|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Misia, co sie z awatarkiem stalo?
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
ooo
![]() kurde, musze wstac i sie ogarnac, bo dzis hudraulik ma przyjsc nam kibel naprawic, bo sie poci od spodu i zawsze mam takie szczescie, ze wdepne w ta wode. no i podsufitke musza nam naprawic w lazience, bo tam tez rura przeciekala, a ze Norki maja takie ruchy, to czekamy na to juz 2 miesiace. |
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Color szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu!
Wracajcie do nas szybciutko we dwojke Dziewczyny nie moge,widzialyscie nowy topik 16 letniej "kobietki" ![]() nie moge,poprostu co sie dzisiaj dzieje w tym swiecie,a jakie fajne podejrzenia
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam
nawet jej cos tam naskrobalam, ale nie wiem czy to nie troll jakis ale jesli to prada, to cycki opadaja
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maly wycalowany od cioci i trzymam kciuki za jajo
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Luna spojrz na dol,gdzie sa nowe watki,laska zalozyla dwa teamty,w ktorych pisze ze uprawiala seks...a ma 16 lat i pewnie dzis juz kopie ja dziecko w brzuch.Poprostu parodia,jaki los jest niesprawiedliwy,a ludzie niemadrzy i naiwni..
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie jakieś głupoty... szkoda nerwów
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.Jesten wściekła jak cholera.Wczoraj się strasznie pokłociliśmy z tżtem o jego rodzine.Tak bardzo że nie wiem jak to dalej będzie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
izus co sie stalo?
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia no co Ty.. co ma rodzina do waszego zwiazku...?
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło o to że wczoraj zadzwonił jego ojciec.Pisałam wam co odwalili miesiąc temu na 30 tżta i od tego czasu była cisza.Wczoraj tż się pyta czy odbierać,ja że jestem wredna mówie że nie i on nie odebrał.Był przy tym kuzyn tżta i jego dziewczyna.Kuzyn zaczął na mnie naskakiwaćPotem kuzyn dostał smsa że ich babcia jest w szpitalu i to pewnie chciał tesć.No i się zaczeło,że nie odebrał i gdyby nie kuzyn to by sie nie dowiedział o babci przeze mnie.Kuzyn oczywiście też swoje 3 grosze.Jak poszli to się zaczeła wojna że ja jestem podła bo nie chce chodzić do jego rodziców i jak sobie wyobrażam to jak będzie dziecko.
Prawda jest taka że moi teściowie nie akceptowali mnie od początku,mówili tżtowi że jestem satanistką i jestem z nim dla kasy .Nieraz jak do niego przychodziłam słyszałam od teścia że mam wypi...albo oboje mamyCzęsto się kłocilišmy przed ślubem o to,potem nie chciałam być z tżtem przez to bo jak sobie myslałam że jak sie mam tak męczyć całe życie to lepiej się rozstać.Tż zapewniał mnie że po ślubie bedziemy mieli spokój,jego też traktowali żle i mówił że zerwie z nimi kontakt.Teraz oczywiście już nie pamięta tych złych rzeczy,tylko ja jestem ta najgorsza
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
czesć
czekamy na Tymka u mnie @ cisza test robiłam 1.06 i była jedna I krecha brzuch mnie troszkę pobolewa ale @ ani śladu a powinna przyjść wczoraj nie chcę się nakręcać bo pewnie przyjdzie "za chwilkę" Luna pięknie wyglądasz, i mały słodziak cudny ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- iza głupia sytuacja, może rzeczywiście powinien odebrać?? ja zawsze każde odbierać tel od teściów bo zawsze mam w głowie że może ktoś jest w szpitalu albo potrzebuje pomocy inaczej by nie dzwonili też miałam przeprawy z teściami że jestem brudas, bałaganiara i tż będzie miał ciężko ze mną a przy mamusi maił pod nosek wszystko podane a teraz jak się okazało świetnie sobie radzi sam ![]() niestety jak się wtrącają osoby trzecie do związku to zawsze jest konflikt a teraz wyszłaś na najgorszą bo jeszcze on ma świadków że przez Ciebie nie odebrał.... nie martw się , pogodzicie się tylko on musi zrozumieć że Ty jesteś jego RODZINĄ i Ty powinnaś być najważniejsza Twoje szczęście powinno być jego szczęściem jak tego nie potrafi zrozumieć to wybacz, ale nie dorósł do założenia rodziny, takie mam zdanie
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka Dobrze prawi
To TY jesteś jego RODZINĄ, najbliższą i najważniejszą!!! Mój TŻ chociaż bardzo szanuje i kocha swoją matke, to zawsze podkreśla że teraz to ja jestem najważniejsza i mnie musi i chce sluchać Naprawdę ważne jest takie podejście...a co do telefonu to przecież mógł odebrać a nie sie głupio pytać! |
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka jak nie ma@ to trzymam kciuki
Wczoraj mi powiedział ze chce żeby dziecko miało normalną rodzine razem z dziadkami.Powiedziałam mu że to nie problem żeby chodził tam sam z dzieckiem.Wyskoczył że to mój obowiązek chodzić z nim do jego rodziców
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma identyczną sytuację..nie znosi teściów, oni jej. Jak ojczym przyprowadził ją do domu 20 lat temu okropnie po niej pojechali..postanowiła sie do nich nigdy nie odezwać , nigdy nie wpaść choćby na swięta. Jako dziecko nie reagowałam..ale teraz uważam ze jest wstętnym tchórzem i dzieckiem w skórze 45 latki. Można tesció nie lubiec, mozna ich nie szanować, można sie nie odzywać a nawet zerwać kontakt..ale po co wszem i w obec to pokazywac?a co gorsza buntowac , ustawiac partnera czy rodzinę? Ty myśl i rób swoje..ale nie pokazuj tego otoczeniu. Różnie w zyciu sie może ułożyc..nigdy nie wiesz co bedzie za 20 lat..może bedziesz kiedys potrzebować pomocy tesciów. A wypadało by aby chociaz Twoje dziecko miało babcię i dziadka..nie ważne jakich. Ale zeby miało. Nie musisz im podrzucac dziecka , widywać sie z nimi co tydzien, ale nie rob z siebie nigdy niedojrzałes mamy i nie buntuj dziecka przeciwko dziadom. Oni mogą je pokochać nad zycie,tego nie wiesz..a dziecko ( ja np :P) wyczuwa ze mama nie lubi/nie lubi , szanuje/beszta z błotem ...i ma wzór... Mam nadzieje ze nie zdenerwowałam Cię jeszcze bardziej..patrze z perspektywy obektywnej racjonalnej osoby z boku. |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety miałam tylko 1 dziadka
![]() ![]() reszty nie zdążyłam poznać dziadkowie są wbrew pozorom bardzo ważni dla dziecka jacy by nie byli ale ważne że są moja siostra też nie trawi swojej teściowej ale dla męża i syna jeźdźi tam czasem gadają napije się kawki nie musi się z nią przyjaźnić ale zawsze jeźdźi z chłopakami, właśnie po to żeby jej syn miał dobry kontakt z babcią a co sobie myśli i co każdy wie to inna sprawa |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
Melduję się po lekarzu. Na usg jeszcze mało widać, poza tym, że są dwa ciałka żółte (na każdym jajniku po jednym). A ja durna myślałam, ze nie było wcale, a tu się okazuje, że chyba była podwójna. No szok w trampkach normalnie. Gin kazał się zgłosić za 2 tyg. Pojechałam potem na betę i teraz czekam na wynik jak na szpilkach. Aż mnie w gardle ściska ze stresu. Color! Trzymam kciuki!!! ![]() Spinka, za Ciebie też, co by @ nie przyszła ![]() Nuna, jak tam u Ciebie? Izuś, Ty się kochana nie denerwuj, nie wolno ci teraz! Pogadacie na spokojnie z mężem i będzie dobrze. Oddychaj Buziak
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy to znaczy że to bliźniaki ????? ![]() super że wszystko ok, super
Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2013-06-03 o 12:02 |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
cebulowa!!! blizniaki?
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
aaa, ale ja jestem niedoinformowana, wybacz
|
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli rzeczywiście były 2 owulacje to jest to możliwe. Ale na razie nic jeszcze nie widać. Zresztą kiepskie usg w gabinecie. Za 2 tyg zobaczymy więcej
![]() Beta po 72h 1641 !!!!! Jupi!!!! Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-06-03 o 12:25 |
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
kiedy mogę powtórzyć test?
czy jest sens jeżeli bóle małpowe są cze czekać na @?? chyba się nakręcam .... ![]()
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1916 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam myślę, że jak wrócisz do domku to już nie w dwupaku a z Tymkiem na rękach ![]() Cytat:
Ostatnio worek rozwiązany więc korzystać ![]() Cytat:
Cytat:
Może u Ciebie będzie podwójne szczęście? Niech na kolejnej wizycie lekarz dokładnie poszuka coby nie przeoczył ![]() Lunka faktycznie zgrabny wózek. Co to za model? Ja się przymierzam do zakupu w lipcu - sierpniu. W ogóle do końca sierpnia chciałabym skompletować całą wyprawkę. A Kamilek przesłodki Iza ja bym mimo wszystko dla dobra dziecka utrzymywała jako takie stosunki z teściami. Nie wyobrażam sobie nawet w takiej sytuacji puszczać TŻta samego z dzieckiem do jego rodziców. Zagryzłabym zęby i wytrzymała... Przecież nie jest tak że widujecie się na co dzień... Ciekawe co u nuny... Nie odzywała się dość długo... Może Julka już na świecie? ![]() Byłam dziś rano na badaniach. Powtórka toksoplazmozy bo nie przechodziłam i chyba najbardziej nieprzyjemne badanie w ciąży - test obciążenia glukozą... Siedziałam pod laboratorium 2 godziny, a ten roztwór co dali mi do wypicia to tak słodki, że aż gęsty... Myślałam że się .... Ale jakoś dzielnie wytrwałam do końca Poza tym zaczęłam 25tc i troszkę mnie wybrzuszyło i mój brzuszek w końcu wygląda jak ciążowy a nie jak wzdęcie ![]() No i coraz częściej rozmawiamy z TŻtem o imieniu dla naszego synka. Póki co jesteśmy zgodni co do 2 imion, albo Julek albo Tymek, ale chyba stanie na Julku. Tyle że mi się podoba Julian, a TŻtowi Juliusz I w sumie coraz bardziej się do tego Juliusza przekonuję, tylko jakoś poważnie mi to brzmi... A co wy o tym myślicie? ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-06-03 o 12:34 |
||||||
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Spinka, powtórz jutro rano. Albo od razu beta
![]() Pszczoua, staram się uwierzyć. Choć dalej to do mnie mało dociera. Ja bym się bliźniaków bała, więc poproszę 1 ![]() Co do imion to Julian jest boskie, zawsze mi się podobało.
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
color - no to czekamy na Tymka
trzymam kciuki bo mysle podobnie, ze nie wrocisz juz od gina do nas w dwupaku ![]() cebulova - to czekamy dwa tyg. zeby dowiedziec sie czy jedno szczescie czy dwa szczescia cudownie beta piekna ![]() iza - ja rowniez mysle, żeby myslec sobie o tesciach co sie mysli ale nie wciagajac w to rodzinki. Z mezem na pewno sie pogodzicie, takze tym sie nie przejmuj i nie denerwuj bo dzidzius czuje. Lunka - swietnie wygladasz z wozeczkiem i synus przystojniacha rosnie ![]() santom - jajo peklo, trzymamy kciuki zeby armia TZ wprawila je w ruch ![]() witam sie poniedzialkowo ![]() Dziekuje za rady odnosnie stanika - tak myslalam, ze przed porodem nie ma co kupowac bo moga byc wieksze zatem sprawie sobie jakis zwykly bawelkniany a pozniej pomysle ![]() w weekend dostalismy od rodzicow prezent w postaci ubranek dla dzidzi pajacyki, bodziaki, kombinezon,,,bluzy... no piekne sa ![]() w sobote byla posiadowka z rodzinka bo imieninki mialam... a teraz obzeram sie pozostalym ciastem i chyba corci smakuje bo podkopuje mame w przyszlym tyg ide na glukoze 75 i chyba musze ograniczyc troche cukier bo ostatnio wciagam slodkie jak odkurzacz ;P
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-06-03 o 12:38 |
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Bylam u gin torbiel sie wchłonela
tylko jest problem @ trwa od 23 maja az do teraz i dostałam jakies leki znowu i mam przyjsc po 2@. Jeszcze dzisiaj zlecialam ze schodów mokrych obilam rękę i tylek trochę kręgosłup boli mam nadzieje ze przejdzie i ten ból i @ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

ale jesli to prada, to cycki opadaja
i trzymam kciuki za jajo

To TY jesteś jego RODZINĄ, najbliższą i najważniejszą!!! Mój TŻ chociaż bardzo szanuje i kocha swoją matke, to zawsze podkreśla że teraz to ja jestem najważniejsza i mnie musi i chce sluchać
Wczoraj mi powiedział ze chce żeby dziecko miało normalną rodzine razem z dziadkami.Powiedziałam mu że to nie problem żeby chodził tam sam z dzieckiem.Wyskoczył że to mój obowiązek chodzić z nim do jego rodziców

.... Ale jakoś dzielnie wytrwałam do końca