Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 14:18   #2851
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

witamy wszystkie mamusie co nam ze szpitali powracały
Ladan narobiłaś mi smaka na truskawki- chyba się przejdę za dom to może już coś uzbieram na tych hektarach teściowej tylko deszcz dopiero przestał padać a ja nie wiem gdzie mam gumowce tż mi gdzieś do piwnicy pewnie schował bo nie używałam wcale

ja właśnie szperałam po allegro w poszukiwaniu łóżeczek i pościeli dla dzidzi i w sumie jakbym miała kasę to bym coś dzisiaj zamówiła ale spokojnie- trzeba się opanować bo co ja będę robić za miesiąc czy dwa jak teraz wszystko kupię w tym tygodniu czekam na wózek i na tym się skupmy
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:19   #2852
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

matall czekamy na fotki kołyski!
Stary 2013-06-03, 14:25   #2853
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
właśnie- zapomniałam pogratulować zakupu wstaw koniecznie fotki Matal!

ale mi się spać zachciało a przecież dopiero 6 godzin temu wyszłam z łóżka
Stary 2013-06-03, 14:25   #2854
bojatoja
Zakorzenienie

O super, dzięki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wracamy z kolyska do domu
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:35   #2855
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

JAKA BURZA!!!!!!!!!!!!
20km ode mnie tż dzwoni, że taka ulewa, że wszyscy stoją, jechać się nie da i nic nie widać, u mnie tylko pokropiło

Samba dobrze, że cię już puścili, ale przegonkę zrobili niezłą z poniedziałku, może im miejsc trzeba i czystki robili

Wszystkie już w domach, żadna po szpitalach się już nie włóczy, jakoś kontrolowałam to w ostatnim czasie te chorowitki, już powyłaziły, teraz leżing w domach

Matal pokażesz kołyskę?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Piszecie o teściach, którzy się nie interesują, nie kupują i cieszcie się tym!
Moja kupuje...tylko po co mi jakieś dzieciowe poszewki na poduszki, jak dziecko będzie miało poduszkę dopiero od ok. 2 r.ż.?
Albo rady typu: tylko sobie nie naucz dziecka, ze o 19 kąpiel i spać, bo życia nie będziecie mieli (myślała tu o imprezach rodzinnych, że niby wtedy się dopiero zaczynają). A mnie takie imprezy właśnie męczą, no i cały rok się nie imprezkuje, a tak położę dziecko spać o 20 i mam czas dla siebie np. na wizaż A nie, że do 23 zabawa w zasypianie, a o 5 pobudka.

Ach wiem, że wszystko życie zweryfikuje, ale ja się chcę na swoich błędach uczyć, a nie słuchać teściowej
Co racja, to racja
Moja teściowa jest spoko, nosa nie wtyka, pyta zawsze jak tam madziaki (ja i niunia) i nie mam powodów narzekać.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:36   #2856
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
właśnie- zapomniałam pogratulować zakupu wstaw koniecznie fotki Matal!

ale mi się spać zachciało a przecież dopiero 6 godzin temu wyszłam z łóżka
wyobraź sobie, że ja całymi dniami nie wychodzę z łóżka i też senna jestem
Stary 2013-06-03, 14:38   #2857
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja corka od urodzenia kapana o 19 i od razu kima, a ma prawie 3 lata i bardzooooooooo sobie chwale ten system, bo tak jak sama zauwazylas, jest czas dla siebie a co do imprez rodzinnych to dziecko potrafi sie dostosowac

przyszedl mi wlasnie laktator ach moja kochana medela mini electric
no to mam pytanko bajka: głośno chodzi taki elektryczny laktator? zastanawiam się czy warto dokładać niż tyle pompować ręcznym...czy to też przyspiesza troszkę odciąganie, czy tak samo wydoi cyca jak z ręcznego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 14:39   #2858
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaa kupił mi 1,5 kg truskawek po 7 zł były
wow jak tanio jak na tą porę
jutro idę na targ, zobaczę po ile u mnie i też pewnie kupie

aaa i mam pytanie do mam z Warszawy,znajomy dziś do mnie zadzwonił że likwidują DH Smyk na kruczej, poszperałam w necie i faktycznie, do 11 czerwca jest tylko,mają być przeceny do -70% ,może któraś była, słyszała? zastanawiam się czy warto jechać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:40   #2859
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to w takim wypadku nie polecam recznego ja medele mam sprawdzona i dla mnie to bylo cos pieknego. na aventa u mnie dziewczyny na watku narzekaly i wszystkie z medela skonczyly i tak czy siak.
masz gdzieś linka na tego z medela? poka
Stary 2013-06-03, 14:43   #2860
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zaraz będzie u mnie burzaaaaaa z piorunami

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:45   #2861
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobię, jak ją ogarnę, bo na razie jest w 5 częściach, do prania i 2 elementy mam do naprawienia (nie gra melodyjka, ale ja w sumie i tak mam karuzelkę osobno, to mi bardzo nie przeszkadza, no i jeden element muszę dokleić, bo pękł plastik).
Ale o tą mam:
http://tablica.pl/oferta/kolyska-sim...a-ID2U6aX.html
babka kupiła 2, rodzi w lipcu i nie mogła zdecydować, którą chce

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
wow jak tanio jak na tą porę
jutro idę na targ, zobaczę po ile u mnie i też pewnie kupie

aaa i mam pytanie do mam z Warszawy,znajomy dziś do mnie zadzwonił że likwidują DH Smyk na kruczej, poszperałam w necie i faktycznie, do 11 czerwca jest tylko,mają być przeceny do -70% ,może któraś była, słyszała? zastanawiam się czy warto jechać
Ja nie byłam, ale mnie zaintrygowałaś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 14:45   #2862
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
To u nas z kolei wszyscy się pytają jak się czuję, co na wizytach itp ale żeby ktoś się zadeklarował, że coś kupi wnusi to gorzej... Sami kompletujemy wszystko i nikt nawet nie pyta czy nam coś np przysłać z Pl. No ale my przecież za granicą mieszkamy i nas stać, tylko, że tutaj wszystko 5 razy droższe... No ale akurat jeśli chodzi o rodziców to olewam, bo jeszcze zdążą wydać trochę w swoim życiu na wnuki, a mają już gromadkę Z resztą nikt nam nic nie obiecywał, db, że się interesują chociaż.

Ale jak słyszę ile to ja nie dostanę od wszystkich ubranek, mat, leżaczków, pościeli i niewiadomocojeszcze to mnie krew zalewa. Wierzcie mi że deklarowała się siostra TŻ, moje 2 bratowe, chyba ze 3 koleżanki i 2 kuzynki a dostaliśmy w końcu od jednej koleżanki no i od siostry TŻ może w sumie z 15 rzeczy takich od 74. A moja bratowa to już mnie do szału doprowadziła, wiem że otwarcie na nic się nie umawialiśmy ale za każdym razem jak jedziemy do PL to przywozimy im ogromne paczki ciuszków z lipcowych i grudniowych wyprzedaży, sama do mnie pisze czego potrzebują i zawsze im przywozimy. A teraz jak się spytałam czy ma jakieś ubranka to mi powiedziała, że dała wszysto koleżance co teraz rodziła. Ja mówię no ale do października dzieć wyrośnie a ona, że ona jej wszystko DAŁA a nie pożyczyła to jej teraz nie odbierze bo ona ma jeszcze siostrę w ciąży itp. No kujwa a ja?
Teraz też im zawieźliśmy kilka ciuszków bo to w końcu dla dzieci nie dla niej to pwiedziałam, że ma MI oddać jak dzieci wyrosną i w życi to mam To samo z poduszką do karmienia i ciuchami ciążowymi. Do poduszki nie mam roszczeń ale ciuchy miała w większości ode mnie z Norwegii i teraz chodzi w nich siostra koleżanki a ja wszystko musiałam kupić i to nie na wyprz bo do lipca jeszcze trochę

No i sama sobie ciśnienie podniosłam
Mastz to samo co my, to że tu mieszkamy tzn, że nic nie potrzebujemy, bo przecież sramy kasą na lewo i prawo. A tu wszystko 5 razy droższe. W sobotę byłam w sklepie, kupiłam małemy na dzień dziecka tetry ( bo były czarne, i z czaszkami) i za 6 zapłaciłam prawie 30 euro.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim. Jesteście kochane
Gratulacje. Maluch śliczny.
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No właśnie jej lekarz przepisał te plasterki, ale ma to gdzieś.
Moja mama mimo, że ma 47 lat już widzi, że zaczyna pomału przekwitać, i sama zaczęłam brać jakieś naturalne leki... Bo miala po prostu zły nastrój.
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dołączam do ekipy, która z rańca polowała w lumpie Strasznie się wybredna zrobiłam w kwestii ciuszkowej, mam już tego tyle, że nie mam gdzie upychać. W dodatku teżet przyniósł wczoraj kolejną torbę ubranek od innych znajomych, niektóre rzeczy całkiem fajne. No i co najważniejsze, nie było zastrzeżenia, ze to do zwrotu - jak miało to miejsce w przypadku ostatnich dwóch worów od znajomych Chyba nawet nie będę korzystać z tamtych rzeczy, bo głupio

Jak zobaczyłam ten t-shircik z H&M to aż zamrugałam. W nowej kolekcji jest praktycznie identyczna koszulka (tylko język "klasyczny", nie "brytyjski" ) chyba za 25złotych. Bardzo mi się podobała, ale nie za tyle kasiorki. No i mam teraz za ułamek ceny I jeszcze pajac w paseczki - na fotce ucięłam stópki, o ja rozgarnięta mamuśka Jakieś plamki to wina aparatu - ubranka są w super stanie
Ja mam takie body... i z the beateles.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:46   #2863
matallewar
Zakorzenienie

Z ogóle przez Was wcinam czereśnie, kazałam tż jeździć i szukać aż kupiłam

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Przyszła mi kolejna paczka ciuszków, zaraz foty zrobię i wrzucę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-03, 14:47   #2864
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobię, jak ją ogarnę, bo na razie jest w 5 częściach, do prania i 2 elementy mam do naprawienia (nie gra melodyjka, ale ja w sumie i tak mam karuzelkę osobno, to mi bardzo nie przeszkadza, no i jeden element muszę dokleić, bo pękł plastik).
Ale o tą mam:
http://tablica.pl/oferta/kolyska-sim...a-ID2U6aX.html
babka kupiła 2, rodzi w lipcu i nie mogła zdecydować, którą chce
a za ile jeśli mogę zapytać?
Stary 2013-06-03, 14:48   #2865
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
20km ode mnie tż dzwoni, że taka ulewa, że wszyscy stoją, jechać się nie da i nic nie widać, u mnie tylko pokropiło

Moja teściowa jest spoko, nosa nie wtyka, pyta zawsze jak tam madziaki (ja i niunia) i nie mam powodów narzekać.
Te paskudne stalowo-czarne chmurzyska już do nas dolazły i zaraz będzie pompa

Ja też nie mam powodów żeby narzekać na teściów.Nigdy się nie wtrącali w nasze małżeństwo i nie narzucając się zawsze są chętni do pomocy.Za naszą Natalką świata nie widzą.Teraz Jej kupili w biedrze tą trampolinę w kształcie zamku za 149zł http://www.biedronka.pl/oferta/wielk...lego_odkrywcy/ Mała do Nich jedzie 15 czerwca na dwa tygodnie.Hehe już tydzień temu zaczęła pakować swoje zabawki do zabrania
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:49   #2866
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Pogoda pod psem nadal, a my z mężem may do jutra urlop i wykorzystaliśmy ten dzień, żeby się w końcu przemeldować. Od dziś jestem oficjalnie Wrocławianką
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
matal, ladan ciesze się ze jesteście na dobrej drodze
chciałam powiedzieć aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłłłł łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłła aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
rwa kulszowa mnie dopadła i to chyba na dobre w pierwszej ciązy tak mnie bolało w 9 miesiącu a teraz już zaczyna podobnie. Jak poleże lub siedze na fotelu i wstanę to ledwo krok zrobie tak mi bije na prawa nogę. Płakac mi się chce Przez ostatni czas wieczorami tylko tak miałam a teraz w ciągu dnia! Na dodatek zaczynam zauważać że już jak leże i chcę sie przewrócić na bok to coraz bardziej przy takich ruchach boli. Wkurza mnie to bo jak Adi płacze to wiadomo zrywam się w nocy pierwsza od tż i mało brakuje a glebne na podłogę tak boli. Tż mówi żebym go budziła do Adiego ale ja odruchowo wstaję . Wyjście z łózka w nocy to nie lada wyzwanie .....bo zanim się rozruszam to jestem prawie w kibelku(na dole)...po prostu ledwo chodze i tylko klnę pod nosem. Jestem wściekła bo wiem że nie ma na to sposobu a teraz nie mogę zasnąć bo czuje promieniowanie do prawej nogi No to się wyżaliłam
Ja chyba też mam tą rwę albo nie wiem co. Przed ciążą miałam problemy ze stawami i może to one wróciły. Co jakiś czas bolą mnie biodra i promieniuje mi w dół, że się wolno ruszam, a wczoraj mnie tak bolała cała noga do kostki, że aż brałam apap i smarowałam amolem...
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

hmm nie wiem czemu?? na czczo to zonacza ze nie powinno sie spozywac niczego co zawiera kalorie lub jakies skladniki mineralne/witaminowe itp. wiec zwykła woda niemineralizowana jest ok. Nawet zaleca sie wypic szklanke wody przed pobieraniem krwi bo podobno krew jest rzadsza i to lepiej.
Natomiast po wypiciu glukozy juz nie jestem pewna jak z ta woda- wydaje mi sie ze to moze zmienic wchlanianie glukozy do organizmu ale zupelnie sie nie znam
Też właśnie nie wiem, jak z tą wodą, bo idę na glukozę w piątek. Zawsze jak pobieram krew to dostaję opr, że za mało wody wypiłam, bo krew gęsta i nie chce lecieć, a ja zawsze rano piję i to się staram jak najwięcej wypić włąśnie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie wiem, mozesz kupić osobno taką foczkę, bo jak Ci młode urośnie to chyba już mu dupcia nie wejdzie do tego
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...262706921.html

ja chcę wanienkę z ikei
A są w Ikei ze stelażami?
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zdażyło się coś nieprawdopodobnego.,

Ponieważ od środy leżałam w szpitalu modliłam się żeby wyjść, poniewaz moja siostra ma jutro przyjęcie do szpitala celem wykonania cc. No i wyobraźcie sobie że dziś o 2 w nocy moja siostra zaczeła rodzić i o 3 36 przyjechała do szpitala na porodówkę. No więc udało mi sie ubłagać pielęgniarki z mojego oddziału żeby pozwoliły mi iść do niej iść chociaż na chwilę. Byłam z nią od początku do końca. Widziałam jako pierwsza mojego siostrzeńca. Cieszyłam się że mogę być z nią, ponieważ nikogo z nią nie było. Mąż jest za granicą, dopiero w środę wraca.
Tak więc spotkały się dwie siostry, jedna na porodówce, druga na patologii ciąży.
Ale chwila kiedy usłyszałam małego i zobaczyłam- bezcenna
Śliczne bobo, a historia faktycznie niezwykłą Fajnie, że już wyszaś do domku
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

mi się dzisiaj śniły i tez od razu tabsy niech pisze

oglądam ugotowanych i tam ktoś do drzwi puka, a mój kot się gapi teraz na przedpokój bo pewnie myśli, że ktoś do nas idzie
A ja już chyba tabsów nie chcę tylko nie wiem jaka jest alternatywa sensowna. Ogólnie jak ktoś ma sam z siebie problemy hormonalne to ja nie polecam. Ja tam 9 lat tłumiłam hiperprolaktynemię i inne rzeczy, a potem się okazało, że jak chciałam już dziecko to zonk...
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki poweekendowo

weekend minął mi migiem, przyjechali do nas moi rodzicie na dwa dni świętowaliśmy dzień dziecka
wczoraj wieczorem byliśmy u znajomych i mam mętlik w głowie odnoście wózka, była gotowa kupić tutka grander, wczoraj znajoma pokazała mi wózek firmy jedo model fyn , no i ładne wzorki mamy , znacie jakies oponie na temat tych wózków ?

teraz biorę się za nadrabianie
Ja ci polecam pojechac do smyka albo innego sklepu z wózkami i pomacać na żywo. Mi się ten jedo podobał też, znalazłam na allegro nawet fajnąokzaję, po czym obejrzałam go w sklepie i strasznie ciężko podbijał, więc zdecydowałam się na inny
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja pasztecikiem to też czasami grzeszę uwielbiam go

Wiem, wiem że trzeba hamować biegami ... ale nie wiem jakby to wyszło w praktyce
Mój mąż ma szczęscie do niesprawnych hamulcy.

A i według mojego babystrology dzisiaj zaczynam 7 miesiąc, a tym samym III trymestr

Cytat:
kurcze też planuję zakup laktatora (chyba ten z AVENTU), bo od października chcę wrócić na studia a chcę karmić cyckiem więc laktator chyba będzie niezbędny
Ja też chciałam z aventu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:49   #2867
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła mi kolejna paczka ciuszków, zaraz foty zrobię i wrzucę
dawaj dawaj
Stary 2013-06-03, 14:50   #2868
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
no to mam pytanko bajka: głośno chodzi taki elektryczny laktator? zastanawiam się czy warto dokładać niż tyle pompować ręcznym...czy to też przyspiesza troszkę odciąganie, czy tak samo wydoi cyca jak z ręcznego?
podobno chodzi dość głośno że jak chcesz sobie tv pooglądać przy odciąganiu się to sobie trochę nie pooglądasz no chyba że same obrazki w tv ja biorę ręczny bo mnie szlag trafi jak to tak będzie buczało dzień w dzień po kilka razy
Stary 2013-06-03, 14:57   #2869
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a za ile jeśli mogę zapytać?
Za 180 zł

To teraz foty:
Mój salon (obiecany kiedyś, same zobaczcie, że nie ma gdzie łóżeczka wstawić )

Nowe ciuszki z dziś (allegro używki + body z Carrefoura za 7 zł)

Kolejna fota apartamentu Elenki Mam 2 razy większy brzuch niż ta babka, od której mam kołyskę, a ona w lipcu rodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3757.jpg (60,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3758.jpg (60,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3760.jpg (53,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3777.jpg (48,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3768a.jpg (66,7 KB, 62 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 14:58   #2870
rusałka_1
Zakorzenienie

Zebrałam się i wszytko zrobiłam: zupę pomidorowę i posprzątałam cały dom Tylko teraz plecy mnie strasznie bolą

Larysa, inwersja, samba
gratulacje za studniówki

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

a jeszcze co do sexu to wczoraj już powiedziałam mężowi że nie mogę się doczekać dzikiego sexu z nim bo w ciąży jakoś tak dziwnie jest i tylko tak delikatnie raz na ile a mi się codziennie w nocy potem pornusy śnią od razu gina będę prosić o tabsy antykoncepcyjne i koniec kropka.
ja też co chwilę miewam takie sny

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jaaa ale się cieszę Wylicytowałam leżaczek Tiny Love za 120 zł (używka) i odbiór osobisty w Chorzowie czyli mąż może go po pracy odebrać Ale się ciesze, tak długo polowałam na okazję cenową

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

A i według mojego babystrology dzisiaj zaczynam 7 miesiąc, a tym samym III trymestr
gratulacje

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Nie
Nie było miejsc i zdecydowanie mi nie po drodze było - kawał musiałabym dojeżdżać. Zdecydowaliśmy się na Szkołę Sage-Femme. Sprawdzona przez znajomych i w pobliży pracy i moich rodziców, więc za chwilę ubieram kaloszki, jadę do mamy na obiad, a potem na zajęcia
Jak pochodzisz do nich to będę miała do Ciebie kilka pytań. Ja zapisałam się do J.Wolnej na lipiec, ale raz że to trochę późno a dwa jestem póki co na liście rezerwowej.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
Witam juz z domu ale przegonili mnie dzisiaj jak psa burka... nie wiem co to mialo na celu...zebym szybko do nich wrocila czy jak... tfu tfu... tak wiec rano wstalam, pomierzyli cisnienie, podali sniadanie, ledwo zjadlam a przyleciala lekarka i mowi ze juz mam z nia isc na usg... normalnie przychodzil obchod i mowili ze dzisiaj bedzie badanie, a samo badanie bylo dopiero 14-15... jak mieli chwile czasu to przychodzili... a dzis mam biegiem leciec, ani nie umyta ani nic.. wyblagalam 10 minut podmylam pipke, zeby i polecialam... zrobili mi usg, powiedzieli ze wszystko ok, lej sie cofnal, szyjka ma 3 cm i jest stabilna i ze moge isc do domu ale jeszcze mam zrobic ktg a oni w tym czasie przygotuja wypis... no wiec poszlam na to ktg, i nim wrocilam wypis juz byl... jako ze nadal bylam brudna i w pizamie to weszlam na chwile pod prysznic a nim wrocilam juz czekala laska zeby rozebrac moje lozko... takze na szybciocha sie ubieralam, malowalam i pakowalam, bo nikt wczesniej nie mowil ze jest opcja ze dzis wyjde... zostawilam im tam moje manatki a sama poszlam spacerkiem do domu (mam z 15 minut)... po pracy podjedziemy z mezem po rzeczy... slowem jestem zmeczona... zrobilam se na szybko cos do jedzenia i leze...
Super, że w jesteś już w domu

Cytat:
Wracamy z kolyska do domu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 14:59   #2871
matallewar
Zakorzenienie

A kołyskę zaraz zacznę ogarniać, popiorę, to jutro Wam foty wrzucę

Jeszcze muszę jakiś materac do niej kupić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-03, 15:00   #2872
misia332
Zakorzenienie

Mniej więcej zaczyna się normować wszystko pomału.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 15:01   #2873
dirtymagic85
Zadomowienie

Nie uwierzycie może, ale dopiero zmontowałam listę wyprawkową, ale i tak się zastanawiam kiedy to kupić, bo napaliłam się na razie na pokoik, zeby przemalować ściany i kupić jakiegoś mebelka, raczej szafę, czy regał i coś wiszącego, tżet coś bąka o urlopie, to bym go przycisnęła do roboty, a pierdułki pozamawiam jak będę miała gdzie je upchnąć już...
Stary 2013-06-03, 15:03   #2874
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall fajne ciuszki
Stary 2013-06-03, 15:04   #2875
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas teraz nagle zrobiło się jakoś ciemno i to bardzo

ale ulewa dawno takiej nie widziałam
no, ja właśnie wyszłam sobie zadowolona z psem na spacer, oczywiście przed wyjściem wybierałam ubrania z pół godz, robiłam włosy itd..... bo chciałam jeszcze na zakupy jechac od razu po spacerze i do szkoły rodzenia..... no to wróciłam jak zmokła kura dosłownie!!!! myć włosów teraz nie będę, wyglądam jakbym nie wyglądała no ja nie wiem :/ jakiś pech a takie piękne słońce było jak wyszłam a za pare minut koszmar takie wielkie krople
Stary 2013-06-03, 15:07   #2876
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 180 zł

To teraz foty:

Kolejna fota apartamentu Elenki Mam 2 razy większy brzuch niż ta babka, od której mam kołyskę, a ona w lipcu rodzi
za ciuszki i brzuszek.

Ja chcę moje pajacyki
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 15:08   #2877
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz foty:
uuu nieźle perfekcyjna Pani domu miałaby kilka uwag pewnie
Stary 2013-06-03, 15:09   #2878
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Za 180 zł

To teraz foty:

Faktycznie duży masz ten brzuch. U mnie to jak nie mam nic obcisłego to niektórzy nie zauważają nawet że ja ciążowa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 15:10   #2879
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Za 180 zł

To teraz foty:

Ja mam też pokój objuczony strasznie mimo, że jest strych i garderoba i sporo rzeczy już wyeksportowałam.
Ja Wam sprzedam lepszą rewelację.Będę miała do gotowania w DE najprawdopodobniej 2 gazówki turystyczne i prodiż elektryczny.Niestety gazu nam jeszcze nie podłączyli.Jest co prawda taka kuchenka na drewno, ale nie będę jej używać przy Wiki, bo to wiele nie trzeba by sie poparzyła.No i jeszcze ciepłej wody w kuchni nie ma, ani CO.Już zgodzono sie podłączyć nam gaz, jednak trzeba sie z nimi jeszcze poumawiać i nie wiadomo kiedy to będzie.
No ale za to razem i na swoim.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 15:11   #2880
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Faktycznie duży masz ten brzuch. U mnie to jak nie mam nic obcisłego to niektórzy nie zauważają nawet że ja ciążowa
u mnie tak było do końca 5 miesiąca a teraz to nie ma opcji, żeby nie było widać tak mnie wywaliło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości