firemountaingems - są chętni na wspólne zakupy? - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-10, 22:10   #1291
loverynka
Zakorzenienie

Dot.: firemountaingems - są chętni?

Peyka, moje zdanie jest podobne.
Ja nie chcę nikogo osądzać, przeczytajcie dokładnie posty Candi i to jak później zmieniła front.

Anielico, nikt Cię nie nazwał złodziejką, ani w jednym słowie. Ani raz. Przejrzyj posty.

Candi,
$330 przesyłka to 990 zł
152 zł policzyli za pakowanie
990+152= 1142
1142*1,22 (vat)= 1393,24
1393,24 *1,07 (cło)=1490,77
1490,77/20 (osób które się składały+Ty)= 74,54 Kwota jednostkowa za przesyłkę z vatem i cłem bo vat i cło płaci się od przesyłki także

Kwota którą powinnaś oddać każdej osobie to 74,54/19 (siebie już nie liczysz, bo ktoś za Ciebie musiał wcześniej założyć) = 3,92zł
Matematyki nie oszukasz.

To co dawałaś Anielicy nas nie interesuje, z nią się rozliczasz.

A cała ta sprawa jest tak przykra...

Tyle mojego zdania. I zobaczcie same co myślą dziewczyny, które się składały.

I chciałam zauważyć że korale dzieliłam przez 20 godzin łącznie. Bite 20 godzin + 6 godzin z Lubomirką. Teraz kolejne na sprawdzaniu czy wszystko popakowałam prawidłowo.

"Dziękuję" zobaczyłam/ usłyszałam od pojedyńczych osób.
I to jest najbardziej w tym smutne.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 22:18   #1292
ellena
Zadomowienie

Candi...zastanawiasz się czasem nad tym co piszesz? Przemyśl sobie jeszcze raz i policz dokładnie.
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 22:22   #1293
aniielica
Zakorzenienie

Faktycznie duża różnica... oszustka a złodziejka...

Cytat:
Anielica która zamówiła sporo za dużą wagą chce nas oszukać, pobierając od ciebie za przesyłkę.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 22:25   #1294
peyka
Raczkowanie

Loverynko przelałam Ci kasę, jeśli możesz to wyślij jutro moje cudeńka jeśli za mało daj znać
peyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 22:34   #1295
loverynka
Zakorzenienie

Peyka wyślę jak tylko zobaczę pieniążki :P

Anielica, to że "oszukała" nie znaczy, że "oszustka".
A czepiając się szczegółów to "oszustka" ma znacznie większą rodzinę znaczeniową niż "złodziejka". "Złodziejka" zawiera się w "oszustce", lecz nie na odwrót. Wnioskując logicznie wiemy że każda złodziejka jest oszustką, i istnieje niepusty zbiór oszustek, które nigdy niczego nie ukradły.
Analogicznie rzecz biorąc i patrząc na znaczenie słowa "oszukała" możemy wnioskować że każda oszustka kogoś oszukała, lecz nie każda osoba która kogoś oszukała jest oszustką. Osoba która jest oszustką robi to permanentnie.
Słowo oszukała nie ma tak pejoratywnego podłoża jak słowo oszustka czy jeszcze gorzej złodziejka.

Wniosek: Duża różnica.

Stary 2007-04-10, 22:42   #1296
peyka
Raczkowanie

przelewałam z mBanku więc pieniądze powinny być szybko
Stary 2007-04-10, 22:53   #1297
aniielica
Zakorzenienie

Co nie zmienia faktu, że ktoś mnie oskarża za coś czego nie zrobiłam. Mój sposób życia, wiara jaką wyznaję nie pozwala mi na oszukiwanie innych Dlatego jest mi przykro. Osoba, która mnie kompletnie nie zna, nigdy ze mną nie rozmawiała, nie korespondowała, nie zna systemu wartości jaki reprezentuje sobą, ocenia mnie...

Pisałam, ze płaciłam za korale sama. Dlatego proszę, zeby zostały one wysłane do mnie. Candi ich nie dostanie. Są moje. Odwdzięczę się jej za korale w inny sposób i koniec tematu.

Pieniądze na przesyłkę wysłałam. Proszę o potwierdzenie jak dojdą.
Stary 2007-04-10, 23:20   #1298
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Candi więc nie płaciłaś za przesyłkę. Wówczas byś płaciła dodatkowo pięćdziesiąt kilka złotych. To jest całkowicie nie fair. W tym momencie po ujawnieniu się powinnaś ponieść normalny koszt dostawy ze stanów czyli niecałe 60zł, wówczas każdy inny zamawiający zapłaciłby mniej.
Więc oszukałyście wszystkich innych.
Zgadzam się

Napisałaś tu- Candi, że zapłaciłaś połowę kwoty za przesyłkę-

Cytat:
Napisane przez Candi Pokaż wiadomość
Po pierwsze nie mialabym problemu z zaplaceniem za przesylke gdybym robila Zamowienie, a nie zamowienie. kwota ok 12-14$ raczej nie kwalifikuje sie do duzej litery, szczegolnie ze laczna kwota wynosila cos 150-200 razy tyle. Z tego co wiem za wysylke zaplacilam ponad 20zl (czyli cos pod polowe kwoty zamowienia)- nie liczylam, zdalam sie na Anie.
Po drugie, gdyby liczyc nie kwotowo, a wagowo to moje zamowienie bylo jeszcze mniejsze w porownaniu do calosci.

Po czwarte nie powinnyscie czuc sie oszukane - gdybym miala zaplacic 100zl. zeby zamowic koraliki i bigle na kolczyki dla siebie o wartosci 40zl to na 100% bym tego nie zrobila i dzielilybyscie koszt wysylki na dokladnie tyle samo osob, no moze paczka bylaby 300g lzejsza (choc sadze, ze bardziej 150).
Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy.
Przy zamowieniu tak malym zaplacilam odpowiednio i nie uwazam, ze powinnam doplacac by odebrac koraliki za ktore zaplacilam - jesli sie ze mna nie zgadzasz, to bardzo mi przykro, ale bede zmuszona zrezygnowac z zakupu.

P.S. Mam tylko nadzieje, ze za uprzejmosc i dobroc nie oberwie sie Ani.
Twój komentarz o spychaniu na granicę nedzy jest chamski. Zastanów się, co piszesz - szczególnie, kiedy NIC o nas nie wiesz. Ja natomiast wiem, ze kręcisz= kłamiesz.

tutaj już zapłaciłaś normalnie:

Cytat:
Napisane przez Candi Pokaż wiadomość
zamawiałam kilka rzeczy i zapłaciłam za przesyłke normanie - tylko, ze te kilka rzeczy było razem z zamówieniem Anielicy, żeby nie robić bałaganu
sprawdzilam - 6 pozycji, w tym 3 razy tensha, jedne bigle [nie srebrne], motyki i paczka [8 koralikow w paczce] i takie male kotki. Ania mi wyliczyla przesylke itd, wiec to nie jest domawianie, zeby uniknac kosztów

Tutaj się okazuje, że jednak pokryłaś sama jej koszty - czy jesteś tego pewna w odniesieniu do swoich wcześniejszych postów?

Cytat:
Napisane przez aniielica Pokaż wiadomość
Moja droga... Może zamiast pisać oczerniające rzeczy na mój temat poczekasz aż sie sama wypowiem?

Po 1: Candi nie płaciła mi za żadną przesyłkę. SAMA pokryłam jej koszty.

Po 2: Korale mają być dla Candi w zamian za naszyjnik, który dla mnie jakiś czas temu zrobiła i chciała żebym jej sie w taki sposób odwdzięczyła- nie chciała pieniędzy, to dostanie korale

Po 3: NIGDY NIKOGO NIE OSZUKALAM, NIE OSKUBALAM... NIE POTRAFILAM NAWET W SKLEPIE CUKIERKA UKRASC... Więc te słowa, są dla mnie conajmniej krzywdzące... CONAJMNIEJ...
..
Uważam, że oszukałaś- ponieważ Justin i Miss venflon - miały małe zamówienia- a nie zwróciły się np. do mnie, żebym cichaczem coś im wzięła -a potem tupeciarsko nie pojawiły się w wątku z pytaniem o swoje zamówienie!

Cytat:
Bo sobie sama wybrała te korale... I wiedziała jaki jest ich koszt... Rozliczałyśmy się z wartości naszyjnika...

Przesyłka Swarovskich, które btw dzisiaj dotarły.

Dlaczego ja muszę się tłumaczyć z czegoś, czego nie zrobiłam?
To z czego Wy się u licha rozliczałyście? z połowy przesyłki, z korali - ???

Cytat:
Loverynko ja naprawdę wiem za co płaciłam sama. Candi nie dała mi ANI GROSZA na przesyłkę z FMG. Co mam jeszcze zrobic i powiedzieć zebyście mi uwierzyły?

A że cała akcja miała miejsce w mniej więcej tym samym czasie co zbiórka na Swarovskie z UK, to pewnie jej się pokręciło.
O proszę - teraz jest mowa o tym, że Candi nie dała ani grosza- podczas kiedy Candi pisze coś innego...
--------------

JEST TAKIE PRZYSŁOWIE- ABY PODTRZYMAĆ JEDNO KŁAMSTWO TRZEBA WYMYŚLIĆ 50 INNYCH...

Mamy tego doskonały przykład....

Szkoda, ze tak się zachowałyście.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 23:29   #1299
aniielica
Zakorzenienie

Napisałam wcześniej, że Candi pomyliła fakty i napisała o rozliczeniu ze swarovskich, myląc je z FMG. Było to w tym samym czasie, pieniądze zbierałam ja, ona miała do dopłacenia pieniądze za przesyłkę i jeszcze coś tam, bo kwota z odszkodowania nie wystarczyła na pokrycie tego. Tak jak napisała, zwróciła mi kasę za cło i vat. Jakiś czas od tgo minął, było zamieszanie z pieniędzmi bo nie mogłam dojść do ładu z kwotą warszawianek, ale to inna historia.

Jeszcze raz powtarzam- za przesyłkę z FMG płaciłam sama. Nie kłamię. Myślcie sobie co chcecie, ja mam już dość ciagłego oskarżania mnie. Nie zrobiłam nic, czego mogłabym się wstydzić, nie oszukałam Was.
Stary 2007-04-10, 23:32   #1300
loverynka
Zakorzenienie

Ja już się nie wypowiadam.
Każdy sam ocenił. Znakomita większość doszła do identycznych wniosków. A podsumowanie Caroliny jest idealne.
W takich sytuacjach nie ma sensu powoływać się na wiarę. Wystarczy powiedzieć prawdę i przyznać się do błędu.

Tyle chciałam. Idę spać.
Dziś nie dostałam żadnej wpłaty więc jeszcze jutro nic nie wyślę.

Stary 2007-04-10, 23:35   #1301
carolinascotties
Zakorzenienie

Jestem ciekawa, dlaczego Candi dopiero teraz się pojawia....

wcześniej napisała dwa posty:

2007-02-12, 15:00
też będę chętna termin w sumie obojętny - i będę chciała więcej rzeczy - wyslę listę niedługo
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=248

2007-02-18, 11:41
czy mogę ewentualnie podesłać jeszcze dziś listę? nie wyrobiłam się zupełnie z tym wszytskim :/
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=345

i co? nagle ucichło.....aż do dzisiejszego posta...

kiedy mogę odebrać swoje drobiazgi?
-------------

Loverynko - ja wpłacę najpóźniej pod koniec tygodnia- wtedy wpływa na konto moja wypłata

Stary 2007-04-10, 23:44   #1302
ellena
Zadomowienie

Anielico, jeśli czujesz się pokrzywdzona, to niestety możesz mieć pretensje tylko do samej siebie! Nikt nie kazał Ci umawiać prywatnie z Candi, każda z nas mogła zrobić podobnie-ja również miałam małe zamówienie a koszty jego przesłania do Polski były ponad 2 razy większe niż jego wartość.
Mówienie teraz, że Candi rezygnuje jest jakimś nieporozumieniem, ona zamówiła więc powinna ponieść koszty takie jak pozostałe osoby i dopiero wtedy może zrezygnować.
Stary 2007-04-10, 23:48   #1303
aniielica
Zakorzenienie

Nigdzie nie napisałam ze Candi rezygnuje. Napisałam, ze JA rezygnuję z dania ich Karolinie w rozliczeniu za naszyjnik i że rozliczę się z nią w inny sposób.
Stary 2007-04-10, 23:59   #1304
czarny kot
Zakorzenienie

Tak przygladam sie tej rozmowie z boku... Zaraz sie pewnie posypia i gromy na mnie bo stane po stronie Aniielicy.. Ale czytajac to tak na spokojnie (na tyle na ile sie da przy takiej klutni) naprawde uwazam, ze powinnyscie dac juz sobie spokoj i zrobic tak jak Ania prosi. Przeslac jej calosc zamowienia. Troche nie podobala mi sie postawa Candi ('Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy.'). Ale to nie powod, zeby tak jezdzic po Ani za to ze sie broni...

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 00:07   #1305
Patsy
Raczkowanie

Ale się porobiło, oj nieładnie! Teoretycznie można machnąć ręką na te 4 zł różnicy dla każdego, które wyliczyła Loverynka, ale jest jeszcze coś takiego jak ZASADY, a Wy - Candi i Aniielica - po prostu je złamałyście, co jest szczególnie bulwersujące dla osób, które też nie zamawiały wiele, a poniosły pełne koszty przesyłki. Trudno uwierzyć w Wasze tłumaczenia po tym, co Carolinascotties zebrała do kupy z Waszych postów (ukłony, Carolina!).
Patsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 00:07   #1306
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, dlaczego Candi dopiero teraz się pojawia....

wcześniej napisała dwa posty:

2007-02-12, 15:00
też będę chętna termin w sumie obojętny - i będę chciała więcej rzeczy - wyslę listę niedługo
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=248

2007-02-18, 11:41
czy mogę ewentualnie podesłać jeszcze dziś listę? nie wyrobiłam się zupełnie z tym wszytskim :/
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=345

i co? nagle ucichło.....aż do dzisiejszego posta...

kiedy mogę odebrać swoje drobiazgi?
-------------

Loverynko - ja wpłacę najpóźniej pod koniec tygodnia- wtedy wpływa na konto moja wypłata
Twoja sytuacja jest inna - jeśli qbek pisze prawdę - umówiliście się PO dotarciu przesyłki do Polski - w moim poście, który zacytowałam są dwie wypowiedzi Candi, z których jasno wynika , że nosiła się z zamiarem złożenia zamówienia...ale wpadła na inny pomysł...

Po stronie Aniielicy nie musisz stawać, bo nie jesteś osobą która ponosiła koszty zamówienia- a chodzi tylko i wyłącznie o te osoby.

Cytat:
Napisane przez czarny kot Pokaż wiadomość
Tak przygladam sie tej rozmowie z boku... Zaraz sie pewnie posypia i gromy na mnie bo stane po stronie Aniielicy.. Ale czytajac to tak na spokojnie (na tyle na ile sie da przy takiej klutni) naprawde uwazam, ze powinnyscie dac juz sobie spokoj i zrobic tak jak Ania prosi. Przeslac jej calosc zamowienia. Troche nie podobala mi sie postawa Candi ('Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy.'). Ale to nie powod, zeby tak jezdzic po Ani za to ze sie broni...

Stary 2007-04-11, 00:12   #1307
farfallina
Zadomowienie

GG do farfallina

Tak tez sie przygladam temu z boku...i jako NAPRAWDE obiektywna obserwatorka i organizatorka akcji ze Swarovskim uwazam, ze Ania nie zrobila nic zlego.
Nie bede wnikac w Wasze obliczenia, bo sumy sa dosyc pokazne. Chodzi mi o to, ze wlasnie dzisiaj dotarlo kilka paczek, ktore wyslalam ze Swarovskim. Miedzy innymi byla to paczka do Ani, ktora zawierala rowniez koraliki Candi.
Moze dziewczynie (tzn. Candi) sie po prostu pomylilo...ktora miala oddac Ani za Swarovskie.
Naprawde nie sadze, zeby akurat tym razem chcialy kogod oszukac...tym bardziej, ze akcja ze Swarovskim przebiegla sprawnie tylko dzieki organizacji Ani!
Pomyslcie dziewczyny.

Pozdrawiam!

New edition

Moje swiecidelka Zapraszam!
farfallina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 00:17   #1308
carolinascotties
Zakorzenienie

Myślę i powiem jedno - nie podoba mi się to, że Candi obserwowała wątek - wiedziała, jakie będa koszta - wyraziła chęć zamówienia pewnych przedmiotów - po czym umilkła...

Nie podoba mi się - bo jest to zwyczajnie nieuczciwe.

Fakty są takie, że wszystkie musiałyśmy zapłacić za przesyłkę Candi.

Nieważne jaka to kwota - nawet jeśli to 10 złotych - to jest to moja comiesięczna część adopcji wirtualnej - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520

Stary 2007-04-11, 00:20   #1309
peyka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farfallina Pokaż wiadomość
Moze dziewczynie (tzn. Candi) sie po prostu pomylilo...
może tak, a może nie. Jednak Candi, co wynika z wypowiedzi cytowanych przez Carolinę, chciała zamawiać razem z nami. Potem jej odzew się urwał, a teraz to całe wyjaśnianie, że chodzi o odwdzięczenie za naszyjnik. I my nie jeżdzimy po Anielicy, po prostu przedstawiamy nasze argumenty, a ona broni się swoimi.

No i teraz mówienie, że Anielica odwdzięczy się w inny sposób, a nie przez danie jej koralików na nie wiele się zda. Bo czy tak się stanie czy nie już się nie dowiemy.
Stary 2007-04-11, 00:28   #1310
ellena
Zadomowienie

Ja nie wierzę w niewiedzę Candi, jej chamskie wypowiedzi są najlepszym dowodem, że ma nas za bandę naiwniaczek i chciała się wykpić tanim kosztem.
Stary 2007-04-11, 00:36   #1311
farfallina
Zadomowienie

GG do farfallina

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Ja nie wierzę w niewiedzę Candi, jej chamskie wypowiedzi są najlepszym dowodem, że ma nas za bandę naiwniaczek i chciała się wykpić tanim kosztem.
Dziewczyny...spokojnie. Wiem, ze nie za ciekawie wyszlo. Ja nie bralam akurat udzialu w calej akcji, wiec nie chce sie tu za bardzo wtracac. Mi chodzilo tylko o Anie, ktora nie sadze, zeby umyslnie chciala cos tutaj, jak to ktos nazwal: "przekombinowac".

New edition

Moje swiecidelka Zapraszam!
farfallina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 01:10   #1312
miss venflon
Zakorzenienie

ja brałam udział w całej akcji-mimo że jestem obca-mimo że na dzieńdobry dostałam konkretną informację-przeczytaj zasady-nie zawracaj nam głowy
wziełam udział-poniosłam pełne konsekwencje-opłat:przesyłka,pakowanie cło,vat-nadarzyła się okazja zamówienia pięknych rzeczy niedostępnych u nas-skorzystałam
nie wbijalam się na przyjaźń-na dołącz mnie-PONIOSŁAM PEŁNE KOSZTY
bo liczyłam na to ,że każdy zamawiający tak zrobi-poniosło nas z ilością-z kwotą-ok.na dzień dobry powiedziałam że się zgadzam na pewne warunki-i dotrzymałam umowy-mimo że się mogłam burzyć,że jednak koszty wysyłki kosmiczne,ża ja większość akrylu i emaliowanych rzeczy zamawiałam
Stary 2007-04-11, 09:41   #1313
canela
Zadomowienie

Dziewczyny mam prośbę, dość sporo tego brakowało w moim zamówieniu, najbardziej bolą mnie dwa sznury spectry i te przekładki: http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H206538GB a wiem (poprawcie mnie, jeśli się mylę) że niektórzy je dostali. Nie chcę pokazywać palcem, ale wydaje mi się, że Dark też je zamawiała, a mówiła, że nie ma braków - więc jakbyś mi Dark sypnęła ich tak 10sztuk i jeszcze by się ktoś znalazł, to byłabym szczęśliwa

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 11:18   #1314
zayatz
Przyczajenie

loverynko rozumiem ze juz zakonczylas rozdzielanie
czy mozesz mi powiedziec jakie byly braki w moim zamowieniu (poza kwarcem dymnym) i kiedy i gdzie moge odebrac swoje lupy
zayatz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 11:22   #1315
loverynka
Zakorzenienie

Zayatz, poza kwarcem nic.
Więc jak policzę tę róznicę na dolarze to się rozliczymy.
Odebrać można albo u mnie kazdego wieczoru albo możemy się umówić gdzieś na mieście w ciągu dnia.

A dziewczyny, za braki z winy FMG ja NIE ZWRACAM WAM ŻADNYCH pieniędzy.

Stary 2007-04-11, 11:26   #1316
Candi
Rozeznanie

Cytat:
Myślę i powiem jedno - nie podoba mi się to, że Candi obserwowała wątek - wiedziała, jakie będa koszta - wyraziła chęć zamówienia pewnych przedmiotów - po czym umilkła...
Planowalam zlozyc wieksze zamowienie, mialam juz nawet przygotowana liste na kwote pod 250$, ale wystarczyla jedna awaria w mieszkaniu i pieniadze sie rozeszly - zrezygnowalam, ale calosc sledzilam dalej, bo realne bylo zamowienie przy nastepnej takiej akcji i chcialam zobaczyc jak to sie potoczy.
I zobaczylam. Wybaczcie mi zlosc kapiaca z ostatnich wypowiedzi, ale bycie przedmiotem masowego ataku, oskarzen o bycie oszustka, zarzucanie tego samego mojej przyjaciolce i oczekiwanie ode mnie pieniedzy, co do ktorych nadal jestem swiecie przekonana ze nie powinnam ich placic (patrz wczesniejsze wyjasnienie zamieszania z wysylka i swarovskimi) mozna okreslic jako 'lekko' frustrujace.
A teraz dodatkowo to cudne jakze stronnicze podsumowanie cytujace absolutnie wszytskie moje posty z wyjatkiem tego jednego, ktory tu akurat ma znaczenie. Chcialabym wierzyc, ze to przypadek i przeoczenie, ale chyba ostatnimi czasy brakuje mi wiary w ludzi, bo jakos nie moge.
Podsumowujac (tak, tym razem ja): uwazam, ze Ania powinna otrzymac koraliki za ktore zaplacila - ja ich nie wezme, bo po tej sprawie nie chce ich na oczy ogladac, szczegolnie ze to co Ania przez nie tutaj przeszla z Waszej strony sprawia, ze to ja jej musze sie jakos odwdzieczyc za to wszystko.
Candi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 11:39   #1317
zayatz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Odebrać można albo u mnie kazdego wieczoru albo możemy się umówić gdzieś na mieście w ciągu dnia.
to znaczy gdzie bo ja musze z tej swojej wsi dojechac
(czekolada mleczna czy gorzka?)
zayatz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 11:43   #1318
carolinascotties
Zakorzenienie

Stronnicza carolinascotties nadal uważa, że postąpiłaś nie fair.

Z mojej strony -koniec dyskusji.

--------------------------------------

Loverynko- a u mnie- dużo braków?

Stary 2007-04-11, 11:55   #1319
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Stronnicza carolinascotties nadal uważa, że postąpiłaś nie fair.

Z mojej strony -koniec dyskusji.
Zgadzam sie, a dyskusji nawet nie rozpoczynam, bo moim zdaniem sprawa jest jasna - cwaniactwo.
maghia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 11:57   #1320
loverynka
Zakorzenienie

Carolina
teraz Ci nie powiem dokładnie. Ale najwięcej braków mam ja- 8.
Większość osób ma po 1 lub po 2.
Chyba 5 osób nie ma żadnych braków.
Wiecie co, jak tylko wrócę do domu to wypiszę na forum wszystkie braki u wszystkich osób.

Postaw się Candi na naszym miejscu i potem poczytaj swoje wypowiedzi. A zrozumiesz dlaczego to tak wygląda.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości