Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 20:04   #1561
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ralph Lauren (fantastyczne rzeczy dla chłopców), gymboree, The childrens place, old navy, gap, osh kosh, crazy8 czyli wszystko bez wyjątku
Będę tylko niech się Meg wyżyje zakupowo
Chcialabym w końcu kupić coś sobie jakiś prezent za urodznie synka by się przydał
czuję, że wpadłam
Stary 2013-06-03, 20:08   #1562
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za opis. świetnie się czyta
no i gratulacje dla Ciebie i Nelci, miło nam powitać imienniczkę
obie byłyście bardzo dzielne
buziaki dla Nelusi! w ogole jestem zakochana w tym imieniu. ciagle mogę tej mojej córci slodzic: Nelcia, Nelusia, Nelciaczku... wersja Nela sama w sobie jest delikatna, a u nas ciagle takie sliczne zdrobnienia powstają

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
diabli chciałam napisac
TY CHOLERNA SZCZESCIARO
SESJE WYGRAŁAS BABO JEDNA!!!!!
tyle juz wygrałas ze powinnas w totka zagrac
żeby wygrac trzeba grac, hehe. ja już kiedyś pisałam, ze jestem konkursowym maniakiem od dobrych nastu lat...lubie konkursy bardziej niż allegro sesje będziemy miały jutro popołudniu, albo we srode rano na pewno pochwalimy się fotkami. oby tylko mala chciała wspolpracowac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:11   #1563
lonely_lady
Zakorzenienie

Wczoraj z Tz zastosowaliśmy przytulanki z myślą ze lepiej rozkręca akcje. W nocy miałam bolesne skurcze, ale rano okazało sie ze rozwarcie tylko na 3cm
Przed wyjściem z domu wypilam maliny, lyknelam wiesiolka i doopa.. Nie pomogło. Dostałam kroplowke z oxy.
Pozniej zaczęli mnie mierzyć i stwierdzili ze nie urodze sn
Za wąska jestem.. Główka by przeszła ale barki nie
Lekarz stwierdził: "nie będziemy ryzykować"
Jestem wściekła, bo po co ja sie tyle meczylam
Cesarke mogli mi zrobić 2tyg temu..
No ale najważniejsze ze wszystko ok.
Oczywiście teściowie odetchnęli z ulga

Najgorsze co wspominam to przerażający wrzask tej chorej kobiety.
Tak sie darla ze nie sposób było sie wyluzowac i skupić na porodzie.. Dodam, ze my z Tz mieliśmy sale do porodu rodzinnego, obok tej głównej. Współczuje rodzących które leżały z nią w jednej sali

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:18   #1564
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mężu kupił mi herbatkę ziołową dla kobiet karmiących... nawet znośna
Cytat:
Jak ta z herbapolu co polecała chyba Ash to jest pyszna
Ja piję jak opętana! Strasznie mi smakuje. Ale z zdrowego rozsądku zamiennie z herbatką z kopru i rumianku Teraz pora na rumianek

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Helena i problemy z brzuszkiem. Nie wiem na jaką skalę mają Wasze maluszki, jak dla mnie ma problemy, tzn miewa gazy, pręży się, widzę, że cierpi, ale to w końcu mija, tzn nie trwa godzinę i dłużej. mija jak się wypróżni w końcu, na gazy daję esputikon (czasem mnie kusi WINDI, mam w szawce, ale jednak to dla mnie tak inwazyjne, że nawet mój samozwańczy pediatra domowy ma opory, że zawsze sobie myślę, że może da radę bez), codziennie daję też Biogaję i w efekcie jakoś mija dzień za dniem. Heleńcia kupkuje regularnie z 8 razy dziennie, w dużych dość ilościach według mnie (mam nadzieję, że odróżniłabym biegunkę), raczej te stolce nie są wodniste, kolor zawsze cudownie musztardowy.. wiem, co jej nie służy- mleko krowie, jajka i ogórek świeży. Chyba też nie toleruje zbyt dobrze kofeiny, ale jedna mała parzona furory nie robi. Jadłam już dwa razy pieczarki smażone, jw ogóle jem smażone normalnie, dziś jest leczo z czterech papryk i pomidorów, wzbogacone o kiełbaskę, boczek i cebulę smażone.....ciasto z truskawkami przeszło bez echa, tak samo orzechy, pomidory, banany, czekolada, więc z alergii to tylko ta nietolerancja laktozy. nie powiem, żeby to było wygodne, ale oby nie było gorzej

u nas znowu kosmiczne wydatki (przeprowadzka) i nie starczy na chustę i konsultacje
Skoro ma 8 kupek dziennie to wcale Ci się nie dziwię, że nie stosujesz windi U nas od wczoraj wieczorem jeszcze nie było kupki Mała się pręży, płacze przez sen, skarży się, puszcza bączki od czasu do czasu a kupki brak Jak do pólnocy nie zrobi to może zastosuje windi... Zobaczymy.
Mam nadzieję, że u nas to nie nietolerancja laktozy... Moja dieta wygląda wprost przeciwnie do Twojej... Przetwory mleczne królują Jak byłam ostatnio u pediatry i pytałam o ewentualne obiawy alergii to mi powiedziała, że mała jest za młoda, żeby mówić o jakiej kolwiek alergii

A Wy się znów przeprowadzacie? Czemu?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:20   #1565
Mysia mysz
Zakorzenienie

a próbowałyście duphalac na zapacia?
Stary 2013-06-03, 20:20   #1566
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli! brawo za wygraną sesję :jealous: chichi
a opis przedni! lubię to Twoje lekkie pióro! Nela piękna, a sukienusia w groszki, ach! Mała Coco
U nas sesja u dziewczyny, którą uwielbiam kosztuje 400 zł za 40 zdjęć, w praktyce dorzuca więcej i trwa 3 h z zastrzeżeniem, że zależy też od dziecka. A jak u Was? Pawie? Motylku?
opis trochę bez ladu i składu ale pisane po nocach. zabierałam się za to chyba 3 dni. kiedy już konczylam mama wywalila mi korki w całej chałupie i opis poszeeeeeedl! a sukieneczka faktycznie urocza Nelcia lubi się przebierać, mamy sporo fajnych ciuszków...tylko czasu do fotografowania jakos wciąż brakuje.
nasza sesja podobno będzie trwala godzine, o ile mala nie będzie plakala zobaczymy jutro.
Stary 2013-06-03, 20:21   #1567
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Vil dzwońcie do PIPu i zapytajcie co zrobić. Za urlop musi mieć zapłacone, postraszcie go trochę - to pomaga uwierz mi.

U nas wszystko ok, jutro do ortopedy i usg bioderek. Windi pomaga? Może i ja zakupię, ogólnie większych problemów nie mamy, ale warto mieć to pod ręką. Zakupiłam kropelki Biogaia - przyjaciółka mi poleciła - dawała to swojej małej profilaktycznie i nie było problemów z kolką u nich, więc mam nadzieję, że i nas to ominie

Lonely gratulacje, nie martw się tą cc, ważne, że Wiktorek jest z Wami, a Ty dojdziesz do siebie powoli, zdrówka dla Was!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:29   #1568
diabli
Zakorzenienie

Axella - Ty chyba kiedyś wrzucalas link do darmowej probki witamin d+k pamiętasz gdzie to było? i czy to było kid witum czy tylko d (bobik d) ?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
aa mam pytanie do dziewczyn po cc , bylyscie juz u gina na kontroli? zrobil wam usg rany?? a i tak sie astanawiam ze pewnie w ciagu 2 tyg. miesiaczke dostane i czy bede mogla korki uzywac?? bo podpaski mnie doluujaa , nie nawidze nosic sledzia medzy nogami....
ja kontrole u gina mam mieć dopiero po 6 tygodniach. usg powlok brzusznych/macicy robili mi w dniu wypisu i wtedy tez wyjeczalam usg spojenia lonowego
Stary 2013-06-03, 20:31   #1569
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wczoraj z Tz zastosowaliśmy przytulanki z myślą ze lepiej rozkręca akcje. W nocy miałam bolesne skurcze, ale rano okazało sie ze rozwarcie tylko na 3cm
Przed wyjściem z domu wypilam maliny, lyknelam wiesiolka i doopa.. Nie pomogło. Dostałam kroplowke z oxy.
Pozniej zaczęli mnie mierzyć i stwierdzili ze nie urodze sn
Za wąska jestem.. Główka by przeszła ale barki nie
Lekarz stwierdził: "nie będziemy ryzykować"
Jestem wściekła, bo po co ja sie tyle meczylam
Cesarke mogli mi zrobić 2tyg temu..
No ale najważniejsze ze wszystko ok.
Oczywiście teściowie odetchnęli z ulga
rzeczywiście szkoda że nie zrobili tych pomiarów wcześniej. najważniejsze że z Wiktorkiem wszystko OK, a ryzyko zbyt duże żeby je podjąć. zawsze lepiej być po bezpiecznej stronie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:35   #1570
diabli
Zakorzenienie

jeszcze nie doczytałam, ale widze na pierwszej stronie:

LONELY GRATULACJE!!! Wiktorek już na swiecie! zaraz poszukam dlaczego cc, czy to tatus zalatwil? hehe

CLOCHE - dla Ciebie i Florianka kruszynek nasz malutki!

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Kupowała ktoras z Was pojemniki do mrozenia pokarmu? szperam na allegro i znalazłam tylko jakies woreczki albo pojemniczki TT http://allegro.pl/pojemniki-na-mleko...230179283.html
chciałam wlasnie takie malutkie...
Stary 2013-06-03, 20:42   #1571
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
si ju

nietolerancja laktozy. nie powiem, żeby to było wygodne, ale oby nie było gorzej

dziewczyny, ja w ogóle czekam tzn spodziewam się, że na pewno będzie gorzej, bo nie może być tak pięknie jak jest..

u nas znowu kosmiczne wydatki (przeprowadzka) i nie starczy na chustę i konsultacje

właśnie miałam pytać jak z ssaniem
słodki jest! dziękujemy za tak szybkie dodanie zdjęcia i bieżące relacje

oby szybko Ci zleciało do jutra!

zapisywałam na początku i myślałam, że jestem idiotką, jedyną kobitą, co musi to zapisywać. teraz mam gumkę do włosów na przegubie i przekładam z jednej ręki do drugiej z bransoletką jest bardziej elegancko
)
Chyba zacznę jeść tak jak Ty
To się nazywa zdrowe podejście, a nie sranie po gaciach, że coś zaszkodzi...
I wcale nie czekaj na gorzej!!!

Cytat:
Brzuch boli masakrycznie.. Ale był u mnie lekarz i zaraz dostanę coś przeciw bolowego.
Wcześniej dostałam morfine i panadol i dostałam strasznego uczulenia wiec sie przestraszyli i mi to odstawili. Teraz dostanę ketonal. Może on bedzie ok.

Nakarmilam Wiktorka juz druga piersią i teraz Polozne mi go zabrały żebym odpoczela.
Juz za nim tęsknię

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Can- dzięki za wskazówkę, próbowałam sie przekrecic na bok jak karmiłam małego. Ale macica/rana bolała jak cholera i zrezygnowalam.

Lipa ze sie okazało ze jestem uczulona na leki.. Ale może ketonal sie spisze
A ja własnie jestem uczulona na ketonal
Kurcze ale dziwnie, że dopiero Cię wymierzyli jak już miałaś rozwarcie etc.
Doszukuję się tu spisku męża, że poszedł i załatwił cc
Oczywiście żartuję

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

żeby wygrac trzeba grac, hehe. ja już kiedyś pisałam, ze jestem konkursowym maniakiem od dobrych nastu lat...lubie konkursy bardziej niż allegro sesje będziemy miały jutro popołudniu, albo we srode rano na pewno pochwalimy się fotkami. oby tylko mala chciała wspolpracowac.
To nie słyszałam, że jesteś konkursomaniaczką
Ja też zagrałam o sesję i nie wygrałam
Godzinę? To szybko. Ciekawa jestem efektów

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja piję jak opętana! Strasznie mi smakuje. Ale z zdrowego rozsądku zamiennie z herbatką z kopru i rumianku Teraz pora na rumianek

Skoro ma 8 kupek dziennie to wcale Ci się nie dziwię, że nie stosujesz windi U nas od wczoraj wieczorem jeszcze nie było kupki Mała się pręży, płacze przez sen, skarży się, puszcza bączki od czasu do czasu a kupki brak Jak do pólnocy nie zrobi to może zastosuje windi... Zobaczymy.
Mam nadzieję, że u nas to nie nietolerancja laktozy... Moja dieta wygląda wprost przeciwnie do Twojej... Przetwory mleczne królują Jak byłam ostatnio u pediatry i pytałam o ewentualne obiawy alergii to mi powiedziała, że mała jest za młoda, żeby mówić o jakiej kolwiek alergii

No należy Ci się kubek herbaty za polecenie tej herbaty
A w ogóle słodzisz?

No 8 kup kiedy to było
Podobno jak jest alergia na laktozę to brzuch jest bardzo ale to podobno baaardzo wzdęty...
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Vil dzwońcie do PIPu i zapytajcie co zrobić. Za urlop musi mieć zapłacone, postraszcie go trochę - to pomaga uwierz mi.

U nas wszystko ok, jutro do ortopedy i usg bioderek. Windi pomaga? Może i ja zakupię, ogólnie większych problemów nie mamy, ale warto mieć to pod ręką. Zakupiłam kropelki Biogaia - przyjaciółka mi poleciła - dawała to swojej małej profilaktycznie i nie było problemów z kolką u nich, więc mam nadzieję, że i nas to ominie

Lonely gratulacje, nie martw się tą cc, ważne, że Wiktorek jest z Wami, a Ty dojdziesz do siebie powoli, zdrówka dla Was!

a jak u Was w końcu wyszło z tymi wymiotami i wizytą u pediatry ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:45   #1572
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie doczytałam, ale widze na pierwszej stronie:

LONELY GRATULACJE!!! Wiktorek już na swiecie! zaraz poszukam dlaczego cc, czy to tatus zalatwil? hehe

CLOCHE - dla Ciebie i Florianka kruszynek nasz malutki!

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Kupowała ktoras z Was pojemniki do mrozenia pokarmu? szperam na allegro i znalazłam tylko jakies woreczki albo pojemniczki TT http://allegro.pl/pojemniki-na-mleko...230179283.html
Diabli my je mamu i one są malutkie. 50 ml. podobno można kupić takie małe próżniowe plastikowe opakowania i w tym mrozić

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:49   #1573
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam info od Cloche:

"Florian urodził się wczoraj o 17:28. Został przewieziony rano do kardiokliniki. Na razie czekam na info. Błagam o Wasze kciuki."

Florianku witamy na świecie. Cloche gratulacje i ogromne za serduszko małego

Cytat:
Info od Cloche:
"Rodziłam naturalnie, na stojąco. Od mocnych skurczy (4 cm rozwarcia) do porodu 4.5h więc ok. Wymiary Florka: 2880g, 48 cm, a łeb jak sklep 37 cm. Serduszko wyglądało ok, ale krew mało tlenu ma. Jakaś klapa do tętnicy łączącej z płucami ma złą budowę. Dziś próbują rurkami, ew. jutro operacja. Oby udało się bez krojenia "

Cytat:
Wiktorek przyszedł na Swiat o 12.15 waga 3640, długi 57cm
Niestety skończyło sie cc.
Jest śliczny ma czarne włoski i czarne brwi
Ja leże juz na sali pooperacyjnej
GRATULACJE Przykro mi, że nie urodziłaś sn jak chciałaś, ale najważniejsze, że z Wiktorkiem i z Tobą wszystko Ok. Dochodźcie szybciutko do siebie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja biore prysznic i będę się raczej zbierać. Skurcze co 6-9 min ale przed chwilą sporo poleciało ze mnie,jakbym siku robiła i czopa bardzo duzo poszlo podbarwionego.

Trzymać kciuki!!!! Dam znać przez Víl:-*

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie jak nas były szef męża załatwił? nie wypłacił ani odprawy ani nawet za urlop .... nawet grosika a najgorsze że nie ma jak się domagać od niego bo obiecał odprawę w czasie rozmowy, nie ma tego nigdzie na piśmie, a nie wypłacił za urlop bo zniszczył pismo męża o urlop ojcowski po porodzie (!) i potraktował tamten urlop jako wypoczynkowy - nie ma nawet jak mu tego udowodnić bo kopii po podpisaniu urlopu mąż też nie dostał mimo że prosił
no i trochę jesteśmy w czarnej du.pie .... dobrze że ja dostałam swoją odprawę, 2-3 miesiące przeżyjemy ale pójdą wszystkie oszczędności i musimy się liczyć z każdym grosikiem .... masakra
A to kawał uja z Tego szefa. Doigra się kiedyś palant. Mojej teściowej były szef też był takim nieczułym draniem. Miał sieć sklepów, piękny dom, normalnie willa (basen w środku, dzieci urządzone pokoje jak statek podwodny, małe okienka w ścianach i za nimi rybki pływały, sauny. Pławił się w luksusach i wszystko przegrał na giełdzie. Uważam, że takich cwaniaków spotka to na co zasługują.
Oby mężuś szybko znalazł pracę

Cytat:
Wiktorek jest prEkochany.. Zwariowalam na jego punkcie. Pięknie zassal cyca, a teraz sobie przy nim śpi. Jesteśmy sami, męża juz pogonili.
W sumie i tak nie może wejść na pooperacyjna
przystojniaczek. Jeszcze raz GRATULACJE
Stary 2013-06-03, 21:15   #1574
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi powiedziała położna. Jeszcze skonsultuję z lekarką.
masz racje, po cesarce najbezpieczniej odczekać 2 lata do kolejnej ciąży. jak rodziłam była laseczka taka bardzo patologiczna rodzina i zadowolona mowila lekarzowi, ze musi mieć cesarkę. gin na to "jaki jest powod" "no bo rok temu miałam". i tu lekarz nie wytrzymal "to niech pani uważa, żeby za rok znow nie było"...później dowiedzialysmy się, ze dziewczyna rodzila wlasnie 4 dziecko (a wygladala na 16-20 lat). ogolnie cala rodzina baaardzo zdemoralizowana. na ip przyjechala z mama juz nawet nie skacowana, ale nawalona na maxa :P każdy włos w inna strone, podrapane brudne kolana. tatuś dziecka z obita twarza...po cesarce tata wpadl do szpitala kolo 20 pijany jak nie wiem i robil poloznym awanture, cytuje "to jest kur...moja kobieta. ja jestem ojcem. mam prawo tu być" "pan w takim stanie powinien pojsc do domu" "spier...dziw..." itd. masakra kolega go sila wyciagal ze szpitala - tak sobie tatuś popil z okazji narodzin synka
po cc najbezpieczniej odczekać 2-3 lata

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

Do dziewczyn po cc
1) Czy bolały/bolą Was plecy ?? Może to być od znieczulenia ? Mnie od 2 dni pod wieczór bolą plecy i mam problem ze wstawaniem Ból pojawia się i za jakiś czas znika...

2) Po jakim czasie rozpuściły Wam się szwy ?? Czy mając jeszcze szwy smarowałyście ranę jakimś specyfikiem ? Mi póki co w szpitalu kazali przemywać, suszyć i wietrzyć + raz psikać octeniseptem.

3) Po jakim czasie od cc można się starać o kolejne maleństwo ?? Słyszałam, że jeśli byłby to krótki odstęp to poród na pewno będzie cc; a jak ponad 5 lat to możliwy byłby sn - prawda to ?
1) mnie bola, ale w odcinku ledzwiowym i zawsze mnie tam bolały przy okresie itd. wiec nie wiaze tego z cc. mysle, ze kregoslup przestawia srodek ciezkosci z brzuchowatego na zwykly...jeszcze trochę i miesnie znow będą dobrze pracowaly

2) nie wiem czy mam jeszcze szwy czy nie, już ich nie czuje. rany nie przemywam. psikam raz dziennie octaniseptem w sumie już o niej zapominam. zaczyna swedziec planuje kupic contratubex albo cepan

3) podobno min. 2-3 lata faktycznie jeśli wcześniej to będzie cc. lezala ze mna pani po 2 cesarkach, miała teraz trzecia. najmlodsza corka ma 2 albo 3 lata.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
U nas sukces! Mala przespala cala noc w lozeczku. Budzila sie na karmienia o 11.30, 3 i teraz o 6.30 wiec ja wzielsm i jak tylko miala piers w buzi to zasnels na amen chyba za szybko zareagowalam na jej jeki. Lezy juz 20 min na moich rekach i spi... Jak js odloze to sie obudzi, wiem to a tak sie prezentuje moj spioszek:Załącznik 5274058

do schrupania! malusia blondyneczka

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Właśnie dostałam info od Cloche:

"Florian urodził się wczoraj o 17:28. Został przewieziony rano do kardiokliniki. Na razie czekam na info. Błagam o Wasze kciuki."

zaciskamy kciukasy dla Florianka!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Po 2h w końcu juz mnie zbadali. Rozwarcie na 3cm
. Przyszłam juz na porodowke, tu jest jakieś piekło. Jest rodzaca ze schizofremia. Uprzedzili mnie.. Ale to straszne
ehh, to powinno być wskazanie do cc. nawet w narkozie...
Stary 2013-06-03, 21:20   #1575
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie, teraz mi przyszło do głowy, czy to dobrze, że dziecko cały dzień leży na sofie, w sensie nie na dziecięcym materacu hmhmhm
Moja też dniami leży na kanapie, ale jak się zacznie bardziej ruszać i przewracać to trzeba będzie coś wykombinować bezpieczniejszego.
Cytat:
Xal- fajny pomysł z zapisywaniem różnych rzeczy a do czego Ci ta informacja o zakrztuszeniu?
Bo ona czasami tak ma, a chcę zobaczyć czy to po dłuższych przerwach czy o okreslonej porze bardziej głodna.
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kinga, problem tutaj jest taki, że wszelkie dokumenty to potwierdzające miał tylko pracodawca a nie mąż Vil ... więc jest problem z udowodnieniem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:21   #1576
vil84
Wtajemniczenie

wiadomość od Color

"Melduje że dzisiaj 03.06.2013 o godz 19.35 urodził się nasz Tymuś!!! Waga 3360 g i 55 cm. Poród sn, skurcze mega bolesne, na koniec łyżeczkowanie bez znieczulenia bo łożysko się rozwaliło"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:26   #1577
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a próbowałyście duphalac na zapacia?
Ja już się gubie w tych preparatach na brzuszek... Tyle tego jest, że szok

Cytat:
Axella - Ty chyba kiedyś wrzucalas link do darmowej probki witamin d+k pamiętasz gdzie to było? i czy to było kid witum czy tylko d (bobik d) ?
Ja nie pamiętam gdzie, ale to był tylko bobikD.

Cytat:
[/COLOR]Kupowała ktoras z Was pojemniki do mrozenia pokarmu? szperam na allegro i znalazłam tylko jakies woreczki albo pojemniczki TT http://allegro.pl/pojemniki-na-mleko...230179283.html
Mam tylko 150 ml... baby ono i lansinoh.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
wiadomość od Color

"Melduje że dzisiaj 03.06.2013 o godz 19.35 urodził się nasz Tymuś!!! Waga 3360 g i 55 cm. Poród sn, skurcze mega bolesne, na koniec łyżeczkowanie bez znieczulenia bo łożysko się rozwaliło"
Color!! Ogromne gratulacje!! Brawa dla Tymusia Współczuję Ci łyżeczkowania... Musiało to być straszne...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-06-03 o 21:24
Stary 2013-06-03, 21:28   #1578
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
wiadomość od Color

No i mamy Tymka na świecie. COLOR GRATULACJE WIELKIE
Stary 2013-06-03, 21:33   #1579
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

mam nadzieję, że się nie męczy za bardzo Sofcia. a Ty nic nie stosujesz oprócz Windi od czasu do czasu? Żadnych kropli? Faktycznie w takiej sytuacji bym pewnie użyła katatera, gdyby się dłużej utrzymywała ten stan
Ja nie wiem czym się objawia nietolerancja laktozy, uwierz, że nawet na ten temat nie czytałam, ale widzę inną reakcję za każdym razem, jak zjem choćby jeden plasrterek sera żółtego albo zrobię sos na bazie śmietany :/
dziwne co powiedziała ta lekarka, to po co te alarmy?
Ash, przeprowadzamy się, ale nie znowu. Znaleźliśmy to mieszkanie w lutym i czekaliśmy aż się zwolni

Cytat:

A ja własnie jestem uczulona na ketonal
Kurcze ale dziwnie, że dopiero Cię wymierzyli jak już miałaś rozwarcie etc.
Doszukuję się tu spisku męża, że poszedł i załatwił cc
Oczywiście żartuję

To nie słyszałam, że jesteś konkursomaniaczką
Ja też zagrałam o sesję i nie wygrałam
Godzinę? To szybko. Ciekawa jestem efektów

A w ogóle słodzisz?

No 8 kup kiedy to było
Podobno jak jest alergia na laktozę to brzuch jest bardzo ale to podobno baaardzo wzdęty...

a jak u Was w końcu wyszło z tymi wymiotami i wizytą u pediatry ?
dzięki za info odnośnie nietolerancji laktozy, to by się bardzo zgadzało u nas...
a nie wiecie (ale ze mnie leń patentowany, zamiast doczytać wolę zapytać....) czy taka nietolerancja laktozy jest forever, czy w jakimś momencie się pojawia ten enzym odpowiedzialny za jej trawienie i problem mija?

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

A to kawał uja z Tego szefa. Doigra się kiedyś palant. Mojej teściowej były szef też był takim nieczułym draniem. Miał sieć sklepów, piękny dom, normalnie willa (basen w środku, dzieci urządzone pokoje jak statek podwodny, małe okienka w ścianach i za nimi rybki pływały, sauny. Pławił się w luksusach i wszystko przegrał na giełdzie. Uważam, że takich cwaniaków spotka to na co zasługują.
Oby mężuś szybko znalazł pracę
zgadzam się ! mam nadzieję
Stary 2013-06-03, 21:40   #1580
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktorek przyszedł na Swiat o 12.15 waga 3640, długi 57cm
Niestety skończyło sie cc.
Jest śliczny ma czarne włoski i czarne brwi
Ja leże juz na sali pooperacyjnej
Gratulacje Lonely! Wiktorek jest śliczny i jak ładnie ssie od razu

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
z chrzcin mogę tylko jedno zaproponować, gdzie nie ma pysków innych ludzi ale za to dodaje zdjęcie w ulubionej bluzce mamuta
Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
To ja też pochwalę się moją Gruszeczką
Piękna jest

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nasz Nikuś, zdjęcie jeszcze ze szpitala
Jaki słodki języczek

Cytat:
wiadomość od Color

Color gratulacje

Ja po wizycie. Rozwarcie na 1cm, więc szału nie ma. KTG bardzo dobre. Zwolnienie mam do 9.06 także jak dłużej przenoszę to też będę miała z tym problem. Od 7.06 mam co dwa dni chodzić na KTG a wywoływać będą 17.06 przez oxy.
Liczę na to, że jednak Mała sama się do nas pokwapi wcześniej

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:49   #1581
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
wiadomość od Color

Jest Tymek mamuś wracaj do formy, zapominaj o łyżeczkowaniu, ucałuj synka!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja też dniami leży na kanapie, ale jak się zacznie bardziej ruszać i przewracać to trzeba będzie coś wykombinować bezpieczniejszego.

Bo ona czasami tak ma, a chcę zobaczyć czy to po dłuższych przerwach czy o okreslonej porze bardziej głodna.
U nas już nie kładziemy zbyt blisko brzegu, bo jest niebezpiecznie
Xal, lubię Twoją metodyczność
Stary 2013-06-03, 21:58   #1582
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash, przeprowadzamy się, ale nie znowu. Znaleźliśmy to mieszkanie w lutym i czekaliśmy aż się zwolni

dzięki za info odnośnie nietolerancji laktozy, to by się bardzo zgadzało u nas...
a nie wiecie (ale ze mnie leń patentowany, zamiast doczytać wolę zapytać....) czy taka nietolerancja laktozy jest forever, czy w jakimś momencie się pojawia ten enzym odpowiedzialny za jej trawienie i problem mija?
Widzisz, a ja myślałam, że wy się jeszcze przed porodem przeprowadziliście Czyli Helenkę, tak jak i Sonię czeka zmiana mieszkania w tak młodym wieku

Z nietolerancją laktozy to chyba zależy. Bo o skazie białkowej mówi się, że mija po roku albo 2. Ale są ludzie, który całe życie nie tolerują laktozy... Ale ponoć z większości alergii pokarmowych dzieci wyrastają

Cytat:
A w ogóle słodzisz?
Też się zastanawiam, czy nie wziąć z Happy przykładu

A herbaty nie słodzę, z resztą nic nie słodzę A mogę ją pić na kufle
-> cheers!

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Rozwarcie na 1cm, więc szału nie ma. KTG bardzo dobre. Zwolnienie mam do 9.06 także jak dłużej przenoszę to też będę miała z tym problem. Od 7.06 mam co dwa dni chodzić na KTG a wywoływać będą 17.06 przez oxy.
za wizytę i cały 1cm rozwarcia! Oby to był dobry zwiastun!
Stary 2013-06-03, 22:00   #1583
lonely_lady
Zakorzenienie

Właśnie zabrali mi Wiktorka teraz nie chciał cyca bo spał przy mnie cały czas. I nie mogłam go zmusić do jedzenia.
A te babki z noworodków nic mi nie pomogły tylko stwierdziły ze dokarmia jak bedzie chciał
Nie chciałam żeby dokarmiali ...

Ile noworodek potrzebuje pokarmu w pierwszej dobie ?

Hehe, moja cesarka to nie sprawka Tz. Wiem, bo miałam go na oku cały czas. Zrobili mi lewatywe i wszystko sie zanosiło na sn.
Po podaniu antybiotyku i oxy.. Przypomniało im sie ze mnie nie zmierzyli. Polozna juz przy pomiarach kręciła głowa i zadzwoniła do gina by podać wymiary.
Ten przyszedł zmartwiony i stwierdził ze bardzo mu przykro (wiedział jak mocno chce sn) ale nie możemy ryzykować. Bo barki sie zaklonuja
Potrzymali mnie jeszcze trochę pod oxy i zaczęli przygotowywać wszystko do cc.

Color GRATULACJE !!!! niech mały zdrowo sie chowa. A Ty szybko wracaj do siebie

Tez sie dziwie ze tej schzofreniczce nie zrobili cc to były naprawdę dantejskie sceny..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:12   #1584
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
wiadomość od Color

Gratulacjeklas ki:
jednak widać że trzecie dziecko bo szybko poszło, jeszcze rano biegała na wizytę a wieczorkiem Tymuś już jest na świecie
współczuję łyżeczkowania

Cytat:
za wizytę i rozwarcie
Jesteśmy chyba na takim samym etapie, u mnie też 1cm rozwarcia (już 4 tydzień), zero skurczy i jak się nic nie zacznie to też 17 idę do szpitala
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:24   #1585
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zabrali mi Wiktorka teraz nie chciał cyca bo spał przy mnie cały czas. I nie mogłam go zmusić do jedzenia.
A te babki z noworodków nic mi nie pomogły tylko stwierdziły ze dokarmia jak bedzie chciał

Lonely coś mi się kojarzy, że była mowa o 10ml? marchewka na ten temat chyba pisała
Mam nadzieję, że rano już wszystko wróci do normy i jutro będzie Wam się super karmić

Cytat:
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
za wizytę i rozwarcie
Jesteśmy chyba na takim samym etapie, u mnie też 1cm rozwarcia (już 4 tydzień), zero skurczy i jak się nic nie zacznie to też 17 idę do szpitala
Dzięki To u mnie niby 2tyg temu było 0,5cm rozwarcia albo lekarka mi to na pocieszenie wpisała
Także coś tam się ruszyło nie powiem, do tego boli mnie kręgosłup w krzyżu i czasem brzuch na dole. Ale skurczy na KTG nie pokazało

Gosiulka mam nadzieję, że jednak przed tym 17 się wyrobimy (o ile też tego chcesz )

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:26   #1586
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz, a ja myślałam, że wy się jeszcze przed porodem przeprowadziliście Czyli Helenkę, tak jak i Sonię czeka zmiana mieszkania w tak młodym wieku

Z nietolerancją laktozy to chyba zależy. Bo o skazie białkowej mówi się, że mija po roku albo 2. Ale są ludzie, który całe życie nie tolerują laktozy... Ale ponoć z większości alergii pokarmowych dzieci wyrastają

Też się zastanawiam, czy nie wziąć z Happy przykładu

A herbaty nie słodzę, z resztą nic nie słodzę A mogę ją pić na kufle
-> cheers!

Helenka miała dostać nowy "domek" na dzień dziecka, ale mamy opóźnienie
Ash, a czemu się ograniczasz z jedzeniem, próbowałaś czegoś poza pralinkami co miałoby negatywny wpływ?
Też bardzo mi smakuje ta herbata co polecałaś, a najlepsze jest, że ta co Ty masz jest z Herbapolu Kraków, a moja z Herbapolu Warszawa

Cytat:

Hehe, moja cesarka to nie sprawka Tz. Wiem, bo miałam go na oku cały czas. Zrobili mi lewatywe i wszystko sie zanosiło na sn.
Po podaniu antybiotyku i oxy.. Przypomniało im sie ze mnie nie zmierzyli. Polozna juz przy pomiarach kręciła głowa i zadzwoniła do gina by podać wymiary.
Ten przyszedł zmartwiony i stwierdził ze bardzo mu przykro (wiedział jak mocno chce sn) ale nie możemy ryzykować. Bo barki sie zaklonuja
Potrzymali mnie jeszcze trochę pod oxy i zaczęli przygotowywać wszystko do cc.

Color GRATULACJE !!!! niech mały zdrowo sie chowa. A Ty szybko wracaj do siebie

Tez sie dziwie ze tej schzofreniczce nie zrobili cc to były naprawdę dantejskie sceny..

w pierwszej dobie noworodek potrzebuje tyle co nic. wiem, że to mało konkretne, ale dokarmianie wcale nie jest potrzebne dzieciom o normalnej wadze urodzeniowej. tylko jak im to wytłumaczyć, gdy się domagają? nie wiem czy jest tak, że ciągle śpią i po prostu się nie będą domagać

widocznie schizofrenia nie jest na liście wskazań do cc...biurokracja
Stary 2013-06-03, 22:31   #1587
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo niewiele, tyle co nic, ja karmiłam pierwszą dobę praktycznie pustą piersią, w drugiej pojawiło się więcej, Bartek nie płakał z głodu, nikt go nie dokarmiał

Color gratulacje!!!

mieliśmy dziś gości - chrzestny Małego z żoną i dostaliśmy super prezent
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cyrkowy-slon-fisher-price.jpg (68,5 KB, 28 załadowań)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:38   #1588
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki To u mnie niby 2tyg temu było 0,5cm rozwarcia albo lekarka mi to na pocieszenie wpisała
Także coś tam się ruszyło nie powiem, do tego boli mnie kręgosłup w krzyżu i czasem brzuch na dole. Ale skurczy na KTG nie pokazało

Gosiulka mam nadzieję, że jednak przed tym 17 się wyrobimy (o ile też tego chcesz )
Jasne że chce ja już chcę rodzic w sobotę co raczej jest nierealne
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:45   #1589
happy blue
Zadomowienie

Dziewczyny, moja dziewczynka spała od 16 do teraz. Idę trochę z nią pobyć coś mi się nie podoba jej głosik, jakby zachrypnięty...może to od tego spania, może jak popije będzie jak wcześniej
Stary 2013-06-03, 22:52   #1590
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moja dziewczynka spała od 16 do teraz. Idę trochę z nią pobyć coś mi się nie podoba jej głosik, jakby zachrypnięty...może to od tego spania, może jak popije będzie jak wcześniej
szalona

a mój dzidziuś zasnął jakąś godzinę temu... ale jest z niego niezły terrorysta zasnął u taty na rękach, został odłożony do łóżeczka i po kilku minutach ryk na rękach zasnął znów w minutę wzięłam go sobie na brzuch na 20 minut, zasnął głębiej i śpi w łóżeczku

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości