|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
Peyka, moje zdanie jest podobne.
Ja nie chcę nikogo osądzać, przeczytajcie dokładnie posty Candi i to jak później zmieniła front. Anielico, nikt Cię nie nazwał złodziejką, ani w jednym słowie. Ani raz. Przejrzyj posty. Candi, $330 przesyłka to 990 zł 152 zł policzyli za pakowanie 990+152= 1142 1142*1,22 (vat)= 1393,24 1393,24 *1,07 (cło)=1490,77 1490,77/20 (osób które się składały+Ty)= 74,54 Kwota jednostkowa za przesyłkę z vatem i cłem bo vat i cło płaci się od przesyłki także Kwota którą powinnaś oddać każdej osobie to 74,54/19 (siebie już nie liczysz, bo ktoś za Ciebie musiał wcześniej założyć) = 3,92zł Matematyki nie oszukasz. To co dawałaś Anielicy nas nie interesuje, z nią się rozliczasz. A cała ta sprawa jest tak przykra... Tyle mojego zdania. I zobaczcie same co myślą dziewczyny, które się składały. I chciałam zauważyć że korale dzieliłam przez 20 godzin łącznie. Bite 20 godzin + 6 godzin z Lubomirką. Teraz kolejne na sprawdzaniu czy wszystko popakowałam prawidłowo. "Dziękuję" zobaczyłam/ usłyszałam od pojedyńczych osób. I to jest najbardziej w tym smutne. |
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
Candi...zastanawiasz się czasem nad tym co piszesz? Przemyśl sobie jeszcze raz i policz dokładnie.
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie duża różnica... oszustka a złodziejka...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Loverynko przelałam Ci kasę, jeśli możesz to wyślij jutro moje cudeńka
jeśli za mało daj znać
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Peyka wyślę jak tylko zobaczę pieniążki :P
Anielica, to że "oszukała" nie znaczy, że "oszustka". A czepiając się szczegółów to "oszustka" ma znacznie większą rodzinę znaczeniową niż "złodziejka". "Złodziejka" zawiera się w "oszustce", lecz nie na odwrót. Wnioskując logicznie wiemy że każda złodziejka jest oszustką, i istnieje niepusty zbiór oszustek, które nigdy niczego nie ukradły. Analogicznie rzecz biorąc i patrząc na znaczenie słowa "oszukała" możemy wnioskować że każda oszustka kogoś oszukała, lecz nie każda osoba która kogoś oszukała jest oszustką. Osoba która jest oszustką robi to permanentnie. Słowo oszukała nie ma tak pejoratywnego podłoża jak słowo oszustka czy jeszcze gorzej złodziejka. Wniosek: Duża różnica. |
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
przelewałam z mBanku więc pieniądze powinny być szybko
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie zmienia faktu, że ktoś mnie oskarża za coś czego nie zrobiłam. Mój sposób życia, wiara jaką wyznaję nie pozwala mi na oszukiwanie innych
Dlatego jest mi przykro. Osoba, która mnie kompletnie nie zna, nigdy ze mną nie rozmawiała, nie korespondowała, nie zna systemu wartości jaki reprezentuje sobą, ocenia mnie...Pisałam, ze płaciłam za korale sama. Dlatego proszę, zeby zostały one wysłane do mnie. Candi ich nie dostanie. Są moje. Odwdzięczę się jej za korale w inny sposób i koniec tematu. Pieniądze na przesyłkę wysłałam. Proszę o potwierdzenie jak dojdą. |
|
|
|
|
#1298 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś tu- Candi, że zapłaciłaś połowę kwoty za przesyłkę- Cytat:
tutaj już zapłaciłaś normalnie: Cytat:
Tutaj się okazuje, że jednak pokryłaś sama jej koszty - czy jesteś tego pewna w odniesieniu do swoich wcześniejszych postów? Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------- JEST TAKIE PRZYSŁOWIE- ABY PODTRZYMAĆ JEDNO KŁAMSTWO TRZEBA WYMYŚLIĆ 50 INNYCH... Mamy tego doskonały przykład.... Szkoda, ze tak się zachowałyście. |
||||||
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam wcześniej, że Candi pomyliła fakty i napisała o rozliczeniu ze swarovskich, myląc je z FMG. Było to w tym samym czasie, pieniądze zbierałam ja, ona miała do dopłacenia pieniądze za przesyłkę i jeszcze coś tam, bo kwota z odszkodowania nie wystarczyła na pokrycie tego. Tak jak napisała, zwróciła mi kasę za cło i vat. Jakiś czas od tgo minął, było zamieszanie z pieniędzmi bo nie mogłam dojść do ładu z kwotą warszawianek, ale to inna historia.
Jeszcze raz powtarzam- za przesyłkę z FMG płaciłam sama. Nie kłamię. Myślcie sobie co chcecie, ja mam już dość ciagłego oskarżania mnie. Nie zrobiłam nic, czego mogłabym się wstydzić, nie oszukałam Was. |
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się nie wypowiadam.
Każdy sam ocenił. Znakomita większość doszła do identycznych wniosków. A podsumowanie Caroliny jest idealne. W takich sytuacjach nie ma sensu powoływać się na wiarę. Wystarczy powiedzieć prawdę i przyznać się do błędu. Tyle chciałam. Idę spać. Dziś nie dostałam żadnej wpłaty więc jeszcze jutro nic nie wyślę. |
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa, dlaczego Candi dopiero teraz się pojawia....
wcześniej napisała dwa posty: 2007-02-12, 15:00 też będę chętna termin w sumie obojętny - i będę chciała więcej rzeczy - wyslę listę niedługohttp://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=248 2007-02-18, 11:41 czy mogę ewentualnie podesłać jeszcze dziś listę? nie wyrobiłam się zupełnie z tym wszytskim :/ http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=345 i co? nagle ucichło.....aż do dzisiejszego posta... kiedy mogę odebrać swoje drobiazgi? ![]() ------------- Loverynko - ja wpłacę najpóźniej pod koniec tygodnia- wtedy wpływa na konto moja wypłata
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Anielico, jeśli czujesz się pokrzywdzona, to niestety możesz mieć pretensje tylko do samej siebie! Nikt nie kazał Ci umawiać prywatnie z Candi, każda z nas mogła zrobić podobnie-ja również miałam małe zamówienie a koszty jego przesłania do Polski były ponad 2 razy większe niż jego wartość.
Mówienie teraz, że Candi rezygnuje jest jakimś nieporozumieniem, ona zamówiła więc powinna ponieść koszty takie jak pozostałe osoby i dopiero wtedy może zrezygnować.
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie nie napisałam ze Candi rezygnuje. Napisałam, ze JA rezygnuję z dania ich Karolinie w rozliczeniu za naszyjnik i że rozliczę się z nią w inny sposób.
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przygladam sie tej rozmowie z boku... Zaraz sie pewnie posypia i gromy na mnie bo stane po stronie Aniielicy.. Ale czytajac to tak na spokojnie (na tyle na ile sie da przy takiej klutni) naprawde uwazam, ze powinnyscie dac juz sobie spokoj i zrobic tak jak Ania prosi. Przeslac jej calosc zamowienia. Troche nie podobala mi sie postawa Candi ('Podsumowujac, nie uwazam, ze oskubalam Was na grube tysiace odbierajac Wam srodki do zycia i spychajac na granice nedzy.'). Ale to nie powod, zeby tak jezdzic po Ani za to ze sie broni...
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Ale się porobiło, oj nieładnie! Teoretycznie można machnąć ręką na te 4 zł różnicy dla każdego, które wyliczyła Loverynka, ale jest jeszcze coś takiego jak ZASADY, a Wy - Candi i Aniielica - po prostu je złamałyście, co jest szczególnie bulwersujące dla osób, które też nie zamawiały wiele, a poniosły pełne koszty przesyłki. Trudno uwierzyć w Wasze tłumaczenia po tym, co Carolinascotties zebrała do kupy z Waszych postów (ukłony, Carolina!).
|
|
|
|
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po stronie Aniielicy nie musisz stawać, bo nie jesteś osobą która ponosiła koszty zamówienia- a chodzi tylko i wyłącznie o te osoby. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Tak tez sie przygladam temu z boku...i jako NAPRAWDE obiektywna obserwatorka i organizatorka akcji ze Swarovskim uwazam, ze Ania nie zrobila nic zlego.
Nie bede wnikac w Wasze obliczenia, bo sumy sa dosyc pokazne. Chodzi mi o to, ze wlasnie dzisiaj dotarlo kilka paczek, ktore wyslalam ze Swarovskim. Miedzy innymi byla to paczka do Ani, ktora zawierala rowniez koraliki Candi. Moze dziewczynie (tzn. Candi) sie po prostu pomylilo...ktora miala oddac Ani za Swarovskie. Naprawde nie sadze, zeby akurat tym razem chcialy kogod oszukac...tym bardziej, ze akcja ze Swarovskim przebiegla sprawnie tylko dzieki organizacji Ani! Pomyslcie dziewczyny. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę i powiem jedno - nie podoba mi się to, że Candi obserwowała wątek - wiedziała, jakie będa koszta - wyraziła chęć zamówienia pewnych przedmiotów - po czym umilkła...
Nie podoba mi się - bo jest to zwyczajnie nieuczciwe. Fakty są takie, że wszystkie musiałyśmy zapłacić za przesyłkę Candi. Nieważne jaka to kwota - nawet jeśli to 10 złotych - to jest to moja comiesięczna część adopcji wirtualnej - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520 |
|
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
może tak, a może nie. Jednak Candi, co wynika z wypowiedzi cytowanych przez Carolinę, chciała zamawiać razem z nami. Potem jej odzew się urwał, a teraz to całe wyjaśnianie, że chodzi o odwdzięczenie za naszyjnik. I my nie jeżdzimy po Anielicy, po prostu przedstawiamy nasze argumenty, a ona broni się swoimi.
No i teraz mówienie, że Anielica odwdzięczy się w inny sposób, a nie przez danie jej koralików na nie wiele się zda. Bo czy tak się stanie czy nie już się nie dowiemy. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wierzę w niewiedzę Candi, jej chamskie wypowiedzi są najlepszym dowodem, że ma nas za bandę naiwniaczek i chciała się wykpić tanim kosztem.
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...spokojnie. Wiem, ze nie za ciekawie wyszlo. Ja nie bralam akurat udzialu w calej akcji, wiec nie chce sie tu za bardzo wtracac. Mi chodzilo tylko o Anie, ktora nie sadze, zeby umyslnie chciala cos tutaj, jak to ktos nazwal: "przekombinowac".
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam udział w całej akcji-mimo że jestem obca-mimo że na dzieńdobry dostałam konkretną informację-przeczytaj zasady-nie zawracaj nam głowy
wziełam udział-poniosłam pełne konsekwencje-opłat:przesyłka,pakowanie cło,vat-nadarzyła się okazja zamówienia pięknych rzeczy niedostępnych u nas-skorzystałam nie wbijalam się na przyjaźń-na dołącz mnie-PONIOSŁAM PEŁNE KOSZTY bo liczyłam na to ,że każdy zamawiający tak zrobi-poniosło nas z ilością-z kwotą-ok.na dzień dobry powiedziałam że się zgadzam na pewne warunki-i dotrzymałam umowy-mimo że się mogłam burzyć,że jednak koszty wysyłki kosmiczne,ża ja większość akrylu i emaliowanych rzeczy zamawiałam
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam prośbę, dość sporo tego brakowało w moim zamówieniu, najbardziej bolą mnie dwa sznury spectry i te przekładki: http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H206538GB a wiem (poprawcie mnie, jeśli się mylę) że niektórzy je dostali. Nie chcę pokazywać palcem, ale wydaje mi się, że Dark też je zamawiała, a mówiła, że nie ma braków - więc jakbyś mi Dark sypnęła ich tak 10sztuk i jeszcze by się ktoś znalazł, to byłabym szczęśliwa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Przyczajenie
|
loverynko rozumiem ze juz zakonczylas rozdzielanie
czy mozesz mi powiedziec jakie byly braki w moim zamowieniu (poza kwarcem dymnym) i kiedy i gdzie moge odebrac swoje lupy |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Zayatz, poza kwarcem nic.
Więc jak policzę tę róznicę na dolarze to się rozliczymy. Odebrać można albo u mnie kazdego wieczoru albo możemy się umówić gdzieś na mieście w ciągu dnia.A dziewczyny, za braki z winy FMG ja NIE ZWRACAM WAM ŻADNYCH pieniędzy. |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zobaczylam. Wybaczcie mi zlosc kapiaca z ostatnich wypowiedzi, ale bycie przedmiotem masowego ataku, oskarzen o bycie oszustka, zarzucanie tego samego mojej przyjaciolce i oczekiwanie ode mnie pieniedzy, co do ktorych nadal jestem swiecie przekonana ze nie powinnam ich placic (patrz wczesniejsze wyjasnienie zamieszania z wysylka i swarovskimi) mozna okreslic jako 'lekko' frustrujace. A teraz dodatkowo to cudne jakze stronnicze podsumowanie cytujace absolutnie wszytskie moje posty z wyjatkiem tego jednego, ktory tu akurat ma znaczenie. Chcialabym wierzyc, ze to przypadek i przeoczenie, ale chyba ostatnimi czasy brakuje mi wiary w ludzi, bo jakos nie moge. Podsumowujac (tak, tym razem ja): uwazam, ze Ania powinna otrzymac koraliki za ktore zaplacila - ja ich nie wezme, bo po tej sprawie nie chce ich na oczy ogladac, szczegolnie ze to co Ania przez nie tutaj przeszla z Waszej strony sprawia, ze to ja jej musze sie jakos odwdzieczyc za to wszystko.
|
|
|
#1317 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Stronnicza carolinascotties nadal uważa, że postąpiłaś nie fair.
Z mojej strony -koniec dyskusji. -------------------------------------- Loverynko- a u mnie- dużo braków? |
|
|
|
|
#1319 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Carolina
teraz Ci nie powiem dokładnie. Ale najwięcej braków mam ja- 8. Większość osób ma po 1 lub po 2. Chyba 5 osób nie ma żadnych braków. Wiecie co, jak tylko wrócę do domu to wypiszę na forum wszystkie braki u wszystkich osób. Postaw się Candi na naszym miejscu i potem poczytaj swoje wypowiedzi. A zrozumiesz dlaczego to tak wygląda. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

jeśli za mało daj znać
Dlatego jest mi przykro. Osoba, która mnie kompletnie nie zna, nigdy ze mną nie rozmawiała, nie korespondowała, nie zna systemu wartości jaki reprezentuje sobą, ocenia mnie...