|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
Cytat:
![]() dokladnie. moj tren to tz osobny kawalek materialu
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
Cytat:
Julcia super panieński! Pierwszy raz słyszę o takim pomyśle - chodzi mi o tanic na rurze ![]() ![]() No i gratki za DDŚ ![]() ![]() Cytat:
W pracy lipa... Muszę się pogodzić z zaistniałą sytuacją... Plus jest taki, ze nadal mam jak z Wami wizażować ![]() ![]()
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() później jak odepnę ten pas z trenem mam dopinaną spódnicę princeskę tiulową za kolanko coś jak na zdjęciu ostatnim ![]()
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-06-03 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Moja suknia ślubna
![]() Model Papilio Elisabeth. Kolor: Kość słoniowa, Fason: Princessa. Bez trenu, dół prosty. Gorset sznurowany, stan przedłużony do połowy bioder. Suknia będzie szyta na wzór tego modelu, ponieważ w oryginale brak możliwości wprowadzania zmian. Zmiany: Gorset w serduszko, na nim zlikiwodowany tiul oraz kokarda, za to całość obciągnięta francuską koronką, jak na dole sukni. suknia 1.jpgsuknia 2.jpgsuknia 3.jpgsuknia 4.jpgsuknia 5.jpg
#1955 |
potworkowa
|
Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :
ex zamienić linki w sukniach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, idzie relacja. Ostrzegam. Będzie długa
![]() Kurde, jednak wcale tak długo nie wyszło, a dwie godziny to pisałam ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Tydzień przedślubny Poniedziałek i wtorek przepracowałam. Jeszcze środa miała być pracująca, ale mama słusznie namówiła mnie na urlop. Szczególnie, że w czwartek wszystko było pozamykane, więc nie zrobilibyśmy kompletnie nic. Wieczorami robiliśmy jeszcze zapałki. TŻ pojechał po zimne ognie i pakowaliśmy je do trzymaczy. Z powodu jakiegoś nieporozumienia ze sprzedawcą kupił 40 cm zamiast 25 cm, ale wyszło na to, że nawet to i lepiej ![]() Powycinałam jeszcze brakujące listki do winietek i stoliki na plan stołów. Tak się wydaje, że tego niewiele, ale pracę musieliśmy na 3 dni rozłożyć. W środę z samego rana przypinaliśmy listki do świeczuszek i kleiliśmy plan stołów. Ja byłam strasznie z tego zadowolona ![]() Manager nie omieszkał wyrazić minami jak bardzo nie podobają mu się przygotowane przeze mnie rzeczy ![]() Wieczorem poszłam na manicure i myślałam, że skoczę na solarium opalić nogi, bo wciąż były zbyt białe do sukienki. A okazało się, że w tym salonie solarium już od prawie dwóch lat nie mają ![]() ![]() Pani poradziła mi, żebym sobie kupiła rajstopy w spraju i ostatecznie tak zrobiłam ![]() Także wybraliśmy się z TŻtem wieczorem do galerii odebrać jego koszulę i kupić buty. Ja chciałam też zakupić te rajstopy. Pojechaliśmy godzinę przed zamknięciem, bo krawcowa nas prosiła, żebyśmy byli pod koniec jej pracy. No to najpierw załatwiliśmy buty TŻta. Lataliśmy trochę jak kot z pęcherzem, bo on jeszcze nie był na nic zdecydowany ![]() ![]() ![]() Koniec końców wyszliśmy, pojechaliśmy do Tesco zrobić zakupy i koło domu przypomnieliśmy sobie o koszuli. Nie odebrana! ![]() Trochę niespokojni poszliśmy spać. W czwartek było wielkie sprzątanie i obiad u moich rodziców. Dostaliśmy od nich prezent ślubny – ekspres do kawy. TŻ poleciał z nim zaraz do domu się bawić, a ja już zostałam u rodziców, bo tam miałam spać ![]() ![]() Koło 22 wzięłam tabletkę na sen, ale nie zadziałała idealnie. Chyba trochę za dużo myślałam, ale siłą woli skupiłam się na spaniu i o 23 już spałam.
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() ![]() 18.05.2015 ![]() ![]() Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-06-03 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Dzień ślubu Pobudka o 6:45. Na spokojnie się ubrałam, wypiłyśmy z mamą kawkę na balkonie. Pogoda z samego rana była taka jak przez ostatnie dwa dni. Lekkie, słonko za małymi chmurami. Uznałam, że to mogę zaakceptować. Jak trochę szybkiego deszczy spadnie to też mi się nic nie stanie ![]() Wsiadłyśmy w samochód – kierunek do fryzjera. I tu już się niebo zrobiło kapryśne. Słońce zaszło, chmury zasnuły całe niebo i wydawało się, że już na dobre ![]() Fryzjerka na miejscu była, ale nie było recepcjonistki, które otwiera salon (specjalnie dla nas miały otworzyć wcześniej) ![]() Fryzjerka mamę zrobiła szybciutko, potem usiadłam ja ![]() Zeszło się trochę dłużej niż myślałyśmy, bo fryzjerka to też gaduła trochę. Ale efekt był super ![]() ![]() ![]() Wychodzimy od fryzjera, a tam pada ![]() Ja już w ogóle się prawie załamałam pogodą. Szczególnie żałowałam, że skrzypaczki nie zagrają do życzeń na dworze i się trzeba będzie tłoczyć w przedsionku Pałacu Ślubów. W każdym razie czas trochę gonił i pojechałyśmy szybko do domu na makijaż. Kamil zaczął malować mamę, a ja poleciałam wziąć prysznic i się ogolić (zapuszczałam się kilka dni przed, żeby efekty golenia były lepsze i trwalsze ![]() Akurat się ubrałam po prysznicu i przyszedł fotograf, a Kamil kończył malowanie mamy. Fotograf zarządził przeniesienie malowania z garderoby do salonu, gdzie będzie miał więcej miejsca na robienie mi zdjęć. Podczas makijażu wpadła jeszcze florystyka z kwiatami. Akurat wtedy, kiedy miałam bazę pod cień na oczach i miałam zalecenie ich nie otwierać ![]() ![]() ![]() Makijaż wyszedł perfekcyjnie, nie miałam się do czego przyczepić, ale zeszło się z nim strasznie długo ![]() ![]() Poleciałam do łazienki nakładać rajstopy. Podejście pierwsze w życiu i do tego na szybko ![]() Jak już się udało wskoczyłam szybko w ślubną bieliznę i poleciałam ubierać się w sukienkę. Nie patrzyłam na to, że mam stringi na tyłku, a z przodu przezroczystą siateczkę i latam po domu przy fotografie i makijażyście. W międzyczasie zerknęłam przez okno. Pogoda wciąż była brzydka. Pochmurno, a do tego dosyć zimno. Założyłyśmy z mamą kieckę w tempie ekspresowym, bo Rafał już przyszedł i czekał w salonie. Sajgon był totalny. Fotograf raczej nie ma wiele zdjęć, bo nie było czasu celebrować zakładania sukienki, a robiłyśmy to tak szybko jak się dało. Mama poleciała do drugiego pokoju po woalkę i biżuterię krzycząc w międzyczasie do teściowej, że nie ma czasu na witanie się (bo faktycznie byłyśmy z czasem na minusie), za co teściowa ma straszną pretensję ![]() W każdym razie mama założyła woalkę i kwiatka, wpinając wyrwała mi chyba z kępkę włosów, ale się trzymało. Ja wcisnęłam na szybko kolczyki, podwiązkę, buty i byłam gotowa. W pokoju, gdzie się ubierałam nie było lustra, a TŻ już czekał. Zaufałam mamie i do niego wyszłam. Wyglądał ![]() ![]() Chwyciłam bukiet i polecieliśmy do samochodu. Był ślicznie ozdobiony. Tu daję punkt florystyce ![]() W drodze do Pałacu Ślubów niebo nagle cudownie zaczęło się rozjaśniać ![]() ![]() ![]() ![]() Było strasznie dużo ludzi. Jeszcze z poprzedniego ślubu. Nie bardzo mogłam odnaleźć naszych gości. Ale oni odnaleźli nas ![]() ![]() ![]() Przyszły Panie od grania. Faktycznie nie bardzo się orientowały w ślubie cywilnym i musiałam je trochę prowadzić za rączkę. Wysłałam je na górę. Wzięłam od mamy poduszeczkę i obrączki zapakowane w folię bąbelkową. Ktoś wsadził te obrączki tam w otwartym pudełku i to w jakimś głupim miejscu, że wypadły i potoczyły się po chodniku ![]() Oddałam obrączki na poduszeczce świadkowi i poszliśmy na górę. Kilka minut przed naszym ślubem w Sali jeszcze byli ludzie z poprzedniego ![]()
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() ![]() 18.05.2015 ![]() ![]() Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-06-03 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Ślub Marsz Wagnera rozbrzmiał, a my weszliśmy do Sali. Szliśmy z pełnym uśmiechem, powoli ![]() ![]() Stanęliśmy przed urzędnikiem i do mnie dotarło. Tak jak myślałam, że się nie denerwuję, że podejdę na luzie i z uśmiechem po prostu wypowiem przysięgę jako coś naturalnego, tak naprawdę uderzyło zdenerwowanie, a może po prostu podniecenie? Ciśnienie skoczyło i szumiało mi w głowie. Usiedliśmy. Urzędnik powiedział co miał powiedzieć. Trochę bez życia był, ale kompletnie nie zwracałam na to uwagi. Uznałam, że nie ważne jest dla mnie co i jak mówi urzędnik. Dla mnie było ważne, że zaraz będziemy z TŻtem małżeństwem. Urzędnik kazał wstać. Przysięga. TŻ pierwszy. I co? Stanął prosto na baczność i przysięgę mówił do urzędnika ![]() ![]() Krew już naprawdę szumiała mi w uszach, a serce zaczęło bić. Może i dobrze, że nie podjęłam się mówienia przysięgi z pamięci, bo mogłabym kompletnie zgłupieć. Odwróciłam się w stronę TŻta. Wtedy on chyba zrozumiał, że powinien był też patrzeć na mnie podczas swojej przysięgi ![]() Urzędnik zaczął mówić, ja powtarzałam. W pewnym momencie głos mi zadrżał. Nie z niepewności, a wzruszenia. W ogóle mówiłam to jakby poza swoim ciałem. Nie bardzo siebie słyszałam. Za to słyszałam reakcję gości na moje drżenie głosu. Nie wiem czy to był uśmiech, czy głosy wzruszenia, ale dodało mi to trochę pewności i już poszło gładko ![]() Nie czekałam aż urzędnik nam powie, czy pozwoli, ale od razu pocałowałam TŻta po przysiędze ![]() ![]() ![]() Obrączki założyliśmy, stanęliśmy przed urzędnikiem, a skrzypaczki grały dalej. Grały i grały i chyba nie wiedziały, że powinny przestać ![]() Powiedziałam do mamy, żeby goście wyszli pierwsi. Potem sobie przypomniałam, że ma grać muzyka na wyjście i to my powinniśmy iść pierwsi. No to kazałam wstrzymać gości. A skrzypaczki nic. Cisza ![]() Mama do nich poleciała i zaczęły grać. Wyszliśmy z TŻtem przy akompaniamencie „All you need is love” ![]() ![]() Czekaliśmy przed salą aż goście wyjdą. Skrzypaczki wysłaliśmy na dół, żeby zaczęły grać na nasze wyjście z Pałacu. Świadkowie dali nam znać i wyszliśmy z akompaniamencie muzyki. Goście rzucali ryżem, a ktoś rzucił monety. No i się zaczęło. Ludzie zaczęli sięgać do portfeli i co nam się udało trochę zebrać to dorzucali kolejne ![]() Pogoda była wciąż jak na zamówienie. Naprawdę. Piękne słońce i cieplutko ![]() Przyjęliśmy od ludzi życzenia. Tu bardzo dziękuję Perfuzji za przybycie i piękne kwiaty ![]() ![]() Wysłaliśmy świadków z gośćmi do autobusu. My z mamą zapaliłyśmy papierosa na rozluźnienie, a fotograf był zachwycony, bo mówił, że z papierosem fajne fotki wyjdą ![]() Jeszcze jakaś turystka z Hiszpanii kazała nam zapozować z TŻtem do zdjęcia, żeby mieli jako pamiątkę z Warszawy ![]() Wtedy miałam chwilę czasu i napisałam Wam, że już żoną jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Wesele Goście czekali na nas przy wejściu na salę. Świadkowa przytrzymała drzwi, a TŻ przeniósł mnie przez próg. Dostaliśmy szampana. Mój tata miał wygłosić toast, ale chyba spanikował. W każdym razie goście dali radę. Odśpiewali nam sto lat i gorzko. Wypiliśmy szampana. Oczywiście ja nie wypiłam duszkiem i zrobiłam sobie przerwę na oddech, co spotkało się ze śmiechem gości. Ze trzy razy liczyliśmy do trzech, aż w końcu rzuciliśmy kieliszkami. Potłukły się. Potem koleżanka przyniosła nam dwie niepotłuczone nóżki, co podobno oznacza szczęście, więc teraz stoją u nas na półce na pamiątkę ![]() Dostaliśmy obiad. Był naprawdę pyszny. Nie dałam rady zjeść wiele, ale to co zjadłam, jadłam naprawdę ze smakiem. TŻ wygłosił toast za gości. Poszliśmy na taras robić zdjęcia przed pierwszym tańcem, ale fotograf nie był zachwycony. Po pierwsze palącym słońcem, niedobrym do zdjęć, po drugie zdjęciami pozowanymi. W końcu odpuściliśmy i nadszedł czas na pierwszy taniec. Moim zdaniem wyszedł nam naprawdę dobrze ![]() ![]() Początkowo było tak strasznie gorąco na sali, że nie dało się tańczyć. Pomimo Klimy podkręconej na Maksa. Po prostu za duża temperatura na dworze było. Kilka wytrwałych osób tańczyło, w tym i ja. Byłam mokra totalnie, ale bibułki zdziałały cuda. Zmyłam cały pot, a makijaż wciąż był perfekcyjny ![]() Goście ogólnie okupowali taras. Z jednej strony to bardzo fajna rzecz, z drugiej małe przekleństwo, bo się ludzie rozchodzą i trzeba ich zwoływać na salę, żeby choć trochę potańczyli i żeby impreza nie skończyła się na tarasie. Grill był strzałem w dziesiątkę. Mimo, że ludzie byli najedzeni to ustawiali się w kolejce, a kucharz nie nadążał z grillowaniem ![]() DJ był naprawdę świetny. Zapraszał ludzi na parkiet, puszczał hity i inicjował zabawy taneczne. Z niego byłam naprawdę strasznie zadowolona i wybawiłam się za wszystkie czasy. Przed 22 zrobiliśmy podziękowania dla rodziców. Zrobiło się już ciemno, świadkowie rozdali zimne ognie i zapałki. U nas każdy wiedział, że trzymacze należy zdjąć, a zimne ognie bardzo dobrze się odpalały od zapałek ![]() Goście zaśpiewali im sto lat i naprawdę byli bardzo zaangażowani w te życzenia ![]() Zaraz po życzeniach był tort. I tu klapa moim zdaniem. Faktycznie były to małe torciki, ale wyglądały zupełnie inaczej niż chciałam. No moim zdaniem były raczej brzydkie. I było ich mało ![]() Ale po rytualnym pokrojeniu góry tortu kelnerzy donieśli torciki na tacach, więc każdemu starczyło ![]() Tak naprawdę prawie każdy wziął tort, bo zostały tylko chyba ze 4 kawałki. Oczepiny tradycyjne, bardzo udane i ze smakiem. Ja rzuciłam bukietem, którym trafiłam w sufit i się kwiaty połamały ![]() TŻ rzucił krawatem. Mieliśmy test zgodności, który wyszedł bardzo fajnie, a goście byli zainteresowani. Była zabawa z krzesłami, tyle, że w parach. Facet miał usiąść na krześle, a jemu na kolanach jeszcze partnerka. Dzięki temu nie było brutalnie. Dodatkowo było przynoszenie fantów, ale nie żadnych nieprzyzwoitych ![]() Po oczepinach część gości wyszła. Najdłużej balował stolik moich znajomych z liceum. Ogólnie oni rozkręcali imprezę ![]() Zebraliśmy przystawki ze stołów, alkohol. Dopłaciliśmy za drinki gości i pojechaliśmy. Tak jak teraz strasznie żałuję, że już się wszystko skończyło, tak z ulgą wtedy przyjęłam koniec wesela, bo byłam naprawdę padnięta. Po weselu Pojechaliśmy jeszcze odwieźć moją koleżanką do mieszkania, które ktoś jej wypożyczył. Poszłam ją odprowadzić, a tam wychodziła babka z psem bez smyczy. I ten pies zaczął skakać na mnie ![]() A ona co? „Ładna sukienka, ładna”. Ja sobie myślę.. ku.rwa, wiem, że ładna, ale jak mi ją ten pies upierdzieli albo porwie to będziesz babo Ty miała problem. No, ale ostatecznie nic się nie stało. W sobotę wstaliśmy dosyć rano, odwieźliśmy koleżankę na dworzec i byliśmy jeszcze u teściowej i u mojego brata ciotecznego. Wczoraj pojechaliśmy na cmentarz zawieźć kwiaty, a i ja jeszcze kolokwium miałam ![]() Ogólnie dopiero dzisiaj odzyskuję czucie w nogach i przestaję kuleć. W sobotę ledwo szłam i nie miałam czucia w 3 palcach u nóg. Do dzisiaj czuję w nich mrowienie. Imprezę uważam za bardzo udaną, mimo kilku niedociągnięć. Ozdoby na naszym stole podobały mi się bardzo, natomiast uważam, że niestety Asia się nie spisała z bukietami na stoły gości. Za 50 zł to ja nawet z kwiaciarni przyniosłabym bardziej okazałe bukiety ![]()
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() ![]() 18.05.2015 ![]() ![]() Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-06-03 o 18:06 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
potworkowa
|
bride dodać Twoją suknię do posta z sukniami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Zawsze sie zastanawialam czy one wogole wygodne?
#1964 |
Zakorzenienie
|
Cowie, super relacja, taka rzeczowa
![]() ![]() Zwroce swojemu tz uwage, aby patrzyl na mnie podczas przysiegi, bo pewnie z nerwow biedaczek tez zapomni ![]() Szkoda, ze z kwiatow nie bylas zadowola, tak bywa.
#1965 |
potworkowa
|
cowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie chyba najbardziej się wkurzam na to że tż sam nie powie tego babci, pomruczy pod nosem i jedziemy odwieść jego siostre tracąc pół dnia i pieniądze bo przecież tż i ja nie weźmiemy kasy od babci... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]()
#1968 |
Zadomowienie
|
#1969 |
Zakorzenienie
|
Cowie, piękna relacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Wtajemniczenie
|
Cowie super relacja, fajnie, że wszystko się udało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Rozeznanie
|
Cowie świetna relacja, cieszę się, że się wszystko udało, a małe wpadki zdarzają się wszystkim.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Odp: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz
Cowie! Super relacja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1973 |
Zakorzenienie
|
Cowie świetna relacja. Rzeczowa, dokładna, super
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Jeszcze nic, ale mam ponad miesiąc. Trudności w decyzji przysparza mi tylko kwestia nazwisk dzieci ![]()
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
Cowie, z przyjemnością przeczytałam relacje. Super sie czytało
![]() ![]()
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robila ktoras grawer na obracce 2,5mm? Da sie w ogole?
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2013-06-03 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
#1979 | |
Raczkowanie
|
Cowie- relacja super!
![]() ALe jestem ZLA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Ja nie robiłam, ale da się. Wszystko zależy od umiejętności. Nawet w Aparcie jest usluga graweru ich najcieńszych obrączek, które mają właśnie 2,5 mm.
Jestem...żoną ![]() Jestem...mamą ![]() Edytowane przez naiat Czas edycji: 2013-06-03 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.