|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Art Deco - baza pod szminkę
Słuchajcie, mam pytanie do wszystkich. Widziałam bazę pod szminkę Art Deco i tej samej firmy utrwalacz (oczywiście też szminki). To pierwsze wygląda jak błyszczyk, a to drugie jak lakier do paznokci. Nie wiem, które wybrać. Używałyście czegoś takiego? Co do tego utrwalacza mam poważne wątpliwości, bo w składzie ma alkohol, co znaczy, że pewnie będzie wysuszał usta [img]icons/icon9.gif[/img]. Coś może wiecie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Art Deco - baza pod szminkę
Bazy pod szminkę niestety nie znam. Pomadki są dość dobre , ale szczerze mówiąc niczym szczególnym się nie wyróżniają (ja i tak każdą pomadkę "zjadam" po godzinie i już mi się nawet nie chce nic nowego próbować. Utrwalacz Art Deco do pomadki znam i jak dla mnie to fatalny kosmetyk- strasznie piecze mnie w usta po nałożeniu na pomadkę , wysycha szybko , początkowo jest wrażenie ,że pomadka będzie dłużej się trzymała ( przygasza trochę jej połysk) , po ok. pół godzinie na ustach mam skorupę. Nie polecam.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam baze, ale czy daje efekt...? Dobrym podkladem pod szminke jest po prostu puder lub ttroszke fluidu Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję. Bo pewnie bym jednak kupiła ten utrwalacz. No i kolejny kosmetyk by sobie leżał spokojnie na dnie szuflady. A już myślałam, że skoro baza pod cienie jest dobra, to może i pozostałe kosmetyki utrwalające będą niezłe. Krenciołku, czy ta baza może być traktowana (w najgorszym przypadku) jako środek do pielęgnacji ust? Szczerze mówiąc nie chcę jej próbować w sklepie, a nie wiem, czy i ona mi ust nie wysuszy.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
baza pod pomadkę Art deco - czy ktoś zna?
Dziewczyny, Czy któraś z Was zna bazę pod pomadkę i utrwalacz do pomadki firmy Art deco? Dajcie znać jak to się sprawdza, czy jest tak samo rewelacyjne jak baza pod cienie tej firmy?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: baza pod pomadkę Art deco - czy ktoś zna?
Ja mam utrwalacz do pomadki Art Deco. Nie polecam - fatalny zakup. Sprawia ,że każda nawet ta najbardziej nawilżająca pomadka po chwili zmienia się na ustach w skorupę.A jeśli usta są wysuszone to efekt jest jeszcze gorszy.Poza tym bardzo szczypie tuż po nałożeniu.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.