|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mogę być w ciąży?!pomocy:)
Ej dziewczyny, dlaczego nikt nie zacytował pierwszego posta?
Teraz już jest usunięty i nie mogę powiedzieć autorce czy jest w ciąży czy też nie
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No widzisz jaka ja zacofana. Jak chodzilam do szkoly to biologie mialam
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Pytania o ciążę.
Hej dziewczyny.
Mam pytanie. Kochałam się z moim chłopakiem 14 kwietnia, i pękła nam gumka. Oboje w panike, to byłochyba cztery dni przed dniami płodnymi. Po tygodniu zrobiłam test, nie byłam w ciąży. Sprawa ucichła. Nawet okres dostałam i to w porę. Teraz od kilku dni, jak coś mi zapachnie to odrazu wymiotuję. Nie jem nic, albo mało. Dzisiaj w kościele zasłabłam. Przed wczoraj dostałam okres (chyba) bo jest zupełnie inny, skąpy, i już mi się kończy. Jak coś jem, to jakieś dziwne rzeczy, wczoraj o 22 gotowałam biały barszcz, a teraz mnie naszło na hamburgera z kiszoną kapustą. Potrafię usiąśc i płakac, tak poprostu bez powodu. Trochę jestem wystraszona, bo moja babcia powiedziała, że mam zadzwonic do teściowej, i powiedziec, że doczekała się wymarzonego wnuka. Czy mogę naprawdę byc w ciąży? Dwa miesiące o tym nie wiedziec? Pomóżcie nie wiem co robic.
Edytowane przez Cesia94 Czas edycji: 2013-06-16 o 15:12 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytania o ciążę.
Cytat:
Zadna z nas nie jest w stanie stwierdzic czy jestes w ciazy. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Gang Iren
|
Zrób sobie kolejny test. Tamten po tyg od stosunku był wykonany za wcześnie. Krwawienia w okolicach @ w ciąży też się zdarzają.
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Możesz, bo test zrobiłaś najgłupiej, jak się dało - JAKIM cudem miałby wyjść w tydzień po stosunku?
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Pytania o ciążę.
Wy sie smiejecie, ale moj maz byl bardzo zdziwiony, kiedy sie staralismy, ze nie bylo sensu robic testu przed uplywem ok 2 tygodni, bo jak byl nastolatkiem to mu jego owczesna dziewczyna wmawiala dzien po, ze jest w ciazy, bo test jej wyszedl (rzeczywiscie wyszedl, ale nie byla
) i ponoc robila tak czesto a teraz jest pielegniarka
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakim cudem wiedzialaś o dniach płodnych, pewnie z kalkulatora.
Trzeba bylo isc po tabletkę "po", teraz to test z krwi. |
|
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
Nie ma co gdybać i się zastanawiać, najlepiej do lekarza... Jeść się może nie chcieć bo gorąco, upały są straszne. To samo z okresem może być słabszy kiedy jest gorąco. Ale jeśli istnieje prawdopodobieństwo że może to być ciąża to trzeba się na 100 upewnić i zrobić kolejny test i do lekarza.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Czy to może być ciąża? proszę o pomoc
Witam serdecznie
![]() Potrzebuję rady i wsparcia bardziej doświadczonych kobiet... 19 maja wziełam ostatnią tabletkę anty Artizia. Od 23 do 26 maja trwała miesiączka. Czy po odstawieniu tabletek jest możliwe, żeby zajść od razu w ciążę? Uprawiałam kilka razy seks od 30 maja do 8 czerwca, bez zabezpieczenia. Jednak partner nie kończył we mnie. Nie wiem już sama jak jest z tym preejakulatem.. Nadal nie mam okresu, chociaż zdaję sobie sprawę, że po odstawieniu tabletek mogłam się rozregulować. Proszę o opinie, czy jest szansa na ciążę ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to może być ciąża? proszę o pomoc
Cytat:
Mała, bo mała, ale jest. Jeśli masz wątpliwości, zrób test, nikt tu z kuli nie wywróży. Jest wątek zbiorczy służący do zadawania tego typu pytań. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=680081&page=64 Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-06-24 o 00:54 |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Szansa jest nawet wtedy kiedy się zabezpieczasz. Jedyne stuprocentowo pewne zabezpieczenie to szklanka wody zamiast.
Skoro powinnaś już była dostać @ i się spóźnia, zrób test i się dowiesz czy bocian nadciąga z pakunkiem, czy też nie.
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a) w preejakulacie mogą znajdować się plemniki zdolne do zapłodnienia - zwłaszcza jeśli odbywa się kilka stosunków przerywanych pod rząd, a cewka moczowa nie została "oczyszczona" z pozostałości po poprzednich wytryskach np. poprzez oddanie przez partnera moczu; b) na krótko przed wytryskiem dochodzi do kropelkowania, czyli uwalniania śladowych ilości spermy, w której na pewno znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia (no chyba że mężczyzna ma problemy z płodnością itp.) - nie zawsze wiadomo, czy partner wycofał się przed tym momentem; c) pewne badania wykazały (niestety, obecnie nie jestem w stanie podać źródła, gdyż siedzę w temacie kilka lat i sporo już czytałam, nie zawsze zapamiętując tytuły publikacji, adresy stron www itp.), że u większości kobiet, które odstawiają antykoncepcję hormonalną, do odblokowania owulacji dochodzi najczęściej 8./9. dnia od ostatniego dnia z tabsem, krążkiem czy innym środkiem hormonalnym (tzw. efekt odbicia), a to kolejny czynnik zwiększający prawdopodobieństwo zapłodnienia. Edytowane przez pelna_sprzecznosci Czas edycji: 2013-06-24 o 03:42 |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Gang Iren
|
Jest szansa.
Moze idz na bete,na tym etapie juz wyjdzie,wiec bedziesz miala pewnosc.
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Po odstawieniu pigulek jest mega szansa na ciążę - zrob test, idz na bete.
Nie rozumiem po kiego zakłada się takie wątki- co my wrózki jesteśmy ??? |
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Nie prosiłam o diagnozę- tak, jesteś w ciąży.
Prosiłam tylko o opinię, czy jest możliwość. Niestety zrobiłam test i nie jestem w ciąży. Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Czy to może być ciąża?
Witam; ))
Mam problem. Nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu, ale liczę na waszą pomoc. Moja sytuacja wygląda tak: 4.07.2013 miałam okres. ostatni miałam 10.08.2013. Dziś jest 30.08. 5 dni temu, dokładnie 25.08., kochałam się po raz pierwszy z moim chłopakiem. Staram się opisać dokładnie, ponieważ nie wiem kiedy występują dni płodne, a niepłodne. Najprawdopodobniej gumka nam spadła. nie wiem czy jest to możliwe i czy to prawda, ponieważ zorientowaliśmy się już po wszystkim. Jest 5 dni po stosunku. Odczuwam ból podbrzusza, jak przed okresem ( choć do przewidywanego okresu zostało ponad tydzień). Od czasy do czasu czuje kłucie z prawej strony brzucha. Od 3 dni mam bardzo niską temperaturę ciała ( ok. 35,4-36,3). Dziś odczuwam ból mięśni kręgosłupa, na dole, miałam tez lekkie zawroty głowy. Dużo czytałam, że po tak krótkim czasie mało prawdopodobne jest, że sa to objawy ciąży. Podejrzewam, że te dolegliwości spowodowane są stresem. Bardzo boję się, że mogę być w ciąży. Czy jest to możliwe ? Proszę o pomoc, bardzo mnie to nurtuje.. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc ;* |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to może być ciąża?
Polecma taki film gatunek. Tam kosmitka od razu wiedziałą,że jest w ciązy
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko wątku, zrób test albo idź do lekarza (albo po prostu czekaj na okres), my niestety nie możemy zajrzeć do Twojej macicy. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-30 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie piszesz w odpowiednim miejscu. Takie rzeczy załatwia się testem ciążowym w dniu spodziewanej miesiączki, wizytą u lekarza i chociażby książką do biologii. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Gang Iren
|
5 dni po stosunku objawy?
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To może NAJPIERW dowiedz się, kiedy występują dni płodne lub nie. I poczytaj na Boga! tak, możliwe, że prezerwatywa spadnie. Bierzesz się za sex i nawet tego nie wiesz niedługo dziewczyny będą tak głupie w temacie, że facet im założy worek na głowę, powie, że to właśnie sex a one to łykną...Co miesiąc zamierzasz schizować? Nie, nie jestem miła. Bo w Twoim interesie leży, by się NAJPIERW douczyć, a potem brać za zabawy dla dorosłych. Nawiasem mówiąc, wiedza na temat własnego ciała i sexu jest 1% tego, co będziesz musiała wiedzieć, jeśli zajdziesz w ciążę i pojawi się dziecko. To dobrze się zastanów ![]() No. A za miesiąc poród. |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Tak więc, chciałabym uświadomić niektóre osoby, że WIZAŻ jest po co aby uzyskać odpowiedz na nurtujące pytania, poradzić się, bardziej doświadczonych ludzi. Więc jeśli chodzi niektórym tylko o to żeby pocisnąć i upokorzyć to ja chyba dziękuje. Choć niektóry serdecznie dziekuje za pomoc ;*
I chcialabym jeszcze dodać, ze jest już 12 dni po stosunku a mnie dalej boli brzuch jak przed okresem;/ nie wiem co sie dzieje a jeszcze zawczęśnie na test
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Założyłam tu konto, ponieważ mam pewne pytanie.
Od jakiegoś czasu (około 3 tygodnie) coś dziwnego dzieje się z moim brzuchem. Jestem dosyć szczupła, mam tylko rozbudowane biodra, a brzuch raczej płaski, tylko kiedy się najem staje się wydęty. Jednak teraz tak wydęty brzuch mam cały czas, czy jestem głodna, czy najedzona. Cały czas mam zaparcia. Załatwiam się raz na +/- 4 dni. Dzisiaj na dodatek zauważyłam, że w podbrzuszu(?) nad wszystkimi włoskami mam 'górkę' która idzie w tą stronę, by brzuch był okrągły. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Jeszcze większy od tej górki jest mój wzdęty brzuch..niestety... dodam tylko, że okres mam cały czas normalnie, tak jak mieć powinnam i nie zauważyłam w nim żadnych zmian. Jest tak samo bardzo obfity jak zawsze. ;/ teraz termin @ wypada mi na 28.12...;/ ps. jak myślicie, mam już zrobić test? czy nawet jeśli jestem w ciąży, to jeszcze za wcześnie, żeby wykryło? |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Bez komentarza...
![]() Albo i z komentarzem... Zastanawiam się, ile tu jeszcze będzie takich wątków? Setki razy dziewczyny pisały, że NIE SĄ lekarzami. Poza tym, normalny okres i ciąża? Losie. Jeśli zaszłabyś w ciążę w TYM (aktualnym) cyklu, to nawet jeszcze by nie doszło do pełnego zapłodnienia, bo masz termin miesiączki na 28.12., czyli dopiero co miałaś owulację... A Ty tu już jakieś objawy wymyślasz... No bzdura na całego. Elementarna wiedza się kłania.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-12-16 o 21:41 |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
moje pytanie głównie kierowane jest do mam.
bo chyba one wiedzą najlepiej, czy miały takowe wybrzuszenie na podbrzuszu, o którym wspomniałam, czy nie. i czy to od tego się może zaczęło. i z tego co wiem okres nie zawsze jest rozróżniany przez niedoświadczone osoby od zwykłego krwawienia, które występuje podczas ciąży. Edytowane przez notperfectperson Czas edycji: 2013-12-16 o 21:44 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kim jestem? Tatą?
![]() Odnosząc się do drugiego, nie miałam zaokrąglonego podbrzusza. Krwawienie w ciąży nie jest tak bardzo obfite, jak okres - zapewniam Cię, różni się od niego. Jeśli miałabyś normalne, obfite krwawienie, to oznaczałoby to coś złego. CHYBA ŻE miałaś do tej pory jakieś problemy z jajnikami czy ogólnie - z narządami płciowymi, wtedy generalnie różnie bywa. Wg mnie nie jesteś w ciąży, ewentualnie dopiero będziesz (jeśli się starałaś w ostatnim czasie). Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-12-16 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

ew.na religii lub WDŻ