Śląskie Panny Młode cz.III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 21:38   #751
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ja też poczułam! Będzie dobrze na pewno!

Dziewczyny a ja jutro odbieram suknię ślubną! Jestem bardzo tym przejęta, aż sobie piwko trzasnęłam. Bo jutro się zobaczę w mojej sukni marzeń, uszytej tylko dla mnie...czy nie każda dziewczyna o tym marzy? Ja całe życie czekałam na tą moją, jedyną suknię!
I jak poszło ? Zadowolona jesteś?

Szczerze? Ja w ogóle nie czuję się w tej roli
Jestem własnie po spotkaniu moich rodziców z teściami i mam mieszane uczucia Jeszcze tż mnie irytuje

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość

a ja się już pytałam czy nosicie kołacz i chyba faktycznie się zdecyduje (ewentualnie jakieś inne dobre ciasto) i teraz powiedzcie komu w pracy dajecie? tylko w swoim wydziale, znajomym, kierownictwu, czy po całej firmie od drzwi do drzwi i wszystkim?
Ja będę nosiła, na pewno sąsiadom, którzy będą stroić klatkę, składać się na prezent. Poza tym w pracy- mam nadzieję, że do tej pory będę ją miała
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 22:56   #752
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
I jak poszło ? Zadowolona jesteś?
Jestem bardzo zadowolona
Byłam na siebie zła, że nie schudłam, że wszystko zawaliłam itd...ale jest nieźle, lepiej niż sobie wyobrażałam. To jest super uczucie zobaczyć się w swojej gotowej sukni. Ona mnie ładnie modeluje i wyglądam jakbym była wyższa, tak mi fajnie wyciąga sylwetkę. Jest tak jak chciałam
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 10:50   #753
Karoloo
<3 <3 <3

Odp: Śląskie Panny Młode cz.III

Hej

Wpadłam tylko się pochwalić ze wszystko wyszlo ik chociaz parę niedociągnięć było. Wszystko napisze w relacji

A tymczasem jade z MEŻEM do Zakopanego

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 10:53   #754
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Śląskie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

Wpadłam tylko się pochwalić ze wszystko wyszlo ik chociaz parę niedociągnięć było. Wszystko napisze w relacji

Hej bawcie sie dobrze i czekam na relacje (i namiary na pensjonat e Zakopanym)

Wysyłane z Tapatalk 2
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 12:10   #755
sugarfreeee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Śląskie Panny Młode cz.III

Cytat:
Hej

To czekamy!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 14:16   #756
olusia92
Rozeznanie

Cześć.

Cytat:
Hej

Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia, czekam na relację.

A tak zmieniając temat chciała bym Was przestrzec przed pewną restauracją, jako że wszyscy tu jesteśmy ze śląska to może znajdą się jakieś osoby z okolic Rybnika. Już się wyżaliłam na wątku PM2015, a teraz skopiuje Wam całą moją relację na temat mojego wczorajszego niewypału.

Wczoraj byliśmy z rodzicami i babcią z dziadkiem na obiedzie i Wam powiem masakra jakaś. Pierwszy raz wybraliśmy się do restauracji w mojej miejscowości i to była totalna pomyłka. Na samym wejściu zaczęło się nie ciekawie. Weszliśmy i mówimy że mamy rezerwację na 14 bardzo"miły" kelner mówi proszę do góry i w każdej porządnej restauracji kelner kieruje do stolika-tego tam nie było, sami musieliśmy iść i poszukać sobie stolik. Gdy podeszliśmy do wolnego stolika okazało się że w ogóle nie jest posprzątany po poprzednich klientach- porażka, no ale cóż usiedliśmy i czekamy chyba 30 minut zanim ktokolwiek podszedł i to jeszcze tylko dlatego że babcia się zdenerwowała i zawołała tak to cały czas byliśmy olewani. To łaskawie posprzątali Nam stolik, po kolejnych 10 minutach łaskawy kelner podszedł z kartami- śmiech na sali po prostu. Podeszła też do Nas właścicielka i przeprosiła mówiąc że nawalił im kelner i dlatego to takie wszystko nie ogarnięte a w ramach rekompensaty zaproponowała deser na koszt firmy- no spoko to jakoś zrozumieliśmy i mówimy no ok może rzeczywiście kelner nawalił i nie dają rady. Ale tak szczerze to tak było chyba z 6 kelnerów (bo przez tylu byliśmy obsługiwani co chwilę inny podchodził). Gdy już wszystko zamówiliśmy przyszły napoje. PO 30 minutach łaskawie przynieśli babci i dziadkowi rosół- STARY KWAŚNY ROSÓŁ- po upomnieniu ten "przemiły" (wulgarny i po prostu brak kultury dla klientów) kelner stwierdził że rosół jest dobry, jak Nam nie smakuje to nie muszą jeść- KPINA. A jeszcze jak szedł z tym rosołem to mu łyżka spadła i przeprosił i powiedział że zaraz przyniesie- po 10 minutach jakoś go z tą łyżką nie było więc sami poszliśmy to kelner pił sobie kubusia bo zapomniał o łyżce. No ale dobra mówimy poczekamy były chyba 4 stoliki zajęte na tej sali a oni ciągle nie dawali rady. W końcu stolik obok Nas się zdenerwował i nie wytrzymali zapytali jak długo będą jeszcze czekać na swoje dania (była godzina 15,15 a oni tam siedzieli od 13). Kelner przyniósł im jedzenie ale mieli takiego pecha że siedzący tam facet był kucharzem i niestety on dostał źle zrobioną polędwiczkę- nie jadalną w ogóle. Siedziało przy stoliku tam ok 9 osób i nikt nie zjadł bo po prostu było to takie nie smaczne. Myśmy się też zdenerwowali widząc to co im podali i po prostu wszyscy stamtąd wyszli (również stolik obok Nas). Mama poszła tam zapłacić i się zdenerwowali (bo wkońcu tata zaprosił swoją mamę (moją babcię) z okazji dnia matki na obiad a tu takie coś), to kelner powiedział że nie musimy nic płacić że to na koszt firmy, ale żadnego przepraszam nikt nie usłyszał jeszcze właściciel w wulgarny sposób zwrócił uwagę że nie mają krzyczeć bo odstraszają klientów, dodam że przedtem jeden z kelnerów z tymi ludźmi z tamtego stolika wdał się w bardzo wulgarną rozmowę obrażając ich i wyśmiewając. Wszyscy wyszli my odchodzimy a tu wylatuje naburmuszony właściciel z pretensjami, że nie uregulowaliśmy rachunku- no jakiś żart, powiedzieliśmy że kelner nie przyjął od Nas pieniędzy a poza tym nie dostaliśmy nic do zjedzenia przez 2 godziny. To wtedy przeprosił ale tylko za to, że podszedł pytać o kasę ale nie przeprosił o to jak traktują swoich klientów. Więc Niech się nie tłumaczą, że im kelner nawalił jak w ogóle jedzenie było stare i nie do zjedzenia. Tak więc w tym przypadku mogę powiedzieć, że wystrój nie jest jednoznaczny z obsługą i jakością lokalu. Jedna wielka pomyłka, nikomu na pewno tego lokalu nie polecę. Tak więc jak są tu dziewczyny z okolic Rybnika i chciały by przyjechać do Rydułtów do Starej Baśni to na prawdę nie polecam. To jest strona tej restauracji http://www.biuro-strzalka.pl/starabasn/ (robią tam też wesela, dobrze że nie przyszło by mi do głowy by tam robić bo chyba bym się spaliła ze wstydu). Jedyne co mnie dziwi to to że oni mają dużo na internecie pozytywnych opinii a tu taka klapa.

Tak więc Was też przestrzegam, chyba że to naprawdę ja miałam takiego pecha wczoraj, no ale każdy kto tam wczoraj był to narzekał więc nie mogłam tylko ja mieć takiego pecha.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 14:20   #757
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

miłego wyjazdu i czekamy na relację

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 15:45   #758
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Jestem bardzo zadowolona
Byłam na siebie zła, że nie schudłam, że wszystko zawaliłam itd...ale jest nieźle, lepiej niż sobie wyobrażałam. To jest super uczucie zobaczyć się w swojej gotowej sukni. Ona mnie ładnie modeluje i wyglądam jakbym była wyższa, tak mi fajnie wyciąga sylwetkę. Jest tak jak chciałam
To nic tylko się cieszyć

Cytat:
Hej

Super! Bawcie się dobrze
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 22:47   #759
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Wow, to fantastycznie! Gratulacje, czekamy z niecierpliwością na relację
Stary 2013-05-28, 21:53   #760
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mogłabym dołączyć ?

Pm2013
Stary 2013-05-28, 21:59   #761
Słodkaaa
Zakorzenienie

Ej Laski, wypiszę tutaj co mamy juz załatwione, a gdyby któraś z Was zauważyła/sądziła, że czegoś brakuje to dajcie znać

- Kościół jest,
- Restauracja jest,
- Zespół jest,
- Fotograf jest,
- Sukienka - do odbioru 5 czerwca,
- zaproszenia zamówione, rozdane lub wysłane,
- obrączki są,
- tort jest, (muszę zadzwonić w sierpniu i doprecyzować zamówienie)
- ciasta dla gości jw.
- prezenciki dla gości j.w.
- buty moje są,
- fryzjer zaklepany,
- makijaż jest (mam dwie Panie, do umówienia w lipcu na próbny)
- nauki i poradnia załatwione,
- dokumenty są oprócz mojego aktu chrztu
- dekoracja kościoła, samochodu, bukiety są - szczegóły w lipcu
- spinki do mankietów są
- moja biżuteria
- krawaty

Do zrobienia:

- drzewo życzeń - zamówię na pakamerze
- tablice stołów - mam zamiar zrobić sama
- winietki - po potwierdzeniu
- zaświadczenie z USC o braku przeciwwskazań po 7 czerwca
- Protokół przedmałżeński w czerwcu
- mój akt chrztu
- garnitur dla Szymona, buty ma
- koszule
- muszka
- ozdoba do włosów - w trakcie ustalenia
- samochód ma załatwić Szymon
- podziękowanie dla rodziców - myślimy o jakichś wycieczkach

Czy cos pominęłam? Jakieś sugestie?

Zaczyna sie gorączka przedślubna

Witaj Strongwomen pisz kiedy ślub i co macie zalatwione
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 23:16   #762
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Mogłabym dołączyć ?

Pm2013
siemanko tempo na wątku PM2013 jednak było za wielkie?
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 16:53   #763
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Miss, nie dałam rady poważnie miło tam i przyjemnie ale za szybko... chciciałam o ślubach posłuchać, o przygotowaniach... wiadomo ale nie wyrabiam więc jestem tu

Słodka, masz bardzo dużo załatwione w porównaniu ze mną to masz już wszystko co najważniejsze

a ja jestem sobie z okolic Rybnika, 21 września mamy ślub, dopiero zaczęłam coś tam powoli przygotowywać w większości organizuje sama, bo TŻ zdał się całkowicie na mnie... pomagają nam moi rodzice (radą i finansowo) Ślub mamy na około 30 osób (jeszcze nie rozdaliśmy zaproszeń). Wszystko ma być skromnie.... pojeść i do domu
Stary 2013-05-29, 17:03   #764
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Miss, nie dałam rady poważnie miło tam i przyjemnie ale za szybko... chciciałam o ślubach posłuchać, o przygotowaniach... wiadomo ale nie wyrabiam więc jestem tu

Słodka, masz bardzo dużo załatwione w porównaniu ze mną to masz już wszystko co najważniejsze

a ja jestem sobie z okolic Rybnika, 21 września mamy ślub, dopiero zaczęłam coś tam powoli przygotowywać w większości organizuje sama, bo TŻ zdał się całkowicie na mnie... pomagają nam moi rodzice (radą i finansowo) Ślub mamy na około 30 osób (jeszcze nie rozdaliśmy zaproszeń). Wszystko ma być skromnie.... pojeść i do domu
Oo... Cześć ja też jestem z okolic Rybnika, dokładnie Rydułtowy :P Gdzie masz wesele? Może mi coś polecisz Dopiero zaczęłam planować, ślub w 2015 roku. Na razie mam zarezerwowaną jedynie salę.

Edytowane przez olusia92
Czas edycji: 2013-05-29 o 17:05
Stary 2013-05-29, 17:44   #765
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Olusia, ja z Marklowic wesele mamy w Jankowicach "Zajazd u Danusi" znasz? A wy gdzie zarezerwowaliście?
Stary 2013-05-29, 17:51   #766
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Olusia, ja z Marklowic wesele mamy w Jankowicach "Zajazd u Danusi" znasz? A wy gdzie zarezerwowaliście?
Tak znam. My mamy zarezerwowane w Dworku nad Stawem Wodzisław Śl-Zawada. Chodziłam do klasy z dziewczyną z Marklowic

Stary 2013-05-29, 17:58   #767
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Też znam ale nie byłam tam na żadnym przyjęciu, w każdym bądź razie wygląda ładnie

jaki rocznik jesteś?
Stary 2013-05-29, 18:09   #768
olusia92
Rozeznanie

Rocznik 92 A Ty?
Masz fotografa, kamerzystę, zespół? Tak pytam, bo ja na razie stanęłam na sali. Choć wiem że mam jeszcze sporo czasu, to już 2 zespoły mi odmówiły, a kolejny który mi się podoba robi zapisy na 2015r dopiero od listopada tego roku.

Ja byłam też ten "Zajazd u Danusi" oglądać ale pani właściciel nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, bo byłam z nią umówiona na wizytę a ona sobie coś innego robiła. Dała nam propozycje menu i sobie poszła, sale poszliśmy sobie sami oglądać a weszliśmy tam tylko dlatego że akurat tam przygotowali na wesele i nas wpuszczono. Dlatego z niej zrezygnowałam a też bardzo mi się tam podobało.

Edytowane przez olusia92
Czas edycji: 2013-05-29 o 18:12
Stary 2013-05-29, 19:49   #769
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

też 92

a ja znów te babeczki tam lubię my tam cateringi od nich bierzemy i itp. oglądać sale byliśmy z jakąś kelnerką, i my mamy w sali tupipanowej, to jest w tym zielonym budynku ale na dole, taka mniejsza sala. Ale propozycje menu nam nie dała....

z tego co pytałaś to...
  • kamerzyste mieć nie będziemy
  • fotograf jest
  • kościół jest
  • DJ nie mamy ale znajdziemy napewno bo my chcemy bez zabaw itp. tylko takiego od puszczania muzyki.
  • mamy zamówione obrączki
  • Suknia się szyje
  • makijażysztka i fryzjer zamówione

i to chyba tyle mamy.... ale teraz już się za to ostro biorę bo niewiele zostało....

spadam umyć auto....
Stary 2013-05-29, 20:18   #770
olusia92
Rozeznanie

Ta co Nas oprowadzała (kelnerka) była właśnie fajna miła, ale ta właścicielka była obojętna tak jakby jej w ogóle nie zależało. To bardziej właśnie ta kelnerka nam wszystko bardziej poopowiadała pokazywała niż ta właścicielka. Myślę, że spokojnie z wszystkim wyrobisz, najważniejsze już masz. A jakiego masz fotografa?

Stary 2013-05-29, 22:28   #771
nutik
Rozeznanie

Witajcie nowe PMki
Stary 2013-05-29, 22:32   #772
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Olusia, może miała zły dzień

fotografa mieliśmy z danusi właśnie zamówionego, ale muszę to odmówić bo koleżanka mi będzie robić zdjęcia (fotografuje już parę lat)... zmieniłam zdanie ze względu na koszty.... z 1500 zeszło mi na 700zł.

Nutiuk, witam

Ma którą z Was świadków tej samej płci?
Stary 2013-05-30, 09:00   #773
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Odp: Śląskie Panny Młode cz.III

Witam sie z rana.... moj tz jest mega zmierzly !! Mam ochote go udusic! Naszczescie mlody zasnal i mam.chwile dla siebie

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-05-31, 11:40   #774
Karoloo
<3 <3 <3

Witam nowe PM dziekuje za wszystkie życzenia juro zaczynam walczyć z relacją haha

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 11:36   #775
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie polecam zainwestować to 200 zł w siebie... Na tle wydatków ślubnych 200 zł w tą czy w tą nie robi większej różnicy...
Malowała mnie Ania Oramus, nie była to tania usługa, ale warta każdej zainwestowanej złotówki
Makijaż piękny, trwały i przy tym doskonale do mnie dobrany...
Raz w życiu można poczuć się jak gwiazda - dokładnie tak się czułam jak spojrzałam w lustro

Czasem ogladam zdjęcia ślubne i jak PMka się błyszczy, to mnie krew zalewa Zwłaszcza latem powinno się inwestować w profesjonalistów.
Ja to wszystko wiem, tylko dla mnie 120zł + 170 zł to bardzo dużo pieniędzy, szczególnie, że zarabiam bardzo mało, mieszkamy w domu, który krzyczy o remontowanie i dla mnie jest dużo więcej potrzebnych wydatków. A z drugiej strony to jest jedyny raz w życiu...no i koło się zamyka

Ktoś może polecić jakąś wizażystkę z Gliwic?

Stary 2013-06-03, 13:05   #776
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Ja to wszystko wiem, tylko dla mnie 120zł + 170 zł to bardzo dużo pieniędzy, szczególnie, że zarabiam bardzo mało, mieszkamy w domu, który krzyczy o remontowanie i dla mnie jest dużo więcej potrzebnych wydatków. A z drugiej strony to jest jedyny raz w życiu...no i koło się zamyka

Ktoś może polecić jakąś wizażystkę z Gliwic?
Doskonale cię rozumiem. Każdy z nas ma jakieś wydatki.
Ale widziałam nie raz zdjęcia ślubne dziewczyn które się świeciły niemiłosiernie, makijaż im się wycierał albo miały na powiekach brokaty
Ja też nie byłam w mega satysfakcjonującej sytuacji materialnej ale przez 1.5 roku do ślubu byłam w stanie odłożyć sobie potrzebną kase na makijażystkę

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 13:54   #777
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Doskonale cię rozumiem. Każdy z nas ma jakieś wydatki.
Ale widziałam nie raz zdjęcia ślubne dziewczyn które się świeciły niemiłosiernie, makijaż im się wycierał albo miały na powiekach brokaty
Ja też nie byłam w mega satysfakcjonującej sytuacji materialnej ale przez 1.5 roku do ślubu byłam w stanie odłożyć sobie potrzebną kase na makijażystkę
No tak... Tylko do ślubu 6 miesięcy, obudziłam się z ręką w nocniku krótko mówiąc

Zapytałam koleżanek, które bardzo dobrze znają się na makijażu i powiedziały mi, że ten makijaż, który wykonała koleżanka ma bardzo dużo niedociągnięć - między innymi jest nieroztarta kreska, niepodkreślone brwi, cienie metallik zamiast mat...

Stary 2013-06-03, 14:04   #778
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Sugarfree, rozumiem że liczysz każdy grosz. Mam to samo... ale może uda Ci się znaleźć jeszcze kogoś dobrego i nie drogiego.

Karoloo. jak Twoja relacja?

Ja się w tym tygodniu zabiorę za zamawianie zaproszeń
Stary 2013-06-03, 18:13   #779
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Olusia, może miała zły dzień

fotografa mieliśmy z danusi właśnie zamówionego, ale muszę to odmówić bo koleżanka mi będzie robić zdjęcia (fotografuje już parę lat)... zmieniłam zdanie ze względu na koszty.... z 1500 zeszło mi na 700zł.

Nutiuk, witam

Ma którą z Was świadków tej samej płci?
My mieliśmy dwóch facetów

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 18:21   #780
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Jamee, witaj dziękuję za odpowiedź

My mamy dwie Panie świadkowe nikt na to krzywo nie patrzył?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości