka to koniec spania...o ile zasnie na rekach bo czesciej sie wkurza rzy tych atakach placzu. mam wrazenie ze to "nadskakiwanie" wlasnie jja irytuje. zaplacze minute i ja lub tz lecimy ze smoczkiem,butelka,herbata ,kocykiem,przytulaniem,os zeniem.. ale nie umiem zluzowac.. Cytat:
nie chce ale to sie robi samo w ciazy plakalam za kazym razem jak nawet w tv slyszlam placz dziecka.stad moje dopytywanie o powrot do hormonalnej normy bo juz nie moge wytrzymac.. przed ciaza plakalam tylko i wylacznie w stycznosci ze smiercia kogos bliskiego,badrdzo bliskiego bo reszta mnie tez malo wzruszala... |
||
|
|
|
#1361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Cytat:
![]() a co do tej dziewczyny to okropna choroba... |
||
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na reszte nie odpowiem bo ja prowadze dzialalnosc i wszystko zalatwiam w ZUSie,jutro tez jade ![]() w ogole marzy mi sie jutro..sama,tyle godzin,z muzyka na uszach..ach,odpoczne,wypo cznee i znow sily na dzialanie ![]() CESARSKE MAMY-jak wydepilowlyscie sie przy bliznie? bo ja cholera sie mecze i mecze
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
gosiulka a Ty w końcu robiłaś tego GBS-a czy nie?? Bo wiem, że obie nie miałyśmy robionego
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wierze że doskonale sobie poradzisz..sama znasz swoje dziecko najlepiej..jesteś jej mamą..jedyną !! najlepszą.. Twoje hormony szaleją..i tak już będzie ..zawsze...ale nauczysz się z nimi życ!!! Ja zmienił;am się nie do poznania...po urodzeniu Krystiana... byłam zbuntowana .. bez uczuc do ludzi(bardziej kochałam zwierzęta) byłam punkiem obwieszona łańcuchami i irokezem... ![]() urodziłam syna i moje "wymyślone Ja" przetworzyło się w prawdziwe Ja... uczuciowa..wrażliwa..empa tyczna..byłam w szoku...ale tak to się dzieje..wtedy właśnie wiemy że ..jesteśmy stworzone do tego by byc MAMĄ... |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez przechodzilam "ten" okres w zyciu,jak wiekszosc chyba :P potem mi sie odmienilo,ale teraz jestem ciepla klucha,beczaca o wszystko.. i strasznie mnie to drazni.. oby jednak minelo
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cloche nic więcej nie napisała, ale już jej odesłałam smska z gratulacjami i zaciśniętymi kciukami. Jak coś więcej się dowiem to dam znać. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Wietrzyłam Julci pupę od Pampersów - leżała sobie na przewijaku na pieluszce tetrowej i własnie zrobiła koopę z takim torpedowym odrzutem, że wystrzeliło nie tylko na pół przewijaka, ale i na koc na łóżku pół metra dalej
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O jej to będziesz miała nam co tu pisać... Trzymam kciuki by szybko poszło... Moje dziecko się wije, bordowieje i już nie wiem jak jej pomóc...Nie może spać spokojnym snem bo ją brzuszek co chwilę budzi...Ale nie płacze... ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- oo już jej pomogłam, wystarczyło 10 sekund rowerka i jest kupa!!!
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój W. po porodzie nie był od razu kąpany i na chyba 2-3 dzień w szpitalu podczas ważeniu w pewnym momencie zaczął sikać - obsikał wagę i siebie z góry na dół ![]() |
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
jenny-oproznij skrzynkę :P
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Już
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Właśnie umówiłam się na jutro z położną na wizytę ![]() Przez telefon wydawała się sympatyczna... |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Widziałam info od Cloche
Trzymam mocnooo Florek trzymaj sie ![]() Ja juz dostałam koszule do porodu, leże na łóżku porodowym, mąż mnie bardzo wspiera.. Ta dziewczyna chora psychicznie tak krzyczy ze szok.. Normalnie słabo sie robi.. Staram sie nie słuchać i nie przejmować ale to strasznie trudne. Lewatywa gładko poszła mam nadzieje ze porod tez tak pójdzie ![]() Dziękuje za wszystkie kciuki |
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musiałam ich poinformować, że urodziłam dnia tego i tego - wysłałam @ z informacją i odesłały mi info co dalej. Musiałam wypełnić wniosek o przyznanie 20 tyg macierzyńskiego - o dodatkowe 4 tyg mam złożyć wniosek na 7 dni przed końcem tych 20tyg. I musiałam zeskanować akt urodzenia dzieca i wszystko wysłałam im @. 2. ten świstek już nie jest potrzebny 3. jw. ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Idę z młodym na spacer bo spać nie chce w domu
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Cloche:
"Rodziłam naturalnie, na stojąco. Od mocnych skurczy (4 cm rozwarcia) do porodu 4.5h więc ok. Wymiary Florka: 2880g, 48 cm, a łeb jak sklep 37 cm. Serduszko wyglądało ok, ale krew mało tlenu ma. Jakaś klapa do tętnicy łączącej z płucami ma złą budowę. Dziś próbują rurkami, ew. jutro operacja. Oby udało się bez krojenia "
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki. Biedne dzieciątko.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

"