|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII
Cytat:
|
|
#1112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najwięcej wydaje na pielęgnację przeciwtrądzikową, maski do twarzy i perfumy... Myślę jednak, że to dobra inwestycja ![]() Kiediska ładnie wygląda na filmiku. Przez nią mam znowu ochotę na wypróbowanie pudru takiego żółtego z Inglota, ale w normalnej cenie nie kupię :P Widziałam go kiedyś w outlecie, ale jakoś nie skusiłam się wtedy. |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do włosów czy twarzy też mam po 10 kosmetyków i co ciekawe używam wszystkich i denkuję przed upływem 6 miesięcy ( 12 na włosowe kosmetyki). Ciekawi mnie to że masz 22 pomadki i tylko 8 cieni, widać co malujesz najchętniej. A twój post zaciekawił mnie na tyle że podlicze swoje skarby. |
|
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki urodowe na you tube, część XII
Obejrzałam najnowszy film nissiax83 - haul zakupowy i Aga pokazała w nim swoje śniadanie - mala salatke... Może sie nie znam,ale na pewno to nie jest sycace i pozywne...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
chyba również podliczę swoje zbiory
![]() a powiedzcie mi, te gabki z h&m to chyba już nie są dostepne? chciałam kupić BB, ale jest niedostepny, szukałam zamiennika w h&m własnie ale nigdzie go już nie spotkałam
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
balsamy i dezodoranty też perfumy nie zaskakują jeśli ktos jest perfumomaniaczką (?) no i to one zapewne podbijają ostateczną wycenę
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to chodzi o to, że mnie wkurza jak mam czegoś za dużo, ale tu promocja, tam promocja... Ale przykład - gdy był szał na olejki GP kupiłam jeden i do dziś nawet go nie otworzyłam. Miszcz ![]() Jeśli chodzi o kediskę to mam wrażenie, że ona sobie świetnie dobiera kolory, zawsze te jej zakupy (np. ciuchowe i biżuteryjne) jakieś takie wesołe mi się wydają... Choć sama nie założyłabym np. kolczyków które ona wybiera, ale na niej wyglądają ekstra.
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2013-06-03 o 21:31 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Miałam liczyć, ale chyba nie dam rady - po podliczeniu pielęgnacji i samych produktów do ust suma już jest zawrotna
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
hehehe tak czytam ile tego macie to czuję się jak uboga krewna
nie mam nic w zapasie, prócz maseczek do twarzy, które ostatnio dorwałam na rosmanowej promocji, więc i ich cena mizerna była. 1 tusz, 1 podkład, 1 puder fixujący, 1 bronzer, 1 róż, 1 rozświetlacz, 2 korektory (pod oczy i na dżordże), w zasadzie wszystkiego mam 1 sztukę prócz cieni do powiek, a i te ograniczyłam do 1 paletki 10szt. z inglota i 2 paletek z avonu. ze 3 pomadki, 2 błyszczyki, 3 kremy do rąk (jeden w stoliku nocnym, drugi w torebce, 3 w aucie).Nie qmam tego kolekcjonerstwa w stylu Dulce Candy, niezależnie czy sama kupuje czy dostaje to i tak marnotrawstwo. Co innego jak by jeszcze wykonywała makijaże na innych. Nissiax tak chwali ten jej minimalizm a to w gruncie rzeczy jest najzwyklejsza normalność ![]()
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się podliczyłam ilosciowo, nie mam tego dużo, więc zaczynam:
1 tusz do rzęs 1 bronzer 2 podkłady 2 róże 2 kremy bb 7 cieni z inglota, nie mam innych 1 puder 5 szminek 2 płyny micelarne 1 peeling kilka saszetek maseczek 2 dezodoranty 1 flakon perfum 1 filtr 1 szampon 2 odżywki do włosów 1 żel pod prysznic 1 nieszczęsny balsam (nienawidzę balsamów) 1 krem do rąk
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
A co robicie gdy trafiacie na bubel? Np. z kolorówki?
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie liczę, bo nie chcę sama siebie dołować, że można tyle kasy władować w ... kosmetyki
Ale powoli się ograniczam i ponoć przechodzę na minimalizm. Ponoć jest tu słowem kluczowym
|
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
1 szampon, 1 odżywka, 1 maska, 1 lakier do włosów, 1 pianka do włosów, 1 tonik, 1 płyn micelarny, 2 żele do mycia twarzy, 1 peeling, 2 maseczki, 2 płyny dwufazowe do demakijażu, 1 suchy szampon, 2 żele pod prysznic, 1 dezodorant w sprayu, 2 kulki, 3 balsamy, 1 krem do stóp, 1 krem do rąk, 1 krem na podrażnienia po depilacji, 2 kremy do twarzy, 2 podkłady, 1 krem tonujący, 1 puder w kamieniu, 1 puder sypki transparentny, 2 tusze otwarte, 2 w zapasie nie ruszane, 1 żel do brwi, 2 balsamy do ust, 1 pomadka, 4 błyszczyki, 1 bronzer, 1 róż w kamieniu i 1 w kulkach, cienie zamknięte w paletce magnetycznej sztuk 7, 2 korektory, 1 baza pod cienie, 3 eyelinery, 1 odzywka do paznokci, 26 lakierów do paznokci, 5 kredek do oczu, 1 konturówka do ust, 5 szt. perfum.
Taka ze mnie minimalistka, żesz kurde... Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-06-03 o 21:54 |
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Rozdaję
![]() Ale rzadko trafiam na kolorówkowe buble, chyba że chodzi o podkłady - mam kilka, jakieś osiem, i ciągle je trzymam i mieszam - a to razem, a to z kremami, a tym samym próbuję trafić na najlepszy 'duet' na dany moment ![]() Generalnie ostatnio staram się odchodzić od podkładów i używam tylko korektora z kremem i pudru bambusowego. Z podkładem czuję się źle i mam wrażenie że mam coś dziwnego na twarzy, nie wiem jak to inaczej określić
|
|
|
|
#1128 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie mam problemu z pielęgnacją, rzadko czegoś używam regularnie, bo jestem leniwa i sklerotyczna
![]() Ale np mam 7 miceli z biedronki ![]() Liczy się? ![]() Mnie u którejś z koleżanek wyżej rozwaliłu 4 pasty do zębów- to jakieś specjalnie, czy promocja była?
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie irytuje Was prześwietlenie w youtubowych filmikach? Kurcze, oglądam nowy film maxi i nie jestem w stanie określić kolorów produktów, które pokazuje... Rozumiem, że chodzi o poprawienie urody, ale po przekroczeniu pewnej granicy staje się kłopotliwe i niecelowe.
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
a no i mam jeszcze żel do mycia twarzy i tonik.
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Większość trzymam głęboko w szufladzie, a potem wyrzucam. Właściwie z kolorówką większych problemów nie mam, bo nie używam różu, bronzera ani pudru do wykańczania makijażu. Mam mąkę ziemniaczaną
Paletki do makijażu mam dwie + 2 stare i tanie, luźnych cieni może ze 2 sztuki?Podkładów nie mam komu oddawać, bo jestem blada i do tego żółta, a nikogo takiego w swoim towarzystwie nie posiadam ![]() Pomadkami/błyszczykami maluję się w domu (jak mi się przypomni) ![]() Kremy oddaję babci- ona wszystko zużywa w trybie ekspresowym (do tego ma cerę suchą). Perfumy albo oddaję mamie/wymieniam się z nią, albo leżą i pachna ![]() Lakiery do paznokci rozcieńczam albo w ostateczności wyrzucam. Jedyne co to maskary. Tego to mam chyba z 10. Wszystkie otwarte. Dziedziczę po mamie i ciotce, jeśli się im nie sprawdzają ![]() Swego czasu sprzedałam na allegro pakę nieużywanych już kosmetyków.
|
#1133 |
|
Life is a drink ...
|
ja raz miałam w domu 7 past :P
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko w takim świetle wygląda na piękne i gładkie, a rzeczywistość jest nieco inna ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jakim cudem? ![]() Kupowałaś i nie wiedziałaś, że masz już w szafce czy jak?
|
|
#1135 |
|
summer vibes;)
|
Jeżeli np. uczula, to wyrzucam, ew. używam do innych części ciała (jesli to jest krem do twarzy).
Ale już np. kiepskie cienie najpierw staram się w inny sposob używać, np. na mokro albo jako rozświetlacz. Jeśli jednak są totalnie beznadziejne, to po prostu wyrzucam, bo żadnej koleżance jednak nie dam takiego bubla.
|
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=g9HB7KpBrrk
nowe znalezisko, sympatyczna dziewczyna, a kanał zapowiada się obiecująco
|
#1137 |
|
Life is a drink ...
|
no takim, że ja np mam manie mycia zębów :P
więc ja myje np 3 pastami do zebów na raz (znaczy się zęby myje 3 razy za kazdym razem inną pastą) każda inna
|
#1138 |
|
Łotewa
|
jak wam powiem, że mam tylko 2 szminki i dwa błyszczyki to pewnie powiecie, że nie normalna jestem
5 cieni Inglota 1 cień z P2 1 róż- nie uzywany puder transparentny puder w kamieniu do torebki korektor 3 kredki do oczy 2 tusze kredka do brwi 1 płyn micelarny 1 balsam 1 krem do buzi 1 krem do rąk 300ml z balea 2 odżywki do włosów 1 szampon no i 3 Kremy BB bo nie mogłam znaleść dobrego dla siebie ale te dwa co mi nie odpowiadały mieszam z tym dobrym Tak nie mam podkładu takiego normalnego.
Edytowane przez beznadziejniak Czas edycji: 2013-06-03 o 22:09 Powód: Kremik |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie aukcje mają w ogóle branie?
Oglądacie te filmiki i Was nie kusi do zakupu z piątego podkładu? Silna wola, u mnie nie zawsze działa.
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
ja zauwaylam ze balsamow do ciala mam 4 otwarte
i ze 3 zele do mycia. a tak generalnie wlosowo po jednej sztuce. 1 plyn micelarny zel tonik 3 kremy do twarzy 3 podklady ale za to 1 puder roz ronzer tusz 2 eyelinery kilkanascie kredek lakierow 18. z cieni mam paletke au naturel i z 6 pojedyn zych cieni z inglota i rimmela. najwiecej mam perfum bo mam do nich slabisc nie wyobrazam sobie uzyc dwa dni pod rzad tych samych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Najwięcej wydaje na pielęgnację przeciwtrądzikową, maski do twarzy i perfumy... Myślę jednak, że to dobra inwestycja 

Silna wola, u mnie nie zawsze działa.