|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Nadrabiając trochę od konca, ale mam nadzieję, że się nie obrazicie dziewczyny
![]() Perse- NIE STRESUJ SIĘ I NIE PŁACZ! Pamiętasz mnie jakieś 3 tygodnie temu jak wróciłam od gina i też wyłam? a co się potem okazało? że wszystko jest jak najbardziej ok ! - po pierwsze: sprzęt z tego co piszesz przedpotopowy, więc granica błędu jest dużo wyższa - po drugie: Arturek nawet jak nie jest 6kg kolosem, to nie znaczy, że coś z nim nie tak- po prostu jest drobny i tyle- nadrobi potem szybciuteńko - po trzecie: Mieści się w dolnym centylu jak na ten tydzień, więc nie masz się co martwić. Dzieci rosną skokowo, najważniejsze, że rośnie, że jest zdrowy.. Kochana- te 100 czy 200g on nadrobi w pare dni jak już wyjdzie z Twojego brzuszka, więc uspokój się, weź głęboki oddech, przypomnij sobie moją historię i za 2 tygodnie idź z dobrym nastawieniem ![]() Oliath- ależ Ty masz talent, o kobieto wszystko pięknie wykonane, brawa!Teso- Myślę, że jeżeli chodzi o ten rumień powinnaś posłuchać się Oliath i się przede wszystkim nie denerwować. Wiem jakie to trudne, zwłaszcza, że jutro jedziesz na echo serca ale musisz być silna dla swoich trzech mężczyzn- Męża, Ignacka i Leosia ! Kto jak nie Ty?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
PERSE tak jak dziewczyny piszą nie przejmuj się tym pomiarem, ja też uważam, że to wina sprzętu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Oliathpostaram sie byc grzeczna
Po takim opindolu to bede sie bala pomarudzic![]() Perse na nowych sprzetach sa odchylkito na starych tym bardziej. Mnie tlumaczyl gin ze waganigdy w 100% sie nie zgadza z ta wyliczona na usg. Wiec prosze nie stresuj sie. Jesli chcesz sie uspokoic idz na usg do kogos innego. Ja mysle ze jest wszystko ok. Musi byc. Zobacz jak blisko juz jestes by utulic Artusia. Pamietaj ze Artusie to silne i dzielne chlopaki. |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię...
Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, przybrał 200g to się nie martw, którejs dziewuszki maluszek tez jest taki malutki. Wiem to dla Ciebie stres, ale jesteś pod kontrolą, gin chyba widzi wsio i skoro mówi ze ok to nie panikuj Kochana!!! Arturek sobie rośnie swoim tempem Sciskam Cie mocno!!!! jak Ty ten blat zrobiłaś? miałaś jakiś szablon?? czym Ty robiłąś te wykończenia? chodzi mi o te ślaczki złote? Jedno pytanko a w tej komodzie te nogi zostają brazowe czy jeszcze domalujesz??? Na żywo pewnei jeszcze lepiej to wygląda! o kurczaczkuuu jak to zarąbiście wygląda, jak elegancko... Efekt naprawdę piorunujący, dosłownie! SUPER!!! Niezłą kasę bys za to wzięła jakbyś chciała sprzedać! |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
nie wiem co zjeść na kolację...trzeba coś zdrowego
ale smaka mam na wiele rzeczy ostatnio, a w szczególności naleśniki z truskawkami i gofry |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
[B][Teso/B] ja juz mam te czterdzieche stad te myslu rozne.
Oj szaleja nam hormony. Zmeczenie ciaza daje ostro znac. Nie damy sie. To szczesliwy watek. Góra czuwa nad nami. Teraz nam ciezko po to by pozniej bylo lzej... Trzeba w to wierzyc. DAMY RADE! Ide spac. Tzn juz leze. Jutro do stolicy jade. Obym wrocila z dobrymi wiesciami. Buziaki Dobranoc! ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Oliath ja jutro obejrze zdjecia bo na tel kiepsko widac. Tz zabral mi lapka. |
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super efekt ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41136448]Niecałe 2 tygodnie temu. Wówczas wyszło i tak mniej niż powinno, ale w granicy tygodnia (TP wyszedł o 8 dni późniejszy niż z OM, ale się nie martwiłam). Dziś mi nie podał TP, bo tak jak piszę - miał inny sprzęt, tylko wagę orientacyjną, niecałe 1700 gramów. A wymiary na 30t i parę dni... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] i myslisz ze przez 2 tygodnie od ostatniego usg taak!!! wiele sie zmienilo??? normalnei daj tu Twojego TZ ta powiemy mu zeby ustawil Cie do pionu!! |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Perse - ja też napiszę - NIE MARTW SIĘ!!! ja też miałam taką sytuację jak En, podczas pobytu w szpitalu okazało się że maluszek nam w 2 tygodnie przybrał niecałe 50g ! też się denerwowałam ale miałam w głowie, że sprzęt w szpitalu mają 100x gorszy od tego, na który chodzimy prywatnie z Tżtem. I co, po szpitalu od razu na wizytę do mojej gin i wszystko jak ta lala ciągiem idzie...rozumiem Cię doskonale i wcale nie dziwię, że się spłakałaś ale głowa do góry!!!
Teso nie mam żadnych info nt rumienia i ciąży ale wierzę Oliath, naszej weterance schorzeń |
|
|
|
#4719 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzięki Dziewczyny, już się trochę uspokoiłam
![]() Wiem, też pamiętam Wasze historie... Gin mówił, że po 36 tygodniu będę jeździć na KTG co parę dni... Kolejna wizyta już w przyszły piątek (sama chciałam tak szybko, chyba padnę na zawał w poczekalni). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak nam może jeszcze dzieci dadzą do wiwatu że będziemy tęsknić za czasem ciąży przynajmniej ja tak miałam z Ignackiem dlatego na dłuuugie lata nie brałam w ogóle drugiego dziecka pod uwagę, a wręcz byłam wroga nastawiona Oliath - mebelki piękne i pokoik zrobił się dzięki nim taki jasny i dziewczęcy tyle pracy w nie włożyłaś, mam nadzieję, że Lala zachwycona Perse - dziewczyny już wszystko napisały, nie stresuj się niepotrzebnie... zapis usg jest sprawą bardzo umowną i rzeczywiście dużo zależy do sprzętu to raz, a dwa to nikt przecież nigdy nie powiedział że wszystkie dzieci muszą rodzić się duże... ja miałam 2800, moja siostra też coś koło tego, mój brat 2500 a urodziliśmy się wszyscy w terminie... zresztą przypominam Ci że jeszcze masz trochę czasu do terminu porodu więc daj mu czas u mnie odwrotna sytuacja i też podobno nie dobrze
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Idzia, fiazo
za wizyty ![]() Oliath mistrzu normalnie szok jakie cuda wyczarowałaś czarownica nie fiksuj bo mela ale słodkości, małe cudeńka te sukienusie iwona A ja klepię faktury w tabelki, Tż tak mnie wykolesiował, że robię jego robotę, a on sobie piwkuje z kolegą ze Szwecji ja mu dam, oj będzie fruwał z wyprawką w tym tygodniu ![]() ![]() Perse jeszczze mi się przypomniało, wg USG na starszym sprzęcie moje łożysko było/jest już 1 stopnia (2 razy słyszałam taką diagnozę), a na super sprzęcie wychodzi/ło mi cały czas "0". |
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski
Nowy urlop w pytaniach i odpowiedziach!
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
z checia bym Wam pokazała zdjecie mojej kuzynki, która urodziła sie z waga 2600 czy 2800, jakos tak a jak wygladała pół roku później
buchetka taka, że juz nikt jej nie nosił bo była za ciezka, powaznie!! by Wam wszystkie czarne wizje wagowe dzieci minely |
|
|
|
#4724 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rowniez ostatnio kiepsko spie i potem chodze w pracy jak zombie Enleeve Mam nadzieje, ze juz doszlas do siebie i skurcze sie nie powtarzaly! ![]() Kathe Charlize Kayka Kubus Puchatek Ghia za tydzienCytat:
za pozytywne wibracje! O tak, ciaza i narodziny to istne blogoslawienstwo i cud i jestesmy w stanie zniesc wszystkie niedole dla naszych skarbow ![]() Gratuluje udanego pozycia ![]() Cytat:
Ja akurat wole ciemniejsze kolory i sama mam czarny, ale z tego co wiem tapicerki w wiekszosci wozkow sa sciagane i mozna je prac, wiec nie ma co sie bac o jasne kolory. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4725 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] myślę, ze to wina sprzętu, nie można porównywać z innego, starszego sprzętu, przykro mi, ze się będziesz teraz martwić ale jak dziewczyny piszą głowa do góry, na pewno będzie wszystko dobrze byliśmy dzisiaj na sr i była babka od pobierania krwi pępowej, my się nie decydujemy bo dla nas to za drogi interes i nie jestem do końca przekonana. Potem był lekarz i opowiadał o cc, wakum i kleszczach. Nastraszył nas strasznie bo niepotrzebnie jakieś ekstremalne sytuacje opowiadał np. że z kobiety jak ma krwotok leci całe wiadro krwi i widok jest straszny i inne dziwne rzeczy. Oczywiście na żarciki typu przychodzi do porodu z małą dziurką a wychodzi z wielką dziurą tez sobie pozwalał. Nie lubię tego lekarz chociaż jest dobrym specjalistą- mnie tez odbierał ale jest już stary i dziwny. Potem ćwiczyliśmy parcie ![]() idę się zaraz ogolić bo jutro wizyta
|
|
#4726 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
A jeszcze jakaś babcia mi powiedziała, że ładnie wyglądam i się pytała ile do końca... No ale nic, przyszłam do domu, wyryczałam się i sobie siedzę już spokojnie. Ciśnienie OK, 120/80. Ale teraz chyba ze zdwojoną siłą będę kontrolować ruchy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? [/QUOTE] Perse rozumiem jak bardzo się boisz - ja też bym panikowała, nie będę pisać, że nie. Ale prawda jest taka jak piszą dziewczyny - po pierwsze musisz brać pod uwagę sprzęt i to, że może się mylić w sprawie wagi Małego, po drugie - lekarz zna Twoją historię i gdyby cos bylo nie tak to by interweniował, tym bardziej, że przecież jesteś z niego zadowolona i czujesz się bezpiecznie pod jego opieką. Po trzecie - Artuś może być po prostu drobny co nie oznacza, że coś z nim nie tak - mój Tż urodził się w 39 tc z wagą 2400 g i wszystko z nim ok. Glowa do góry A jak się bardzo niepokoisz to idź na dodatkowe konsultacje Oliath jestem pod mega, mega wrażeniem za pracę.
|
||
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię...
Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, zupełnie się nie przejmuj. Teraz jak miałam robione pomiary Fi, to mi wyszło że jest za duży, ale z granicą błędu +- 22 dni, więc 3 tygodnie właśnie. I też na 3D wyszło, że waży 1700, a na sprzęcie u mojego gina tydzień później, że ok. 1500... Nie ma co się martwić na zapas, jeżeli przepływy są ok, do łożyska się nie czepiał to na pewno Mały rośnie Oli, Ty wiesz, że ja takiego stylu nie lubię, ale podziwiam Cię bardzo, bo talent to Ty masz Kobieto! |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Rety! Przed chwilą prawie na zawał serca zeszłam
![]() Sama jestem w domu, a jakieś dziwne odgłosy zaczęło coś wydawać!! Oblazłam cały dom z duszą na ramieniu i w asyście kota..... A to lodówka tak dziwnie robiła ![]() Dawno się tak nie bałam |
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje slicznie, dziewuszki, oplacilo sie te dwa miesiace czy nawet 2,5 harowki, bo Lala oczarowana i zachwycona i w ogole nie chce z pokoju wychodzic - a od jutra beda jeszcze koronkowe poduchy, owca, poduszki na krzesla i firana-lambrekin nad lozeczkiem, no i zostaje odnowienie rolety w podobnym stylu
Cytat:
Roze szablonem i sprayem, a na to lakier. Szlaczki wyciete z bordera-tapety, naklejone, zalakierowane ![]() W komodzie nogi sa zlote, nie brazowe, jedna z moich poczatkujacych wtop bo nierowno sa ![]() Na zywo wyglada na tak przeslodzone, ze glukoza sie chowa Bardzo Ci dziekuje za piekne podsumowanie
|
|
#4732 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy raz od 5 tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wygląda pysznie!A ja byłam dzisiaj na SR w sumie było tylko rozpoczęcie zajęć ale przyszła jakaś dietetyk i zaczęła gadać o odżywianiu kobiet w ciąży... i tak zleciały 2 godziny ogólnie zamuła mam nadzieję, że następne zajęcia będą ciekawsze.
|
|||||
|
|
|
#4733 |
|
Konto usunięte
|
Oliath a ja nie widzę Twoich zdjęć :/ Jak i żadnych zdjęć, które wklejacie, więc nic nie mogę podziwiać....
Jeszcze raz - dzięki wszystkim za pocieszenie ![]() Mały się rusza, w autobusie to myślałam, że wyjdzie przez brzuch, więc mnie pociesza mój chodzący brzuch. I na szczęście główka na dole. Postaram się być spokojna Co do krwi pępowinowej - nie zdecydujemy się, zresztą i tak nas nie stać, ale nawet specjalnie tego nie rozważałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() Ech tak fajnie mi pół dnia mineło.Byłam w lumpku,kupiłam koszule do porodu za 3 zł i komplet dla Laury:body,czpke i niedrapki-nowee za 4,50 potem połaziłam z kuzynką Tza po galerii ![]() A popołudniu była burza,zaczeły mnie łydki rwac,głowa bolec i cała prawa szczęka.Lezałam az do teraz od 17 :/ zjadłam 2 Panadole ale tylko troche pomogły.Tz mi goraczke mierzył ale nie mam,tylko 36,2 wiec osłabienie :/ Co za masakra Ide zaraz w kime bo nie chce juz nic p/bolowego brac
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz do ostatniej chwili nie byl zachwycony i ogolnie uwazal, ze to strata czasu, kasy na materialy i w ogole ze dziwna jestem i lekko nie teges na umysle, ale wyobraz sobie, ze jak to juz ustawilismy w sobote, zmienil o 180 stopni sposob postrzegania fakt, styl mega kiczowaty, ale w koncu to nie dla nas, tylko dla Laleczki i obiektywnie rzecz biorac wyglada, jakby nie bylo, znaaaacznie lepiej niz przed
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Peerse-przytulam
-ja mysle ze to wina sprzetu i tyle.I z całych sił wierze ze to machina :/ A Arti poprostu tez jest drobny .I przytulam całą reszte cierpiących,smutających sie ![]() Gratuluje tygodni,wizyt ![]() Nie mam siły nadrabiac i cytowac.Moze jutro bd w formie.Ide spac bo czuje sie jak wrak ![]() Oliath-oryginalne te mebelki.Masz kobito głowe i ręke do tego ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- . No i mały jest drobny....Nie zamartwiaj sieee ![]() Pozytywna wiadomosć :nie mam Paciora!!!!!!!!!!
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-06-03 o 22:10 |
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
OLIATH z ciekawości weszłam na pełną stronę wizażu (normalnie piszę na apce a tu nie widzę zdjęć) i opłacało się czekanie wieczność aż się załaduje bo to co zobaczyłam... no no... Nie jedna księżniczka chciałaby mieć taki pałac
zazdroszczę zdolności i zapału do takiej roboty
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Po 1. nie martw sie, bo to szkodzi dzidzi Po 2. bierzesz witaminy? jesli nie to bierz, bo moze powinnas dostarczyc malemu wiecej witamin Po 3. sama mowisz ze to gorsze usg, Po 4. dzieci rosna skokowo, wiec Twoj moze teraz odpoczywac, ważne ze przybiera w ogole, Po 5. ja bylam w podobnej sytuacji, nie pamietam, ktory to byl tydzien, ale Wy pisalyscie ze maluchy waża po 1kg-1200 w tym czasie, a mój miał 700-800 g i termin bliski polowy sierpnia Przez dwa dni zamartwiałam sie, nic Wam nie pisałam, bo liczylam ze wlasnie odpoczywa i co sie okazalo ... miałam racje, klocuszek maly sie zrobil bo teraz termin jest na 29 lipcaDopóki dziecko przybiera jest ok, malo to malo ale rosnie. Dzieci sa rozne jedne z waga 2500 a inne z 4500, to jest normalne, na prawde nie ma sie czym zamartwiac A i miałam racje jak mowiłam, że sie obrocił glowa w dół. Do 29tc non stop lezal dupką, albo w poprzek, a teraz glowa w dół.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:20 |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za brak paciora
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogoliłam się już na jutrzejszą wizytę ale ciężko było, czuję, ze w ciągu kilku dni brzuch mi urósł a kabina prysznicowa 80 jest dla mnie do golenia zdecydowanie za mała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

wszystko pięknie wykonane, brawa!

bo 

nie dość, że tłukłam sie w łóżku do 2h, to potem budziłam sie co chwila, bo miałam takie parcie na pęcherz. A rano jak na złość dostałam strasznych bóli podbrzusza i czułam takie jakby rozrywanie od środka w pochwie 

nawet w japonki mi ciężko je włożyć
Wygląda pysznie!
i tak zleciały 2 godziny ogólnie zamuła mam nadzieję, że następne zajęcia będą ciekawsze.