|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() żeby wygrac trzeba grac, hehe. ja już kiedyś pisałam, ze jestem konkursowym maniakiem od dobrych nastu lat...lubie konkursy bardziej niż allegro na pewno pochwalimy się fotkami. oby tylko mala chciała wspolpracowac.
|
||
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj z Tz zastosowaliśmy przytulanki z myślą ze lepiej rozkręca akcje. W nocy miałam bolesne skurcze, ale rano okazało sie ze rozwarcie tylko na 3cm
Przed wyjściem z domu wypilam maliny, lyknelam wiesiolka i doopa.. Nie pomogło. Dostałam kroplowke z oxy. Pozniej zaczęli mnie mierzyć i stwierdzili ze nie urodze sn Za wąska jestem.. Główka by przeszła ale barki nie Lekarz stwierdził: "nie będziemy ryzykować" Jestem wściekła, bo po co ja sie tyle meczylam ![]() Cesarke mogli mi zrobić 2tyg temu.. No ale najważniejsze ze wszystko ok. Oczywiście teściowie odetchnęli z ulga ![]() Najgorsze co wspominam to przerażający wrzask tej chorej kobiety. Tak sie darla ze nie sposób było sie wyluzowac i skupić na porodzie.. Dodam, ze my z Tz mieliśmy sale do porodu rodzinnego, obok tej głównej. Współczuje rodzących które leżały z nią w jednej sali
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pora na rumianek ![]() Cytat:
U nas od wczoraj wieczorem jeszcze nie było kupki Mała się pręży, płacze przez sen, skarży się, puszcza bączki od czasu do czasu a kupki brak Mam nadzieję, że u nas to nie nietolerancja laktozy... Moja dieta wygląda wprost przeciwnie do Twojej... Przetwory mleczne królują Jak byłam ostatnio u pediatry i pytałam o ewentualne obiawy alergii to mi powiedziała, że mała jest za młoda, żeby mówić o jakiej kolwiek alergii A Wy się znów przeprowadzacie? Czemu? |
||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowałyście duphalac na zapacia?
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisane po nocach. zabierałam się za to chyba 3 dni. kiedy już konczylam mama wywalila mi korki w całej chałupie i opis poszeeeeeedl! a sukieneczka faktycznie urocza Nelcia lubi się przebierać, mamy sporo fajnych ciuszków...tylko czasu do fotografowania jakos wciąż brakuje.nasza sesja podobno będzie trwala godzine, o ile mala nie będzie plakala zobaczymy jutro.
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Vil dzwońcie do PIPu i zapytajcie co zrobić. Za urlop musi mieć zapłacone, postraszcie go trochę - to pomaga uwierz mi.
U nas wszystko ok, jutro do ortopedy i usg bioderek. Windi pomaga? Może i ja zakupię, ogólnie większych problemów nie mamy, ale warto mieć to pod ręką. Zakupiłam kropelki Biogaia - przyjaciółka mi poleciła - dawała to swojej małej profilaktycznie i nie było problemów z kolką u nich, więc mam nadzieję, że i nas to ominie ![]() Lonely gratulacje, nie martw się tą cc, ważne, że Wiktorek jest z Wami, a Ty dojdziesz do siebie powoli, zdrówka dla Was! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Axella - Ty chyba kiedyś wrzucalas link do darmowej probki witamin d+k
pamiętasz gdzie to było? i czy to było kid witum czy tylko d (bobik d) ?---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie doczytałam, ale widze na pierwszej stronie:
LONELY GRATULACJE!!! Wiktorek już na swiecie! CLOCHE - dla Ciebie i Florianka kruszynek nasz malutki!---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Kupowała ktoras z Was pojemniki do mrozenia pokarmu? szperam na allegro i znalazłam tylko jakies woreczki albo pojemniczki TT http://allegro.pl/pojemniki-na-mleko...230179283.html chciałam wlasnie takie malutkie... |
|
|
|
#1571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się nazywa zdrowe podejście, a nie sranie po gaciach, że coś zaszkodzi... I wcale nie czekaj na gorzej!!! Cytat:
![]() Kurcze ale dziwnie, że dopiero Cię wymierzyli jak już miałaś rozwarcie etc. Doszukuję się tu spisku męża, że poszedł i załatwił cc ![]() Oczywiście żartuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też zagrałam o sesję i nie wygrałam ![]() Godzinę? To szybko. Ciekawa jestem efektów ![]() Cytat:
![]() A w ogóle słodzisz? ![]() No 8 kup kiedy to było ![]() Podobno jak jest alergia na laktozę to brzuch jest bardzo ale to podobno baaardzo wzdęty... Cytat:
a jak u Was w końcu wyszło z tymi wymiotami i wizytą u pediatry ?
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1573 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Florianku witamy na świecie. Cloche gratulacje i ogromne za serduszko małego Cytat:
Cytat:
GRATULACJE Przykro mi, że nie urodziłaś sn jak chciałaś, ale najważniejsze, że z Wiktorkiem i z Tobą wszystko Ok. Dochodźcie szybciutko do siebie Cytat:
![]() Cytat:
Oby mężuś szybko znalazł pracę ![]() Cytat:
|
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
masz racje, po cesarce najbezpieczniej odczekać 2 lata do kolejnej ciąży. jak rodziłam była laseczka taka bardzo patologiczna rodzina i zadowolona mowila lekarzowi, ze musi mieć cesarkę. gin na to "jaki jest powod" "no bo rok temu miałam". i tu lekarz nie wytrzymal "to niech pani uważa, żeby za rok znow nie było"...później dowiedzialysmy się, ze dziewczyna rodzila wlasnie 4 dziecko (a wygladala na 16-20 lat). ogolnie cala rodzina baaardzo zdemoralizowana. na ip przyjechala z mama juz nawet nie skacowana, ale nawalona na maxa :P każdy włos w inna strone, podrapane brudne kolana. tatuś dziecka z obita twarza...po cesarce tata wpadl do szpitala kolo 20 pijany jak nie wiem i robil poloznym awanture, cytuje "to jest kur...moja kobieta. ja jestem ojcem. mam prawo tu być" "pan w takim stanie powinien pojsc do domu" "spier...dziw..." itd. masakra
kolega go sila wyciagal ze szpitala - tak sobie tatuś popil z okazji narodzin synka po cc najbezpieczniej odczekać 2-3 lata ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() 2) nie wiem czy mam jeszcze szwy czy nie, już ich nie czuje. rany nie przemywam. psikam raz dziennie octaniseptem w sumie już o niej zapominam. zaczyna swedziec planuje kupic contratubex albo cepan ![]() 3) podobno min. 2-3 lata faktycznie jeśli wcześniej to będzie cc. lezala ze mna pani po 2 cesarkach, miała teraz trzecia. najmlodsza corka ma 2 albo 3 lata.---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ehh, to powinno być wskazanie do cc. nawet w narkozie... |
|||
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kinga, problem tutaj jest taki, że wszelkie dokumenty to potwierdzające miał tylko pracodawca a nie mąż Vil ... więc jest problem z udowodnieniem.
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomość od Color
![]() "Melduje że dzisiaj 03.06.2013 o godz 19.35 urodził się nasz Tymuś!!! Waga 3360 g i 55 cm. Poród sn, skurcze mega bolesne, na koniec łyżeczkowanie bez znieczulenia bo łożysko się rozwaliło"
|
|
|
|
#1577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja już się gubie w tych preparatach na brzuszek... Tyle tego jest, że szok
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Współczuję Ci łyżeczkowania... Musiało to być straszne...
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-03 o 21:24 |
|||
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mamy Tymka na świecie. COLOR GRATULACJE WIELKIE ![]()
|
|
#1579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czym się objawia nietolerancja laktozy, uwierz, że nawet na ten temat nie czytałam, ale widzę inną reakcję za każdym razem, jak zjem choćby jeden plasrterek sera żółtego albo zrobię sos na bazie śmietany :/ dziwne co powiedziała ta lekarka, to po co te alarmy? Ash, przeprowadzamy się, ale nie znowu. Znaleźliśmy to mieszkanie w lutym i czekaliśmy aż się zwolni ![]() Cytat:
a nie wiecie (ale ze mnie leń patentowany, zamiast doczytać wolę zapytać....) czy taka nietolerancja laktozy jest forever, czy w jakimś momencie się pojawia ten enzym odpowiedzialny za jej trawienie i problem mija? Cytat:
|
|
#1580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piękna jest Jaki słodki języczek ![]() Cytat:
Color gratulacje __________ Ja po wizycie. Rozwarcie na 1cm, więc szału nie ma. KTG bardzo dobre. Zwolnienie mam do 9.06 także jak dłużej przenoszę to też będę miała z tym problem. Od 7.06 mam co dwa dni chodzić na KTG a wywoływać będą 17.06 przez oxy. Liczę na to, że jednak Mała sama się do nas pokwapi wcześniej
|
|||
|
|
|
#1581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest Tymek Cytat:
Xal, lubię Twoją metodyczność
|
|
#1582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli Helenkę, tak jak i Sonię czeka zmiana mieszkania w tak młodym wieku ![]() Z nietolerancją laktozy to chyba zależy. Bo o skazie białkowej mówi się, że mija po roku albo 2. Ale są ludzie, który całe życie nie tolerują laktozy... Ale ponoć z większości alergii pokarmowych dzieci wyrastają ![]() Cytat:
![]() A herbaty nie słodzę, z resztą nic nie słodzę A mogę ją pić na kufle -> Cytat:
za wizytę i cały 1cm rozwarcia! Oby to był dobry zwiastun!
|
|||
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zabrali mi Wiktorka
teraz nie chciał cyca bo spał przy mnie cały czas. I nie mogłam go zmusić do jedzenia.A te babki z noworodków nic mi nie pomogły tylko stwierdziły ze dokarmia jak bedzie chciał ![]() Nie chciałam żeby dokarmiali ... Ile noworodek potrzebuje pokarmu w pierwszej dobie ? Hehe, moja cesarka to nie sprawka Tz. Wiem, bo miałam go na oku cały czas. Zrobili mi lewatywe i wszystko sie zanosiło na sn. Po podaniu antybiotyku i oxy.. Przypomniało im sie ze mnie nie zmierzyli. Polozna juz przy pomiarach kręciła głowa i zadzwoniła do gina by podać wymiary. Ten przyszedł zmartwiony i stwierdził ze bardzo mu przykro (wiedział jak mocno chce sn) ale nie możemy ryzykować. Bo barki sie zaklonuja ![]() Potrzymali mnie jeszcze trochę pod oxy i zaczęli przygotowywać wszystko do cc. Color GRATULACJE !!!! niech mały zdrowo sie chowa. A Ty szybko wracaj do siebie Tez sie dziwie ze tej schzofreniczce nie zrobili cc to były naprawdę dantejskie sceny..
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() klas ki:jednak widać że trzecie dziecko bo szybko poszło, jeszcze rano biegała na wizytę a wieczorkiem Tymuś już jest na świecie współczuję łyżeczkowania Cytat:
za wizytę i rozwarcieJesteśmy chyba na takim samym etapie, u mnie też 1cm rozwarcia (już 4 tydzień), zero skurczy i jak się nic nie zacznie to też 17 idę do szpitala
|
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że rano już wszystko wróci do normy i jutro będzie Wam się super karmić ![]() Cytat:
To u mnie niby 2tyg temu było 0,5cm rozwarcia albo lekarka mi to na pocieszenie wpisała Także coś tam się ruszyło nie powiem, do tego boli mnie kręgosłup w krzyżu i czasem brzuch na dole. Ale skurczy na KTG nie pokazało ![]() Gosiulka mam nadzieję, że jednak przed tym 17 się wyrobimy (o ile też tego chcesz )
|
||
|
|
|
#1586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ash, a czemu się ograniczasz z jedzeniem, próbowałaś czegoś poza pralinkami co miałoby negatywny wpływ? Też bardzo mi smakuje ta herbata co polecałaś, a najlepsze jest, że ta co Ty masz jest z Herbapolu Kraków, a moja z Herbapolu Warszawa ![]() Cytat:
w pierwszej dobie noworodek potrzebuje tyle co nic. wiem, że to mało konkretne, ale dokarmianie wcale nie jest potrzebne dzieciom o normalnej wadze urodzeniowej. tylko jak im to wytłumaczyć, gdy się domagają? nie wiem czy jest tak, że ciągle śpią i po prostu się nie będą domagać ![]() widocznie schizofrenia nie jest na liście wskazań do cc...biurokracja
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo niewiele, tyle co nic, ja karmiłam pierwszą dobę praktycznie pustą piersią, w drugiej pojawiło się więcej, Bartek nie płakał z głodu, nikt go nie dokarmiał
Color gratulacje!!! mieliśmy dziś gości - chrzestny Małego z żoną i dostaliśmy super prezent
|
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co raczej jest nierealne
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moja dziewczynka spała od 16 do teraz. Idę trochę z nią pobyć
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój dzidziuś zasnął jakąś godzinę temu... ale jest z niego niezły terrorysta zasnął u taty na rękach, został odłożony do łóżeczka i po kilku minutach ryk na rękach zasnął znów w minutę wzięłam go sobie na brzuch na 20 minut, zasnął głębiej i śpi w łóżeczku ![]() dobranoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

jakiś prezent za urodznie synka by się przydał

za opis. świetnie się czyta 

Teraz pora na rumianek 

Mała się pręży, płacze przez sen, skarży się, puszcza bączki od czasu do czasu a kupki brak 

klas ki: