|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Konto usunięte
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Szukałam odpowiedniego wątku ale wpisuję tutaj. Skasowano moją recenzję napisano poprawnie wraz z jej 1 pochwalą. I tu pytanie dlaczego? Pomijam wykasowanie recenzji, choć spelniała kryteria recenzji ale dlaczego wykasowano również z mojego konta pochwalę?
Dziękuję z gory za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
W ciągu ostatnich dwóch dni pojawiło się ponad 30 recenzji reklamowych Orientany. Ewidentna, uparta akcja promocyjna kosztem KWC. Zgłaszałam wszystkie, które przyuważyłam. Czy ktoś zrobi z tym porządek?
![]()
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...3237853&type=1
Hop hop! Orientana "płaci" za przychylne recenzje kremami! Masa ich fanek na facebooku założyła tu konta- widma i spamuje tymi "recenzjami". Czy ktoś zrobi z tym cholerstwem porządek?
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pytanie: czy autorka recenzji musi być "karana" jej usunięciem, skoro to wina systemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie sądzę, aby recenzje były usuwane z winy "systemu". Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 | ||||||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2) Dobrze sądzisz Cytat:
- "UPEWNIJ SIĘ, ŻE ZAMIERZASZ OCENIĆ WŁAŚCIWY PRODUKT" - "Nie krytykuj kosmetyku za brak właściwości, których producent nie obiecuje (...)" Krytykowane leczniczej maści, przeznaczonej przez producenta do pomocy w przypadku konkretnych schorzeń skóry, za to, że nie sprawdza się jako codzienny pielęgnacyjny krem do twarzy (cera normalna, nawet nie skrajnie sucha, uszkodzona i podrażniona, po zabiegach laserowych lub chemicznych), krem do rąk albo balsam do ust, chociaż sam producent wcale jej do tego nie przeznaczył i wcale tego nie obiecuje, łamie ten właśnie punkt (cyt.: "-jako krem do rąk czy do skorek można tylko są lepsze"; "-do ust są znacznie lepsze rzeczy"; "-jako krem do twarzy nie polecam" - i producent również nie poleca w żadnym zdaniu na opakowaniu tej maści). Poza tym Retimax 1500 nie ma wcale zapachu cytryny, ani kwasku cytrynowego w składzie, w przeciwieństwie do maści z wit. A firmy Hasco-Lek, która cytrynowy aromat ma bardzo wyraźny. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- --------------------------------------------------------------------- Recenzje nie ruszone
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-04-06 o 12:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
ja za bardzo nie wiem gdzie mam to zgłosić... więc przepraszam jeśli robię to w złym wątku
dodałam nowy produkt do KWC, ale wstawiłam zły opis... kosmetyk się jeszcze nie pojawił w katalogu (dodałam go przed chwilą) sęk w tym, że pomyliłam opisy dodałam krem nawilżający i krem regenerujący (Mariza), w obu omyłkowo zamieściłam ten sam opis... proszę zatem zignorować kosmetyk "Mariza, Krem nawilżający, oliwka z oliwek (cera sucha i normalna)
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Dopiero dzisiaj to do mnie dotarło:
Czyli my nie widzimy w ogóle i nie mamy pojęcia o tych wszystkich recenzjach, w których kosmetyk po kilku/kilkunastu dniach nie sprawdził się, bo na przykład ściągnął i wysuszył skórę, wywołał ogromne uczucie dyskomfortu, skończył się przed czasem (mało wydajny) i jeszcze na dodatek uczulił, tak? Czy ktoś robi w ogóle zestawienie, ile negatywnych (i nieregulaminowych jednocześnie) recenzji danego produktu zostało usuniętych? Pewnie nie (zbyt wiele pracy, rozumiem), ale to by była naprawdę wiele mówiąca opinia. Bo być może na kilka regulaminowych zachwytów przypada kilkanaście nieregulaminowych negatywów. Bo ja na ten przykład nabrałam się na doskonałą ocenę masła Organique "bloom essence", które okazało się totalnym niewypałem, ale moja recenzja została usunięta, więc to masło nadal kusi Bogu ducha winne Wizażanki... Sama jestem Modem na innym forum i rozumiem wiele rzeczy, ale tego, prawdę mówiąc, nie rozumiem ![]() Kłaniam się ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2013-05-21 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
Ja bym miała pytanie odnośnie recenzji kosmetyków, wystawiane przez osoby dla których produkt nie jest przeznaczony. Chodzi mi o to, że np. szampon Babydream jest dla dzieci a tak na prawdę gdzieś z 3/4 recenzji jest pisane przez osoby raczej dorosłe które wykorzystują go do np. do zmywania olei z głowy a nie do mycia włosów dziecka... Sądzę, że bardziej tego faktu należałoby się trzymać przy usuwaniu recenzji, a nie wywalać przez to że np. komuś jednego dnia zabrakło do pełnego miesiąca używania kosmetyku
![]()
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
Ja wystawiam recenzję przed upływem miesiąca, bo już wtedy kończy mi się produkt. Bez tego miałabym pewnie głównie kolorówkę w recenzjach. Kilka też recenzji nie wystawiłam np. szamponu, który przesuszał mi włosy itd.
Ludzie nie powinni ślepo kierować się kategorią wiekową i dedykowaniem danego kosmetyku do danego rodzaju cery. Ja miałam już kilka kosmetyków z napisem kuracja nawilżająca ( balsam i odżywkę), które były złej jakości. Za to jedną z najlepszych odżywek do moich suchych włosów jest odżywka do włosów tłustych. Do przetłuszczającej się skóry głowy swego swego czasu najlepszy był szampon Joanny do włosów suchych. Po prostu ja nie wierzę ślepo producentom. Wiem, że np. szampony Joanny mogę stosować wszystkie, ale już np. wiem, ę muszę uważać z szamponami Ziaji, bo one nawilżają, co może spowodować szybsze przetłuszczanie się skóry głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
Co do kosmetyków dla niemowląt to się zgadzam.
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Co do usuwania recenzji, to musiałam wpisywać pod ilością zużytych opakowań,że zużyłam jedno do końca, bo gdy napisałam tylko jedno, to recenzja była usuwana, no bo zużycie jednego produktu, to co innego niż całego jednego. A nikt nie uwierzył,że zużyłam szampon w 22 dni, podczas codziennego mycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Za to, o dziwo, kremy z filtrem w tej pojemności (których na raz trzeba zużyć przynajmniej 4x więcej) niemal zawsze wystarczają na dużo ponad miesiąc. Ot, taka nasza ciekawostka przyrodnicza ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
Niestety moje recenzje również zostały usunięte, w szczgólności kilka nieppochlebnych opinii dotyczących popularnych i uwazanych za dobre kosmetykow na wizazu, czym jestem trochę zdziwiona.
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Np. 2x byla usuwana moja niepochlebna recenzja dotycząca Cetaphilu Ultra.Recenzja filtry Vichy spf 50 capital soleil, też została ostatnio usunięta.
![]() |
#650 |
Żandarm na emeryturze
|
Mnie też zawsze dziwi, jak można się zarejestrować na jakim portalu, AKCEPTUJĄC JEGO REGULAMIN, a potem ignorować go, kiedy to wygodne i jeszcze mieć pretensje do administracji (10 recenzji usuniętych z powodu zbyt krótkiego czasu używania, 1 z powodu braku czasu używania, 1 z powodu negatywnej oceny produkt wyłącznie pod kątem właściwości, których producent nie deklarował, czyli za skład, chociaż producent go nie ukrywa i wręcz sam ostrzega przed składnikiem pogrubionym słowem "uwaga", oraz 3 zdublowane i 1 negatywnie oceniająca produkt przeznaczony dla innej grupy konsumentek, czyli krem do cery suchej skrytykowany wyłącznie za to, że jest za tłusty dla mieszanej).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oceniałam niepochlebnie np produkty, które dostałam do wizażowych testów. Nie zostały usunięte a myślę, że jakby wizaż był stronniczy to niepochlebne recenzje promowanych produktów leciały by pierwsze. No i dla mnie Cetaphil i filtr Vichy to żaden wizażowy hit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, a żeby byly nieregulaminowe. Usunięta została również moja recenzja hydrolat oczarowego Fitomed, który wywołał u mnie nieziemskie uczulenie.Zeby wystawić recenzję, trzeba go uzywac miesiąc, rujnując sobie skórę?Chyba należy ostrzec inne wizażanki, które mają wrażliwą skórę,że takie coś może się zdarzyć.Trochę to nielogiczne. Dobrze by było mieć wgląd do swoich usuniętych recenzji.Nie wiem gdzie to sprawdzić albo może użytkowniczki nie mają do tego dostępu. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze wypadałoby poczytać regulamin. Bo zapewne tam znajdziesz odpowiedź dlaczego recenzja została usunięta. Po drugie nie ma czegos takiego jak "kosmetyki popularne na wizażu" i przez to promowane przez usuwanie złych recenzji. Po trzecie patrz pkt.1. Można wystawić recenzję kosmetyku jesli uczuli. Warunkiem jest to abys nie była alergiczką a cała recenzja nie opierała się tylko na uczuleniu. Mnie akurat hydrolat oczarowy Fitomedu nie uczulił. I co w związku z tym? Nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo walczą o wystawianie recenzji po kilku użyciach bo kosmetyk uczulił? Mnie to o kant stołu potłuc bo alergikiem nie jestem a reakcja alergiczna wystąpiła u mnie może 2 razy. A jesli ktoś jest alergikiem to chyba ma jako-takie pojęcie o swojej skórze, alergii i starannie dobiera kosmetyki niekoniecznie korzystając tylko i wyłącznie z KWC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
2) Nie. Zgodnie z Kodeksem Recezentki nie mają prawa oceniać negatywnie kosmetyków przeznaczonych dla innej grupy konsumentek.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak można podać inne efekty uzywania uczulajacego kosmetyku skoro sie ma czerwona twarz a uzyskanie dlugofalowych efektow jest nie mozliwe z powodu braku mozliwosci dalszego testowania kosmetyku? Ja tez mam dosc rzadko reakcje alergiczne, wiem ze na ten hydrolat mialy tez inne wizazanki. Czytajac o tym, ze cos kogos uczulilo, nawet jedna recenzja , da mi do myslenia czy aby na pewno ten kosmetyk jest dla mnie a jesli juz go kupie i u mnie powtorzy sie to co u recenzentki bede mogla podejrzewac co mnie uczulilo. Niestety, czesto jest tak ze jednak nie wie sie dokladnie co uczula.
![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to bez recenzji opisującej, że ktoś dostał alergii nie wpadniesz na to, że kosmetyk Cię uczula? Dziwne. Poza tym masa, jak nie wszystkie kosmetyki mają gdzieś recenzje, że kogoś uczuliło, wywołało wysypkę itd Zrezygnujesz z nich wszystkich? Ja jestem przeciwko takim recenzjom bo one nic nie wnoszą. Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2)Ale pozywnie juz maja prawo... raczej nie pomaga to rzetelnym wyborze kosmetyku ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Raczej nie wpadne, skoro zmienilam np. kilka kosmetykow jednoczesnie i chcialabym wiedziec, z czego zrezygnowac.A odstawianie kazdej rzeczy po kolei i czekanie na efekty nie zawsze się ma czas.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Claire, muszę zwrócić ci uwagę, że w Kodeksie Recenzentki jest tez taki zapis "Recenzje zawierające uwagi do redakcji odnośnie działania moderatorów, administratorów (...) powinny być kierowane na odpowiednie forum techniczne dla KWC. Katalog nie jest miejscem do prowadzenia polemiki z moderatorami i innymi Recenzentkami; takie recenzje będą usuwane bez ostrzeżenia." Skoro już wiesz, dlaczego poprzednia recenzja filtra Vichy została usunięta (brak czasu używania i ilości zużytych opakowań) możesz zlikwidować pytanie, które narusza ten punkt. Z naszego (czyli ewentualnych przyszłych użytkowniczek tego kremu) punktu widzenia, dobrze byłoby też uzupełnić recenzję o informacje dotyczące jego podstawowego zadania, czyli jakości ochrony przeciwsłonecznej (np. czy pokazały się piegi, przebarwienia i takie tam "rzeczy") ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 13:46 Powód: sorry, musiałam dorobic cytaty |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzyj sobie do wątku o usuwanych recenzjach. Zazwyczaj zarzutem jest: -Za krótki czas używania -Lakoniczność w stylu " krem ładnie pachnie i dobrze nawilża" -Obcinanie gwiazdek za to, że produkt matujący nie nabłyszcza, a krem do suchej cery tłuści etc. A wracając do tej alergii to załóż sobie bloga i tam pisz recenzje nawet po 1 dniu. Nikt Ci nie broni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kasowanie komentarzy
Cytat:
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.