Krakowianki po raz XXIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 09:28   #391
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Kiedyś było dużo i tylko jedna spółgłoska od W jak wydział Teraz to rozdzielili i "czystą" informatykę odłączyli dorzucając do telekomunikacji i nawet mówiło się, że to zabieg marketingowy by ludzie idąc na "informatykę na samogłoski" szli na tę stosowaną (jeśli ktoś miał serio taki pomysł to ).

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Medsik, z infą miałam taką samą rozkminę. Lubiłam posiedzieć w domu, popisać coś, robiłam jakieś fragmenty stronek, ogarniałam sama dla siebie, ale stwierdziłam, że to za mało. Potem mnie jeszcze na studiach namawiali, żebym się przeniosła, ale to nie dla mnie Mimo to znam przypadki, gdy przez pierwszy rok nietrafionych studiów ludzie odkrywali w sobie informatyczną pasję, ale to raczej jednostki.
Stary 2013-06-03, 09:32   #392
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Tak btw zaczęłam oglądać fajny serial z Gillian Anderson - The Fall. Póki co wyszły 4 odcinki i powiem Wam, że wciąga
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:39   #393
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
szukałam kiedyś takiej ładnej wielofunkcyjnej sukienki. Tylko ten materiał na zdjęciu nie do końca mnie przekonuję. Poza tym, na moje wymiary, to ja muszę wszystko mierzyć, czy dobrze leży... A nie widziałyście gdzieś kiedyś podobnej?
Mam podobne obawy, więc chyba się nie zdecyduję.
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie te klipsy do staników po pozwalały trzymać ramiączka razem-tak na krzyż? Nosicie je w ogóle?
Przyszło ciepło (wczoraj i w piątek ) więc zakładałam koszulki bokserki..Ale zniknął mi czarny klips więc jakby którejś leżał zbędny to ja go chętnie przygarnę
Ja mam, używam, i nie odstąpię To kolejny zakup wizażowy, z którego jestem bardzo dumna
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:49   #394
Malla
Nie depcze krokusów

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41124180]To mi się ten urlop udał, nie ma co... 4 dni z 5 chorowałam. Od wczoraj mam @ i czuję się mega zmięta, wszystko mnie boli. Trochę tęsknię za tabletkami anty Od rana mnie w☠☠☠☠iają w pracy i chcę już do domu [/QUOTE]
Biedna
Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, leżę i kwiczę na zapalenie gardła. W sobote lekko bolało dziąsło, myślałam, że podrażnione. Wczoraj wieczorem ból był już okropny, boli przy przelykaniu sliny, zrobiła się taka gulka na na nim i nie wiem co to może być i skąd? Czy ma to cos wspolnego z gardlem? Macie jakiś pomysł? Zrobiło się przy ósemce, bolą mnie wezły chlonne i ogólnie jest bardzo kiepsko, do tego męczy mnie taki kaszel, ze nie wysiedze na krzesle z otwarta buzia bez kaszlania Ząb mnie w ogóle nie boli, ale za to dziaslo okropnie.
Biedna 2
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
E tam, mój kolega od liceum robił jakieś aplikacje, skrypty i inne, z matmy kwiczał, a polibudę skończył Powiem więcej, dzięki temu, że od dawna robił coś sam już idąc na studia miał pracę za 3tys (co prawda brutto, ale netto to też na waciki wystarczy ), o czym my mogliśmy pomarzyć i dalej marzymy
Malla, medsik coś pisała, że jest samoukiem Nie wiem co ma przez to na myśli, ale jeśli lubiła podłubać, to może nie jest źle
Ja też jestem samoukiem, sama odwirusowuję komputer i rozwiązuję wszelkie problemy z nim związane, sama wybrałam obecny zestaw stacjonarny i sama go złożyłam śrubka po śrubce, ale nie mam umiejętności, by iść na informatykę, byle 15-latek bawiący się dla rozrywki asemblerem ma nade mną wielką przewagę.
Matma nie jest potrzebna do studiowania tego kierunku, tylko do dostania się.
Nie mam faceta informatyka, który by mi pomógł znaleźć błąd w kodzie, który napisałam. W czasie, w którym googlowałabym przyczynę, kolega ze studiów napisałby magisterkę
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41124529]Tak btw zaczęłam oglądać fajny serial z Gillian Anderson - The Fall. Póki co wyszły 4 odcinki i powiem Wam, że wciąga [/QUOTE]
Cieszę się, że wróciła do telewizji. W "Hannibalu" wygląda rewelacyjnie.
Stary 2013-06-03, 10:04   #395
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wróciła do telewizji. W "Hannibalu" wygląda rewelacyjnie.
Pomijając już fakt, że naprawdę piękna z niej kobieta, to faktycznie ostatnio wygląda nadzwyczaj olśniewająco. W Hannibalu wgniata w fotel
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:27   #396
nicRu
maszyna, nie człowiek

Malla, toteż po to napisałam o matmie - że ani nie jest warunkiem koniecznym by ukończyć studia ani w sumie by się na nie dostać jak na niektórych patrzę... Ja mam z kolei odwrotny problem - nic mi nie mówią parametry, ale lubiłam siedzieć i kodzić. Ze znajdywaniem błędów w cudzym kodzie to tez nie jest łatwo, bo i tak trzeba go prześledzić i czasem chyba łatwiej napisać prawie od początku, a jak patrzyłam jak niektórzy bałaganiarsko piszą to współczułam facetowi, który nas oceniał i rozumiałam skąd się wzięło "jak program nie ruszy to 2.0, jak ruszy to 5.0"

Od parametrów, instalowania i tego typu spraw mam za to faceta humanistę Zresztą muszę go pogonić bo miał mi napisać blondynkową instrukcję robienia porządków na kompie :P
Stary 2013-06-03, 10:36   #397
Malla
Nie depcze krokusów

nicRu - wizażowe filozofki mnie zlinczują, ale niestety muszę napisać, że odkąd nie mam faceta, mało się rozwijam technicznie. O wiele łatwiej jest, gdy ktoś po rzuceniu okiem potrafi pomóc w rozwiązaniu problemu niż googlać dniami i nocami. Dla wyjaśnienia dodam, że miałam samych facetów informatyków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:40   #398
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja się za to nie rozwijam, odkąd mam Wreszcie mam na kogo zwalić "ej, weź coś zrób bo mi to nie działa, aha, zrób to na wczoraj"
Stary 2013-06-03, 11:23   #399
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, leżę i kwiczę na zapalenie gardła. W sobote lekko bolało dziąsło, myślałam, że podrażnione. Wczoraj wieczorem ból był już okropny, boli przy przelykaniu sliny, zrobiła się taka gulka na na nim i nie wiem co to może być i skąd? Czy ma to cos wspolnego z gardlem? Macie jakiś pomysł? Zrobiło się przy ósemce, bolą mnie wezły chlonne i ogólnie jest bardzo kiepsko, do tego męczy mnie taki kaszel, ze nie wysiedze na krzesle z otwarta buzia bez kaszlania Ząb mnie w ogóle nie boli, ale za to dziaslo okropnie.
Może płukanka z soli pomoże Ci tak doraźnie? Jednak najlepiej to sio do lekarza! Albo dentysty bo to może jednak od korzenia iść....

Poszłam z Myszką na lumpeksy! Nie wiem jak ona się z tą wielką siatą dotaszczy do domu Następnym razem trzeba jednak wziąć auto i zrobić zrzutę na parking
A jaką piękną bluzkę jej podwędziłam
Stary 2013-06-03, 11:47   #400
2016070953
Konto usunięte

OMD w których lumpkach byłyście??
mam durne pytania:
- czy po zakupieniu ciucha w lumpku pierzecie go przed założeniem?
- czy mierzycie te rzeczy w sklepie czy kupujecie w ciemno?
pytam bo jakoś tak mam lekkie obawy kupowania w lumpkach
prosze o odp :P
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:48   #401
cholernarejestracja
Copyraptor

Kasiencja, nie znam niestety.

Baby, weźcie nie wyskakujcie z poglądami "bo umiem coś przeinstalować i złożyć komputer więc informatyka", bo to trochę wiocha
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 11:50   #402

Ja oczywiście piorę przed założeniem, ale w lumpach przymierzam ubrania, nie wypali mi skóry od krótkiego kontaktu z ciałem
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:53   #403
2016070953
Konto usunięte

nie chodzi czy wypali ale głupio by było się czymś zarazić poza tym kurcze ciuchy w normalnych sklepach też mierzy masę osób ale tamte są używane a nie wiadomo kto je przedtem nosił.
a z tą informatyka to racja - bo to tka jak kocham morze i pójdę na akademie morską
Stary 2013-06-03, 11:54   #404
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
OMD w których lumpkach byłyście??
mam durne pytania:
- czy po zakupieniu ciucha w lumpku pierzecie go przed założeniem?
- czy mierzycie te rzeczy w sklepie czy kupujecie w ciemno?
pytam bo jakoś tak mam lekkie obawy kupowania w lumpkach
prosze o odp :P
Byłyśmy w okolicach Starego Kleparza

Ciuchy z SH zawsze piorę, dodatkowo dodaję dużo płynu do płukania
Czasem mierzę, czasem kupuję w ciemno. Dzisiaj z Myszką mierzyłyśmy rzeczy na sali zakładając bluzki/sukienki na topy, które miałyśmy na sobie
Stary 2013-06-03, 11:54   #405
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
nie chodzi czy wypali ale głupio by było się czymś zarazić poza tym kurcze ciuchy w normalnych sklepach też mierzy masę osób ale tamte są używane a nie wiadomo kto je przedtem nosił.
a z tą informatyka to racja - bo to tka jak kocham morze i pójdę na akademie morską
Ciuchy w szmateksach są dezynfekowane, stąd ten charakterystyczny zapach.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 12:01   #406
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Ano trochę tak, ja w liceum programowałam, zresztą potem przydało mi się to na studiach więc patrzyłam pod tym kątem.

Hard, zwróć uwagę, że nie wiesz czy ktoś nie zwrócił używanej sukienki, a Ty ją potem kupiłaś czy coś w ten deseń W sumie ciekawe jest dla mnie, że wiele osób nie pierze ciuchów kupowanych w sieciówkach tylko wsadza je do szafy, a potem zakłada
Stary 2013-06-03, 12:09   #407
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Baby, weźcie nie wyskakujcie z poglądami "bo umiem coś przeinstalować i złożyć komputer więc informatyka", bo to trochę wiocha
Nie zauważyłam tu takich poglądów.
Stary 2013-06-03, 12:23   #408
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej

Ola jeszcze raz bardzo Ci dziękuję

gg żele gotowe do odbioru

Cara_mel YR również

Cytat:
Ola_gie - ja na pewno wybiorę się do Body Shop, jak będę w czerwcu w Wawie.
ja nawet nie zauważyłam kiedy w Krakowie zlikwidowali TBS

Cytat:
Napisane przez JustekPe Pokaż wiadomość
Witam się jako krakowianka! ;D
Wdrażam się
hej

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Właśnie trochę przesadziłam. Wydałam w sumie 157 złotych A wyprzedaże się zbliżają i jeszcze chciałam w poniedziałek kupić sobie w Lidlu spodenki. Nie wspominając już o sukience u Ciebie.
I jak? kupiłaś? Też chciałam, ale nie chce mi się ruszyć...

Mistrzyni Twoje łupy z SH są niesamowite
Jak Ty to robisz

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

UWAGA UWAGA
Potrzebuję wieszaków do szafy chciałabym rozebrać ten zestaw:
http://allegro.pl/wieszaki-ubraniowe...260173148.html

są to cienkie ale wytrzymałe wieszaki. Nie wiem czy miałyście je kiedyś ale chyba dają je jak się odbiera odzież z pralni chemicznej. Myślę, że do płaszczy się nie nadają ale do bluzek, topów, sukienek jak najbardziej - mam kilka i dlatego chcę kupić takie same bo są wytrzymałe.

Koszt jednego takiego wieszaka to 28 groszy ( już z przesyłką). Sama chcę kupić 200 sztuk, czy ktoś jest chętny na rozebranie takiego zamówienia?
Ja chcę kupić flokowane, ale jakbyście rozbierały te to też bym może wzięła
Stary 2013-06-03, 12:31   #409
OneMoreDress
Zakorzenienie

Co do wieszaków to ja bym z chęcią zgarnęła całą pakę tych
http://allegro.pl/wieszaki-ubraniowe...279721900.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 12:45   #410
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a propos zamówień - 1000smaków czy skworcu?
Ja chcę przyprawy, nie wiem gdzie lepiej

Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
pozwolicie, że dołączę

za miesiąc Kraków stanie się moim domem- ależ ekscytacja

Jestem Agata, skończyłam w tym roku technika fryzjera (uciacham Wam końcówki ). Witam
hej

Cytat:
cześć medsik

dziewczyny widziałam że w multifitness jest jakaś promocja związana z open karnetem, być może z niej skorzystam bo jakoś tak mi brakuje fitnessu
o, jaka?

Coś się nie cytuje...
Stary 2013-06-03, 12:46   #411
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja chcę przyprawy, nie wiem gdzie lepiej
Ja już założyłam z 1000smaków.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 12:49   #412
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pamiętacie te klipsy do staników po pozwalały trzymać ramiączka razem-tak na krzyż? Nosicie je w ogóle?

Przyszło ciepło (wczoraj i w piątek ) więc zakładałam koszulki bokserki..Ale zniknął mi czarny klips więc jakby którejś leżał zbędny to ja go chętnie przygarnę
Ja nosiłam może kilka razy, w sumie to nawet się trzymało, ale założenie wymagało pomocy mamy/chłopaka. Jakoś zapomniałam nawet o nim.

Cytat:
To mamy bardzo blisko do siebie, piwko? Herbatka? Ciasteczko?
Bardzo chętnie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41124180]To mi się ten urlop udał, nie ma co... 4 dni z 5 chorowałam. Od wczoraj mam @ i czuję się mega zmięta, wszystko mnie boli. Trochę tęsknię za tabletkami anty Od rana mnie w☠☠☠☠iają w pracy i chcę już do domu [/QUOTE]
O rany, biedaku. Sama też od środy leczę gardło i katar ;/ Teraz przynamniej jestem w stanie się porozumiewać na tyle, że ludzie rozumieją co mówię.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mam podobne obawy, więc chyba się nie zdecyduję.

Ja mam, używam, i nie odstąpię To kolejny zakup wizażowy, z którego jestem bardzo dumna
Jakbyś gdzieś podobną widziała (albo tę na żywo) to koniecznie daj znać

Cytat:
nicRu - wizażowe filozofki mnie zlinczują, ale niestety muszę napisać, że odkąd nie mam faceta, mało się rozwijam technicznie. O wiele łatwiej jest, gdy ktoś po rzuceniu okiem potrafi pomóc w rozwiązaniu problemu niż googlać dniami i nocami. Dla wyjaśnienia dodam, że miałam samych facetów informatyków
Cytat:
Ja się za to nie rozwijam, odkąd mam Wreszcie mam na kogo zwalić "ej, weź coś zrób bo mi to nie działa, aha, zrób to na wczoraj"
Coś w tym jest. Jak miałam informatyka, to on odwalał za mnie wszystko bo "no weź zrób, ja to będę robić milion lat". Na szczęście jeszcze mój przyjaciel się zajmuje takimi rzeczami. Ostatnio jak miałam problem ze stacjonarnym, to już nie wiedziałam co zrobić.

Cytat:
Hej
Cara_mel YR również
o jak cudnie, już piszę PW, to się umówimy.

Co do zamówienia wieszakowego, to też chętnie bym podebrała kilkanaście/dziesiąt, bo jak mój Ł. się wyprowadzi z mieszkania, to mi zabierze połowę, a wiadomo, nigdy nie jest ich za mało. Obojętne jakie, byle w miarę się trzymały i nie wyginały paskudnie od razu.

Edytowane przez Cara_Mel
Czas edycji: 2013-06-03 o 12:51
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 12:51   #413
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest odwrotnie, wszystko robi K.

SdCok
Stary 2013-06-03, 13:01   #414
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
pozwolicie, że dołączę
Cześć Miałam tyle pytań, ale już dziewczyny zdążyły Ci zadać właśnie te, więc tylko się witam

Cytat:
ile cm to końcówki ?

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
O, super (chociaż aktualnie nienawidzę fryzjerów, bo jestem świeżo po wizycie) - raz miałyśmy jedną fryzjerkę, ale szybko uciekła, chyba się bała nas ścinać
Byłaś już z tym kuponem z groupona? Jak? Aż tak źle?

Cytat:
OMD - nie używam, jak już uda mi się zapiąć, to spada i brzydko się marszczy materiał... ale czarnego nie mam.
A jaki masz? Może ja bym się skusiła

Cytat:
Kiedyś było dużo i tylko jedna spółgłoska od W jak wydział Teraz to rozdzielili i "czystą" informatykę odłączyli dorzucając do telekomunikacji i nawet mówiło się, że to zabieg marketingowy by ludzie idąc na "informatykę na samogłoski" szli na tę stosowaną (jeśli ktoś miał serio taki pomysł to
Na stosowaną na samogłoskach też jest zawsze ok. 900 pkt.
Co jest złego wg Ciebie w informatyce stosowanej na samogłoskach? Przecież to informatyka stosowana, a nie informatyka jest oblegana i daje realne umiejętności.

Cytat:
Poszłam z Myszką na lumpeksy! Nie wiem jak ona się z tą wielką siatą dotaszczy do domu Następnym razem trzeba jednak wziąć auto i zrobić zrzutę na parking
A jaką piękną bluzkę jej podwędziłam
Ja Ci ją odstąpiłam, a nie
Dotaszczyłam się, tylko kilka przystanków miałam od Ciebie do auta

Cytat:
I jak? kupiłaś? Też chciałam, ale nie chce mi się ruszyć...
Kupiłam jasne i ciemne jeansy i te zielone, ale zostawiam tylko ciemne jeansy. Zielone jakoś mi nie leżą.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 13:08   #415
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Kupiłam jasne i ciemne jeansy i te zielone, ale zostawiam tylko ciemne jeansy. Zielone jakoś mi nie leżą.
Ale tam nie wolno chyba zwracać ubrań?
Stary 2013-06-03, 13:08   #416
gg22
Zakorzenienie

wywaliło mi całe cytowanie

powiem Wam, że po raz kolejny mnie zauroczyła północ naszego kraju

i jeszcze, że też chcę się tak obkupić w sh

6M- dzięki za te żele daj znać jak mogę je odebrać
Kasiencja- spotkałaś się z Myszką, masz te korale?
Hard- mam wkładki do parowania zamówiłam do pracy więc daj znać kiedy będziesz chciała po nie wpaść

aha żadna nie ma ochoty na nową torebkę? bo dzisiaj wieczorem chcę zamawiać a widziałam, że w klubie cisza. no chyba, że to z powodu "konkurencyjnych" zamówień
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 13:14   #417
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Jakbyście chciały zobaczyć, to wklejam moje dzisiejsze łowy

Cytat:
Ale tam nie wolno chyba zwracać ubrań?
Można Do 7 dni. Inaczej bym nie kupiła tych zielonych
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Kasiencja- spotkałaś się z Myszką, masz te korale?
Ma. Lakiery też

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 13:14   #418
nicRu
maszyna, nie człowiek

Myszka, ale czy napisałam, ze jest coś złego? Po prostu rozbawiła mnie plotka jakoby czystą infę przerzucali na inny wydział by "zmylić przeciwnika" Zresztą kiedyś - zanim zaczęto plotkowac o podziale - wyższe progi były chyba właśnie na zwyklą infę, ale nie dam sobie rak obciąc, bo od 2009 nie śledziłam aż tak progów punktowych

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2013-06-03 o 13:17
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 13:17   #419
Cara_Mel
Zadomowienie

Myszka, taka kurtka za 3 zł? Żartujesz... W bidze nie schodzą poniżej 30.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Gdzie to takie cudne łowy?
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 13:22   #420
2016070953
Konto usunięte

gg, jakoś środa/czwartek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości